PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HAYVAN SATIŞLARINA DENETİM!


Sivaslilar.Net
16.04.2007, 16:03
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Şarkışla ilçesinde kurulan hayvan pazarında denetim yapan zabıta ekipleri, menşe şahadetnamesi olmayan büyük ve küçükbaş hayvanların pazar alanına girmesine izin vermiyor.


Sivas ve yöresindeki en büyük hayvan pazarlarından biri olan Şarkışla Hayvan Pazarında, yoğunluk yaşanıyor. Çevre il ve ilçelerden besicilerin geldiği pazarda denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu kapsamındaki kriterlere uymayan hayvanları pazara almıyor. Hayvanların menşe şahadetnamesi olup olmadığını kontrol eden ekipler, hayvan satın alacak kişileri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyor.
Hayvanlarının menşe şahadetnamesi olmayan besiciler ise belgelerini almaları için ilgili birimlere yönlendiriliyor. Pazarda yoğunluk yaşanmasına rağmen satışların düşük olmasından yakınan besiciler, soğuk havada satış yapabilme umudu ile bekliyor.
Babası ile pazara gelen 6 yaşındaki Mehmet Şimşek de çok sevdiği danasının satılmaması için dua ediyor. Danasına sarılan küçük Mehmet, pazarda gezinen satıcıların ilgi odağı oluyor.