Orijinalini görmek için tıklayınız : AKÇAAĞIL ÇERMİĞİ HAKKINDA
Suşehri ilçesinin Akça Ağıl Köyü yakınlarında Erzincan - Tokat yolu üzerinde ve Kelkit Çayının güney kenarında yer alan bu kaplıca suyunun sıcak olması nedeniyle birçok hastalıklara iyi gelmektedir. Kadın ve erkekler için ayrı banyolar vardır. Halk tarafından büyük ilgi duyulmaktadır. 40 derece sıcaklıktaki suyu aşırı şişmanlara ve kadın hastalıklarına iyi gelmektedir.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
mehmetsahin
16.05.2007, 14:58
Bu Kaplıcayı ilkkez duydum gidip görmeyi isterim ama erzincan tokat yolu derken ne tarafa düşüyor acaba.
altuntas58
10.06.2007, 15:55
sivasımızın yer altı zenginliklerinden biri ben bu AKCAAĞIL cermiğini bir kac kez duydum ama görmek nasıp olmadı inşallah bir gün yolumuz düşerde görürüz kime nasip kime kısmet
ekingölü
23.07.2007, 13:08
İlk defa duydum.Gitmek isteri
m.
Ben duymuştum ama birtürlü nasip olmadı gitmek aslında gidip görmek lazım böyle güzellikleri,üstelik kendi şehrimizde millet kilometrelerce ilerlerden geliyor bu güzellikleri görmeye biz ise yanıbaşımızda olmasına karşın gitmiyoruz.
berkan_18
17.09.2007, 16:53
ben dogma buyume sıvaslıyım ama yenı duydum ama sıvastaysa kesın guzeldır gıtmeyı ısterım
Ben küçükken annemlerle gidiyordum :)), Daha sonra yenilendiğini duydum ama götmek kısmet olmadı.
Kozçukurlu
10.01.2008, 07:49
ben bu sene gittim ama harabeye çevirmişler sadece bi su birikintisi haline gelmiş güzelim çermik
Kozçukurlu
10.01.2008, 07:50
Ama yinede yüzüle biliyo 40 derece suda yüzmek harika bi duygu
CrSivaslim58
18.01.2008, 19:26
arkadaslar daha fazla resim olsaydi valahi güzel olurdu,
Kozçukurlu
12.02.2008, 16:31
1133516222akcagiljf3.jpg[/IMG][/ yeni hali böyle işte
bende yeni duydum.bilseydim giderdim. oralara çok yolum düştü. inşallah birgün nasip olur.:)
aspasya58
22.06.2008, 16:55
suşehrinde ne yazıkki çok fazla bu tür özelliklere yatırım yok.ben gittim bu çermiğe ,kılıçkaya barajı yapılmada önce odaları filan varmış ,baraj yapılırken dağıttılar sanırım,şimdi o kaynak suyu büyükçe bi kaya dibinden tekrar yol bulup çıkmış,çok derin olmayan bi su birikintisi,belediye yada bi vatandaş oraya güzel bi tesis kursa harika para kazanır hemde vatandaşın duasını alır,eski suşehrililerin izmirden istanbuldan yurtdışından sırf çermik için geldiklerine şahidim,bir çok kadın hastalığına şifa kaynağı olduğu halk arasında bilinir,romatizma ve kısırlık tedavisi için gidenleri biliyorum,tabi söylediklerim halk arasında söylenenler bilimsel yanı hala ne yazıkki muamma,konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ediyorum-ÇERMİĞE YATIRIM YAPILSIN LÜTFEN-
yucelakyol
19.12.2008, 08:32
tum sıvaslılara duyurulur akcaagıl koyu cermıgı yapılan tadılattan sonra aktıf hale gelmıstır 40 derece sıcaklıgı olan su bırcok hastalıga sıfalıdır 7 gun 24 saat hızmet vermektedır
verilen bilgi ve emekler için teşekkürler arkadşlar ancak bi kaç sorum olacak yada öneri diyelim :)
bu çermiklerin kimin işlettiği ve iletişim bilgileri hakkında bilgi verilebilirmi acaba hem gerçi bir ütopya gibi ama belki işletme sahiplerinden de reklam ücreti alınrak sitenin gelişimi içn de kullanılabilir....
yucelakyol
22.04.2009, 08:45
CERMIGIN YÖNETİMİ KÖY MUHTARLIGI VE İSTANBULDAKI KÖY KALKINDIRMA DERNEĞİNE AİTTİR İRTİBAT TELEFONU DERNEK BAŞKANI ALİM AKYOL 05324635195-05354035626
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.