PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İLKE İMZA ATILDI


Sivaslilar.Net
23.04.2007, 06:26
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Sivas Devlet Hastanesi'nde bir ilke imza atıldı.

Sivas Devlet Hastanesinde, Türkiye’de yeni kullanılmaya başlanan “Total Mesh” adlı teknikle iki ayrı hastaya genital organ sarkmalarını engelleyen ameliyat yapıldı. Hastanenin Kadın Doğum Bölümü Uzmanı Doç. Dr. Bülent Duran, hastanelerine genital sarkma şikayetiyle başvuran iki hastayı, Sivas’ta ilk defa uygulanan bir yöntemle ameliyat ettiklerini söyledi.

Hastaneye başvuran bu kadınlarda genital organ sarkması tespit ettiklerini, bu sarkmanında kadınlarda idrar kaçırma gibi sorunlar yaşanmasına neden olduğunu belirtti.

Hastalarda eskiden yapılan klasik ameliyatlar yerine Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan bir yöntemi kullandıklarını anlatan Duran, “Genital organ, idrar ve rahim sarkmalarında ülkemizde yeni kullanmaya başlanan bir teknikle iki ayrı hastaya ‘total mesh’ adlı yöntemi uyguladık. Hastalar çok daha kısa sürede efektif şekilde ameliyat edildi. Bundan sonra Sivas Devlet Hastanesinde bu tür ameliyatları yapmaya devam edeceğiz. Bu yöntemle kapalı cerrahi ile kesmeden, cerrahi iz olmadan hastalarımızı ameliyat ediyoruz.” dedi.

Genital organlarda sarkmaların özellikle çok sayıda ve zor doğum yapmış kadınlarda görüldüğünü anlatan Duran, genital organ sarkmalarıyla beraber rahim sarkması, idrar torbası sarkması ve kalın bağırsağın son kısmının sarkması ile idrar kaçırma şikayetinin de beraber görülebildiğini belirtti.

Duran, genital sarkmanın kişinin özelliklerinden, ağır kaldırma, öksürük, çok doğurma gibi nedenlerden kaynaklanabildiğini sözlerine ekledi.

BekirBayrak
26.04.2007, 18:02
hadi hayırlısı
ins sağlık problemlerinde yasadıklarımız aksaklıkları daha yasamayız

mesut_koçak_58
27.04.2007, 06:59
hayırlı olsun çok ıyı olmus daha boyle çok hızmete sokulmalı dıyorum....