PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MADENE YABANCI İLGİSİ


Sivaslilar.Net
28.04.2007, 15:38
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Rusya, İngiltere ve Fransa’dan gelen 6 kişilik ekip, Suşehri ilçesine bağlı Üzümlü köyündeki Manganez maden yataklarını inceledi
Sivas`ın Suşehri ilçesine bağlı Üzümlü köyündeki manganez madeni yataklarında, İngiltere, Fransa ve Rusya`dan gelen 6 kişilik ekip incelemelerde bulundu.
İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Ziya Görücü ile birlikte Suşehri`ne gelen 6 kişilik ekip, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Üzümlü köyü yakınlarında bulunan manganez maden yataklarını inceledi.
Özel bir firma tarafından işletilen madeni gezen ekip, firmanın ortağı olan Erdem Ertay`dan maden yatağı ve mevcut rezerv durumu hakkında bilgi aldı.
Ertay, madende modern olmayan yöntemlerle ve teknik personel kullanılmadan çok az miktarda manganez çıkarttıklarını söyledi.
Çıkartılan madenin işlenmesi için Rusya ve Çin`e gönderildiğini anlatan Ertay, bölgenin manganez maden rezervi açısından zengin bir bölge olduğunu belirtti.
Yapılacak incelemenin ardından yatakların değerlendirileceğini ifade eden Ertay, bu çalışmalardan sonra gerekirse bölgeye maden işleme fabrikası da kurmayı hedeflediklerini söyledi.
İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Ziya Görücü ise Türkiye`de şu ana kadar işletilen manganez yataklarının sınırlı üretim yaptığını, çoğunun üretiminin ülke tüketimini karşılamaya yeterli olmadığını belirterek, bu durumun gerek üniversitelerin, gerekse özel teşebbüslerin konuya gereken önemi vermemesinden kaynaklandığını kaydetti.

_DuMaN_58
29.04.2007, 17:54
Şehrimiz Aslında Çok Büyük Bir Kaynagın Oldugu Yerde. Görüldügü Gibi Dogal Kaynaklarımız Yabancı Devletler Tarafından İşgal Edilmek İsteniyor. Buna Fırsat Vermiyelim. Eger Bir Yatırım Yapılacaksa Türk İş Adamları Yapsın.

Dogal Kaynaklarımıza Sahip Çıkalım Onları Sonuna Kadar Muhafaza Edelim.

nnanis
01.05.2007, 21:55
iyide canım kardeşim eger iş adamları siyesetçiler satılmışsa madenlerin rezevlerin satılması gayet normal degil mi....? ülke çıkarlarını korumak yerine ülkeyi satanlar neden buyatırımı yapsınlar ki....