PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Temel Fıkraları...

_DuMaN_58
29.04.2007, 09:04
Çukur işi

Temel bir grup arkadaşıyla çukur açıyormuş.Bir başka grupda gelip çukurları kapıyomuş. Adamın biri çok merak etmiş ve ne yaptıklarını sormuş.
Temel: -Bir grup daha fardu, onlarda fidan dikeydu, bucün gelmeduler, piz de pizim işler geri kalmasın diye çalişayruz...

_DuMaN_58
29.04.2007, 09:05
Firar

Ufak bir suçtan hapse düşen Temel'in koğuş arkadaşı sık sık hastalanmakta haftada bir doktora gitmektedir.Adamın doktordan her gelişinde bir uzvu kesilmektedir.Bir gün bacağı,sonra kolu,eli...Son gelişinde Temel koğuş arkadaşının kulağına eğilir manalı bir gülüşle: -Uy!Hemşerim sanmaki anlamayrum,bağa öyle geliyoki galiba sen kısım kısım firar edeysun...

_DuMaN_58
29.04.2007, 09:06
İşaret

Balığa çıkacak olan Lazlar konuşuyorlarmış :
- Dün balık avladığımız yeri işaretledin mi ?
- Evet kayığa işaret koydum
- Aptal! Ya bugün başka kayıkla balığa çıkarsak ?!

_DuMaN_58
29.04.2007, 09:06
Paça

Adamın biri Karadeniz'i gezerken bakmış bir köyde bütün koyunlar üç bacaklı. Merak etmiş ve arabasından inip çobana sormuş niye koyunlar böyle diye. Bunun üzerine çoban :
- Canımız her paça istediğinde koca koyunu kesecek değildik herhalde...

_DuMaN_58
29.04.2007, 09:07
Mendil

Temel ve İdris sahilde gezinirken Temel'in kafasına martı sıçmış. Temel :
- Mendilin var mı
- Var da, ne yapacaksın ? Martı çoktan uzaklaştı.

_DuMaN_58
29.04.2007, 09:07
Boyacı Laz

Laza karayollarını boyama işi vermişler. Laz başlamış çalışmaya. İlk gün tam 200 metre boyamış. İkinci gün 100 metre, üçüncü gün 50 metre. Artık dördüncü gün 10 metre boyayınca amiri Lazı çağırmış:
- Hayırdır evladım iyi çalışıyordun ?
- Ben yine iyi çalışıyorum
- İyi ama dün 50 metre bugün de 10 metre boyamışsın.
- E... haliyle. İlk günlerde boya kovasına gidip gelmek kolaydı, sonraları çok vakit almaya basladı.

_DuMaN_58
29.04.2007, 09:08
Beyincik

Adamın biri beynini değişmek ister. Bunun için bir beyin doktoruna gider... Doktor fiyat listesini gösterir.. Listede şunlar gözükür...
1 Astronot beyni 25.000
1 Profesör beyni 50.000
1 Karadenizli beyni 1.000.000
Adam listeye baktıktan sonra karadenizli beyninin neden pahalı olduğunu merak eder ve doktora sorar.. Doktor şöyle yanıt verir.
- Bir astoronot öldürüyoruz iki beyin çıkıyor, bir profesör öldürüyoruz 5 beyin çıkıyor ancak 100 karadenizliden ancak bir beyin çıkıyor.

_DuMaN_58
29.04.2007, 09:08
Sahipsiz

Yargıç, otomobil çalmak suçundan sanık olarak karşısına getirilen Temel'esordu:
- Otomobil çalmışsın, bunu neden yaptın söyler misin?
- Sahibi yok sanmiştum...
- Peki, sahibi olmadığı kanısına nereden vardın?
- Mezarluğun önine parketmiştu da...

_DuMaN_58
29.04.2007, 09:09
Davet

Temel Fadimeye demiş ki; "Fadime, bu akşam bize gel. Evde kimse olmayacak."
Fadime akşam gelmiş kapıyı çalmış çalmış kimse açmamış...

_DuMaN_58
29.04.2007, 09:09
Dediği dedik

Temel ile Cemal tuttukları balığın dişi mi erkek mi olduğu konusunda iddialaşmış. Temel çözüm önermiş.
- Yüzbaşıya soralım.
- O ne pilir ki?
- Ama dediğu dediktur.

_DuMaN_58
29.04.2007, 11:55
Teknoloji

Temel Eskişehir'den Ankara'ya gidecek bir trene binmiş. Karşısındakine nereye gittiğini sormuş, İstanbul'a gittiğini öğrenince,
- Teçnoloji ne çadar celişti, pen purada oturayrum Ançara'ya, sen çarşumda oturaysun İstanbul'a cideysun.

_DuMaN_58
29.04.2007, 11:55
Vurduk oni

- Babam öldü, demis Temel.
Ilyas sormus:
- Neden öldü?
- Apartmanin sekizinci katinin balkonundan düstü.
- Eyvah parçalandi mi?
- Yok, giristeki bakkalin tentesine düsünce oradan havalanip karsi apartmana yöneldi.
- Apartmana mi çarpti, nasil oldu?
- Yok, karsi apartmanın balkonunda çamasirlar asili idi.
Çamasir ipine vurup fabrikanin bahçesine düstü.
- Orada mi öldü?
- Yok, fabrika çelik yay fabrikasi, bahçedeki yaylarin üzerine düsüp havalandi yeniden...
- Peki sonra?
- Sonrasi ne? Baktik ki yere inmiyor, biz de vurduk oni.

_DuMaN_58
29.04.2007, 11:56
Oruç

Dursun Temel'e sormuş
- Uşağum oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyepilursun?
Temal - 100 tane demiş.
Dursun - Hadi oradan yesen yesen 1 tane yersin geriye kalan 99 hamsiyi oruçsuz yersin demiş. Bu espri Temel'in çok hoşuna gitmiş. Yolda Cemal'i görmüş ve hemen sormuş
- Uşağum oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyepilursun ?
Cemal - 50 demiş.
-Ha uşağum 100 deseydun sana müthiş bir espiri yapacaktum demiş.

_DuMaN_58
29.04.2007, 11:56
HALİNE ŞÜKRET

Dursun, çok feci bir trafik kazası geçirir... Koma halinde hastaneye kaldırırlar. Tedavi olurken kendine gelir. Yatağında bakar ki bir kolu yok... Hepten morali bozulur, asabileşir. Bir taraftan da hastaneyi birbirine katar:
-Ben tek kolla nasıl yaşarım şimdi!
Diye bağırıp çağırır. Kendini hastanenin penceresinden atıp intihar edeceğini söyler. Doktorlar başına toplanır, bakarlar Dursun ciddi, başlarlar nasihata:
-Bak evladım, insan tek kolla da yaşayabilir, ölmediğine şükretsene. Sonra beterin beteri var. Geçen yıl Temel de kaza geçirdi. Onun iki kolunu birden kesmek zorunda kalmıştık... Ama o senin gibi bağırıp, hastaneyi birbirine katmadı. Şimdi de gül gibi yaşayıp gidiyor. İnanmazsan git de bak.
Dursun, bir an sakinleşir, gider yukarı mahallede Temel'i bulur. Bir de bakar ki, Temel'in hakikaten iki kolu kesik ama, Temel bahçede kıvır kıvır oynuyor, hem de nasıl oynuyor...
Bizim Dursun'un kafası karışır ve hayretle Temel'e yaklaşır:
-Ula Temel, eyi ki seni gördüm, yoksa hayatum gideyidi. Ula bizim bi kolumuz kesildi diye intihar edeceğidum. Ama senin, iki koli kesik vaziyette, hem de bi dansöz gibi oynamana karşı teselli oldum... Şu dünyanın haline bak, benum tek kolum kesildi diye intihar edecek kadar beyinsuzum, sense iki koli yok göbek ataysun... Derken, Bizim Temel patlar:
-Ula sen manyak misun, ne göbek atmasi. Sırtım fena halde kaşuniyi... Patlayrum.

_DuMaN_58
29.04.2007, 11:57
SAY

Bizim küçük Temel, Okuldan bir türlü mezun olamıyor. En sonunda öğretmen:
-Oğlum seni imtihan edeceğim. Bilirsen seni mezun edeceğim.
Temel sevinir, sözlüye kalkar... Hoca:
-Söyle bakayım Temel, İngiltere'yle Fransa kaç kez savaştılar?
Küçük Temel:
-Alti defa savaştiler öğretmenum.
Hoca:
-Aferin sana Temel, tebrik ederum, der.
Küçük Temel, mezun oldum sevinciyle hocaya bakarken, hoca:
-Peki say bakalım, demez mi?
Küçük Temel:
-Bir... İki... Üç... Dört... Beş... Alti.

_DuMaN_58
29.04.2007, 11:57
TEMEL'İN OĞLU

Temel'in oğlu küçük Temel, okula gittiğinde öğretmeni sorar:
-Temel, baban nasıl iyi mi?
Küçük Temel:
-Öğretmenum, babam dün akşam banyo küvetine girdi, uyudi kaldi oriya...
Öğretmen şaşkın:
-Uyudu mu? Desene sular evi bastı, ev mahvoldu...
Küçük Temel sakin:
-Yooo öğretmenum öyle olmadi, çünki babam ağzı açuk uyur...

_DuMaN_58
29.04.2007, 11:58
BAŞHEKİM TEMEL

Bizim Temel akıl hastanesinde başhekimdir.. Bir gün Bakanlık Müsteşarı hastaneyi ziyaret eder. Camdan bahçeye bakarken delilerin yüksek bir yerden havuza atladığını görür ve Başhekim Temel’e:
-Bravo... Çok mükemmel. Hastaların sosyal faaliyetlerini düşünmüşsünüz... Bunun için sizi tebrik ediyorum der.
Temel’in koltukları kabarır:
-Sayin Musteşarum siz esas o havuzi bi da su doldurduğumuz zaman görün ne sevineyi zavallılar.
Müsteşarın tepesi atar. Temel durumu idare etmeye çalışır:
-Su koysak da farketmez, onlar yüzme bilmeyi ki...

_DuMaN_58
29.04.2007, 11:59
Günah Çıkarma

Temel'le Dursun gezerlerken bir kilisenin önünden geçerler. Temel, Dursun'a "Ula Dursun 5 dakika bekle bi günah çıkartayım". Temel Kiliseye girer Papaz gelir. "Söyle evladım ne günah işiledin?" Temel: "Zina işledim". Papaz: "Kiminle". Temel: "Sanane ya çıkar günahımı gideyim". Papaz: "Ha felanca adreste bir karı var onunlamı zina ettin". Temel: "Yoo". Papaz: "Ha felanca yerde bi karı var onunlamı iş tutuyon". Temel: "Yoo" Papaz: "Felanca adreste bir kumarbaz var eve gitmiyo onun karıyımı beceriyon". Temel: "Yok ya sanane çıkarsana günahımı gideyim". Papaz:" Çıkarmıyom lan yürü git" Temel'i görünce Dursun: Uyy Temel kardeşum tertemiz oldun günahlarından kurtuldun değilmu." Temel:" Yok ula günahlarumdan kurtulmadum ama çok sağlam 3 tane adres aldum"..

_DuMaN_58
29.04.2007, 11:59
Temel Balık Avında
Bir gün Temel balığa çıkar.İyi bir avdan sonra bir tekne balık tutar.Birden hava patlar ve çok büyük bir fırtına çıkar.Temel duva etmeye başlar. Tanrım beni bu fırtınadan kurtarırsan bütün bu balıkları fakirlere dağıtacağım der içinden. Hava bir zaman sonra düzelir. Temel evine dönmeye başlar. Birtaraftanda balıklara bakar ve içinden bu balıklar fazla, yarısını dağıtsam olur der.Biraz daha sonra balıklara tekrar bakar ve bu balıkların yarısıda çok fazla ben bunların çeyreğini dağıtsam olur der.Biraz daha zaman geçer Temel tekrar balıklara bakar. Tam o sırada hava tekrar bozulur.Temel kafasını gök yüzüne diker ve şöyle der."Haçen sen de şakadan hiç anlamiyusun."

_DuMaN_58
29.04.2007, 12:00
Temelin Kaynanası

Temel bir gün kahveye girmiş. Üstü başı yırtıkmış. Ne oldu diye sormuşlar.
-Temel: "Kaynanamı gömdük."diye cevap vermiş.
- Kahvedekiler: "İyi de bu halin ne?"
-Temel: "Biraz direndi de."

_DuMaN_58
29.04.2007, 12:00
Ütü

Temel’i iki kulağı da yanık vaziyette hastaneye getirmişler.
Doktor bu duruma şaşırıp sormuş:
- Nasıl oldu bu?
- Ütü yaparken telefon çaldı.
- Peki diğer kulağın nasıl yandı?
- O da ambulans çağururken!

_DuMaN_58
29.04.2007, 12:01
İş Bankası

Temel sehirlerarasi seyahatinde treni tercih etmis ve yatakli olan kompartmana yerlesmis. Az sonra kompartmana cok guzel bir kadin gelmis ve tanismislar. Kadin Is bankasinda calisiyormus. Uzun bir sohbetten sonra
gece olmus ve yatmak uzere kompartmandaki ranzayi acmislar. Kadin ust kata,Temelde alt kata yerlesmis. Yatmalarindan 10 dakika sonra kadin pijamasinin ustunu cikartip yere atmis. Temel bunu gorunce kadinin kendisinden
birseyler bekledigini dusunerek kadinin yatagina alttan hafifce vurarak:
- "Handan Hanım"
- "Buyrun Temel bey"
- "Is bankasinin kapilari acildi mi acaba?"
- "Ne munasebet Temel bey teessuf ederim, bu davranisiniz cok cirkin"
- "Ozur dilerim Handan Hn. ben sanmistim ki ... !!!"
Yaklasik on dakika sonra kadin pijamasinin altini cikarmis ve yeniden
yere
atmis. Temel bunu gorunce cildiracak gibi olmus ve kendini tutamayarak
yeniden kadinin yatagina hafifce vurmus
- "Handan Hanım"
- "Buyrun Temel bey
- "Temel bey lutfen kendinize gelin, cok ayip."
Temel olanlar karsinsinda cok zor durumdaymis ama dayanacak durumda d
degilmis. Yine de sabretmis ancak 5 dakika sonra kadin bu defa
camasirinin
ustunu cikarmis ve atmis. Sabredemeyecek durumda olan Temel yeniden
ranzaya
vurarak:
- "Handan Hanım"
- "Buyrun Temel bey"
- "Temel bey bu son olsun lutfen, bir daha ayni sey olursa guvenligi
cagiracagim."
Temel buyuk bir hayalkirkligi ile yeniden yatmis. 5 dakika sonra kadin
camasirinin altini cikartip yere atmis ve bu defa kadinda istekliymis
ama
aradan 10 dakika gecmesine ragmen Temelden ses gelmeyince uyudugunu
sanarak
endiselenmis ve dayanamayarak seslenmis:
- "Temel Bey"
- "Buyrun Handan Hanım"
- "Temel By Is bankasinin kapilari acildi da !!!"

- "Gerek kalmadi Handan Hanım, biz ceki elden bozdurduk !!! "

_DuMaN_58
29.04.2007, 12:02
Sinemaya Cideyruz

Temel'i elinde tuttuğu penguenlerle beraber görünce,
- Bunu hayvanat bahçesine götür, diyorlar. Bir müddet sonra Temel'le yolda dolaştığını görünce:
- Niye hayvanat bahçesine götürmedin?
- Hayvanat bahçesine götürdüm. Şimdi sinemaya cideyruz.

_DuMaN_58
29.04.2007, 12:03
TEMEL'IN INEGI

Temelin inegi hastalanmis.. Hangi veterinere götürmüsse bir türlü iyilesmemis.
Temel biçare bir sekilde düsünürken ellerini açip ALLAH'a yalvarmis..
-''Yarabbi sen inegimi iyi et, iyi edersen 15 gün oruç tutarim... ".
Bu hayvan iki günden fazla yasamaz diyen veterinerlere ragmen inek iyilesmis..
Bizim temel 15 gün oruç tutmus. 16.gün inek ölmüs.
Temel ne yapacagini sasirmis.
İnek ölü, havadan 15 gün tutulan oruç.....
Ellerini açmis :

-"Yarabbi sen saniyorsun ki Temel aptaldir, hiç itiraz kabul etmem, inegi kurbana sayar, tuttugum oruçlari da Ramazan'dan düserim hiç kusura bakma..'''

_DuMaN_58
29.04.2007, 12:03
KUS

Birgün dagda Temel ile Cemal yürürken Temel Cemal'e derki:
-"Yahu Cemal paksana, kus ölmüs daa!"
Cemal de havaya bakarak cevap verir:

-"Ula Temel hanidur daa????"

_DuMaN_58
29.04.2007, 12:04
TİTANIK

Zencinin biri uluslararasi uyusturucu kaçakçiligi yapmaktadir ve bir gün Türkiye'ye kaçak olarak giris yapar.
Avrupaya geçmesi için pasaport bulmasi gerekmektedir.
Bu sirada Türkiye'ye tatile gelen Leanardo Di Caprio pasaportunu kaybeder.
Bizim zencide pasaportu bulur isme bakar fotografa bakar ve bir tuvalete girip Leanardo'nun fotografinin yerine kendi fotografini yapistirir.
Çikis yapmak için hava alanina gelir.
Bizim Temel ile Dursun da gümrük memurudurlar.
Zenci pasaportu onaylatmak için Temele uzatir. Temel bi fotografa bakar bi zenciye bakar sonrada dursuna dönerek:

-"Ula Tursun, ha bu titanik yandi miydu, pattu miydu la?"

_DuMaN_58
29.04.2007, 12:04
PIJAMA

Birgün Temel dursun'a misfirlige gitmis ve aniden bastiran siddetli yagmur Temel'i zor durumda birakmis.
Dursun, Temel'e :
-"Temel ,sen bu yagmurda bir yere gidemezsun, pu gece pizde yatarsun."
Temel:
-"Olur, bu gece burdayum" der ve Temel Dursun'nun olmadigi vakit ortadan kaybolur.
Aradan zaman geçer ve kapi çalinir.
Dursun bakar ki gelen Temel.

-"Ula Temel, nereye cittun.?"

-Eve pijamami almaya cittum da."

_DuMaN_58
29.04.2007, 12:05
ANAHTAR

Temel birgün ogluyla 100 katli bir otele gitmis.
Daha 10'uncu katta
-"Baba da, haçan bisi söylücem."
-"Usagum, 100'üncü katta soylersin." demis
100'üncü kata gelince çocuk demis ki:

-"Baba anahtari unuttuk."

_DuMaN_58
29.04.2007, 12:05
KURK

Küçük Temel bir gün babasina sormus:
-"Baba hayvanlar her ay kürk degistiriyormus degil mi?"
Babasi:

-"Evet oglum ama bunu sakin annene söyleme!"

_DuMaN_58
01.05.2007, 07:07
Temel on sekizlik oğlunu evlendiriyor. Çok erken değil mi diye soranlara,
- Simdi evlensin, sonra akli paşina celir, o zaman da evlentiremem, diyor.

_DuMaN_58
01.05.2007, 07:08
Tursun sormuş Temel'e:
- Ula Temel Sen kaç dua biliyorsun;
Temel:
- Dört adet dua pileyrum demiş.
Tursun:
- Hangilerini pileysun demiş.
Temel:
- Üç ihlas bir Elham'i pileyrum daaa

_DuMaN_58
01.05.2007, 07:08
Temel tutmuş Yahudi'ye tokat atmış.
- Neden vurdun?
- Siz Isa peygamberi carmiha cermişsiniz.
- İki bin yıl önce olmuş bir şey bu.
- Valla pen yeni tuydum.

_DuMaN_58
12.06.2007, 18:50
Doğanın Dengesi
Temel ormanda ağaç kesiyormuş, o sırada çevreciler de ormanda yürüyüşe çıkmışlar, Temel'i bu vaziyette görünce bir güzel pataklamışlar... Temel üstü başı perişan halde köye dönerken Dursun a rastlamış, Dursun;
-Ula Temel bu ne hal böyle? diye sormuş, Temel de anlatmış;
- Ormanda ağaç keseydum, birden kalabaluk pir grup Doğan'ın yengesini bozmişum diye dövdü peni, halbuki ne Doğan'ı taniyruuum, ne de yengesuni..

_DuMaN_58
12.06.2007, 18:51
Temel'in Kaynanası
Temel bir gün kahveye girmiş. Üstü başı yırtıkmış. Ne oldu diye sormuşlar.
-Temel: "Kaynanamı gömdük."diye cevap vermiş.
- Kahvedekiler: "İyi de bu halin ne?"
-Temel: "Biraz direndi de."

_DuMaN_58
12.06.2007, 18:52
Şarap
Temel çok para kazanmış. Ailece lüks bir lokantaya gitmişler. En pahalı şarabı seçip ısmarlamış.
- Garson “ Hangi yıl tercih ederdiniz, diye sorunca,
- Temel “ Pi mahzuru yoksa hemen isteyrum.”

_DuMaN_58
12.06.2007, 18:52
Siyah Beyaz Kadın
Temel ve dursun yaz tatillerinde Antarktika'ya gitmeye karar vermişler. Uzun bir yolculuktan sonra buzlar diyarına varmışlar. Bir rehber bulamadıklarından kendileri gezmişler uzun buz ovalarını. ertesi sabah bir rehberle anlaşarak kıtanın en güzel yerlerini rehber eşliğinde gezip merak ettiklerini soruyorlarmış. Bir ara Temel rehbere seslenerek
- " Pardon burada hiç beyaz kadın var mı ? " diye sormuş,
- Rehber "Tabiî ki var, buradaki kadınların yüzde doksanı beyazdır" demiş.
- "Peki siyah kadın var mi?"
- "Eh bir kaç tane var bu civarda"
- "Pekİ siyah beyaz kadın var mı" rehber son derece şaşkın bir şekilde
- "Tabiî ki hayır ben hiçbir yerde rastlamadım böyle kadına" Cevaptan hiç de hoşnut kalmayan Temel Dursun'a dönerek
- " Ula dursun yoksa dün akşamkiler penguen miydi?????".

_DuMaN_58
12.06.2007, 18:53
Temel Uçakta
Temel Londra'ya uçakla seyahat ediyormuş. Uçakta her şey normal iken birden pilotun sesi duyulmuş:
- "Sayın yolcular, uçağımızdaki 4 motordan bir tanesi bozuldu, ama biz 3 motorla rahat iniş yapabiliriz" Neyse rahatlar herkes. 15 dakika sonra bir anons daha:
- "Sayın yolcular maalesef 1 motorumuz daha bozuldu ama biz 2 motorla inişi yapacağız" Herkes rahat ama bir anons daha gelmesinden korkmaktadır. 20 dakika sonra bir anons daha gelir:
-"Sayın yolcularımız 2 motordan biri daha bozuldu ama biz en iyisiyiz ve 1 motorla inişi size garanti ediyoruz" Herkes ohh çeker rahatlar. Temel ise panik içinde:
- "Uyy bu motorda bozulursa havada kalacağuz"

_DuMaN_58
12.06.2007, 18:54
Tükürük Şampiyonu
Temel Almanya'ya işçi olarak çalışmaya gider. Uçaktaki koltuğunun hemen yanında dünya tükürük şampiyonu oturmaktadır. Adam bir tükürür ve tükürük Temelin kulağının yanından mermi gibi geçer.
- Adam: "Ben 96 olimpiyatları dünya şampiyonu Almanya'dan Hans" der. Temel tabi şaşırır. Bir müddet sonra adam bir daha tükürür ve tükürük Temelin kafasını sıyırarak gider.
-Hans: "Ben 2000 dünya tükürük şampiyonu hans"der. Temel artık dayanamaz ve Hans'ın suratının ortasına tükürür.
-Temel: "Daha acemiyim." der.

_DuMaN_58
12.06.2007, 18:54
Parmak
Temel oğluna parmakların isimlerini öğretiyormuş."Bak uşağum bu baş, bu işaret, bu orta, bu yüzük ve buda serçe parmak. Anladınmı?"oğlu kafasını sallayarak hayır demiş.Temel bir kez daha anlatmış ve tekrar sormuş " anladın mı uşağum?".Çocuk tekrar hayır demiş.Bir daha, bir daha derken en sonunda çocuk anladım deyince, Temel elini sallayarak "bak bakalım bir de karıştırarak sorayım" demiş...

_DuMaN_58
12.06.2007, 18:55
Temel Duşta
Temel duş almaya girer, şampuanı saçlarına boşaltıp ovalamaya başlar. Sırtını keselemeye gelen annesi sorar :
- Oğlum kafanı ıslatmayacak mısın ?..
- Temel cevap verir : “ Yok anne bu şampuan kuru saçlar içinmiş...!! “

RaZZcE
12.06.2007, 18:56
Temel tutmuş Yahudi'ye tokat atmış.
- Neden vurdun?
- Siz Isa peygamberi carmiha cermişsiniz.
- İki bin yıl önce olmuş bir şey bu.
- Valla pen yeni tuydum.

Bu hosuma Gitti :D

Paylasim icin saol !

_DuMaN_58
12.06.2007, 18:59
Paluklar neden konişmiyi
- Paluklar neden konuşmiyi temelciğum
- Paşini akvaryuma sok anlarsin,Fadimeciğum

_DuMaN_58
12.06.2007, 18:59
Süzme
Temel'in 8 tane çocuğu varmış. Ama hepsi de birbirinden salak, geri zekalıymış. Temel ve karısı Fadime doktora gitmişler, durumu anlatmışlar. Böyle böyle biz artık çocuk istemiyoruz demişler. Doktor bunlara 1
-2 kutu prezervatif vermiş. Nasıl kullanılacağını falan anlatıp yollamış. Neyse bunlar kullana kullana bir gün prezervatifleri kalmamış. Temel kara kara düşünmeye başlamış . Ne yapsak ne etsek diye Fadime " Dur ben sana dantelden örüvereyim demiş." Ölçüyü falan almış 1
-2 gün içinde örmüş. Aradan 9 ay geçmiş. Temel ile Fadime nin 1 çocukları daha olmuş . Zamanla çocuk büyümüş, 9
-10 yaşlarına gelmiş. Ama nasıl bir çocuk zeki mi zeki, fırlama mı fırlama . Önceki 8 ine hiç benzemiyor. Tüm sınavlarda birinci, sporda tüm şehrin en iyisi, köyün en zeki, en atılgan çocuğu olmuş. Bir gün Temel kahvede otururken sormuşlar. " Ya Temel senin 9 çocuğun 8'i deli mi deli bu sonuncusu nasıl oluyor da bu kadar akıllı oluyor? " Temel gerine gerine cevap vermiş. " Süzme o, süzme..! "

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:00
Apandisit Yeri
Temel ile Fadime Köye hakim yamaca oturmuş, sohbet ediyorlarmış. Temel ne yapsakda sevişsek diye fırsat kollarken Fadime:" Temel sağa apantisut ameliyatı olduğum yeri cöstereyim mi?" diye sorar. Temel hemen kabul eder." He cöster." Fadime"Ha şu karşıçi sarı binanın içinci kati."

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:01
Ne Yesem
Temel dahiliyeci olmuş ve buna bir gün kadının biri gelmiş, demiş ki:
-Doktor bey ne yesem onu sıçıyorum. Pasta yiyorum pasta cıkıyor ekmek yiyorum ekmek çıkıyor,demiş. Temel de :
-O zaman bok ye, demiş.

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:02
Araştırmacı Temel
Temel hayvanları araştırma konusuna oldukça ilgi duymaktaymış. Bir gün bu merakını gidermek için laboratuarını kurarak çalışmalara başlamış. Örnek hayvan olarak bir PİRE almış. Çok hassas aletler ile bu işe başlayan Temel, eline çok hassas bir neşter alarak pirenin ayaklarının ucundan biraz kesmiş ve masanın üzerine bırakmış ve pireye ZIPLA BAKAYIM diye seslenmiş, doğal olarak zıplayarak dolaşan bir hayvan olan pire yarım yamalak da olsa zıplamış, o sırada Temel hemen yakalayarak ayaklarının tamamını yontmuş ve masanın üzerine tekrar bırakarak seslenmeye başlamış. ZIPLA BAKAYIM, ULA ZIPLASANA, ZIPLA BE HAYVAN. Fakat ayakları kesilen pireden hiçbir hareket yok..... Temel hemen kalem kağıdı alarak raporu yazmaya başlamış. PİRE incelendi. SONUÇ: "PİRE'nin ayakları kesilince kulakları duymamaktadır."

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:02
Telefon
Temel bilim adamı iken bir arkeoloji araştırmaları konferansına davet edilir. Amerikalılar anlatmaya başlar;
-Biz ülkemizde yaptığımız kazılarda 25 metre aşağı indik ve telefon kabloları bulduk. Öyleyse bizim atalarımız asırlar önce telefon kullanmışlardır. Sıra türkiyeye gelir ve Temel başlar anlatmaya
-Biz ülkemizde yaptığımız kazılarda 50 metre aşağı indik ama birşey bulamadık. Öyleyse atalarımız telsiz telefon kullanmışlardır.

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:03
Temel Eczane Açmak İsterse
Temel eczacılık fakültesini bitirmiş. Fakat eczane açacak parası yok, Girmiş bir eczaneye:
- Beyefendi sizde soğan var mı? Adam Temel'i başından savmış.Temel bu durur mu? Hergün yeni saçma soru larla geliyormuş. Birgün eczacı Temel'e:
-Kardeşim senin derdin ne?
-Burayı bana sat. Eczaci kurtulmak icin eczaneyi satmış,birkaç gun sonra Eczaneyi satan a dam içeri girmiş,Temel'e:
-Siz de soğan varmı? demiş... Temel adama 'biz de soğan var ama senin reçeten var mı?'demis....

RaZZcE
12.06.2007, 19:04
Paluklar neden konişmiyi
- Paluklar neden konuşmiyi temelciğum
- Paşini akvaryuma sok anlarsin,Fadimeciğum

haha :D buda süper
cok güzeller dewamini bekliyoruz

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:04
Temel Golf
Titanik battığında üç kişi kurtulur. (İngiliz,Fransız ve Temel)İngiliz sadece golf sopasını, Fransız sadece golf topunu, Temel de hamsi konservesini kurtarabilmiş. Bunların canları çok sıkılmış. Fransız hadi golf oynayalım demiş. İngiliz de katılmış. Temel de çok sevinmiş sonra da benim hamsiyi yeriz ,ama ben nasıl oynandığını bilmiyorum deyince ,çok kolay, Sopa, top ve delik lazım demişler. İngiliz: Bende sopa var. Fransız: Bende de top var. Temel: Ben oynameyrum.

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:05
Temel ve Cin
Bir Fransız bir İngiliz ve bir de Temel bir gemi kazasından sonra ıssız bir adaya çıkarlar. İngiliz kumsalda bir lamba bulur. Fransız bunun Aladdin'in lambası olabileceğini söyler ve lambayı ovuşturur. Gerçektende lambadan bir cin çıkar. "Ne dilerseniz dileyin benden" der. İngiliz "Ben ailemin yanına İngiltereye gitmek istiyorum" der. Cin isteyi yerine getirir. Sıra Fransız'a gelir. Oda ailesinin yanına Fransaya gitmek ister. Onun isteyide yarine gelir. Sıra Temeldedir. Temel biraz düşünür. Cin çabuk olmasını söyler. Temel etrafına bakar ve cin'e dileyini söyler. "Arkadaşlarımda gitti ben bu ıssız adada yalnız kaldım onun için arkadaşlarımı geri getirmeni istiyorum" der.

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:05
Temel Londrada
Temel Londra'da otelin birinin odasında kara kara düşünüyor. 'Ulan' diyor, __Ben aşağıdan içki isterken Laz olduğum anlaşılır mı acaba? Geçiyor aynanın karşısına ve prova yapıyor... __Bana bir fvisku,,,,,yok böyle anlarlar __Bana bir raki......'yok' diyor 'böyle de anlarlar. __Bana bir bira.... Tamam diyor böyle iyi anlamazlar.... Ve aşağıya iniyor, masaya dirseklerini dayıyor ve sesleniyor. Barmen bana bir bira. Barmen Temeli biraz süzdükten sonra soruyor: __Birader sen laz mısın? Temel _uuuy nasıl anladın diyor; _burası resepsiyon da bar karşıda......!

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:06
Temel Papağan Görürse
Temel şehre inmiş. Bakmış pencere kenarında bir papağan. İçinden: _Allah allah kuşa bak yav....demiş. Tabi bu arada papağan da Temel'in kendisine baktığını görüp: _Ne bakıyorsun hemşerim... demiş. Temel biraz şaşkınlık biraz da saflıkla: _Afedersun hemşerum. Ben seni kus sandiydum.

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:07
Temelin Freni Patlar
Temel kamyonuyla yokuş aşağı inerken freni patlar ve kamyonu son sürat gitmeye başlar, ve kamyon bir kavşağa gelir temel bir bakar sağ tarafta pazar kurulmuş yüzlerce insan ,soluna bakar bir tane çocuk. Pazara girip yüzlerce insanı öldüreceğine çocuğa çarpmayı tercih eder. Ertesi gün gazeteler şöyle yazar TEMEL KAMYONUYLA PAZAR YERİNE GİRDİ 20 ÖLÜ 50 YARALI. Temele sorarlar niye pazara daldın? Diğer yöne gitmedin?
-Temel cevap verir
-BENİM NİYETİM ASLINDA ÇOCUĞU EZMEKTİ. ÇOCUK PAZAR YERİNE KAÇINCA

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:08
Aristo Mantığı
Temel Dursun'a sordu. Yahu dursun Aristo mantığı nedir. Dursun nasıl anlatacağını düşündükten sonra:
-
-Bak Temel.. Temel:efendim Dursun:senin akvaryumun varmu? Temel:var Dursun:akvaryumunu severmisin?........evet Dursun:o zaman balıklarıda seversin?........evet Dursun:o zaman denizi de seversin?.............evet Dursun:o zaman plajı da seversin?............evet Dursun:o zaman plajdaki kızlarıda seversin?..........evet Dursun: o zaman o kızlarla yatmayı da istersin?.........evet Dursun:iste aristo mantığı budur Temel'ciğim. Bu olay Temel'in kafasına yer etti. Yolda rastladığı birini cevirip sordu:
-
-Kardeş senin akvaryumun var mı? Adam:Hayır birader. Temel:Ulan sen ipnemisun?

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:10
Temel Hırsız
Temel ile Dursun hepten çaresiz kalınca hırsızlık yapmaya karar verirler. Zifiri karanlıkta içeri girmeyi başardıkları dükkanın alarmı çalar. Kaçmaya başlarlar. Peşlerine bir bekçi takılır. Bekçi "Durun kaçmayın ulan ... çocukları." Dursun "Ula Temel bekçi penu tanıdu ben teslimolayrum."

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:10
Piyanist Temel
Temel Laz olduğu için kendinden nefret ediyormuş. Amerikaya gitmiş ve birçok ameliyattan sonra burnunu düzelttirmiş, iyi şekilde İngilizce öğrenmiş ve meşhur bir piyanist olmuş. Birgün büyük bir topluluğa konser verdikten sonra seyircileri selamlarken ön taraftan bir ses duymuş:
-Helal sana hemşerum, çok iyi çalayusun da! Temel:
- Benim Laz olduğumu nereden anladın yahu. Halbuki Lazlara benzememek için bir sürü ameliyat oldum.
- Nasıl anlamayayım, demiş adam. Bütün piyanistler otururken sandalyeyi kendilerine çekerler, sen ise sandalyeye oturup piyanoyu kendine çekeyusun da!!!!!!

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:11
Temelin Benzini Biterse
Temel arabayla giderken bakmış benzini bitiyor. Hemen en yakın benzinciye girmiş, pompanın yanında durmuş, arabadan inip benzin deposunu açmış, başlamış işemeye. Temel'in işediğini gören pompacı "
-Ya sen ne yapıyorsun, bu yaptığın normal mi?". Temel "yooo Süper."

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:11
Temelin Başı Kaşınır
Temel kahvede otururken başı kaşınır. Şapkasının üstünden başını kaşır. İdris sorar:
-Ula Temel niye başinu şapkanın üstünden kaşidun? Temel cevap verir: Haçan sen kıçinu kaşurken donunu çıkariyurmusun ?

_DuMaN_58
12.06.2007, 19:12
Temel Kamyon Şöförü
Temel Kamyon şoförü.. Kamyon çok yüklü, yükseklik 6 metre... Bir köprüye yaklaşıyor.. Köprünün üstünde azami yükseklik 4 metre yazıyor. Temel sağına soluna bakıyor ve: " Polis yok geçerim" diyor.

_DuMaN_58
13.06.2007, 15:02
Ceza

Temel Dursun'a üniversite çagindaki kizini matematik dersi çalistirmasi için emanet eder. Aradan 9 ay geçer. Kizi karni burnunda eve döner. Temel sinirle Dursun'un evine gider. Ve Dursun'a bagirir: "Ne yaptun kizuma?!" Dursun cevap verir: "Ne yapayum daa?! Ders çalismiyordu. Koskoca kiz, dövsen dövülmez......"

_DuMaN_58
13.06.2007, 15:03
Lazlar

Karadenizdeki ayakkabıların içinde ne yazıyormuş ? Önce parmaklar.
Karadenizdeki kola şişelerinin altında ne yazıyormuş ? Diğer taraftan açınız . Lazlar ağaç dikiyorlarmış. Başlarındaki görevli ise Lazlara : Yeşiller yukarı, yeşiller yukarı! Laz niye yazı yazarken eldiven takar ? Elyazısı tanınmasın diye

_DuMaN_58
13.06.2007, 15:04
Günah Çıkarma

Temel'le Dursun gezerlerken bir kilisenin önünden geçerler. Temel, Dursun'a "Ula Dursun 5 dakika bekle bi günah çıkartayım". Temel Kiliseye girer Papaz gelir. "Söyle evladım ne günah işiledin?" Temel: "Zina işledim". Papaz: "Kiminle". Temel: "Sanane ya çıkar günahımı gideyim". Papaz: "Ha felanca adreste bir karı var onunlamı zina ettin". Temel: "Yoo". Papaz: "Ha felanca yerde bi karı var onunlamı iş tutuyon". Temel: "Yoo" Papaz: "Felanca adreste bir kumarbaz var eve gitmiyo onun karıyımı beceriyon". Temel: "Yok ya sanane çıkarsana günahımı gideyim". Papaz:" Çıkarmıyom lan yürü git" Temel'i görünce Dursun: Uyy Temel kardeşum tertemiz oldun günahlarından kurtuldun değilmu." Temel:" Yok ula günahlarumdan kurtulmadum ama çok sağlam 3 tane adres aldum"..

_DuMaN_58
13.06.2007, 15:05
Sinema Bileti...
Temel, Oglu Hasan'i Ödüllendirmek için para vermis ve Sinemaya Göndermis. Hasan giseden biletini almis ve salona girmis ancak biraz sonra aglayarak disari çikmis. Gisedeki Kiz Hasan'in Yanina gidip ne oldugunu sorunca, Hasan da: -"Kapidaki Amca Piletumi Yirttu......"

_DuMaN_58
13.06.2007, 15:05
Büyük Kesif...
Temel, Birgün Çok Büyük bir olay kesfettigini söyleyerek bunu bir basin toplantisiyla duyurmak ister. Bir Masanin önünde duran Temel, masanin üstündeki örümcege yürü der; Örümcek Yürür. Sonra tekrar yürü der ve Örümcek yine yürür. Temel Herkesin saskin bakislari arasinda Örümcegin bacaklarini tek tek koparir ve Örümcege tekrar yürü der, fakat bu kez Örümcek yürüyemez. Ardindan Tekrar Yürü der ve Örümcek Yine yürüyemez. Temel Büyük bir keyifle halka dönerek, 'Gördügünüz Gibi Örümcegin bacaklarini koparinca kulaklari duymayi...

_DuMaN_58
13.06.2007, 15:06
Kompozisyon..
Küçük Temel Çok Haylaz Bir Ogrencidir. Bir Gün Okulda Yine Yaramazligi Tutar. Ögretmeni ona Ceza Olarak 1000 Kelimelik bir kompozisyon yazmasini ister. Küçük Temel Sunlari Yazar:- "Tün, Çedimi Kaybettum. Bahçeye Çiktum. Basladim Çedimi Aramaya. Tedümçi; Çedicigum!...., Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel Cel .........."

_DuMaN_58
13.06.2007, 15:07
Sira Sanada Gelecek
Temel, bir haftaligina gittigi memleketten, haber vermeden erken dönünce karisini evde baska bir erkekle yatakta bulur. Derhal belinde tasidigi tabancasina davranan Temel, yatakta yakaladigi adami alninin ortasindan vurur. Tabancayi tam kendi kafasina dogrultmusken, karisi haykirarak üzerine atlar: - Dur Temel im, kiyma kendine!.. Temel, sinirden titreyerek haykirir: - Sus, sira sana da gelecek!..

_DuMaN_58
13.06.2007, 15:08
Hacker Temel...
SAYIN MESAJI ALAN KİŞİ, Su anda pir Laz Virüsü almış puluniysunuz... Biz, Trabzon-Türkiye'de henüz yeterli teknolojik imçanlara sahip olmadğumuzdan ötüridur ki, pu pir MANUEL firüstür!! Lütfen, çendi hard disçinizdeki püdün tosyalari çendinuz silerek yok edinuz ve bu maili biltuğunuz herçese cönderinuz!! bilmeduğunizede yollayunki lazun gücü tüm dünyaya yayilsun daa!! Pize yardımci oltuğundan dolayi çok teşeççür ederuz.Deduğum gibu en az kirk iku kişiye yollayacasun oni!! hasda edmain adami, haçan odomadiğinide yaparuk!!

_DuMaN_58
13.06.2007, 15:08
Temelin mahkemede kimlik tespiti...
Temel'in mahkemede kimlik tespiti yapılmaktadır... - Nerede oturuyorsunuz? - Kardeşimle birlikte... - Kardeşin nerede oturuyor? - Babamla birlikte... Yargıç öfkelenir... - Be adam, peki baban nerede oturuyor? Temel çaresizlikten ellerini açar: - Sayın yargıç, lafımı anlatamadım galiba: Biz hep birlikte oturuyoruz!...

_DuMaN_58
13.06.2007, 15:09
Temel geciken karısına çıkışmış...
Temel geciken karısına çıkışmış. "Neredeydin?" "Güzellik salonundaydım!" "Öyle mi?! Peki sana sıra gelmedi mi?.." Gönderen: osolhan

_DuMaN_58
10.07.2007, 08:37
Temel Doğu Asya'ya tatile gider. Yerli halkla kısa bir muhabbet etmiş.Halk tusunami den dolayı üzgün ve perişanmış.Tusunami geldi ve bütün insanları öldürdü, hayatımızı karattı diye dert yanmışlar temel'e.Temel de derin bir iç çekmiş ve.. Offfffffffff uşaklar o da birşeymi? Bizde bir rusunami var, bütün erkekleri evlerinden aldı, kariların hayatını kararttı...

_DuMaN_58
10.07.2007, 08:39
NASA uzay üssünde yeni bir deneme yapılıyormuş. Gönüllü başvuranlar arasından Temel, astronot adayı olarak seçilmiş. Ön elemede oldukça sıkı testleri geçen Temel 3 aylık ikinci bir eğitim ile iyi bir astronot olabilmiş. Beklenen an gelmiş ve Temel bir maymunla birlikte uzay mekiğine binerek havalanmışlar. Atmosfer aşıldıktan sonra Temel'e siki sıkıya söylenildiği gibi zarfları açıp maymunun ve kendisinin görev kartlarını okumak ilk işi olmuş. Maymunun görevleri : "Yerküre ile bağlantıyı sürekli kontrol altında tutmak. Her 2 saatte bir yörüngedeki sapmaları ayarlamak. Füze içindeki hava basıncı, ısı, iletkenlik değerlerini aşağıya bildirmek. Yakıt harcamasını ve motorların sırasını belirlemek..." diye devam ederken okumaktan sıkılan Temel kendi görev kartını açmış : "Maymunu iyi besle!"

_DuMaN_58
10.07.2007, 08:40
Temel bir gün 63 katlı bir gökdelenin terasından aşağı düşer.Düşerken katları sayar ve 62.kata gelince şöyle der:İyi 62 katı sağ salim indik.Bir kattan düşsekte bir şey olmaz herhalde.

_DuMaN_58
10.07.2007, 08:41
Temel her sabah pacasi islak kahvenin önünden gecer. Birgün Dursun meraktan Temelin pesinden gider ve görürkü Temel sigarasini bitirdikten sonre denize atar ve üstüne basar.

_DuMaN_58
10.07.2007, 08:43
Bir gün temel 25 katlı bir binanın 25. katına çıkmış. Aşağıya baktığında küçücük bir adan görmüş.15. kata indiğinde adam biraz daha büyümüş.10,5 derken zemine indiğinde adamı normal büyüklüğünde görmüş.Kerata dermişçesine ensesine bir tokat şaplatmış.Adam sebebini sormaya kalkışınca "Konuşma!Ben senin küçüklüğünü de bilirim!" demiş

_DuMaN_58
10.07.2007, 08:44
Temel askerliğini havacı olarak yapıyormuş.Bir gün arkadaşları ve yüzbaşı ile eğitim için havalanmışlar uçakla.Yüzbaşı Temel' e gıcıktır ve onu yok etmek için plan yapar.Temel'e bozuk bir paraşüt verir ve atlamasını ister.Temel severek kabul eder görevi ama yüzbaşının ondan bir isteği vardır.Temel'e aşağıya inince askeri jeep beklediğini alaya onunla gelmesini ister.Sakın ha otobüsle falan gelme mutlaka jeep le gel diye isteğini yineler.Temel atlar ve paraşüt açılmaz.Yedek paraşütü çeker o da açılmaz.Temel başlar saymaya: Bu paraşütü bağlayanın anasını, avradını..... Allah bilir aşağıda jeep de yoktur..

_DuMaN_58
10.07.2007, 08:45
dursun ile temel hazine aramaya daga gitmişler.Sıcaktan yuruyemiolarmış.gölgeli bir agacın altında uyumuslar dursun alta temel uste uyumus. kızılderiler gelip altaki dursunu dövmüşler gitmişler dursun yine uyumus tekrar gelip yine dursunu dövmüşler Dursun temele demişki:Temel ben cok alta uyudum birazda sen uyu demiş temel tamam demiş yine kızıl dereliler gelmiş demişlerki altakini cok dövdük birazda ustekini dövelim demiş

karakiz14
11.07.2007, 16:43
Bütün fıkraları okumadım ama güsel...kardeşim.. böle devam et....

sblhncr_58
12.07.2007, 13:08
ya davete bayıldım yaa ne komik hahahahahaha...süperdiii gerçekten

_DuMaN_58
12.07.2007, 13:36
TeşekkurLer Tam Yol Dewam ;)

_DuMaN_58
13.07.2007, 15:02
Temel bir gün bir hayvanat bahçesine gitmis. Akvaryumlarin yaninda birini
görmüs. Adam elini akvaryumun neresine götürse balik da takip ediyormus.
Temel sormus :
- Ula bu nasi oliyi?..
Adam bilmis bir tavirla cevaplamis :
- Her zaman daha zeki olan yaratiklar kendinden daha az zeki olanlari
yönetebilirler...
demis ve oradan uzaklasmis. Birkaç dakika sonra geldiginde bir de ne görsün?
Temel akvaryuma agzini yapistirmis, balik gibi bir açiyor bir kapiyor...

_DuMaN_58
13.07.2007, 15:04
Temel hayatinda ilk defa memleketinden çikmis, güneye, Adana ya gidecekmis.
Adana da buna bir hevenk muz ikram etmisler ve bu muzlari memleketine
döndügünde yemesini rica etmisler. Aradan birkaç ay geçtikten sonra
Adanalilar Trabzon a geridönen Temel e bir mektup yazmislar... Mektupta
sormuslar, "Nasil, muzlari begendin mi?" diye.
Temel cevaben gönderdigi mektupta "Begendim ama çekirdekleri çok büyüktü."
demis...

_DuMaN_58
13.07.2007, 15:05
Temel arkeoloji profesörüdür ve Amerika da gerçeklesicek bir konferansa davet
edilir. Konferansa katilir. Amerikalilar anlatmaya baslar,
- Biz ülkemizde yaptigimiz kazilarda 25 metre asagi indik ve telefon kablolari
bulduk. Öyleyse bizim atalarimiz asirlar önce telefon kullanmislardir. Sira
Türkiye ye gelir ve Temel baslar anlatmaya,
-Biz ülkemizde yaptigimiz kazilarda 50 metre asagi indik ama birsey bulamadik.
Buradan su sonuca ulastik... Atalarimiz asirlar önce cep telefonu
kullanmislardir...

_DuMaN_58
13.07.2007, 15:06
Temel sehre inmis. Bakmis pencere kenarinda bir papagan. Içinden :
- Allah allah kusa bak yav....
demis. Tabi bu arada papagan da Temel in kendisine baktigini görüp :
- Ne bakiyorsun hemserim...
demis. Temel biraz saskinlik biraz da saflikla :
- Afedersun hemserum. Ben seni kus sandiydum...

_DuMaN_58
13.07.2007, 15:07
Azrail Temel in canini almak için gelmisti. Temel hemen bir çare buldu. Isaret
parmagini agzina sokup, "aguk guguk" sesleri çikartarak bebek taklidi yapti.
Azrail durumu anlayip Temel in oyununu bozmak istemedi ve gitti. Ertesi gün
Temel ialmak için geldiginde Temel in kendisine bir emzik bile aldigini ve yerler-
de emekledigini gören Azrail, Temel e :
- Temel, gel attaaaa gidecegiz...

_DuMaN_58
13.07.2007, 15:07
Temel ve arkadaslari kahvede oturuyorlarmis. Birisi demis ki "Benim karim galiba
beni manavla aldatiyor." digerleri nasil anladigini sorunca "Yatagin altinda
karpuz buldum" demis... Baska biri "Sanirim karim beni marangozla aldatiyor.
Ben de Yatagin altinda testere buldum..." derken Temel aniden "Yavv galiba
Fadime beni atla aldatiyor" demis, arkadaslari, "Nasil anladin?" diye sormuslar.
Temel de "Yatagin altinda JOKEY buldum" demis..

_DuMaN_58
13.07.2007, 15:08
Birgün Temel marketten bir kutu orkidle çikmis. Onu gören Dursun sormus,
-Ne yapacaksin orkidi?
-Sen bilmiyor musun Dursun? Onunla tenis oynaniyo, bisiklete biniliyo,
kosuluyo, oohooo, senin dünyadan haberin yok...

RaZZcE
16.07.2007, 16:44
Bıtanede Benden :

Temel'in babası vefat eder... Cenazeye gelen bir aile dostu Temel'e sorar: Nasıl oldu? Cevap: 30.kattan aşağıya düştü... Adam: Vah vah desene çok feci ölmüş... Temel: Yok yok öyle ölmedi... tam yere düşecekken manavın tentesine çarpıp tekrar yükseldi... Adam: Vah Vaah! Daha şiddetli çakıldı o zaman. Temel: Yok! Karşıdaki kasabın tenteden zıpladı bu sefer karşı binanın çatısına... Adam: Demek çatıya çarpıp öldü. Temel: Yok ya! Çatıdan yuvarlanıp elektrik tellerine gitti... Adam: Deme ya! Çarpıldı o zaman... Temel: Yok canım teller yaylandı babamı 200 metre yukarı fırlattı. Adam: 200 metreden yere çakıldı öyle mi? Yazık... Temel: Yok ya yine en baştaki bakkalın tenteye... Adam: Orda mı öldü? Temel: Yooo... Ordanda yine kasaba... En sonunda bunalan adam Temel'e bağırarak sordu: Ulan nasıl öldü bu adam? Temel: "Baktık durmuyo... Vurduk!"

:D

_DuMaN_58
16.07.2007, 17:53
Eyvallah RaZZle :))

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

_DuMaN_58
10.10.2007, 16:23
Temel ve Kraliçe Elizabeth

Temel Istanbul a gelmis, yürüyormus.Bu arada 5 dakikada bir top atislari duyul-
maktaymis. Merak edip sormus. "Hemserim bu top atislari neyin nesi?" diye.
Kraliçe Elizabeth in gelmesi sebebiyle top atisi yapildigi anlatilmis.
Aradan yarim saatgeçmis ve top atislari halen sürmekteymis. Temel yine
sormus bir baskasina "Bu top atislari neden?" diye. Ayni cevabi alinca
söylenmis: "Ulan, yarim saattir bir kariyi vuramadilar, be!"

_DuMaN_58
10.10.2007, 16:23
Temel ve Sevgilileri

Temel in 3 tane sevgilisi vardir.Biri ögretmen, biri doktor, biri de santralcidir.
Fakat ögretmenle evlenmeye karar verir. Bunu bilen arkadasi sorar "Niye
ögretmen de digerleri degil?" diye. Temel de ona döner:
-Ula der, bilmez misin doktorlar "bugün git yarin gel" der, santralci de "su an
mesgul daha sonra tekrar deneyin" der. Ama ögretmen ne der? Hadi bir daha
tekrarliyalim...

_DuMaN_58
10.10.2007, 16:24
Pilot Temel

Pilot Temel telsize var gücüyle bagiriyordu :
- "Ula, sag motor bozuldu. Düseyrum, düseyrum. Meydey düseyrum. Kule düseyrum."
Kule hemen cevapladi :
- "Mesaj anlasildi. Yerinizi bildirin, yerinizi bildirin."
Temel gayet ciddi :
-"Pilot kabini, öndeki sol koltuk, pilot kabini, öndeki sol koltuk."

_DuMaN_58
10.10.2007, 16:24
Temel Usülü Intihar

Dursun birgün ormanda gidiyormus. Temeli bir agaca belinden bagli sekilde
bulmus. "Napiyosun Temel" demis Dursun; Temel de "Intihar ediyorum" demis.
Dursun "Benim bildigim öyle intihar edilmez; o ipi beline diil boynuna
bagliyacaksin" demis. Temel de: onu da denedim; az daha boguluyodum...

_DuMaN_58
10.10.2007, 16:25
2 Katli Otobüs

Bir gün Temel le Dursun 2 katli otobüsle yolculuk ediyomus. Temel
cep telefonunu çikartip alt kattaki Dursun u aramis.
- Orada havalar nasil Dursun kardesim?
- Bizim söför uyumus otobüs kendi kendine gidiyo valla Temel cigim...
- O dabirsey mi Dursun? Bizim katta söför bile yok. Otobüs kendi
kendine gidiyo...

_DuMaN_58
10.10.2007, 16:26
Kazik

Idris, Istanbul dan gidis dönüs bileti alip vapurla Rize ye gitti.
Sonbaharin ilk günlerinde, vapur seferleri sona ermek üzereyken bir
arkadasi sordu :
- Biletun yanacaktur. Citmeyu musun Istanbul a?
- Celdim de citmeyrum. Atayrum onlara pi kazik!...

_DuMaN_58
10.10.2007, 16:26
Tanker

Bir gün Temel sahilde gezerken denizde bir tanker görür ve yanindakine dönüp
söyle der :
- Ulan hayvan herifler, koskoca 40 yillik tankerin üstüne DANGER diye
yazmislar.

_DuMaN_58
10.10.2007, 16:27
Hamsinin Erdemi

Temel ve Idris hamsinin yararlarini sayip döküyorlardi. Temel :
- Erkeklik gücünü öyle bir artirur ki hamsi...
dedi. Idris elini söyle bir salladi :
- Fazla abartma Temel. Taha tün aksam on bes hamsi yedum, ancak besinin
faydasu oldi!..

altuntas58
10.10.2007, 20:13
Dumancığım çok sağol bizler için ne kadar güzel temel fıraları derlemisiniz emeğine sağlık iyiki varsın

_DuMaN_58
14.10.2007, 07:56
Dumancığım çok sağol bizler için ne kadar güzel temel fıraları derlemisiniz emeğine sağlık iyiki varsın

Eyvallah...İltifatın için Teşşekkurler :))

sade58
16.12.2007, 10:29
Bu güzel payşalımlarınız için teşekkürler.Temel fıkraları benim en sevdiğim fıkralardandır.

CrSivaslim58
12.01.2008, 18:02
Temel ablasiylan okula giyormus ikiside eini sinifa gidiyormus.okula gelmisler ogretmen temele bisey sormustu temel sen a diye bilirmisin diyor ogretmen temel cok utaniyordu ve diye miyordu ablasi temeli cicikliyor temel de aaaaaaaaaaaaaaa diye bagriyor. ögretmende diyor ki temel iyi söyledin ama birazcik sesiz de söyliyebilidin.

CrSivaslim58
12.01.2008, 18:13
temel fakir

temel bir adama degmis ki ben cok fakirim bana lütfen 10 ytl verin demis adamda demis tamam ama annen baban nerde temel diyorki paralarin icinde yüzüyoor.

CrSivaslim58
12.01.2008, 18:17
karne

Baba, ortaokul üçüncü sınıfa giden oğlunun elinde karneyle salona girdiğini görür. "Allah allah, dönem ne çabuk bitmiş..." diye düşünür ve oğluna seslenir:
-"Getir bakayım şu karneyi!"
-"Al baba..."
Adam karneye bir bakar ki, beden eğitimi ve resim dışındaki tüm dersler zayıf.
-"Bir dediğini iki etmiyoruz, bilgisayar dedin, bilgisayar aldık, ingilizce kursu dedin ingilizce kursuna gönderdik, gitar kursu, müzik aletleri, ne istersen yapıyoruz. Kız arkadaş uğruna harcadığın çiçek parasının haddi hesabı yok. Ne bu notların hali, rezil şey!"
-"Baba... O benim karnem değil ki, senin kitaplarını karıştırıyordum, birinin arasında karnelerinden birini bulmuştum..."

CrSivaslim58
12.01.2008, 18:20
ingiliz fransız türk

birgun ingiliz fransız türk uçaga binerler belli bir muddet sonra ingiliz bir sigara yakar ve bir fırt çeker aşagıya atar ingilizle bizim türk hemen sorar niye bir fırt çekip camdan aşagıya attın derler ingiliz:
Aman beee bizde bundan çok var
yine belli bir muddet daha sonra fransız çantasından parfümü sıkıp camdan aşagıya fırlatır hemen ingilizle bizim türk fransıza sorar ee niye bir kere sıkıp aşagı attın derlerr fransızz:
niye atmıyım bizde bundan çokk varr der
sıra gelir bizim türke bakacakki atacak bişiy yok camdan aşagı bir yolcuyu atar :=)) hemen sorarlar ingilizle fransız niye adamı camdan aşşagı attın be adam sen delimisin derler bizim türk:
aman be taktıgınız şeye bak bizim memlekette bundan daha çok varrrr der.

altuntas58
12.01.2008, 18:20
Temel ablasiylan okula giyormus ikiside eini sinifa gidiyormus.okula gelmisler ogretmen temele bisey sormustu temel sen a diye bilirmisin diyor ogretmen temel cok utaniyordu ve diye miyordu ablasi temeli cicikliyor temel de aaaaaaaaaaaaaaa diye bagriyor. ögretmende diyor ki temel iyi söyledin ama birazcik sesiz de söyliyebilidin.

Aferin sana fıkralarının hepsini okudum çok güzel ve çok komikti ayrıca bütün konulara yorumlar yapmışsın yorumlarınıda çok beğendim bana öyle geliyorki sen galiba birkac sene sonra bu sitede harika yorumlar yazarsın inşallah yanılmam vede geleceğin en büyük yiğidosu olursun bu sitede en iyilerden birisi olma yolunda caba göstermeni beklyorum

CrSivaslim58
12.01.2008, 22:36
Aferin sana fıkralarının hepsini okudum çok güzel ve çok komikti ayrıca bütün konulara yorumlar yapmışsın yorumlarınıda çok beğendim bana öyle geliyorki sen galiba birkac sene sonra bu sitede harika yorumlar yazarsın inşallah yanılmam vede geleceğin en büyük yiğidosu olursun bu sitede en iyilerden birisi olma yolunda caba göstermeni beklyorum

asil ben sana tsk eticem sagol

CrSivaslim58
12.01.2008, 22:45
deliler

Bir gün doktorlar, tımarhanede yaptıkları araştırmada en akıllı deliyi seçeceklermiş. Bir gün delilerden biri bahçede bulunan havuza düşmüş ve boğulmak üzereymiş. Delilerden biri havuza düşen arkadaşını kurtarmaya çalışmış. Bunu gören doktorlar arkadaşını kurtaran deliyi yanlarına çağırmışlar ve "seni en akıllı seçiyoruz" demişler. Doktorlardan biri: "Peki kurtardığın arkadaşını çağır da sana teşekkür etsin" demiş. Deli: "Gelemez ki!" Doktor: "Neden gelemezmiş?" Deli: "Çünkü o tolete gitti.

EyüphanAydın
25.01.2008, 15:07
YELPAZE

temel birgün kışin ortasunda otirup yelpazeleniyormiş. dursin
-napiyon temel kişın ortasinda yelpazeyle hava buz gibu zaten napiyon
temel..
kilimalar kişin sicak hava üfliyor ya eee yelpazede kişın sicak hava üfleeer.

EyüphanAydın
25.01.2008, 15:09
ANNESİNDEN TEMEL'E MEKTUP

"Sevgili oğlum Temel... Senin hızlı okuyamadığını bildiğim için mektubu yavaş yavaş yazıyorum...
Artık senin büyük şehre gittiğin sırada yaşadığımız evde yaşamıyoruz. Baban bir gazetede, "İnsanların başına genellikle evlerinin iki kilometre civarındaki bölgelerde kaza geldiğini" okumuş; o yüzden taşındık...
Sana yeni adresi veremiyorum, çünkü yeni evimizde bizden önce oturan hemşehrilerimiz, taşınınca adresleri değişmesin diye kapı numarasını söküp götürmüşler...
Bu evde garip bir çamaşır makinası var. Geçen gün içine dört gömlek koydum, çalıştırmak için duvardaki zinciri çektiğimden beri bir daha gömlekleri göremedim.
Geçen hafta sadece iki kez yağmur yağdı. İlki üç gün, ikincisi ise dört gün sürdü...
Benden istediğin yeleği postaya verdim. Ancak, halan 'o koca düğmelerle paket çok ağır olur' deyince düğmeleri kopartıp yeleğin cebine koyduk. Orada bulabilirsin...
Not: Sana biraz da para gönderecektim, ama zarfı bir kere yapıştırmış bulundum... Sevgiler... Annen"

fertelliyim
25.01.2008, 16:00
deliler

Bir gün doktorlar, tımarhanede yaptıkları araştırmada en akıllı deliyi seçeceklermiş. Bir gün delilerden biri bahçede bulunan havuza düşmüş ve boğulmak üzereymiş. Delilerden biri havuza düşen arkadaşını kurtarmaya çalışmış. Bunu gören doktorlar arkadaşını kurtaran deliyi yanlarına çağırmışlar ve "seni en akıllı seçiyoruz" demişler. Doktorlardan biri: "Peki kurtardığın arkadaşını çağır da sana teşekkür etsin" demiş. Deli: "Gelemez ki!" Doktor: "Neden gelemezmiş?" Deli: "Çünkü o tolete gitti.

Son cümlenize bir düzeltme yapmak istiyorum müsadenizle

Doktor: "Neden gelemezmiş?" Deli: "Çünkü kuruması için asmıştım onu

fertelliyim
25.01.2008, 17:54
Temel Atma Töreni

bir gün temel yolda yürüyormuş,temeli kim görürse tutup yere atıyomuş,neyse temel üstünü başını temizliyomuş kalkıyomuş ayağa karşıdan temeli gören tutup tekrar yere atıyomuş temel neyse yine temizliyomuş üstünü başını kalkıyomuş ayağa bu böyle devam etmiş artık temel bıkmış:'ha uşağum ben ne yaptım size de beni duramadan atıyosunuz'demiş onlarda gülerek:'bu gün temel atma töreni varda ondan'demişler

CrSivaslim58
27.01.2008, 10:44
Son cümlenize bir düzeltme yapmak istiyorum müsadenizle

Doktor: "Neden gelemezmiş?" Deli: "Çünkü kuruması için asmıştım onu

ferteleyim ben orda bagsi yerleri degistirdim.