Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıcak Çermik
_DuMaN_58
30.04.2007, 17:10
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez](8).jpg
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Tel: (0346) 763 43 16
Sivas - Ankara asfaltı üzerinde, il merkezine 31 km. uzaklıktadır. Türkiye'de 30 adet birinci 3öncelikli kaplıca arsında 6. sırada yer almakta ve kaplıca şehri olarak geliştirme imkanına sahip 33y3er30leşmeler arasında bulunmaktadır. 46 - 50 santigrat derece arasında ısıya sahip kaplıca suyu sodyumlu, sülfatlı, hidrokarbonatlı, magnezyumlu ve karbonatlı bir bileşime sahiptir. Kaplıca suyu, romatizma, sinir sistemi, solunum yolu, sindirim sistemi, metabolizma bozuklukları, böbrek ve idrar yolları hastalıklarının tedavisinde yararlı olmaktadır. Oteli, lokantası, moteli, gazinosu ve diğer ihtiyaca cevap verecek imkana sahip olup yolu asfalttır.
€LBeyli58
30.04.2007, 19:07
Geçen yaz ordaydım Herkez bellemiş ''kene''' '''kene'' ßende dedim ne olacaksa şimdi olsun hiçbişey yok yani herkez boşa telaşlanmış valla çadırları felan kaldırmışlar az insan vardı yaa yazık
_DuMaN_58
30.04.2007, 19:11
Kene Felaketi Ucuz Atlatıldı. Bunu Halkımızın Bilinçli Olmasına Bağlıyorum.
€LBeyli58
30.04.2007, 19:33
yaa biz keneleri ineklerin tosunların üstünden temizliyorduk yaa
_DuMaN_58
30.04.2007, 19:52
:)))
.............................
:D:D dögrü söyluyorsun öyleymis ama ucuz atlatıldı
sıcak çermik maalesef şu an çok kötü durumda ben küçükken 1 ay orda çadırda kalırdık.Belediye ve kalın belediyesi anlaşmiş.bu iyi bir gelişme . Tekrar çadır alanları oluşturulmalı,amfi tiyatro,modern yüzme merkezleri(sadece kaplıca suyu ile değil,yaz kış çalışacak olimpik yüzme havuzu kurmalı,herkese yüzme ögretecek hocalar bulunmalı,yüzme yarışmaları düzenlenmeli,sivasda herkesin yüzmeyi burada hocalardan ögrenmesi sağlanmalı,sivas deyince herkesin aklına sadece güreş değil artık yüzme,su topu vs gelmesini sağlayacak olanaklar sağlanmalı,yüzmede artık dünya şampiyonları çıkartmalıyız neden buna sivas eğilmesin.ayrıca ulaşım sivasdan modern bir alt yapı ile tren ile sağlanmalı.Böylece insanlar 365 gün olanaklardan yararlanmalı.Sıçak çermik bölgesi sit alanı ilan edilmeli ve artık bu alanda villa vs yapılmasını izn verilmemeli.unutulmamalıki orası herkesi,tüm halkın zenginlerin değil.ayrıca geri kalmış oteller yıkılarak modern oteller kurulmalı.türk hamamları,masaj merkezleri, kür merkezleri kurulmalı.sineması olmalı, yazları insanlar açık havada sinemaya gidebilmeli.hersene kaplıca festivali düzenlenmeli ve büyük sanatçılar konuk olmalı.sivas yemeklerinin satıldığı lokantalar açılmalı.bunlar tabii belediyenin ve özel sektörün birlikteliği ile sağlanmalı çermik etrafındaki kuru alanlar derhal ağaçlandırılmalı.kaplıcada en az bir tane 5 yıldızlı olmak üzere çok sayıda fizik tedaviye dayalı oteller kurulmalı. Kış için buz pateni merkezi olmalı.sivas nede olsa kış memleketi en azından kışın keyfini ve olanaklarını kullanabilmaliyiz.Kısaca kaplıca 365 gün yaşayan bir kür ve su sporları merkezi olmalı.
Fatih Bayrak
30.04.2007, 22:17
sıcak çermik maalesef şu an çok kötü durumda ben küçükken 1 ay orda çadırda kalırdık.Belediye ve kalın belediyesi anlaşmiş.bu iyi bir gelişme . Tekrar çadır alanları oluşturulmalı,amfi tiyatro,modern yüzme merkezleri(sadece kaplıca suyu ile değil,yaz kış çalışacak olimpik yüzme havuzu kurmalı,herkese yüzme ögretecek hocalar bulunmalı,yüzme yarışmaları düzenlenmeli,sivasda herkesin yüzmeyi burada hocalardan ögrenmesi sağlanmalı,sivas deyince herkesin aklına sadece güreş değil artık yüzme,su topu vs gelmesini sağlayacak olanaklar sağlanmalı,yüzmede artık dünya şampiyonları çıkartmalıyız neden buna sivas eğilmesin.ayrıca ulaşım sivasdan modern bir alt yapı ile tren ile sağlanmalı.Böylece insanlar 365 gün olanaklardan yararlanmalı.Sıçak çermik bölgesi sit alanı ilan edilmeli ve artık bu alanda villa vs yapılmasını izn verilmemeli.unutulmamalıki orası herkesi,tüm halkın zenginlerin değil.ayrıca geri kalmış oteller yıkılarak modern oteller kurulmalı.türk hamamları,masaj merkezleri, kür merkezleri kurulmalı.sineması olmalı, yazları insanlar açık havada sinemaya gidebilmeli.hersene kaplıca festivali düzenlenmeli ve büyük sanatçılar konuk olmalı.sivas yemeklerinin satıldığı lokantalar açılmalı.bunlar tabii belediyenin ve özel sektörün birlikteliği ile sağlanmalı çermik etrafındaki kuru alanlar derhal ağaçlandırılmalı.kaplıcada en az bir tane 5 yıldızlı olmak üzere çok sayıda fizik tedaviye dayalı oteller kurulmalı. Kış için buz pateni merkezi olmalı.sivas nede olsa kış memleketi en azından kışın keyfini ve olanaklarını kullanabilmaliyiz.Kısaca kaplıca 365 gün yaşayan bir kür ve su sporları merkezi olmalı.
Gercekten arkadasim katiliyorum cok güzel ve yapilmasi önemli konulari ele almissin
Fatih Bayrak abimin dedigi gibi güzel konuları ele almıssın ama bunları aslında herkes dusunuyorda uygulamaya gelince unutuluyor nedense:D
pırlanta
15.09.2007, 13:19
bencede kardesler bızde cok korktuk sıvasta tanıdıklar akrabalar var ama abartıloacak kadar dııl yanı antalya dayım ben burası berbat bı sehır nerde sıvasım memleket hasretı cekmek zor valla....
sivaslıgenç
15.10.2007, 20:24
valla bu yaz giittim çadırlar kldırılmıştı balıklı çermik gibi sıcak çermiğinde hali harap
altuntas58
15.10.2007, 21:27
sıcak cermik ne hallere düşmüş sivasın en gözde mesire yerlerinden biriydi ama malesef bu günlerde iki belediye arsında cekişmelere maruz kalıyor olanda sivasımın insanına oluyor artık kimsecikler cermiğe gitmiyormuş nedenide kalın belediyesi mahkemeyle sivas belediyesinden almış ama bakım sıfır işletmeciliği bilmeyen adamlar alınca koskoca sıcak cermik yüz seneden fazla bir zamandır işletmeciliğini yapan sivas belediyesinden alınınca kaderine terk edilmiş bir duruma düşmüş inanın çok üzüldüm benim sıcak cermikte çok hatıralarım vardı inşallah ehlinin eline gecerde tekrar eski canlılığına kavuşur
kertmeli
19.11.2007, 10:15
evet konu hakkında hat saffada üzgünüm .bende sıçak cermiği çok severdim her fırsattada giderdim fakat şu an ne içimden geliyor.nede bişey.artık sıçak çermiğin gorüntüsü çok soğuk olmuş çoooookkkk.
58mehmet
22.12.2007, 14:20
Maalesef Sicak cermigimizide böldüler.Bu sene gittigimde durumu icler acisiydi.
Bu kadar rezillik olurmuymus.Maalesef bir anlasmazlik yüzünden,güzelim degerlerimiz birer birer kayboluyor ve bizde seyirci kaliyoruz.
ofgurleyuk78
22.12.2007, 15:22
Tüm çocukluğumun yazları orada geçti. En az iki ay kalırdık. Bizim zamanımızda iki havuz vardı. Sonradan girişe iki havuz daha yapıldı. Çermik otobüslerinde muavinlik yaptım. <<çermikte gazete sattım. Ey Allahım ne güzel günlerdi. Şimdi büyüdük o günleri yadetmek için Sivas'a her gelişimde Sıcak Çermik te bir tur atmadan Sivas'a gitmiyordum Bu hallere düşmesine üzüldüm. Çermik o zamanlar özel işletiliyordu. Yine özele kiralanmalı. Anlattığınız kötü durumdan kurtulmalı Yazık.
KraL_Yiğido
22.03.2008, 12:55
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. ben 12 senedir izmirdeyim o yüzden bu takım bilgilerin resimlerin biz gurbetçi sivaslılar için önemi çok büyük.. ben uzun süreli işler için süreklü seyahat halindeydim o yüzden siteyle fazla ilgilenemedim arkadaşlar.. bugünden itibaren daha fazla aranızda olmaya çalışıcam.. paylaşımlar çok güzel ellerinize sağlık
WåñTêd_øØ7
22.03.2008, 12:57
artık gıdemıyecez bea:):):)
17.07.2008, 19:20
keşke bizim evlerin de resimlerini çekebilseydin duman ben unututm yaws:D:D
_DuMaN_58
17.07.2008, 19:21
keşke bizim evlerin de resimlerini çekebilseydin duman ben unututm yaws:D:D
Geçti. Önceden söyleseydin bizzat gider 3 boyutlu çekerdim ;)
gürün_güzeli
17.07.2008, 19:22
Geçti. Önceden söyleseydin bizzat gider 3 boyutlu çekerdim ;)
tüh neyse bidahaki gittiğinde çekersin yada ben gidersem çekerim inş:)soul:D
SEN HASRETİ İSTANBULDA BİRDE BİZE SOR GARDAŞ.
mesut_sivasliyiz_58
21.05.2009, 22:54
bir kere cermik duyunca gicik oluyorum moderin duzgun alan degil sinek avluyor hicc kimse eskisi gibi degil orasi adamin ruhu sikliyor hemde yikanma banyosu pislikten gorulmuyor kalin belidyesi temizlik yapim bilmediklerinden beceremiyorlar ben beyenmiyorum kene var diyede korukuyorum herkese oyle diyor cadir felanda artik yok eskisi gibi tatine hic kimse almiyor daha
Sivasa Yakışmıyor Sicak Çermik Bırakın turist çekmeyi Sivastan giden bile az var.
tekniker58
25.05.2009, 13:33
kener,lerde farklılık gösterenler var mı kendi aralarında yok sa tek cins olarak mı sınıflandırılıyorlar. bilen arkadaşlar varsa bir açıklama yapabilirler mi?
Tekniker kardeşim sanırım keneler demek istemiş.
Tabi ki farklılıklar var.
Olmaz olur mu?
Hastalıklı olanlar Kırım Kongo cinsi keneler.
Bu tip kenelerin Sivas'tan ziyade Tokatta bulunduğunu bilmekteyiz. Tabi zaman içerisinde Sivasa aktarılmış olabilirler.
Bunun yanında uzun süre önce Kalın Belediyesi içerisinde bulunan sıcak çermik sanırım şu anda Sivas Belediyesinde olmalı. Daha iyi durumdadır inşallah. Bir de acaba Sıcak çermik etrafında kalınabilecek güzel oteller var mı ve yaklaşık fiyatları nedir?
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.