PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SARKISLA-Gücük


SivasLady
10.05.2007, 21:57
Sivas iline 108 km, Şarkışla ilçesine 19 km uzaklıktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi vardır ancak ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

seva
20.09.2008, 02:12
Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Ancak köyün yaşlılarının nüfus kağıdında eski bir Selçuklu Boyu olan Eymür ismi geçmektedir. Bu da onların Eymür boyundan geldikleri konusunda bir ipucu vermektedir. Köyün yeni ismi olan gücük ise küçük yerleşim yeri olmasından kaynaklandığı rivayet edilir. Bir diğer rivayette buraya yerleşimin ilkin şu anki köyün aşağılarında olduğu sonradan şimdiki yerine gücük ayında yani şubat ayında taşınmasından dolayı olduğudur. Bu rivayet kış ayında göçün zor olmasından dolayı zayıftır.

Genel itibarla diğer Sivas Köylerinden farklı bir kültürü bulunmamakla birlikte geçmişten günümüze eğitime değer veren bir halkı vardır. Ayrıca hamur ve tavuk çorbasıyla yapılan arabaşı yemeği çevre köylerde bilinmemesine rağmen bu köyde bilinmekte ve kışları vazgeçilmez bir davet yemeği olagelmiştir.

sivas iline 65 şarkışla ilçesine 16 km uzaklıkta olup kayseri sivas yoluna olan uzaklık 2km dir