PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ALTINYAYLA-Yassıpınar


Serd@r
11.05.2007, 00:34
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Nüfusu: 133

İle Uzaklığı: 84 km

İlçeye Uzaklığı: 7 km

seva
21.09.2008, 00:51
Bir rivayete göre köy, 1402 Ankara Savaşı sonrası kurulmuş. Üç kardeş gelmiş birisi Beydigin (Serinyayla)'ya diğeri şarklı (Dogupınar'a), bir diğeri de Yassıpınar'a konmuş.

Diğer bir rivayete göre, Kızılırmağın doğusuna Türkmen Bektaşilerden olan üç kardeş gelip yerleşmiş veya yerleştirilmiş[1].

Alevi Köyüdür.yemekleri hakkında bilgi yoktur. Bütün İçanadolu bölgesinde olduğu gibi, bu köyde de yemekler tahıl ağırlıklıdır. Önceleri "herle" denen hamur çorbası, küçük taneli bulgurdan yapılan "dünürcük", sofraların vazgeçilmez yemeği bulgur pilavı, en çok yapılan yemeklerdendi. Ancak zamanla yemek kültürü de hızla değişti.

seva
21.09.2008, 00:51
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy nüfusunun önemli bir bölümü büyük illerde genellikle memur olarak çalışmaktadır. Köyün ekonomik yaşamı, özellikle yaz aylarında hareketlenmektedir.