PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YILDIZELI-Sandal

Sayfa : [1] 2 3 4 5 6

SivasLady
11.05.2007, 11:02
Sivas iline 67 km, Yıldızeli ilçesine 19 km uzaklıktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı vardir. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

ertert
23.05.2007, 12:49
yanlis bissey olmus bizim köyümüzün saglik ocagi vardir sivaslilady

SivasLady
23.05.2007, 12:53
yanlis bissey olmus bizim köyümüzün saglik ocagi vardir sivaslilady

olabilir :) internetde olan bilgileri aktardim sadece
bu sadece genel bilgi altyapi hazirlardim, basliklar acilsin diye
önemli olan sizin yazdiklariniz, siz kendiniz daha iyi tanitirsiniz

ertert
24.05.2007, 10:36
ayrica köyümüze ulasim hem demiryolu hemde karayolu üzerinden olmaktadir hergün aksam köyümüzden sivasa samsun yönünden gelen yolcu treni ile sivasa dönmek mümkündür.

ahtuse
27.05.2007, 13:41
annem yıldızelili. nevşeirden yıldızeline selamlar saygılar.

YiGiDo_58_06_nl
27.05.2007, 23:51
gurban olduklarim bizim koyden bahsediyorlar sandala bir ara kucuk paris diyorlardi bi eyfel kulemiz yoktu yazdiklarinizda hepsi dogru ilk ogretim okulumuz saglik ocagimiz her bi sey mevcut koyumuzde

ertert
19.06.2007, 21:39
yigido sana pm attim bi bakarsan sevivirim

ertert
19.06.2007, 21:40
ahtuse selamlarin basimiz üstüne yildizelnin neresinden annen hangi köyünden

sandal5877
24.07.2007, 09:58
Valla herşeyimiz var birde böyle köylülerini görünce
insan cok bi mutlu oluyo herkeze selamlar moskovadan.

sandal5877
24.07.2007, 10:34
aslıda bizim cogu köylerimizde eksik olan cocukların futbol v.s oyun oynaya bilecegi alanlar yok buda gençlik için büyük kayıp .

sefil_58
26.11.2007, 20:57
gelmişken komşu koye bi merhaba diyeyim nasılsınız gardaşlar..................... subaşılı

TEVATiR-SiVASLI
04.12.2007, 20:12
Sevgili sandallilar kimlerdensiniz bakalim, bende Isvicreden katiliyorum, Sandalliyim buraya gelmeden önceki meslegim sivasspora ajanlikti bakalim beni taniyabilecekmisiniz? Sevgiler saygilar.Actimola su Sandalin gülü yapragi,

TEVATiR-SiVASLI
04.12.2007, 20:13
Subasili garda sanada bizden selamlar

altuntas58
04.12.2007, 22:11
YILDIZELİ-SANDAL Köyünden bir çok arkadaşım var herkese selamlar

yusufsahin58
29.12.2007, 02:16
olum bu sandallilar ne adam lar ya bi internet siteniz bile yok la siz nasil sandallisiniz bide kavakbeldesinin komsusunuz sizi mahalle olarak almadik surunun la buda bizim koyun siteleri [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] yusufs@hin.com buda benim adresim yazan yazsin yorumlarini

YiGiDo_58_06_nl
10.01.2008, 00:55
olum bu sandallilar ne adam lar ya bi internet siteniz bile yok la siz nasil sandallisiniz bide kavakbeldesinin komsusunuz sizi mahalle olarak almadik surunun la buda bizim koyun siteleri [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] yusufs@hin.com buda benim adresim yazan yazsin yorumlarini

atalar ne guzel demis affiniza signiyorum gormemisin bir oglu olmus cekmis koparmis bu kavakli arkadas da sonradan gorme gibi bisey.daha dune kadar koylerinde millet bir birlerini yerdi.beldesiniz kardes beldelik kolay degil madem beldesiniz galiba hala her cuma yildizeline gidiyorsunuz alisverise.gelelim sandali mahelle alma konusuna.duyduklarima gore bizim koylulere ve civar komsu koylere cok yalvarmisiniz mahellemiz olun diye yoksa belde olamiyacaz diye.hatta koydede oylama olmustu cogunluk kabul etmemisti.simdi belde oldunuz basiniz gogemi erdi.gene ayni kavak gene ayni kavak insallah belediye olursunuz ama burda yazdiklarin hic hos degil .sen kim oluyonda benim koyumu kucumsuyorsun.lutfen bir dahakine ya hic bir sey yazma sandal hakkinda yada daha dikkatli yaz

sefil_58
22.01.2008, 20:30
haklısın yigido 58 06 bu kavaklı arkadaş benim köyümede yazmış (subaşı) yazdıgına göre sandal ve subaşının kavak beldesine eli mahkummuş çünki yolumuz kavaktan geçiyormuş. Vay be demekki sivasın istanbul ankara izmir ve daha bir çok il ve ilçeye baglantısını saglayan D100 karayolunu kavak beldesi yapmış herhalde. SÖZÜM SANA YUSUF ŞAHİN YA SİVASLI OLMANIN NAM VE GURURUNU DÜRÜSTÇE YAŞA YADA SİVASLIYIM DEME........

yusufsahin58
26.01.2008, 22:18
atalar ne guzel demis affiniza signiyorum gormemisin bir oglu olmus cekmis koparmis bu kavakli arkadas da sonradan gorme gibi bisey.daha dune kadar koylerinde millet bir birlerini yerdi.beldesiniz kardes beldelik kolay degil madem beldesiniz galiba hala her cuma yildizeline gidiyorsunuz alisverise.gelelim sandali mahelle alma konusuna.duyduklarima gore bizim koylulere ve civar komsu koylere cok yalvarmisiniz mahellemiz olun diye yoksa belde olamiyacaz diye.hatta koydede oylama olmustu cogunluk kabul etmemisti.simdi belde oldunuz basiniz gogemi erdi.gene ayni kavak gene ayni kavak insallah belediye olursunuz ama burda yazdiklarin hic hos degil .sen kim oluyonda benim koyumu kucumsuyorsun.lutfen bir dahakine ya hic bir sey yazma sandal hakkinda yada daha dikkatli yazhaklısın yigido 58 06 bu kavaklı arkadaş benim köyümede yazmış (subaşı) yazdıgına göre sandal ve subaşının kavak beldesine eli mahkummuş çünki yolumuz kavaktan geçiyormuş. Vay be demekki sivasın istanbul ankara izmir ve daha bir çok il ve ilçeye baglantısını saglayan D100 karayolunu kavak beldesi yapmış herhalde. SÖZÜM SANA YUSUF ŞAHİN YA SİVASLI OLMANIN NAM VE GURURUNU DÜRÜSTÇE YAŞA YADA SİVASLIYIM DEME........

ARKADASLAR INSANIN CANINI SIKMAYIN SEN KIMSIN LAN BANA SIVASLI OLMAYI OGRETECEN ISTE ARAMIZDAKI FARK BU O KADAR AKILSIZSINIZ HEMEN OYLE CEVAPLAR YAZIYORSUNUZ YOK DEVLETIN YOLUNU BIZE VERMIYORMU MUSUN ALIN SIZIN OLSUN

BIRAZ AKLINIZ OLSA OYLE YORUMLAR YAZMAZSINIZ

abdullahxv
19.03.2008, 22:19
kamşu köye selamlar ............................

ersoy_34
13.04.2008, 11:52
ismi neden sandalmış bunu bilen varmı peki arkadaşlar

sandalli
13.04.2008, 22:45
Sandal köyünün ortasinda ki cadde bircok kasabada bile yok, genis yollari vardir. Köyün icinden gecen demiryolu ayri bir güzellik katar Sandal köyüne. Su ana kadar bozkir olan Dereler diye adlandirilan mevki agaclandirilmis ve Orman bölgesi haline gelmistir. Burada zamanin muhtari Kadir Köse ye ayrica tesekkür etmek lazim. Cok yakinda yesil Sandal olarak anilacaktir köyümüz. Köyümüz sinirlari icinde bircok piknik alani vardir. Özellikle Aksu degerlendirilmeyi bekleyen cok önemli bir icme kaynagidir.

sandalli
15.04.2008, 00:29
Sandal`in Bogazi

Sandalda bir bogaz vardir, adi sandal bogazi, Demiryolunun gectigi belkide en dar bogazdir orasi, iki tepeyi ortadan ayiran ve ilk bahar aylarinda sapsari ciceklerle donanmis bir dogal güzellik. Demiryolunun hemen yaninda akip giden cay ve alabilgince uzayip giden sögüt agaclarinin serinligi ve yesilligi karsilar sizi Sandal bogazinda. Sögüt agaci ne güzeldir degil mi? Sögütün verdigi serinligi, huzuru ve sögütün yesilligini hic bir agacta bulamazsiniz.
Sandal Bogazinda sögüdün yesilinin her türlüsü vardir. Ben en cok sögüt agacini severim. Cünkü sögütten kereste olmaz, bir serinlik verir, bir haz bir huzur verir insana sögüt. Sögüt agaci üzerine yazilmis nice siirler, sarkilar vardir, bence sögüt bunlarin hepsini fazlasiyla hak etmistir. Tabii ki Sandal Bogazida bu sögütleri.

sandalli
15.04.2008, 00:33
Sandal`in Bogazi

Sandalda bir bogaz vardir, adi sandal bogazi, Demiryolunun gectigi belkide en dar bogazdir orasi, iki tepeyi ortadan ayiran ve ilk bahar aylarinda sapsari ciceklerle donanmis bir dogal güzellik. Demiryolunun hemen yaninda akip giden cay ve alabilgince uzayip giden sögüt agaclarinin serinligi ve yesilligi karsilar sizi Sandal bogazinda. Sögüt agaci ne güzeldir degil mi? Sögütün verdigi serinligi, huzuru ve sögütün yesilligini hic bir agacta bulamazsiniz.
Sandal Bogazinda sögüdün yesilinin her türlüsü vardir. Ben en cok sögüt agacini severim. Cünkü sögütten kereste olmaz, bir serinlik verir, bir haz bir huzur verir insana sögüt. Sögüt agaci üzerine yazilmis nice siirler, sarkilar vardir, bence sögüt bunlarin hepsini fazlasiyla hak etmistir. Tabii ki Sandal Bogazida bu sögütleri.

ersoy_34
15.04.2008, 00:35
teşekkür ederim gurbetçi hemşerim selamlar olsun tüm gurbetçilere

yusufsahin58
16.04.2008, 20:13
SANDALLILAR SIZI SEVIYORUZ HEMDE COKKKKKKKKK

sandalli
16.04.2008, 23:17
Bizde Kavakli gardaslarimizi severiz.

sandalli
23.04.2008, 23:51
Sandal da Sülaleler,
Köseler: yaklasik 40 Hanedir, köyün en kalabalik sülalesidir. Köy nüfusunun yarisi Köselerden dir. Konya dan Sarkislaya uzanan genis bir sülaledir. Köyde yasayanlardan daha fazlasi yurt disinda ve Yalova da yasamaktadir. Sülalenin büyük cogunlugunun soyadi da Köse dir.Köseler Sülalesine mensup olup Soyadlari degisik olan ailelerde mevcuttur. Mesela, Elik, Argi, Sandal bunlardan bazilaridir.
Demirciler: Köselerden sonra en büyük sülaledir, ama birlik ve beraberlikleri cok zayif oldugu icin daginik görünür. Soyadlari Demir dir.
Ibicigiller, Köyün yerlisi olduklari söylenir, köyün ücüncü büyük sülalesidir. Soyadlari Er dir.
Imamgil: Bir rivayete göre Rusya dan göc ettikleri söylenir, köyün en güzel yerleri onlara aittir, Su an ki Köy Muhtari da Imamgilden dir. Soyadlari Yildiz dir.
Gacalaklar: Göc yüzünden dagilmis ve köyde sadece bir kac hane kalmistir. Su anda büyük cogunlugu Yalova ve Sivas ta yasamaktadir. Soyadlari Polat ve Savas tir.
Deli Hacigil: Yillarca Sandal Köyünde söz sahibi olan, köyden göc eden sülalerinden dir. Özellikle Sivas ta memuriyet yapmakta ve Yurt disinda yasamaktadirlar. Köyde yasayan cok azdir. Soyadlari Ilter ve Tan dir.
Keller: Özellikle Celepci ailesi köyde yasamakta ve halen köyün en etkili kisileri bu sülaledendir. Hidayet Tas yillarca Ihtiyar heyetinde görev almis ve Sandal Köyüne cok büyük hizmetlerde bulunmustur. Soyadlari Tas tir.
Hamzagil: Köyümüzden bir sülale, Ali Kara disinda onlar hakkinda konusmayacagim. Soyadlari Kara dir.
Köyümüzde yasamis cok sülaleler vardir. Ben sadece su anda Köy de mensubu bulunan sülalerden bahsettim.

sandalli
01.05.2008, 22:57
Sandal Köyü Burasi,

Selam herkese,
Aslinda cok düsündüm bunu yazmak icin, ne de olsa dünya alem okuyacak, kimi kizacak, kimi gülecek, Sandal da lakaplardan bahsetmek istedim biraz. Nereden bulmuslar, nereden akillara gelmis, hepsi birbirinden acayip. Bizim köyde tamitamina 4 tane kör Bekir, 4 veya 5 tane kör Ali vardir. Yani sadece kör Ali dediginiz zaman kimden bahsettiginiz anlasilmaz, kör Alinin babasinin lakabini da söylemeniz gerekir.
En ilginc lakaplar sunlardir.
Hötürük, CIVIK, Vicik Hasan, CAHCI, YIRTIK, Gocür, Yavan Ali, Athirgizi, Godali, mincili, incil üsüyün, Hokka, Givrak, Tirki, Collu, Lapamaz, Celepci, Horoz Ömer, Kelek, CILDIR Misto, Cinni, Essek M. Yanik, Essekci, TIHILI, CIRIL Veyis, Hocul, Yarik, Eski Adam, Porsuk, Tohlu Ömer, Kek, Gayisli, Teneke, Kecemen, Cibirki, Ala Duran, Kamadiris,
Bir de Misto var ama onun lakabini buradan yazmak olmaz.
Körlerden, Topallardan, kellerden, bahsetmedim, onlardan bahsettigim zaman bütün köyü yazmam lazim.
Burada ismi gecen bircok kisi rametli olmustur, hepinizin hos görüsüne siginarak ölenlere Allah`tan rahmetler dilerim.

ersoy_34
01.05.2008, 23:24
mehmet gök tanırmısınız arkadaşlarsandallı kendisi istanbulda oturuz tır şöförüdür

sandalli
16.05.2008, 23:29
Imkani olan bütün Sandalli hemsehrilerimi forma bekliyorum. Tahminlerime göre Türkiye de ve yurtdisinda yasayan 5000 in üzerinde sandalli yasiyor.

CiMeN
21.05.2008, 21:32
selam anam bizim köyün cocukları burda ne arıyor :)) bizim köyde herşey varda bi internet yok ellam:) bu yazanlarda kesin akrabadır. Kimlerdensiniz bakım siz

CiMeN
21.05.2008, 21:38
selamm sandallı senin yazdığın sülalerin ikisindendim babam bi sülaleden annem bi sülaleden. ben şuan yalovadayım yalovadad sadece 200 geçkin sandallı hane var hatta bu sene 3 tane daha geldi :) gelenlerde olucak. yalovadaki düğünler güzel oluyo kalabalığız burda belki sandalda bile bu kadar kalabalık değildirler

CiMeN
21.05.2008, 21:51
selamun aleykum ahh ah bi köyde olsam yemlikde çıkmış şimdi kuzulakta :( köydekiler köyün kıymetini bilmiyooooo

sandalli
22.05.2008, 21:31
Köy yakinda internette gelir, gelirse köye internet cafe acacagim, o zaman vay internetin haline

sandalli
22.05.2008, 21:52
Simdi yemyesil olmus Sandal köyü, camurdan eser yok yollarinda, kuslar safakla baslarlar ötmeye, mayis cicekleri acmis sapsari, cayirlarda otlar diz boyu, Erik agaclari bembeyaz ciceklere boyanmis, poyraz esiyor, asagi pinardan su icip, soluklanmak lazim, oradan ver elini agsu, atip buz gibi suyun icine karpuzu yemek lazim, su anda sandal da olmak lazim, su an sandali sevmek, özlemek lazim.

yusufsahin58
23.05.2008, 10:55
iyi olur kardes acin bir an once internet kafeyi

sandalli
24.05.2008, 15:35
Önce internet gelsin köye, muhtarla görüstüm dilekce vermis, gelir gelmez internet kafe acilacak, Kavakli ve Subasililari da bekleriz, tabii Kamanlilara da kapimiz acik olacak, o zaman gelsin paralar, bozulmasin aralar. En büyük internet cafe bizimki olacak.

sandalli
30.05.2008, 22:14
birgün bütün sandallilar köye dönecek ve o zaman vay geldi sandalin haline. Allah yardimciniz olsun

arikarinkuchi
30.05.2008, 22:45
Önce internet gelsin köye, muhtarla görüstüm dilekce vermis, gelir gelmez internet kafe acilacak, Kavakli ve Subasililari da bekleriz, tabii Kamanlilara da kapimiz acik olacak, o zaman gelsin paralar, bozulmasin aralar. En büyük internet cafe bizimki olacak.

cafe sahihbi sensen
2 güne iflas eder oraa
sölüüm şimdiden
paranı harcama

sandalli
31.05.2008, 16:36
uyarin icin tesekkür ederim, ama ben ticareti iyi bilirim.

arikarinkuchi
31.05.2008, 20:49
uyarin icin tesekkür ederim, ama ben ticareti iyi bilirim.

rica ederim
görevimiz

sandalli
31.05.2008, 20:56
aslinda sen haklisin, özür dilerim

arikarinkuchi
31.05.2008, 21:04
aslinda sen haklisin, özür dilerim

hangi konuda ??

sandalli
31.05.2008, 21:08
Anne ve ogul konusunda gercekten cok özür dilerim

arikarinkuchi
31.05.2008, 21:13
Anne ve ogul konusunda gercekten cok özür dilerim

sorun değil
hatanı anlaman yeterli

sandalli
01.06.2008, 20:38
Sandallilar nerede, artik sandallinin bulusma adrese [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

yusufsahin58
03.06.2008, 21:33
merhab sandalli dostlarimiz nasilsiniz

sandalli
14.06.2008, 20:06
Sandal Köyü muhtarligini göreve davet ediyorum, köyün bir sürü eksigi varmis, muhtar daha iyi calis.

sandalli
15.06.2008, 15:21
Sandal da Sülaleler, ( bir kardesimin ricasi üzerine düzeltme)
Köseler: yaklasik 40 Hanedir, köyün en kalabalik sülalesidir. Köy nüfusunun yarisi Köselerden dir. Konya dan Sarkislaya uzanan genis bir sülaledir. Köyde yasayanlardan daha fazlasi yurt disinda ve Yalova da yasamaktadir. Sülalenin büyük cogunlugunun soyadi da Köse dir.Köseler Sülalesine mensup olup Soyadlari degisik olan ailelerde mevcuttur. Mesela, Elik, Argi, Sandal bunlardan bazilaridir.
Demirciler: Köselerden sonra en büyük sülaledir, ama birlik ve beraberlikleri cok zayif oldugu icin daginik görünür. Soyadlari Demir dir.
Ibicigiller, Köyün yerlisi olduklari söylenir, köyün ücüncü büyük sülalesidir. Soyadlari Er dir.
Imamgil: Bir rivayete göre Rusya dan göc ettikleri söylenir, köyün en güzel yerleri onlara aittir, Su an ki Köy Muhtari da Imamgilden dir. Soyadlari Yildiz dir.
Gacalaklar: Göc yüzünden dagilmis ve köyde sadece bir kac hane kalmistir. Su anda büyük cogunlugu Yalova ve Sivas ta yasamaktadir. Soyadlari Polat ve Savas tir.
Deli Hacigil: Yillarca Sandal Köyünde söz sahibi olan, köyden göc eden sülalerinden dir. Özellikle Sivas ta memuriyet yapmakta ve Yurt disinda yasamaktadirlar. Köyde yasayan cok azdir. Soyadlari Ilter ve Tan dir.
Keller: Özellikle Celepci ailesi köyde yasamakta ve halen köyün en etkili kisileri bu sülaledendir. Hidayet Tas yillarca Ihtiyar heyetinde görev almis ve Sandal Köyüne cok büyük hizmetlerde bulunmustur. Soyadlari Tas tir.
Kara Mustafagil: Köyümün büyük sülalerinden biri, Ali Kara köyün ileri gelenlerinden olup herkesce sevilir ve sayilir. Almanya da yasayan Senol da benim okul arkadasimdir, kendisini cok severim, ricalarini asla kiramam, kendisine tesekkür ederim.
Köyümüzde yasamis cok sülaleler vardir. Ben sadece su anda Köy de mensubu bulunan sülalerden bahsettim.

cuneyt58
15.06.2008, 17:51
arkadas koyden bahsediyosun guzel yalniz dikkat et bi sey yaziyosan dogru durust yaz sonradan duzeltme yok ricayimis falanmis ne ricasi kimsenin hakkinda giripte bisey yazma.sana dusmez.insan gibi yaziyosan yaz

sandalli
15.06.2008, 18:31
sana mi sormam lazim ne yapacagimi. asil sen biraz dikkat et.

cuneyt58
16.06.2008, 19:05
kardesim aranda biriyle gecmiste bisi olmus olabilir ama bunu boyle yorumlaman yalnis giriyosun mesaj yaziyosun koyu anlatiyosun guzel ama biri hakkinda yorum yazarken dikkat et ben degil baska biride okusa ayni tepkiyi verir aliyi kim sever kim sevmez beni ilgilendirmez ama gerisi hakkinda konusmayacagim dersen is degisir butun sulaleleri anlatmissin iki cumlede yazsaydin boyle olmazdi bi de duzeltirken rica falan diyosun
kimse senden rica etmez ali disinda herkesi disliyosun ben yapsam sende ayni tepkiyi verirsin

sandalli
16.06.2008, 23:02
Sandal da Sülaleler,
Keller: Özellikle Celepci ailesi köyde yasamakta ve halen köyün en etkili kisileri bu sülaledendir. Hidayet Tas yillarca Ihtiyar heyetinde görev almis ve Sandal Köyüne cok büyük hizmetlerde bulunmustur. Soyadlari Tas ve Dogan dir.
Kara Mustafagil: Köyün büyük sülalerinden biridir. Sülalenin büyük bir kismi göc etmis, yurt disinda, Sivas ta ve Yalova da yasamaktadir. Halen köyde yasayanlar köyde oldukca etkilidir. Köyün en güzel yerleri onlara aittir.

sandalli
25.06.2008, 18:49
Sandallilar olarak türk milli Takimina basarilar dilerim, SIZE KUPA YAKISIR; AYYILDIZIM SENI KIM TUTAR

kadir19644
26.06.2008, 19:06
MERHABA SANDALI GARDASALRIM SIZLERI BURDA GOMREK BANA GURU VE ONUR VERDI BENDE KOSELERDENDIM AYLEM YALOVADA BENISE INGILTEREDEN YAZIYORUM TESEDUF ESERU BULDUM BU SITEYI YAPANIN ELLLERINE SAGLIK BIZLERI BURDA BULSTURDU MJ LARINIZI OKUDUM AMA GERGILMEYE GEREK YOK HEPIMIZ AYNI TOPRAKALARIN INSANLARIYIZ KAVAKLI GARDASIM SENDE KENDINI COK BEGENME HERKES BILIYOR KAVAGINDA GECMISINI HERKESE SAYGILAR SUNARIM

kadir19644
26.06.2008, 19:15
SANADALI MI VARSA YURTDISINDAN VEYA YURT ICINDEN BANA YAZARSA SEVINIRIM profilimde adireslerim var bekliyorum gardasarim soyle bir hasret giderelim saygilar

yiğidoturan
26.06.2008, 19:16
merhaba sandallı hemşehrilerim hepinize hayırlı akşamlar

kadir19644
28.06.2008, 17:02
demek burda hic sandali yokmus kimse yazmadi bana herkese iyi aksamlar

sandalli
12.07.2008, 22:29
Sandallilar artik görünmüyor, harman zamani geldi ya ondan olsa gerek, is güc nede olsa.

sandallihasan
29.07.2008, 01:04
merhaba sandalli hemserilerim
ve merhaba kadir emmi nasilsin

sandalli
29.07.2008, 19:38
Sandal gibisi yok, yasanacak yer ama insanlarda para yok..

topulyurtlu
05.08.2008, 08:49
bende sıvas yıldızeli topulyurt koyundenım koyumu cok sevıyorum koyde bı cok ımkanımız var ama malesef degerlendırme yok halı kursu okulumuz saglık ocagımız var ama dedigım gıbı halı kursunda bırılerı yasıyo suan koyde cocuk olmadıgı ıcınde okul kullanılmıyomus galıba bır saglık ocagı falıyette

kadir19644
11.08.2008, 22:24
merhaba hasan nasilsin nasilsin burda gordugume sevindim bak hemserilerin burda ama kimsyle daha gorsemedim ahmet gokden baska oysaki bu siteyi budugum zamn cok sevinmisidm sandalilar burda diye neyse hosca kal

baruter_58
13.09.2008, 16:07
slm millet sandalllıyım dıyorsnuz soy adlarnız ne kımlerdensınız soyleyın bakim

sandalli
14.09.2008, 08:46
baruter önce bir tanisalim, ben hasan almanyadan

yiğido77
28.10.2008, 20:58
Selam Sandallılar ve tüm Sivaslılar.Yorumları okudum ne yollar asfalt nede su var su var ama suyu eve gedırecek adam lazım. Sandallıların köye sahip çıkması lazım. Köyden ayrılan doğup büyüdüğü köyüne hizmet yapmayı unutuyor.Köye bizlerin sahip çıkması gerekirken dışarıdan misafir olarak gelen insanlardan medet umuluyor.Köyümüzün çevre köylere göre daha geride olması bizleri üzüyor.Sandalı geliştirecek olanlar yine Sandallılardır.

sandalli
28.10.2008, 21:11
Devletin yapmasi gereken seyleri vatandastan beklemek cok yanlis, köye hizmet ettigi icin kendilerini diger insanlardan üstün gören nicelerini gördüm ben, yillarca köyün ileri gelenleri diye tanimladigimiz kisiler köye bir cesme yapip, köyün nimetlerinden faydalandilar. Ben devletin bu konuyada el atmasini ve köyün yada sehrin devlete ait islerinin devlet tarafindan yapilmasini saglamasini istiyorum. Yoksa yoksul insanlar, hayirsever zenginlere (!) karsi daha cok ezilirler. Bu bence cok hassas bir konu.

Sandalli58
01.11.2008, 16:35
Sandal da Sülaleler,
Hamzagil: Köyümüzden bir sülale, Ali Kara disinda onlar hakkinda konusmayacagim. Soyadlari Kara dir.

Sandalli sen hep benim sülaleyi yazmissin benim Enistem Necip Kara Hamzagilden, Dayim Ramazan Sandal Köselerden, Dedem Mustafa Polat Gacalaklardan benim.neyse kib görüsmek üzere

sandalli
01.11.2008, 23:17
Sandalli58 kardesim senin söylediklerinin hepsini tanirim, sen Gani`nin oglumusun yoksa, baban benim iyi arkadasimdir, Hamburgtan Hasan dersen mutlaka tanir, artik tanimazsa bir ara ugrar tanitirim kendimi. Selam ve selametle.

sandalli
01.11.2008, 23:18
merhaba hasan nasilsin nasilsin burda gordugume sevindim bak hemserilerin burda ama kimsyle daha gorsemedim ahmet gokden baska oysaki bu siteyi budugum zamn cok sevinmisidm sandalilar burda diye neyse hosca kal

Kadir birgün yazdin sonra kayboldun, tabii ki zaman ayirmak zor, islerden degil mi?

sandalli
17.11.2008, 20:09
Sandallilar burasi sizin sohbet alaniniz, lütfen unutmayin.

esmerdursun
03.12.2008, 19:49
selamün aleyküm sandallı ve sandal hakkında yorum yapan arkadaşlar ben yolkaya(çakraz)
köyünden Dursun bizim köydede sandaldan gelenler var derviş gilden daha uzantıları yalovada olan sandallılar yani çok sandallı var ama ismen ben tanımıyorum.
Lakaplara dikkat ettim Doruk hasanı göremedim oysa o adam bizim buralarda meşhurdur
tırpan biçmesi köyümüzde hala methedilir.Allahaa emanet olunuz saygı değer hemşehrilerim tekrar görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın

sandalli
27.12.2008, 14:55
Bir baktimda dogdugum yer Sandal köyü hakkinda yazmayali cok uzun zaman olmus, simdi karlarla kaplanmis yollarinda cilekes köylülerimin caresizliklerini görür gibi oluyorum. Allah hepsinin yardimcisi olsun. O`ndan daha büyük yardimci mi olur.

sandalli
31.12.2008, 22:01
Tüm sandalli hemsehrilerimin yeni yilini kutlar saglik ve esenlikler dilerim.

58_yıldızeli_58
08.01.2009, 01:06
bende sandallıyım tum sıvaslılara selam olsun

bilal kose
17.03.2009, 17:58
slm ahmet buralarda geziyorsun habrimiz olmuyor bakiyorum gencligin sorunlarina egilmissin sanada o yakisir neyse kendine iyi bak

bilal kose
17.03.2009, 18:20
slm sandallilar slm guzel koyumun guzel insanlari belcikadan tum hemserilerime slmlar

sandalli
17.03.2009, 19:35
slm sandallilar slm guzel koyumun guzel insanlari belcikadan tum hemserilerime slmlar

Memleketimin en delikanli insani, Bilal gelmis, hos geldin Bilalim, yüreklere su serpti gelisin.

sandalli
17.03.2009, 22:25
*** Sandal`a Özlem***

Gidip seyran etsem bahçe bağını,
Şimdi yemyeşildir yaylalar Sandal.
Kader örmüş bize gurbet ağını,
Koparıp da sana koşamam Sandal.

Yaraş beleninde çiçek açtı mı,
Sandal boğazından tren geçti mi,
Gençlerimiz eşlerini seçti mi,
Şimdi dügün bayram içinde Sandal.

Derin dere sular ile doldu mu,
Derelere koyun kuzu daldı mı,
Güller açıp kokusunu saldı mı,
Şimdi bir başkadır bağların Sandal.

Çangaldan aşağı sular aktı mı,
Bayırlardan garip çoban baktı mı,
Hele sorun emem yemek yaptı mı,
Mis gibi kokuyor asların Sandal.

Çermik ayağında yeller eser mi,
Karlar yağıp yollar buza keser mi,
Sokaklarda gençler yine gezer mi,
Karanlığa bile hasretim Sandal.

Çoban olsam sığırını holasam,
Çiftçi olup yaylaları yaylsam,
Dağına taşına canım yollasam,
Bir taşına bin can fedadır Sandal

Kar boran bürümüş yaraş yolunu,
Uzat bize artık n`olur kolunu,
Çok özledim yağmurunu dolunu,
Seline karışıp akayım Sandal.

Hasan Ilter

bilal kose
18.03.2009, 14:24
abi ne bu ya resmen dokturmusun sandali senin kadar guzel anlatan olmaz herhalde sandal bizi sevmedi ama biz sandali hep sevdik abi karsiliksiz sevdik neyse fazla yorum yapmayacigim burada londuradaki kadir abiye slmlar butun sandallilara slmlar kendimi tanitmama gerek yok hersey acik yazili bana ulasmak isteyen hasan abiden msn imi alabilir.slmlar

sandalli
18.03.2009, 14:57
Köyüm

Yine yeşillenmiş senin dağların,
Hasret hasret kokar güllerin köyüm,
Ayrıldım vatandan durmaz ağlarım,
Hasretinle yanar yüreğim köyüm.

Sandal diye bilir herkes adıni,
Sende yaşayanlar alır tadini,
Genci, ihtiyarı, beyi, kadıni,
Seni ben kimlerden sorayım köyüm.

Dağların var duman durur başında,
Hasretim var toprağında taşında,
Bereket var ekmeğinde aşında,
Hak nasip ederse yiyeyim köyüm.

Sende yaşayanlar kıymetin bilsin,
Dertler uğramasin yüzümüz gülsün,
Birgün ayrılanlar hep geri dönsün,
Özledim eşimi dostumu köyüm.

Meleşir yamaçta koyunla kuzu,
Başka olur köyün baharı yazi,
İçimde hep durur aşkların izi,
Yaşanan geçmişim gelir mı köyüm

Selam olsun benden Sandal köyüne,
Hasret kaldım cangalina beline,
Garipler gurbete nasıl sevine,
Kabul et yüreğim içine köyüm.

Hasan Ilter

bilal kose
19.03.2009, 13:38
savaslari insanlar yapar tarihi galatasaray yazar galatasaraya belcikadan basarilar sen bunu hep yaparsin aslanim

yusufsahin58
29.03.2009, 23:26
sandalın muhtarı kım oldu? arkadaşlar

bilal kose
17.04.2009, 12:05
saban kose sandal koyu muhtari

58_yıldızeli_58
12.05.2009, 20:48
sivas/yıldızeli/sandal bekle beni 3 temmuzda ordayım baba yurdu daha bı ayrı oluo gurban olim o torpa na yarpana herseyıne:D

sivassporlukiz
12.05.2009, 20:56
Sivas Yildizeli 21 HaZiRan oRdaYiimmmm :D :D
Cokk özLeDimm Yaa... :)

Kara Ahmet
17.05.2009, 08:30
sandal güzel köy, sulari, yaylalari hepsi cok güzel.

sandal5877
17.05.2009, 11:02
*** Sandal`a Özlem***

Gidip seyran etsem bahçe bağını,
Şimdi yemyeşildir yaylalar Sandal.
Kader örmüş bize gurbet ağını,
Koparıp da sana koşamam Sandal.

Yaraş beleninde çiçek açtı mı,
Sandal boğazından tren geçti mi,
Gençlerimiz eşlerini seçti mi,
Şimdi dügün bayram içinde Sandal.

Derin dere sular ile doldu mu,
Derelere koyun kuzu daldı mı,
Güller açıp kokusunu saldı mı,
Şimdi bir başkadır bağların Sandal.

Çangaldan aşağı sular aktı mı,
Bayırlardan garip çoban baktı mı,
Hele sorun emem yemek yaptı mı,
Mis gibi kokuyor asların Sandal.

Çermik ayağında yeller eser mi,
Karlar yağıp yollar buza keser mi,
Sokaklarda gençler yine gezer mi,
Karanlığa bile hasretim Sandal.

Çoban olsam sığırını holasam,
Çiftçi olup yaylaları yaylsam,
Dağına taşına canım yollasam,
Bir taşına bin can fedadır Sandal

Kar boran bürümüş yaraş yolunu,
Uzat bize artık n`olur kolunu,
Çok özledim yağmurunu dolunu,
Seline karışıp akayım Sandal.

Hasan Ilter
Abi sagol yine maşallah döktürmüşün..... Bu günde A.gücü-bjk maçında A. gücü'ne başarılar

YIGIDO_PARIS
26.05.2009, 15:32
savaslari insanlar yapar tarihi galatasaray yazar galatasaraya belcikadan basarilar sen bunu hep yaparsin aslanim

galatasarayi'da fener yener (aydin)

ömer yalcin
27.06.2009, 15:21
sandalli nickiyle katilan arkadas kimsin sen ismini ögrenmek mümkünmü

bilal kose
11.07.2009, 14:03
sandalspordan ne haber gencler 20 yil once 1ligi hedeflemistik ama sonradan gelisme olmadi galiba ....biraz cok uzak bir hayeldi ama

slmsandallilar neredesiniz bu ara ortrlarda gozukmuyorsunuzharman zamani gerci

sil kadir abi nerelerdesn sanaozel mesaj attim ama hala cevap alamadim

slm muhhittin ben sana meil adresimi ozele gonderdim bi bak istersen dosta slmi kesmiyiz biz tabbi kendini dost sananlar haric

bilal kose
24.07.2009, 14:36
slm muhittin ne haber sandallilar nerede

sandal5877
25.07.2009, 08:44
bilal ne haber bende gönderdim msn adresini bakmadı heralde geçenlerde yazmışti özele yok bu günlerde muhittin

bilal kose
26.07.2009, 12:28
slml ahmet iyim sagol sen nasilsin aslinda forumda gezi ama bence yazmak istememis olabilir yada dikkat etmemis olabilir sen yalovadamisin

ayten58
26.07.2009, 13:19
ben sandallı değilim ama sandallı hemşehrilerime sağlık ve başarılar
memleket hasreti çektikleri içinse allahtan sabır diliyorum.allaha emanet olun arkadaşlar.

bilal kose
11.08.2009, 23:42
sanmaki sandal snden ayriyim sevincinle guldum huznunle agladim ozledim seni avrupanin gorkemi bile sonduremedi hasreti hani derler ya buyuk asklar kavusamaz doyamaz biz oyleyiz benim omrumde bir sandal var umutlarmi gencligimi biraktigim benim omrumde bir sandal var sevgilerimi sevdikerimi biraktigim kiascasi sende kaldi hersey herkese selamlar

sandal-58
19.08.2009, 02:57
SELAMLAR OLSUN GÜZEL KÖYÜMÜN DEGERLI INSANLARINA YARN BASLAYACAK OLAN 11 AYIN SULTANI RAMAZAN AYINIZIN HAYIRLARA VESILE OLMASINI HEPIMIZE BEREKETLER GETIRMESINI TEMENNI EDERIM HERKESE HAYIRLI BEREKETLI RAMAZANLAR

ömer yalcin
19.08.2009, 03:38
sandalida cok özledim,orali degilim ama annem sandalli
insallah sene giderim hasret gideririm

Murat Kose
19.08.2009, 08:08
Butun Sivaslilara ve Sandallilara Paristen selamlar ve saygilar, bugun iste canim sikiliyordu ve internette bi sandal yazayim dedim , ve bu foruma girdim, sandaldaki lakaplari sayan arkadasin yazdigini okudugumda cok guldum ve hemen koyu hatirlatti. Butun Köse ailesine selamlar yolluyorum !!

bilal kose
20.08.2009, 10:30
sandalida cok özledim,orali degilim ama annem sandalli
insallah sene giderim hasret gideririm

sanada slmlar kardas ben seni taniyorum ama galiba sen tanmadin beni dayilarinin komsuyuz taslarin yigenisin galiba hayirli ramazanlar

Butun Sivaslilara ve Sandallilara Paristen selamlar ve saygilar, bugun iste canim sikiliyordu ve internette bi sandal yazayim dedim , ve bu foruma girdim, sandaldaki lakaplari sayan arkadasin yazdigini okudugumda cok guldum ve hemen koyu hatirlatti. Butun Köse ailesine selamlar yolluyorum !!

slm murat nasilsin seni buralarda gormek guzel herkese slmlar

bilal kose
21.08.2009, 10:48
adem resimler icin sagol eline saglik sana ve tum islam alemine bereket ve guzelikler getirmesi dilegiyle hayirli ramazanlar

nerede bu sandallilar hasan abi sende yazmiyorsun hayirdir nerelerdesin abi gozukmuyorsun

nerede bu sandallilar hasan abi sende yazmiyorsun hayirdir nerelerdesin abi gozukmuyorsun

bilal kose
22.08.2009, 13:42
yine basliyor bir ayrilik
salalnan bir mendil iki damla gozyasi
sonra bir hickirik dolastikca dolastikca ruhlarda
hatiralar ilik ilik
sevsende sevilsende sonu hep ayrilik hep ayrilik...............

ömer yalcin
22.08.2009, 13:50
Sandaldan biraz daha resim koyarsaniz sevinirim.

Saygilar

bilal kose
23.08.2009, 12:35
SLM MEHMET NASILSIN PARISTE HAVALAR NASIL

navruz58
23.08.2009, 13:01
selamun aleyküm abilerim gardaslarim bende yildizeliyim navruzluyum herzaman heryerde sivasspor sivas58

bilal kose
23.08.2009, 16:14
sagol kardas sen nasilsin iyidirsin insallah

sandalli
23.08.2009, 17:00
Sandalda özledigim cok sey var ama aksamlari disarida gezmenin zevki bir baska olurdu. Birde buz gibi sulari tabii ki.

ömer yalcin
23.08.2009, 17:14
Hasan abi oruc basina vurdu ellahamki...................

sandalli
23.08.2009, 17:18
Cok susadim ya ondandir, simdi olsaydi buz gibi sulardan icerdik, iftardan sonra tabii ki. :)

ömer yalcin
23.08.2009, 17:22
az kaldi sabirli ol abicigim

bilal kose
24.08.2009, 03:05
hatirlatma abi zaten yaniyoruz birde sen hatirlatip yakma abi hatilarmisin sabaha kadar gezerdik hep konusacak birseyler olurdu sohbet bitmezdi bazen sabah olduguna uzulurduk ilkbahar ve sonbahar geceleri bizim oralarda cok guzel olurdu kisacasi bizim omrumuzde bir sanda vardi gecelerine doyamadigimiz sullarindan doya doya icemedigimiz bir sandal.

sandal-58
27.08.2009, 02:37
slm bilal abi seninde ramazan seriflerin hayirli olsun elimden geldigi kadar bir kac resim cekip gurbette bulunan degerli köylülerimin yüregine bir damla su serpebildi isem ne mutlu bana

bilal kose
27.08.2009, 02:43
cok guzel olmus eline saglik

sandal-58
27.08.2009, 02:47
sen sagol abi

murat köse fransa taniyamadim kimlerden abi

bilal kose
27.08.2009, 02:50
celal kosenin oglu galiba tandidinmi

sandal-58
27.08.2009, 02:52
valla cikaramadim ama köse olduguna göre muhakkak akraba dir

bilal kose
27.08.2009, 02:54
huseyin kse var ismet emminin kardesi onun torunu

sandal-58
27.08.2009, 02:56
ha simdi tanidim sagol abi sen ne yapti bu yil izin falan gittinmi tr ye

bilal kose
27.08.2009, 02:58
hayir adem bayramda insallah sen gettin galiba nasil buldun koyu

sandal-58
27.08.2009, 03:03
hayirlisi abi ins güzel gecer izin evet ben 1 ay önce orada idim hasan abide orada idi ayni köy valla hic degismemis desem yeridir güzel gecti yegenin de dügünü vardi onunla ugrastik birazda

bilal kose
27.08.2009, 03:05
evet abim soyledi allah mesut etsin adem bu taraflara dogru gel goruselim

sandal-58
27.08.2009, 03:05
ins abi o taraflar nereleri desem ayip olmaz ins
nerede kaliyordun abi sen

bilal kose
27.08.2009, 03:09
koy gibisi yok be adem cok ozledim ama belkide ben zski sandali ozledim simdi cok degismis diyorlar

belcika antwerpende kaliyorum

sandal-58
27.08.2009, 03:14
valla haklisin abi gercekten degismis olarak köyü degilde gencleri gördüm her birini sen kimin oglusun diyerek taniyabiliyorsun onlari köyde gezinirken görünce eski hallerimiz geldi aklima tabi insan hüzünleniyor desem yeridir

bilal kose
27.08.2009, 03:15
ben galiba kimseyi tanimam simdi yani yeni yetisenleri

sandal-58
27.08.2009, 03:18
valla öyle abi ben bile 20 -25 yas arasi gencligi tanimakta zorlandim ama kadir amca gene ayni hec degismemis valla

bilal kose
27.08.2009, 03:20
biliyorum herkes oyle soyluyor dert yok tasa yok normal aman oyle olsun adem zaten cok yalnizlar

sandal-58
27.08.2009, 03:22
allah dert gasafet vermesin abi ama gercekten emem de kadir emmide iyilerdi masallah

bilal kose
27.08.2009, 03:24
allah yokluklarini gostermesin adem sen almanyada kaliyorsun galiba kimler var oralarda bizlerden

sandal-58
27.08.2009, 03:30
evet abi almanya köln hamza kara ve cocuklari senol köksal ve digerleri deyim yakup amca ve mustafa amcam selahattin ihsan halil tan benim bacanak saten seyit memetin oglu desem daha anlatici olur bunlar abi sende belcikada gördüm baktim 650 km buraya

bilal kose
27.08.2009, 03:33
hepsini taniyorum adem yanlisin var koln buraya cok yakin 200 km falan olmasi lazim

sandal-58
27.08.2009, 03:36
valla abi simdi haritaya baktim bende onun yalancisiyim ya avrupada baska bir sehir daha var anvers diye yada yol haritasi yalnis hesapladi

bilal kose
27.08.2009, 03:39
yok dogru almanyanin buraya en yakin yeri diyebilirim ben bir kac defa geldim oraya orada oldugunu bilsem urardim toplantiya gelmistim

sandal-58
27.08.2009, 03:39
simdi düzelttim isi abi dogru haklisin 207 km Antwerpen yakinlari olsa gerek demi

bilal kose
27.08.2009, 03:42
ta kendisi ben antwerpende kaliyorum

sandal-58
27.08.2009, 03:43
abi ben müsadeni istesem umarim kabalik saymazsin sana hayirli sahurlar dileyeyim

sevindim abi ins bir gün görüsürüz hayirlisi olsunda

bilal kose
27.08.2009, 03:44
ne demek sanada hayirli sahurlar adem hasan abiyle ilgi konu var sandalli diye bir bak istersen

sandal-58
27.08.2009, 03:46
olur abi bir göz atarim ins tekrar hayirli sahurlar allah rahatlik versin

bilal kose
27.08.2009, 03:47
sanada slm soyle herkese

sandal-58
27.08.2009, 03:48
olur bas üstüne abi sende slm söyle hasan abiye ve oradaki tüm tanidiklara

ayten58
27.08.2009, 06:13
sandallı hemşehrilerimin ramazanı şerifini kutluyorum
hayırlı uğurlu bereketli gelsin inşallah.

bilal kose
27.08.2009, 13:47
allah riza olsn ayni dileklerle temennillerle size tum musluman alemine ve insanliga hayirlar getirsin

sandal-58
03.09.2009, 01:33
tüm hemserilerimin ramazani serifini bende kutluyorum bereketi bol hayir cok olan bir ramazan gecirmemiz dilegi ile

sivaslı fd
03.09.2009, 05:39
Yıldızelini hiç görmedim ama görmeyi çok istiyorum...

bilal kose
03.09.2009, 12:13
bekleriz memuniyetle gorulmeye deger yerler var ayni zamanda sandalada bekleriz

sandal5877
04.09.2009, 21:54
Bilal ne haber nasıl gidiyor hayat ...

Hasan abi sende çoktandır gözükmüyorsun nasılsın .

bilal kose
05.09.2009, 13:14
sagol kardas sen nasilsin

ayten58
05.09.2009, 14:37
merhaba hemsehrilerim nasıl gidiyor oruç
ben üçe kadar uykuya tutturuyom üçten sonra televizyonun karsısındayım ara sıra nete geliyom aaaah kahveyle sigara diyorum aksama kadar öyle geçiyor ama alıstım gibi sanki .

kosemsultan
05.09.2009, 22:35
zaten bızım koylüler meraklıdır kahveye
:)

sandalli
06.09.2009, 01:21
Ben kahveye merakli degilim, sigara dumanindan girilmez iceri.

bilal kose
06.09.2009, 16:41
zaten bızım koylüler meraklıdır kahveye
:)

bildigim kadariyla koyde kahve bile yok nasil bizim koyluler kahveye merakli anlamadim

ömer yalcin
06.09.2009, 16:49
Sizden resim istemistim sandallilar,yokmu ya

bilal kose
08.09.2009, 23:40
omer kardas ben bu yil gitmedim ama adem ayarlar tahinim onda olmasi lazim o busene gitti slmlar

sandal-58
09.09.2009, 03:44
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Tüm sandalli hemserilerime kucak dolusu selamlar

bilal kose
10.09.2009, 11:10
eline saglik adem cok guzel daha fazla varsa bizimle paylasirsan sevinirim

sandal5877
10.09.2009, 23:33
resimler için teşekkürler sagolun

bilal kose
11.09.2009, 17:07
slm kardas nasilsin uzun zamandir buralara ugramadin ne var ne yok nerelerdisn

sandal5877
13.09.2009, 19:03
Artık bayagı bir yazan var foruma buda köyden haber almayı kolaylaştırıyor.
Resimler falan hasret gideriyoruz.herkezin eline saglık..

ömer yalcin
13.09.2009, 19:08
RESIMLER ICIN COK TESEKKÜRLER SAGOLUN..............

sandal5877
13.09.2009, 19:50
şu mübarek günde istanbulda sel felaketiyle hayatını kaybeden insanlara ALLAHTAN rahmet yakınlarına baş saglıgı diliyorum
ALLAHIM FELAKETLERDEN TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİ KORU

durmazlar 58
13.09.2009, 19:58
msj tekrar yazarmısınız

bilal kose
14.09.2009, 02:53
msj tekrar yazarmısınız

slm kardas hangi msj tekrar yazlim

durmazlar 58
14.09.2009, 19:33
PARDON YANLISLIKLA OLDU

ömer yalcin
14.09.2009, 20:04
Gitmesekte görmesekte o köy Annemin köyü...........
vay sarki gibi oldu yani.......................... ......

sandal5877
15.09.2009, 23:54
tüm müslüman aleminin kandili hayırlara vesile olsun..

bilal kose
16.09.2009, 02:01
tum hemserilerimin ve tum islam aleminin kandii muberek olsun

sandal-58
17.09.2009, 04:15
buradan gecmis kandilleri mübarek olsun tüm hemserilerimin

eline saglik adem cok guzel daha fazla varsa bizimle paylasirsan sevinirim
tamam abi ins ileriki günlerde baska resimlerde koyacagim

sandal5877
19.09.2009, 19:33
Tüm sandallı hemşerilerimin ve müslüman aleminin ramazan bayramları mübarek olsun.

bilal kose
19.09.2009, 19:38
ahmet senin ve hemseilerimin vede tum islam aleminin ve insanlgin ramazan bayrami kutlu olsun

bilal kose
19.09.2009, 19:38
nasilsin ahmet nerelerdesin gorusemedik

bilal kose
19.09.2009, 19:45
neyse ahmet bizde iftar yeni oldu kendine iyi bak gorusmek uzeri tekrar bayrimin mubarek olsun

sandal5877
19.09.2009, 20:50
moskovadayım bilal ne olsun çalışıyoruz sen nasılsın afiyet olsun iftar olmuş biz yaptık.
son iftarımızı.

sandalli
19.09.2009, 22:13
Tüm köylülerimin ramazan bayramini simdiden kutlar saglik ve esenlikler dilerim.

sandal5877
23.09.2009, 07:05
Hasan abi selam nasılsın eşek ne oldu kaldırmışın.

sandalli
23.09.2009, 19:48
Yarismada ki 1 numarali esege oy verin. En güzel esek o. :D

sandal-58
24.09.2009, 01:24
tüm sivasli hemserilerim ve köylülerimin gecmis ramazan bayramini en icten dileklerimle kutlar sagliin ve basarinin eksik olmayacagi günler dilerim

bilal kose
29.09.2009, 11:53
guzel koyumun guzel insanlari ekin bitti harman kalkti sizler hala ortalarda yoksunuz kimse yoooookmuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. ..

sandal-58
30.09.2009, 23:08
valla bilal abi haklisin bu ara kimsecikler yok ne is herkes ekinler iyi degildide tahil satin almayami gitti nedir

sandal-58
07.10.2009, 04:23
oy benim hemserilerim hec yazmaz oldular yazdi ekindi yonca idi herg idi hepsi bittide bizimkiler neredeler diye merak eder oldum

bilal kose
11.10.2009, 00:56
bambaska ozlemle bakarsin uzakakta olunca vatana kafami kaldirip gokyuzunu bakinca sandal gelir yildizeli gelir aklima yildizlarin birbirine carptigi yildizeli sandal gelir aklima ozlemler birbir ardina siralanir dusuunurum beynimi catlatircasina yavan ekmekle mutlu olunurken etli pilavla mutsuz bir hayat en luks caddelerde yururken sandalin patika toprak yollarini ozlemek vatan ve memleket aski bu olsa gerek.

sandal5877
13.10.2009, 22:41
valla bu aralar kimseler yok benim tahminimde sivasspor'un iyi gitmemesinden olabilir,yoksa yazar herkez.harmanı millet çohtan kaldırdı..

bilal kose
14.10.2009, 22:48
sandal daglarinda eksilmez karlar
bulutlar aglasir yagar yagmurlar
hasreti yazsam kalemim aglar
yinede hasretten baska birsey yazmaz kalemim

slm ahmet nasilsin tohumlar ekildikten sonra gelirler her halde

sandal-58
15.10.2009, 07:22

sandal-58
15.10.2009, 07:23
umarim ziyaret edersiniz köyümüzün internet sayfasini

sandal5877
15.10.2009, 16:45
sandal daglarinda eksilmez karlar
bulutlar aglasir yagar yagmurlar
hasreti yazsam kalemim aglar
yinede hasretten baska birsey yazmaz kalemim

slm ahmet nasilsin tohumlar ekildikten sonra gelirler her halde

bilal selam gelirler inşallah ama hakketen kimse yok bu sıra

sandal5877
18.10.2009, 18:44
şiirin içide ayrıca teşekkür bilal kardeşim,çok güzel olmuş.

sandal5877
18.10.2009, 21:27
yine yenildi sivas işte, yin aynı kader ne olacak bilmemki cok zor geliyor onca başarıdan sonra.

sandal-58
28.10.2009, 00:49
yusufsahin58 Nickli Üyeden Alıntı
guzel anlatmissiniz sandali!! sizi tebrik ediyorum...arkadaslar,,sandald an boyle bahsetmeler. yaptiginiz icin....ama cok az giren var siteye aslinda kendinize bir site acsaniz iyi olur...

bizim 3 tane internet sitemiz var kendimize ait pahali birsey degil site acmak cok iyi olur acsaniz resimlerinizi korsunuz her istediginizi rahatlikla yazarsiniz...

sitemize gelirseniz sevinirim ben yusufsahin site yoneticisi_yim eger bir yardima ihtiyaciniz olursa her turlu yardim ederim...

sandal-58
28.10.2009, 00:51
tüm hemserilerime kucak dolusu slm lar olsun

bilal kose
04.11.2009, 11:24
slm adem nasilsin gorusmeyeli sandaldan kimseler gozukmuyor adem

sandal-58
11.11.2009, 02:05
a.slm bilal abi iyiyim sagol sorma bizim köylüler hep kayip oldular bu aralar
kar yagmis ya ondan olsa gerek diyebiliyorum sen nasilsin abi umarim halin sihhatin yerindedir

bilal kose
11.11.2009, 14:47
kapandimi ola su sandalin yollari.....
bosver adem biz buradayiz

sandal-58
18.11.2009, 03:38
evet abi buralardayizda son zamanlarda kimseleri görmez oldum

bilal kose
22.11.2009, 21:31
hasan abide yazmiyor son zamanlarda ya sandallilar sandala kustu yada sandal bize kustu adem

sandal5877
26.11.2009, 19:23
selam arkadaşlar bizim köye kar yagmışmıki

bilal kose
27.11.2009, 08:28
memleketen uzak anadan babadan kardesten bacidan ayri bir bayram daha geldi burukta olsa bir sevincle tum hemserilerimin ve tum islam aleminin bayrami mubarek olsun

sandal5877
27.11.2009, 11:20
Tüm müslüman aleminin kurban bayramı mübarek olsun..

sandal-58
02.12.2009, 03:22
tom müslüman aleminin ve hemserilerimin bayrami mübarek olsun

sandal-58
02.12.2009, 03:22
sandal köyüne kar yagdi ama geri kalkti su an ilkbahar havasi varmis diyebiliriz

sandal-58
02.12.2009, 03:24
valla ins kimse kimseye küsmemistir bilal abi is güc vardir ondan olsa gerek son zamanlara kimsecikler gözukmüyor

bilal kose
21.12.2009, 23:51
bekle beni sandal bekle geliyorum ozlemlerimle geliyorum yillarin verdigi ayrilik yorgunlugu ile geliyorum sen beni sarmadan ben seni sarmak istiyorum bagrima yorgun gozlerle dargin sozlerle geliyorum beni ancak sen anlarsin buyuzden sana geliyorum sanmayinki bu sozlerim bir veda sozler veda olmadan sana geliyorum sana sandal

sandalli
05.01.2010, 13:25
_____ KÖYÜMDE__________

Sokakları bomboş insanlar gitmiş,
Haneler harabe olmuş köyümde,
Gülleri yok olmuş, dikenler bitmiş,
Çiçekler kurumuş solmuş köyümde.

Viraneye dönmüş evleri barkı,
Güzel kızlar artık söylemez şarkı,
Kum ile doldurmuş seller her arkı,
Hendekler, dereler dolmuş köyümde.

Yiğitler meydanda güreş tutardı,
Çercileri inci, boncuk satardı,
Aşklarıma neşe sevinç katardı,
Ağaçlar kurumuş kalmış köyümde.

Öğretmenler gitmiş, imamı yaşlı,
Terkeylemiş köyü o kalem kaşlı,
Tarla herksiz kalmış, yolları taşlı,
Her yeri bir hüzün almış köyümde.

Meyve yok üstünde ağaçlar kuru,
Şaşkın gönüllerde binlerce soru,
Ahırlar yıkılmış dağılmış sürü,
Karanlık yüzünü salmış köyümde.

Köyümün kaderi benden de kara,
Büyüdü içimde duran o yara,
Yokluklar diz boyu, bulunmaz para,
Siyahi sevdalar ölmüş köyümde.

Hasan Ilter

bilal kose
08.01.2010, 19:28
abi eline saglik cok guzel anlatmissin malesef anlattigin gibi hersey abi

bu arada slm ahmet nasilsin ahmet dun icin kusura bakma burada olmayacak birsey oldu elektrikler gitti buyuzden kapandi

gönlüm58
08.01.2010, 19:29
Bilal sende sohbet odasına bır ugra sandallı senı orda anlatmış...

bilal kose
08.01.2010, 19:32
tamam sagol gonul hanim simdi urarim

OSMAN ECE
08.01.2010, 19:33
eline yüreğine sağlık hasan dostum döktürmüşün

sandal5877
08.01.2010, 19:35
önemli deyil kardeş valla zaten geç olmuştu yattık bari

bilal kose
08.01.2010, 20:29
ne tesadufdurki ahmet yillardir ayri kalan dostlar bu stede bulustu etle kemik gibiydik kader herbirimizi bir yerlere savurdu vu burada bulustuk bu site benim icin cok ozel

sandal5877
08.01.2010, 20:53
Gerçektende öyle,ama böyleside güzel zaten bircok arkadaş burda sıklıkla girmeselerde genelde burdalar inşallah bir gün yine bir gece muhabbeti yaparız

bilal kose
08.01.2010, 20:56
sohbet odsinda senden bahsettik hasan abiyle cep vrmedin ahmet

sandal5877
08.01.2010, 21:01
zaten herkezin bu denli ayrılış sebebini Hasan abi anlatmış Bilal ..
eline saglık Hasan abi.

ya benim biraz işim vardı pek duramadım
onun için görmedim heralde

bilal kose
08.01.2010, 21:03
anlamadin galiba ahmet sohbet odasi kosesinde senden bahsettik hasanabiyle baska arkadaslara tanitmaya calisyik sen cevap vermedin onu sordum

karanfil5_8
08.01.2010, 21:03
YILDIZELİLİ KIMLER VAR

bilal kose
08.01.2010, 21:05
sandaldalkoyunden bilal kose

sandalli
08.01.2010, 21:28
Sandal icin, sandalli icin siir yazmaya devam

bilal kose
08.01.2010, 21:31
herzaman abi

sandalli
08.01.2010, 21:36
Bilal Ahmet yine kayiplara karisti,

gönlüm58
08.01.2010, 21:42
Bende geldım Sandallı degılım ama Sandalı dostlarım var...:)

bilal kose
08.01.2010, 21:45
Bende geldım Sandallı degılım ama Sandalı dostlarım var...:)

hos geldin gonul hanim biz seni sandalli kabul ettik bile

Bilal Ahmet yine kayiplara karisti,

abi ahmet yatmaya getti biraz once sohbet kosesinde gorustuk

gönlüm58
08.01.2010, 21:47
Hoşbulduk Bilal,sandalı hiç görmedım ama köylerı cok severım...

bilal kose
08.01.2010, 21:48
insallah beklriz birgun tabiki bizimde orada oldugumuz zaman

gönlüm58
08.01.2010, 21:50
Kısmet diyelim neden olmasın...

bilal kose
08.01.2010, 21:55
hasan abide orada olur insallah bu yaz oradayim uzun zaman oldu gitmeyeli gonul hanim cok ozledim insanin dodugu yer baska bilmiyorum siz memleketten ayrimisiniz

gönlüm58
08.01.2010, 22:07
Ben Sivasta yaşıyorum 4 senedır.Bilal dogdugu yer demıyelımde memleketı dıyelım.ben dogdugum yeri hiç özlemıyorum...

bilal kose
08.01.2010, 22:10
neden diye sormayacigim var elbet bir sebebi nasil begeniyormusunuz sivasida demiyecigim begenmeseniz burda olmazdiniz

gönlüm58
08.01.2010, 22:13
Bilal ben Sivasta dogmadım,Almanyada dogdum orayı özlemıyorum dedim ,yoksa Sivası cok özlerdım nıhayet bırdayım...

bilal kose
08.01.2010, 22:17
yani simdi anladim ben sivasta dogdum ama belcikada yasiyorum size katiiliyorum bugun cekip getsem asla donup bir daha bakmam herhalde sadece buradaki azda olsa dostluklari ozlerim herhalde

gönlüm58
08.01.2010, 22:22
Ben çocukken geldıgım için çok fazla hatırlamıyorum.Uzun zamanda İstanbulda yasadım ,yanı bende gurbette cok kaldım biliyorum nasıl oldugunu...

bilal kose
08.01.2010, 22:26
tek bildigim birsey var gorbet duygusal insanlar icin degil insana deger veren insanlar icin degil burada insanliktan soz etmek coplukte gul aramak gibi birsey

sandal5877
08.01.2010, 22:45
kardeş valla yemegim yedim bu gün geç oldu yemek şimdi yatıyorum görüşmek üzere
biz o köyde çok sıkı cok candan cok içten dostluklar kurduk..bunları unutmak özlememek eldemi..iyigeceler bilal

bilal kose
08.01.2010, 22:55
sanada ahmetim kendine iyi bak bizim dostluklarimizi anlatmaya kelimelerin gucu hic ytmez

sandalli
16.01.2010, 00:17
Bilal Köse

Bir yiğidi anlatayım sizlere,
İnsanlar içinde bir Bilal Köse,
Uzun, uzun hiç gerek yok sözlere,
Dostlukta en önde gör Bilal Köse.

Konuştukça bal dökülür dilinden,
Zarar gelmez hiç kimseye elinden,
Sapmadı ki Hakk bildiği yolundan,
Yiğit olanlara pir Bilal Köse.

Sağlamdır kimseye olmaz zararı,
Unutulmaz dosta olan yararı,
İyi bilir lafta, sözde kararı,
Yürekte saklıyor sır Bilal Köse.

Kardeşim, aslanım özledik seni,
Daha konuşturup ağlatma beni,
Geceye katardık seninle günü,
Dostu için canın kor Bilal Köse.

Seni anlatmaya dilim dönmüyor,
Geçmişe özlemim asla dinmiyor,
Sensiz bağa hiç bir bülbül konmuyor,
Gurbette yaşamak zor Bila Köse.

Siyahi der adın yürekte saklı,
Sen gittin gideli yitirdik aklı,
Senin yiğitliğin herkesten farklı,
İstersen herkesten sor Bilal Köse.

Hasan Ilter

bilal kose
16.01.2010, 13:30
abi cok sagol iyiki varsin iyiki seni tanimisim ama ben boyle ovgulere alilisik degilim abi billisin unutmaki o ovguler senin guzeligin abi

bilal kose
19.01.2010, 21:39
ahmet esiden guzel siir yazardin yaz esilerden golumuzun biraz pasi getsin

bilal kose
19.01.2010, 21:40
ahmet esiden guzel siir yazardin yaz esilerden gonlumuzun biraz pasi getsin

sandal5877
19.01.2010, 21:50
ne yazayım dedigin gibi onlar eskidenmiş...
şimdi olmuyor artık

bilal kose
19.01.2010, 21:53
vrdir yinede birseyler ahmet eskilerden kalma

sandalli
19.01.2010, 21:54
Hadi Ahmet ekle de okuyalim.

bilal kose
19.01.2010, 21:57
abi iyi aksamlar nasilsin

sandal5877
19.01.2010, 21:58
YALNIZ GECE

Bilmemki nasılsınız haliniz nice,
Halmi dayanır bu kadar göçe
Dügümlenir bogazıma çıkmaz hece
İşte yine yalnız bir gece

Dostlar yoklar nerdeler bilmem
Yalnızım istesemde gülmem
Bir dost bulupta nası selam vermem
Yalnız gecelere sahitmi istemem

Al kardeş,sana şiir gece vakti bu kadar oldu ne yapalım

bilal kose
19.01.2010, 22:01
karas daha ne olsun yine geceye huzunu cokturdun

sandal5877
19.01.2010, 22:01
abi hoş geldin sanada ayıp etmiş olduk ama

sandalli
19.01.2010, 22:21
YALNIZ GECE

Bilmemki nasılsınız haliniz nice,
Halmi dayanır bu kadar göçe
Dügümlenir bogazıma çıkmaz hece
İşte yine yalnız bir gece

Dostlar yoklar nerdeler bilmem
Yalnızım istesemde gülmem
Bir dost bulupta nası selam vermem
Yalnız gecelere sahitmi istemem

Al kardeş,sana şiir gece vakti bu kadar oldu ne yapalım

Yüregine saglik Ahnmet.

abi iyi aksamlar nasilsin

Iyiyim Bilal sen nasilsin

bilal kose
19.01.2010, 22:57
abi kusura bakma mesaj gnderemiyorum gittsede cok zor gigiyor sen nasilsin

sandalli
20.01.2010, 18:56
Köyümden Haber Var

Sandal`dan bir haber geldi bu gece,
Yine boran çökmüş yaraş beline,
Dinledim sözleri hep hece hece,
Kış gününde ayaz vurmuş gülüne.

Kapanmış yolları kar ile dolmuş,
Kurumuş ağaçlar yapraklar solmuş,
Köyün sokakları çok sesiz kalmış,
Uğramazmış artık kimse iline.

Ne yiğitler geldi, nicesi geçti,
Soğuk sularından güzeller içti,
Nice ağa, beyler terketti göçtü,
Kimse bakmaz olmuş köyün yoluna.

Gül bahçesi kuru, evler virane,
Gezer gecelerde herkes divane,
Muhtarı, azası dermiş bana ne,
Kapılmışlar hepsi kendi seline.

Böyle miyidi bizim köyün kaderi,
Tanımazdı güzel yüzler kederi,
Olamaz ki bundan daha beteri,
Acı dolmuş güzel yarin diline.

Siyahi der bizde gidemez olduk,
Geldik gurbet ele bağlandık kaldık,
Ne bir günün gördük, ne murat aldık,
Hasret kaldık, çöplügüne, külüne.

Hasan Ilter

sandal-58
21.01.2010, 04:06
Köyümden Haber Var

Hasan Ilter

yüregine emegine saglik abi güzel bire siir

basta sandal olmak üzere tüm sivasli hemserilerime kucak dolusu selamlar

bilal kose
21.01.2010, 18:11
Köyümden Haber Var

Hasan Ilter

abi yuregine saglik yine yaktin bizi bu gurbet ellerde

slm adem ortalarda gozukmuyorsun nasilsin

sandal5877
21.01.2010, 18:18
selam Bilal ne haber nasılsın görüşmeyeli.

Meraküm
21.01.2010, 18:19
aslıda bizim cogu köylerimizde eksik olan cocukların futbol v.s oyun oynaya bilecegi alanlar yok buda gençlik için büyük kayıp .

Koca Köyde Alan Nasıl Olmaz Boş bulduğun yere Kale kur büyükçe bir alana sonra oyna futbolunu :D

bilal kose
21.01.2010, 18:23
selam Bilal ne haber nasılsın görüşmeyeli.

iyim sen nasilsin ahmet

Koca Köyde Alan Nasıl Olmaz Boş bulduğun yere Kale kur büyükçe bir alana sonra oyna futbolunu :D

ahmet statyumdan bahsetti galiba bizim koyde fotbol biraz gelismiste:D