Orijinalini görmek için tıklayınız : YILDIZELI-Subaşı
SivasLady
11.05.2007, 11:06
Sivas iline 95 km, Yıldızeli ilçesine 25 km uzaklıktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
sivasa 75 km olup ulaşımı tren ve aynı zamanda sitepize yolu vardır asfalata 10 km dir köyümüz çok güzeldir ama bazı sorunları var yol kanalizasyon gibi
bunlar halledilirse yetkililerce çok menmun olurum yıldızelli ve sivaslı olmaktan
gurur duyyorum
sandal5877
09.08.2007, 12:09
bende komşu köyüme birşeyler yazayım bari dedim subaşı köyü 2 bölümden oluşur demi arkadaşlar köyden cok kişide sivasta esnaflık yapar.
sefil_58
17.11.2007, 22:20
Köyüm adının Su cok olmasından almıstır 1973 yılında imar iskan bakanlıgı koy hızmetlerı destegıyle Sivas-Samsun Demiryolu hattında Tren istasyonunun oldugu bolgeye yenıden bır köy inşaa edilmistir.tum evler aynı plan projede oldugu ıcın goruntu ıtıbarıyle cok guzeldır.Tren ıstasyonu ıle köy arasında cok guzel bır çam fidanlıgı bulunmaktadır..önceden yaşam köyerde oldugu için nufusu cok kalabalıktı.Tren yolunda Poz adı verılen Raylardaki karları temızlemek amaçlı çalısan sayısı cok fazladır..Bugun 1930 lu 1940 lı dogumlu erkeklerın buyuk cogunlugu demiryollarından emekli işcidir.Köyden kente göç olması sebebıyle nufus azalmıstır,göç genellikle Sivas merkezedir..Okuma oranı oldukca yüksektir..
Köyün yemekleri En onde gelen yiyecegi hingel normalde bu yemek ortaasyadan geldigi bilinmektedir,özellikle çerkeslerin yapmis oldugu
bır yemektir.yapılısı hamuru acıp kareler halinde kesilir onceden hazırlanmıs olan patates veya kıyma konulur muska seklınde katlanır suda hasladıktan sonra uzerıne tereyag dokulup yenilir.ve katmeri çöregi madımak yemegı meshurdur..
Sivas iline 72 km, Yıldızeli ilçesine 25 km uzaklıktadır
köyüm insanlarına ve tüm sivaslı hemşerilerime selamlar
yusufsahin58
29.12.2007, 02:20
sandalda subasida eli mecbur kavaktan geciyor ne ulasimi olcak ulasimini kavakbeldesi sagliyor. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] yusufs@hin.com sandal subasi gelinde kavaklilari gorun gardas
fertelliyim
29.12.2007, 13:01
Bu Subaşı köyünün Telefon hatlarını biz cekmiştik telefon direkleri tarlaların kenarına ve ya az içine geliyor diye az tartışmadık tarla sahipleriyle ama bazı vatandaşlar vardı isimlerini şimdi hatırlamıyorum onlardan Allah razı olsun Çalışmamız esnasında öğlen yemeklerinde bize yemek veriyorlar çay veriyorlardı bizim şantiye Çobanlı köyündeydi bu sayede zaman kaybı olmuyordu Telefon Santralinide Çobanlı köyüne kurmuştuk Güzel günlerdi konuyu acandanda Allah razı olsun anılarımı tazeledi
Düzeltme: konu yanlış anlaşıldı yıldızeli subaşını bilmem Benim bahsettiğim subaşı Gölova subaşı, Yıldızeli'nide bir an Suşehri olarak algılamam
YiGiDo_58_06_nl
29.12.2007, 14:06
sandalda subasida eli mecbur kavaktan geciyor ne ulasimi olcak ulasimini kavakbeldesi sagliyor. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] yusufs@hin.com sandal subasi gelinde kavaklilari gorun gardas
ben sandalliyim yusuf gardas ne yani devletin yolunadami sahip ciktiniz eli mecbur geciyor derken .ne olmus kavaklilara sandallisida subasilida kavaklisida bir .hepimiz sonucta SIVASLIYIZ.
altuntas58
29.12.2007, 18:50
Subaşı küyüne bundan 12 sene önce bir kez bir düğüne gitmiştim sivasa çok uzak ve yolları iyi değildi şimdi sanırım yolları düzelmiştir burdan subaşı köylülerine selamlar
yusufsahin58
01.01.2008, 02:49
SAKA YAPIYORUZ TABI KARDES MAKSAT MUHABBET OLSUN HESABI KENDINIZE IYI BAKIN YENI YILINIZ HAYIRLI OLSUN
abdullahxv
19.03.2008, 22:18
subaşı köyüne selamlar .............................
Selamlar..
bende Subası koyundenim.cok uzun yıllar once Sivas merkeze oradanda istanbula yerlestim..köy esasında cok guzel konumdadır,ama hukumetler gelip gecer hic bir hukumet dememiski biz bu koyu 70 li yıllarda yeniden inşa ettik acaba gercek anlamda kimin neye ihtiyacı vardır yolu nasıldır alt yapısı nasıldır,zaten genc nufusun sehırlere gıtmesıyle yaşlı kesim kalmıstır köyde.acaba bu yaşlıların bır saglık ocagına veya saglık evıne ıhtıyacı varmıdır dıye dusunen olmamıstır.oysa köyden sehırlere yerlesen genc kesim oldukca iyi durumdadır okuma oranı yuksektır bır cogu esnaftır,partı yonetımlerınde gorev alırlar ama kımse köy icin bir seyler yapmaz..ayrıca köyden kımse bagını koparmaz yıllar once sehırlere göc edenlerın buyuk cogunlugu yenıden köye gelıp ev yapmıs yazlık gıbı kullanırlar
ama nedense kımse gereklı alakayı göstermez..dilerim bu yazıyı okuyanlar ıcınde Subaşı sevdalısı bir kac ust duzey ınsan cıkarda bıraz gayret gosterır özellikle yol konusunda..Saygılarımla..
SéHéKéRŞéY
14.05.2008, 15:42
subaşı köyü bizim köye çok yakındır
nazif dayi
19.09.2008, 11:19
bende genç subaşılılardanım.. memleketim iyidir hoşdur ama yollar bi de soğuk yüzünden istanbula kaçırdı bizi :D ama sivasımızın en güzel yerlerinden biridir ve insanımız çook misafirperverdir.. sizi de bekleriz :D
bence koyunuz icin siz birseyler yapin.devletten beklemek olmaz.madem yoneticisiniz bunu yerine getirmelisiniz....
abdullahxv
28.06.2009, 22:11
subaşı köyü net
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
subaşı köyü
slm tum subaşı koyunun halkını çevre koylere ve yıldızeli halkına sivasta yaşayan yıgodolara selamlar
subaşılı olmak bence bir ayrıcalıktır çevreyi iyi bilenler anlar bunu ancak ama yınede bölge olarak insanlar temiz düşünceli ve dürüst bir yaşam sürdürürler yani herşey maddiyat degildir saygı ve gelenekler daha ön plandadır genel yapı olarak
sandal-58
10.09.2009, 03:32
tüm komsu köyümün güzel insanlarina kucak dolusu selamlar
vefasızım
07.11.2009, 19:09
SUBASI KÖYÜNE SLM LAR SLM GÖNDERENLERE A q slm lar
ömer yalcin
08.11.2009, 21:28
YUSUF KARDES KIM KIZDIRDI SENI YAW........................... ....
bilal kose
08.11.2009, 21:43
once kendini begenmis emserime slmlar sende biraz cevre koyler hakkinda kopleks var takip ediyorum surekli cevre koyleri asaliyarak yaziyorsun aslinda bunu yapmakla kendini cok guzel ifade ediyorsun okadar sevmiyorsan yazmazsin arkadas benim icin sandal subasi kavak fark etmez ben yoremi seviyorum oralarin inanini seviyorum orali oldugunicin sana bile saygi duyuyorum bu arada yakin koyum subasina kocak dolusu sevgiller belcikadan
yusufsahin58
08.11.2009, 21:47
dam üstünde saksağan vur beline kazmayı
o alıntı yaptığın mesaj şaka olarak yazılmıştı sen belkide daha bu sitede bile yoktun.
biz herkesi severiz yeterki anlamadan dinlemeden yazılar yazmayın.
bak adamın biri küfür etmiş neden küfür ediyor sen buraya mesaj yazdın bu küfür sanada gidiyor.
bilal kose
08.11.2009, 21:54
yusuf kardas her kim kufur etmisse fazlasiyla iade ediyorum ben gordugume cevap yazdim benim yeni veya eski olmam cevap verme hakkimi elimden alamaz madem sakaydi uzatmaya gerek yok hangi uye kufur yazdi yazarmisin
bilal kose
08.11.2009, 22:17
SUBASI KÖYÜNE SLM LAR SLM GÖNDERENLERE A q slm lar
eger yazdigin kufurse fazlasiyla nasibini aldin eger degilse cikip adam gibi duzelt zan altida kalma subasili kardeslerimden ricam bu konuya duyarli olsunlar yazan subasili ise gercekten yakistiramadim biz ta avrupanin gobeginde subasi koyunu gorunce heycanlanalim hemen yazalim karsiliginda kufur yiyelim bunun adini siz koyun
ömer yalcin
08.11.2009, 22:24
Hepimiz kardesiz bu öfke ne diyeeeeeeeeeeeeeeeeee
bilal kose
08.11.2009, 22:35
omer kardas tas atana gul atarizda kufuredemi gul atalim
ömer yalcin
08.11.2009, 22:42
Bilal kardes bir yalnis anlasilma sanirim ,bos verin unutun gitsin
sandal-58
02.12.2009, 03:40
ha bu subasililardan cok yan köylülüler burada desem haksizmi sayilirim
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.