PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GEMEREK-Hacıyusuf


SivasLady
11.05.2007, 19:15
Sivas iline 128 km, Gemerek ilçesine 10 km uzaklıktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

babatanju
23.05.2007, 15:34
benım babamın ailemın koyudur hıç bır seyı yoktur ama çok çalışan ınsanı vardır

bburakk
22.10.2007, 18:02
benim köyümm eselerden yusufun torunuyum

cumali
08.02.2008, 21:41
memleket gibisi yok orada bulunmak gerekir

a.ercan
20.02.2008, 08:54
gemerek gibi ilçe yokkkkk gördüğüm en iyi ilçe

seva
18.10.2008, 19:47
Hacıyusuf Köyü, Sivas'ın Gemerek ilçesine bağlıdır.Köy Horasan Türkmenleri'nden oluşmaktadır.Tarım ve hayvancılıkla geçinen köylü, ayrıca yurtiçinde ve yurtdışında çalışan birçok gurbetçinin de sılasıdır.Köyün bir diğer özelliği de okur-yazar oranın ve üniversite düzeyinde eğitim gören gençlerinin bol olmasıdır.Ülkenin birçok yerinde çalışan öğretmenleri, avukatları, polisleri,doktorları vs. mevcuttur. Köyün coğrafi yapısı ve iklimi:Hacıyusuf köyü Kasımbeyli ve Kocaoğlu çaylarının birleştiği yerde iki vadinin sırtında kurulmuştur.Köy yer sorunu yaşadığı için dar sokaklara sahiptir.İklim karasaldır. Tarihi:Yukarıda da belirttiğimiz gibi Horasan Türkmenlerinin göçleriyle kurulmuştur.Yaklaşık olarak üç yüz yıllık bir Anadolu geçmişine sahiptir. Daha öncesinde İran'ın Horasan yöresinden Kayseri'nin Akkışla kazasına gelen Hacıyusuf adinda bir sahsin soyundan geldikleri tahmin edilmektedir.Yusuf, çobanı olduğu ağanın kızıyla sevişmiş ve bunun üzerine, göçebelik serüvenini bitirip , o bölgeye yerleşmiştir.Kızından vaz geçemeyen ama Yusuf'u da sürekli gözünün önünde dolaşır görmeyi gururuna yediremeyen Seyit Ali, damadı ve kızını yakındaki eski bir yerleşim bölgesine gönderir.Orada yerleşmeleri için destek de olur.Zamanla başka göçmenlerin de gelmesiyle köy büyür ve bugünki halini alır.Köy şimdilerde elli hane kadardır. Ayrıca bu köyden göçen Hacıyusuf kökenli ailelerden oluşan bir mezra da bulunmaktadır. Kasımbeyli Mezrası adındaki bu yerleşim yeri Hacıyusuf Köyü'ne 3 km. uzaklıktadır.

seva
18.10.2008, 19:48
hacıyusuf köylülerinin aslı horasan türklerine dayanmaktadır bu kavimler uzun yıllar önce bünyana baglı olan gemerek ilçesinde yer aldılar sonraları bu ilçe büyüyerek kendi başına bir ilçe oldu hacıyusuf köyüde gemerek e baglanarak bugünkü durumunda yer almıştır köyün kurucusu da hacıyusufdur hikmet baykara yı ve hacı mustafa baykara yı rahmetle anıyoruz



madimak yemegi ve manti yogurtlu olani