PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KANGAL-Çamurlu


Serd@r
12.05.2007, 00:50
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Nüfusu: 139

İle Uzaklığı: 99 km

İlçeye Uzaklığı: 44 km

seva
19.09.2008, 02:02
Kangala bağlı çamurlu köyü Kuzey Kafkasyadan göç edip gelen ÇERKEZLERİN kurduğu bir köydür. Kuzey Kafkasya çerkez göçmenlerinin büyük bir bölümünün yerleştirildiği Uzun Yayla, önce Sivas'a bağlıydı. Daha sonra Kayseri-Sivas sınırı belirlenirken Uzun Yayla'nın büyük bir bölümü Kayseri il sınırları dahilinde kalırken, aralarında Çamurlu'nun da bulunduğu bazı çerkez köyleri Sivas sınırlarında kalmıştır.

Köy nüfusu tamamem ÇERKEZ olup,çerkez örf ve adetlerine bağlıdırlar ve bu yönde bir yaşam tarzları vardır. Komşu köyler tarafından da oldukça sevilen bu KABARDEY köyü çevrede misafirperverliği ve uzlaştırıcı tutumuyla tanınır. Tarım ve hayvancılıkla geçinen çamurlu köyünde zaman zaman eski tarihi kalıntılarada rastlamak mümkündür. Genellikle hayvan figürlerinden oluşan taş heykelciklere sık rastlanmaktadır. Ancak geçmişi hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Ekonomik sebeplerden dolayı hızlı göçün yaşandığı ÇAMURLU köyünden gidenler,genellikle Sivas-Kayseri- Ankara ve İstanbulda yaşantılarını sürdürmektedirler. Ancak köyleri ile hiç bir zaman bağlarını koparmayan çerkezler sık sık geziler düzenleyerek köylerini ziyaret ederler.

Yardımlaşma ve dayanışmanın hassasiyetini bilerek yaşayan çamurlu köylüleri en son olarak 2006 yılında köy camisini onarmışlar ve köy mezarlığını çevre duvarını yenilemişlerdir.