PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KANGAL-Dağönü


Serd@r
12.05.2007, 22:18
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Nüfusu: 40

İle Uzaklığı: 126 km

İlçeye Uzaklığı: 27 km

michalengelo
12.05.2007, 22:41
usta bu linkleri açamadım?
--------------------

seva
19.09.2008, 01:30
1800 yılında Keban gümüş madenlerine kütük temini için, Divriği hanedanı tarafından; vergiden ve askerlikten muaf olan Dersim eyaletinden getirilen ve 1810 yılında yarıcı olarak yerleştirilen baltacılar-Şakooğulları tarafından kurulmuştur. Köyün adı ise Şakolar sülalesine dayanmaktadır.Önceleri divriği, 1884-1936 yılları arasında Zara ve Bu tarihten itibarende Kangal içesine bağlanmıştır. Resmi belgelere göre, daha sonra köye, Şah, Küçükömer,Sarıselim, Karahüseyin,Cibo,Sadık,Mahmut, Kuncıl,Mevali,Topalmahmut,Hıdı r,İbrahim,Mehmet,Mustafa ve İsmailoğulları yerleşmiştir. BU BOYLAR GENEL OLARAK DÖRT GRUP-EZBET'e bölünmüştür. CIBKOLAR, ABGANLAR, MAKSUTLAR, OMMANLAR. Halkın kendi kabüllerine göre; OMMANİ-UMRANLU, TOKLU,ABGANİ, RIŞVANLI, CİBO, MAKSUTLU, BABİLİ, KULAKLAR, KALOLAR,KARAKESİCİLİ, AZERİ, DÖĞER, HARBENDELÜ, BAYAT,KAYI,BEYDİLİ,AVŞAR,GİBİ TÜRKMEN VE YÖRÜK TOPLULUKLARDAN OLUŞMAKTADIR. KÖY ALEVİ İNANCI VE KÜLTÜRÜNE TAŞIMAKTA OLUP, ZAZACA KONUŞMAKTADIR. TARİHİ OLARAK KARABEL'İN COĞRAFİ SINIRLARI İÇİNDE YER ALMAKTADIR. AYRINTILI BİLGİ, KANLI AŞİRETİ VE KARABEL'İN TARİHİ ÇALIŞMALARIMDAN ÖĞRENİLEBİLİNİR. HÜSEYİN DÜZENLİ.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. alevi köyü olması nedeniyle o kültüre olan bağlılıkları devam etmektedir. köyde türkmen ve zaza lar yaşamaktadır. zazaca konuşulmaktadır.