PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SİVAS'A ALTIN BAYRAK


Sivaslilar.Net
13.05.2007, 01:34
Mera Kanunu Tanıtım Projesi çerçevesinde Sivas Tarım İl Müdürlüğü mera çalışmalarında gösterdiği başarı ile Sivas’a birincilik getirirken, ayrıca Altın Bayrak almaya da hak kazandı.

Mera çalışmaları ve Sivas’ın sağladığı başarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, “Ülkemizde birçok ilklere ve yeniliklere imza atan Tarım İl Müdürlüğü yine bu başarısını göstererek ülkemizin en iyi meralarına verilen Altın Bayrağı Sivas’a kazandırdı. Tarım İl Müdürlüğü olarak hayvancılık için büyük bir önem arzeden meraların ıslah çalışmalarına başarılı ve hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Sivas ili merkez köylerinden Çelebiler köyünde 2004 tarihinde başlatılan Mera Islah ve Amenajman Projesi devam ediyor.

Söz konusu proje bakanlığımız tarafından 4342 sayılı Mera Kanunu’nun getirdiği kazanımların korunmasına, geliştirilmesi ve kullanılmasına yönelik bilgileri kamuoyuna anlatmak amacıyla hazırlanan ve ülke genelinde merasını en iyi kullanan ve ıslah eden köylerin Altın Bayrak ile ödüllendirilmesini amaçlayan Mera Kanunu Tanıtım Projesi kapsamında bu ödülü almaya hak kazanmıştır” dedi.

Bakanlıkça kurulan komisyonlar tarafından yapılan ilk incelemenin ardından ülke genelinde 50 köyün altın bayrak projesine aday olduğunu söyleyen Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, “Tarım Bakanlığı tarafından kurulan ikinci inceleme komisyonu yaptığı çalışmaların ardından Türkiye’de aday gösterilen 50 köyden 40 tanesini eleyerek sayıyı ilk etapta 10’a indirdi. Proje kapsamında yapılan çalışmalar ve altın bayrak jürisinin değerlendirme sonucu, İç Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde Sivas ili Çelebiler Merası altın bayrakla ödüllendirilmek üzere seçildi. Bu başarılı ödülü Sivas’a kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

Ertugrul
13.05.2007, 08:37
Sivas Tarım İl Müdürlüğümüzü başarılı çalışmalarından ötürü kutluyorum,tarım
ve hayvancılık konusunda ülke ve şehir olarak çok gerilerde kaldık.Cennet
vatanımız her türlü tarımcılığa uygun iken ne yazık ki bizler yanlış politikalar
yüzünden tarım ve hayvancılık alanında da ithalatçı konumuna düştük,bu türlü
başarılı çalışmalara devlet desteğinin verilmesi çok önemli,ab ve abd
çiftçisinin süspansinyonlar ile desteklebdiğini biliyoruz...

ahmet kaya 58
18.05.2007, 12:03
Geçen hafta görev nedeniyle Sivas'ta idim. Havaalanı Müdürü arkadaşım Hasan AYAZ beyle yaptığım sohbette tel örgüler içerisinde kalan mania alanı dışı bölgelerin ağaçlandırılması için çalışmalara başlanmış. Tam 4 milyon M2 alana 1 milyon ağaç dikilecek. Öncelikle Meraküm yaylası ile Gardaşlar tepesi arası daha sonra da genişletilerek Kayseri, Ankara, Malatya, Erzincan yolları kenarlarının, Kızılırmak, Yıldız ırmağı ve diğer dere ve çay havzalarının mutlaka ağaçlandırma çalışmalarına tüm Sivaslıların ve Sivas'a hizmet ve gönül verenlerin katılmalarını canı gönülden destekliyorum.
Toprağın ve iklimin uygun olduğu ağaç cinslerine göre kampanya ve faaliyetlere her yaştan, her meslekten vatandaşlarımızın katılmalarını bekliyorum. saygılarımla.