PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KANGAL-Mühürkulak


Serd@r
13.05.2007, 23:26
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Nüfusu: 65

İle Uzaklığı: 135 km

İlçeye Uzaklığı: 43 km

kangalli84
23.05.2008, 15:12
bende çakırın köylüyüm bizim köyde buraya bağlı

seva
18.09.2008, 19:48
Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Hayvancılık faaliyetleri son yıllarda azalmıştır. ayrıca köy yakınlarından doğan dereden sağlanan imkanlarla sağlanan değirmencilik eski zamanlarda son bulsada , köy halkının imece usulu çalışıp kurmayı planladığı NÜKLEER un değirmeni procesi ilede yakın zamanlarda köy ekonomisinin canlandırılması planlanmakta .... bunun yanı sıra anadoluda güçlü bir mühürkulak istemeyen dış mihraklar sürekli olarak mühürkulak ekonomisini baltalayıcı ataklarda bulunmakta .... ama güç azminin kaynağını tarihten alan mühürkulak insanı bu oyunlara gelmeyip , türk ekonomisinin parlayan yıldızı olma konusunda gayet idaalı adımlarla ilerlemektedir.... bugün mühürkulakta herkesin benimsediği ekonomik prensip ek tarlaya bak havaya gibi dünyadaki en geçerli ekonomik ilkedir.... ülkemiz ekonomik dinamiği ile gaet örtüşen bu prensip , mühürkulağı dünyanın parlayan , parlamasada kendini karanlıkta belli eden yıldızı durumuna gün geçtikçe yaklaştırmaktadır ...

ayrıca mühürkulağın ekonomik componentlerden biriside , truzim olarak sayılabilir... çevre köylerde bilinen en iyi mesire yeri olan mühürkulak , GAP procesinden sonra en büyük barajı hemen yanı başında bulundurarak bölgede truzim devi olmuştur.... genel görünümü korumak isteyen , ve truzim gelirinin yeterli olduğunu düşünen köy halkı hidroelektirik olayını göz ardı etmiştir... bilim adamlarının yaptığı açıklamalar ise eğer kullanılırsa , bu barajdan ülkemiz ekonomisine hayli kjatkıda bulunacak hidroelektirik kapasitesi olduğu doğrultusundadır.... bölge halkı ise NÜKLEER çalışmaları tamamlayıp , enerji sektöründe bu şekilde yükselmeyi planladığını belirtmiştir.... açıklanan kişibaşına düşen milli gelir rakamı olan 9300 dolarlık meblanın 300 dolarını , mühürkulak ülke ekonomisine kazandırmaktadır... dağınık 12 evden oluşan köy 12 kişiyi istihdam ederek ülkemizdeki işsizlik oranını önemli boyutta aşağı çekmiştir... yani anlayacağınız allame bir ekonomiye sahiptir... :)

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Aslında kanalizasyon olayı köylünün kendi çabaları ile halledilmiştir. Köyden doğan ve akan ırmak sayesinde kanalizasyon şeneke sorunu kalmamıştır.