PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MADIMAK SEZONU AÇTI


Ertugrul
16.05.2007, 20:57
Sivas ve ilçelerinin yöresel yemekleri arasında yer alan madımak bitkisi,
sofralardaki yerini almaya başladı.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas'da ilkbahar aylarında yağışların başlamasıyla birlikte köylü kadınlar
tarafından kırlardan toplanarak pazarda satışa sunulan madımak, taze tüketildiği
gibi kış ayları için kurutularak ya da konservesi yapılarak da kullanılabiliyor.
Madımağın kilosunu 3 YTL`den satışa sunan köylü kadınlar, madımak alıcısının
oldukça fazla olduğunu belirterek, madımağı toplamanın oldukça zor olduğunu ve
haftada ancak 15-20 kilo toplayabildiklerini belirtiyor.
Özellikle şehrimizde çorbası çok yapılan ve Sivas ile özdeşen madımağın havaların
ısınması ile kendiliğinden kuruduğu ve 1,5-2 ay ömrü olduğu bilinmektedir.

€LBeyli58
20.05.2007, 15:44
OOOOOOh be olsada yesem çok özlemişimmmm

mustafakaba1991
20.05.2007, 16:05
madımak çok sevdiğim bir yemek.istanbul dada satılıyor

KIZILCAN
20.05.2007, 21:42
Yemeğini çok yedim ama çorbasını hiç içmedim.Güzel oluyor mu?

NAUGHTYBOY58
21.05.2007, 15:52
hayırlı uğurlu olsun herkezeeeeeeeeeeeeeee