Ertugrul
16.05.2007, 20:57
Sivas ve ilçelerinin yöresel yemekleri arasında yer alan madımak bitkisi,
sofralardaki yerini almaya başladı.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Sivas'da ilkbahar aylarında yağışların başlamasıyla birlikte köylü kadınlar
tarafından kırlardan toplanarak pazarda satışa sunulan madımak, taze tüketildiği
gibi kış ayları için kurutularak ya da konservesi yapılarak da kullanılabiliyor.
Madımağın kilosunu 3 YTL`den satışa sunan köylü kadınlar, madımak alıcısının
oldukça fazla olduğunu belirterek, madımağı toplamanın oldukça zor olduğunu ve
haftada ancak 15-20 kilo toplayabildiklerini belirtiyor.
Özellikle şehrimizde çorbası çok yapılan ve Sivas ile özdeşen madımağın havaların
ısınması ile kendiliğinden kuruduğu ve 1,5-2 ay ömrü olduğu bilinmektedir.
sofralardaki yerini almaya başladı.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Sivas'da ilkbahar aylarında yağışların başlamasıyla birlikte köylü kadınlar
tarafından kırlardan toplanarak pazarda satışa sunulan madımak, taze tüketildiği
gibi kış ayları için kurutularak ya da konservesi yapılarak da kullanılabiliyor.
Madımağın kilosunu 3 YTL`den satışa sunan köylü kadınlar, madımak alıcısının
oldukça fazla olduğunu belirterek, madımağı toplamanın oldukça zor olduğunu ve
haftada ancak 15-20 kilo toplayabildiklerini belirtiyor.
Özellikle şehrimizde çorbası çok yapılan ve Sivas ile özdeşen madımağın havaların
ısınması ile kendiliğinden kuruduğu ve 1,5-2 ay ömrü olduğu bilinmektedir.