PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CADDELER DAHA GÜVENLİ OLACAK


Sivaslilar.Net
19.05.2007, 03:07
Sivas Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan MOBESE Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi çerçevesinde Atatürk Caddesi’nde altyapı çalışmalarına başlanırken, sistemin devreye girmesi ile birlikte şehir merkezinin belirli bölgeleri artık 24 saat kameralarla izlenebilecek.

Sivas’ta güvenliğin daha etkin ve düzenli bir şekilde yürütülmesi ve şehir merkezinde yaşanan olayların 24 saat boyunca kayıt altına alınabilmesi amacıyla uzun süredir çalışma içerisinde olan Sivas Emniyet Müdürlüğü bu kapsamda MOBESE çalışmalarına başladı. Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu çerçevesinde ekipler Atatürk Caddesi’nde sistemin altyapısı için çalışmalara başlarken, cadde üzerinde Belediye, SİDAŞ, Telekom, ÇEDAŞ ve SİBESKİ’nin çalışmalarının tamamlanmasının ardından Atatürk Caddesi’ne MOBESE sistemi çerçevesinde kameralar yerleştirilecek. Atatürk Caddesi başta olmak üzere şehrin diğer bölgelerine de yerleştirilecek olan MOBESE kameralarla 24 saat bu bölge Sivas Emniyet Müdürlüğü tarafından izlenecek olurken, Emniyet Müdürlüğü’nde de bununla ilgili bir birim oluşturacak. Atatürk Caddesi’nde çalışmaların 15-20 güne kadar tamamlanması hedeflenirken, MOBESE sistemi döşeme çalışmalarına da başlayan ekipler, çalışmaların bitmesi ile birlikte caddenin belirli bölümlerine kameraları da yerleştirecek.

Kameraların yerleştirildiği cadde ve sokaklardaki tüm asayiş olayları, trafik kazaları ve diğer olaylar MOBESE sistemi kapsamında yerleştirilen ve 24 saat süresince kayıt yapacak olan kameralar tarafından kayıt altına alınacak olurken, böylece Sivas sokakları ve caddeleri artık daha güvenli bir hale gelmiş olacak.

Serd@r
19.05.2007, 10:49
Bencede çok yerinde bir karar olmuş,güvenik konusunda birçok ile örnek olabilecek bir şehir olan SİVASımız şimdi modern güvenlik önlemleriylede bu güven verici havanın sarsılmazlığını devam ettirmeyi sağlayacak.
SİVASımıza hayırlı olsun İnşaAllah bu kameralara takılabilcek bir suç işlenmez ama yinede gerekli...

Ertugrul
19.05.2007, 13:10
İstanbul'da gayet başarılı sonuçlara sebep olan MOBESE sisteminin şehrimizde
de kuruluyor olması çok sevindiri,gündüz ve gece caddelerinde,sokaklarında
özgürce dolaşılabilinen,huzurlu bir şehir halini almamızda büyük katkıları olacaktır.

€LBeyli58
19.05.2007, 16:04
OOOO bak bu iyi hber
..................