PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DİVRİĞİ-Selimoğlu


Serd@r
23.05.2007, 04:13
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Nüfusu: 25

İle Uzaklığı: 215 km

İlçeye Uzaklığı: 30 km

seva
27.10.2008, 01:53
Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Selimoğlu köyü halkı geleneksel olarak sivas kültürünü benimsemişdir.Özellikle halk müziği ve folklor alanında özünü korumaktadır.Yoğun bir biçimde büyük şehirlere göç veren bu bölgenin, insanları yerleştikleri büyük şehirlerde kültürlerini yaşatmaktadırlar.yöre halkı birbiriyle oldukça kaynaşmış olup çoğunlukla akrabalık ilişkileri kurmuşlardır.Kurulan derneklerde özlerini unutmamak için bir araya gelirler.

Coğrafya

Selimoğlu köyü Sivas iline 215 km, Divriği ilçesine 30 km uzaklıktadır.Arazi yapısı genel olarak dağlıktır.Çaltı çayı selimoğlu köyü topraklarından geçmektedir.Halk yaylak kışlak kültürünü yaşatmakta olup yaz aylarında sarıçiçek yaylasını yaylak olarak kullanırlar.

İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 20
2000 25
1997 24

Selimoğlu köyünde çok büyük bir ekonomik teşekkül kurulu olmayıp genel olarak insanlar tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonomik yapı ile yaşamlarını sürdümektedirler.Köy halkının %90 lık bir kısmı daha önceki yıllarda istanbul,bursa,izmir,ankara gibi büyük şehirlere göç ettiğinden ekonomiye katılan kişi sayısı oldukça azdır.Göç ederek yöreden ayrılan divriğililer genel olarak halı mobilya ve alışveriş merkezi türünden mağazalarla hizmet vermeye devam etmişlerdir.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Mustafa Sökmez
1999 -
1994 -
1989 -
1984 -

Selimoğlu köyünde elektrik,sabit telefon,çeşme,cami,ilköğretim okulu gibi ana ihtiyaçlar bulunsada yetersizdir.çok fazla bir nüfusa sahip olmadığından ihtiyaçlar gereği gibi karşılanamamıştır.Köyden göç edenlerin aralarında topladıkları yardımlarla 2006 yılı içerisinde cami,çeşme,ve mezarlıklar yeniden tanzim edilmiştir.