PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KENE`YE ÇÖZÜM


Sivaslilar.Net
30.05.2007, 10:03
İlimizde faaliyet gösteren Dikilitaş Eczanesinin, dükkanının camına yapıştırdığı ‘Kene İlacı Geldi’ yazısı dikkat çekiyor. Eczanede 10 YTL karşılığında satışa sunulan sprey keneden korunmak için bir yöntem olarak kullanılmaya başlandı. Gidilen piknik ve mesire alanında etrafa sıkılarak uygulanan ve bulunulan bölgeye kene başta olmak üzere herhangi bir böceğin yaklaşmasını engelleyeceği belirtilen sprey, bitkisel ürünlerden elde edildiği için insan vücuduna da uygulanabiliyor. 3 gün boyunca etkili olduğu belirtilen kene spreyinin kene korkusu yaşayanlardan ilgi göreceği tahmin ediliyor.

Eczane yetkilisi Akif Çolak insanların ilacı ilk önce kene ısırmasına karşı tedavi amaçlı kullanılan bir ilaç olduğunu zannederek eczanelerine geldiğini belirterek, “Son zamanlarda Sivas’ta ve bir çok ilde kene vakaları oldukça fazla. Bu nedenle biz de vatandaşların keneye karşı korunabilmelerini sağlamak amacıyla bu spreyi satışa sunduk. Bu ilaç sadece keneye karşı değil tüm böcekler için etkili. Ancak son zamanlarda kene vakaları artınca biz de bu ilacı özellikle kene ilacı olarak satmaya başladık” dedi.

Başka illerde de benzer ilaçların satıldığını belirten Çolak, “Bu sprey ve benzerleri Yozgat başta olmak üzere birçok ilde de keneye karşı satışa sunuldu. Oralarda çok fazla talep gördü. Kene burada da çok fazla. Vatandaşlar bu yazıyı görünce ilacı ilk önce kene ısırmalarına karşı tedavi amaçlı kullanılan bir ilaç sanıyorlar. Ancak biz bu spreyi gösterip durumu izah ediyoruz” şeklinde konuşuyor.

Ertugrul
30.05.2007, 13:16
Bu satılan ilaç keneye karşı tam bir çözüm getirmiyor ancak kenelere karşı koruma
sağlayabiliyormuş.Kesin çözümün bulunması için sağlık bakanlığının araştırma
yaptığını ve hatta aşının bulunmasına rağmen daha piyasaya sürülecek konuma
gelmediğini biliyoruz.
İnşaallah ölümler artmadan,kısa sürede bu kene belasına çözüm bulunur.

Serd@r
30.05.2007, 22:12
Enazından bir yontem geliştirmeyide başarı kabuledecek haldeyiz zira HİÇtense TEK iyidir,İnşaAllah daha sağlıklı ve kalıcı çözümlerle,bu ve benzeri rahatsızlıklara çözüm bulunacaktır.