PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SERTİFİKA ALDILAR


Sivaslilar.Net
30.05.2007, 23:23
Tarım İl Müdürlüğünce uygulamaya konulan Genç Gıda Denetçileri Projesi'nin 2. eğitim döneminin sertifika töreni, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Vali yardımcısı Zafer Ataman bu konuda toplumun bilinçlenmesinin önemine vurgu yaparak, “Özellikle çoçuklar aldıkları eğitimler sonucunda bir gıda ürünü alırken daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini öğrendiler" şeklinde konuştu.

Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya ise insan hayatıyla özdeşleşmiş bir kavram olan gıdaların yalnız yaşam süresini değil, yaşam kalitesini de etkilediğini bildirdi. Kaya, yine Türkiye'de bir ilk olarak Sivas'ta sosyal bir bilinç ve toplumda konsensüs oluşturma adına Genç Gıda Denetçisi Projesi'ni hazırladıklarını söyleyerek gıda denetçilerini tebrik etti. Daha sonra proje kapsamında eğitime alınan 200 genç gıda denetçisine sertifikaları Vali Veysel Dalmaz ve diğer yetkililer tarafından verildi. Gıda denetçileri arasında bulunan, Vali Veysel Dalmaz'ın Ziya Gökalp İlköğretim Okulu 3. sınıfta eğitim gören kızı Ayşe Dalmaz'da sertifikasını babasının elinden aldı.

Genç gıda denetçileri, nasıl bir görev üstlendiklerinin bilinciyle özellikle gıda ürünlerinin son kullanma tarihine dikkat edeceklerini belirttiler.

Ertugrul
31.05.2007, 14:43
Artık doğal beslenme yollarının kapandığı günümüzde ne yazık ki gıda üreticilerinin
bir çoğu gerekli sağlık şartlarına uymadan üretim yapıyor.Toplumsal bilinç tam
olarak yerleşmedikçe ve görevli ekiplerin denetimleri artmadıkça sağlıklı gıda
tüketmemiz oldukça zorlaşacaktır.Çocuklara verilen eğitim ve sertifikalarla birlikte
yeni nesil daha bilinçli ve duyarlı olacaktır.