PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : OYUN GRUBU KAMPANYASI


Sivaslilar.Net
05.06.2007, 02:58
Kampanyanın devam etmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Gül, bütün köy okullarına bu oyun gruplarını yaymak istediklerini belirtti.

Köylerde yaşayan çocukların büyük kentlerde ve ilçe merkezlerindeki yaşıtlarıyla aynı imkana sahip olmaları gerektiğini ifade eden Gül, “Başlattığımız kampanya kapsamında Gürün’ün köylerindeki bütün ilköğretim okullarına oyun gruplarını kurmaya devam ediyoruz. İl ve ilçe merkezlerindeki ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilerle, köydeki öğrencilerin hiçbir farkı yoktur. Onlar da oyun oynasın, onlar da eşit imkanlara sahip olsun. İlk etapta Suçatı, Eskihamal, Yolgeçen, Sarıca, Çamlıca ve Güneş ilköğretim okullarına oyun gruplarını dağıttık.’’ dedi.

Bu kampanyayı köylerde eğitim gören öğrencilerin sosyal faaliyet alanlarını geliştirmek amacıyla başlattıklarına dikkati çeken Gül, “Çocuklar oyunla hayatı öğrenir. Yeteneklerini, hayallerini oyunla geliştirir. Problemlerini çözmeyi oyun aracılığıyla öğrenir. Dolayısıyla çocuğun hayatı oyundan ibarettir diyebiliriz. Bize düşen onlara oyunla ilgili daha geniş imkanlar sunmaktır’’ açıklamasında bulundu.

Ertugrul
05.06.2007, 07:28
Kentlerdeki imkanların bir kısının köylerde de bulunması gerekiyor.Oyun grupları ile
çocukların gelişimine katkı sağlandığı gibi çocukların vakitlerini geçirebileceği yeni
bir alan daha hazırlanmış oluyor.

Serd@r
05.06.2007, 17:56
Evet iyi bir kampanya zira çocukların okulu ve okumayı sevmesini artıracak hemde görsel yönden kendilerinin gelişimini artıracak ve çocuklardaki kapanıklığı ortadan kaldıracak bir proje...