PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖÐRENCÝLER HEYECANLI


Sivaslilar.Net
15.06.2007, 00:39
Tatillerle birlikte 8 ay süren ve 19 Haziranda sona ermesi planlanan 2006-2007 eðitim-öðretim dönemi tatilin öne alýnmasý nedeniyle bugün karnelerin öðrencileri verilmesiyle tamamlanacak.

Binlerce öðrenci bugün alacaklarý karnelerle eðitim-öðretim dönemindeki baþarýlarýný karnelerinde görecek.

Tatil gününe girilen bugün öðreancilerin ve velilerin heyecanlarý yüzünden okunurken, veliler çocuklarýnýn baþarýsýný, çocuklar ise velilerinin kendilerine alacaklarý karne hediyelerinin heyecanýný yaþýyor. Taktir ve teþekkür alacak öðrencilerin sevinçleri gözlerinden okunurken, sýnýflarýný iyi derece ile geçen ama takdir teþekkür alamayan öðrenciler sýnýflarýný geçmenin mutluluðunu yaþýyor.

Ýlköðretimde yaþanan karne heyecaný ortaöðretimde öðrencileri arasýnda biraz daha farklý olarak yansýyor. Ortaöðretim okullarýnda okuyan öðrenciler arasýnda zayýf dersleri bulunan ve sýnýflarýný geçemeyen öðrencilerin bulunduðu dikkat çekerken, bu öðrenciler velilere ne hesap vereceklerini düþünmeye baþladýlar. Dersleri iyi olan ve sýnýflarýný geçen öðrenciler ise tatillerini kesentisiz ve rahat bir þekilde geçirecek olmanýn huzuru içerisinde.

ilköðretim ve ortaöðretim okullarýnda görev lyapan öðretmenler sýnavlar tamamlandýktan sonra Temmuz ayýndan itibaren tatile baþlayabilecekler. 2007-2008 eðitim öðretim yýlý 17 Eylül 2007 tarihinde baþlayþacak. Yarýyýl tatili 28 Ocak-8Þubat tarihleri arasýnda yapýlacak. ikinci dönem 11 Þubat 2008 tarihinde baþlayacak. 2007-2008 Eðitim Öðretim yýlý 13 Haziran 2008 tarihinde sona erecek.

ÇOCUKLARA KIZMAYIN

Öte yandan uzmanlar velilere seslenerek zayýfý bulunan ve sýnýflarýný geçemeyen öðrencilerin velilerine çaðrýda bulunarak onlara kýzmamalarý gerektiði konusunda uyarýda bulunuyorlar.

Uzmanlar velilerin davranýþlarýnýn çok önemli olduðunu özellikle orta öðretimdeki çocuklarýn olumsuz söz ve davranýþlar karþýsýnda bunalýma girebileceklerini bu durumun hem öðrenciye hemde veliye daha fazla zarar verebileceði üzerinde duruyorlar.

Velilerin çocuklarýna kýzmak yerine onlara güven aþýlamalarý gerektiði konusunda telkinde bulunan Uzmanlar, velilerin çocuklarýna zayýf derslerde yardýmcý olmalarýný bir noktada karnelerin velilerinde notu olduðunu ileri sürüyorlar.