PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KENT KART UYGULAMASI

Sivaslilar.Net
30.06.2007, 00:17
Kent kart projesi için otobüslere cihaz yerleştirme çalışmalarına başlanırken, sistem dahilinde 3 tip kart uygulamaya konulacak.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan "Vatandaşlarımız açısından kolaylık sağlayacak olan kent kart projemizin çalışmalarını başlattık.

Belli bir aşamaya geldik. Projeyi 2 ay içinde başlatmayı düşünüyoruz. 214 halk otobüsümüz var. Biz araç içerisine cihazlarımızı 1 haftadır monte etmeye başladık. Cihazlarımızı İzmirli kent kart firması gerçekleştiriyor. Biz bu sistemle vatandaşların işini kolaylaştırmak istiyoruz." dedi.

Tam, indirimli ve ücretsiz olmak üzere 3 değişik kartın uygulamaya konulacağını dile getiren Abdurrahim Caylan "3 tip kartımız olacak. Tam, indirimli ve ücretsiz kart. Tam kart normal vatandaşlarımız için geçerli olacak.

İndirimli kartlarımızdan öğrencilerimiz ve emeklilerimiz yararlanırken, ücretsiz kartlarımızdan da sarı basın kartı olanlar, İstiklal madalyası olanlar yararlanacaklar. Tam kartımızın ücreti 5 YTL olacakken, indirimli kartlar için 6 YTL, ücretsiz olanlar ise 10 YTL kart parası ödeyerek alacaklar.

Otobüs içinde para alma olmayacak. 30-40 tane bayimiz olacak. Bayilerimizi de 10 içinde oluşturmaya başlayacağız" dedi.

altuntas58
30.06.2007, 12:08
Şehrimiz için çok iyi bir hizmet hayırlı uğurlu olsun modern bir şehirde olması gerekenlerinden birisi iki sene önce bayram dolayısıyla İZMİRE gitmiştim ordada kent kart uygulaması vardı ben ve ailem toplam 4 kişi idik malesef belediye otobüsüne binemedik kartla binersek 1 ytl para ile binersek 1.5 ytl arada %50 gibi fark oluyordu kart alsam depozito vereceğim ve daha sonra işime yaramıyacak dolayısıyla sivasımıza dışardan gelecek misafirleride düşünmek gerekli bir taraftan 1 ytl öteki taraftan şehrimize gelen yabancıya 1.5 ytl olursa hiçte adil olmaz sayın belediye yetkililerinden bu konu üzerinde önemle durmasını rica ediyorum her bayide bilet bulunmasını zorunlu hale getirmeli birde Tam,Yarım,Ücretsiz olarak değerlendirilen bu sistemde sakat vatandaşların adı gecmiyor yetkililerimiz mutlaka bu küçük ayrıntıları düşünmüşlerdir ama ben yinede hatırlatıyım dedim

Ertugrul
01.07.2007, 03:38
214 halk otobüsünün olduğu ve başka ulaşım aracının olmadığı bir şehirde çok da
gerekli bir proje değil bence,deniz ulaşımı,raylı sisteminiz gibi farklı alternatifleriniz
olsa ve hepsine bir kart ile kullanma imkanı verilse anlaşılabilir.Aldığınız biletle
bindiğiniz otobüse artık kartla bineceksiniz büyük bir yenilik değil,bunun yerine
raylı sistem düşünülse ve alt yapısı hazırlansa daha faydalı olur.