PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KANLI GECEYLE İLGİLİ ŞOK İDDİA


fratt
24.10.2007, 14:34
Star gazetesi yazarı Şahil Tayyar'ın yazısındaki çarpıcı iddialar...

8 asker kaçırıldı mı teslim mi oldu?

Pazar sabahı 04.45 sularıydı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun telefonu çaldı. Büyük bir telaşla uyandı. Karşısındaki ses, Dağlıca’daki PKK saldırısını anlatıyordu. Dehşete kapıldı.

Konu henüz basına yansımamıştı. Hatta devlet erkanından çok kişinin olaydan haberi bile yoktu. Bir daha gözüne uyku girmedi.

Başka haber kaynaklarından kendisine ulaşan bilgileri teyit etmeye çalıştı. Maalesef doğruydu. Ortaya şu tablo çıktı: 12 şehit, 16 yaralı ve 14 kayıp var. Terörist sayısı ise 210 civarında.

Bu rakamların ötesinde iki vahim iddia vardı: 1- Kaybolan askerler (veya bir kısmı) kaçırılmadı, teslim oldular. İçlerinde en az birisi köstebek olabilir. 2- Saldırı sırasında telsiz ve telefonlara uydudan karartma uygulandı. PKK böyle bir teknolojiye sahip değil. Acaba ABD bu saldırının içinde mi?

Dün Sabah’ta yayınlanan Erhan Öztürk’ün çarpıcı haberindeki bir iddia, Yazıcıoğlu’na aktarılan bilgilerle örtüşüyordu. Çatışmadan yaralı kurtulan bir er şöyle diyordu: ‘ Üstlerimizden öğrendiğime göre içimizden bizi bilen biri ‘buraya gelebilirsiniz, burası savunmasız’ demiş.’

Kalın bir terör dosyasıyla pazartesi günü Çankaya Köşkü’ne çıkan Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Gül’e önce önerilerini sıraladı: ‘İdamı yeniden getirin. Terörle mücadelede yeni konsept belirleyin, anti-terör timleri oluşturun. Habur’u kapatın, Ovacık’tan yeni kapı açın. Terörle mücadele için yeni uydu kiralayın...’

Ardından kendisine ulaşan özel bilgileri paylaştı. Gül, düşünceliydi. Bu konulara girmek istemiyordu ama Yazıcıoğlu’nun bu ayrıntılı sunumu karşısında ağzından bir cümle döküldü: ‘Haber kaynakların sağlammış.’

Gül sadece küçük bir ilave yaptı: ‘Kayıp asker sayısı 14 değil 8. Ancak daha önce kayıp asker sayısı daha fazla sanılıyordu.’

Kaybolan askerler ve iletişim araçlarına karartma uygulandığı iddiaları karşısında ‘ Haber kaynakların sağlammış’ cevabını alan Yazıcıoğlu, bundan cesaretle, bu kez can alıcı soruyu yöneltti: ‘ Bu askerler zorla mı kaçırıldı yoksa teslim mi oldular?’

Bu arada PKK’nın yayın organı Fırat Haber Ajansı’na konuşan örgütün lider kadrosundan Feyman Hüseyin’in ‘ Çatışmak istemeyen 8 Türk askeri elimizde’ açıklaması da bu şüpheyi arttırır niteliktedir.

Kaldı ki, 16 yaralı askerimizin varlığı, teröristlerin siperlerden içeri girmediğini gösteriyor. Öyle olsaydı, yaralı askerleri de öldürürlerdi.

Gül yine kısa konuştu: ‘ Bu konuda kesin bir şey yok. Genelkurmay bu konuyu çok yönlü olarak soruşturuyor.’

Anlıyoruz ki, Dağlıca baskını soruşturma konusu. İstihbarat zaafı, köstebek kuşkusu, ABD’nin PKK’ya lojistik desteği gibi tüm iddialar mercek altında. Doğrusu da bu. Hatalarımızdan ders çıkarmayı bilmez ve sorunun çapını keşfedemezsek, Allah korusun daha büyük facialar kaçınılmaz olur.


PKK’lı teğmen


Önceki günkü ‘200 terörist sınırdan nasıl sızdı?’ başlıklı yazım yoğun ilgi gördü, sayısız tepki aldım. Demek ki, herkesin zihnini kurcalayan yerden dalış yapmışız.

Arayanların çoğunluğunun emekli gazi subaylardan oluşması dikkatimi çekti. Bölgeyi yakından tanıyan ve yıllarca buralarda terör örgütüyle çatışan subaylarımız, istisnasız ‘Haklısınız’ dediler.

Bu emekli subaylar arasında biri var ki, anlattıklarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü bu konuşma, köstebek kuşkusu, terör örgütüne Amerikan yardımı ve yöntem yanlışlığına ilişkin önemli ipuçları verir nitelikteydi.

Şöyle başladı sözlerine: ‘ Maalesef TSK içinde de PKK’ya yardım edenler var. Bir devre arkadaşım Mehmet Ali Kaya isimli bir teğmen, 1989’da PKK’ya katıldı. Teçhizatıyla birlikte PKK’ya katıldıktan sonra 1989-1992 arasında örgütte sözde tabur komutanlığı yaptı. 1992’de Tunceli’deki bir çatışmada öldürüldü. Devre arkadaşlarımız telsizden ‘namusumuzu temizledik’ diye anons yaptılar.’

Terörle mücadele şeklimiz yanlış mı? Devam etti: ‘1992’deki Taşlıca baskınından sonra TSK , ‘Alan Savunması Doktrini’ni uygulamaya başladı. Sürekli hedef durumundaki karakollar boşaltıldı, merkezde toplandı. İstihbarat alınıp nokta operasyonları düzenlenmeye başlandı. Mete Sayar Paşa bir gün Şenoba Karakolu’nun boşaltılmasını istedi. Oradaki subay , ‘Elimizde Unimog (kamyon tipi jeep) var ama arızalı, şimdi boşaltamayız’ diye mesaj göndermiş . Mete Paşa, hemen karakola gitti, o unimogu lav silahıyla parçalayıp şarampole yuvarladı. ‘PKK’nın roket saldırısında parçalandı’ diye tutanak tutturdu . ‘Arızalı bir unimog yüzünden 30 mehmetçiğimi burada feda etmem’ diye bağırdı.’

Ya şimdi? Şöyle dedi: ‘Sonra bu alan savunmasından vazgeçildi. 28 Şubat süreci ve Apo’nun teslim edilmesinden sonra rehavet doğdu, asker enerjisini siyasi konulara harcamaya başladı.’

ABD’nin rolü olabilir mi? Cevabı ilginçti: ‘Mümkündür. Yıllardır mücadele ettiğimiz PKK’nın bu tür eylemleri tek başlarına yapmaları mümkün değil. Benim kuşkum, saldıran grubun içinde profesyonel Amerikalı askerler de olabilir.’

Şimdilik bu kadar, başımızı kumdan çıkarmaya devam edeceğiz.


Star gazetesi


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

candy_58
24.10.2007, 16:02
yazdıklarını tam degil ama bazılarını okumuştum bide 10 askwer öldüyse 5 derlermiş halkın tepkisini almamak için doğrumu ilmiyorum ama öyle okumuştum.
bide ABD' nin yardımı olduğunu düşünüyorum yoksa yıllardan beri bu kadar ayakta kalamazlardı. ve kullandığı araç gereçlerde kolay bulanmayacağı araçlar mutlaka bi yardım vardır. Ama bi an önce birileri dur demeli bi şekilde Yazıcıoğlu'nun dediğine katılıyorum idam yeniden gündeme gelmelei böyle giderse :( :( Acımaz gerçekten büyük.

arikarinkuchi
24.10.2007, 17:46
2- Saldırı sırasında telsiz ve telefonlara uydudan karartma uygulandı. PKK böyle bir teknolojiye sahip değil. Acaba ABD bu saldırının içinde mi?


işte burda biraz durup düşünülmesi gereken yer
herşey bu abd nin başının altından çıkıyor

altuntas58
24.10.2007, 18:00
Fratt kardeş böyle önemli bir haberi bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim ayrıca yazarımızıda kutlarım böyle titiz bir gazetecilik örneği vererek yaptığı calışmalarla bizleri bilgilendirmesi hepimizin taktirini kazanmıştır

fratt
24.10.2007, 18:07
çok değişik iddialar var aslında. ama hangisi doğru hangisi yalan bilmiyoruz. allah hakkımızda hayırlı olanı versin. madem siyasi şekilde bu işi çözeceğiz; ABD Yİ BIRAKIP PKK KONUSUNDA RUSYA VE İRANLA GÖRÜŞELİM. o zaman abd ninde pkk nında talabaninde ve barzaninin kaç buçuk atacaklarını tahmin edemeyen yoktur sanırım :)

Sweetgirl
24.10.2007, 18:47
cok cok düsündürücü ve cok derin bir konu bu
eminimki herkes bu olayin aslini ve ne kadar abd nin bu olayda etkin oldugun biliyor


paylasim icin sagol fratt kardes

orhanakbulut_58
24.10.2007, 19:14
bu haberi bende okudum ama hepsi sadece bir iddia kesinlik kazanmış bişey değil arkadaşlar

RoseNur
24.10.2007, 19:35
Paylaşım için sağol!
Eğer bu yazdıkların gerçek ise vay halimize,inanmıyorum,inanmak istemiyorum açıkçası kabullenemiyorum,bencede biran evvel idam cezası yeniden çıkartılsın ve pkk nın restine rest çekilsin Apo iti asılsın!

Arif Coşkun
24.10.2007, 19:56
Eşref Bitlis 17 Ocak 1993'te henüz çözümlenmemiş bir şekilde uçağının düşmesi sonucu öldü.
Orgenaral bölgede konuşlanmış bulunan Çekiç Güç Kuvvetlerinin Türkiye'den ayrılması gerektiğini açıklıyor ve ABD'nin Kuzey Irak'ta oluşturmaya çalıştığı Kürt Devleti'nin Türkiye'nin zararına olduğunu söylüyordu.

Sanırım bu üstteki yazdığım yazı, bazı şeyleri anlamamız için açık bir anlam ifade ediyor.

arikarinkuchi
24.10.2007, 21:40
bu apoyu hala nie besliyoruzki asın gitsin yaa

abuç
28.11.2007, 20:23
bazı iddialar duymuş okumuştum ama bu kadarını bilmiyordum.teşekkürler

efe1058
28.11.2007, 21:55
İddialar çok fazla,terör konusunda ortada dolaşan komplo teoriler bi hayli fazla ,hangisine inanacağımızı, hangisinin doğru olduğunu bilmek çok zor. Ancak bildiğim tek şey var o da terörün devam ettiği ve can almayı sürdürdüğüdür. Son yaşadığımız olaylar bir kes daha gösterdiki bu ülkede hiç birşey görüldüğü gibi değil,mesela kaçırılan askerlerin dtp gençlik koları başkanları olduğu söyleniyor ama aynı siyasi partinin değişik illerdeki gençlik kolları başkanlarının aynı birliğe nasıl ve neden konduğunu kimse bilmiyor bilenlerde açıklama yapmıyor.8 asker kaçırıylıyor,askerlerimiz öldürülüyor bir o kadarda askerimiz yaralanıyor ama bu işin bir tane dahi sorumlusu çıkmıyor kimse istifa etmiyor. 3 tane çocuğun ilahi okuması olay olurken,8 askerin kaçırılmasının sorumluları istifa etmiyor ve gece yarısı bildirileri yayınlanmıyor. Çok daha fazla söz söylemek mümkün ama bir fıkra ile neden kısa kestiğimi anlatayım;


George Bush bir ilkokulu ziyaret eder. Cocuklara:
- Sorusu olan var mi? der. ve kücük Bob sözü alir.
- Benim üc sorum olucak:
1- Secimlerde daha az oy almaniza ragmen nasil olduda Baskan oldunuz?
2- Hiroshima'ya atilan atom bombasi sizce dünyanin en büyük terör faaliyeti
degilmidir?
3- Hicbir neden yokken neden Irak'a saldirmak istiyorsunuz? Aniden zil calar
ve cocuklar tenefüsse cikarlar. Cocuklar geri döndügünde bu sefer sözü kücük
Tom alir. Benim bes sorum olacak:
1- Secimlerde daha az oy almaniza ragmen nasil olduda Baskan oldunuz?
2- Hiroshima'ya atilan atom bombasi sizce dünyanin en büyük terör faaliyeti
degilmidir?
3- Hicbir neden yokken neden Irak'a saldirmak istiyorsunuz?
4- Bugün neden zil 30 dakika erken caldi?
5- Bob nerede?

Zilin erken çalma ihtimali var...

FurkaN
28.11.2007, 22:54
Ben bunları Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağzından duydum ve bunların gerçek olduğunu söyledi... Ne hallere düştük...

banu58
29.11.2007, 01:24
Ülkemizde gözü olan çakalları görüyorsunuz işte,ama biz çakallardan dertli değiliz biz bizi sırtımızdan vuran hainlerden dertliyiz.
Allah düşmanlarımıza fırsat vermesin!