PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akkuzulu Köyü

FurkaN
25.10.2007, 23:35
Merkeze 50 km. uzaklıktadır... Köyde bir camii ve bir okul bulunmaktadır... Ancak bugün köyde devamlı orada ikamet eden kimse kalmadığı için okul ve camii kullanılmamaktadır... Köyün eski yeri heyelan bölgesi olduğu için devlet köylülere Kızılırmak kenarından yeni bir yer (Sarısöğütten) vermiştir... Ve bugün oradan arsa alan köy sakinleri evlerini yapmaktadır...

Bütün Akkuzulu'ları bekliyoruz....

ak_kuzu
21.01.2008, 23:29
kardeş sen kimlerdensin.bende akkuzulu yum

FurkaN
23.02.2008, 12:05
Furkan Şeker.....................

şahinbey
28.03.2008, 19:24
bende akkuzuluyum antalyada oturuyorum

ak_kuzu
30.05.2008, 21:26
bende kenan altun,furkan ama tanımayız heralde birbirimizi.
bu arada şahinbey sizin soyadınız şahin olmalı antalyada yaşayan akkuzulu gyaben tanıdığım kişilerin soyadları şahin.

şahinbey
08.09.2008, 00:23
bu arada şahinbey sizin soyadınız şahin olmalı antalyada yaşayan akkuzulu gyaben tanıdığım kişilerin soyadları şahin.

evet :) soyadımız şahin:) biraz kalabalık aileyiz

sivaslıfurkan58
30.10.2008, 13:17
bende bir akkuzulu olarak verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

bilgin_58
24.11.2008, 13:32
Merhabalar hemşehrilerim
Furkan siz kadir şekerin oğlusunuz galiba yanılıyormuyum?
Şahinbey siz kimin oğlusunuz, Antalyada
Hüseyin, osman, ali, emir,hacıbekir hangisinin oğlusunuz,
sizinle özelden görüşmek isterim

prost
28.11.2008, 09:38
bende akkuzuluyum baba tarafı Toy'lardan...

bilgin_58
03.12.2008, 09:08

Toy'lardan kimlerdensiniz,
kendinizi biraz tanıtırmısınız

ertu
23.12.2008, 09:44
Merhaba,akkuzulu köyünden olanlarla tanışmak ve sohbet etmek istiyorum ilgilenenlere

eyuphulagu
23.12.2008, 21:36
Merhabalar,tüm Akkuzululara selam ve sevgilerimi iletiyorum.Neyazıkki ben Akkuzululu değilim.Ama 1992 yılında Akkuzulu köyünde Marttan Haziran'a 4 ay vekil öğretmenlik yaptım.Köyde kaldığım süre içinde gerek muhtar gerekse köy halkından çok yakın ilgi gördüm.Mart ayında göreve başladığımda Ramazan ayıydı.Köy halkı ramazanın son 10 gününde 10 gün beni evlerinde misafir ettiler.Daha sonra lojmana geçtim.Okulun sonuna kadar da orada kaldım.11 tane öğrencim vardı.İçlerinden bir tanesini hatırlıyorum.1.sınıf öğrencisiydi.Adı da Murat'tı.Çok şirin;çok tatlı bir çocuktu.Diğer öğrencilerim de çok sevimliydi.Onlarla yıl sonunda köye uzak bir alanda piknik yapmıştık.Hep beraber çok eğlenmiştik.Akşamları muhtar amca,aza ve köy imamı Ahat hoca lojmanda beni ziyarete gelirlerdi.Geç saatlere kadar çay içer,doyumsuz sohbetler yapardık.Ben akkuzulu köyünün en son öğretmeniyim.Bu yıldan sonra köyün okulunun kapandığını duydum.Bu benim ilk öğretmenlik deneyimimdi.Askerden döndükten 3 yıl sonra sınıf öğretmeni oldum.12 yıldır da öğretmenim.Ne Akkuzulu'daki vekil öğretmenlik deneyimimi ne de Akkuzulu halkının bana olan sıcak ilgisini hiçbir zaman unutamadım.

ertu
24.12.2008, 15:24
KARDEŞİM RAHMETLİ DEDEMİN LAKABI KEL APUL İDİ.EV KÖORÜ BAŞINDAYDI

ertu
24.12.2008, 15:26
BİZİM SOYADIMIZDA TOY. SEN KİMLERDENSİN.DEDEME KEL APUL DERLERDİ
.

ertu
24.12.2008, 15:28
KÖPRÜ BAŞINDA İDİ RAHMETLİ DEDEMİN EVİ.KEL APUL DERLERDİ.BABAMIN İSMİ MEHMET

sword
01.01.2009, 10:47
bilgin abi meraba nasılsın bakalım beni tanıyabilecekmisin.resminden seni çok rahat tanıdım çünkü fazla değişmemişsin.ayrıca tüm akkuzulu köyünden olanların yeni yılı kutlu olsun.kılınçgildenim.

eraslan58
19.01.2009, 21:15
merhaba bizim soyismimizde eraslan sivasa gittiğimde köyüme gitmeden donmem evimizde var köyde tüm hemşoları bekleriz:)baba ismim ahmet

eraslan58
20.01.2009, 21:01
yanii abimiin eviii:)

bilgin_58
04.02.2009, 13:07
Akkuzulu, Sivas
Akkuzulu, Sivas ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.TarihiKöyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.KültürKöyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.CoğrafyaSivas merkezine 46 km uzaklıktadır.İklimKöyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Akkuzulu, Sivas ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
TarihiKöyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Coğrafya
Sivas merkezine 46 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Akkuzulu köyünün değişik şehirlerde ve merkezde olan nüfusu yaklaşık 1200 civarındadır, ama köyde ikamet eden nüfus 17 civarındadır.
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. son yıllarda hayvancılık ve tarım Akkuzulu köylüleri tarafından yapılmamaktadır, tarım arazileri genelde icara verilerek, hayvancılık ise Akkuzulu olmayan değişik köylerden ve illerden gelen geçimini hayvancılıkla sağlayan şahıslar tarafından yapılmaktadır, köyün arazisi tarım ve hayvancılığa elverişli olup, kuzeyinde kızılırmak, batısında (Bizim köy deyimiyle) Damılı ırmağıyla çevrili olup, sulu tarıma elverişlidir.
Köydeki Sülaleler
İmamgiller (soyadları Toy olarak geçer)
Hallagiller (soyadları Topal olarak geçer)
Aliemmigil (soyadları Yıldız olarak geçer)
Şekeruşağı (soyadları Şeker olarak geçer)
Şabangiller (soyadları Şahin olarak geçer)
ve Yılmaz,Eraslan,Altun Kılıç gibi soyadlarıda mevcuttur
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: :2004 - Salim Yılmaz :1999 - :1994 - :1989 - :1984 -
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

bilgin_58
05.02.2009, 13:36
bilgin abi meraba nasılsın bakalım beni tanıyabilecekmisin.resminden seni çok rahat tanıdım çünkü fazla değişmemişsin.ayrıca tüm akkuzulu köyünden olanların yeni yılı kutlu olsun.kılınçgildenim.

Sami komutanım
yanlış değil dimi
Kayseriden

bilgin_58
05.02.2009, 13:38
merhaba bizim soyismimizde eraslan sivasa gittiğimde köyüme gitmeden donmem evimizde var köyde tüm hemşoları bekleriz:)baba ismim ahmet
Ağkızgilin ahmet mi?

bilgin_58
05.02.2009, 13:39
bende akkuzuluyum antalyada oturuyorum

şahinbey siz kimin oğlusunuz?

bilgin_58
05.02.2009, 13:40

Kenan sen abdullahın oğlusun dimi?

bilgin_58
05.02.2009, 13:42

toylardan kimin oğlusun

bilgin_58
05.02.2009, 14:16
Arkadaşlardan birisi güzel bir mesaj göndermiş, paylaşmak istedim.
Dağda üç beş domuz sürüsü,
Tutturmuşlar bir kürdistan türküsü,
Eline bayrak diye, bir masa örtüsü,
Satsan beş para etmez,
Nede ölüsü....

Soyu soysuz olan sensin,
Toprak senin neyine,
İte itlik yapıp, Kafa tutma beyine,
Anlasana dediğimi,
Sokaktaki köpek ağlar haline,
Duy ulan soysuz..

ME MUTLU TÜRKÜM DİYENE

bilgin_58
05.02.2009, 14:26
SEN UNUTTUN AMA BEN UNUTMADIM

İkrar vermiş idin sevdiğim bana
Sen unuttun ama ben unutmadım
Bir gün unutursun demiştim sana

Sabahın şehrinde kalkmıştık erken
Güneş doğmamıştı şafak sökerken
Kuşlar yuvasından çıkmış öterken

Yazı yaban hep dolmuştu otunan
Çıkıp galanın başında garip oturan
Gelin oldun sen gittinya jipinen

Garip Apo ikrarımdan dönmedim
Senin gibi el sözüne kanmadım
Bu sevdaya ben boşuna yanmadım

bilgin_58
06.02.2009, 13:43
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

seher_yeli58
11.02.2009, 14:48
slm hemşerim ben varım akkuzulu

seher_yeli58
13.02.2009, 09:59
yahu bu sitede sesimi duyan akkuzulu kimse yokmu

58hayati
01.03.2009, 11:27
tüm akkuzulu lara slamlarrr.

58hayati
01.03.2009, 12:42
bilgin (apil)abi slmlar memet abiyede slm soyle.tanımışsındır beni.

58hayati
01.03.2009, 12:45
bilgin ve akkuzulu köylülere köyume slm.

58hayati
01.03.2009, 13:47
dogum u damılıda dogan kenanmı gardaş.slm.

58hayati
01.03.2009, 13:55
akkuzulular muhtarınız adaylıktan çekildi ali abiye ve öbür adaylara başarılar dileriz saygılar

eraslan58
08.03.2009, 17:28
evet ağkızgilin ahmet ben kızıyım hayati abi ben ahmetin kardeşi necla selamlar abii

kemal kılınç
10.03.2009, 19:08
s.a bende akkuzulu köyündenim :D ( BEN KÖYÜMÜ ÇOK SEVİYORUM)

bilgin_58
24.03.2009, 16:03
Hayatiyi tanıdım, ama seher yeli sen kimlerden

Evet hayati şimdi köyde muhtar adayı kimler var
a.s. gardaş
Enişten geldimi?
Arabistandan
Görüştüğünüzde o hayırsıza selam söyle

58hayati
31.03.2009, 17:25
akkuzulu olan koyune gelen bizleri tanır . tum gurbette oturan akkuzululara koyde kalanlara bol slm lar.

bilgin_58
07.04.2009, 15:19
hayati hiç olmazsa senede bir geliyorum köye

58hayati
25.05.2009, 22:41
senede bir defada olsa köyünü hatırlamak güzel.keşke tüm koylülerimizi senede birdefada olsa toplaya bilsek görüşse ne kadar güzel olur. herkesler şenlik düzenleyerek bu işi yapıyor örnek karadenizliler.bizde neden olmasın ilbeyliler derneginden yarar lanarak bu,iş olabilir uraşılırsa tabiki.bu sayade tüm akkuzulu lar bir birlerini görmüşolurlar.

bilgin_58
28.05.2009, 12:27
Hayati kesinlikle sözlerine katılıyorum, inşallah Sivas'a taşınıyorum, bu aylarda senin ve tüm Akkuzulu köylülerinin de isteği olan hep birlikte İlbeyli'ler derneğinin düzenlemiş olduğu şenliğe bu yıl katılırız inşallah.

sword
26.07.2009, 22:39
BENİM DÜŞÜNCEME GÖRE SİVASLILAR ÖZELLİKLEDE BİZİM İLBEYLİLER HİÇ BİR SOSYAL ETKİNLİK YAPAMAZ.BİRBİRİNE UZAKTIR.

sword
17.09.2009, 10:45
ÖNCELİKLE BU SİTEYE ÜYE OLMUŞ AKKUZULULARIN, SONRADA TÜM AKKUZULULARIN BAYRAMI KUTLU OLSUN.BAYRAMDA SİVASTA GÖRÜŞMEK ÜZERE SELAMLAR HERKESE...

bilgin_58
28.09.2009, 10:07
sword merhaba gardaşım
yok be yapıldı ilbeyliler şenliği

bilgin_58
19.10.2009, 14:11
Akkuzulu, Sivas
Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Coğrafya Sivas merkezine 46 km uzaklıktadır.İklimKöyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

CoğrafyaSivas merkezine 46 km uzaklıktadır.
İklimKöyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
NüfusAkkuzulu köyünün değişik şehirlerde ve merkezde olan nüfusu yaklaşık 1200 civarındadır, ama köyde ikamet eden nüfus 17 civarındadır.
EkonomiKöyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. son yıllarda hayvancılık ve tarım Akkuzulu köylüleri tarafından yapılmamaktadır, tarım arazileri genelde icara verilerek, hayvancılık ise Akkuzulu olmayan değişik köylerden ve illerden gelen geçimini hayvancılıkla sağlayan şahıslar tarafından yapılmaktadır, köyün arazisi tarım ve hayvancılığa elverişli olup, kuzeyinde kızılırmak, batısında (Bizim köy deyimiyle) Damılı ırmağıyla çevrili olup, sulu tarıma elverişlidir.
Köydeki Sülaleler
Çakrazlılar (soyadları Altun olarak geçer)
Nalbantgiller ( Soyadları Eraslan ve Yılmaz olarak geçer)
Ağkızgiller ( Soyadları Eraslan olarak geçer)
Kılıçgiller ( Soyadları Kılıç olarak geçer)
Şabangiller ( Soyadları şahin olarak geçer)
şimdilik aklıma gelenler bunlar

Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2009 - :Ali Topal
2004 - :Salim Yılmaz
1999 - :Kemal Toy
1994 - :Mehmet Şeker
1989 - :Ali Rıza Yıldız
1984 - :Ali Rıza Yıldız
1979 - :Al Rıza Yıldız

Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

bilgin_58
02.11.2009, 15:02
benden başka bu siteye uğrayan yok galibaaaa

bilgin_58
31.12.2009, 07:59
Tüm Sivasın ve Akkuzulu Köylülerinin Yeni yıllarını kutluyor,
Yeni yılın tüm islam alemine mutluluklar getirmesi dileklerimle
Tüm köylülerimizin yeni yıllarını kutluyor,
herşeyin gönüllerince olması dileklerimle
Abdurrahman

bilgin_58
02.02.2010, 09:06
Galiba bizim köyden kimse yok,
Herkes ya bu siteyi bilmiyor, yada girmek istemiyor

samettoy
04.02.2010, 12:48
ben de toylardanım yunus toy u belki tanıyanınız vardır her sene köye giderim

Elbeyioglu
11.02.2010, 01:15
Merhaba arkadaslar adim Mustafa Aydin ve almanyada yasiyorum.
ve dedem sivas akkuzulu köyünden mis. Elbeyioglu mus eskiden soy adimiz benim maalesef hic bir bilgim yok. akkuzuluya da hic gidemedim.
bana bilgisi olan var mi acaba?
simdiden cok tessekür ederim

Ve Aleykümüsselam.

Mustafa Aydin

bilgin_58
17.02.2010, 13:41
Merhaba arkadaslar adim Mustafa Aydin ve almanyada yasiyorum.
ve dedem sivas akkuzulu köyünden mis. Elbeyioglu mus eskiden soy adimiz benim maalesef hic bir bilgim yok. akkuzuluya da hic gidemedim.
bana bilgisi olan var mi acaba?
simdiden cok tessekür ederim

Ve Aleykümüsselam.

Mustafa Aydin

Mustafa kardeşim senin deden şu an mezarı bedirli köyünde dimi,
Mustafaefendi hoca mı derlermiş,
Sizin amcalarının varmı? Celal Aydın Yalovada yaşayan
eğer bunlarla ilgili bilgi verirsen bende size yardımcı olurum, çünkü adı geçen
hoca efendi benim amcam olur,
Bende Abdurrahman YILDIZ

ayten58
17.02.2010, 13:51
merhabalar akkuzulu hemşehrimiz nasılsınız ne güzel tanışıyorusunuz keşke benim köyümdende giren olsada bizde sizler gibi tanışa bilsek imrendim vallahi.

bilgin_58
17.02.2010, 15:22
Merhabalar Ayten58
Buyrun!!
Sizin gibi güzel inlsanları tanıma imkanı verin, sizler nerdensiniz?

Elbeyioglu
17.02.2010, 18:49
Evet Abdurrahman abi dogru yalovadan Celal Aydin benim Babam olur,demin telefonlasdik ve sizi merak etti,ve sizin Babanizin kim oldugunu sordu.
Evet bana neler anlatacaginizi cok merak ediyorum.

bilgin_58
01.03.2010, 14:01
Evet Abdurrahman abi dogru yalovadan Celal Aydin benim Babam olur,demin telefonlasdik ve sizi merak etti,ve sizin Babanizin kim oldugunu sordu.
Evet bana neler anlatacaginizi cok merak ediyorum.

Ben Sabrinin oğluyum, hatta yazın sivas geldiğinde telefonlaştık, ama görüşme fırsatımız olmadı, amcanla gelmişlerdi, sizlerle bizler amca çocuklarıyız, nerden nereye Allahım ne yapmaya kadir değil ki;
Selamlar

Ha Ayten58 gördün mü? görüştüğüm bizim yıllardır görüşmediğimiz amcamın torunu çıktı :D

Elbeyioglu
01.03.2010, 17:49
Cok sevindim.insaALLAH bu sene görüsmek nasip olur.Peki Abdurrahman abi bu Elbeyioglu ismi nerden geliyor onuda merak ettim.

bilgin_58
02.03.2010, 13:43
ELBEYLİ ADININ ANLAMI

elbeyli adı, Türklerin en eski kelimelerinden il, el ile beg, bey kelimelerinin birleşmesiyle meydana gelen İlbey birleşik adına, isimden sıfat türeten "-li" ekinin ilavesiyle oluşmuştur. Türk Kültür tarihçisi Bahattin Ögel , il kelimesinin bir çok anlam taşımakla birlikte " devlet " ve " memleket " manasının diğerlerine baskın olduğunu belirtmiştir. Dil bilimcilerin bir çoğuda en eski Türk yazıtlarındaki anlamlarından hareketle " baba ocağı " , " ata yurdu " , " yurt " , ve " vatan" gibi karşılıkları yüklemişlerdir. Anadolu dışında Türkmenlerin yaşadığı yerlerden biri olan İran Azerbaycanında il tabiri ile, " iskan ve ziraatla uğraşmayan göçebe veya yarı göçebe halk " kastedilmiştir. Fonetik açıdan, ile yakın olan el kelimesi ise " ilgi" , " memleket " , " bir yerde yaşayanlar, oturanlar " gibi manalar taşımaktadır. Şu halde il, el kelimesi diğer anlamları ile birlikte kavim, memleket, devlet, halk, barış anlamları taşımaktadır. Eski Türkçe'den bu güne kadar kullanıla gelmiş ve beg, bek, bik şekillerinde de telaffuz edilmiş olan bey kelimesinin ilk anlamı " asilzade " dir. Bunun yanında birtakım başka unvan ve rütbelerle birleşmek suretiyle genel olarak yüksek makamları ifadede kullanılmıştır. Örneğin kadim Türk kitabelindeki Oğuz begler, Töliş begler gibi ünvanlarla başbuğ kastedilmiştir. Eski Uygurca'da hükümdara İlig beg, prense, beg er ünvanları yakıştırılmıştır. Osmanlı idari teşkilatında önemli yeri bulunan Beylerbeyi ünvanınında begden türediği şüphesizdir. Birçok Türk hükümdarının isminin Beyle birlikte anılması geleneği, Osmanlının ilk dönemlerinde , Osman Bey, Orhan Bey şeklinde devam ettirilmiştir. Sonraki asırlarda bir devlet dairesindeki yüksek rütbeli memuru niteleyecek kadar genelleşen bey ünvanı mülki ve idari makamlarcada kullanılmıştır. "

Bu iki kavramdan oluşan İlbeyi / Elbeyi deyimi ise bir makamı niteleyen sıfat olarak kullanıla gelmiştir. İlbegi birleşik ismi, Sakarların atası olan Alkarevli boyundan daha önceleri, çağdaş Türkmenistan devletinin konumlandığı coğrafyada kullanılmakta idi. Zira Sakar Türklerinin atalarına İlbegi denilmekteydi.
ELBEYLİ TÜRKMENLERİNİN ANADOLUYA GELİŞİ

Aslen elbeyli Haydarlı Köyünden olan , Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yrd. Doç. Dr. Kemalettin Kuzucu'nun yaptığı araştırmalar sonucunda elbeylilerin Anadolu'ya gelişleri şöyle belirtilmektedir.

"Anadolu'nun Türkler tarafından fethiyle birlikte Orta Asya'da yaşayan Türkmen boyları batıya göç etmeye başladılar. 13. asırda Moğol baskısının daha da arttırdığı bu göçlerden en fazla etkilenen bölgelerden birisi Sivas; burayı yurt edinen aşiretlerden biri de elbeyli Aşireti idi."

"Osmanlılarda şehirli ve köylü sınıfına girmeyen aşiretlere konar- göçer adı verilmiştir. Osmanlı cemiyetini teşkil eden unsurlar arasında önemli yeri bulunan konar - göçer aşiretlerden Anadolu'nun, Kızılırmak'tan itibaren doğu ve güney bölgeleri ile Suriye ve Irakta yaşayanlar için Türkmen; Anadolu'nun batı ve güneybatısı ile Rumeli'ye yerleşenler için Yörük tabiri daha yaygın olarak kullanılmıştır. Osmanlı Beyliğinin devlet olma sürecinde Türkmen aşiretlerinin rolü büyüktür. Yerleştikleri boş toprakları mamur hale getiren bu insanlar Anadolu'nun Türkleşmesine hız vermişlerdir. Devletin merkeziyetçi idaresinde sürekli bir kontrol altında tutulan konar - göçerler askeri olaylarda, harplerde, özellikle doğu seferlerinde iskan konusunda devlete yardımcı olmuşlar, fermanlarla yerleştirildikleri harap arazileri şenlendirmişlerdir. "
ELBEYLİ TÜRKMENLERİNİN SOYLARI :
Sakar Türklerinin atalarına İlbegi denilmekteydi. Müstakil bir Türkmen Boyu olan İlbegiler tarım ve hayvancılıkla uğraşıp avcılık yapmaktaydı. Maharetli olmalarından dolayı bunlara Türkmen Türkçesinde " tuttuğunu koparan, becerikli ve başarılı " anlamında ALGIR lakabı yakıştırılmış ve Algır İlbegiler olarak anılmaya başlamışlardır. Algır İlbegi terkibi zamanla Algıröylü ve nihayet Alkırevli şeklinde telaffuz edilmiş ve yirmi dört Oğuz Boyunun birinin ismi haline gelmiştir. Günümüzde kendisini elbeyli soyundan kabul eden ve ağırlıklı olarak Sivas şehir merkezi ile , şehrin güneybatısında kırk iki köyde yaşayan bu topluluğun kökenine ait bilinenler , bunların güneyden, Halep bölgesinden geldiği yönündeydi. Bu bilgi doğru olmakla birlikte, Halep'ten önceki vatanlarının neresi olduğu sorusu zihinlerde yer etmişti. Son çalışmalarla birlikte bu sorunlar hemen hemen açıklığa kavuşmuş durumdadır. Ağacan Beyoğlunun kapsamlı eseri, gerekse Sovyet Rusyanın dağılmasından sonraki kültürel çalışmalar, elbeylilerin ana vatanlarının günümüzdeki Türkmenistan coğrafyası olduğunu ortaya koymuştur. Bunların atalarının yirmidört Oğuz Boyunun Alkırevli Boyunu teşkil ettiği de ortadadır.

Sanırım bu kadarı sizleri tatmin etmiştir

bilgin_58
02.03.2010, 13:51
Elbeylioğlu babanızda tlf. var Sivas'a geldiğinizde görüşelim

ayten58
02.03.2010, 15:31
ben ulaş yeni karahisar beldesindenim bilgincim hoş bulduk nasılsınız.

Elbeyioglu
02.03.2010, 18:15
Abdurrahman abi daha güzel anlatilamaz cok ama cok sevindim bunca zamandir merak ediyordum.

bilgin_58
04.03.2010, 09:28
ben ulaş yeni karahisar beldesindenim bilgincim hoş bulduk nasılsınız.

Memnun oldum Ayten hanım teşekkürler, sizlerin bizim köyümüz sayfasını onurlandırmanız bizleri onure etti,

Selamlar

bilgin_58
04.03.2010, 10:01
Abdurrahman abi daha güzel anlatilamaz cok ama cok sevindim bunca zamandir merak ediyordum.

Sizleri tatmin ettiyse yazılanlar ne mutlu bana
Görüşmek dileklerimle hoşça kalın
Selam & Sevgilerimle

apo_07
18.04.2010, 15:11
slm bilgin_58 kardeşim bende akkuzuluyum bana akkuzuluların soyundan bahsedermisin?

bilgin_58
19.04.2010, 13:11
Adım Abdurrahman Baban Emir beni çok iyi tanır apo

apo_07
19.04.2010, 13:15
beni tanıyormusun abi?

bilgin_58
26.04.2010, 12:30
Sanırım Emirin oğlusun

58ak
10.06.2010, 17:18
hayati neredesin

hayati neredesin ben fevzi şahin

sen emirin oğlu apdullah mısın
hayati neredesin ben fevzi şahin[/QUOTE]

sen emirin oğlu apdullah mısın
hayati neredesin ben fevzi şahin

aysima58
10.06.2010, 18:20
merhaba akkuzulular nasılsınız kele iyimisiniz.

58ak
10.06.2010, 20:47
kele kimlerdensin

furkan merhaba tanışalım

bilgin_58
11.06.2010, 13:00
Fevziyi tanıdım merhaba kardeş
Aysima58 sizler nerdensiniz? kele

aysima58
11.06.2010, 13:10
ben ulaş yeni karasarlıyım ellaam benide akkuzulu sandınız demi yoh valla değilim emme ne farkederki orada bizim değilmi kele ayırd etmen uşah ben gümüşderelilerin sayfasınada girer muhabbet ederim yapalıyada giderim siz bana bakmayın çelebi gibiyimdir her yeri gezerim.

bilgin_58
11.06.2010, 13:23
:)))) hatta hahahaha Allah iyiliğini versin Aysima bende sandım bize yakın bir yerdensin kele
Desene Evliya Çelebi gibisin :)))
Sağol kardeşim

aysima58
11.06.2010, 13:30
ne var yahu ne gulüyon ben izi gökte bir bayanım nerde akşam orda sabah dünde osman abinin yapalıdaydım sahi akkuzu nereye bağlı ilçeyi görmeden geçtim heral o ara uyumuşum demekki.

58ak
13.06.2010, 18:10
bilgin apdurahman senmisin

selamınaleyküm mustafa bey bende akkuzulu köyündenim,aydınlardan halil aydın benim dedemdir,senin dedende mustafa hoca efendi mi?antalyada ikamet ediyorum mesajı alırsan tanışmak isterim 05365607157 hayırlı günler

bilgin_58
14.06.2010, 11:24
Aysima58 Anladım sizler özgür takılıyorsunuz,:)
Akkuzulu İlbeyli köylerinden birisi, Doğusunda Karalı köyü, Güneyinde Haydarlı köyü, Batısında Yanalak köyü, Kuzeyinde Yıldızeli köyleri ve kızılırmakla çevirili Sarısögüt istasyonunun bulunduğu yerdir, Merkez İlçeye bağlık bir köydür,
Sanırım bu kadar açıklama yeter,

Fevzi evet dediğin gibi bilgin benim

Ama verdiğin numara geçici olarak servis dışı onuda söyleyim

bilgin_58
05.01.2011, 13:30
Akkuzulu köylüleri nerdesiniz?

bilgin_58
27.09.2011, 08:16
Demekki bir ben varım bizim köyden, ya sizler nerelere takılıyorsunuz? facebook sayfasından birazda buralara gelin, buralarda da köyümüzü tanıtalım, tanışalım, paylaşımlarda bulunalım.

bilgin_58
27.09.2011, 08:27
Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Coğrafya Sivas merkezine 46 km uzaklıktadır.İklimKöyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

CoğrafyaSivas merkezine 46 km uzaklıktadır. Yeni yapılan (yapımı devam eden) Samsun-Kayseri yolu üzerinde, 100-200 mt uzaklıkta Sivas-kayseri Demiryolu ve Köyün 300-400 mt kuzeyinden geçen kızılırmakla bütünleşmiş coğrafi güzellikleri olan,
İklimKöyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
NüfusAkkuzulu köyünün değişik şehirlerde ve merkezde olan nüfusu yaklaşık 1200 civarındadır, ama köyde ikamet eden nüfus 17 civarındadır.
EkonomiKöyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. son yıllarda hayvancılık ve tarım Akkuzulu köylüleri tarafından yapılmamaktadır, tarım arazileri genelde icara verilerek, hayvancılık ise Akkuzulu olmayan değişik köylerden ve illerden gelen geçimini hayvancılıkla sağlayan şahıslar tarafından yapılmaktadır, köyün arazisi tarım ve hayvancılığa elverişli olup, kuzeyinde kızılırmak, batısında (Bizim köy deyimiyle) Damılı ırmağıyla çevrili olup, sulu tarıma elverişlidir.
Köydeki Sülaleler
Çakrazlılar (soyadları Altun olarak geçer)
Nalbantgiller ( Soyadları Eraslan ve Yılmaz olarak geçer)
Ağkızgiller ( Soyadları Eraslan olarak geçer)
Kılıçgiller ( Soyadları Kılıç olarak geçer)
Şabangiller ( Soyadları şahin olarak geçer)
şimdilik aklıma gelenler bunlar

Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2009 - :Ali Topal
2004 - :Salim Yılmaz
1999 - :Kemal Toy
1994 - :Mehmet Şeker
1989 - :Ali Rıza Yıldız
1984 - :Ali Rıza Yıldız
1979 - :Al Rıza Yıldız

Altyapı bilgileri

bilgin_58
19.12.2011, 08:07
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] Günaydın Akkuzulu köylüleri