Orijinalini görmek için tıklayınız : - SİYASET MEYDANI-
Abdurrahman 58
24.12.2007, 21:17
BEYLER BAYANLAR BU KONUMUZDA SEVGİ,SAYGI ÇERÇEVESİNDE BİRBİRİMİZİ KIRMADAN SİYASİ FİKRİMİZİ SAVUNABİLİRİZ...
İLAY-I KELİMETULLAH İÇİN NİZAM-I ALEM
sivaslıgenç
25.12.2007, 08:45
Evet bu köşede siyasi konularımızı tartışalım başka köşelere taşımayalım isteyenler bu köşede tartışşsın ilk konuyu kim başlatmak ister ???
sağcı nedir kimdir, solcu nedir kimdir, emekçi kimdir patron kimdir, kapitalist kimdir, sömürücü kimdir, proleter nedir, anarşist kimdir, makyevelist kimdir, faşist kimdir, sosyal demokrasi nedir, sosyalizm nedir, kapitalizm nedir, emek sermaye çelişkisi nedir, ezilen halk kime denir, ezen halk kime denir, sosyal adalet nedir, nasıl sağlanır, toplumsal refah nasıl paylaşılır, asgari ücret nedir, temel insan hak ve hürriyetleri nedir, insanın insan olmaktan doğan temel hakları neyi nereye kadar içerir, çocuk hakkı nedir, kadın hakkı nedir vs vs, işte size siyasi tartışma onu başlıkları öyle kuru kuruya takım tutupda adını söyler gibi olmuyor bu işler, necisin ne için yaşıyoşun, hedefin nedir hayatta bu sorular cevabın neyse ona göre ocusun bucusun oluyor, bu iş öyle fb li gs li gibi olmuyor
sivaslıgenç
25.12.2007, 17:39
Okey abi senin yazdıklarından birini seçiyim ve başlayalım
Sağcı kimdir???-konumuz budur-
Abdurrahman 58
25.12.2007, 22:36
sağcı nedir kimdir, solcu nedir kimdir, emekçi kimdir patron kimdir, kapitalist kimdir, sömürücü kimdir, proleter nedir, anarşist kimdir, makyevelist kimdir, faşist kimdir, sosyal demokrasi nedir, sosyalizm nedir, kapitalizm nedir, emek sermaye çelişkisi nedir, ezilen halk kime denir, ezen halk kime denir, sosyal adalet nedir, nasıl sağlanır, toplumsal refah nasıl paylaşılır, asgari ücret nedir, temel insan hak ve hürriyetleri nedir, insanın insan olmaktan doğan temel hakları neyi nereye kadar içerir, çocuk hakkı nedir, kadın hakkı nedir vs vs, işte size siyasi tartışma onu başlıkları öyle kuru kuruya takım tutupda adını söyler gibi olmuyor bu işler, necisin ne için yaşıyoşun, hedefin nedir hayatta bu sorular cevabın neyse ona göre ocusun bucusun oluyor, bu iş öyle fb li gs li gibi olmuyor
OCAKÇIYIM,DAHA ÇIRA'YIM AMA -DAVA ADAMIYIM.
'İLAYI KELİMETULLAH İÇİN NİZAMI ALEM' DAVASININ SAVUNUCUSUYUM
MEHMET AKİF ERSOY'UN DEDİĞİ GİBİ''DİYARBAKIR KARPUZUNA LAF GETİRMEYECEK KADAR MİLLİYETÇİYİM!!!
İLAY-I KELİMETULLAH:ALLAH(c.c) ın kelamını yaymak
NİZAM-I ALEM:ALEME DÜZEN,NİZAM VEREN
ALPEREN:Alp:yiğit.Eren:ermiş kişi (HZ.MUHAMMED (s.a.v) FATİH SULTAN MEHMED)
ZALİME 'ALP' MAZLUMA 'EREN'PEYGAMBER ÜLKÜSÜDÜR ALPEREN!!!
KÜFRÜN KARŞISINDA DİKİLİ SANCAK ALPEREN GENÇLİKTİR ANCAK!!!
Abdurrahman 58
25.12.2007, 22:47
SAĞCI:GÖRÜŞLERİNDE;MÜSLÜMANLIK ,VATAN MİLLET SEVGİSİ ÜST DÜZEYDEOLAN ,GELENEK VE GÖRENEKLERİNE UYGUN BİR YAŞAM TARZINA SAHİP,HAK YOLUNU TUTAN,CEDDİNE LAF SÖYLETMEYEN,COCA COLA İÇMEYEN,MC DANELDS YEMEYEN,HARAMDAN UZAK DURAN,HZ MUHAMMED(s.a.v)SÜNNETLERİNİ YERİNE GETİREN
AB DÜŞMANI;TÜRK İSLAM BİRLİĞİ SAVUNUCUSU,HER GEÇEN GÜN -TÜRK-GARDAŞLARININ ÖZLEMİYLE YANIP TUTUŞAN,MEYDANLARDA HEPİMİZ ERMENİYİZ DİYE ''BAĞIRMAYAN'--GELECEĞİ İÇİN GEÇMİŞİNE SÖVMEYEN KİŞİDİR...^^''''''(AKP HARİÇ)''''''''^^
Abdurrahman 58
26.12.2007, 14:53
solcu kimdir?? abircan?...................... .....
VATANSEVER, SOSYAL ADALETÇİ, SOSYAL HUKUKTAN YANA, EZİLENDEN YANA, MAZLUM HALKLARDAN YANA, TÜM DÜNYADA EMEKÇİLERİN BİRLİĞİNİ SAVUNUR, TEMEL İNSAN HAKLARINI HERKESE DİL, DİN, IRK FARKI GÖZETMEKSİZİN TALEP EDEN KİŞİDİR, ULUSALCIDIR, GELENEKLERİNİ KORUR İLERİYE TAŞIR, TÜM VATANDAŞLARIN SOSYAL GÜVENLİK KAPSAMINA ALINMASINI SAVUNUR, HERKESE EŞİT SAĞLIK HİZMETİ, HERKESE EŞİT PARASIZ EĞİTİM HAKKINI SAVUNUR, KADINI, ÇOCUĞU, AZINLIĞI KORUR, BİLİME İNANIR, KÜLTÜR VE SANATA KATKI YAPAR KÜLTÜRÜN VE SANATIN ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLERİ KALDIRIR, SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN TEMİZ SU, GIDA,İLAÇ DOKTOR, HAVA, ULAŞIM, VB İMKANLARI HERKESE EŞİT MİNUMUM MALİYETLE ULAŞMASINI SAĞLAR, ULUSAL TARIM SANAYİ, TURİZM POLİTİKALARINI GELİŞTİRİ KORUR, HERKESE İŞ İMKANI SAĞLAMAK İÇİN UĞRAŞIR,
kısaca adam olmak için diyeyim ve adam etmek için bence solcu,
daha sonra devam ederim
Abdurrahman 58
26.12.2007, 16:13
TARİH ÇOK SOL İKTİDAR GÖRDÜ AMA BU SAYDIKLARINDAN BİRİNİ DAHİ YAPTIĞINI DUYMADIM...DUYDUYSAN YAPAN İKTİDARI VE YAPAN SOLCUYU SÖYLERMİSİN.
Abdurrahman 58
26.12.2007, 16:26
CVP??????????????????????????? ?????????????
sivaslıgenç
26.12.2007, 17:31
CVP??????????????????????????? ?????????????
Abi ne cevabı versinler öyle bir solcu kişi , yada solcu bi parti gelemediki.
Neyse bana soru sorulmamış, ben size soriyim.Sizce bu ülkede Alperenler gerektiği kadar yayğınmı ve kendi üzerlerine düşen görevleri yapıyorlarmı.Bi soru daha alperen gençliği seviyormusunuz.
Abdurrahman 58
26.12.2007, 20:40
ALPERENLER YETERLİ SEVİYEDE YAYGINDIR İSTANBUL'DA,SAMSUNDA,SİVASTA,D İYARBAKIRDA,SAYAMADIKLARIM HAKKINI HELAL ETSİN TÜRKİYENİN 55 İLİNDE BU KUTLU DAVAYI SAVUNUYORUZ.ÖZELLİKLE İSTANBULDA MÜTHİŞ Bİ EYLEMİMİZ OLDU AYASOFYA CAMİİNDE 50 YIL SONRA NAMAZ KILDIK!!!
SÖYLERMİSİNİZ BU EYLEMİ TÜRKİYEDE ALPERENLERDEN BAŞKA KİM YAPABİLİR???
Abdurrahman 58
27.12.2007, 19:42
İŞLERİNE GELDİMİ ASIP KESERLER DEMOKRATİK OLURLAR SİYASETÇİ OLURLAR VATANSEVER OLURLAR AMA BİR-ALPEREN GENÇLİĞİMİZİN YAPTIĞI DİĞER TÜRK-İSLAM DEVLETLERİMİZİN BİLE MİLLİ DUYGULARINI KABARTAN BİR EYLEMİ DUYMAZDAN GELİRLER.
AYASOFYA MÜSLÜMANLARINDIR!!!
SURDA BİR KADEM AÇTIK MUKADDESMİ MUKADDES EY KAHPE RÜZGAR ARTIK NE YÖNDEN ESERSEN ES!!!
sivaslıgenç
27.12.2007, 21:07
E gene bana soru kalmadı gene ben soru soriyim o zaman
Sizce BBP(Büyük birlik partisi) bir dahaki seçimde başa gelirmi yada barajı açıp tmeclise girebilir mi?
Abdurrahman 58
27.12.2007, 21:17
koçm onlar üçtuğ'u gördümüydü küçük dilini yutuyolar biraz damarlarına bastımı konuşurlar onlar.konuyu değiştirelim başka sorular soralım sadece biz yokuz burda dmi???nabızlarını yokladık fazlasıyla belli tansiyonları yüksek:) eee ne demişler öfkeyle kalkan zararla oturur
HANİ YÖK BAŞKANI SAĞCIYA ONDAN ŞİMDİ TUTUŞUYOLAR DREKSİYON SAĞA GEÇTİ DİYE!!!
sivaslıgenç
27.12.2007, 21:28
:D:D:D Aynen öle abi inşallah herşey sağa geçer de doğruluk türkiyedede gerktiği önemi bulur
Abdurrahman 58
27.12.2007, 22:26
ALPERENLER GELECEK ZULÜM BİTECEK!!!!
kasap duran
27.12.2007, 23:17
abircan hemserim senin saydiklarin hepsi islamin temel prensipleri ve hz.kuranin anayasasidir .ama solcu kardeslerimiz islam-kuran diyince neden panikleyip inkara gidiyorlar
sivaslifani
27.12.2007, 23:53
abircan hemserim senin saydiklarin hepsi islamin temel prensipleri ve hz.kuranin anayasasidir .ama solcu kardeslerimiz islam-kuran diyince neden panikleyip inkara gidiyorlar
cevabı burada kardeşim burada:
VATANSEVER, SOSYAL ADALETÇİ, SOSYAL HUKUKTAN YANA, EZİLENDEN YANA, MAZLUM HALKLARDAN YANA, TÜM DÜNYADA EMEKÇİLERİN BİRLİĞİNİ SAVUNUR, TEMEL İNSAN HAKLARINI HERKESE DİL, DİN, IRK FARKI GÖZETMEKSİZİN TALEP EDEN KİŞİDİR, ULUSALCIDIR, GELENEKLERİNİ KORUR İLERİYE TAŞIR, TÜM VATANDAŞLARIN SOSYAL GÜVENLİK KAPSAMINA ALINMASINI SAVUNUR, HERKESE EŞİT SAĞLIK HİZMETİ, HERKESE EŞİT PARASIZ EĞİTİM HAKKINI SAVUNUR, KADINI, ÇOCUĞU, AZINLIĞI KORUR, BİLİME İNANIR, KÜLTÜR VE SANATA KATKI YAPAR KÜLTÜRÜN VE SANATIN ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLERİ KALDIRIR, SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN TEMİZ SU, GIDA,İLAÇ DOKTOR, HAVA, ULAŞIM, VB İMKANLARI HERKESE EŞİT MİNUMUM MALİYETLE ULAŞMASINI SAĞLAR, ULUSAL TARIM SANAYİ, TURİZM POLİTİKALARINI GELİŞTİRİ KORUR, HERKESE İŞ İMKANI SAĞLAMAK İÇİN UĞRAŞIR,
Dikkat ederseniz hiç dinimizden basedilmemiş!
Onlar her ne kadar müslümanız deseler de İslâmiyeti yaşamak istemiyorlar. Annesine onu sevdiğini söylediği halde sözünü dinlemeyip, huzur dolu ana kucağını terk eden, sefalet içinde geceyi sokaklarda geçirerek annesini çok üzen haylaz bir evlat misali... (Teşbihde hata olmaz)
Ben cevap vereyim serrrkan yoldasimin yerine.Sag gorus Avrupada dislanan,cikarci,iki yuzlu gorulen fakat TRnin masum insanlari tarafindan masum gorunen burjuvazinin gorusudur.Din ve tanri perdeleri ardina saklanip insani somuren,actigi tarikat evleriyle genclerimizin gozunu boyayarak kullanan,din perdesi arkasinda siyaset yapan sag goruslu insanlardir bizi ABD emperyalizmine pazarlayan.
Sol gorus TRde hic bir zaman kabul gormedi cunku devlet propagandalariyla hep insanimizin beyni yikandi.Cunku sol gorus insani tehdit etmez ve katletmez.Ama sag gorus Erdal EREN gibi 17 yasinda bir cocugu asarak fasizmin nelere kadir oldugunu gostermistir ve genclerimizi okullarindan ederek savunuculari katletmeye calismistir.Hizbullah evlerinde bulunan cesetler,Susurluk davasinda ortaya cikan silahlar sagi savunan fasistlerin eserleridir ki bu affedilemez.Fakat herseye ragmen RTE gibi kisiler topluma is imkani saglamak yerine yaz mevsiminde komur dagitarak insanimizin gozunu boyamayi basardi.Dun iscimize,emekci,onurlu vatandasimiza ''ANANI DA AL GIT LAN!''diyen zat-ı muhterem,bugun ''Benim insanim onurludur''diyecek kadar yuzsuz olmayi nasil basariyor aklim almiyor.
Herseye ragmen YASASIN ISCI VE KOYLU PROLETERYASI!!!
Hemserim Hasan Huseyin'in dedigi gibi''KISA COP UZUN COPTEN OCUN ALACAK,BU DUNYA KALMAYACAK HARAMILERE''
Bu arada Islam deyince panik olanlar biz deiliz.Onu ancak sakal uzatip kadin pazarlayan,din perdesi arkasinda siyaset yapan,seriat adina kelle koparanlar ve ''Musluman mahallesinde salyangoz yemek'' diyerek 37 insanimizi katleden asagilik insanlar dusunsun.Bizim dinimiz bizedir,ALLAHla aramizdaki muhabbete kimse karisamaz ve kimse sorgulayamaz.!!!
YiGiDo_58_06_nl
28.12.2007, 00:34
kapitalist düşünceye karşı olan ama paraya hayır diyemeyen sözde milletin yanında yer alıp milliyeçileri yerden yere vuran Atatürk e solcu diyen (Kİ ATATÜRK SOLCU FLN DEĞİL BÜTÜN KONUŞMALARINA BAKABİLİRSİNİZ ATATÜRK MİLLİYETÇİYDİ)
dini duyguları genelde zayıf olan gerektiğinde menfaatleri için bölücülerle işbirliği yapan sağa göre daha eşitlik taraftarı olan ama parayı görünce birden o yerden yere vurduğu kapitalist olan kişilere solcu =kominist de diyebiliriz.
arkadaslar guzelim dinimizi benimsemeye bilirsiniz ama lutfen saygili olun.mumkunse dini siyasete karistirmayin.
Sağcıyım;rahmetli Ecevitede oy verdim ama ülkenin genel pozisyonu herzaman bana denge unsuru olmuştur,aşırı uç telafuzları asla hazzetmem,tartışma platformu sitelerde en sevdiğim bölümdür.Kominizmi anlamadan Mao ve Leninci olmuş birçok insan tanıdım.
Tartışmanın gereği bilgilenmek ise paylaşalım.
Konuşma yetisi insanlara verilmiş bir yetenek ise anlaşma kabiliyetinide geliştirmek elimizde değil mi?
:::FİKRE SAYGI:::
albina58
28.12.2007, 03:45
Aslında bu yazımı biraz teferruatlı yazmak isterdim ama,siyaseti gördüğüm yere balıklama dalarım,onun için kısa veya anlamı düşük kaçacak.
Bence siyaset meydanı başlığı yerine siyasete bakış açısı veya siyasetin hayatımızdaki yeri olması gerekirdi,siyaset meydanı karşılıklı fikir teatilerinde bulunmak,fikrlerin yarıştırıldığı bir platform özelliği yanında en verimli sonuçlar yüz yüze yapılarak alınabilir.
Türk siyasetine 11 yaşımda,emrivaki olarak başladım,belediye ve arkasından yerel seçimlerle devam ederken,siyasetin içinde yer edindim,profosyonel yönetici kimliğim ile ,87 referandum,89 belediye,91 belediye ve en son olarak 94 belediye seçimlerinde yer aldım ve 94 seçimleri sonasında bırakdım.
Genel olarak hiçbir siyasi platformun verimli olduğunu göremediğim halde,vatan hainliği ile suçladığım bir çok lider vardır,kaldıki bu lider ve liderler halada halkın sevgilisi konumunda.
Benim asıl vurgulamak istediğim nokta,MİLLİYETÇİLİK-MUHAFAZAKARLIK-DEVRİMCİLİK ve SOSYALİST kavramlarına bakış açımızın ne olduğudur.
Türkiyede maalesef özellikle 1980 sonrası yetişen kuşakta, nesillerin siyasete bakış açısı sadece yüzeysel,kavramsal,ezberci ve büyüklerinden öykünmeleri,etkinlenmeleri olarak şekillenmektedir.Hiçbir zaman olayların oluşum-şekillenme-gelişim süreçleri incelenmeksizin peşin yaklaşım doğru sonuçlar vermediği gibi ilerki süreçtede bunun çok ağır cezalarını çekeceğimiz endişesi vardır.
Tartışma ortamlarında bir fikir savunanların,HÜSEYİN FEYZULLAH'ı tanımadan onun fikirlerini için kavga derecesinde sabit fikirli olmaları,karşı tarafında solcuyum ve devrimciyim diyen arkadaşların SOSYALİZM ile KOMİNİZM arasındaki farkı farkedemediklerini gördüm.Bu benim penceremden bakdığımda önce siyasetin özünü anlamamız sonra o konuda ahkam kesmemizin daha mantıklı bir yaklaşım olacağı yönündedir.
Şimdi çapraz anlatımlar ile fikir kavgası yapalım.
- Osmanlı imparatorluğunda,bir padişah 14 kardeş ve kuzeninin kafasını vurdurmuşdur,ALLAH'ın verdiği canı ALLAH'tan başka kimse almaz,O gün şartlarında padişahın yaptığı doğrudur.Padişahın yaptığı tek kelime despotizm veya dikdatörlüktür.
-Yeni cumhuriyet kurulurken,kurulan İSTİKLAL MAHKEMELERİ ile başkaldıran asiler,geniş bir yargılama yapılmaksızın idam edildiler.Yapılan bir haksız yargılama ve idamdır.Hayır o gün şartlarında yeni cumhuriyetin sağlam temeller üzerinde kurulması için bu gerekli hatta şarttır.Yapılan bu yargısız infaz CUMHURİYET veya HALKIN İRADESİ'ni yansıtmakdan uzak,dikdatör bir devlet yönetimi anlayış şeklidir.
Şimdi yukarıda,tarihimizde yer almış iki önemli olayı anlattım ve buna günümüz siyaset pencerisinde iki ayrı görüş veya uç tabir edilen akımların bakış açısı ile yazdım.Benim bakış açım ile bu olayların degerlendirilmesi bir şahsın genel siyasete bakış açısına yön verebilir.
Kafayı dağıtmadan,bir siyasal partinin parti proğramında yer alan ve önümüzdeki süreçte o parti tüzüğündeki vaadlerine, iktidara geldiğinde bağlı kalıyormu,yoksa geçmişde şöyle yolsuzluk vardı,böyle yaptılar diyormu.Benim için bu sorunun cevabı o siyasi parti veya taraftarının bakış açısını yansıtabilir.
Hızlandırılmış eğitim ile öğretmen olanlar,abdullah öcalan,abdullah çatlı,alaattin çakıcı ile ortak girişimde bulunduktan sonra,şimdide kendi kafalarında TÜRK SİYASETİ'ne yön verenleri tasvip etmem.Ben amerikan filosunu,arkasına aldığı hem ülkücü hemde akıncı guruplar ile denize döken zihniyeti tasdik ederim.Ben,''ben onların ayağına gitmem onlar, bizi davet etsin'' diyen zihniyeti onaylar ve arkasından giderim.31 mart teskerisine, tam bağımsız bir devlet konumu ile masanın başında,emperyalist güç ve tehdit olarak gördüğüm amerikanın yanında degil masanın karşısında ,ama eşit söz hakkına sahip bir devlet anlayışı olarak bakarım.
Benim siyasete bakış açım, renk vermeksizin,ne üdüğü belli olamayan dönme karekterinde bakış açısından uzak,tam bağımsız bir devlet yapısına sahip,devlet içinde yetmiş milyon vatandaşını kucaklayan,ilk önce eğitim ve sağlık hakkını veren hemde bedava bir anlayışını içermektedir.
Hiçbir zaman başkalarının güç ve iradeleri ile bir yere gelemeyiz,biz süper güç olmalıyız ama süper güç oldularını bildiğimiz ülkelerin boyunduruğuna girmeden,kendi bilim adamlarımız,fikir adamlarımızın unu ve yağını kavurarak bir yerlere gelmeliyiz.1980 öncesinde bir masa etrafında farklı mezhepten,ideolojinden şahıslar oturur tavla oynar sonrada memleket meselelerini masaya yatırırlardı.Ne yazıkki günümüzde ne buna tahammülümüz nede fikirleri çarpıştırabilecek bir zihniyeti göremiyorum,sözün özü memleketimin geleceğini karanlık görüyorum.
recosan58
28.12.2007, 08:08
Ben cevap vereyim serrrkan yoldasimin yerine.Sag gorus Avrupada dislanan,cikarci,iki yuzlu gorulen fakat TRnin masum insanlari tarafindan masum gorunen burjuvazinin gorusudur.Din ve tanri perdeleri ardina saklanip insani somuren,actigi tarikat evleriyle genclerimizin gozunu boyayarak kullanan,din perdesi arkasinda siyaset yapan sag goruslu insanlardir bizi ABD emperyalizmine pazarlayan.
Sol gorus TRde hic bir zaman kabul gormedi cunku devlet propagandalariyla hep insanimizin beyni yikandi.Cunku sol gorus insani tehdit etmez ve katletmez.Ama sag gorus Erdal EREN gibi 17 yasinda bir cocugu asarak fasizmin nelere kadir oldugunu gostermistir ve genclerimizi okullarindan ederek savunuculari katletmeye calismistir.Hizbullah evlerinde bulunan cesetler,Susurluk davasinda ortaya cikan silahlar sagi savunan fasistlerin eserleridir ki bu affedilemez.Fakat herseye ragmen RTE gibi kisiler topluma is imkani saglamak yerine yaz mevsiminde komur dagitarak insanimizin gozunu boyamayi basardi.Dun iscimize,emekci,onurlu vatandasimiza ''ANANI DA AL GIT LAN!''diyen zat-ı muhterem,bugun ''Benim insanim onurludur''diyecek kadar yuzsuz olmayi nasil basariyor aklim almiyor.
Hemserim Hasan Huseyin'in dedigi gibi''KISA COP UZUN COPTEN OCUN ALACAK,BU DUNYA KALMAYACAK HARAMILERE''
ne çabuk unuttunuz ADNAN MENDERESİ
recosan58
28.12.2007, 08:14
Bu arada Islam deyince panik olanlar biz deiliz.Onu ancak sakal uzatip kadin pazarlayan,din perdesi arkasinda siyaset yapan,seriat adina kelle koparanlar ve ''Musluman mahallesinde salyangoz yemek'' diyerek 37 insanimizi katleden asagilik insanlar dusunsun.Bizim dinimiz bizedir,ALLAHla aramizdaki muhabbete kimse karisamaz ve kimse sorgulayamaz.!!!
ARKADAŞIM BU TEZGAHI HAZIRLAYANDA YİNE SİZDEN BİRİ DÖNEMİN İÇİŞLERİ BAKANI
TARİH ÇOK SOL İKTİDAR GÖRDÜ AMA BU SAYDIKLARINDAN BİRİNİ DAHİ YAPTIĞINI DUYMADIM...DUYDUYSAN YAPAN İKTİDARI VE YAPAN SOLCUYU SÖYLERMİSİN.
TARİH HEP SAĞCILARI GÖRDÜ VE MALESEF BÜTÜN DÜNYADA KAN GÖVDEYİ GÖTÜRÜYOR, TÜRKİYE ÖZELİNDE HENÜZ HİÇBİR SOL PARTİ İKTİDAR OLMADI, BİRİKİ YEREL BELEDİYE DIŞINDA TÜRKİYE MALESEF SOLLA TANIŞMADI, NİMETLERİNİ YAŞAYIP GÖRÜP SAHİPLENEMEDİ,
BUNDA SOLUN KABAHATİDE OLMUŞTUR ZAMAN İÇİNDE AMA GENELDE EGEMENLER SOLU İKTİDARA GETİRMEDİLER, TÜRKİYEYİ KARDEŞ KAVGASINA SÜRÜKLEYİP ÖNÜNÜ KESTİLER, SOLDA OLAN HATA İSE AKŞAMDAN SABAHA TOPLUMUN AYNI HIZLA DEĞİŞEMİYECEĞİNİ ANLAYAMADI BUNUNLA NE DEMEK İSTEDİĞİMİ 12 EYLÜL TÜRKİYESİNİ YAŞAYANLAR DAHA İYİ ANLAYACAKTIR,
LÜTFEN ETRAFIMIZA BİR BAKALIM DÜNYADA EGEMEN GÜÇLER TÜM ÜLKELERİ O VEYA BU ŞEKİLDE BÖLÜP PARÇALAYIP KAOS YARATIP SİLAH SATIP KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRIYORLAR, TEK ARAP IRKININ 45 DEVLETİ VAR DAHA NE DİYEYİM, TEK TÜRK IRKININ 9 DEVLETİ VAR DAHA NE DİYEYİM, AMA BİR YANDANDA DÜNYANIN JANDARMALIĞINA SOYUNMUŞ ABD VE YANDAŞLARI HERYERİ BIÇAKLA ELMA BÖLER GİBİ 2 YE 3 E BÖLÜYORLAR ÖNÜMÜZDEKİ 15 YIL İÇİNDE ASYADA 23 ÜLKENİN SINIRLARINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN PLAN YAPMIŞLAR VE BU PLANI BAŞARIYLA BÜYÜK ORTADOĞU PLANI DİYE BİLİNEN PLAN DAHİLİNDE BİR GÜZEL İŞLETİYORLAR, ÖNLERİNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL MODERN LAİK KEMALİST TÜRKİYE CUMHURİYETİ, ORDUSU VE ONU SAHİPLENEN HALKI BULUNMAKTADIR, BİR DÜŞÜNÜN 12 EYLÜL ÖNCESİ SAĞ SOL DİYE ÜLKEMİZDE KAN GÖVDEYİ GÖTÜRÜRDÜ ŞİMDİ İSE ÜLKE MÜSLÜMAN LAİK, (Kİ KİM MÜSLÜMAN KİM DEĞİL BUNA KİM KARAR VERİYORSA) İNANAN İNANMAYAN, TÜRBAN YANLISI- KARŞITI VE HEMEN YANINDA DEV SORUN TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİ DİNAMİTLENMEKTEDİR BUNA HER TÜRK VATANDAŞININ UYANIK OLMASI LAZIM, ÖNCELİKLİ SORUN ÜLKEMİZ İÇİN BUDUR, SONRASI SOSYAL POLİTİKALRLA İLGİLİDİR, EN TEMEL HAK YAŞAMA HAKKIDIR, SONRASI, BARINMA HAKKI, EĞİTİM HAKKI, SAĞLIK HAKKI, İNANCINI YAŞAMA HAKKI, İFADE HAKKI, SAĞLIKLI BİR ÇEVREDE YAŞAMA HAKKIDIR BU VE BENZERİ TEMEL İHTİYAÇLARI VE SORUNLARI KARŞILAYACAK EKONOMİK VE SOSYAL POLİTİKALAR SAĞ POLİTİK ANLAYIŞLAR TARAFINDANMI OKSA SOL POLİTİK ANLAYIŞLAR TARAFINDAN MI TOPLUM YARARINA EN İYİ SAĞLANIR ONA BAKALIM, BU ÜLKEDE TEK BAŞINA BAŞKA SORUN YOKMUŞ GİBİ TÜRBANI SAVUNMAK KONUŞMAK TALEP ETMEK YETMEZ, BİZİM 400.000.000 uSD DIŞ BORCUMUZ VAR, MİLYONLARCA GENÇ EMEKLİMİZ VAR, BİZİM MİLYONLARCA GENÇ İŞSİZİMİZ VAR, BİZİM DÜNYADAN KOPUK YARIM YAMALAK EĞİTİM ALAN İLK VE ORTAÖĞRETİMDE 16 MİLYON ÇOCUĞUMUZ VE GENCİMİZ VAR, EĞİTİM ALTYAPIMIZ ZAYIF 17 YILDA BİR YABANCI DİLİ ÖĞRENEMİYORUZ, SORU SORMAYAN ARAŞTIRMAYAN, ÜRETMEYEN ÜRETİMDEN UZAK HAZIRI TÜKETEN MİLYONLARCA İNSANIMIZ VAR, JAPONUN ARABASINI,ALMANIN ARABASINI AMERİKALININ UÇAĞINI KORELİNİN TELEFONUN, ABDELİNİN İNTERNETİ SAYESİNDE AKILLI OLDUĞUMUZU ZANNETİĞİMİZ ÜRETMEYEN YARATMAYAN BİR ULUSAL İNSAN POTANSİYELİMİZ VAR, AĞAÇ DİKEMEYEN, EKMEK PİŞİREMEYEN ÇAY YAPAMAYAN MİLYONLARCA İNSANIMIZ VAR, AMA NEYİMİZ VAR SAYMAYA KALKSAM BİTİREMEM, HIRSIZIMIZ, HORTUMCUMUZ, AHLAKSIZIMIZ, DİNSİZİMİZ, MECZUBUMUZ BOL, AMA HALA ALLAH RAZI OLSUNKİ AHLKAI SAĞLAM BİR ANAMIZ ATAMIZ VAR MİLLETİMİZ ONLARI YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE AYAKTA DURUYORUZ, BABASI HARÇLIK VEREMİYOR DİYE BABSINI ÇEKİP VURAN EVLATLARIN GÜNÜMÜZDE YAŞADIĞI BİR TOPLUMDA YAŞIYORUZ BUNA DİKKAT EDELİM, ÖNCELİKLE SORUMLULUĞUNU BİLEN AKILLI EĞİTİMLİ ÇEVRESİNE DUYARLI İYİ İNSANLAR OLMAK ZORUNDAYIZ, MEVCUT ŞARTLARIN İÇERİSİNDE ÇEVREMİZLE ARKADAŞLARIMIZLA AİLEMİZLE EN İYİYİ VAREDİP YAŞATMAK İÇİN ELBİRLİĞİ YAPMALIYIZ, SORUNLARIMIZ ÇOK AMA AŞILMAZ DEĞİL, 1923 TE BU MEMLEKTTE HİÇ BİRŞEY YOKTU AMA NEREYE GELDİK KOLAY OLMADI, KOLAY KOLAYDA BU MEMLEKETİ BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYİZ BU DEVRANDA GEÇECEKTİR MERAK ETME ÜLKEM.
BUNA İNANIYORUM, ŞİMDİ GELELİM SAĞCIMISIN SOLCUMUSUN DİNCİMİSİN FAŞİSTMİSİN MİLLİYETCİMİSİN VB KAVRAMLARA BAZAN O KADAR ANLAMSIZKİ BUNLAR O KADAR KLİŞEKİ ARTIK BIKIP USANDIM BUNLARI SORUP SORGULAMAKTAN, ARKADAŞIM SEN NE SİN İYİ İNSAN MISIN ONA BAK, BİR YARALI PARMAĞA İŞEYİP DERT ÇÖZEBİLİYORMUSUN ONA BAK, SİYASET ERDEMLİ YAŞAMAK İÇİN YAPILIR YOK ETMEK KIRMAK ASMAK KESMEK İÇİN DEĞİL, İNSANA İNSAN ONURU YUKARI TAŞIMASI İÇİN SİYASET YAPMAYI ÖĞRETMELİYİZ VE ÖĞRENMELİYİZ.
SEVGİYLE KALIN
sivaslıgenç
28.12.2007, 08:44
Ya beyler lütfen yorumunuzu yazdıktan sonra konunun sonuna yeni bir soru yazın ki bizde ona göre yorumlarımıızı yazalım.
yeni moda şimdi islamcılık oldu malesef moda diyorum, zaten müslüman millete yeniden müslümanlık öğretmeye kalkıyorlar, amerikan kafasıyla bu ülkeyi gericileştirip, softalaştırıp, dinci faşizmi egemen kılarak , binyıllardan gelen toplumun içerisindeki harmoniyi hoşgörüyü yokedip kardeşi kardeşe düşman etmek istiyorlar, aynı ırakta hergün yüzlerce müslümanın kanının aktığı gibi, afganistanda aktığı gibi daha dün uç veren ve pakistanın sünni şii ayrımına gidecek savaşın fitilinin ateşlendiği gibi ülkemizdede aynı senaryo yıllardır oynanmaya başlandı , altyapısı hazırlandı yavaş yavaş uygulanıyor malesef, uyanık olalım diyorum başka birşey demiyorum, imdi sağcı olsan bu tespite katılmazmısın solcu olsan katılmazmısın, ne dersiniz bu yazdıklarıma, amerikan emparyalizmin ortadoğuda ve asyada 15 yıl içinde 23 ülkenin sınırlarının ve devlet yapılarının kısmi değişeceğini ilan etmiştir, biz ne diyoruz ne yapacağız halk olarak bu duruma ne kadar hazırız, acaba bize biçilen misyon ne bilen varmı ?
UTKUM_58
28.12.2007, 13:14
yeni moda şimdi islamcılık oldu malesef moda diyorum, zaten müslüman millete yeniden müslümanlık öğretmeye kalkıyorlar, amerikan kafasıyla bu ülkeyi gericileştirip, softalaştırıp, dinci faşizmi egemen kılarak , binyıllardan gelen toplumun içerisindeki harmoniyi hoşgörüyü yokedip kardeşi kardeşe düşman etmek istiyorlar, aynı ırakta hergün yüzlerce müslümanın kanının aktığı gibi, afganistanda aktığı gibi daha dün uç veren ve pakistanın sünni şii ayrımına gidecek savaşın fitilinin ateşlendiği gibi ülkemizdede aynı senaryo yıllardır oynanmaya başlandı , altyapısı hazırlandı yavaş yavaş uygulanıyor malesef, uyanık olalım diyorum başka birşey demiyorum, imdi sağcı olsan bu tespite katılmazmısın solcu olsan katılmazmısın, ne dersiniz bu yazdıklarıma, amerikan emparyalizmin ortadoğuda ve asyada 15 yıl içinde 23 ülkenin sınırlarının ve devlet yapılarının kısmi değişeceğini ilan etmiştir, biz ne diyoruz ne yapacağız halk olarak bu duruma ne kadar hazırız, acaba bize biçilen misyon ne bilen varmı ?
abircan kardes ornek verebilirmisin bu yazdiklarina? merak ediyorum ne ornegi vericeksinn tsk ederim
UTKUM_58
28.12.2007, 13:19
SENDE HER SAKALLIYI DEDEN ZANNETME,,her sakal birakan dincimi muslumanmi oluyor,herseyi bir topluma maal eden beyinlerde kendi dusunsun 37 kisiye bir sen uzulmedin herkes uzuldu uzulduk,SADECE VEFAT EDEN ONLARMI YUZLERCE SEHIT VERIYORUZ ANALAR BABALAR AGLIYOR BIRAZDA O ASSALIK INSANLARDANDA BAHSETTE TARAFSIZ BIRI OLDUGUN ANLASILSIN..KIMSE SANADA DEMEZ ZATEN DINI INANCIN NEDIR DIYE,,,,,HER KOYUN KENDI BACAGINDAN ASILIR;COK BILMISSINIZ AMA CAPINIZ DAR
abircan kardes ornek verebilirmisin bu yazdiklarina? merak ediyorum ne ornegi vericeksinn tsk ederim
neye örnek vermemi istiyorsun anlamadım utku
11 eylül amerikan tezgahından sonra islami kesime karşı bir haçlı savaşı başlatıldı bunu hem içerden hem dışardan fiili müdahalelerle yapıyorlar, örnek pakistan işte 2 yıldır hazırlanıyordu dün patladı, 2 seneye kalmaz sünni pakistan şii pakistan ayrılır, şuraya yazıyorum not et seneye iran bombalabacak azeriler koparılacak, sünniler ve diğer azınlıklar göç vs yaşayacak, en son yahudiler geçen günlerde iranı terk etti, bu herşeyin habercisi iran için, ameriaka bize şimdilik dost iranı işini bitirene kadar , çünkü askerine izin verilmeyen ırak işgalinde abd incirliği 6000 küsür sorti ile vurdu, malzeme taşıdı vs, bir yanda el kaide bush ortak bir yandada güya şavaşıyor, afganistana gireli kaç yıl oldu hala usame bin ladin busha meydan okuyor oda ona, saddamın göstermelik iran ve kuveyt savaşı gibi güya bin ladinde ikiz kuleleri vurdu ama herkes biliyorki onu yapan abdnin ta kendisi, yarattığı iklim ile dünyada hıristiyan müslaman savaşını körüklüyor bununiçin içerden ve dışardan bir sürü hain ortak ve sebep bulabiliyor.
Bizdede amerikaya dayamış sırtını bir hüümetle dış politika yapıyoruz, dıişa dayalı güçle içerde ne var ne yok yerle bir ediliyor, tüm kurulumuş kazanımlar satılıyor, sistemler bozulup yeniden dizayn ediliyor, toplumda oluşan ciddi kamplaşma hiçe sayılıyor, bunu holladadan oturduğun yerden anlayamazsın sen arkadaşım, bunu burada yaşayan bilir, daha düne kadar üniversitede sağ sol, türk kürt kavgası olurdu artık oruç tuatn tutmayan kavgası var ve dünde nihayet uç verdiki fethullahçı - kominist öğrenci kavgası başladı,
neyin örneğiniistiyosun utkucuğum
YiGiDo_58_06_nl
28.12.2007, 15:37
abircan kardes muslamanliga karsi hacli seferleri baslatilmis diyosun bu hacli seferleri yillardir suruyo buda islam dunyasinin ayibidir .el kadar israil ortadoguda liderligini ilan etti kimse ses cikartamiyo.adamlar 1 askerim kayboldu diye koca ulkeyi bomba yagmuruna tuttu.koca TURKIYE CUMHURIYETININ binlerce askeri sehit oluyo kaciriliyo abd den emir alip operasyon yapiyoruz kac gundur pkk kamplari vuruluyo acaba bu kamplarda kac pkk li var.zaten bizi bu durumlara getiren bu ayrimcilik degilmi koca ulkede sagcisida solcusuda alevi sunni cerkezi lazi hepsi turku kurdu hepsi tek yurek tek gorus olsa boluculere meydan vermese kim tutar bu asil TURK MILLETINI.ama boyle gelmis boyle gider iste.benim acizhane gorusum TURK ISLAM BIRLIGINDE BIR BAYRAK BIR CATI ALTINDA toplanip osmanli ruhunu geri getirmek
Nasil bi tartisma kulturudur bu kardesim?Cok biliyorum evet,bahsettigin ISLAMi senden daha iyi bilirim.Tartismanin basinda saygili bi sekilde soyleyin goruslerinizi demissiniz.Soyleyecek sozunuz kalmadi dinimize ve karakterimize mi laf atiyosunuz?!Madem hakliyiz diyosunuz birilerinden ornek beklemeyin,kuramlarinizla ve mantiginizla kendinizi savunun.Olusan olaylarin sonucunda ortaya cikanlar ideolojilerdir.Fransiz devriminde de,Carlik Rusyasinin yikilisinda da bu boyle olmustur.Ideolojinizi savunun.
Bu tartisma ahlaki icerisinde ben daha fazla soz soyleyemecegim...Birilerinin sozleri altinda her ne kadar ezilmis gibi gorunsek de sevgili yoldasim CASTRO'nun dedigi gibi''TARİH BİZİ AKLAYACAKTIR!'' Tarih haklıyı ve haksızı ayıracaktır.Size ii gunler canlar:D
UTKUM_58
28.12.2007, 17:34
evet tarih sizi aklayincaya kadar bizde hukumdarligimizi surdurecegiz...en buyuk en degerli sey gercekleri kabullenmektir,cirpinmak caba vermes,NEdemis ULU ONDER ATATURk.icimizde dahili ve harici bedhahlarin olucaktir cok dogru soylemis...kalkmis castroyu yoldas seciyor:))
Herkezin Allahı bir dimi Herkezin kitabı bir değilmi Herkezin Dini br değilmi...
herkezin resulu bir değilmi??
neyi tartışıyoruz...
ne kural ne nizam nede kanun var...
İnsanın ana yasası Kuran gerisini boşverin...
vesselam
UTKUM_58
28.12.2007, 17:39
neye örnek vermemi istiyorsun anlamadım utku
11 eylül amerikan tezgahından sonra islami kesime karşı bir haçlı savaşı başlatıldı bunu hem içerden hem dışardan fiili müdahalelerle yapıyorlar, örnek pakistan işte 2 yıldır hazırlanıyordu dün patladı, 2 seneye kalmaz sünni pakistan şii pakistan ayrılır, şuraya yazıyorum not et seneye iran bombalabacak azeriler koparılacak, sünniler ve diğer azınlıklar göç vs yaşayacak, en son yahudiler geçen günlerde iranı terk etti, bu herşeyin habercisi iran için, ameriaka bize şimdilik dost iranı işini bitirene kadar , çünkü askerine izin verilmeyen ırak işgalinde abd incirliği 6000 küsür sorti ile vurdu, malzeme taşıdı vs, bir yanda el kaide bush ortak bir yandada güya şavaşıyor, afganistana gireli kaç yıl oldu hala usame bin ladin busha meydan okuyor oda ona, saddamın göstermelik iran ve kuveyt savaşı gibi güya bin ladinde ikiz kuleleri vurdu ama herkes biliyorki onu yapan abdnin ta kendisi, yarattığı iklim ile dünyada hıristiyan müslaman savaşını körüklüyor bununiçin içerden ve dışardan bir sürü hain ortak ve sebep bulabiliyor.
Bizdede amerikaya dayamış sırtını bir hüümetle dış politika yapıyoruz, dıişa dayalı güçle içerde ne var ne yok yerle bir ediliyor, tüm kurulumuş kazanımlar satılıyor, sistemler bozulup yeniden dizayn ediliyor, toplumda oluşan ciddi kamplaşma hiçe sayılıyor, bunu holladadan oturduğun yerden anlayamazsın sen arkadaşım, bunu burada yaşayan bilir, daha düne kadar üniversitede sağ sol, türk kürt kavgası olurdu artık oruç tuatn tutmayan kavgası var ve dünde nihayet uç verdiki fethullahçı - kominist öğrenci kavgası başladı,
neyin örneğiniistiyosun utkucuğum
yazdiklarin hakli simdi birsey diyemem ama,suanda ayrim yapan yokki kardes ayrimi bizler yapiyoruz yemin edirim sana candan cigerden cok alevi arkadaslarim var,2005DE SARKISYALAYA BAGLI ORTAKOY köyunde arkadasim davet etti pir sultan abdal senliklerine eger icimde supe olsa endise olsa gidermiydimm.can ciger gibii gittiimm menmun kaldim
alevisi sunnisi kürdü lazı..ne fark eder ölümlü dünyada herşey bizler için değilmi??
sivaslıgenç
28.12.2007, 18:20
Evet herkes kendi fikrini söylemiş ve bu konu kapanmış anladığım kadarıyla ve gene bana konu kalmadı neyse gene ben konu açiyim
Sizce üniversitelerde türban serbest kalmalı mı?
Lütfen konu bittiğinde en son kişi bi soru yazsın...
Abdurrahman 58
28.12.2007, 21:29
ŞU ANDA MEMLEKETİMİN SİTESİNDE DEĞİLDE BİR BAŞKA SİTEDE OLSAYDIN DETAYLI DETAYLI RAHAT RAHAT SVE SVE CEVABINI VERİRDİM .AMA SİVASLİLAR.NET E DUA ET.YOKSA SANA İŞÇİ VE KOYLU PROLETERYASINI Bİ GÜZEL YEDİRİRDİM.
Abdurrahman 58
28.12.2007, 21:34
Evet herkes kendi fikrini söylemiş ve bu konu kapanmış anladığım kadarıyla ve gene bana konu kalmadı neyse gene ben konu açiyim
Sizce üniversitelerde türban serbest kalmalı mı?
Lütfen konu bittiğinde en son kişi bi soru yazsın...
MUSTAFA TÜRBAN: BU ÜLKEDE YAŞAYAN VE HER GEÇEN GÜN KAŞINAN %10 LUK KESİME BELLİKİ ACI VERİYOR...
ŞU ANDADA YAZDIKLARINDANDA BELLİ ARTIK KAÇACAK ''İN''LERİNİN KALMADIĞINI ANLADILAR .BİRİ İŞÇİ PARTİSİNİ SAVUNUYOR BİRİ DHKP Yİ
AMA PKK DAN SONRA KOMÜNİSTLEREDE SIRA GELECEK.ONDAN SONRA ESKİ GÜNLERİMİZE DÖNECEĞİZ İNŞALLAH.YANİ ATATÜRKÜN İLKELERİNİ ÇĞNEMEDEN --OSMANLI--DEVLETİNİN O ESKİ --FATİH-- DÖNEMİNE DÖNECEĞİZ ALLAHIN İZNİYLE.
OSMANLININ TORUNU ALPERENLER GELİYOR!!!
UTKUM_58
29.12.2007, 02:29
YA NASIL BASLASAM BILMIYORUM AMA OKADAR BASIT OKADAR ACIZ BOYLE IDAM SEHBASINA CIKMADAN KÖPEK GIBI CEMKIREN YALVARAN BIR ACIZ SUCLU BIR MAHKUM GIBI YORUM YAPMISSIN ARKADASIMDA DEMIYORUM SANA;ORTALIGI FISEKLEMEKTEN BASKA BIR SEYE YARAMIYORSUNUZ;BIR AVUC TOZ SADECE MIDE BULANDIRIR ODA SILININCE BIR SEY KALMIYOR::EGER BIR DOGRU VARKI BU HUKUMET GOREVDE 10 TANE DAHA SECIM YAPSALAR YINE BU HUKUMET SECILECEKTIR;;HANI VARYAA INSANI TISKINDIRIP NEFRET DUYGULARINI KABARTMAKTAN BASKA SEY YAPTIGIN YOK..SEN BANA BILMEM KIMIN SOZUNU SOYLUYORSUN BEN SANA OZAN ARIFIN SÖZUNU SÖYLEYIMDE DEPREM GIBI TITRE!!!BENLIGINI YITIRMEYE YUZ TUTMUS SAHSIYETLER DAIMA ÜRÜYECEKLERDIR AMA DUYULMAYACAKLARDIR;BAGIR CAGIR BELKI DUYAN OLUR;;
ne insanlar var ya.............
leblebi82
29.12.2007, 10:28
ŞİKAYET
Sen Mi İlerici Atatürkçü'sün ?
Ey kocaman sütunlara bağdaş kurup oturan
Kaleminden her gün köpürüp duran
Kan Kan Kan !
"İzindeyiz" diyen yeleli aslan
Senin de kaç kere narına yandık
Bağırıp çağırma artık usandık
Sokak sokak, meydan meydan
Öyle dövünüp durma 10 Kasım'larda
Tunçta değil Atatürk, mermerde değil
Yattığın yerde değil
Uyan artık uyan! Uyan !
Yavuz Bülent Bakiler'in Şikayet isimli şiirinden alıntı
Abdurrahman 58
29.12.2007, 20:54
ŞİKAYET
Sen Mi İlerici Atatürkçü'sün ?
Ey kocaman sütunlara bağdaş kurup oturan
Kaleminden her gün köpürüp duran
Kan Kan Kan !
"İzindeyiz" diyen yeleli aslan
Senin de kaç kere narına yandık
Bağırıp çağırma artık usandık
Sokak sokak, meydan meydan
Öyle dövünüp durma 10 Kasım'larda
Tunçta değil Atatürk, mermerde değil
Yattığın yerde değil
Uyan artık uyan! Uyan !
Yavuz Bülent Bakiler'in Şikayet isimli şiirinden alıntı
MÜTHİŞ Bİ ŞİİR.......................... ......
leblebi82
29.12.2007, 22:04
MÜTHİŞ Bİ ŞİİR.......................... ......
EE NE DE OLSA BABANIN ŞİİRİ. BAKİLER BİR DERYADIR. Resimdeki bağlantıda Bakiler'i ağlarken görmeniz mümkün. İşte bu Siyaset Meydanı derken bizim hangi meseleye ağladığımız neyi düşündüğümüz en iyi burada görülebilir.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
adislibekir
29.12.2007, 22:25
Beyler neyin tartışmasını yapıyorsunuz pirensler malı götürüyor ( Dahi çocular Şanslı damatlar siz bişeyler anlatmak için lafı süslemenin çabasındasınız ) bırakın bu işleri ben kırk sene sağcı oldumda ne oldu dört delik iki yarık yanıma kar kaldı bizi hacivat karagöz gibi birbirimize takıyorlar kendileri kıral gibi.. ...............Eh anlayın işte
Abdurrahman 58
30.12.2007, 21:30
Beyler neyin tartışmasını yapıyorsunuz pirensler malı götürüyor ( Dahi çocular Şanslı damatlar siz bişeyler anlatmak için lafı süslemenin çabasındasınız ) bırakın bu işleri ben kırk sene sağcı oldumda ne oldu dört delik iki yarık yanıma kar kaldı bizi hacivat karagöz gibi birbirimize takıyorlar kendileri kıral gibi.. ...............Eh anlayın işte
TABİKİ ÖYLEDE EMMİ
İLAYYI KELİMETULLAH'I HER GENCİN BENİMSEMESİ SAVUNMASI GEREKİYOR.ÇÜNKÜ ORTALIK ÇAKAL KAYNIYOR.BİZ BOZKURTLAR BİZ ALPERENLER MEYDANI BOŞ BIRAKIRSAK...
ALLAH'IN İZNİ İLE DE BU MEYDANLARDA KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR SAVAŞACAĞIZ ÇAKALA MEYDAN BIRAKMAYACAĞIZ!!!
MEYDAN MEYDAN ÇATIR ÇATIR
HECE HECE SATIR SATIR
İLK FIRSATTA İLK FIRSATTA KÜTÜR KÜTÜR
OLANLARIN HESABINI SORMAZ İSEM ......
sivaslıgenç
30.12.2007, 21:41
Abi iyi hasta ,biz dedikki heryerde siyaseti tartışmayalım burda konu açtık yani onun için zaten, kimse kimseyi kırmıyor ki.
Efe Cemil Şeker
30.12.2007, 22:05
Siyasi tartışmaların yapılacağı özel bir alanın oluşuturulmuş olması çok güzel,gerekli-gereksiz her konuya siyasetin bulaştırılması hakikaten çok can sıkıntısı veriyordu. Mesajları şöyle bir okuyunca anladım ki bazı arkadaşlar tartışma uslubuna uymayan beyanlarda bulunmuş,uslubumuza azemi önem göstermeliyiz. Burası tüm Sivaslıların buluşma mekanı,farklı görüşte hemşerilerimizin de olması çok doğal zaten herkes aynı fikirde olsaydı basma kalıp bir toplum olurduk ve yeni fikirler üretemezdik. Siyasete sağdan bakan arkadaş Hoşgörülü olmayı öğrenmeli,Soldan bakan arkadaşlar özgürlükçü tavır almalılardır.
Abdurrahman 58
30.12.2007, 22:33
UYARI!!!
(BUNDAN SONRA)TARTIŞMALARDA;AŞAĞILAYIC I ÇİRKİN SÖZLER SARFETMEK YASAKTIR TARTIŞMA ÜSLUBUNA UYMAYAN ÜYELERİN ÜYELİKLERİNİN SİLİNECEĞİNİ SAYGIYLA ARZ EDERİM
ALINTI
^^^^
Abdurrahman 58
31.12.2007, 11:35
SN.BAŞBAKAN: R.TAYYİP ERDOĞAN'IN DIŞ SİYASETİNİ NASIL BULUYORSUNUZ???
serkanka58
31.12.2007, 12:26
bence bu hükümeti eleştirirken eski dönemlerdeki hükümetlerin icraatlerine bakıp ona göre irdelemek lazım
kanımca bu hükümet ehveni şer'dir.
şu şartlar altında olabilecek en ii hükümet ve bizden yani milletten bi hükümet
Abdurrahman 58
31.12.2007, 17:49
eyvallah sizin görüşünüzdür saygı duyarım
ancak birazda akp nin arka cephesine baksak yani MASKENİN ALTINDAKİ AKP???
Abdurrahman 58
02.01.2008, 22:19
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'NDE EN İLERİ GÖRÜŞLÜ OLARAK GÖRDÜĞÜNÜZ VEYA SİYASİ FİKİR OLARAK KENDİ FİKRİNİZE EN YAKIN MİLLETVEKİLİ KİM?
leblebi82
02.01.2008, 22:26
1 - Muhsin Yazıcıoğlu
2 - Tuğrul Türkeş
3 - Kürşad Tüzmen
Abdurrahman 58
02.01.2008, 22:30
PEKİ SİVASIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDEN GÜVENİMİZİ BOŞA ÇIKARMAYAN MİLLETVEKİLİ?_
leblebi82
02.01.2008, 22:38
Cevap vermeme gerek var mı Serkan. GÖRÜNEN KÖY KLAVUZ İSTER Mİ ? TABİKİ BENİM OY VERDİĞİM BÜYÜK İNSAN.
Abdurrahman 58
02.01.2008, 22:41
EYVALLAH ABİ SEN CEVAP YAZIYOSUN SAOLASIN YAZMAYANDA SAĞOLSUN^^DA^^
GÖRÜNEN KÖY KLAVUZ İSTEMEZ HESABI ACABA AK PARTİYE OY VERENLER NEDEN KONU ''SİVAS MİLLETVEKİLLERİ''DEDİMİ ORTADAN KAYBOLUYORLAR ANLAYAMIYORUM!!!
Abdurrahman 58
03.01.2008, 18:50
SİZCE AKP GERÇEKTEN SAĞCIMIDIR YOKSA MASKELİ BİR HAİNMİ????????
Abdurrahman 58
03.01.2008, 19:45
bence akp gerçekten sağcıdır.yalnız bunu dış siyasete dökemiyor.
Abdurrahman 58
03.01.2008, 20:01
sizce MUHSİN YAZICIOĞLU önümüzdeki seçimlere BBP olarakmı katılır yoksa yine bağımsız adaymı olur?
bence BBP olarak katılır
gürün_güzeli
03.01.2008, 20:06
hepinize katılıyorum :)
Abdurrahman 58
03.01.2008, 20:11
hepinize katılıyorum :)
LÜTFEN ORTAMI SOĞUTMAYINIZ SİBEL HANIM....
sivaslıgenç
03.01.2008, 20:23
sizce MUHSİN YAZICIOĞLU önümüzdeki seçimlere BBP olarakmı katılır yoksa yine bağımsız adaymı olur?
bence BBP olarak katılır
Abi bencede parti olarak katılır.Zaten oy potansiyelinide bayağı arttırdı.İnşallah başaada geliceğiz.
Abdurrahman 58
03.01.2008, 20:28
Abi bencede parti olarak katılır.Zaten oy potansiyelinide bayağı arttırdı.İnşallah başaada geliceğiz.
İNŞALLAH MUSTAFA ALLAH'IN İZNİYLE TEK BAŞIMIZA İKTİDAR OLACAĞIZ ARTIK TÜRK MİLLETİ -AK-İLE KARANIN NE DEMEK OLDUĞUNU ANLAMAYA BAŞLADI.
ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI!!!
kasap duran
03.01.2008, 23:51
yinede saygideger gardaslarim ak.p .karalamaktansa yanlislarini tartismak en iyiyisi .bu ulkenin gercek inancli insanlari kamu kurumlarinda .okullarda cok cile ve cefa cekti neden :(hep sol görüslü batici laik gecinen sol partilerin iktitara ortak olmasi veya yüksek mevkilerdeki elamanlariyla kamu düzeni saglama amaciyla) insallah bundan sonra hükümetin yapacagi icratlara göre onlari elestirmek en iyisi. bir ulkenin inanci ekonomisi güclü degilse o ülke ezilmeye ve sömürülmeye layiktir.(MUHTAC OLDUGUN KUDRET DAMARLARINDAKI ASIL KANDA MEVCUTTUR)
Efe Cemil Şeker
04.01.2008, 00:10
Muhsin Yazıcıoğlu karakterli bir insan,iyi niyetli, ve memleket sevdalısı ancak ülkeyi yönetecek ekibi ve kapasitesi olduğuma inanmıyorum. Konuşmaları,geçmişi,bilgi seviyesi bu ülkeyi yönetmek için yeterli değil. Hemşerim olarak çok seviyorum,Sivas için ve ülke için faydalı işler yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Ancak uğraşı boşadır,ülkenin geneline hitap edemiyor. Keşkelere sığınmak istemem amma BBP'nin Saadet Partisiyle birleşmesini isterdim.
sivaslıgenç
04.01.2008, 09:25
Muhsin Yazıcıoğlu karakterli bir insan,iyi niyetli, ve memleket sevdalısı ancak ülkeyi yönetecek ekibi ve kapasitesi olduğuma inanmıyorum. Konuşmaları,geçmişi,bilgi seviyesi bu ülkeyi yönetmek için yeterli değil. Hemşerim olarak çok seviyorum,Sivas için ve ülke için faydalı işler yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Ancak uğraşı boşadır,ülkenin geneline hitap edemiyor. Keşkelere sığınmak istemem amma BBP'nin Saadet Partisiyle birleşmesini isterdim.
Abi konuşması demişsin neden aşırı derecede doğruları konuşuyor ve bazı gruplar Muhsin başkanımızın bu huyunu sindiremiyor.Boşa dememişler doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar diye.Kapasiteside şimdi başta olanlardan yada muhalefetlik görevi yapanlardan bin kat daha fazla.Ekibide hele bi başa gelsin en kral ekibi kurar sen mera etme abi.
züleyha1990
04.01.2008, 23:55
ben de sağcıyım ama mhp yi bir sağ parti olarak görmüyorum. bugüne kadar gelen iktidarlardan en iisi turgut özal ve tayyip erdoğandır başkada kimse yok bence mhp ye gelince devlet bahçeli solcudur ecevit zamanındada bu iice belli oldu bide şu kurt meselesini analmış değilim kurt sevgisi var insanlarımızda ama niçi kurtu sevdiklerini bilmiiyolar galiba türeyiş destanınan haberiniz yok
leblebi82
05.01.2008, 19:43
yinede saygideger gardaslarim ak.p .karalamaktansa yanlislarini tartismak en iyiyisi .bu ulkenin gercek inancli insanlari kamu kurumlarinda .okullarda cok cile ve cefa cekti neden :(hep sol görüslü batici laik gecinen sol partilerin iktitara ortak olmasi veya yüksek mevkilerdeki elamanlariyla kamu düzeni saglama amaciyla) insallah bundan sonra hükümetin yapacagi icratlara göre onlari elestirmek en iyisi. bir ulkenin inanci ekonomisi güclü degilse o ülke ezilmeye ve sömürülmeye layiktir.(MUHTAC OLDUGUN KUDRET DAMARLARINDAKI ASIL KANDA MEVCUTTUR)
Çok doğru bir noktaya değinmişsiniz. Aynen katılıyorum.
Abdurrahman 58
09.01.2008, 14:09
ben de sağcıyım ama mhp yi bir sağ parti olarak görmüyorum. bugüne kadar gelen iktidarlardan en iisi turgut özal ve tayyip erdoğandır başkada kimse yok bence mhp ye gelince devlet bahçeli solcudur ecevit zamanındada bu iice belli oldu bide şu kurt meselesini analmış değilim kurt sevgisi var insanlarımızda ama niçi kurtu sevdiklerini bilmiiyolar galiba türeyiş destanınan haberiniz yok
evet hemşerim çok önemli bir noktaya değinmişsin kurt türklüğün simgesidir.ama ne yazıkki bahsettiğiniz gibi bazı ülkücüler kurdu sadece mhp nin amblemi olarak biliyorlar.çok vahim bir durum bu 1980 lerde verdiğimiz ülkücü şehitlerimizin kemikleri sızlıyodur eminim bundan.
ne diyelim ALLAH HAYIRLISINI NASİP EYLESİN.ALLAH ISLAH EYLESİN
Abdurrahman 58
09.01.2008, 14:17
İŞTE BABACAN BİZDE BUNDAN KAYBEDİYORUZ
ÖNCE SEN OYUNU VER ONDAN SONRA ELEŞTİR.MEMLEKET SEVDALISI KARAKTERLİ BİR İNSAN DİYORSUN SONRADA İKTİDAR İÇİN KAPASİTESİ YOK DİYORSUN.BENCE ÇOOK YANILIYOSUN HEMŞERİM MUHSİN YAZICIOĞLU HARİÇ ŞU ANKİ SİYASETÇİLERDE BENCE ZERRE KADAR NE KARAKTER VAR NEDE MEMLEKET SEVDASI.
GEÇEN SENEKİ 2 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA ONLARCA ESKİ MİLLETVEKİLLERİ VE ESKİ KOMUTANLAR PARTİYE KATILDI BELKİDE BBP KURULDU KURULALI BÖYLE SAĞLAM BİR ADIM ATMAMIŞTI.AMA MALESEFKİ ÜLKE GÜNDEMİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE KAYINCA BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞANDI VE M.ZEYBEK GİBİ BİR ÇOK -SAĞLAM SİYASETÇİ-DEDİĞİMİZ YANDAŞLARIMIZ SAF DEĞİŞTİRDİ.
UZUN LAFIN KISASI SEN ÖNCE OYUNU VER SONRA DEKİ BU ADAM BU İŞİ YAPAMIYOR.
SAADET PARTİSİ DEMİŞSİN.ONDAN ÖNCE İSİM VERMEK İSTEMİYORUM BİR ÇOK PARTİ BRLEŞMEK İSTEDİ.AMA MUHSİN BAŞKANIMIZ ''BEN BU İŞİ TEK BAŞIMA YAPACAĞIM VE BAŞARACAĞIM''DEDİ VE YOLUNA TEK BAŞINA DEVAM ETMEYİ SEÇTİ.
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
leblebi82
10.01.2008, 11:00
Türkiye'nin en büyük sitelerinden birisinde çok ciddi bir anket vardı. Baya da uzun sürdü ama cevapladım. Ortaya ilginç bir sonuç çıktı. Gerçi kendi yorumlarını da katmışlar sonuna ama baya ilginç buldum. Benim görüşüm şu şekilde çıktı ;
Milliyetçi
Vatanınızı çok seviyor ve bağımsızlığınızın üzerine titriyorsunuz.
Biyolojik anlamda ırkçı değilsiniz ama üyesi olduğunuz milletin ve
ona ait kültürün diğerlerinden daha üstün olduğuna inanıyorsunuz.
Tarihe meraklısınız. Geçmiş güzel günleri özlüyor ve üyesi
bulunduğunuz milletin yeniden dünyaya yön vermesini istiyorsunuz.
Bunu yapmanın yolunun iç ve dış düşmanlarla etkili biçimde mücadele
etmekten geçtiğini düşünüyorsunuz. Devletin yetersiz kaldığı durumlarda
sokağa inmeye, iç ve dış “düşmanlara” gereken cevabı vermeye hazırsınız.
Ancak başkalarının da vatanı sizin kadar sevebileceğini, başka milletlerin
kültürlerinin de sizin kültürünüz kadar değerli olabileceği ihtimalini de
yabana atmayın isterseniz.
Burada bulunma nedeniniz:
Diğer uluslardan, etnik gruplardan, dinlerden ve farklı yaşam tarzlarından
hoşlanmıyorsunuz. Sosyal-sendikal hareketlere sıcak bakmıyor ve evrensel
insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasını
destekliyorsunuz. Otoriter bir yönetime eğilimlisiniz.
Arif Coşkun
10.01.2008, 11:55
MÜSLÜMANLAR NEDEN GÜÇSÜZ
Dünyada yalnızca 14 milyon Yahudi var, Kuzey ve Güney
Amerika'da yedi milyon, Asya'da beş milyon, Avrupa'da
iki milyon ve Afrika'da 100,000 kişi.
Tek bir Yahudiye 100 tane Müslüman düşmektedir. Buna
rağmen Yahudiler tüm Müslümanların toplamından yüz kez
daha güçlüdürler.
Nedenini hiç merak ettiniz mi?
Tüm zamanların en etkin bilim adamı ve Time dergisi
tarafından " Yüzyıl'ın Adamı " seçilen Albert Einstein bir Yahudiydi.
Psikanalizin babası Sigmund Freud bir Yahudiydi.
Karl Marx, Paul Samuelson ve Milton Friedman da öyle.
İşte size ürettikleriyle tüm insanlığa zenginlik
katmış olan Yahudilerden bazıları:
Benjamin Rubin insanlığa aşı iğnesini verdi.
Jonas Salk ilk çocuk felci aşısını geliştirdi.
Albert Sabin çocuk felci aşısını daha da geliştirdi.
Gertrude Elion lösemiye karşı ilacı verdi.
Baruch Blumberg Hepatit B aşısını geliştirdi.
Paul Ehrlich frengiye karşı bir tedavi buldu. (cinsel temasla bulaşan bir
hastalık).
Elie Metchnikoff bulaşıcı hastalıklarla ilgili çalışmalarıyla Nobel
ödülü
kazandı.
Bernard Katz nöromüsküler iletişim ( kas -sinir sistemi arası iletişim )
alanında Nobel ödülü kazandı.
Andrew Schally endokrinoloji ( metabolik sistem rahatsızlıkları, diabet,
hipertiroid )
Aaaron Beck Cognitive Terapi (akli bozuklukları depresyon ve fobi
tedavilerinde kullanılan psikoterapi yöntemi) geliştirdi.
Gregory Pincus ilk doğum kontrol hapını geliştirdi.
Gerald Wald insan gözü hakkındaki bilgilerimizi geliştirerek Nobel ödülü
kazandı.
Stanley Cohen embriyoloji ( embriyon ve gelişimi çalışmaları ) dalında
Nobel aldı.
Willem Kolff böbrek diyaliz makinesini yarattı.
Müslümanlar da dahil tüm hastalar Yahudilerin
bu buluşlarından yararlanıyor, sağlığına kavuşuyor.
Peter Schultz optik lif kabloyu, Charles Adler trafik
ışıklarını, Benno Strauss pazlanmaz çeliği, Isador
Kisse sesli filmleri, Emile Berliner telefon
mikrofonunu ve Charles Ginsburg videotape kayıt
makinesini geliştirdi.
Stanley Mezor ilk mikro-işlem çipini icad etti.
Leo Szilard ilk nükleer zincirleme reaktörünü geliştirdi.
Son 105 yılda 14 milyon Yahudi bilim dalında
100'ün üzerinde Nobel ödülü kazanırken,
1.4 milyar Müslüman yalnızca üç Nobel
kazandı.
Neden Yahudiler bu kadar güçlü ?
Yahudi inancına bağlı ünlü yatırımcılar:
Ralph Lauren ( Polo ), Levi Strauss ( Levi's Jeans ),
Howard Schultz ( Starbuck's ), Sergei Brin ( Google ),
Michael Dell ( Dell Bilgisayar), Larry Ellison (Oracle ),
Donna Karan ( DKNY), Irv Robbins ( Baskins &
Robbins ) ve Bill Rosenberg ( Dunkin Dougnuts ).
Yale Üniversitesi'nin Başkanı Richard Levin bir
Yahudidir.
Harrison Ford, George Burns, Tony Curtis, Charles
Bronson, Sandra Bullock, Billy Crystal, Woody Allen,
Paul Newman, Peter Sellers, Dustin Hoffman, Michael
Douglas, Goldie Hawn, Cary Grant, William Shatner,
Jerry Lewis ve Peter Falk'ın da Yahudi olduklarını
biliyor muydunuz ?
Yönetmenler ve yapımcılar arasındaki Yahudiler: Steven
Spielberg, Mel Brooks, Oliver Stone, Aaaron Spelling
(Beverly Hills 90210 ), Neil Simon ( The Odd Couple ),
Andrew Vaina ( Rambo 1 /2 / 3 ), Michael Mann
(Starzky and Hutch ), Milos Forman ( One Flew Over The
Cuckoo's Nest, Amadeus ), Douglas Fairbanks
(TheThief of Baghdat ), Ivan Reitman ( Ghostbusters ),
Kohen Kardeşler, William Wyler.
William James Sidis, 250-300 lük I.Q derecesiyle
dünyanın gördüğü en parlak insandır. Bilin bakalım
hangi dine mensuptur?
Soru: Neden Yahudiler bu kadar güçlüdür?
Cevap: Eğitim
(Sorgulayıcı, Araştırıcı, Yaratıcı)
Soru: Neden Müslümanlar bu kadar güçsüzdür?
Cevap: Yanlış Eğitim veya Sıfır Eğitim
(Din Eksenli, Sorgusuz, Araştırmasız, Ezberci)
Gezegenimizde yaklaşık 1 476 233 470 Müslüman
yaşamaktadır. Asya'da 1 milyar, 400 milyon Afrika'da,
44 milyon Avrupa'da, ve 6 milyon Amerika kıtasında.
Toplam dünya nüfusu içinde her beş kişiden biri
müslümandır. Her bir Hindu'ya iki müslüman
düşmektedir, her bir Budist'e karşılık iki müslüman
vardır ve her bir Yahudi'ye karşılık 100 adet Müslüman
bulunmaktadır.
Neden Müslümanların bu kadar kalabalığa rağmen
Neden güçsüz olduklarını hiç merak ettiniz mi ?
Nedeni şudur :
İslam Konferansı Örgütü'nün ( OIC ) 57 üyesi ülkelerin
tümünde 500 adet üniversite bulunmaktadır ve
üniversite başına üç milyon Müslüman düşmektedir.
Sadece ABD'de 5758 üniversite vardır.
2004 yılında Shanghai Jiao Tong Üniversitesi " Dünya
Üniversitelerinin Akademik Değer Listesi" hazırlamış
ve ilginçtir ki Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerin hiç
birinden ilk 500 e giren üniversite yoktur.
UNDP tarafından toplanan verilere göre Hristiyan
dünyasında okuma-yazma bilenlerin oranı neredeyse % 90
ve bunlardan 15 Hristiyan çoğunluğa sahip ülkede
okuma-yazma oranı % 100 dür.
Müslüman dünyasında buna çok zıt bir durum olarak bir
ülkenin okuma-yazma oranı oranı yaklaşık % 40 olup,
% 100 okur-yazar oranına sahip bir Müslüman ülke yoktur.
Hristiyan dünyasındaki "okur-yazar" ın % 98 i
ilkokulu bitirmişken, Müslüman dünyasında bu oran % 50
dir. Hristiyan dünyadaki okur-yazar ların % 40 ı
üniversite mezunudur ve bu oran Müslüman dünyasında %
2 'yi geçememektedir.
Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerdeki toplam bilim
adamı sayısı 230 olup her bilim adamına düşen Müslüman
sayısı 1 milyon kişidir. ABD her 1 milyon Amerikalıya
karşılık yaklaşık 4000 bilim adamına, Japonya 5000 bilim
adamına sahiptir.
Tüm Arap dünyasındaki tam -zamanlı çalışan araştırmacı
sayısı 35 000 kişidir ve her bir milyon Arap nüfusa
50 teknisyen düşmektedir. ( Bu sayı Hristiyan
dünyasında bir milyon kişiye 1000 teknisyendir. ) Ek
olarak İslam dünyası gayrı safi milli hasılasının
yalnızca % 0.2 sini araştırma- geliştirme bütçesi
olarak ayırmaktayken Hristiyan dünyası % 5 oranında
araştırma-geliştirme fonu ayırmaktadır.
Sonuç: İslam dünyası bilgi üretebilecek kapasiteden
yoksundur.
1000 kişiye düşen günlük gazete sayısı ve bir milyon
kişiye düşen kitap çeşidi bilginin toplum içine
yayılıp yayılmadığının iki önemli göstergesidir.
Pakistan'da 1000 kişiye 23 günlük gazete düşerken bu
sayı Singapur'da 360 dır.
İngiltere'de her 1000 stand için 2000 çeşit kitap
bulunurken, Mısır'da kitap çeşidi 20 dir.
Sonuç: İslam dünyası bilgi yayılmasını
gerçekleştirmekte başarısızdır.
Bilgi uygulamasının önemli göstergelerinden biri ileri
teknoloji ihracatının toplam ihracat içindeki
oranıdır.
Pakistan'ın ileri teknoloji ihracatının toplam
ihracatın içindeki oran % 1, Suudi Arabistan'ın % 0.3,
Kuveyt, Fas, ve Cezayir'in aynı şekilde % 0.3 tür.
Singapur'da bu oran % 58 'dir.
Sonuç: İslam Dünyası bilgi uygulamasını
gerçekleştirememektedir
Neden Müslümanlar güçsüzdür ?
Çünkü bilgi üretmiyoruz.
Çünkü bilgiyi yayamıyoruz.
Çünkü bilgiyi uygulamıyoruz.
Ve gelecek bilgi- temelli toplumlara aittir.
İlginçtir, OIC üyesi 57 ülkenin gayrı safi milli
hasılalarının toplamı 2 trilyon doların altındadır.
ABD, tek başına 12 trilyon dolar değerinde mal ve
hizmet üretmekte, Çin 8 trilyon dolar, Japonya 3.8
trilyon dolar ve Almanya 2.4 trilyon dolarlık üretim
yapmaktadır.
( Satın alma gücü eşitlenerek hesaplama yapılmıştır. )
Petrol zengini Suudi Arabistan, Birleşik Arap
Emirlikleri, Kuveyt ve Katar hep birlikte 500 milyar
dolarlık mal ve hizmet üretmektedirler ve bunların
çoğu petroldür.
Mal ve hizmet üretimi İspanya'da 1 trilyon doların
üzerindedir. Katolik Polonya 489 milyar dolarlık
mal ve hizmet üretimi gerçekleşmektedir. Budist
Tayland 545 trilyon dolar değerinde mal ve hizmet
üretimi yapmaktadır.
İslam Dünyasının gayrı safi milli hasılasının tüm
dünya gayrı safi milli hasılası içindeki oranı hızla
azalmaktadır.
O halde Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür ?
Cevap:
*** Eğitim Yoksunluğu
***Tam anlamıyla söylersek kaliteli eğitim yoksunluğu.
***Çok kesin biçimde söylersek akılcı olmayan, din eksenli ve çağdışı
eğitim.
Dr.Faruk Saleem
Yazar, İslamabad
Abdurrahman 58
10.01.2008, 12:02
arif abicm emeğine sağlık güzel bi araştırmaydı .......
Abdurrahman 58
10.01.2008, 14:53
BIZ BU HALLERE DUSECEK ADAMMIYDIKSöz
Biz Bu Hallere Düşecek Adammıydık
DUYMADIKLARIMIZI DUYDUK
GÖRMEDİKLERİMİZİ GÖRDÜK.
İKİ DİRHEM AKLIMIZ VARDI
ONU DA YEDİK BİTİRDİK.
FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİYİZ,
ALLAH'A HAVALE GİDİYORUZ.
BİZ BU HALLERE DÜŞECEK ADAMMIYDIK.
DALINDAN KOPAN YAPRAK MİSALİ
BİR RÜZGARA KAPILDIK Kİ SORMAYIN GİTSİN
KOS KOCA 5000 YILLIK ÇINAR
BATININ HIZARINA DÜŞTÜ.
FELEĞİN NAZARINA DÜŞTÜ
YİĞİT DİYE NAMIM VARDI
NAMERT PAZARINA DÜŞTÜ.
NE BATILI OLABİLDİK NE DOĞULU
İKİ CAMİİ ARASINDA KALMIŞ BEYNAMAZ GİBİYİZ.
BİZİ BİZ YAPAN,BİZE AİT NE VARSA HER ŞEYİ ATTIK,
TIPA TIP TAKLİT ETTİK, ASLINI YAŞATTIK.
ÜRETMEDİK,TÜKETTİK,HAZIRA KONDUK HEP YATTIK
HAZIRA DAĞ MI DAYANIR BEYLER,
İLİMSİZ ÇAĞ YAKALANMAZ,İLİMSİZ KALDIK,
SIĞ KALDIK,KALDIK BÖYLE KIRAÇ.
CİĞERİ BEŞ PARA ETMEYENLERE EL AÇTIK,
VE KAHRETSİN YAŞIYORUZ, ONLARA MUHTAÇ
BU SON LİMAN,BU SON GEMİ BAŞKA YOL YOK
ANLAYIN ARTIK ANLAYIN
TÜRKÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOK..
YARDIM ALMAYA ALIŞANLAR,EMİR ALMAYA DA ALIŞIRLAR
ALIŞTILAR BEYİM ALIŞTILAR
ÜÇ BEŞ KURUŞ İÇİN
DALINIZ,KÖKÜNÜZ DEDİLER ,AÇTILAR
KIYINIZ, KÖŞENİZ DEDİLER,ORTALIĞA SAÇTILAR
GURURUMU KÖPRÜ ETTİLER,GEÇTİLER,
ÖLÇTÜLER,BİÇTİLER
ŞAH DAMARIMI KESTİLER BEYİM KESTİLER<br>
ŞEREFE DİYEREK HAYSİYETİMİ İÇTİLER
BİZLER GÖLGEMİZLE OYNAŞIRKEN
ONLAR DAĞLARIMIZDA POYRAZ OLUP ESTİLER.
BİZ BU HALLERE DÜŞECEK ADAMMIYDIK
HÜRRİYETİN TARİFİNİ UNUTTUK,
ÇANAKKALE'Yİ,SAKARYA'YI UNUTTUK
UNUTTUK ECDADI,MAZİYİ UNUTTUK,
MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUDRET, DAMARDAKİ ASİL KANI UNUTTUK,
UNUTTUKÇA MUSİBETLERE GARK OLDUK
UNUTTUK BEYİM UNUTTUK
SANKİ BU VATANI BEDAVA BULDUK,
HEY GİDİ ASIRLAR HEY, SES VERSENİZ
YÜREKLERİ O GÜNLERE ÇEVİRSENİZ
HEY GİDİ ÜÇ KITA,YEDİ DENİZ
HEY GİDİ UÇSUZ BUCAKSIZ VATAN
VATAN İÇİN CAN VEREN
ŞİMDİ ELİN VATANINDA YATAN
MEZARSIZLARIMIZ,SAHİPSİZLERİMİ Z
GARİPLERİMİZ,
YANİ AZİZ ŞEHİTLERİMİZ
ÖZÜR DİLERİZ ÖZÜR DİLERİZ,ÖZÜR DİLERİZ
VELHASIL
BİZ BU HALLERE DÜŞECEK ADAMMIYDIK
kasap duran
21.01.2008, 23:56
arif coskun gardesime sevgiler ve saygilar bizleri aydinlatip bilgilendirdigi icin yahudiler hic ölmeyecek fakat yarin ölecekmis gibi toplumlarina birakabilecekleri dunya ve insanliga kendi tekellerinde icraatlar ve menfaatler birakmak icin yasiyor ve calisiyorlar bizler müslümanlar olarak ne yapiyoruz uyuyoruzzzzzzzzzzzzzzzzz
Arif Coşkun
29.01.2008, 12:44
UYANIN ARTIK VE NE GEREKİYORSA DAHA FAZLASINI YAPIN
Babası öldü. Yetim büyüdü. Üvey evlat oldu. Tutuklandı. Hapse atıldı. Sürüldü. İşsiz kaldı.
(Şöyle yazıyordu o sıkıntılı günlerde kaleme aldığı günlüğüne: Harcamalarım fazla değil, zira gelirim hep az.) Hastalandı... Böbreklerinden. Vuruldu... Göğsünden. Mesleğinden atıldı. İdama çarptırıldı. Kardeşleri öldü. Çocuğu olmadı. Boşandı. Karaciğeri iflas etti. Evet... Mustafa Kemal Atatürk bu.
Evladı olmayan bir yetimin, duygularını anlatın... Anlatın ki, o yetimin, evlatlarımıza bıraktığı hediyenin kıymetini anlasın evlatlarımız. Cumhuriyet, çocuklara anlatıldığı gibi, folklorik bir müsamere coşkusundan ibaret değil çünkü... Anlatın ki, kökeninde barınan derin hüznü kavrasınlar. İşte liste yukarıda. Kısacık ömründe bir insanın başına ne felaket gelebilirse, gelmiş... Bunu anlatın. Direnen... Teslim olmayan ruhu anlatın. Korkmasınlar engellerden. Korkmasınlar yalnız kalmaktan. Korkmasınlar işsizlikten. Korkmasınlar parasızlıktan. Korkmasınlar alçaklardan. Korkmasınlar doğrulardan. Yürek dediğin... Sadece organ değil arkadaş. Bunu anlayın!!!
AB Uyum yasalari geregince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldirilmasini protesto ediyoruz! Ulusal bilincimizi yavas yavas yok etmelerine izin vermek istemiyorsaniz; iletebileceginiz kadar iletiniz!
Izmir kurtulmus, çok tatli bir yorgunluk, Ankara'ya hareket edecekler... Trene binerler ve kompartimana çekilirler. Ertesi gün, yaveri, Atatürk'ün kompartimaninin kapisini çalar. Atatürk, yorgun, bitkin bir halde kravatini yikamaktadir. Yaveri: 'Pasam bu ne hal, hiç uyumadiniz herhalde; niye böylesiniz', der. 'Çocuk, kompartimanima yastikla battaniye koymayi unutmussunuz, kolumu yastik yaptim agridi, setremi yastik yaptim üsüdüm, uyumadim kalktim', der. Yaveri: 'Aman Pasam! Birimize haber vereydiniz; hemen size bir yastikla battaniye getirirdik', der. Ve bir ülke kurtarmaktan dönen komutan tarihi bir cevap verir:'Geç fark ettim, hepiniz en az benim kadar yorgundunuz, hiç birinize kiyamadim. Önemli olan benim uyumam degil; milletimin rahat uyumasi'.
ATAMIZ SAYESINDE NE KADAR RAHAT UYUYORUZ KI; HALA UYANAMADIK ? Bir sürü mesajı ilettiğiniz gibi bu mesajı da iletmeniz dileğiyle!
(alıntı)
Dekart, Galile, Kopemik, Newton, Lavoisier, Kepler, Wright Kardeşler, Toriçelli, Kristof Kolomb, Vasco de Gama...
İçinizde bunları tanımayan var mı? İlkokuldan başlayarak tanımaya başladığımız bu yabancı bilim adamları tarih kitaplarına bakarsanız, birçok önemli buluşun "ilk" sahibi. Yüzyıllar önce Semerkant, Bağdat ve İstanbul'dan Latinceye veya Fransızcaya çevirilen bir çok kitaplar ilk bulan alimler göz ardı edilerek Avrupalı bilim adamları tarafından sahip çıkıldı. Günümüzde batılı bilim adamları bunları yer yer itiraf etmektedirler.
Mesela "Newton'dan yerçekimini "ilk bulan" kişi diye bahsederiz. Oysa yerçekimini ilk keşfeden, bilim adamı, pek tanımadığımız bir müslüman: Razi'dir.
Şimdi gelin, Batı kaynaklı önyargıları bir kenara bırakalım ve bilimsel birçok buluşu "ilk" yapan İslam bilginlerini tanıyalım.
(Aşağıda isimleri geçen alimlerin yaşadıkları zamanları göz önüne alırsak son bir kaç yüzyılda ilim adına millet olarak hemen hemen hiç bir şey yapamadığımızı görüyoruz. Günümüzde üniversitelerimiz dünyada ilk 1000 e bile girmekte zorlanıyor ne yazık ki...)
İlk kağıt fabrikasını kuran alim İbni Fazıl
Kızamık ve çiçek hastalığını keşfeden; alim Razi
Mikrobu ilk tanımlayan alim Akşemseddin
Cüzzamı bulan alim ... İbni Cessar
Vebanın bulaşıcı olduğunu bulan alim İbni Hatip
Verem mikrobunu bulan alim Kambur Vesîm
Retina tabakasını bulan alim İbni • Rüşd
İlk göz ameliyatını yapan alim Ammar
İlk kanser ameliyatını yapan alim Ali bin Abbas
Küçük kan dolaşımını bulan alim İbnünnefis
İlk Tabipler odası başkanı Ali bin Rıdvan
Sıfırı ilk kullanan alim Harizmi
Trigonometriyi ilk bulan alim Battani
Tanjant, kotanjant ve kosekantı ilk kullanan alim Ebul Vefa
Trigonometri kitabını yazan alim Nasiruddin Tusi
İlk trigonometrik dönüşüm formülünü bulan alim İbni Yunus
Binom formülünü ilk bulan alim Ömer Hayyam
İlk difransiyel kitabını yazan alim. Sabit bin Kurra
Ondalık kesiri ilk bulan alim Gıyaseddin Cemşid
İlk usturlabı yapan alim Zerkali
Dünyanın döndüğünü keşfeden ilk alim Biruni
Dünyanın çevresini ilk ölçen alim Musa kardeşler
Güneşin yüzündeki lekeleri ilk bulan alim Fergani
Yıldızların yer ve açıklıklarını ölçen ve ilk cetveli geliştiren alim Cabir bin Eflah
İlk otomatik kontrol sistemleri tasarlayan alim Ahmet bin Musa
Sibernetiği ilk kuran alim. İsmail-El Gezeri
İlk optik temellerini koyan alim İbni Heysem
Sesin .fiziki açıklamasını ilk yapan alim Farabi
İlk torna tezgahını yapan alim İbni Karara
Kanatlarla uçan ilk alim Hazerfen Ahmed Çelebi
İlk uçağı yapan alim Ebu Firnas
Yer çekimini ilk bulan alim Razi
Sarkaçlı saati ilk yapan alim İbni Yunus
Maddelerin özgül ağırlığını ilk hesaplayan alim Hazini
Atomun parçalanabileceğim ilk bulan alim Cabir bin Hayyan
Gök kuşağını ilk açıklayan alim Kutbettin Şirazi
İlk kimya laboratuarını kuran alim. Cabir
Saf alkolü ilk elde eden alim Razi
Fosforu ilk bulan alim Beşir
Havan topunu ilk bulan alim Fatih Sultan Mehmed
İlk kıta seyahatnamesini yazan alim İbni Battuta
İlk dünya haritasını çizen alim Mürsiyeli İbrahim
İlk ecza kitabını yazan alim İbni Baytar
arif kardeşim iyi araştırmışsın ama yahudileri bu kadarda ön plana çıkarmamak gerekir. hiç bir zaman islamiyet ilimden uzak durun dememiştir. gerçek ilim sahibi olan kişi zaten sonunda Allah ını bulur.
Arif Coşkun
29.01.2008, 13:11
arif kardeşim iyi araştırmışsın ama yahudileri bu kadarda ön plana çıkarmamak gerekir. hiç bir zaman islamiyet ilimden uzak durun dememiştir. gerçek ilim sahibi olan kişi zaten sonunda Allah ını bulur.
Burada islamiyeti haşa yargılamıyoruz.Yüzyıllar boyu yapılan yalnışlıklar yüzünden ortaya çıkan manzarayı göz önüne getiriyoruzki,neden nerede hata yapıldıda bu duruma düşüldü neden özellikle bu kesim geri kaldı gelişmedi,özeleştiri yapılmalı.Yoksa başka bir neden yok.Gerçekler ortada gerçeklerden ne olursa olsun kaçamayız.
hayır dostum islamiyeti yargıladığını düşündüğüm için öyle yazmadım. sadece islamiyeti gerçek manasıyla yaşayıp onun ilim açısından insanların yolunu nasıl açtığını dile getirmek açısından belirttim. yoksa islamiyetin hem ilime hemde bilime ne kadar önem verdiğini bilmeyen yoktur. ama günümüz müslümanları ne islamiyeti tam manasıyla anlayarak yaşayabiliyor. nede tam manasıyla anlayana bu fırsatı verebiliyoruz.
leblebi82
23.02.2008, 14:01
Bu konu kapanmamış mıydı ? Baya zaman geçince unutuyor insan. :)
izmirliyiğido
23.02.2008, 14:32
velhasıl arkadaşlar şuan ki durumumuz nasıl sizce eskiye göre
sivaslıgenç
23.02.2008, 16:29
Bu konu kapanmamış mıydı ? Baya zaman geçince unutuyor insan. :)
Yok abi bu konu değildi o Laiklik-Eşitlik konusuydu o.
leblebi82
23.02.2008, 21:56
Yok abi bu konu değildi o Laiklik-Eşitlik konusuydu o.
Ha pardon . Siyasi görüşünüz ne ? şeklinde bir konuydu o galiba.
leblebi82
04.03.2008, 12:04
SAĞCI: TÜRK İSLAM BİRLİĞİ SAVUNUCUSU,HER GEÇEN GÜN -TÜRK-GARDAŞLARININ ÖZLEMİYLE YANIP TUTUŞAN,MEYDANLARDA HEPİMİZ ERMENİYİZ DİYE ''BAĞIRMAYAN'--GELECEĞİ İÇİN GEÇMİŞİNE SÖVMEYEN KİŞİDİR
İlginç bir tanımlama olmuş Serkan..
burası çoktan beri var ama
her konuda siyasi bir yere gidiyormuşuz gibi olunca burası unutuldu sanırım
Abdurrahman 58
04.03.2008, 16:46
İlginç bir tanımlama olmuş Serkan..
NAPALIM REİS YA BİRAZ SİNİRLİYDİM COŞMUŞTUM YANİ O ARA:) BENCE ÇOK İYİ BİR TANIM OLMUŞ.
Abdurrahman 58
04.03.2008, 16:54
SİZCE TÜRK ORDUSU K.IRAKTAN ABD NİN EMRİYLEMİ ÇEKİLDİ???
sivaslıgenç
04.03.2008, 18:32
SİZCE TÜRK ORDUSU K.IRAKTAN ABD NİN EMRİYLEMİ ÇEKİLDİ???
Bence Amerikanın emriyle değil onu bana göre hükümet düşmanı bir takım çevreler ortaya attı.Zaten Genelkurmay o konuda gerekli bilgiyi verdi.
leblebi82
04.03.2008, 18:33
Bence Amerikanın emriyle değil onu bana göre hükümet düşmanı bir takım çevreler ortaya attı.Zaten Genelkurmay o konuda gerekli bilgiyi verdi.
Ben de karların erimesi ile birlikte daha büyük bir harekat bekliyorum. Bu sefer Kandil'e olacak tahminim harekat.
sivaslıgenç
04.03.2008, 18:37
Ben de karların erimesi ile birlikte daha büyük bir harekat bekliyorum. Bu sefer Kandil'e olacak tahminim harekat.
Bence o zaman Pkk yani karlar eridiği zaman pkk nın her şeyden haberi olur akılları başolarına gelir yani Kandilede gireceğimizi pekk sanmam.
leblebi82
06.03.2008, 20:55
NAPALIM REİS YA BİRAZ SİNİRLİYDİM COŞMUŞTUM YANİ O ARA:) BENCE ÇOK İYİ BİR TANIM OLMUŞ.
Bence de güzel bir tanımlama yapmışsın.
Abdurrahman 58
06.03.2008, 21:00
Bence o zaman Pkk yani karlar eridiği zaman pkk nın her şeyden haberi olur akılları başolarına gelir yani Kandilede gireceğimizi pekk sanmam.
istediği kadar haberi olsun TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN bin tane pkkya yetecek kadar askeri ve mühimatı vardır bundan emin ol
ayrıca;bence Türk ordusu ıraktan değil irandan girecek ırağa ordu ikiye bölünüp ortada sıkıştıracaklar çakalları!!!
Nasil bi tartisma kulturudur bu kardesim?Cok biliyorum evet,bahsettigin ISLAMi senden daha iyi bilirim.Tartismanin basinda saygili bi sekilde soyleyin goruslerinizi demissiniz.Soyleyecek sozunuz kalmadi dinimize ve karakterimize mi laf atiyosunuz?!Madem hakliyiz diyosunuz birilerinden ornek beklemeyin,kuramlarinizla ve mantiginizla kendinizi savunun.Olusan olaylarin sonucunda ortaya cikanlar ideolojilerdir.Fransiz devriminde de,Carlik Rusyasinin yikilisinda da bu boyle olmustur.Ideolojinizi savunun.
Bu tartisma ahlaki icerisinde ben daha fazla soz soyleyemecegim...Birilerinin sozleri altinda her ne kadar ezilmis gibi gorunsek de sevgili yoldasim CASTRO'nun dedigi gibi''TARİH BİZİ AKLAYACAKTIR!'' Tarih haklıyı ve haksızı ayıracaktır.Size ii gunler canlar:D
İslâmî ilimlerin ortadan kalkması, cehaletin artması (Buhârî, Fiten, 4).
bunun anlamı nedir ve neden siyaset yaparken dinin özlerinden bahsederek dini karalamaya çalışıyorsunuz çok iyi biliyorum diyorsunya.
leblebi82
09.03.2008, 22:04
istediği kadar haberi olsun TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN bin tane pkkya yetecek kadar askeri ve mühimatı vardır bundan emin ol
ayrıca;bence Türk ordusu ıraktan değil irandan girecek ırağa ordu ikiye bölünüp ortada sıkıştıracaklar çakalları!!!
Bekleyelim görelim bakalım neler olacak.
ofgurleyuk78
09.03.2008, 22:17
hayır dostum islamiyeti yargıladığını düşündüğüm için öyle yazmadım. sadece islamiyeti gerçek manasıyla yaşayıp onun ilim açısından insanların yolunu nasıl açtığını dile getirmek açısından belirttim. yoksa islamiyetin hem ilime hemde bilime ne kadar önem verdiğini bilmeyen yoktur. ama günümüz müslümanları ne islamiyeti tam manasıyla anlayarak yaşayabiliyor. nede tam manasıyla anlayana bu fırsatı verebiliyoruz.
Arkadaşlar hani bir laf var "Dini siyasete alet etmeyin" diye. Topiğimiz siyaset meydanı. Adı üstünde siyaset. Siz hemen dini buraya da sıkıştırıyorsunuz. Elhamdülillah Müslümanız. Dini her yere sokup tartışma konusu yapmanız çok yanlış. Dinimizi daha nasıl yaşayacağız bilemiyorum. Sizlere göre (dini her yerde tartışma konusu yapanlar) Cumhurbaşkanı müslüman, başbakan müslüman, Anayasa Mahkemesi başkanı müslüman daha ne istiyorsunuz. % 98 müslüman olan bu ülkede size göre 3 ila 5 tane müslüman var. Lütfen biraz daha anlayışlı olun. Aklınızdaki yönetimlerede kişşşşş deyin. Allah bizi CUMHURİYET'ten mahrum etmesin.
Abdurrahman 58
09.03.2008, 22:46
Arkadaşlar hani bir laf var "Dini siyasete alet etmeyin" diye. Topiğimiz siyaset meydanı. Adı üstünde siyaset. Siz hemen dini buraya da sıkıştırıyorsunuz. Elhamdülillah Müslümanız. Dini her yere sokup tartışma konusu yapmanız çok yanlış. Dinimizi daha nasıl yaşayacağız bilemiyorum. Sizlere göre (dini her yerde tartışma konusu yapanlar) Cumhurbaşkanı müslüman, başbakan müslüman, Anayasa Mahkemesi başkanı müslüman daha ne istiyorsunuz. % 98 müslüman olan bu ülkede size göre 3 ila 5 tane müslüman var. Lütfen biraz daha anlayışlı olun. Aklınızdaki yönetimlerede kişşşşş deyin. Allah bizi CUMHURİYET'ten mahrum etmesin.
abicm sen -üç tuğ un hikayesini biliyormusun veya bağlantısını
ofgurleyuk78
09.03.2008, 22:54
abicm sen -üç tuğ un hikayesini biliyormusun veya bağlantısını
Pardon anlayamadım. Biraz açarmısın. O zaman sana olumlu veya olumsuz bir cevap verebilirim. İyi akşamlar.
Abdurrahman 58
09.03.2008, 23:07
ALPEREN OCAKLARININ SİMGESİNDEN BAHSEDİYORUM ABİCİM
4 KISIMDAN OLUŞUYOR
1.İSLAM(HİLALLE SİMGELENMİŞ)
2.BİRİNCİ TUĞ SAĞ TARAFTA OLUYOR(DEVLETİ SİMGELİYOR)İSLAM OLMAZSA VEYA DİNİN OLMAZSA DEVLET KURAMAZSIN)
3.SOL TARAFTAKİ TUĞ MİLLETİ SİMGELER(İSLAMI DEVLETE YANSITMAN İÇİN ELİNDE MİLLET OLMASI GEREKİR.
4.İSE EN BÜYÜK OLAN TUĞDUR ODA ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH(c.c)nün HAKİMİYETİNİ SİMGELER...
ÇOK GÜZEL BİR NOKTAYA DEĞİNMİŞSİN SAĞOL GÜNÜMÜZDE İSLAMİYETİ KULLANARAK SİYASET YAPANLAR VAR.
70 MİLYONU YÖNETMEK İÇİN İÇİNDE BİR İMAN GÜCÜ OLMASI GEREKİR.ARKANA ....PARTİSİNİ İŞTE BİLMEM NE PARTİSİ DEĞİL
HAKİMİYET YALNIZ ALLAHINDIR...
ofgurleyuk78
09.03.2008, 23:27
Sevgili Serkan.. Önce saygılı ve açıklayacı iletilerin için teşekkür ederim. Ben senden olduça büyüğüm (40 yaş kadar fark var aramızda) ve Öğretmen emeklisiyim. Kabul edersen aşağıya bir fıkra yazdım. Lütfen oku ve tüm yaşantın da uygulamaya çalış. İyi geceler.
Bir akıl hastanesini ziyareti sırasında, adamın biri doktora sorar :
- Bir insanın akıl hastanesine yatıp yatmayacağını nasıl belirliyorsunuz?
Doktor:
- Bir küveti su ile dolduruyoruz. Sonra hastaya üç şey veriyoruz. Bir kaşık,
bir fincan ve bir kova. Sonra da kişiye küveti nasıl boşaltmayı tercih ettiğini soruyoruz.
- Siz ne yapardınız?
Adam:
- Ooo ! Anladım. Normal bir insan kovayı tercih eder. Çünkü kova kaşık ve
fincandan büyük.
- Hayır, der doktor. Normal bir insan küvetin tıpasını çeker.
Ders : Sadece bize sunulanlar dışında çözüm bulmaktır, akıl...
Abdurrahman 58
09.03.2008, 23:31
Sevgili Serkan.. Önce saygılı ve açıklayacı iletilerin için teşekkür ederim. Ben senden olduça büyüğüm (40 yaş kadar fark var aramızda) ve Öğretmen emeklisiyim. Kabul edersen aşağıya bir fıkra yazdım. Lütfen oku ve tüm yaşantın da uygulamaya çalış. İyi geceler.
Bir akıl hastanesini ziyareti sırasında, adamın biri doktora sorar :
- Bir insanın akıl hastanesine yatıp yatmayacağını nasıl belirliyorsunuz?
Doktor:
- Bir küveti su ile dolduruyoruz. Sonra hastaya üç şey veriyoruz. Bir kaşık,
bir fincan ve bir kova. Sonra da kişiye küveti nasıl boşaltmayı tercih ettiğini soruyoruz.
- Siz ne yapardınız?
Adam:
- Ooo ! Anladım. Normal bir insan kovayı tercih eder. Çünkü kova kaşık ve
fincandan büyük.
- Hayır, der doktor. Normal bir insan küvetin tıpasını çeker.
Ders : Sadece bize sunulanlar dışında çözüm bulmaktır, akıl...
teşekkür ederim abicm___________________
ofgurleyuk78
09.03.2008, 23:35
Dinim der ki, çalmayacaksın garibin hakkını ve
yemeyeceksin haksız yere insanların malını. Milletin
alın terinden toplanan paraları, vermeyeceksiniz ballı
ihaleler maskesi altında oğlunuza, damadınıza, eşinize
ve dostunuza.Satmayaca ksınız üç otuz paraya ata
yadigarı fabrikalarımı, madenlerimi Haçlıya,Siyonist' e
ve Petrol şeyhine.Peşkeş çekmeyeceksiniz kanla alınan
topraklarımı dünyanın öbür ucundan gelen, cebi dolar
dolu açgözlü yağmacıya. Söyleyin bakalım kim dindar,
kim değil?
Dinim der ki, annene babana hürmet gösterdiğin gibi
vatanını ve milletini de korumayı imandan sayacaksın.
Vatanını korurken toprağa düşenlerin en üst mertebede
olduğu bu dinde o şehitlere "yan gelip yatmasınlar"
demeyeceksiniz. Şehit kanıyla yıkanmış toprakları üç
dolara satmayacak ve vatanı bölmek isteyen katillerle
"sayın" kelimesini aynı cümlede kullanmayacaksı nız. Bu
vatan için at sırtında ömür tüketen, her sabah
duyduğunuz ezan sesinin yerini çan sesleri almasın
diye başta kalpak, ayakta çizme cepheden cepheye
atılanların hatırasına saygıda kusur etmeyeceksiniz.
Söyleyin bakalım kim dindar,kim değil ?
İmanın ve paranın kimde olduğunu sadece Allah bilir.
Devletten, Milletten çalınan paraları tabii hepimiz biliyoruz.
Abdurrahman 58
09.03.2008, 23:39
Dinim der ki, çalmayacaksın garibin hakkını ve
yemeyeceksin haksız yere insanların malını. Milletin
alın terinden toplanan paraları, vermeyeceksiniz ballı
ihaleler maskesi altında oğlunuza, damadınıza, eşinize
ve dostunuza.Satmayaca ksınız üç otuz paraya ata
yadigarı fabrikalarımı, madenlerimi Haçlıya,Siyonist' e
ve Petrol şeyhine.Peşkeş çekmeyeceksiniz kanla alınan
topraklarımı dünyanın öbür ucundan gelen, cebi dolar
dolu açgözlü yağmacıya. Söyleyin bakalım kim dindar,
kim değil?
Dinim der ki, annene babana hürmet gösterdiğin gibi
vatanını ve milletini de korumayı imandan sayacaksın.
Vatanını korurken toprağa düşenlerin en üst mertebede
olduğu bu dinde o şehitlere "yan gelip yatmasınlar"
demeyeceksiniz. Şehit kanıyla yıkanmış toprakları üç
dolara satmayacak ve vatanı bölmek isteyen katillerle
"sayın" kelimesini aynı cümlede kullanmayacaksı nız. Bu
vatan için at sırtında ömür tüketen, her sabah
duyduğunuz ezan sesinin yerini çan sesleri almasın
diye başta kalpak, ayakta çizme cepheden cepheye
atılanların hatırasına saygıda kusur etmeyeceksiniz.
Söyleyin bakalım kim dindar,kim değil ?
İmanın ve paranın kimde olduğunu sadece Allah bilir.
Devletten, Milletten çalınan paraları tabii hepimiz biliyoruz.
abicim bu teşekkür yüreğimden geliyor sağol var ol abicim...
altuntas58
10.03.2008, 08:24
Gectiğimiz günlerde ıraka yapılan kar harekatı bence amacına ulaşmadı halen o it soyları temizlenmedi ıraktan cıkmamalıydık taki köklerini kazıyana kadar
serkanka58
10.03.2008, 08:46
Gectiğimiz günlerde ıraka yapılan kar harekatı bence amacına ulaşmadı halen o it soyları temizlenmedi ıraktan cıkmamalıydık taki köklerini kazıyana kadar
altuntaş abi belki düşüncende haklısın ama bizzat yaşayan biri olarak o arazide ve o kış koşullarında operasyon yapmak hiçte kolay deil.
usa niye önünü kesti türkiyenin sence?
adamlar ordumuzun bu yüksek harekat kabiliyetini görünce endişelendiler.musul ve kerkükün ellerinden gidebilme ihtimalini düşündüler.
ancak biz Türkiyelilerin verdiği sözde ne olursa olsun duracağımızı bilmiyorlardı.
ve bana göre hedefe ulaşıldı.
çünkü kandile girilse idi bir çok mehmetçik şehit olabilirdi.
ve 1 mehmetçiğe 1 dünya pkk ya değişilmez abi.
ondan bence en hayırlısı bu oldu ve cümle alem akıllı olun mesajı verildi.
Abdurrahman 58
11.03.2008, 14:59
altuntaş abi belki düşüncende haklısın ama bizzat yaşayan biri olarak o arazide ve o kış koşullarında operasyon yapmak hiçte kolay deil.
usa niye önünü kesti türkiyenin sence?
adamlar ordumuzun bu yüksek harekat kabiliyetini görünce endişelendiler.musul ve kerkükün ellerinden gidebilme ihtimalini düşündüler.
ancak biz Türkiyelilerin verdiği sözde ne olursa olsun duracağımızı bilmiyorlardı.
ve bana göre hedefe ulaşıldı.
çünkü kandile girilse idi bir çok mehmetçik şehit olabilirdi.
ve 1 mehmetçiğe 1 dünya pkk ya değişilmez abi.
ondan bence en hayırlısı bu oldu ve cümle alem akıllı olun mesajı verildi.
BENCEDE DÜNYANIN EN KABİLİYETLİ ASKERLERİ TÜRK ORDUSUNDA
SERKAN ABİNİN DEDİĞİ GİBİ ABD TIRSTI BENCE!!!!!!!11
Abdurrahman 58
16.03.2008, 19:28
AKP SİZCE KAPANACAKMI?
(İMKANSIZDA)AKP KAPANIRSA CHP İKTİDAR OLABİLİRMİ?
İLERDE B.B.P VE MHP BİRLEŞİRMİ?BİRLEŞİRSE BAŞARILI OLABİLİRMİ?
leblebi82
16.03.2008, 19:30
Merak etme artık Chp hiç bir şekilde bu ülkede iktidar olamaz. Millet herşeyi görüyor ..
sonbahar5803
16.03.2008, 20:46
Dini kullanıp siyaset yapanlar var sizce,
Bence de Milliyetçiliği kullanıp siyaset yapanlar var,
Türklüğü kullanıp siyaset yapanlar var,
Atatürk'ü, Laikliği kullanıp siyaset yapanlar var,
Belirli ırkları, mezhepleri kullanıp siyaset yapanlar var!
Nolacak şimdi? Tek bir düzgün siyasi parti yok o zaman!
Herkesin kendince bir görüşü olabilir. Beğenmediklerinizi farklı ithamlarla suçlamak en yanlış yöntemdir. Suçlamadan önce dönüp kendi görüşünü sorgulamanızı tavsiye ederim.
Selametle.
Abdurrahman 58
16.03.2008, 21:41
saydıklarınızdan 2 sini anladım DA milliyetçiliği kullanıp siyaset yapan parti????oraya takıldım.
Abdurrahman 58
16.03.2008, 23:00
mhp diosan devlet bahçeli yapıyor bence evet katılıyorum!!!!!!
adislibekir
16.03.2008, 23:01
Dini kullanıp siyaset yapanlar var sizce,
Bence de Milliyetçiliği kullanıp siyaset yapanlar var,
Türklüğü kullanıp siyaset yapanlar var,
Atatürk'ü, Laikliği kullanıp siyaset yapanlar var,
Belirli ırkları, mezhepleri kullanıp siyaset yapanlar var!
Nolacak şimdi? Tek bir düzgün siyasi parti yok o zaman!
Herkesin kendince bir görüşü olabilir. Beğenmediklerinizi farklı ithamlarla suçlamak en yanlış yöntemdir. Suçlamadan önce dönüp kendi görüşünü sorgulamanızı tavsiye ederim.
Selametle.
Türkiye'de,Türk Milliyetçileri neden "sağcı" diye nitelendirilir acaba?Benim aklıma gelen en makul cevap:Solcu olmadığımızdan olsa gerek.Öyle ya,solcu değilsen sağcısındır.
Bu tabii ki biraz şaka yollu bir tanımlama.Ama,Türk Milliyetçilerinin sağcı olarak nitelendirilmesindeki en büyük sebeplerden biri, "sol"a karşı vermiş olduğu mücadeledir.
Takip ettiğim kadarıyla,son zamanlarda,Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alişan Satılmış'ın da sıkça üzerinde durduğu meselelerden biridir bu.
Evet,Türk Milliyetçileri sağcı değildir.Solcu da değildir.Ee,nedir peki?Türk Milliyetçileri,Türk Milliyetçisidir.Bu kadar!Bundan daha yeterli ve içi dolu bir tanımlama olabilir mi?Ya da,olması gerekir mi?
Türkiye'de sağcı denilince benim aklıma ilk şunlar gelir:
Ensesi kalın,göbeği şişkin,taşradan gelmiş ama ne taşra kültürünü koruyabilmiş ne de şehirli olabilmiş ucube bir tip..
Kafası eserse ve şartlar lehine ise durmadan parti değiştirir.Bu "dikey geçiş"lere de kutsal mazeretler uydurur.
Gündüz,"siyasi kitlesine" sağcı teriminolojiyle mavralar anlatır,geceleri de ararsanız ya bütün masraflarını üstlendiği metresinin yanında ya da beşinci sınıf bir pavyonda bulursunuz.
Kendine ait,tercihli bir değer ölçüsü yoktur.Değerlerini kendisi belirlemez,her anlamıyla "komisyoncu"dur.
Türk Milliyetçileri gibi "olmazsa olmaz"ı yoktur.Olandan nasıl pay çıkarabileceğinin hesabını yapar.
Sayabileceğimiz daha bir sürü şey var.Ama bunu önümüzdeki günlerde başka bir yazı olarak yazacağım.Yani,madde madde "sağcı" ve "Türk Milliyetçisi" kıyaslaması yapmayı düşünüyorum.
Türk Milliyetçilerinin böyle gereksiz ve saçma-sapan kategorilere sokulması,bir Türk Milliyetçisi olarak beni oldukça rahatsız ediyor.Ne yani,biz şimdi Mesut Yılmaz ile,Erbakan ile,Tayyip ile,Özal ile,Çiller ile,Ağar ile aynı saflarda mıyız?Bunlar başları tabii,alta doğru da siz inin yavaş yavaş,ne isimler,ne olaylar hatırlayacaksınız.Ben şahsen bunlarla değil aynı değer ölçülerinde ve saflarda birarada olmak,aynı asansöre bile binmek istemem.
Ben kendimi kelimelerle tanımlayacak olursam,bu tanımlama kavramlarının içinde asla "sağcı" tanımlaması olmayacaktır.Türk'üm,Müslümanı m,Türk Milliyetçisiyim,Ülkücüyüm,Türk çüyüm,Turancıyım....Başka şeye gerek var mı?
Ha birde Sivas siporluyum..Sağcılıktan daha anlamlı ve daha güzel bir tanımlama bence!
Biz,hareket olarak,onyıllardır millete kendimizi anlatmanın derdindeyiz.Nedense bizi,bizim tanımlamalarımızla tanımak ve anlamak istemiyorlar.Kendileri bir kalıp bulup,sizin yeriniz,adınız,ölçüleriniz şunlar şunlardır diyorlar.Biz her ne kadar "öyle" değiliz,"böyle"yiz desek de kabul etmek istemiyorlar.Yani kendi varolan adımızı başkaları belirlemeye çalışıyor.
Biz,aradığımız şeyleri "sağ"da "sol"da değil,Türk Milletinin kalbinde arıyoruz.Adresimiz orasıdır.
Gerisi yalandır,gerisi yabancıdır;gerisinde aşk yoktur,mantıksız bir mantık evliliğidir!..
Bizim adımız "Türk Milliyetçileri"dir!
Biz,Tanrı'nın ve Türk Milletinin Bozkurtlarıyız!
Boşverin siz..
"Sağ"a "sol"a bakmayın!
Abdurrahman 58
16.03.2008, 23:10
vay vay vay döktürmüşün be............................ .................
adislibekir
16.03.2008, 23:12
vay vay vay döktürmüşün be............................ .................
ya yeğenim eline bir ayet yazan konuşuyor ne yapalım
adislibekir
16.03.2008, 23:16
Allaha Şükür MüslümanımTürküm Türkçüyüm Turancıyım...............Allah beni kendi Vatanımda Türküm diyemeyenlerden etmesin.
sonbahar5803
16.03.2008, 23:28
ya yeğenim eline bir ayet yazan konuşuyor ne yapalım
Sizin benimle probleminiz ne, anlayamadım. Türkseniz, Turancıysanız, Müslümansanız ne mutlu size. Bir de gereği gibi davranırsanız daha gerçekçi olur.
Lütfen izin verin de biz kendi meselemizi halledelim Serkan kardeşimle.
Serkan, ben onları şu sebepten yazdım;
Dini kullanıp siyaset yapanlar var denilmiş. Ben bundan rahatsız oldum. O yüzden herkesin birbiri hakkında yaptıkları yorumları örnek olarak ekledim.
Gördüğün gibi, hemen rahatsız olanlar oldu. Sen bile takıldın tek bir lafa.
Başkalarının yaptığı bu tarz yorumlar sadece muhalefet amaçlıdır. Herkes aynı kefeye konulmamalı. Kimin neyi kullandığını gerçekten kimse bilemez. Yapılan suçlamalar haksızsa, bunun Ahirette hesabı var değil mi?
Selametle.
adislibekir
16.03.2008, 23:50
mhp diosan devlet bahçeli yapıyor bence evet katılıyorum!!!!!!
Ya serkancım Ben şahsen Devlet beyin bu konularda aciz kalmasından şikayetçiyim ne yani Devlet bey Türküm Milliyetçiyim demesin mi yani rahatsızlık ne bunu anlayamadım.Evet Muhsin beyde bizim arkadaşımız Fahri liderimiz ben şahsen kendisinide çok severim saygıda kusurda etmem.Adıs köyünde İlk Belde Teşkilatını da ben açtım Kardeşimide Belde Başkanı yaptım bizim sizinle hiçbir pıroblemimiz yok.Muhsinbeyde bizi sever sayar Köyümüze hergelişinde layıkıyla karşıladım.Çeltekte 68 Tıraktör 1 otobüs 3 araç konvoyla karşıladım böyle bir karşılamada o zamanakadar başka bir lidere nasip olmamıştı.Erol beye beni sor eskilerden adislibekir de o sana anlatır.Sizim sizden yana bir sıkıntımız yok.Her halde sıkıntı bu sitede.Dahada girmeyeceğim.Üç tane taşaron istedikleri gibi burayı yönlendiriyor.
Abdurrahman 58
16.03.2008, 23:55
Ya serkancım Ben şahsen Devlet beyin bu konularda aciz kalmasından şikayetçiyim ne yani Devlet bey Türküm Milliyetçiyim demesin mi yani rahatsızlık ne bunu anlayamadım.Evet Muhsin beyde bizim arkadaşımız Fahri liderimiz ben şahsen kendisinide çok severim saygıda kusurda etmem.Adıs köyünde İlk Belde Teşkilatını da ben açtım Kardeşimide Belde Başkanı yaptım bizim sizinle hiçbir pıroblemimiz yok.Muhsinbeyde bizi sever sayar Köyümüze hergelişinde layıkıyla karşıladım.Çeltekte 68 Tıraktör 1 otobüs 3 araç konvoyla karşıladım böyle bir karşılamada o zamanakadar başka bir lidere nasip olmamıştı.Erol beye beni sor eskilerden adislibekir de o sana anlatır.Sizim sizden yana bir sıkıntımız yok.Her halde sıkıntı bu sitede.Dahada girmeyeceğim.Üç tane taşaron istedikleri gibi burayı yönlendiriyor.
yook burda konuşulan burda kalır herkes birbirine saygılı davranıyor sağ cephede.
ülkücü çok arkadaşım var %99 y devlet bahçeliyi istemiyor bundan emin ol!!!!
adislibekir
17.03.2008, 00:01
Abi istemek istememek meselesi değil Bende istemiyorum ama burası kimsenin babasının çifliği değil istemeyenler çoğunlulktaysa ilk kongrede yıksınlar.Bende istemiyorum ama benim yapacağım birşey yok o liderdir sevmesemde ben liderime saygı duymak zorundayım.Türk adedi budur Türk Hiyareşisi bu,sevilmiyorsa kongrede çoğunluğu sağlayıp başka lider seçeceksin abi.
Abdurrahman 58
18.03.2008, 22:09
MHP BUGÜNE DEK AYAKTA KALMASININ SEBEBİ ALPARSLAN TÜRKEŞ İN KALINTILARIDIR.
KİMSE DEVLET BAHÇELİYE OY VERMİYOR.ALPARSLAN TÜRKEŞ HATRI İÇİN ÜÇ HİLAL E OY VERİYORLAR!
yorumsuz .............................. .............................. ...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Abdurrahman 58
19.03.2008, 16:03
yorumsuz .............................. .............................. ...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
yorum yapasınız diye açtık zaten hemşerim :)
Abdurrahman 58
20.03.2008, 13:51
sizce türban ve akp nin kapatılması gündeminden sonra
ülke gündemine ne gelecek????????????
Abdurrahman 58
21.03.2008, 12:32
?????????????????????????????? ??????????????????????
Abdurrahman 58
30.03.2008, 12:59
sizce dtp pkk yandaşı olduğu bilindiği halde neden hala meclisten men edilemedi?
serrrkan, bana alperen ile ülkücünün farkini anlatabilirmisin?
Ayrica, sana BBP den sonra, MHP mi yakin, yoksa akp mi?
sizce dtp pkk yandaşı olduğu bilindiği halde neden hala meclisten men edilemedi?
Hükümetin acizligi yuzunden.
Bush abilerinden ve AB den korktuklari icin.
Ayrica, hic dusundunuzmu. Bizim Icisleri Bakanimiz, daha hala diyarbakir buyuk sehir belidiye baskani olan bolucu pkk ci osman baydemir i göevinden almadi!!!
Abdurrahman 58
30.03.2008, 13:46
serrrkan, bana alperen ile ülkücünün farkini anlatabilirmisin?
Ayrica, sana BBP den sonra, MHP mi yakin, yoksa akp mi?
gardaş aslında hiçbir farkımız yok bir tohumun 2 filizi gibiyiz
ama geçmişte bazı(...) kişiler 2 tarafı birbirine düşman hale getirmiştir.
ama bu son dönemlerde bu düşmanlığın saçma olduğunu iki tarafta anladı sanırım çünkü düşmanlar ap açık ortada!
gardaş aslında hiçbir farkımız yok bir tohumun 2 filizi gibiyiz
ama geçmişte bazı(...) kişiler 2 tarafı birbirine düşman hale getirmiştir.
ama bu son dönemlerde bu düşmanlığın saçma olduğunu iki tarafta anladı sanırım çünkü düşmanlar ap açık ortada!
Dediklerine katiliyorum. Zaten anlam olarakda, Alperen = ülkücü.
Alperenler dünün ülkücüleridir. Ülkücüler ise bugunun alperenleri.
Bu yuzden, MHP ile BBP bos yere birbirini dusman olarak görmemeli. Söyledigin gibi, düsmanin kim oldugu belli
adislibekir
30.03.2008, 17:00
Dediklerine katiliyorum. Zaten anlam olarakda, Alperen = ülkücü.
Alperenler dünün ülkücüleridir. Ülkücüler ise bugunun alperenleri.
Bu yuzden, MHP ile BBP bos yere birbirini dusman olarak görmemeli. Söyledigin gibi, düsmanin kim oldugu belli
Bizler herzaman BBP sine olumlu yönden yaklaşıyoruz ama onlar bize karşı dürüst değiller.Şahsen ben BBp sini baba evinden ayhrılmış iki kardeş olarak görüyorum hiçbirzamanda bize karşı yaptıkları polemiklerede yanıt vermiyorum ama genç arkadaşlar başkalarıyla paslaşmayı yarar görüyorlar.MHP yi nekadar karalarsak biz Ülkücü camiadan oy alırız hesapları yapılıyor.? Onlarda haklı ne diyelim.Yüce Rabbim gönüllerine göre versin.
Abdurrahman 58
30.03.2008, 17:23
bekir abi biz hiçbir zaman mhp yi karalamadık.
ya en basitinden geçtiğimiz seçimlerde Muhsin başkanımız sivasa mitinge geldi ocağımıza kadar slogan atarak gelecektik tam ülkü ocaklarının önünden geçerken ağıza alınmayacak küfürler sopa göstermeler bir ülkücüye yakışmıyor.yani böyle bir ortamda nasıl bir dostluk kurulacak?ama biz alperenliğimizi gösterim olayı fazla büyütmedik yoksa bilmiyormuyduk ülkü ocaklarını basmayı?alttan aldık.onlarında pişman olacağını düşündük!
BİZ KÖTÜLÜĞE KÖTÜLÜKLE KARŞILIK VERMEYİZ
Bizler herzaman BBP sine olumlu yönden yaklaşıyoruz ama onlar bize karşı dürüst değiller.Şahsen ben BBp sini baba evinden ayhrılmış iki kardeş olarak görüyorum hiçbirzamanda bize karşı yaptıkları polemiklerede yanıt vermiyorum ama genç arkadaşlar başkalarıyla paslaşmayı yarar görüyorlar.MHP yi nekadar karalarsak biz Ülkücü camiadan oy alırız hesapları yapılıyor.? Onlarda haklı ne diyelim.Yüce Rabbim gönüllerine göre versin.
Gereksiz yere bu ayrilmalara. Muhsin Yazicioglu ayrilmakla hata etti. Bu benim dusuncem. Iki taraftan da gereksiz yere kin gudunler var. Ama Türkiye nin MHP ile BBP nin birlesmesine ihtiyaci var.
Bazi BBP liler, okadar cok gereksiz yere MHP yi elestiriyorki, sasilacak is.
Hani bir söz vardir ya: Yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor
Abdurrahman 58
30.03.2008, 17:37
alparslan türkeş öldüğünde muhsin yazıcıoğlu mhp nin başına geçseydi şu an tek başına iktidardı ne tayyip erdoğan meydana çıkabilirdi nede baykıl pardon baykal
adislibekir
30.03.2008, 17:39
bekir abi biz hiçbir zaman mhp yi karalamadık.
ya en basitinden geçtiğimiz seçimlerde Muhsin başkanımız sivasa mitinge geldi ocağımıza kadar slogan atarak gelecektik tam ülkü ocaklarının önünden geçerken ağıza alınmayacak küfürler sopa göstermeler bir ülkücüye yakışmıyor.yani böyle bir ortamda nasıl bir dostluk kurulacak?ama biz alperenliğimizi gösterim olayı fazla büyütmedik yoksa bilmiyormuyduk ülkü ocaklarını basmayı?alttan aldık.onlarında pişman olacağını düşündük!
BİZ KÖTÜLÜĞE KÖTÜLÜKLE KARŞILIK VERMEYİZ
Serkanım Yiğit kardeşim bırak basmayı falan basılacak yer çok basacak başka yer mi yok ya.Sen Sivas da Ülkücü gençlik teşkilatını basarsın O zaman Türkiyede basılmadık yer kalmaz.?Basmayla kırmayla ,zarar vermeyle hiçbiryere varılmaz.Bizi Kanlı Terör örgütünden ayıran şey basiretimizdir.Hiçbiryere hiç bir kimseye zarar verecek hiçbirşey yapılmayacak.İleriki günler çokşeye gebe kimin ne olacağı belli olmaz.Tabiki taşlar yerine oturacak.Bu memleket %54 lerlede iktidar gördü şimdi neredeler.? Ya sabır bekleyin basiretli olun tarih herzaman uslunun haklılığını yazacak.
Abdurrahman 58
30.03.2008, 17:47
abicim zaten basmadık tabiki düşmalık açılırsa o zmn ortalık karışır ama şu an öyle birşey yok buzlar tamamen erime noktasına geldi bayramlarda birbirimizi ziyaret etmeye başladık.bu çok sevindirici bir olay.bazı (....)lere karşı birlik olmalıyız zaten!
alparslan türkeş öldüğünde muhsin yazıcıoğlu mhp nin başına geçseydi şu an tek başına iktidardı ne tayyip erdoğan meydana çıkabilirdi nede baykıl pardon baykal
Iste bu yuzden diyorum ya, keske ayrilmasaydi diye.
Basbug nun veliahti Muhsin Yaziciogluydu. Ama olmadi.
Insallah yakinda olur.
YAWW ülkücü veyaa alperen li arkadaşlar. farkında olmadan kendinizi nasıl teşhir ediyorsunuz farkındamısınız. BAsMAKTAn,ELLERDE SOPALARDAN bahsediyorsunuz. evet siz akp gibi takkiye yapmıyorsubuz. Gerçekliğinizin bunlar olduğunu haykırıyorsunuz.demekki siz AKP den dürüstsünüz.
Abdurrahman 58
30.03.2008, 18:47
bizim dostluğumuz başka gençlik kollarına veya partilere benzeme bugün dövüşürüz yarın aynı tastan yemek yeriz ülkücü olmayan alperen olmayan anlayamaz bunu!
adislibekir
30.03.2008, 18:53
YAWW ülkücü veyaa alperen li arkadaşlar. farkında olmadan kendinizi nasıl teşhir ediyorsunuz farkındamısınız. BAsMAKTAn,ELLERDE SOPALARDAN bahsediyorsunuz. evet siz akp gibi takkiye yapmıyorsubuz. Gerçekliğinizin bunlar olduğunu haykırıyorsunuz.demekki siz AKP den dürüstsünüz.
Kardeşim belliki ya görme özürlüsün ya anlama özürlü sen benim yazımı ya okumamışsın ya anlamamışsın.sana tavsiyem bir daha oku yinede anlamazsan ne diyeyim sana .Benim yazım yukarıda yoruma açık tabiki okumayı ve okuduğunu anlayana.Ha şunuda söylüyeyim bizim hiçbir kimseyle bir sıkıntımız yok daha ne yapalım.Çumhur başkanlığı dediniz Müslümanını Mhp seçtirdi Türban dediniz Mhp hemen dedi.Akp kapanıyor dendi Mhp hemen tepkisini gösterdi.Sizlerde biraz konulara takiye yapmadan yalansız yaklaşabilseniz herşey biraz daha güzel olacakama....?
Kardeşim belliki ya görme özürlüsün ya anlama özürlü sen benim yazımı ya okumamışsın ya anlamamışsın.sana tavsiyem bir daha oku yinede anlamazsan ne diyeyim sana .Benim yazım yukarıda yoruma açık tabiki okumayı ve okuduğunu anlayana.Ha şunuda söylüyeyim bizim hiçbir kimseyle bir sıkıntımız yok daha ne yapalım.Çumhur başkanlığı dediniz Müslümanını Mhp seçtirdi Türban dediniz Mhp hemen dedi.Akp kapanıyor dendi Mhp hemen tepkisini gösterdi.Sizlerde biraz konulara takiye yapmadan yalansız yaklaşabilseniz herşey biraz daha güzel olacakama....?
Sen benim yaptığım yorumu iyi oku derim.Sen ya anlamak istememişsin yada iyi algılayamamışsın.
asitane3458
30.03.2008, 19:02
yha abi yapma bahçeli şimdi 180 derece döndü türbana destek werdiğine bıle bın pişman
adislibekir
30.03.2008, 19:17
yha abi yapma bahçeli şimdi 180 derece döndü türbana destek werdiğine bıle bın pişman
Desene Bahçelide sayın başbakanımız gibi Döne döne gömlek çıkartmaya alıştı...Yazık...Allah Bizi ışığa göre dönenlerden etmesin.
ofgurleyuk78
30.03.2008, 23:22
YILIN FIKRASI SECILMIS!!!
Bu hikaye trakyada geçmis gerçek bir olay; Yasli bir
amca, eseginin üzerinde karayolunda seyretmektedir.
Bunu gören trafik polisleri, amcaya takilmak isterler
ve durdururlar.
Polis: Be amca, necin dakman golani?
(Golan: Emniyet kemeri.)
Amca: Dakmam be iste!
Polis: E bak gördün mu, simdi ceza keseceyik.
Amca: Kes bakalim ne keseceysan da gidecem, acele isim
var.
Polis: Peki amca, cezayi sana mi yazalim yogsam esege
mi?
Amca: ???
Polis: Yani cezayi sana yazarsak bes milyon ödeycen,
esege üç milyon ödeycen.
Amca: Bana kes o zaman.
Polis: Neden sana keseyon amca?
Amca: Onun sicili temiz ossun, polis yapcez onu
Arkadaşlar siyaset de işte böyle bir şey. Bizler yurdumuzun ihtiyaçlarını bilerek kendi çapımızdı onları halletmeye çalışalım. Okuyalım ve çevremizdekilerine de okutalım.
*Çoğu basın mensubu,siyasetçi,vs süren bir dava hakkında konuşmak hukuki temayüllere aykırıdır der,hayret ilhan selçuk göz altına alınınca konuşmayan kalmadı.Gerekçe o yaştaki biri öyle göz altına alımamalıymış,peki 86 yaşında göz altına alınan hacı dayım için niye aynı savunma yapılmadı?
El-cevap üstünlerin hukuku.
*YÖK Eski Başkanı Erdoğan Teziç,2 YÖK Üyesine fazldan 400 milyar ödediği tespit edildi,bana kızmayın ben demiyorum Türkiye Cumhuriyetinin Sayıştayı diyor.Bu iki YÖK Üyesi 400 milyarı geri ödeyecekmiş,ee bu kadar mı?Bu haksız ödemeyi yapan,zat hukuk karşısına çıkmayacak mı?
El-cevap,böyle bir şey olmaz olsada,beraat eder,ee burası Made in Turkey.
*Öğretim görevlileri Dr,Doç,Prof gibi ünvanları kazanmak için akademik çalışmalar yapmak zorundadır.Ve bu çalışmalarında çalıntı yapamaz,yaparsa ünvanı geri alınır.
İÜ Eski Rektörü Kemal ALEMDEROĞLU ve Şuan milletvekili olan Necla ARAT'ın bilimsel hırsızlığı tespit edilmiştir,hukuk derki Prof'lukları geri alınacak ama alınmıyor,niye?
El-Cevap:Onlar yapınca bilimsel hırsızlık olmaz,alıntı olur
*Sayın Savcı diyor ki,ben Türk Milleti adına bu davayı açtım.Yaw ben bu savcıya böyle bir yetki verdiğimi anımsamıyorum.Ha anayasa vermiş,vermiş te,aynı anayasa "Eğemenlik kayıtsız şartsız Türk Milletinindir" diyor,Aynı anayasa Türkiye Cumhuriyetinin yönetim biçimi Cumhuriyettir diyor,Cumhuriyette halkın kendi kendini yönetmesidir diyor,peki o zaman benim ülkemin
%47 oyla iktidar yetkisi verdiği bir partiyi tek bir birey,üstelik halkın seçmediği,sadece bir Cumhurbaşkanının seçtiği nasıl kapatmaya kalkar,ben bu demokrasiyi anlamıyorum.Hoş burası hukuk devletiydi dimi
*Finisi tebessümlük bir konuyla bitireyim.Futbol Fedarasyonunu bilirsiniz.Eski Başkan Haluk Ulusoy görevdeyken,"ben tarafsızım" derdi,başkanlığı bıraktı ve GS Başkanlık yarışı gündemde aynı Ulusoy diyor ki,"benim kadar kimse GS'Lİ OLAMAZ" Aslında Ulusoy'un ne denli taraf olduğunuda görmüş olduk.Ha lafı nereye getirecem.
367'nin mimarlarından Prof.Süheyl Batum CHP Genel Başkanlığına adaymış,hep derim Sayın Batum,tam hukuk adamıdır Taraftır ve görüşleri ile siyasi görüşü arasında dağlar kadar farkta yoktur
Gelecek seçimde Sabih Kanatoğlunu görürüz artık
Ah ülkem,Kendine özgü demokrasisi,üstünlerin hukuku,lendine has laiklik anlayışı....
Arif Coşkun
31.03.2008, 13:04
Ülkenin bu noktaya taşınmasında MHP ninde büyük payı olduğunu unutmayalım.Sözde farklı özde farklı olmasaydı AKP'de bu kadar şımarmazdı.Şahsi düşüncem bu.
Abdurrahman 58
06.04.2008, 10:02
Ülkenin bu noktaya taşınmasında MHP ninde büyük payı olduğunu unutmayalım.Sözde farklı özde farklı olmasaydı AKP'de bu kadar şımarmazdı.Şahsi düşüncem bu.
evet çok doğru düşünüyorsunuz..!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
MHP de tam olarak ne yaptigini bilmiyor.
Siyaset Yigit adami bozuyor.
Secimlerden evvel Bahceli "hesap soracam" diye bagiriyordu, simdi ne oldu?
Secimlerden evvel tayyip "bu MHP lilere mecliste selam bile verilmez" diyordu, simdi ne oldu.
Bahceli Tayyip e "siyasi terörist" diyordu, ama simdi ne oldu.
Hicbiri sözünde durmadi.
Ayrica akp ye oy veren eski ülkücüleri de anlamak mumkun degil. Tayyip resmen türk milliyetcilerine hakaret etti. Hemde 12 eylül öncesindekileri de icine katarak. Bunlarin teröristden farki yok dedi.
Böyle bir cumleyi ancak kendini bilmezler kurar.
leblebi82
19.04.2008, 23:04
Düşmanımın düşmanı dostumdur mantığını burda bile görmek mümkün. Birbirleriyle birçok konuda çelişen insanlar ortak düşmana karşı nasıl da ortak hareket ediyor. Gerçekten ilginç. Değişken fikirler her yerde cirit atıyor.
ofgurleyuk78
19.04.2008, 23:16
Utanmasalar DTP ile ittifak yapacaklar.
Utanmasalar DTP ile ittifak yapacaklar.
dtp ye oy veren 10 milyon insanı akpnin temsil etmediği yüzde 53 lük kısma dahil ediyon da dtpyle ittifağa neden saçma bakıyon...onlar 10 milyonu temsil etmiyormu..
Arif Coşkun
19.04.2008, 23:20
Düşmanımın düşmanı dostumdur mantığını burda bile görmek mümkün. Birbirleriyle birçok konuda çelişen insanlar ortak düşmana karşı nasıl da ortak hareket ediyor. Gerçekten ilginç. Değişken fikirler her yerde cirit atıyor.
Burada düşman kim dost kim anlayamadım.Ortada bir gerçek var ve insanlar fikirlerini açıkça beyan ediyor.Sonra biliyorusnuz değişmek son zamanlarda moda.Başbakanımız bile çıkıp ben değiştim demedimi.? Arşivlerden araştırın yıllara göre hiç birbirini tutmaz fikirleri.Hem haklıda.Bir deyim vardır."Gelişemiyorsak değişmiyoruz,değişemiyorsak gelişmiyoruz demektir" Demekki haklılık payı varmış;)
Abdurrahman 58
29.04.2008, 19:58
sizce gelecek belediye seçimlerini kim kazanır.
her yıl olduğu gibi zaten en çok oyu BBP.ve akp alacak ama sizce hangisinin adayı sivasın belediye başkanı olur??
altuntas58
29.04.2008, 20:51
Bence parti gözetmek sizin sivasımıza iyi hizmet eden belediye bakanı gelsin derim
yiğidoturan
11.05.2008, 10:21
kısaca adam olmak için diyeyim ve adam etmek için bence solcu,
daha sonra devam ederim
bu dediğin solculuk nerede TÜRKİYEDE göremedim bence bu yazdığın avrupadaki sosyalistlere ait siz bizdeki solcularda var olandan bahsederseniz daha memnun oluruz
Abdurrahman 58
23.11.2008, 12:03
diğer forumları kirleteceğimize burada fikirlerimizi paylaşabilir.birbirimizi kırmadan tartışabiliriz.
sandalli
23.11.2008, 12:08
Burada düşman kim dost kim anlayamadım.Ortada bir gerçek var ve insanlar fikirlerini açıkça beyan ediyor.Sonra biliyorusnuz değişmek son zamanlarda moda.Başbakanımız bile çıkıp ben değiştim demedimi.? Arşivlerden araştırın yıllara göre hiç birbirini tutmaz fikirleri.Hem haklıda.Bir deyim vardır."Gelişemiyorsak değişmiyoruz,değişemiyorsak gelişmiyoruz demektir" Demekki haklılık payı varmış;)
Haklisin abi, eger degisim olmasa idi bugün hala öküz arabalarina talim etmek zorundaydik.
Merkez_Alperen
21.01.2009, 21:31
Beyler Deniz baykal sizce nereye kadar ergenekon u göremeyecek?..yoksa baykalda mı bu işin içinde?? ondanmı bu kadar telaşlanıyor.?
sivaslıgenç
26.01.2009, 18:05
Beyler Deniz baykal sizce nereye kadar ergenekon u göremeyecek?..yoksa baykalda mı bu işin içinde?? ondanmı bu kadar telaşlanıyor.?
Bence hiç göremeyecek ergenekonu.Eee teleşlandıgına göre vardır onunda bu işin içinde bir işi.Ya terer örgütü desteklenirmi ya bence Chpninde Dtpden farkı kalmıyor artık.
Kibrisli
26.01.2009, 18:32
DTP başkanı Türk Apo'ya sayın diyor, AKP başkanı Erdoğan Apo'ya sayın diyor ikisi birbirine benzemiyor, CHP ve DTP birbirinden farkı kalmayan iki parti oluyor öyle mi? Neye görebenzetiyorsunuz CHP ile DTP'yi birbirine bu iki partiyi birbirine?? Eğer öyle bir düşünceniz varsa 12 milyon üyesi olan bir terör örgütü nün meclisteki partisi anlamına gelir ki çok büyük bir iddiadır, bu tür şeyler yazarken dikkatli olmanızı öneririm.
Saygılar...
Merkez_Alperen
26.01.2009, 19:29
bırakın bu işleri beyleeeeerrrrrrr bu işin altından kesin çıkacak baykall!kimler çıkmadıki baykal çıkmasınn(!)?
ramazan_d
26.01.2009, 19:34
valla siyaset işi karma karışık bir iştirrrr türkiye nereye gidiyorrrrrr acabaaa gelecek günler karanlıkmıı aydınlık mı mechullllll birrrrr kavrammmm
albina58
26.01.2009, 19:42
11. dalga yaptılar bir film senaryosunda,gerçi 11.dalgada elde patladı.
Sapla samanı karıştıranlar,adına da hükümet denilen kıfayetsizler,tüm dolandırıcılık,batan ekonomiler,filistin meselesindeki beceriksiz devlet adamlıklarını kamufle etmek için,tıpkı,türban meselesi getirip altından devlet ihanet kanunları geçirdiği gibi,bu konu ilede beceriksizliklerini örtmek üzere bir film tertip ettiler.
11.dalga bitti,12. dalgada ise baykal ı çıkarsınlar pardon tutuklasınlar eğer gerçekden adamlarsa,eger adamlarsa adam gibi de sonuna kadar yargılasınlar,varsa bir yolsuzluğu,yumurta ticareti,çocuklarına internet ticareti ve benzeri puştluğunu,inanın kenardan laf sokuşturup ortamı bulandıranlardan çok ben merak ediyorum.
Ha bu arada,11 operasyonda tutuklanan çogu kişi serbest bırakıldı,özel harekattan ayrılıp ta çete kuran,polislikte veya özel harekattan ayrılanların yakın arkadaşı bir kaç kişi dışında içerde adam kalmadı,gerçi onlarında çogu çıkacak zira sapla saman karıştırmak,tekmili birden kırk senaryo yazanlar ilim bilim adamı ile suçluları karıştırdırıp,ortaya yanar dönerli meze yapıyolar.Halkta bunu afiyetle yemeye devam ediyor.
çılgın_türk
26.01.2009, 19:47
[Haber 7] Erkam Tufan AYTAV ,
Şu sıralar Arap dünyasında en çok anlatılan fıkra
Bir gün üç Arap ülkesi lideri bir uçakta gidiyorlarmış, bir tanesi diğerlerine hava atmak için demiş ki;
- Şimdi ben uçaktan bir çuval pirinç atsam halkım bana bir hafta dua eder.
Yanındaki lider söze karışmış;
- Ben bir çuval pirinç atsam halkım bana bir ay dua eder demiş.
Üçüncü lider de ben bir çuval pirinç atsam halkım bana bir yıl boyunca dua eder demiş.
Bütün bu konuşmaları duyan pilot dayanamamış, ben şimdi sizin üçünüzü de aşağı atsam bütün Arap dünyası bana ömürleri boyunca dua ederler demiş.
Gazze sonrası Arap dünyasının ruh haletini bu fıkra çok iyi özetliyor.
ramazan_d
26.01.2009, 19:52
ya türkiye adam gibi bir kalkınma planı yapmalı kimse kimseye çamur atmamalııı fikirler ortak oluppppp türkiye nesillerine ............eğitim iş sosyalll yaşam standardııı olmalııı boş gereksiz işleleee türkiyeee geriye gitmemeliiiii bizler birbirimize çamur atarsak mümkünüüü yokkkk türkiye ileri gitmeyyyi bırakkkk hep geriyeee gidiyoruzzzzz bakın türkiyede son 6 yılda değişen ne olduuu acaba hepp fakirlik sefillikten başka bir şey olmadıııı zengin iseeee para üstüneee para bastıı fakir ise fakir kaldıııı bu ülkede
çılgın_türk
26.01.2009, 19:57
İşte Encümen-i Daniş zihniyeti
Ergenekon Davası ile gündeme gelen 'Encümen-i Daniş', son günlerin en fazla merak edilen oluşumu. Grubun başkanlığını yürüten eski TBMM Başkanı Necmettin Karaduman, her ne kadar, "Bizim gizemli bir tarafımız yok. Arkadaşlar arası sohbet grubuyuz." dese de, dışa kapalı olduklarını ve toplantıda yapılan konuşmaların gizli olduğunu kabul ediyor.
Eski Meclis şimdi Encümen-i Daniş’in başkanı Karaduman, birkaç gündür yazılı ve görsel basında ön plana çıkıyor ve bu kurulu, kurulda konuştuklarını bunun da çok doğal bir şey olduğunun altını çiziyor. Ve ısrarla arşivimiz yok, sohbet grubuyuz diyor ve şunu özellikle ekliyor. Kurulda konuştuklarımızı tavsiye olarak devletin başındaki ilgili kişilere gönderiyoruz kaydını düşüyor. Ancak bu kurula neden Hilmi Özkök gibi Demokrat düşünceli insanların alınmadığını açıklamadığı gibi şimdiye kadar tavsiye niteliğindeki kurul toplantı mektuplarını kamuoyu ile neden paylaşmadıklarını açıklamıyor.
Burada öne çıkan ise bu oluşumun müdavimlerinin halkın hayat tarzının koordinatlarını belirlemedeki rolleri. Kurulun asıl amacının bu olduğunu müdavimleri kadar, bu kurulu yakından tanıyanlar da inkar etmedikleri gibi açıktan da savunuyorlar. Hatta daha da ilerisinin olduğunun altını çiziyorlar.
“Kod adı Darbe” kitaplarının yazarı gazeteci Zihni Çakır bir röportaj’da, Encümen-i Daniş’i, ‘sohbet grubu’ nun ötesinde şöyle tanımlıyor.
Çakır; “Encümen-i Daniş, 17. yüzyıldan bu yana var olan bir gelenek. Aslında bu soruyu şöyle sormak lazım, 1940 sonrası Türkiye’ sinde Encümen-i Daniş ne demek? Zira 1940 öncesi Encümen-i Daniş, gerçekten 1850’de başlamış ve geleneksel danışma meclisi olarak faaliyet göstermiş bir yapıdır. Merkezi devletin gerek toplumsal gerekse uluslararası politikalarına, bilgeliğiyle, birikimiyle ve engin öngörüsü ile katkı sağlayacak öneriler sunan bir nevi akademik danışma kuruludur. 40 daimi 30 geçici üyesi bulunmakla beraber, bu üyelerin tamamı kendi alanlarında uzman isimlerden oluşur. Ancak 1940’lardan sonra, ideolojik bir kimliğe bürünerek nihilist bir Kemalizm ve seküler laiklik anlayışının üssü haline gelmiştir.” Tesbitini yapıyor.
Türkiye’nin darbeli yıllarını saymasak bile her dönem bu vatanın evlatları devleti tarafından ya terbiye edilmeye çalışıldı, ya da zenci (solcu-sağcı, alevi-sünni, Türk-kürt veya dinli-dinsiz) muamelesine tâbi oldu.
1980 darbesi ve 28 Şubat’ta O Zenci - üvey evlatların başına gelenlerden bir çoğumuzun yaşı musait olanlar biliyor.
İşte ‘Encümen-i Daniş’ veya ‘Sohbet Grubu’ nun, 1980 darbesinde halka yansıyan zihniyeti.
Malum olduğu üzere 12 Eylül 1980 darbesinde bir çok kesim gözaltına alındı. Bir kısmının mallarına el koyuldu, bir kısım insanlar ise cezaevlerine gönderildi.
İşte Merhum Süleyman Hilmi Tunahan Hoca efendi’nin rehberlik yaptığı ve vatan evlatlarının namuslu, dürüst vatandaş olarak yetişmelerine yardımcı olmak amacıyla açılan Orta öğretim talebe yurtları ve Kur’an Kursları askeri yönetim tarafından hemen devletleştirildi, aynı zamanda bu hizmetleri yapanların ileri gelenleri ve sorumluları içeri alınmıştır. Bunların içinde Merhum Kemal Kaçar beyefendi de vardır.
Yakın dostu Hüseyin Kumaş beyefendi, Kemal kaçar bey’in haksız bir şekilde içeri (cezaevine) gönderilmesine gönlü razı olmadığından çareler arıyordur. Ve yakın tanıdığı Mehmet Niyazi bey’e; ne yapabiliriz, Kemal Kaçar bey’e nasıl yardımcı oluruz düşüncesiyle dertleşmeye gelir.
Mehmet Niyazi bey, yardımcı olmak düşüncesiyle, iyi tanıdığı ve kendisini ‘Encümen-i Daniş’ üyesi olarak tanıtan Cemal Tarlan’a gidebilecekleri cevabını verir. Bunun üzerine Hüseyin Kumaş ve Niyazi Özdemir, İstanbul emniyet müdürlüğü de yapmış olan Cemal Tarlan’ ın yanına giderler.
Ülke’nin olağanüstü günler geçirdiği bir zamanda, Cemal Tarlan’ a yapılan ziyaretin sebebini öğrenmek isteyen Cemal Tarlan’ a, Mehmet Niyazi bey tarafından konu açılır ve yardımcı olması istenir.
Cemal Tarlan’ın ilk sorusu manidardır. Tarlan, Hüseyin Kumaş beyefendiye hitaben; “Atatürkçü” müsünüz? Diye başlar konuşmaya.
Hüseyin Kumaş beyefendi cevaben; efendim, biz siyasi bir kuruluş değiliz, ne de bir ideolojimiz var diyerek; ” ayrıca Müesselerinin hepsinde Atatürk büstü, resimleri, Gençliğe hitabenin bulunduğu, Atatürk özel köşesi olduğunu anlatır.
Ancak ‘Encümen-i Daniş’ üyesi Cemal Tarlan, soruyu tekrar sorar; “siz Atatürkçü müsünüz?”
Hüseyin Kumaş beyefendi yine aynı cevabı verir ve bizim Atatürk’e karşı bir duruşumuz yok demeye çalışsa da Tarlan’ın aynı sorusu tekrar gelir.
Bunun üzerine Mehmet Niyazi Özdemir, konuya açıklık getirmek üzere bu konuşmaya müdahil olur ve Tarlan’ın sorusunu netleştirir.
Niyazi Özdemir; ‘Hüseyin bey, siz rakı masasında bardağın dibine vurur musunuz?‘
Bu sorunun karşısında Hüseyin bey şaşırır ve de mahçup olur. Ve ortam bir anda serinler.
Bir milletin yeniden var olma mücadelesinin liderinin adını ve düşüncelerini, yani Atatürkçülüğü rakı masasına indirgeyen bir zihniyetle karşı karşıya olduğunu anlayan Hüseyin Kumaş ve Mehmet Niyazi bey çaresiz oradan ayrılırlar.
“Kod adı Darbe” kitaplarının yazarı gazeteci Zihni Çakır, 1940’lardan itibaren yeniden şekillenen ‘Encümen-i Daniş’ in yapısını-felsefesini şöyle anlatıyor. “Asıl vahim olan, 1950’lerin sonlarında büründüğü yeni kimliktir. Türkiye’nin NATO konseptine girmesi, komünizmin öncelikli tehdit kabul edilmesi ve olası bir komünizm işgaline karşı geliştirilen savunma stratejisi olarak adlandırılan Seferberlik Tetkik Kurulu’nun kurulması ile beraber, Encümen-i Daniş, danışma meclisi pozisyonundan çıkarak, yasama-yürütme-yargı erklerini kontrol ve yönlendirme konumuna gelmiştir.
Aslında buradaki temel felsefe, 1940’dan sonra oluşan nihilist Kemalizm ve seküler laikliğe dayanan ideoloji eksende, devletin üç ana tehdit olarak algıladığı komünizm, irtica(gericilik) ve bölücülükle mücadeledir arzusudur.
1954 sonrası Encümen-i Daniş felsefesi, bu üç ana tehdidin herhangi birinde meydana gelecek örgütlenmenin terör boyutundaki mücadelesinde, simetri ilişkiyi yaratma felsefesidir.”
Son söz: sanırım buradaki şifre, bu tesbitteki , “Encümen-i Daniş” 1940’lardan sonra, ideolojik bir kimliğe bürünerek nihilist bir Kemalizm ve seküler laiklik anlayışının üssü haline gelmiştir” cümlesi olsa gerek.
Mazhar ARSLANOĞLU / Ulusalstratej.com
DTP başkanı Türk Apo'ya sayın diyor, AKP başkanı Erdoğan Apo'ya sayın diyor ikisi birbirine benzemiyor, CHP ve DTP birbirinden farkı kalmayan iki parti oluyor öyle mi? Neye görebenzetiyorsunuz CHP ile DTP'yi birbirine bu iki partiyi birbirine?? Eğer öyle bir düşünceniz varsa 12 milyon üyesi olan bir terör örgütü nün meclisteki partisi anlamına gelir ki çok büyük bir iddiadır, bu tür şeyler yazarken dikkatli olmanızı öneririm.
Saygılar...
arkadaşım sayın baykal ergenekon tutuklularının avukatı degilmiydi peki o zaman dogu perinçekte o davadan tutuklu dimi ne oldu dogu perinçekin apoyla çok samimi fotografları çıktı ortaya sayın baykal nasıl avukatı olabılıyor..açıklaması varmı başbakan sayın demiş olabilir agzından kaçmıştır cunki bulundugu makam geregi herkese sayın dıye hitap ediyor orda dili sürçtü sayın apo dedi ...ikincisi en zon gozaltılarda yıne apoyla sarmaş dolaş goruntuleri olan biri ismi aklımda degil bunuda şimdi istanbul belediyesine aday gosterilen sayın kemal kılıcdaroglu şöyle demişti ismi aklımda degil dedigim sahıs için neye dayalı goz altına alıyolar demişti ...bu ne oluyor chp apoyla resım cektırenlerı destklemekten avukatı olmaktan cekinmiyor fakat başbakan yanlışlıkla sayın apo dıyor yanlış anlaşılıyor olmaz boyle... iyi düşünmek lazım!!!!!
ramazan_d
26.01.2009, 20:50
evet kelimeler bazen karışabiliyorrr
sivaslıgenç
26.01.2009, 21:24
Saygılar...
İnkar etrmeye gerek yok Ergenekon apacık bir terörr örgütü.Ee pkkda terör örgütü pkknın avukatlıgını açık açık kim yapıyor Dtp.Ergenekonun avukatlıgını kim yapıyor Chp.Herşey ortada bu yazımdan sen çıkar neyin ne oldugunu...
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.