Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas Otogar'ı Taşınmalı mı?
aozdemir
21.02.2008, 13:34
yeni otogarın yapılması konusunda başkanımız kararlımı acaba. otogarın yerinin değişmesi sivas halkı için eziyet olur.
tekniker58
21.02.2008, 14:51
yeni otogarın yapılması konusunda başkanımız kararlımı acaba. otogarın yerinin değişmesi sivas halkı için eziyet olur.
eziyetin ötesinde sil baştan bir proje olacak eğer taşınma kararı kesinleşirse.tekrar masraflar tekrar eziyet ozaman halk otobüslerinide kaldırması lazım eğer onun için farklı bir şey düşünmüyorsa.
alışverişmerkezi yapılacak galiba arsa müsait , hayırlısı olsun şimdiden
aozdemir
21.02.2008, 17:30
alışveriş merkezi için başka yermi yok.
sivas fatihi
20.02.2009, 15:32
bence otogarın yerinin değiştirilmesi çok güzel olur.yerine yapılacak alışveriş merkezi daha verimli olur...........
besyo_cu
20.02.2009, 16:26
Çağın gerisinde olan ilçe terminalini andıran görüntüye sahip mutlaka ve mutlaka ya yerinin değişmesi yada restore edilmesi gerek.
Terminaller ilin tanıtımı için büyük öneme sahiptir oradan gelip gecen binlerce yolcu o terminali görüp ilimiz hakında yanlış düşüncelere yönelebilir.
mesele rant meselesi,hemen sağ tarafında dünya kadar boş arsa varken neden acaba terminali yıkıp yenisiyle uğraşılmak isteniyor,çünkü terminal arazisi belediye ye ait sağ taraftaki boş araziler şahıslara ait oralara imar vermezsiniz,500 mt ilerideki yere alışveriş merkezi yaptırırsınız el-insaf arkadaşlar
sivas fatihi
05.03.2009, 15:24
mesele rant meselesi,hemen sağ tarafında dünya kadar boş arsa varken neden acaba terminali yıkıp yenisiyle uğraşılmak isteniyor,çünkü terminal arazisi belediye ye ait sağ taraftaki boş araziler şahıslara ait oralara imar vermezsiniz,500 mt ilerideki yere alışveriş merkezi yaptırırsınız el-insaf arkadaşlar
hep öyle denir zaten.neden iş sivasa gelince sivas halkı yapılanların yanında olmuyor.kayseride istanbulda neden 5 yıldızlı avrupa standartlarında terminaller varda sivasta olmasın.ankarada yolcular otobüsten iniyor terminal diye girdikleri yer 5 yıldızlı alışveriş komleksi.neden öyle düşünüyorsunuz neden sivasa yararlı olacak şeyleri kabul etmek istiyorsunuz anlamıyorum...
:confused:
hocam 2 kere yazmışsın problem değilde okumada zorluk yaşıyorum sabah sabah:D,mesele şu tabiiki isterim bir kayseriyi geçsin halk rahat etsin,sivas için en iyisini istemeyen fatih ürek gibi olsun,ama işin içinde rant kavgası var problem burada,matrix filmlerini izlemişsindir muhakkak orada bir felsefe yapılıyor,doğru yada yanlış,elma diye tuttuğun elindeki şey belkide elma değil armuttur,doğuştan beri sana böyle yutturuldu muhabbeti geçiyor,yani yanlış gördüğümüz şeyler doğru gördüğümüz şeylerin altından yanlış çıkabiliyor,sivasta ekmek parasını sadece ranttan kazanan bir kesim var,yalakalık yaparak v.s bunların şakşakçılığında kendini bolu beyi görmenin bir manası varmı,devletin kurumu otogar yerine yeni binalar alanlar yaratmak istiyor,devletin diğer kurumu yürütmeyi durdurma kararı alıyor,yani burda bir problem var demekki,neden aksu ya yürütmeyi durdurma kararı vermediler,yada ne bileyim şehir parklarına v.s,otogarı yıkarım sivasın öte ucuna taşırım,otogarın olduğu alana 5 yıldızlı hilton otelini dikerim,ama faydalanacak şahıslarıda 1-1 yazarım yani problem değil ama dediğim gibi bu memlekette herkes kendi kayığını yüzdürmeye çalışıyor,deniz yok ama çok iyi kayıkçılarımız var anlayan anlamıştır umarım
ya beyler Allah aşkına sivasın nufusu nedir ki sizler yeni otogar için uğraşıyorsunuz? bırakın ya paraları birilerine peşkeş çekeceğinize o paraları sivas halkına daha faydalı bir biçimde kullanın...
heee bence aksuyu yapın o paralarla ne terminali
suyumu çıkmış terminalimizin ne güzel daha yepyeni yav
tam olarak tartışma nedir anlayamadım.. terminal binasının taşınması mı? terminal binasının yerine alışveriş merkezi yapılması mı?
bende anlamadım ama galiba daha büyük alışveriş merkezi olan bir otogar inşaası olacakmış sanırsam.
yeni termianl binasının yapılacağını biliyoruz eğer buysa kompleks yapı neden eleştiriliyor bence güzel olur... peşkeş falan yazmış arkadaşın biri o kadar olacak alıştık burası Türkiye...
altuntas58
05.09.2009, 17:52
Bu proje önceki belediye başkanı sayın sami aydın beyin uygulayacağı bir projeydi sanırım sayın doğan ürgüp beyin böyle bir düşünesi yoktur en azından şimdilik yoktur
hee bencede eski çamlar bardak oldu sami beyin kulakları çınlası.
evet seçim vaadlerinde de terminal binasının yerinde kalması tasınmaması sözü vardı...
taşınmasa bile daha güzel daha modern bir yapıya büründürebilir...sivas küçük diye hiç bir adım atmamamk olmaz.
tamamda goramazcım güzel kardeşim yarım kalan yerler varya önce onlar bitirilse fenamı be kardeşim aksuya baksana tarihe karışıyo yvaş yavaş bunu dedik yapılmasın demedik.
tabi ki haklısınız güldane hanım bütün projelerin tamamlanmasını ister...tamamlanmıyor o ayrı mesele..
besyo cu kardeşimizin dediği gibi terminal bir ilin vitrinidir neticede sivaslı olmayan bir çok insan sivasa dair tek gördükleri şey terminal dir.. bu da onlar için sivas hakkında iyi bir izlenmim bırakır... neden olmasın
haklısın kardeşim tabiki haklısın da aksu olsun paşabaçe olsun diğer gezi alanlarımızda turistleri çeken yerlerya o yüzden demiştim.
Mevcut otogar Sivasa hiç yakışmıyor. hem eski hem bakımsız hem küçük hem çok pis. Sivasa dışardan gelen misafirleri ilk karşılayan yer olan otogarın daha gösterişli olması gerekir.
Yenileme yapılabilir.Taşınması düşünülen yer hem şehre uzak hem ulaşım sıkıntı hem de çevre yollarına ters.Şu anda terminalin olduğu yer sivasta terminal olacak en güzel yer.
Ayşegül1967
05.09.2009, 20:14
yenilenirmi başka bölgeye mi taşınır bilemem ama bi an önce terminale el atılması lazım rezalet bi halde gerçekten...
dolcepresto
06.09.2009, 23:36
bu başkan hangi parayı nereden bulacakta yeni otogar yapacak,geldiği günden bu yana her proje için''mevcut durumu koruyacağız'' diyen Doğan ÜRGÜP değilmi.
İsmail Özçelik
07.09.2009, 07:22
Yenileme yapılabilir.Taşınması düşünülen yer hem şehre uzak hem ulaşım sıkıntı hem de çevre yollarına ters.Şu anda terminalin olduğu yer sivasta terminal olacak en güzel yer.
Bence taşınması gayet mantıklı çünkü yeni çevre yolu oradan geçecek ve otogar şehir içinde kalacak zamanla yeri daha da değerlenip rant kavgasına dönüşmeden taşınmalı. Kuzey çevre yolu projesinin haritası şöyleydi (Resim Sami Aydın'ın kişisel sitesinden alınmıştır):
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
geçen gün kayseri otogarını ilk kez gördüm..adamlar büyükşehir olmayı geçekten hakediyorlar...
Verilmli ve herşeye uygun olan
Sivasın Şu şartlarında Taşınma Gereksiz Ama Sivas Gelişir ise O zaman taşınır
İsmail Özçelik
10.01.2010, 22:49
Sivasın Şu şartlarında Taşınma Gereksiz Ama Sivas Gelişir ise O zaman taşınır
Bence gelişmeden taşınması daha mantıklı, çünkü gelişince çevre yolu değişir, şehir içinde kalır ve taşınması her bakımdan zorlaşır. Ama şimdi taşınırsa yeni bir cazibe bölgesi oluşur, şehrin kabuğunu kırmak için bir fırsatı olur. Hem de taşınması gerektiği belliyken o kadar parayı belediye oraya gömmemiş olur
kolsuz_kerim
10.01.2010, 23:03
yeni otokar şart sivasa hiç iç acıcı durmuyor nufüsu az olsada gelenler gidender çok nüfüs dışarda zaten hep sivasın
terminelin taşınıp taşınmaması neden bu kadar önemli anlayamadım ki?
alışveriş merkezi için illa yer aranıyorsa alibabaya olur kümbete olur karşıyakaya olur olur da olur. sivasın taşlıdereye doğru genişleyeceğini düşünmüyorum. bir tarafta üniversite var. daha ilerisi arazi dar.
Sivasın şuan için acil bir şekilde daha modern bir terminal binasına ihtiyacı var. yapsınlar da nereye yapıyorsa yapsınlar.
İsmail Özçelik
11.01.2010, 13:52
terminelin taşınıp taşınmaması neden bu kadar önemli anlayamadım ki?
alışveriş merkezi için illa yer aranıyorsa alibabaya olur kümbete olur karşıyakaya olur olur da olur. sivasın taşlıdereye doğru genişleyeceğini düşünmüyorum. bir tarafta üniversite var. daha ilerisi arazi dar.
Sivasın şuan için acil bir şekilde daha modern bir terminal binasına ihtiyacı var. yapsınlar da nereye yapıyorsa yapsınlar.
Orası zaten şu an park da olabilir. Kaçan balık yeterince büyük oldu ondan büyüğü gelmez daha. Ben sadece şehircilik açısından taşınması gerektiğini söylüyorum. Sebeplerim ise;
-Havaalanına yakın olmalı, ilçelere ve diğer şehirlere gidenleri mağdur etmemeli,
-Hızlı Tren İstasyonuna yakın olmalı,
-Kuzey Çevre yoluna yakın olmalı, şehrin içinde kalmaması için,
-Şehrin yeni gelişebileceği bir yönde olmalı,
-Ulaşım kolaylığı sağlanabilmeli.
MUTLU İTİK
11.01.2010, 14:23
Yaa arkadaşalar takmışsınız bir süper markete alışveriş merkezine dönünde halinize bakın neredeyse ilçelere bile market açan carrefour neden gitti sivas tan burdan akıl vermesi kolay buraya yazın bakalım marka-öncü-marketim dilek- bim- orhan süper market-star market-kiler-zirve-şok-migros- bunların sivas ta kaçar adet şubesi oldu hazır tüketim şehri oluyoruz sivas taki kiralardan bahsedin bakalım gelip alışveriş merkezi yapacak adamlarda şahıs yerlerine göz diksinler oralara kursunlar da görelim terminal yerinden neden taşınsın diyorsunuzki kuzey çevre yoluna yakın olsun kuzey çevre yolunun ordu kısmı bitti ama bizim bürokratlarımız daha yolun nereden geçeceğine karar veremedi yapılan yol akdenize geçiş yolu olarak kullanılmak için atılan bir adımmı siz terminali kuzey yolunun sivas a girdiği yere bile yapsanız o araçlar yine taşlıdere istikametinden gidecek.
Birde en büyük kayıplarımız kamu taşınmazlarının ihaleye 49 yıllığına verilmesi ve artışların ozamanın şartlarına yapılması geçen beledie döneminde duymayan kalmadı terminal otelinin ve hoby spor kompleksinin yıllık verdiği kirayı. Belediye kendi arazi ve taşınmazlarını kurduğu şirketle çalıştırmasından yanayım. Alışveriş merkezleri sivas a fayda getirmeyecek kendi aramızda kazandığımız paraları sürekli dışarı çıkaracak
İsmail Özçelik
16.01.2010, 15:55
Süper markete avm'ye takan yok, mesajı dikkatli okursanız orası park bile olacaksa olsun ancak otogar taşınsın yazdım.
Orası zaten şu an park da olabilir. Kaçan balık yeterince büyük oldu ondan büyüğü gelmez daha. Ben sadece şehircilik açısından taşınması gerektiğini söylüyorum. Sebeplerim ise;
-Havaalanına yakın olmalı, ilçelere ve diğer şehirlere gidenleri mağdur etmemeli,
-Hızlı Tren İstasyonuna yakın olmalı,
-Kuzey Çevre yoluna yakın olmalı, şehrin içinde kalmaması için,
-Şehrin yeni gelişebileceği bir yönde olmalı,
-Ulaşım kolaylığı sağlanabilmeli.
Dediklerinize katılıyorum Fakat Sivası genişlemesini dikkate alırsanız Terminalin yeri gayet iyi hani büyüyen bir şehir olsa o yerdeki trafiği alt üst etse taşınma gerekir mesela Bursa eski terminali şehrin ortasında ayrıca trafiği rahatlatması için kaldırıldı gören varsa bilir sonra Kayseri Sürekli genişleyen bir şehir o yüzden taşında ve şevre yoluna yakın oldu fakat Sivasta bu durumları göremiyorum ayrıca taşımakla ordaki Esnafı madur ederiz Bunuda unutma Sivas için ivedi değil Otogar başka sorunları var
terminal binasının yanında civarında esnaf mı var?
terminal binasının yanında civarında esnaf mı var?
Otobüs İşletmelerini kastedmiştim Goramaz
etzel1967
17.01.2010, 00:08
elbette otogar taşınmalı ve o alana alışveriş merkezi ve otel yapımının önü açılarak yüzlerce hemşehrimize iş olanağı tanınmalıydı...sayın sami aydın a her türlü engeli çıkaranlar büyük vebal altına girmişlerdir...acaba nasıl hesap verecekler hesap gününde...
İsmail Özçelik
28.03.2010, 20:45
Hedef 4.12. Belediye hizmet bina ve alanlarını daha uygun yerlere taşımak, mevcut
alanları yeniden değerlendirmek
STRATEJİ: Belediye hizmet bina ve alanlarının şehir merkezinde kalması ve dağınık
şekilde bulunması, hem şehir içi trafik yoğunluğuna hem de hizmet verimliliğine
olumsuz etki etmektedir. Hizmet bina ve alanlarının daha uygun yerlerde
projelendirilmesi ve mevcut yerlerinin yeniden değerlendirilmesi hedeflenmektedir.
Faaliyet/Proje 4.12.1. Saha alanı (Kılavuz Belediye Tesisleri)
Faaliyet/Proje 4.12.2. Terminal binası
Belediyemiz hala taşımayı düşünüyor inşaallah taşınabilir.
eyuphulagu
28.03.2010, 23:12
Sivas'ın geleceği açısından Terminal mutlaka uygun bir yer taşınmalı...Nereye taşınır ,ilemem;şehir dışına mutlaka taşınacak taşınmalı da....Burasının toplu konut alanı olarak değerlendirilmesinden yanayım...Sivas' ın sitelerle çevrilmiş bir şehir olmasını canı gönülden istiyorum...Sivas eğer ben kabuğumu kırmak,gelişmiş şehir olmak istiyorum diyorsan bu tür yenilikler açık olamk zorundasın..Zaten Terminalimiz de şu anda çok ilkel bir vaziyette;Sivas'a da hiç yakışmıyor...Yepyeni,modern bir terminalin Sivas'a çok yakışacağını düşünüyorum...
burak5866
16.05.2010, 10:53
kesinlikle taşınmalı ama belediye bunu düşünmüyor aynı yerde yapacakalr bence büyük hata.
Bence yapılması gereken şey bu terminalin yıkılıp aynı yere daha kapsamlı bir terminal konulması.
Şehir dışına konulacak terminalin kime ne faydası var arkadaşlar?
Eğer Sivasımızın tanıtılmasını o kadar çok istiyorsanız bırakın terminal yerinde kalsın, modernizasyonu yapılsın, şehrimize diğer şehirlerden gelen yolcular şöyle uzaktan bakınca beğensinler.
Dağın başına al götür terminali, ne şehir belli olsun, ne orada bulunan yolculuk edecek vatandaş ulaşabilsin. Bu mu amacınız.
Ayıptır ya.
İsmail Özçelik
09.12.2010, 15:12
Bence yapılması gereken şey bu terminalin yıkılıp aynı yere daha kapsamlı bir terminal konulması.
Şehir dışına konulacak terminalin kime ne faydası var arkadaşlar?
Eğer Sivasımızın tanıtılmasını o kadar çok istiyorsanız bırakın terminal yerinde kalsın, modernizasyonu yapılsın, şehrimize diğer şehirlerden gelen yolcular şöyle uzaktan bakınca beğensinler.
Dağın başına al götür terminali, ne şehir belli olsun, ne orada bulunan yolculuk edecek vatandaş ulaşabilsin. Bu mu amacınız.
Ayıptır ya.
Bilginiz var mı bilmiyorum ama karayolları stratejik hedeflerine göre Sivas'a Kuzey Çevre Yolu ve daha geniş kapsamlı hedeflerde ise Sivas'a otoyol yapılması düşünülmektedir. Detaylı bilgiler zaten internette mevcut. Hal böyle iken neden taşımayalım? 2 gün sonra bu yollar yapılınca tekrar mı masraf yapalım o kadar zengin miyiz? Yok eğer taşınmasın diyenler o gün geldiğinde parayı ceplerinden verecekse amenna ama kimse çıkmaz. Zaten şu an bile şehir içinde olan bir yer ve ne gelen memnun ne giden. Hızlı tren entegrasyonu da yok. Eski dönemde taşınacaktı ancak onda da yer seçimi yanlışmış. Bence şehrin geliştiği göz ardı edilmeden. Otoyol, Kuzey çevre yolu, havaalanı ve hızlı tren dikkate alınarak yeni bir yere taşınmalı.
alix_özdemir
09.12.2010, 15:31
Bilginiz var mı bilmiyorum ama karayolları stratejik hedeflerine göre Sivas'a Kuzey Çevre Yolu ve daha geniş kapsamlı hedeflerde ise Sivas'a otoyol yapılması düşünülmektedir. Detaylı bilgiler zaten internette mevcut. Hal böyle iken neden taşımayalım? 2 gün sonra bu yollar yapılınca tekrar mı masraf yapalım o kadar zengin miyiz? Yok eğer taşınmasın diyenler o gün geldiğinde parayı ceplerinden verecekse amenna ama kimse çıkmaz. Zaten şu an bile şehir içinde olan bir yer ve ne gelen memnun ne giden. Hızlı tren entegrasyonu da yok. Eski dönemde taşınacaktı ancak onda da yer seçimi yanlışmış. Bence şehrin geliştiği göz ardı edilmeden. Otoyol, Kuzey çevre yolu, havaalanı ve hızlı tren dikkate alınarak yeni bir yere taşınmalı.
Ki terminalin yeri bu kadar değerliyken, her projede karşımıza dikilen yer bulamıyoruz polemikleri varken ve şehir artık kabuğuna sığmıyoren mutlaka yeni ve başka yere bir terminal yapılmalı.
2 gün sonra bu yollar yapılınca tekrar mı masraf yapalım o kadar zengin miyiz? Hızlı tren entegrasyonu da yok. Eski dönemde taşınacaktı ancak onda da yer seçimi yanlışmış. Bence şehrin geliştiği göz ardı edilmeden. Otoyol, Kuzey çevre yolu, havaalanı ve hızlı tren dikkate alınarak yeni bir yere taşınmalı.
İyi de sayın dostum.
2 gün sonra bu yolların yapılması ile neden otogar taşınsın ki?
Böyle bir kanun mu var?
Yeni otoyol yapılınca il otobüs terminalleri taşınır... İlginç. Böyle acayip bir fikri ilk defa duydum.
Ben olduğu yerde terminal kalsın ve modernizasyon yapılsın diyorum.
Otoyol, Kuzey çevre yolu, havaalanı ve hızlı tren dikkate alınarak yeni bir yere taşınmalı demişsiniz ama ne alaka anlayamadım.
İnternetten daha yapılması planlanma aşamasında olan ( kim bilir kaç sene sonra yapılır veya biz görür müyüz?) kuzey çevre yolu projesi ile yol havaalanı civarından geçecek. Eee. İstasyon da oralarda ve ilginci şu anki otogar da aynı yerlerde. Yani mükemmel bir ulaşım olacakken siz otogarı alın dağ başına götürün, iyice değerlenen araziyi de bazılarına! peşkeş çekin...
Göz göre göre dolandırıcılık olur ama bu.
Değil mi?
İsmail Özçelik
09.12.2010, 17:25
Otoyol, Kuzey çevre yolu, havaalanı ve hızlı tren dikkate alınarak yeni bir yere taşınmalı demişsiniz ama ne alaka anlayamadım. demişsiniz şehircilik bilginiz olmadığını düşünmeme yetecek kadar bir cümle tartışmaya gerek yok o yüzden
Yer olarak nerede yaşıyorsunuz bilemem ama sizden fazla Büyükşehirde bulunduğum da aşikar.
Kuzey çevre yolu, tren yolu ve havaalanının aynı yerde bulunup özellikle otogarı çok daha farklı yere taşımayı teklif eden zihniyetin şehircilik anlayışını da ben şimdi ancak anlayabiliyorum.
Gerçekten tartışmaya bile değmezmişsiniz.
LÜTFEN OKUYUN!.. ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 4YP0)
burak5866
22.06.2011, 16:53
erzurumdan size örnek.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
İsmail Özçelik
22.06.2011, 20:33
Sivas'ta hızlı tren ile otogar gerekirse yan yana olmalı ama bizim otogarımızda kesinlikle taşınarak yeri değerlendirilmelidir. Havaalanımız ile de otogar-istasyon ikilisinin ulaşımı mümkün olduğu kadar kısa olmalıdır.
izmirliyigido
23.06.2011, 08:57
Şimdiki otogar yerinin AVM ve otel olması, otogarın yeni yerde daha modern ve geniş kapsamlı yapılması gayet olumlu bir düşünce. Yeni yapılacak otogar ise Kuzey çevre yoluna yakın ve giriş çıkış kolaylığı olan, yol üstünde olması + puan olur.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.