PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Golcüler sustu, Yiğido tekledi!


_DuMaN_58
26.02.2008, 17:52
Turkcell Süper Lig'in flaş takımlarından Sivasspor, son haftalarda golcülerinin suskunluğu nedeniyle maç kazanmakta zorlanıyor. Yiğido'ya attıkları gollerle hayat veren Muhammed Ali, Musa Aydın, Cvetkov ve Mehmet Yıldız son haftalarda etkisiz kaldı..

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sezonun ilk yarısında hem ofansif, hem de defansif anlamda başarılı bir grafik çizen kırmızı-beyazlı ekip, son 4 maçında istikrarsız bir performans sergiledi.

Ligin ilk yarısını 37 puanla 3 büyüklerin önünde lider olarak tamamlayan, ikinci yarının ilk 2 haftasında Trabzonspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarını da 2-0'lık skorlarla geçen Sivasspor, son haftalarda özellikle gol yollarında etkili olamayınca, üst üste puan kayıpları yaşadı.

Ligin ikinci yarısında, Trabzonspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor galibiyetlerinin ardından Fenerbahçe'ye yenilip, Gaziantepspor ve Çaykur Rizespor ile berabere kalan Sivasspor, son 4 maçlık periyotta sadece Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u deplasmanda 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Son 4 maçında sadece 2 kez rakip fileleri havalandırabilen kırmızı-beyazlı ekip, bu periyotta kalesinde 4 gol gördü.

23. hafta sonunda 48 puanla 4. sırada yer alan Sivasspor, son haftalardaki puan kayıplarının ardından lider Galatasaray'ın 3, ikinci Fenerbahçe'nin 2, üçüncü Beşiktaş'ın ise 1 puan gerisinde kaldı.

-GOLCÜLER SUSKUN-
Sivasspor'un bu sezon kaydettiği 34 golün (3'ü hükmen) 25'ünde imzası bulunan golcüler Mehmet Yıldız, Muhammed Ali Kurtuluş, Musa Aydın ve İvan Cvetkov, son haftalarda gol yollarında etkisiz kaldı.

Son 4 maçta atılan 2 golün birinde Mehmet Yıldız'ın, diğerinde ise Musa Aydın'ın imzası bulunuyor. Mehmet Yıldız, attığı golle takımını Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçında galibiyete taşırken, Musa Aydın Fenerbahçe filelerini havalandırmasına rağmen takımını 4-1'lik yenilgiden kurtaramadı.

-MEHMET'TEN SON 4 MAÇTA 1 GOL-
Attığı 10 golle Sivasspor'un en önemli gol silahı olan Mehmet Yıldız, son 4 maçta sadece 1 kez fileleri havalandırabildi. Fenerbahçe, Gaziantepspor ve Çaykur Rizespor maçlarını boş geçen Yıldız, sadece Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçında gol kaydetti.

İsrailli golcü Pini Felix Balili'nin sakatlanmasının ardından son haftalarda Mehmet Yıldız'ın yanında ilk 11'de şans bulan ve Trabzonspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında 1'er kez fileleri havalandıran Bulgar forvet İvan Cvetkov, son 4 maçta gol sevinci yaşamadı.

Sivasspor'un en hareketli isimlerinden olan ve bu sezon attığı 5 golle takımını kritik maçlarda galibiyete taşıyan Musa Aydın ise son 4 maçın 3'ünde gol atma başarısı gösteremezken, sadece Fenerbahçe karşılaşmasında 1 gol attı.

-MUHAMMED ALİ SON 11 MAÇTA GOL ATAMADI-
Bu sezon özellikle serbest vuruşlardan attığı gollerle dikkat çeken ve şu ana kadar 8 golde imzası bulunan Muhammed Ali Kurtuluş ise son 11 maçta gol atamadı.

En son Sivasspor'un 12. haftada deplasmanda 2-1 kazandığı Beşiktaş maçında kullandığı serbest atışı atışı gole çeviren Muhammed Ali, Beşiktaş karşılaşmasından bugüne kadar forma giydiği maçlarda gol sevinci yaşayamadı.



Kaynak: Ajansspor