PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DİVRİĞİ PİLAVI


seva
04.03.2008, 17:09
DİVRİĞİ PİLAVI

Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı et,
4 su bardağı pirinç,
4 su bardağı su,
3 adet kuru soğan (ince doğranmış),
1 su bardağı nohut (haşlanmış),
yarım su bardağı kuru üzüm,
tuz,
karabiber,
yenibahar,
100 gram tereyağı,
arzuya göre kavrulmuş çam fıstığı veya badem katılabilir.

Yapılışı:
Pirinç önceden tuzlu sıcak suda bekletilir. Etler haşlanır. Tencerede yağ eritilir, soğanlar ilave edilip kavrulur. Baharatlar eklenir. Üzerine haşlanmış et, nohut, üzüm, pirinç ve su ilâve edilir. Hiç karıştırılmadan kaynatılır. Kaynayınca altı kısılıp pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 20 dakika demlenir. Pirinçler alttaki malzemeye dokunulmadan karıştırılır ve servis tabağına ters çevrilir veya arzu edilirse pilav tamamen karıştırılarak servis yapılır.

barikat58
18.09.2009, 12:50
Bu akşam iftara bu yemeği yapmanızı tavsiye ederim güzel gözüküyor :)

Dikkat el emeği değil google ürünüdür ;) :D


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Salim58
18.09.2009, 13:07
Bu akşam iftara bu yemeği yapmanızı tavsiye ederim güzel gözüküyor :)

Dikkat el emeği değil google ürünüdür ;) :D


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

tarifin devamında bu pilav ortaya çıkıyor galiba teşekkürler güzelmiş diyemem güzel duruyor derim nezaman yersem ozamanda güzelmiş derim