PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Irakta Bilanço Ağır: 320 Ölü


_DuMaN_58
31.03.2008, 15:24
Irak’ta son bir haftada sık sık saldırıya uğrayan, kamu binaları ve ABD Büyükelçiliği’nin bulunduğu sıkı koruma altındaki Yeşil Bölge, yine roket ya da havan topu mermisiyle vuruldu.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]


BAĞDAT - Bağdat Yeşil Bölge’de bulunan Reuters muhabirleri, ABD’nin koruması altındaki alanda patlama sesleri arasında siren sesleri duyulduğunu, banttan insanlara korunaklı alanlara gitmeleri uyarıları yapıldığını bildirdi.


Kenti kaplayan toz bulutu, havan topu mermileri ya da roketlerin nereye düştüğünü görmeyi de zorlaştırıyor.

‘Yeşil Bölge’ye saldırılar, Bağdat’ın doğusundaki Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu’nun karargahı olan Sadr semtinden düzenleniyor.

ÇATIŞMALARIN BİLANÇOSU: 1 HAFTADA 320 ÖLÜ

ABD ordusu, Irak’ın başkenti Bağdat’ta dün düzenlenen operasyonlarda, 41 militanın öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamada, operasyonların ABD ve Irak güçlerinin Şii lider Mukteda Es-Sadr’a bağlı militanlarla çatıştığı Bağdat’ın doğu ve kuzeydoğu kesimlerinde düzenlendiği belirtildi.

Açıklamaya göre, ABD askerlerine bir binadan havan topu saldırısı düzenlendiği belirlendi ve bu binanın hava kuvvetlerince bombalanması sonucu 25 militan öldürüldü.

Bağdat’ın kuzeydoğusunda da ABD askerlerine saldıran 8 militanın öldürüldüğü kaydedilen açıklamada, dün Bağdat’ın değişik bölgelerindeki diğer operasyonlarda 8 militanın da hayatını kaybettiği ifade edildi.

Irak İçişleri Bakanlığı da, Basra’da geçen hafta boyunca meydana gelen çatışmalarda ölü sayısının 210, yaralı sayısının ise 600 civarında olduğunu açıkladı.

Bakanlık sözcüsü Abdülkerim Halef, Reuters ajansına verdiği demeçte, “Basra’da operasyonun başlangıcından bugüne kadar 42’si çeşitli suçlardan aranan kişiler olmak üzere 210 kişinin öldüğünü, 600 kişinin yaralandığını, 155 kişinin de tutuklandığını” bildirdi.

Böylece Irak’ın güneyinde ve Bağdat’ta bir haftadır süren çatışmalarda ölü sayısı 320’yi geçti.

BASRA OPERASYONLARI SONA YAKLAŞIYOR

Öte yandan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin danışmanı Sami El Askari, ülkenin güneyindeki Basra kentinde, Şii militanlara yönelik operasyonların bu hafta bitmeden sona ereceğini söyledi.

El Askari, Basra’da Şii lider Mukteda es-Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu milislerine karşı bir haftadır sürdürülen operasyonlardan sonra, kentin büyük bölümünün güvenlik güçlerinin kontrolüne geçtiğini ifade etti.

Irak ordusu, ABD’li askerlerin desteğiyle, başta Basra ve başkent Bağdat olmak üzere, Irak’ın çeşitli kentlerinde Şii milislere yönelik operasyonlar düzenliyor.

Mukteda es-Sadr, dün milislerine güvenlik güçleriyle çatışmaya girmemeleri çağrısında bulunmuştu.

El Maliki ise, Basra’da güvenlik sağlanana kadar kenti terk etmeyeceğini söylemişti.

Kaynak: Ntvmsnbc

_DuMaN_58
31.03.2008, 15:26
Artık birilerinin bu katliama Dur! demesi lazım...

asitane3458
31.03.2008, 15:34
bu millet saddam çok arıyacak...
(ama nerde bulacak).

_DuMaN_58
31.03.2008, 15:36
Saddam iyi işler yapmadı ki o da zulm ediyordu. Ama şimdikiler daha kötü.