PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BEKLENEN ADAYLIK

leblebi82
09.04.2008, 13:33
Haziran ayında yapılacak olan Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) rektörlüğü için Fen-Edebiyat Fakültesi Yakınçağ Tarihi Adabilim Dalında görevli Prof. Dr. Ömer Demirel, aday olduğunu açıkladı.

Sivas ile ilgili çok sayıda araştırması , birçok makale ve kitabı bulunan Prof. Dr. Ömer Demirel'in seçilme ihtimali de bir hayli yüksek.

Yazılı bir açıklama yapan Demirel, rektör adayı olduğunu belirterek, "Evrensel bir kent olan üniversite, yerel değerlerden güç alarak, evrensel ilke ve değerler ışığında Sultan Şehrimizin geleceğini şehirle birlikte inşa edecektir. Sevgili Sivaslılar, barışın, huzurun, kardeşliğin ve medeniyetin toprağı olan Sivas'a 34 yıl önce ektiğiniz üniversite ağacının meyvelerini toplama zamanı gelmiştir" dedi.

Rektör seçilmesi durumunda yapacağı çalışmaları da anlatan Demirel, "Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerleri, hukukun üstünlüğü, insan hak ve özgürlükleri, düşünceyi ifade özgürlüğü, huzur ve barış, eşitlik ve adalet, toplumsal değerlere saygı, toplam kalite, kaynakların etkin ve verimli kullanımı, şeffaflık ve hesap verebilirlik, görev, yetki ve sorumlulukta liyakat, mesleki etik, onur ve erdem, yaratıcı ve yenilikçi düşünce, sürdürülebilir gelişme, performansa dayalı değerlendirme, çevreye duyarlılık, bireysel mutluluk ve toplumsal fayda olarak sıraladığım projelerimi gerçekleştirmek istediğimden bu vesileyle Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü'ne adaylığımı ilan ediyor, demokratik ve katılımcı yönetim adına desteğinizi bekliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

altuntas58
09.04.2008, 20:24
Cumhuriyet ünversitesi rektörlüğü için Fen-Edebiyat Fakültesi Yakınçağ Tarihi Adabilim Dalında görevli Prof. Dr. Ömer Demirel, aday olduğunu acıkladı sivasımız için hangisi hayırlısıyla o rektör olsun

abdussvs
09.04.2008, 20:37
Bu zamana kadar bilimsel çalışmalardan çok kadrolaşmaların ön planda olduğu Cumhuriyet Üniversitesi için en iyi olanın, bilimsel çalışmalara öncelik verecek yönetim ve rektörün seçilmesini dileriz. Sivas için hangisi hayırlı olacaksa o olsun...

sonbahar5803
09.04.2008, 20:55
Bugüne kadar Cumhuriyet Üniversitesinde kimler ağırlıklı olarak yönetimde yer aldı ortada.

Bilimsel yönlerini tartışmayacağım, şüphesiz rektörlüğe aday olacak her şahıs kendi dalında bilgilidir. Ama sol görüşün hakimiyetinin yoğunlukta olduğu üniversitemizde artık sağ görüşün de sesinin çıkmasını diliyorum.

Mevcut bir takım kadrolaşmalar dağıtılmalı, özellikle mühendislik fakültesinde.

Hayırlısı neyse o olsun elbette. Ama gönlümden geçenler bu şekilde.

Serd@r
09.04.2008, 21:04
Kendisini çok fazla tanımam İnşaAllah üniversitemiz,ilimiz ve ülkemiz için hayırlısı ne ise o olsun!

leblebi82
09.04.2008, 21:26
İnşallah Sayın hocamız Prof. Dr. Ömer Demirel , rektör seçilecek ve Sivas kendisine yakışan bir rektöre kavuşmuş olacaktır.

çılgın-sedat
09.04.2008, 21:50
kendisini tanımam ama duyduğuma gore çok iyi birisi

ofgurleyuk78
09.04.2008, 23:34
Bugüne kadar Cumhuriyet Üniversitesinde kimler ağırlıklı olarak yönetimde yer aldı ortada.

Bilimsel yönlerini tartışmayacağım, şüphesiz rektörlüğe aday olacak her şahıs kendi dalında bilgilidir. Ama sol görüşün hakimiyetinin yoğunlukta olduğu üniversitemizde artık sağ görüşün de sesinin çıkmasını diliyorum.

Mevcut bir takım kadrolaşmalar dağıtılmalı, özellikle mühendislik fakültesinde.

Hayırlısı neyse o olsun elbette. Ama gönlümden geçenler bu şekilde.

Halen ağzınız yanmadı mı şu sağ sol dan. Milleti birbirine düşürmekten. Biz Rektör seçiminden bahsediyoruz sen sağcısından solcusundan. Haaa birde Cumhurbaşkanı seçilirken Müslüman olsun inançlı olsun diyordunuz değil mi? Sanki öbürleri hiristiyandı. Bırakın şu sağ sol ayaklarını. Adam olsunlar. Görevlerinin adamı.

sonbahar5803
10.04.2008, 09:19
Halen ağzınız yanmadı mı şu sağ sol dan. Milleti birbirine düşürmekten. Biz Rektör seçiminden bahsediyoruz sen sağcısından solcusundan. Haaa birde Cumhurbaşkanı seçilirken Müslüman olsun inançlı olsun diyordunuz değil mi? Sanki öbürleri hiristiyandı. Bırakın şu sağ sol ayaklarını. Adam olsunlar. Görevlerinin adamı.

Vallahi ağzım yanmadı ama canım çok yandı üniversitemizdeki sağ sol davalarından. Konu rektör seçimi olunca siyasetin ta kendisi oluyor, bunu sizin de bilmeniz lazım.

Madem her şey Sivas için, o zaman Cumhuriyet Üniversitesine bugüne kadar zarar vermiş yanlışları da konuşalım. Sizin hoşunuza gitmiyorsa katılmazsınız.

Ben bu üniversitede okumuş birisi olarak tecrübemi aktardım. Mesela size bir örnek vereyim;

Bizim fakülte birincimiz (Bölüm demiyorum, fakülte birincisi; çok önemli bir başarı) üniversitede hoca olarak kalamadı, alınmadı. Neden biliyor musunuz?

BBP mensubuymuş!

Sonra dışardan bakanlar bizim üniversiteyi beğenmezler, eğitim seviyesini eleştirirler. Elbette böyle olur. Siyasi görüşünden dolayı bilgili insanları ayıklayıp elersen, yerine kıytırıktan hocacıklar alırsan böyle olur!

Bir araştırın bakayım, Yüksek Lisans yapmadan, gerekli sınavlara girmeden lisede eğitmenlik yaparken üniversitede hakim olan görüşün nimetlerinden faydalanıp başımıza hoca diye gelen kaç akademisyen var?

Bütün bunlara dur diyebilecek bir rektör istiyorum, çok mu!

Fikrimi ve gerçekleri sunuyorum, milleti birbirine düşürmek için değil.
Konu Sivas'ın geleceği olunca gerisi teferruat.

leblebi82
10.04.2008, 11:07
Ben şu anda yarışın Prof. Dr. Ömer Demirel ile Prof. Dr. Faruk Kocacık arasında geçeceğini tahmin ediyorum.

tarim58
10.04.2008, 11:36
Üniversiteye rektör olacak kişinin sadece üniv.çatısı altında değil sivasın esnafıyla,işadamları ile her kesiminde insanına eğilmesi gerektiğini düşünüyorum.çünkü üniversiteler bir ilin kalkınmasında önemli bir yere sahiptir.Rektörün öğrencilerini temsilen her kesimden insanla bir arada olması öğrencileri açısından verimli işlerin gerçekleşmesi demektir.

leblebi82
10.04.2008, 22:33
kendisini tanımam ama duyduğuma gore çok iyi birisi

Tanımayanlar için şu noktayı açıklıyayım ;

Sivas hakkında bir çok eseri olan Prof. Dr. Ömer Demirel bir Sivas aşığıdır. Sivas hakkında yapmış olduğu araştırmalar ve kaleme aldığı eserler birçok esere ilham kaynağı olmuştur. Eminim Rektör seçilmesi halinde halk ile üniversitenin bağları daha da güçlenecektir. Üniversite Sivas ile bütünleşecektir.

leblebi82
13.04.2008, 22:19
Geçen gün Sayın Prof. Dr. Ömer Demirel hocamız ile bir araya gelme fırsatı buldum. Yine gözleri gülüyordu. İnşallah bu seçimden iyi bir sonuçla çıkacağını zannediyorum.

dark_yamtar58
13.04.2008, 23:52
Bu zamana kadar bilimsel çalışmalardan çok kadrolaşmaların ön planda olduğu Cumhuriyet Üniversitesi için en iyi olanın, bilimsel çalışmalara öncelik verecek yönetim ve rektörün seçilmesini dileriz. Sivas için hangisi hayırlı olacaksa o olsun...

Yazdıklarında çok haklısın arkadaşım.Tekke ve benzeri yerler gibi bilimden uzak hurafelerle yönetilen bir üniversiteyi sivasta istemiyoruz.İnşallah akademik yönü ağır basan bilgiyi hurafelerin önünde tutan adil bir Rektörün seçilmesi dileğiyle.

leblebi82
15.04.2008, 12:41
Merak etmeyin kim gelirse gelsin bugünkünden daha iyi olur.

Arif Coşkun
15.04.2008, 13:11
Merak etmeyin kim gelirse gelsin bugünkünden daha iyi olur.

Çok önyargılı bir durum. Ne demek kim gelirse gelsin bugünkünden daha iyi olur.? Bu gün ne olmuşki yarın daha iyi olsun, ne değişecek her zaman gelen gideni aratmıştır. Buda ona benzemesin sonra.

leblebi82
16.04.2008, 21:24
Çok önyargılı bir durum. Ne demek kim gelirse gelsin bugünkünden daha iyi olur.? Bu gün ne olmuşki yarın daha iyi olsun, ne değişecek her zaman gelen gideni aratmıştır. Buda ona benzemesin sonra.

İşte bende onun için merak etmeyin dedim ya. :)

BOUN
16.04.2008, 21:44
Tanımayanlar için şu noktayı açıklıyayım ;

Sivas hakkında bir çok eseri olan Prof. Dr. Ömer Demirel bir Sivas aşığıdır. Sivas hakkında yapmış olduğu araştırmalar ve kaleme aldığı eserler birçok esere ilham kaynağı olmuştur. Eminim Rektör seçilmesi halinde halk ile üniversitenin bağları daha da güçlenecektir. Üniversite Sivas ile bütünleşecektir.

Sayın Ömer Demirel'in Osmanlılar döneminde Sivas konulu bir kitabını satın almıştım. Kendisi bildiğim kadarıyla Sivaslı değil ancak Sivas ile ilgili konularda son derece ilgili olduğunu ve bir takım araştırma ve çalışmalarının bulunduğunu görmek sevindirici bir durum.

Ancaaaaaak, bence önemli olan husus Sayın Ömer Demirel hocamızın Cumhuriyet Üniversitesiyle ilgili vizyonudur.

Mesela kendisi eğer rektör seçilirlerse Cumhuriyet Üniversitesi'ne hangi fakülteleri kazandırmak için çalışacaktır?

Üniversiteye yeni enstitüler kazandıracak mıdır?

Mevcut öğrenci sayısı 50-60 binleri bulacak mıdır?

Yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısının artırılması gibi bir çalışmada bulunacaklar mıdır?

Amerika'da ortalama bir üniversite kütüphanesinde üç milyon kitap bulunduğu söylenmektedir. Sayın hocamızın da Sivas'ın geleceğine damga vuracak en az 400-500 bin kitap bulunan bir kütüphaneyi üniversiteye kazandırma çabası ve çalışması olacak mıdır?

2007 yılında bakanlar kurulundan geçen ve henüz üzerinde bir icraatte bulunulmayan Teknokent konusunda ne gibi hedef ve çalışmaları vardır?

Cumhuriyet Üniversitesi hocalarının bir kısmının Sivas'ta yaşamaya tenezzül etmedikleri, haftada bir kaç gün Ankara'dan gelip gittikleri ve Sivas halkıyla kaynaşmadıkları ve şehrin sosyal dokusuna bir değer katmadıkları gerçeği hakkında ne gibi düzeltici çalışmalarda bulunacaklardır?

Sivas sanayicisine üniversitenin yapması gereken katkı hakkındaki düşünce ve projeleri nelerdir?

......

Sorular uzar gider, aklıma geldikçe ekleyebilirim buraya. Bence öncelik ideolojik yakınlıkta değil memlekete ve insanlığa hizmette aranmalıdır.

leblebi82
17.04.2008, 20:31
Sorular uzar gider, aklıma geldikçe ekleyebilirim buraya. Bence öncelik ideolojik yakınlıkta değil memlekete ve insanlığa hizmette aranmalıdır.

Evet bence de ideolojiden önce hizmette. Zaten bugüne nasıl geldiğimiz biliniyor. Özellikle C.Ü. ideoloji meselesi nedeniyle çok geri kaldı.

leblebi82
19.04.2008, 22:43
İnşallah Haziran ayından itibaren üniversitemizde artık ideolojinin ve geri kalmışlığın değil özgürlüğün ve gelişimin konuşulacağı yeni bir dönemin başlayacağını umut ediyorum.