PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerika Katil! Katil!

Arif Coşkun
11.04.2008, 18:34
6TdhkEDe_xk

GÜZEL ÜLKEMİZİN İŞGALCİLER TARAFINDAN
PARÇA PARÇA BÖLÜNMESİNE RAZI OLUR MUSUNUZ?

Bu soruya da ülkesini ve insanını seven her yurttaş elbette hayır diyecektir.
Bizler de...

Peki, farkında mıyız ülkemizin adım adım bölünme tehlikesi ile karşı karşıya bırakıldığının?

"Ne münasebet!" diyoruz içimizden belki de bu yazıyı okurken...
Peki, biliyor muyuz ki Iraklılar da 5 yıl önce böyle düşünüyordu, tıpkı şu an bizim düşündüğümüz gibi...
Onlar bilemezdi; dünyanın diğer ucundan bir ucubenin gelip ülkesini bilmem kaç parça yapacağını...

Bilemezdi ve de hayal edemezdi 5 yıl önce akşamları çocukları ile gezdiği parkın, bugün çocuklarının mezarı olabileceğini...
Bilemezdi eğitim gördüğü okulun tepesine atılan bombayla kolunu bacağını kaybedeceğini ve de ölebileceğini...

Bilemezdi akşam evine götüreceği bir ekmeği kazandığı iş yerinin daha önce hiç tanımadığı, görmediği, kendi dilinde konuşmayan birilerince yıkılacağını, yağmalanacağını...

Ve bilemezdi "BÖL ve YÖNET" taktiğini uygulayarak tüm dünyayı kaosa sürükleyen ABD'nin oyununa gelip, yıllarca kardeşçe yaşadığı komşusu, iş arkadaşı, ticaret yaptığı, kız alıp verdiği ve akraba olduğu insanlarla boğaz boğaza gelebileceğini...

Tekrar bir düşünelim basit bir "HAYIR" yeter mi?

Irak' ta insanlık dramı artarak devam ederken, yine yeni insanlık dramlarına yol açmaya çalışanlar mı var dersiniz...

İran, Suriye ve belki de sonrasında güzel ülkemiz...
Ülkemizi sevmek başka ülkelerin bağımsızlığı ve insanlarının yaşam haklarını savunmakla gerçek anlamını bulmuyor mu?
Ülkemizi ve insanlığı savunmaya buradan başlamak gerekmiyor mu?
Saygılarımızla....

Catli58
11.04.2008, 19:36
Mahsuni Seref in eski kizil kominist olmasina ragmen, bu sarkisi, Ülkücüler tarafindanda her zaman sevilmisdir.

Pek dinlemem ama bazi sarkilari güzel

FatihCan
11.04.2008, 19:39
Iraklılarla.... Türkleri karşılaştırman...

Irak ülkesi (dikta) ile Türkiyeyi karşılaştırman bence pek mantıklı değil....

Iraklıların kendileri istiyordu ABD'nin oraya gitmesini Saddamı indirmesini.

Arif Coşkun
11.04.2008, 19:50
Mahsuni Seref in eski kizil kominist olmasina ragmen, bu sarkisi, Ülkücüler tarafindanda her zaman sevilmisdir.

Pek dinlemem ama bazi sarkilari güzel

Bir doğru vardır Catlı58 kardeşim, her kimki onun için birşeyler yaparsa niteliği niceliği önmeli değil, insanlık içindir. Eskisi geçmişi kimliği görüşü çelişki oluştursa da, biz yinede iyi ve güzel yönlerini örmek alalım,yol gösterme haklının yanında yer alma adına yinede saygı duyalım biz bu büyük ozana. Ne güzel söylemiş ama Amerika'ya öyle değilmi ?

sivaslıgenç
11.04.2008, 19:58
Herlade bu şarkıyı söyleyen kişi Hapse atılmıştı deme????????

Arif Coşkun
15.04.2008, 11:10
Herlade bu şarkıyı söyleyen kişi Hapse atılmıştı deme????????

Akşam oldu gene hapis kitlendi / Demir perdeleri çekme gardiyan l Ne yardan haber var ne mektup salan / Bir de sen belimi bükme gardiyan

Kendi dönemindeki diğer aşıklar gibi, birçok konser ve plağından sonra Mahzuni Şerif hakkında da soruşturmalar başlatıldı. Kısa aralıklarla birkaç kez hapiste yattı. Ama susmamaya kararlıydı.

Bütün insanlık adına / Amerika katil katil / Kanun yapar teper / Amerika katil katil / Vietnam'ın suçu nedir / Hür yaşamak ayıp mıdır / Atom patlat ister kudur / Amerika katil katil // Mahzuni Şerif uyuma / Gün geldi çattı akşama / Bizden selam söyle Vietnam'a / Amerika katil katil

En sert türkülerini 70'li yıllarda yazdı Mahzuni Şerif. Türkiye'nin dört bir yanında öğrenci gecelerinde konsere çıkıyordu. "Dumanlı dumanlı" ya da "Nem Kaldı" gibi yalın türkülerinin yanında. "Amerika katil" ya da "Kolum nerden aldın sen bu zinciri" gibi kızgın türkülerini söylüyordu.

Köşkün sarayın yıkılsın / Erim erim eriyesin / Umudun suya dökülsün / erim erim eriyesin / Sürüm sürüm sürünesin

Nihat Erim için yazıldığı iddia edilen "Erim erim eriyesin" türküsünü plağa okuması yüzünden yine hapse atıldı. Türkü o dönemde çok popüler oldu. Basında Mahzuni hakkında pek çok yazı çıktı. Seveni kadar sevmeyeni de çoğalmıştı.

İnce ince bir kar yağar / Fakirlerin üstüne / Neden felek inanmıyor / Fukaranın sözüne // Öldük öldük biz açlıktan / Yapma ağam n'olur n'olur / Adam mı ölür, okul olunca / Yol yapılınca, çeşme olunca / Kendin bulunca n'olur n'olur

70'li yıllara damgasını vuran Cem Karaca. Edip Akbayram, Selda ve nice müzisyenin beslendiği en önemli kaynak Mahzuni Şerif türküleriydi. Sözlerinin yanında müzikleriyle de yürek kaldıran bu türkülerin yorumlandığı plaklar milyonlarca sattı.

Evet söylediği türküler yüzünden hapis yatmıştı.

özdemir
15.04.2008, 13:43
bu güzel ülkemizin parça parça bölünmesine kimse razı olmaz
bu millet yıllardır bu ülkenin parçalanmaması için elinden geleni yapıyor ve bundan sonrada yapacaktır
bu çağrıyı yapanlar kimler ki acaba
yoksa halkımızı bir buhrana düşürüp vatandaşı galeyana getirmek isteyenlerin oyunumu
burası ne ırak, ne suriye, nede iran
bu güzel memleketin Türkiye ve üzerinde yaşayan milletin de Türk milleti olduğunu unutanlarmı var yoksa

Arif Coşkun
16.04.2008, 12:48
bu güzel ülkemizin parça parça bölünmesine kimse razı olmaz
bu millet yıllardır bu ülkenin parçalanmaması için elinden geleni yapıyor ve bundan sonrada yapacaktır
bu çağrıyı yapanlar kimler ki acaba
yoksa halkımızı bir buhrana düşürüp vatandaşı galeyana getirmek isteyenlerin oyunumu
burası ne ırak, ne suriye, nede iran
bu güzel memleketin Türkiye ve üzerinde yaşayan milletin de Türk milleti olduğunu unutanlarmı var yoksa

Bizde bu gerçekler görülsün insanlar siyahı, karayı iyi görsün istedik,amacımız bu sadece özdemir kardeşim.

Arif Coşkun
17.04.2008, 21:00
m7UCN5TA8xQ
Bu görüntülere duyarsız kalmak çok zor.İşte yaptıkları.

Arif Coşkun
19.04.2008, 22:15
Iraklılarla.... Türkleri karşılaştırman...

Irak ülkesi (dikta) ile Türkiyeyi karşılaştırman bence pek mantıklı değil....

Iraklıların kendileri istiyordu ABD'nin oraya gitmesini Saddamı indirmesini.

Ne ekersen onu biçersin derler.Bu duruma göre değişir.

ofgurleyuk78
19.04.2008, 22:54
Ya Arif Coşkun kardeşim gerçekleri bu kadar açık açık yazmak zorunda mısın. Ne güzel masal topik leri ile yazışıp gırgır yapıp geçinip gidiyorduk. Bizi düşüncelere saldın. Amerika Ortadoğudabir kürt devleti kurunca bizimkiler uyanacak ama geç kalacaklar. Halen Ortadoğu Eş Başkanının uyuduğu gibi. İktidarda kalmak için neler feda ettiğini göremediğimiz gibi. Allah sonumuzu hayırlara getirsin.

Arif Coşkun
20.04.2008, 23:14
Ya Arif Coşkun kardeşim gerçekleri bu kadar açık açık yazmak zorunda mısın. Ne güzel masal topik leri ile yazışıp gırgır yapıp geçinip gidiyorduk. Bizi düşüncelere saldın. Amerika Ortadoğudabir kürt devleti kurunca bizimkiler uyanacak ama geç kalacaklar. Halen Ortadoğu Eş Başkanının uyuduğu gibi. İktidarda kalmak için neler feda ettiğini göremediğimiz gibi. Allah sonumuzu hayırlara getirsin.

Bu yazıyı bana böyle yazınca geçmişte Aziz Nesin'le Hakim arasında geçen bir diyolog duymuştum o aklıma geldi.

Dönemin bir tarihinde duruşması varmış.

Hakim soruyor Aziz Nesin'e
-Kitaplar yazıp halkı kışkırtıyormuşsun, söyle bakim neden?
-"Nerdeeeee.... Sayın hakimim boylarından uzun kitaplar yazdım keşke kışkırabilseler." Demiş.

Konuyla benzerlik olduğu için paylaşmak istedim. Saygılar.

Arif Coşkun
24.12.2008, 20:24
Bazen ciddi konularada değinmek gerekir tabiki, hep kuşlar, kelebekler martılar, hayat hep lay loy lom değildir.:)

madımak_58
24.12.2008, 21:36
kesinlikle katılıyorum sana abi.bazen ciddi konulara da değinmek gerekir!

bu,ileriyi gören bir ozanımızın yazdığı bir TÜRKÜDÜR! şarkı değil...

Türkünün sözlerine sonuna kadar katılıyorum.katil bir amerika ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.emeğine,yüreği ne sağlık Mahsuni...

defol git benim yurdumdan
amerika katil katil
yıllardır bizi bitirdin
amerika katil katil

tuz diye yutturur buzu
gafil düştük kuzu kuzu
dünyanın en namussuzu
amerika katil katil

devleti devlete çatar
it gibi pusuda yatar
kan döktürür silah satar
amerika katil katil

japonya'yı yiyen velet
dünyadaki tek melanet
iki yüzlü kahpe millet
amerika katil katil

insanın alçak sarısı
küstü dünyanın yarısı
vietnam'ın pis karısı
amerika katil katil

bunca milletlere yazık
sömürülmüş bağrı ezik
seni seven kanı bozuk
amerika katil katil

Mahsuni der Türk Milleti
Çıksın gitsin elin iti
Demedim mi bunlar kötü
Amerika katil katil

her geçen gün daha da ortaya çıkan,ama bazılarının hala görmemek için inat ettikleri gerçek...

Arif Coşkun
25.12.2008, 12:22
kesinlikle katılıyorum sana abi.bazen ciddi konulara da değinmek gerekir!

bu,ileriyi gören bir ozanımızın yazdığı bir TÜRKÜDÜR! şarkı değil...

Türkünün sözlerine sonuna kadar katılıyorum.katil bir amerika ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.emeğine,yüreği ne sağlık Mahsuni...

defol git benim yurdumdan
amerika katil katil
yıllardır bizi bitirdin
amerika katil katil

tuz diye yutturur buzu
gafil düştük kuzu kuzu
dünyanın en namussuzu
amerika katil katil

devleti devlete çatar
it gibi pusuda yatar
kan döktürür silah satar
amerika katil katil

japonya'yı yiyen velet
dünyadaki tek melanet
iki yüzlü kahpe millet
amerika katil katil

insanın alçak sarısı
küstü dünyanın yarısı
vietnam'ın pis karısı
amerika katil katil

bunca milletlere yazık
sömürülmüş bağrı ezik
seni seven kanı bozuk
amerika katil katil

Mahsuni der Türk Milleti
Çıksın gitsin elin iti
Demedim mi bunlar kötü
Amerika katil katil

her geçen gün daha da ortaya çıkan,ama bazılarının hala görmemek için inat ettikleri gerçek...

Bu büyük ozanı çocukluğumdan beri dinlerim, gerçekleri bu kadar gören bir ozan, birkezdaha saygıyla anıyor Allahtan rahmet diliyorum.

EyüphanAydın
25.12.2008, 12:43
Defol git benim yurdumdan! Amerika Katil

sandalli
25.12.2008, 13:03
Bazen ciddi konularada değinmek gerekir tabiki, hep kuşlar, kelebekler martılar, hayat hep lay loy lom değildir.:)

Arif abi bu lay loy lomlar olmasa benim halim duman ya, artik bana doktor bile kar etmez sen bi zahmet imama haber versen.:rolleyes:

Arif Coşkun
25.12.2008, 13:06
Arif abi bu lay loy lomlar olmasa benim halim duman ya, artik bana doktor bile kar etmez sen bi zahmet imama haber versen.:rolleyes:

Her şey dozajında güzeldir, sandallim, azıcık ondan azıcık ondan olursa doyulmaz tatından. İmama neden haber vermemi istedin nedeni nedir öğrenebilirmiyim.