PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Evi Yakıldı


_DuMaN_58
16.04.2008, 11:01
Türklerin oluşturduğu binanın zemin katında oturan Özcan ailesinin evi ateşe verildi.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Viyana 5. bölge Ziegelhofengasse 25/2 adresteki binanın zemin katında oturan Sivas'ın Koyulhisar ilçesinden Münevver Özcan ailesinin evine giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler daireyi ateşe verdi.

İtfaiyenin zamanında müdahalesi olası faciayı önledi. Rahatsızlanan kızı Pınar'ı almak üzere kızının okuluna giden Münevver Özcan, dönüşte evinin yandığını öğrenerek şoka girdi. Evinin yandığını görünce baygınlık geçiren Özkan, ambulansla kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Viyana Polisi olayla ilgili yaptığı ilk incelemelerde, yangının eve girilerek yakıldığını tespit ettiklerini, olayın bir kundaklama olmadığını ve yangının, hırsızlık yapmak için eve girenlerce çıkarıldığını tespit ettiklerini bildirdi. Polisin açıklamasında, evin yanmayan kısımlarında bütün eşyaların yerlere indirilmiş olmasının hırsızlık şüphesini ön plana çıkardığı, ancak kesin sonuçların önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağı ifade edildi.

Akşama kadar süren tedavisinden sonra taburcu edilen Münevver Özcan, ''Çok şükür can kaybı olmadı. Evden ayrıldıktan çok kısa süre içinde yakılması beni şaşırttı. Hala olayın şokundayım. Evsiz kaldık. Viyana'da yeni ev için ilgili makamlara başvurduk. 3 günlük konaklayacağımız bir yer tahsis ettiler, ama daha sonra ne yapacağımızı bilemiyorum" dedi.

4 bloktan oluşan, 36 ailenin oturduğu binada yakılan dairenin bulunduğu blokta 11 aileden 9'unda Türkler oturuyor. Binada oturan Türkler, bu tür yakma olaylarının Almanya'dan sonra Avusturya'da da yaygınlaştığını söyledi. Can ve mal güvenliklerinin kalmadığından şikayet eden aileler, Avusturya'da güvenlik tedbirlerinin alarm verdiğine işaret etti.

mine76
16.04.2008, 11:18
allah gurbetçilerimize yardım etsin akrabalarından eşinden dostundan ayrı kaldıkları yetmiyormuş gibi birde elin tövbe tövbe valla burda diyecek iyi bir cevabım varda bize yakışmaz allah yardımcıları olsun

sonbahar5803
16.04.2008, 12:30
O kadar çok arttıki Türklere yönelik şu saldırılar.

Allah gurbetçi kardeşlerimizi tehlikelerden korusun.