PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fatiha Suresi’ni Okumanın Fazileti

seva
25.04.2008, 09:17
Resul-i Ekrem –sallalla-u aleyhi ve selem-,Aziz ve Celîl olan Allah-u Teâlâ’dan şu Kudsî Hadis-i şerifi naklediyor.

“Fatiha’yı kendimle kulum arasında ikiye böldüm.Yarısı benim, yarısı da kulumundur.
Kulumun istediği hakkıdır, kendisine verilecektir.”

Resul-i Ekrem-sallallahu aleyhi ve selem efendimiz bunu şöyle beyan ediyor:

“Bir kul ‘Elhamdü Lillâhi Rabbil Âlemin’ dediği zaman Allah-u Teâlâ ‘kulum bana hamdetti’ buyurur.”

Kul ‘Errahmânirrahim’ dediği zaman Allah-u Teâlâ ‘kulum beni umumi ve hususi mânâda olan merhametle andı,beni övdü,senâ etti.’ Buyurur.

Kul ‘ mâliki yevmiddin’ dediği zaman Alla-u Teâlâ ‘kulum beni tâzim etti,saygı gösterdi,beni büyük tanıdı.’ Buyurur.

Kul ‘iyyake na’büdü ve iyyâke nestaîn’ deyince Alla-u Teâlâ ‘bu benimle kulum arasındadır.(ibadet kuluma, yardımda bana aittir) kulumun istediği verilecektir.’ Buyurur.

Kul ‘ihdinassıratal müstakîm sıratallezine en amte aleyhim, ğayrîl-mağdubi aleyhim veleddâllyn.’ dediği zaman Allah-u Teâlâ ‘ bu dilek kula aittir,ona istediği verilecektir.’ Buyurur.

FurkaN
25.04.2008, 09:20
Yüce Yaradan bizi bizden daha çok düşünürken biz Ona hamd etmekte neden bu kadar zorlanırız ki....

kangallim
25.04.2008, 10:08
Allahın bizlere sunduğu bunca güzellik kolaylık varken bizler hala nankörlük yapıyoruz

altuntas58
25.04.2008, 13:19
Fatiha Suresi, (Arapça:سورة الفاتحة) Kur'an-ı Kerim'deki ilk sure ve en önemli surelerden biri.

Bu sure, mushaftaki yeri nedeniyle Fatiha ismini almıştır. Fatiha, bir konuyu, bir kitabı veya başka bir şeyi "açan şey" demektir. Başka bir deyişle, Fatiha bir nevi önsözdür. Fatiha Suresi ayrıca ikinci ayetinin başlangıcına binaen Elham olarak anılır.

ayparcam
26.08.2008, 23:33
Kul ‘ihdinassıratal müstakîm sıratallezine en amte aleyhim, ğayrîl-mağdubi aleyhim veleddâllyn.’ dediği zaman Allah-u Teâlâ ‘ bu dilek kula aittir,ona istediği verilecektir.’ Buyurur.

ALLAH razi olsun
Fatiha'nin bu bolumu cok onemli her zaman okurken ve namazlarimizda hatirlamamiz gereken en onemli bolum burasi