Orijinalini görmek için tıklayınız : Haftanın Duası..
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Kardelencicegi
26.06.2009, 08:47
Bugün cuma;
Büyükannemi hatırlıyorum,
Dolayısiyle çocukluğumu.
Uzun olaydı o günler;
Yere düşen ekmek parçasını
Öpüp başıma götürdüğüm günler.
O zaman da inandığım gibi,
Sahiden bir öbür dünya varsa eğer,
Orada da cumaysa bugün,
Başında bulutlardan beyaz örtüsü,
Büyükannem namaz kılmaktadır,
Namahrem eli değmez seccadesinde;
Mekke-i Mükerreme'den getirilmiş.
Dilerim duàsinda unutmasın beni;
Günahkar olduğumu hatırlayarak.
Kardelencicegi
26.06.2009, 08:48
Bugün cuma;
Dolayısiyle çocukluğumu.
Uzun olaydı o günler;
Orada da cumaysa bugün,
Günahkar olduğumu hatırlayarak.
RABBİMİZ KATINDAN BİZE RAHMET VER VE İÇİMİZDE DOĞRUYU GÖSTER VE BİZİ BAŞARILI KIL"AMİN.
Ya ALLAH
dünya ve ahirette karşılaşacağım her bir korku için LAİLAHE İLLALLAH
her keder ve üzüntü için MAŞAALLAH
her bir nimet için ELHAMDÜLİLLAH
hayret verici birşey için SÜPHANALLAH
her bir günah için ESTAĞFİRULLAH
her bir darlık için HASBİYALLAH
her bir nusibet için İNNA İLAHİ VE İNNA İLEY Hİ RACİUN
her kaza ve kader için TEVEKKELTÜ ALALLAH
....YA RABBİM ....SENDEN BAŞKA KİMSEYE EL AÇTIRMA,KÖTÜLÜKLERDEN UZAK EYLE,DİNİMİZDEN İMANIMIZDAN TÜM MÜMİN KARDEŞLERİMİ VE AİLEMİ VE BENİ UZAK BIRAKMA.DÜŞMANA FIRSAT VERME YA RABBİMMM.AKLIMIZ FİKRİMİZ İMANIMIZ VE BEDENİMİZ ÖLENE DEK VE MEZARDA BİLE SANA EMANET YA RABBİM.ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL AHLAK GÜZEL İLİM AKIL İHSAN EYLE YA RABBİM.SANA MUHTACIZ BİZDEN YÜZ ÇEVİRME SENİ SEVEN KULLARDAN SENİN SEVDİĞİN KULLARDAN EYLE YA RABBİM.TÜM KARDEŞLERİMİ AİLEMİ VE BENİ İMANLA YAŞAYIP İMAN ÜZERE OLMEYİ NESİP EYLE YA RABBİM.NEFSİMİZİ ŞEYTANA UYDURMA,SON NEFESTE SALAVAT ÇEKEREK CAN VERMEYİ NASİP EYLE YA RABBİM.OGLUM KIZIM DEDİRTME,KAPI ARDI BEKLETME ELİMİZ AYAGIMIZ TUTARKEN,İKİGÜN YATAK ÜÇÜNCÜGÜN TOPRAK OLMAYI NASİP EYLE YA RABBİM.SEN AFFEDİCİSİN BÜYÜKSÜN YA RABBİM.TÜM MÜMİN KARDEŞLERİMİ AİLEMİ VE BENİ AFFET YA RABBİMMMMM.....AMİNNNNN
"Allah'ım! Senin peygamberin Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sel-lem hayır olarak Senden neyi istedi se ben onu Senden isterim Hangi kö-tülükten de Senin peygamberin Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem Sana sığınmışsa, biz de ondan Sana sığınırız Sen yardım istenensin ve dilekler kendisine ulaştırılansın Allah'dan başka kuvvet ve kudret sahibi yokturamin
Kardelencicegi
30.06.2009, 20:15
Ya Rabbi! Ben, seninle çıkış yolu arıyorum; senin yardımınla
çarpışıyorum ve senin adına hücum ediyorum.
Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V)
Ya Râb! Senin hududu olmayan merhametine sığınıyor ve “bazı yüzlerin ağardığı, bazılarının da karardığı” o dehşetli mahşer gününde bizi yüzü ağaranlardan eylemeni ve ebrar ve mukarrebînin seyyidi olan Efendiler Efendisi’nin sancağı altında biraraya gelen dostlarının arasına almanı diliyoruz.
Rab olarak Senden razı olanların ve Senin kendisinden razı olduğun kullarının en mükemmeli, Nebiy-yi zîşan Efendimiz’e, kadr u kıymetleri pek yüce hane halkına ve ashabına niyazımızın sonunda bir kere daha salât ü selam ediyor ve semaya doğru kalkan ellerimizin geri boş dönmeyeceğini ümid ediyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabbimiz
Allah'im! Borcun galebe çalmasından, düşmanın galebesinden, düşmanın başımıza gelene gülmesinden sana sığınırım
amin aminnnnnnnnn...............
Kardelencicegi
03.07.2009, 11:52
Allah'ım bugünümüzün başını iyilik,
ortasını kurtuluş,
sonunu ise başarı eyle!
Onu bizim için saadet,
şehadet,
tevbe,
bağışlanma ve iman ile sona erdir."
amin.
Cumamız mübarek olsun...
Ya Rab! Kusurumuzu affet, bizi kendine kul kabul et, emanetini kabz etme zamanına kadar bizi emanette emin kıl.
Ya Rab! Senden rahmetini celbedecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, her türlü günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, cennetle serfiraz olmayı ve cehennemden kurtuluşu diliyoruz.
Ya Rab! Nefsimizin kötülüklerinden Sana sığınıyoruz.
Ya Rab! Bizi salih amellere ve güzel ahlâka ilet. Zira bunların salih olanına ancak Sen ulaştırır, kötülüklerden de ancak Sen alıkoyarsın.
Ya Rab! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icabet edilmeyen duadan Sana sığınıyoruz.
Ya Rab! Nimetin zevalinden, afiyetin değişmesinden, azabın ansızın gelip çatmasından ve gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınıyoruz.
Ya Rab! Sıkıntıdan, üzüntüden, tasadan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, borcun altında iki büklüm olup ezilmekten ve insanların galebe ve tasallutundan Sana sığınıyoruz.
Ya Rab! Hatalarımızı kar ve dolu suyu ile yıka, kalbimizi günahlardan, beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle. Ve bizimle günahlarımızın arasını, doğu ile batının arasını ayırdığın gibi ayır.
Ya Rab! Bizlere kendimizi bulmayı ilham et.
Ya Rab! Bizleri sev, gören gözümüz, işiten kulağımız, tutan elimiz, yürüyen ayağımız ve konuşan dilimiz eyle.
Ya Rab! Huyların, amellerin, arzuların ve hastalıkların kötülüklerinden Sana sığınıyoruz.
Ya Rab! Bizlere iki cihan saadeti ver. Her iki cihanda bizi gaye–i hayalimize ulaştır.
Ya Rab! Bizlere hayırlı ölüm nasip et. Kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınıyoruz.
Allahım! Senden, her an yalvaran diller, korkudan ürperen gönüller istiyoruz. Tevbelerimizi kabul et. Bizi günahlardan arındır, dua ve isteklerimize cevaplar lutfeyle! Delil ve burhanlarımızı hedefine yönlendir, kalplerimizin ufkunu aç, dilimizi doğruluğa bağla ve gönül kirlerimizi temizle!
Allahım! Senden her işimizde sebat, Kur'an yolunda kararlılık ve nimetlerine karşı da duyarlılık hissi bekliyoruz. Kapına yönelenleri boş çevirme! İtaatte bulunanlara bol bol karşılık ver, Sana baş kaldıranlara da doğru yolu göster.
Allahım! Muzdariplerin dualarını icabetle taçlandır, sıkıntıda bulunanları lütfunla şâd eyle, hasta ruhlara hususi muamelede bulun, küfür ve ilhad içinde bocalayanlara da nurunu göster; göster de kalmasın hiçbir yanda karanlık bir nokta!..
Allahım! Sevgini, Seni sevenin sevgisini ve Sana yaklaştıran sevgiyi bize nasip et. (Amin
kaybolmamam için,
nefsimin ve şeytanın gönlümü
esir almaması için,
ellerimden tut Rabbim
Rabbim!
geçici ve boş şeylerle yorulan kalbimi
sevginle doldur
her şeye Senin sevginle bakabilmeyi öğret…
Ey Güzeller Güzeli Allahım!
Bu günümü, bu haftamı, bu ayımı, ömrümü hayırlı eyle. Bize ve nesillerime uzun hayırlı ve sıhhatli bir ömür ver. Geçmiş devirlerde peygamberlere, alimlere nasıl hayırlı işler yaptırdıysan bizlere de öyle hayırlı işler yaptır. Meleklerin dillerine destan olacak hayırlı işler.
Senin büyüklüğün kadar lütuf, ikram ve ihsanların da büyüktür. Bizim küçüklüğümüze değil, Senin büyüklüğüne yakışır bir şekilde Senden lütuf ve ikramlarını bekliyoruz. Sen Zül Celali Velikram’sın. Sana her an edilmiş ve edilecek bütün hamdü senalar adedince hamdü senalar olsun
Allah'ım gece ile, gündüzü nasıl kapadıysan ve örttüysen bu duayı okuyan kardeşlerimizin de günahlarını ve hatalarını bu dünyada ve ahirette öyle ört benim bilmediğim,, seninse muhakkak bildiğin sıkıntılarını gider benim hiç bir şey yapamadığım dertlerine sen deva ol her sarsıldığında tutamadığım elini sen tut cennetinin en güzel yerine al amin
altuntas58
10.07.2009, 12:55
[HAFTANIN DUASI]
Ey hiç açılmaz gibi görünen kapıları bile ardına kadar açmaya muktedir olan Yüce Rabb'imiz! Senden, arkasında hayır ve güzellik olan bütün kapıları en kısa zamanda bizim için de açmanı diliyoruz.
Ey bütün sebepleri yaratan ve onlara hükmeden Yüce Sultan'ımız! Nezdinden göndereceğin inayet sürprizleriyle, bize de, ümitlerimizin ve hayallerimizin ötesinde maksûdumuza, matlûbumuza, mahbûbumuza ulaşacağımız imkanlar lütfet!
Ey ihtiyaçları gideren rabbim, senden hayatın hayrını istiyor
ve hayatın şerrinden sana sığınıyorum. Sen, aydınlığa ileten sahibim,
beni aydınlık saatlerde bile şaşıran şaşkınların şerrinden koru…’
‘Yanlışa düşmekten, senin ismini sömürerek insanları
aldatmak isteyenlerin tuzaklarına takılmaktan sana sığındım.
Yanlışa düşersem eğer, uyanıp, doğruyu bulmama yardım etmen
için affına sığındım, affını hak eden kullarından eyle Yarabbi
Allahım! Ben âcizim, sen beni kuvvetlendir Ben zelil bir kimseyim, sen beni izzetlendir Ben fakirim, sen beni zenginleştir yâ erhamerrahimîn
Allahım! Kulun ve Resûlün Muhammed sallâllahü aleyhi ve sellemin senden istediği hayır ve iyilikleri senden ister ve sana sığınıp ilticâ ettiği her şeyden ben de sana sığınırım
Allahım, bana kendi katından hidâyet ihsân eyle, kendi fazlu kereminden bana ihsân eyle, rahmetini bana akıt ve bereketlerinden bana inzâl eyle
Bugün cuma;
Dolayısiyle çocukluğumu.
Uzun olaydı o günler;
Orada da cumaysa bugün,
Günahkar olduğumu hatırlayarak
--->: Günün Duası
--------------------------------------------------------------------------------
Âlemlerin Rabbi Yüce ALLAH’a kainatın zerreleri adedince hamd ü sena, kulları içinden seçip zirve payelerle şereflendirdiği en doğru sözlü ve en güvenilir elçisi Hazreti MUHAMMED’e, tertemiz, pırıl pırıl hane halkına, mükerrem ashabına ve kıyamete kadar gelip geçecek insanlar içerisinde ihsan şuuruyla onlara ittiba edenlere de sonsuz salât ü selam olsun!Rabbimiz! Sen’in fikr ü zikrinden uzaklaştıracak ne kadar meşguliyet varsa onların hepsinden bizi uzak tut bu acz ü fakr içindeki kullarını hiçkimseye muhtaç olmayacağımız, başka hiçbir kapının önünde el açmak sefaletine düşmeyeceğimiz ölçüde fevkaladeden lütuflarınla zenginleştir; zenginleştir Ya Rab, zira hakîkî veren yalnız Sen’sin, biz ise Sen’in kapının önünde bir “nigâh-ı âşina” bekleyip duran kapıkullarıyızRabbimiz! Sinelerimize inşirah salmanı, yolumuzu, peygamberan-ı izamın, sıddıkların, şehitlerin ve salihlerin yolu eylemini istirham ediyoruz Sen her şeye gücü yeten, her istediğini gerçekleştiren ve yakarışlara mukabelede bulunmak şanına çok yakışan yegane Zat’sın; ne olur, bizim dualarımıza da icabet eyle ve sağımızdan-solumuzdan, önümüzden-arkamızdan, üstümüzden-altımızdan gelebilecek bütün tehlikelerden ve Sen’in azabına uğramaktan; aynı zamanda bunların hasıl edeceği korku, gam ve kederden de sıyanet buyurEy isteyenlere cevap veren ve dua dua yalvaranların dualarını kabul buyuran Yüceler Yücesi Rab! Bizim niyazlarımızı da kabul buyur kinle, nefretle oturup kalkan ve hep düşmanlık duygularıyla köpüren imansız ve amansızlara karşı yardımcımız ol bir de üzerimize sekine yağdır, yağdır ki, Sen’den başka kimseye karşı hiçbir korkumuz, hiçkimseden de en küçük bir beklentimiz kalmasın!Efendimiz Hazreti MUHAMMED’e, aile fertlerine ve bütün ashabına salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz!
<<< Nasuh tövbesi >>>
Allahümme ente rabbî lâ ilâhe illâ ente halâktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va’dike mesteta’tü eûzü bike min şerri mâ sana’tü ebûü leke bi ni’metike aleyye ve ebûü bizenbî fağfir lî feinnehû lâ yağfirüzzünûbe illâ ente. Allahım sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Sen beni yarattın. Ben de senin kulunum. Gücüm yettiği kadar senin va’din ve ahdin üzerineyim. Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım. Senin bana verdiğin ni’metini îtiraf ederim. Günahımı da îtiraf ederim. Beni mağfiret et. Çünkü günahları ancak sen bağışlarsın.
Bismillahirrahmanirrahim. Bismillahillezi, la-yedurru maasmihi şeyün fil ardı vela fissema ve hüvessemiulalim (3 kere Sabah-Akşam)
Allahümme innî es’elüke-ssıhhate vel-âfiyete vel-emânete ve hüsnel-hulkı verrıdâe bilkaderi birahmetike yâ Erhamerrâhimîn.” Ya Rabbi! Senden, sıhhat ve afiyet ve emanete hıyanet etmemek ve güzel ahlâk ve kaderden razı olmak istiyorum. Ey merhamet sahiplerinin en merhametlisi! Merhametin hakkı için, bunları bana ver!
>>> Kurandan <<<
- Ey Rabbimiz bize dünya ve ahirette iyilik ver, bizi Cehennem azabından koru!
- Ey Rabbimiz, bize çok sabır ver, Müslüman olarak canımızı al!
- Ey Rabbim, bana hikmet ver ve beni salihler arasına kat!
- Ey Rabbim, beni ve neslimi namazı devamlı kılanlardan eyle;
duamı kabul et, kıyamette hesab olunacağı gün beni, ana-babamı ve müminleri bağışla!
Ey ALLAHımız! Bize düşmanlık yapanlara karşı Sen bizim muînimiz ol Haddini aşıp hukukumuza saldıran mütecavizlerin şerlerini üzerimizden def et Aleyhimizde fitne ateşini körükleyenlerin ocaklarını söndür
Ey şefkati ve merhameti varlığı bütünüyle kucaklamış Rabb'imiz! Hakkında beslediğimiz hüsn ü zanda bizi tasdik et et de, biz çaresiz kullarını her türlü endişe, gam, üzüntü, keder ve sıkıntıdan halâs eyle!
Amin
Ya Rabbi, sana ve Resulüne itaat etmemizi ve bildirdiklerinle amel etmemizi nasip eyle!
- Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmayan ibadetten ve kabul edilmeyen duadan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan
kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım!
- Bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden muhafaza et,
her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahiret azabından bizi koru!
- Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle!
- İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle!
Sıhhat, afiyet ve güzel ahlâk ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle!
- Kulağıma, gözüme sıhhat ver!
Küfürden, fakirlik ve kabir azabından, zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım.
- Kusurlarımızı ört, korkulardan emin kıl ve borçlarımızı ödememizi nasip eyle!
- Ölünceye kadar ibadet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasıp et ve Cennetini ihsan eyle!
- Ya Rabbi, bize dünya ve ahirette güzellik ver ve Cehennem azabından bizi koru!
Yâ Rabbî! Kıldığım namazı kabûl eyle! Âhir ve âkıbetimi hayr eyle. Son nefesimde Kelime-i tevhîd söylememi nasîb eyle. Ölmüşlerimi afv ve magfiret eyle. Allahümmagfir verham ente hayrürrâhimîn. Teveffenî müslimen ve elhıknî bissâlihîn. Allahümmagfir-lî ve li-vâlideyye ve lilmü’minîne vel mü’minât yevme yekûmül hisâb. Yâ Rabbî! Beni şeytân şerrinden ve düşman şerrinden ve nefs-i emmârem şerrinden muhâfaza eyle! Evimize iyilikler, helâl ve hayırlı rızklar ihsân eyle! Ehl-i islâma selâmet ihsân eyle! Kâfirlerle cihâd etmekte olan Müslümanlara imdâd-i ilâhiyyen ile imdâd eyle! Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül’afve fa’fü annî. Yâ Rabbî! Hastalarımıza şifâ, dertli olanlarımıza devâ ihsân eyle! Allâhümme innî es’elükessıhhate vel-âfiyete vel-emânete ve hüs-nelhulkı verrıdâe bilkaderi bi-rahmetike yâ erhamerrâhimîn. Bana, Anama, babama ve evlâdlarıma ve akrâba ve ahbâbıma ve bütün din kardeşlerime hayırlı ömürler ve hüsn-i hulk, akl-ı selîm ve sıhhat ve âfiyet, rüşdü hidâyet ve istikâmet ihsân eyle yâ Rabbî!
———————————–
“Yâ Rabbî!.. Günahlarımızı rahmetinle af ve mağfiret eyle! Ölülerimizi de mağfiret eyle, yaşayanlarımıza hayırlar ihsan et!
Riyadan, nifaktan, şikaktan, her türlü hastalıktan, kazadan, belâdan, tembellikten, âcizlikten, zelil olmaktan, zulüm etmekten ve zulüm görmekten, cimrilikten, müsriflikten, azdıran zenginlikten ve doğru yoldan ayrılmaya sebep olan fakirlikten, şeytan ve nefsin şerrinden, düşmanın galebesinden, kötü huydan, bidat işlemekten, dalalete düşmekten, halis olmayan amelden, her çeşit günahtan, küfre girmekten, ölürken gelecek fitnelerden, kabir azabından, dinimize ve dünyamıza zarar verecek işlerden sana sığındık, bunlardan bizleri koru Yâ Rabbî!..
Yâ Rabbî!.. Bize sarsılmaz bir iman, güzel bir ahlâk, şükredici bir kalb, sabredici beden, zikredici dil, kaza ve kaderine rıza gösteren hayırlı ömür, salih evlât, dünya ve ahirette güzellik ihsan et! Ana ve babamızı da mağfiret eyle!
Yâ Rabbî!.. Kendi sevgini, sevdiklerinin sevgisini, bütün enbiyânın, Ehl-i beytin, Eshâb-ı kirâmın ve bütün evliyâ-i kirâmın sevgisini ve sevgine kavuşturacak amel ve işleri nasip eyle!
Yâ Rabbî!.. Dinine severek hizmet etmeyi, kul borçlarını ödemeyi ve şehit olarak ölmeyi nasip eyle!
Bize hakkı hak, bâtılı bâtıl olarak göster!
Yâ Rabbî!.. Bu vatanı bizlere bırakan ecdadımızın ruhunu şad eyle! Memleketimize hizmetleri geçmiş ve Allah için harp etmiş dedelerimize rahmet eyle! Yurdumuzu her çeşit düşmandan koru! Çünkü sen her şeye kâdirsin!.. Dualarımızı kabul eyle!” (Âmin!)
Yâ Rabbî!.. Kendi sevgini, sevdiklerinin sevgisini, bütün enbiyânın, Ehl-i beytin, Eshâb-ı kirâmın ve bütün evliyâ-i kirâmın sevgisini ve sevgine kavuşturacak amel ve işleri nasip eyle!
Yâ Rabbî!.. Dinine severek hizmet etmeyi, kul borçlarını ödemeyi ve şehit olarak ölmeyi nasip eyle!
aminnnnnnnnnn
<<< Veda haccındaki dua >>>
”Allahü teâlâdan başka ilâh yoktur. O birdir. Eşi ortağı yoktur. Mülk, O’na âittir. Hamd, O’na mahsustur…
Ey Allahım! Kabir azâbından, kalbin vesvesesinden, işlerin dağınıklığından sana sığınırım!
Ey Allahım! Rüzgârların getirdiği âfetin şerrinden sana sığınırım! Ey Allahım, gözümde bir nûr, kulağımda bir nûr, kalbimde bir nûr yarat! Ey Allahım, göğsüme genişlik ver, işimi kolaylaştır!
Ey Allahım! Kalbe vesvese veren şeytandan, işlerin karışıklığından, kabir fitnesinin şerrinden, gecenin getirdiği şeylerin şerrinden, gündüzün getirdiği şeylerin şerrinden, korkunç rüzgârların getirdiği âfetlerin şerrinden, zamanın nöbet nöbet gelen mihnet ve belâlarının şerrinden sana sığınırım!
Ey Allahım, sağlığın hastalığa çevrilmesinden, birden bire gelip çatacak azâbından ve bütün gazâbından sana sığınırım!
Ey Allahım! Beni hidâyetine ulaştır. Geçmişimi, geleceğimi bağışla! Ey başvurulacakların en hayırlısı! Kendisinden istenilenlerin en keremlisi, en çok vereni!
Ey Allahım! Sen, sözümü işitiyor, yerimi görüyor, gizli, açık neyim var ise biliyorsun. İşlerimden hiç biri sana gizli değildir. Ben çâresizim, yoksulum. Senden yardım ve eman diliyorum.
Korkuyorum. Kusurlarımı îtirâf ediyorum. Bir çâresiz, senden nasıl isterse, ben de öyle istiyorum. Zelîl bir günahkar, sana nasıl yalvarırsa, ben de öyle yalvarıyorum.
Yüce huzûrunda boynunu bükmüş, senin için gözlerinden yaşlar boşanan, senin uğrunda bütün varlığını zelîl eden, senin için burnunu topraklara sürten bir kulun sana nasıl duâ ederse, ben de öyle duâ ediyorum!
Ey Rabbim! Duâmı kabûl buyurmaktan beni mahrûm eyleme. Bana Raûf ve Rahîm ol! Ey istenilenlerin en hayırlısı ve verenlerin en keremlisi!..
Ben, sana her an muhtâcım. Senin ise, bana hiç ihtiyâcın yok. Sen, ancak yaratanım olarak beni bağışlar, affedersin.
Ey duâcıların duâlarını kabûl eden! Ey ümit bağlananların en üstünü! İslâmiyet ve Muhammed (aleyhisselâm) üzerindeki himâyen hürmetine sana yöneliyorum. Benim bütün suçlarımı bağışla! Beni şu durduğum yerden bütün hâcetlerimi yerine getirmiş, dileklerimi ihsân buyurmuş, temennilerimi gerçekleştirmiş olarak döndür!..
Bizler, topluca senin Beyt-i Harâm’ına geldik. Şu büyük Meşâir’de vakfeye durduk. Şu mübârek yerlerde hazır bulunduk. Ümîdimiz, yüce katındaki sevab ve mükâfâta nâil olmaktır. Ümîdimizi boşa çıkarma Allahım!”
>>> Kurandan <<<
- Ey Rabbimiz bize dünya ve ahirette iyilik ver, bizi Cehennem azabından koru!
- Ey Rabbimiz, bize çok sabır ver, Müslüman olarak canımızı al!
- Ey Rabbim, bana hikmet ver ve beni salihler arasına kat!
- Ey Rabbim, beni ve neslimi namazı devamlı kılanlardan eyle;
duamı kabul et, kıyamette hesab olunacağı gün beni, ana-babamı ve müminleri bağışla!
EY ALLAH'IM BANA HAYIRLI İŞLER İŞLETMENİ, KÖTÜLÜKLERİ BIRAKMAMI, YOKSULLARI SEVİNDİRMEMİ, BENİ YARGILAMANI, BANA ACIMANI, BENİM TÖVBEMİ KABUL ETMENİ, KULLARINI İBTİLAYA UĞRATMAK İSTEDİĞİN ZAMAN BENİ FİTNE VE İBTİLAYA UĞRAMAMIŞ OLARAK HUZURUNA ALMANI, SELAMINI YAYMAK YEDİRMEK, İÇİRMEK VE HERKES UYURKEN GECELEYİN KALKIP NAMAZ KILMAK DERECELERİNİ BANA NASİP ETMENİ SENDEN DİLERİM.
EY RABBİM, BENİ VE NESLİMDEN OLANLARI NAMAZI DEVAMLI KILANLARDAN EYLE VE DUAMIZI KABUL BUYUR.
EY ALLAH'IM, HESAP GÜNÜ BENİ, ANAMI, BABAMI VE BÜTÜN MÜMİN KARDEŞLERİMİ ESİRGE VE BAĞIŞLA.
AMİN
EY ALLAH'IM BANA HAYIRLI İŞLER İŞLETMENİ, KÖTÜLÜKLERİ BIRAKMAMI, YOKSULLARI SEVİNDİRMEMİ, BENİ YARGILAMANI, BANA ACIMANI, BENİM TÖVBEMİ KABUL ETMENİ, KULLARINI İBTİLAYA UĞRATMAK İSTEDİĞİN ZAMAN BENİ FİTNE VE İBTİLAYA UĞRAMAMIŞ OLARAK HUZURUNA ALMANI, SELAMINI YAYMAK YEDİRMEK, İÇİRMEK VE HERKES UYURKEN GECELEYİN KALKIP NAMAZ KILMAK DERECELERİNİ BANA NASİP ETMENİ SENDEN DİLERİM.
EY RABBİM, BENİ VE NESLİMDEN OLANLARI NAMAZI DEVAMLI KILANLARDAN EYLE VE DUAMIZI KABUL BUYUR.
EY ALLAH'IM, HESAP GÜNÜ BENİ, ANAMI, BABAMI VE BÜTÜN MÜMİN KARDEŞLERİMİ ESİRGE VE BAĞIŞLA.
AMİN
aminnnnnnnnnnnnnnnnn
İlâhî!
Hamdini sözüme sertâc ettim, zikrini kalbime mi'râc ettim,
Kitâbını kendime minhâc ettim.
Ben yoktum, Sen var ettin. Varlığından haberdâr ettin, aşkınla gönlümü bîkarar ettin.
İnâyetine sığındım, kapına geldim. Hidâyetine sığındım lütfuna geldim. Kulluk edemedim, afvına geldim.
Şaşırtma beni, doğruyu söylet, neş'eni duyur, hakîkati öğret.
Sen duyurmazsan ben duyamam, Sen söyletmezsen ben söyleyemem, Sen sevdirmezsen ben sevemem.
Sevdir bize hep sevdiklerini!.. Yerdir bize hep yerdiklerini. Yâr et bize erdirdiklerini.
Sevdin habîbini, kâinâta sevdirdin. Sevdin de hil'at-i risâleti giydirdin. Makâm-ı İbrahim'den Makâm-ı Mahmûd'a erdirdin, server-i asfiyâ kıldın, Hâtem-i enbiyâ kıldın. Muhammed Mustafa kıldın.
Salât ü selâm, tahiyyât ü ikram, her türlü ihtirâm O'na, O'nun âline, ahbâbına, ailesine, ashâbına ve etbâına Yâ Rabb!
Amin.
Allah dostlarının hal ve hareketlerini taklit etmeyi ve
onlara benzemeyi bize nasip etamin ALLAH cc razı olsun!
Allah’ım ümmeti gaflet uykusundan uyandır
Onları ölüm uykusundan dirilt
Allah’ım onların liderlerini ve yöneticilerini ıslah et
Allah’ım onların ellerini hak üzeri tut
Onların kalplerine senin korkunu ver
Onların kalplerinden kafirlerin korkularını çıkar
Onların kalplerine imanı yerleştir
Allah’ım onların işlerini ıslah et
Allah’ım onları islamla izzetlendir
Ve islamı onlarla izzetlendir
Allahım cihadı onlarla zenginleştir
Ey alemlerin rabbi
izzet senindir Allahım dinimizi izzetlendir
Dönüş sanadır
Allah’ım bize ulemamızı bereketlendir
Bizi onların ilmi ile faydalandır
Onların basiretlerini aç Onların derecelerini yücelt
Allah’ım onlara bize karşı hakkı söylet
Dinine yardım et
Onlar kınayıcının kınamasından korkmasınlar
Ey alemlerin Rabbi
Allahım bizi selahaddin gibi izzetli kıl
Allahım bizi Ömer gibi izzetli kıl
Allahım bizi Ebubekir gibi izzetli kıl
Allahım bizi Osman gibi izzetli kıl
Allahım bizi Ali gibi izzetli kıl
Ey Alemlerin Rabbi
Allahım islamı yeryüzünün her yerine hakim kıl
Dininin sancağını yücelt
Kafirlerin bayrağını alçalt
Allahım kafirleri rezil et
Allahım muhakkak ki onlar senin dinine düşmandırlar
ve senin dostlarını öldürüyorlar
Onlara büyük bir lanet ile lanet et
Allahım hain devleti sana şikayet ediyorum
Allahım onların liderlerini sana şikayet ediyorum
Allahım onlar azdılar ve kibirlendiler
Kardeşlerimizi katlettiler
Kız kardeşlerimize kötülük yaptılar
Çocuklarımıza şer bulaştırdılar
Bizlere mescidi aksayı men ettiler
Allahım onları sana havale ediyorum
Allahım domuzları ve maymunları sana havale ediyorum
Allahım bize şaşılacak kudretini göster
Allahım mescidi haramda ve mescidi nebevide
nasıl namaz kılıyor isek
bizleri mescidi aksada da iki rekat namazla rızıklandır
Yahudilere rağmen bunu bize nasib et
Ey alemlerin rabbi
Allahım kitabını yaşamayı nasib et
Allahım kardeşlerimize yeryüzünün her yerinde yardım et
Cihad bayrağını yücelt Dinini zenginleştir
İzzet senindir
Ey alemlerin rabbi
Allahım bizi filistinde bir araya topla
Ey alemlerin Rabbi
Allahım bizi ateşten koru
Ey alemlerin Rabbi
Allahım sen şüphesiz celalin ile yakın semaya inersin
Ve isteyen varmı ona vereyim dersin
Affedilmeyi isteyen var mı?
Affedeyim dersin
Allahım bütün günahlarımızdan sana istiğfar ediyoruz
Allahım sana tevbe üzerine söz veriyoruz
Allahım sana istikamet üzerine söz veriyoruz
Allahım sana ihlas üzerine söz veriyoruz
Ey alemlerin sahibi
Allahım senden rızanı ve cenneti istiyoruz
Ey alemlerin Rabbi
Allahım kitabımızı bize sağımızdan vererek bizi rahatlat
Ey alemlerin rabbi
Allahım senin nurlu yüzünle
bizleri karanlıklardan aydınlığa çıkarmanı isteriz
Senin nurlu yüzüne bakarak rızıklanmayı isteriz
Ey alemlerin rabbi
Ey yaratan Allahım Ey alemlerin sahibi
Ey göğün ve yerin Rabbi ve onlara
merhamet eden Allahım
Eğer sen bize azab edersen buna güç yetirensin
Eğer sen bize merhamet edersen
şüphesiz sen mağfiret edicisin
Ey alemlerin Rabbi
Allahım bu duamıza icabet ancak sendendir
Sen izzetlisin ve her türlü noksan sıfattan münezzehsin
Bütün nebilere selam olsun
ham alemlerin rabbine
ya Rabbi dualarımıza icabet et
aminn…
Allahım! Senden bizim, inanan kardeşlerimizin ve topyekün insanların kalblerini, imana, İslam’a, Kur’an’a, ihsan duygusuna ve Peygamberimiz vasıtasıyla bize gönderdiğin bütün hakîkatlere tastamam açmanı diliyoruz.
Rabbimiz! Nezd-i ulûhiyetinden göndereceğin nurlarla gönüllerimizi aydınlat.. sadırlarımıza, sînelerimize inşirah sal.. Sen Settâru’l-uyûbsun; hata, kusur, günah ve isyan olarak bizden ne sâdır olmuşsa Sen onları da setreyle.. aczimizi, fakrımızı şefâatçi yapıp yüce dergâhına iltica ediyoruz; ne olur, merhamet et ve işlerimizi kolay hale getir.. dostlarına karşı olan muameleni bizden de esirgeme ve bizim sîmalarımızı da ağart.. kalblerimizi topyekün islerden, paslardan, küçük-büyük bütün virüs ve mikroplardan arındır.. kabirlerimizi Cennet bahçeleri gibi pür-nur eyle.. bilerek ya da bilmeyerek içine düştüğümüz hatalarımızı, günahlarımızı mağfiret buyur ve tekrar onlara bulaşmak sûretiyle içimizin kirlenmesine müsaade etme!.
Senden hayr u hasenât istikametindeki bütün dilek ve maksatlarımızı gerçekleştirmeni niyaz ediyoruz. Ey sürpriz lütufların sahibi, Ulu Sultanımız! Bizi endişe edip korktuğumuz hususlardan da emîn eyle!
Yâ Erhamerrâhimîn ve Yâ Ekremelekremîn! Bizim, anne-babalarımızın, onların anne-babalarının, bize önderlik ve kılavuzluk yapan büyüklerimizin, bir harf bile olsa kendilerinden istifade ettiğimiz muallimlerimizin, hocalarımızın, onların hocalarının, sevdiklerimizin, sevenlerimizin, içinde neş’et ettiğimiz beldedeki insanların, milletimiz fertlerinin, kadın-erkek arkadaşlarımızın, dostlarımızın, kardeşlerimizin.. bize karşı hep civanmertçe davrananların.. inanan kardeşlerimizin.. hayır dualarında unutmayıp her zaman bizi de yâd edenlerin.. üzerimizde hakkı bulunan kimselerin.. kıymetli nasihatleriyle bize bekâ desenli sâlihatın yollarını gösterenlerin... ve bütün ümmet-i Muhammed’in günahlarını bağışla!
Ey ihsanları bitmek tükenmek bilmeyen ve kullarını lütuf sağanaklarıyla sırılsıklam hale getiren Yüceler Yücesi Rabbimiz! Ne kadar belâ, musîbet ve hastalık varsa, Sen bizi, onların tamamından muhafaza buyur!
Rabbimiz! Duamızın sonunda Sana olan minnet ve şükran hislerimizi bir kere daha tekrarlıyor, Rasûl-ü zîşânı, âlini, ashabını bir kez daha salavâtlarla anıyor ve dualarımızı kabul buyurmanı istirham ediyoruz. Ne olur, bizleri dualarına icabet edilmeyen mahrumlardan eyleme! Amin!..
altuntas58
31.08.2009, 15:56
Bütün iyilik ve hayırlar ancak Kendisinden beklenen ve bunları vermeye sadece Kendisi muktedir olan Yüce Rabbimize hamd ve minnet, Enbiyalar Serveri Efendiler Efendisi'ne, ehline ve ashabına salât ü selam ediyor, her zaman dokunduğumuz kapının tokmağına boyunlarımız bükük, kalblerimiz buruk, sinelerimiz yanık, şimdi bir kez daha dokunuyoruz:
Rabbimiz! (İçimizden yükselen) şu nida, mahzun ve münkesir kalblerin nidasıdır; o nidaya icabet edecek Yegâne Zat da Sensin.. ey dua ettiğinde darda kalmışın duasına icabet eden! Kusurlarla âlûde olsak da, gaflet denilen illetten bir türlü kurtulamasak da işte yine Sana el açtık.. va'd-i ilahîni gerçekleştir ve dualarımıza icabet buyur.. bizi dalalete saplananların ve gazabına uğramışların mahrumiyetine uğratma.
Sen bizim Mevlâmızsın; teveccühünle bizleri serfiraz kılacağını ümit ediyor ve kereminle muamelede bulunacağını umuyoruz, ey rahmet dalgalarıyla kainatı kuşatan ve ey mağfiretine had-hudud olmayan!...
Efendimiz Hazreti Muhammed’e, aile efrâdına ve bütün ashâb-ı güzînine salât u selâm ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabbimiz!..
Bütün iyilik ve hayırlar ancak Kendisinden beklenen ve bunları vermeye sadece Kendisi muktedir olan Yüce Rabbimize hamd ve minnet, Enbiyalar Serveri Efendiler Efendisi'ne, ehline ve ashabına salât ü selam ediyor, her zaman dokunduğumuz kapının tokmağına boyunlarımız bükük, kalblerimiz buruk, sinelerimiz yanık, şimdi bir kez daha dokunuyoruz:
Rabbimiz! (İçimizden yükselen) şu nida, mahzun ve münkesir kalblerin nidasıdır; o nidaya icabet edecek Yegâne Zat da Sensin.. ey dua ettiğinde darda kalmışın duasına icabet eden! Kusurlarla âlûde olsak da, gaflet denilen illetten bir türlü kurtulamasak da işte yine Sana el açtık.. va'd-i ilahîni gerçekleştir ve dualarımıza icabet buyur.. bizi dalalete saplananların ve gazabına uğramışların mahrumiyetine uğratma.
Sen bizim Mevlâmızsın; teveccühünle bizleri serfiraz kılacağını ümit ediyor ve kereminle muamelede bulunacağını umuyoruz, ey rahmet dalgalarıyla kainatı kuşatan ve ey mağfiretine had-hudud olmayan!...
Efendimiz Hazreti Muhammed’e, aile efrâdına ve bütün ashâb-ı güzînine salât u selâm ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabbimiz!..
AMİN....AMİN...AMİN..
Kardelencicegi
14.09.2009, 09:40
Ya RABBI!
Ya Rabbi! Kalblerimizi sevginle doldur...
Ya Rabbi! Sevdiklerini bize de sevdir...
Ya Rabbi! Yerdiklerini bizede yerdir...
Ya Rabbi! Senin rizan icin seven, senin rizan icin bugz eden kullarindan eyle bizleri...
Ya RAbbi!
Seni hakkiyla bilmeyi,
Sana hakkiyla hamd etmeyi,
Sana Hakkiyla sükretmeyi,
Sana hakkiyla tövbe etmeyi,
Sana hakkiyla ibadet etmeyi bizlere nasip eyle...
Biz gücsüz, biz zayifiz, bizleri kusurlarimizin karsiligi olarak cezalandirma, bizleri affet, kusurlarimizi bagisla...
Ey merhametlilerin en merhametlisi, bize merhamet et, bizi affet, bizi bagisla....
Yaradana emanet olunuz..........
..................AMİN........ ...............
..........dualar ile kalınız...............
Kardelencicegi
21.09.2009, 10:51
Rabbim!...
Geldiğim, geleceğim, eğildiğim, ağladığım, yok olduğum, varlığında var olduğum tek
kapı ,tek yol SENSİN…
Varlığınla beni var et
Dualarımı kabul eyle
Tevbelerimi kabul et
Pişman olup, tekrar pişmanlıklarını yaşamayacak kullarından eyle beni
Kapındır; gideceğim tek kapı
Sevgindir; koyacağım kalbime en güzel sevgi…
ALLAHım!
Kalbimin kapısının kilidi, senin ismin olsun,
SENİ SEVİYORUM demeyi ve SANA ŞÜKRETMEYİ unutturma dudaklarıma...
Elimin, dilimin, gözümün, kalbimin, düsüncelerimin kirlerini arindir ALLAHim ...
Çoğalan acılarımı sil yüreğimden
Günahlarım çok, ellerim boş geliyorum sana hergün
Ölüme yaklaşan adımlarımı senin yoluna düşür…
Sadece senin yoluna…
Sadece senin…
Kardelencicegi
21.09.2009, 10:52
Rabbim!...
Geldiğim, geleceğim, eğildiğim, ağladığım, yok olduğum, varlığında var olduğum tek
kapı ,tek yol SENSİN…
Varlığınla beni var et
Dualarımı kabul eyle
Tevbelerimi kabul et
Pişman olup, tekrar pişmanlıklarını yaşamayacak kullarından eyle beni
Kapındır; gideceğim tek kapı
Sevgindir; koyacağım kalbime en güzel sevgi…
ALLAHım!
Kalbimin kapısının kilidi, senin ismin olsun,
SENİ SEVİYORUM demeyi ve SANA ŞÜKRETMEYİ unutturma dudaklarıma...
Elimin, dilimin, gözümün, kalbimin, düsüncelerimin kirlerini arindir ALLAHim ...
Çoğalan acılarımı sil yüreğimden
Günahlarım çok, ellerim boş geliyorum sana hergün
Ölüme yaklaşan adımlarımı senin yoluna düşür…
Sadece senin yoluna…
Sadece senin…
Kardelencicegi
21.09.2009, 12:06
Allahım!
Senin af ve mağfiretinin dairesi, bizi bela ve musibetlerden uzak
tutacak kadar geniştir. Bize rahmetinle muamele buyur Allahım!
Gazabından bizi emin kıl Rabbim.
Allahım!
Sen'den dünya ve ahirette af ve afiyet diliyoruz. Her türlü semavi ve
arzi afet ve belaları üzerimizden uzaklaştırmanı istiyoruz.
Allahım!Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı
bağışla. Bizlere merhamet buyur. Şüphesiz Sen merhametlilerin en
merhametlisisin.
Allahım!
Kalb katılığından, gafletten, dalaletten, zilletten, miskinlikten,
küfürden, fısktan, nankörlükten, riyadan, sadece Sana sığınırız. Sen
bizleri koru. Güç yetiremeyeceğimiz bela, fitne ve musibetlerle bizi
imtihan eyleme Allahım!
Allahım!
Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doyma bilmeyen nefisten,
yaşarmayan gözden ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırız.
Bildiğimiz ve bilmediğimiz şeylerin şerrinden Sen bizleri koru
Allahım!
Allahım!
İhsan buyurduğun nimetlerini geri almandan, azabının ansızın gelip
çatmasından, gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınırız.Bizlere
yol göster Allahım!
Allahım!
Sana itaat edilir, Sen karşılığını verirsin; Sana isyan edilir, Sen
bağışlar ve af edersin, darda kalanlara icabet eder, zararı, sıkıntıyı
ortadan kaldırıp, hastalara şifa, dertlilere deva verir, günahları
bağışlar, tövbeleri kabul edersin. Sen bizlerin dualarını kabul buyur
Allahım!
Allahım!
Sen ölümlerin en güzeli ile bizi huzuruna al Allahım! Ölümümüzü her
türlü şerden kurtulup rahata erme vesilesi yap Ya Rabbi! Allahım!
Bizleri Sen'i çok zikreden, Sana çok şükreden, Sen'den çok korkan,
Sana çok itaat eden, Sana karşı saygı ile dopdolu olan, ahu efgan edip
dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden kullarından eyle.
Bu Duaya Amin Diyelim.
(alıntıdır
--------------------------------------------------------------------------------
ALLAh ım ,gazabında uğramaktan yahut öfkene müstahak olmaktan,karanlıkları aydınlatan,
dünya ve ahiret işlerini yoluna koyan ilahi nuruna sığınırım!
Razı oluncaya kadar sana tevbe ve niyazda bulunuyorum.
Güç de senin,kuvvet de senindir.
ALLAh ım sevip razı olduğun şeye bizi muvaffak eyle
04.10.2009, 15:34
Ey Yücelerden Yüce Rabb'im! Bütün mal ve mansıp sahipleri kapılarını sürmelediler. Sen'in yüce dergâhının kapısı ise asla kapanmaz ve dilekte bulunanlara her zaman açıktır.
Ey Rabbimiz! bizi doğru yola ilettikten sonra, kalplerimizi eğriltme. Bize tarafından rahmet bağışla, lütfü en bol olan sensin. (ALI IMRAN 8)
Kardelencicegi
17.10.2009, 10:47
Sevenin en sevdiği
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Nefret olan yere sevgi,
Yaralanma olan yere affedicilik,
Ümitsizlik olan yere ümit,
Karanlık olan yere aydınlık,
Üzüntü olan yere sevinç götürmeyi
Bize lütfet ya Rabbi.
Amin.
Nefret olan yere sevgi,
Yaralanma olan yere affedicilik,
Ümitsizlik olan yere ümit,
Karanlık olan yere aydınlık,
Üzüntü olan yere sevinç götürmeyi
Bize lütfet ya Rabbi.
Amin.
Kardelencicegi
28.10.2009, 22:26
Ya Rab! Beni hakka perde ve engel değil bir vesile kıl.
Muhabbetin gönlümüzde hız olsun,
Güttüğümüz Hakk'a veren iz olsun,
Önümüzde uçurumlar düz olsun,
Yolumuzda dikenleri güller et!
Dalaletle bırakıp da insanı,
Yapma arzın en korkulu hayvanı;
Unutturma doğruluğu vicdanı
Bizi sana lâyık olan kullar et!
Orhan Seyfi Orhon
Ya RAKİB.
Bizim, güçümüz yetmez takatimiz yetişmez engenlerden muhafaza eyle Ya KAVİY.
Sen bizim mevlamızsın, kafirlere karşı bize yardım eyle Ya SELAM.
İnanmayanlara karşı bize, güç ve kuvvet ihsan eyle Ya VELİYY.
Ya RAKİB.
Bizim, güçümüz yetmez takatimiz yetişmez engenlerden muhafaza eyle Ya KAVİY.
Sen bizim mevlamızsın, kafirlere karşı bize yardım eyle Ya SELAM.
İnanmayanlara karşı bize, güç ve kuvvet ihsan eyle Ya VELİYY.
Allah,ım! Peygamberin Muhammed aleyhisselam, dostun İbrahim aleyhisselam, sırdaşın Mûsâ aleyhisselam, Kelîme ve ruhundan olan Îsâ aleyhisselam hürmetine, Mûsâ’ya inen Tevrat, Îsâ’ya inen İncil, Dâvûd’a inen Zebûr, Muhammed aleyhisselâma inen Kur’ân hürmetine, bütün peygamberlerine yaptığın vahiy hürmetine, Mahlûkâtın üzerindeki kazâ ve takdîrin, senden isteyenlere verdiğin, fakir ettiğin zenginler, zengin ettiğin fakirler, hidâyete ulaştırdığın kimseler hürmetine; Mûsâ Aleyhisselâma bildirdiğin, kulların rızıklarını böldüğün yeryüzünün, hareketten sükûna erdirdiğin dağların, ayakta tuttuğun, arş-ı âzamı taşıttığın ism-i âzamın hürmetine; Kur’ân-ı Kerîmde nâzil olan samed, ahad ve tâhir isimlerinin hürmetine; gündüzleri aydınlatıp geceleri karartan ismin hürmetine; azamet-i Kibriyân ve nûr-i vechin hürmetine,Senin kuvvet ve kudretinle Kur’ân-ı Kerîmi okuyup anlamağı ve onu bütün vücûduma duyurmanı ve bütün hareketlerimi ona uydurmamı senden dilerim. Kuvvet ve kudret ancak sendendir. Yâ erhamerrahimîn.
Allah,ım! Peygamberin Muhammed aleyhisselam, dostun İbrahim aleyhisselam, sırdaşın Mûsâ aleyhisselam, Kelîme ve ruhundan olan Îsâ aleyhisselam hürmetine, Mûsâ’ya inen Tevrat, Îsâ’ya inen İncil, Dâvûd’a inen Zebûr, Muhammed aleyhisselâma inen Kur’ân hürmetine, bütün peygamberlerine yaptığın vahiy hürmetine, Mahlûkâtın üzerindeki kazâ ve takdîrin, senden isteyenlere verdiğin, fakir ettiğin zenginler, zengin ettiğin fakirler, hidâyete ulaştırdığın kimseler hürmetine; Mûsâ Aleyhisselâma bildirdiğin, kulların rızıklarını böldüğün yeryüzünün, hareketten sükûna erdirdiğin dağların, ayakta tuttuğun, arş-ı âzamı taşıttığın ism-i âzamın hürmetine; Kur’ân-ı Kerîmde nâzil olan samed, ahad ve tâhir isimlerinin hürmetine; gündüzleri aydınlatıp geceleri karartan ismin hürmetine; azamet-i Kibriyân ve nûr-i vechin hürmetine,Senin kuvvet ve kudretinle Kur’ân-ı Kerîmi okuyup anlamağı ve onu bütün vücûduma duyurmanı ve bütün hareketlerimi ona uydurmamı senden dilerim. Kuvvet ve kudret ancak sendendir. Yâ erhamerrahimîn.
Kardelencicegi
10.11.2009, 23:35
ismail 58
10.11.2009, 23:43
YÜCE RABBİM sonsuz rahmetiyle bizi bağışlasın,
RESULULLAH biz günahkar ümmetinden şefaatini esirgemesin.
ahirette mahçupluğumuz bir paçavra gibi yüzümüze çarpılmasın.
Amin.
Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Rabbim!
Hayatımızı ve ölümümüzü salih kullarına lutfettiğin bereket,nimet,ulvi güzellikler ve sana vuslat ile müzeyyen ve mükerrem kıl!...
Âmîn.
Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Rabbim!
Hayatımızı ve ölümümüzü salih kullarına lutfettiğin bereket,nimet,ulvi güzellikler ve sana vuslat ile müzeyyen ve mükerrem kıl!...
Âmîn.
doğan bulut
11.11.2009, 16:03
doğan bulut
11.11.2009, 16:06
Allah,ım bana ve aileme huzurlu günler nasip eyle...
Allah'ım! Senden bizim, inanan kardeşlerimizin ve topyekün insanların kalblerini, imana, İslam'a, Kur'an'a, ihsan duygusuna ve Peygamberimiz vasıtasıyla bize gönderdiğin bütün hakîkatlere tastamam açmanı diliyoruz. Kalblerimizi topyekün islerden, paslardan, küçük-büyük bütün virüs ve mikroplardan arındır.. bilerek ya da bilmeyerek içine düştüğümüz hatalarımızı, günahlarımızı mağfiret buyur.
Dua, kulla Rabbi arasında kurulan bir rahmet köprüsüdür. Ancak bu köprüden geçilir selâmet sahiline. Allah rızasını kazanmanın ve ona dayanmanın yoludur gücünü samimiyetten alan dualar... Ondan başka her neye dayanıyorsanız yıkılmaya ve çökmeye mahkûmdur. Duadır cennet yurdunun ve köşkünün altın anahtarı. Bu anahtarı dâima yanınızda taşıyınız ki, zor zamanlarınızda sizi selâmete ulaştıracak bir güven kaynağınız ve vasıtanız olsun.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Dua, kulla Rabbi arasında kurulan bir rahmet köprüsüdür. Ancak bu köprüden geçilir selâmet sahiline. Allah rızasını kazanmanın ve ona dayanmanın yoludur gücünü samimiyetten alan dualar... Ondan başka her neye dayanıyorsanız yıkılmaya ve çökmeye mahkûmdur. Duadır cennet yurdunun ve köşkünün altın anahtarı. Bu anahtarı dâima yanınızda taşıyınız ki, zor zamanlarınızda sizi selâmete ulaştıracak bir güven kaynağınız ve vasıtanız olsun.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
ömer yalcin
11.12.2009, 11:03
ALLAH IM SANA ACILAN BU ELLERI GERI CEVIRME.
SsİiVvAaSsLlIı
11.12.2009, 11:19
AMİNNNNNNNNNNNNNNNN...
Kardelencicegi
11.12.2009, 12:41
Cümlemize hayırlı cumalar
Lailahe illallah Cuma’nın sebebiyle, Muhammedün Resullullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver.
Melekler duasıyla, Ya vedüdüm, entel maksudum, Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, cennet kapılarını aç, benim günahımdan geç.
Benim günahım varsada senin gibi halikim var. Muhammed Aleyhisselam dostum var.
İlahi kabre vardığım gece lütfeyle, yalnız kaldığım gece bilmediğimi bildir. Kabrimi nur ile doldur. Kevser şarabına daldır, ulu cemalini göster.
Gece gündüz yalvarırım sana dünya ve ahiret muradımı ver bana.
Rabbim Allah, fikrim zikrullah, kalbimin nuru Resullullah, evvelim Allah, ahirim Allah, La ilahe illallah Muhammedün Resullullah.
Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi şahımız var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne.
Sırrım sübhanım Allah, derdim dermanım Allah, gafil kuluna gam düşmüş, yetiş imdadımıza ya Muhammed.
Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, ya Allah, ya Muhammed umarız senden şefaat.
Lailahe illallahtır özüm, Muhammed Mustafadır sözüm, ihlas-ı şerif ile yıkadım yüzüm. Ayetele kürsü için sen kabul eyle sözüm.
Bugün Cuma günüdür. Dinim İslam dinidir. Dinimin İslam dini olduğuna, yetmiş binin nısfına, mühürledim üstüne.
Lailahe illallah üç muradım var, biri cennet, bir ırmak diyarını görmek. Aç cemalini göster diyarını.
Ya Resullullah! Aman yarabbi ya rabbena her halimiz malumdur sana, gece gündüz yalvarırım sana. Her zaman sana muhtacım, cemalini göster bana.
Cennetine davet et Allahım kabrimizde rahatlık, sıratta selamet, tatlı canımız sana emanet, son nefesimizde selametler ihsan eyle.
Kabir suallerimiz ahsan eyle, cennetinle cemalini cümleyle beraber bana da nasip eyle.
Lailahe illallah selalar duası için, Muhammedün Resullullah arşı ala gölgesi için hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim.
Elif Allah, Nur Muhammed tez selamet.
Ya Celil, etme zelil, gönder delil. İlahi Yarabbi hacetimi rahmet deryasını ulaştır, duaya açılan elleri icabete eriştir.
Allahım senden başka kimsemiz yoktur. Lailahe illallah arşı alaya Muhammedün Resullullah şükür Mevlaya.
Yarabbi yarabbena her halim malumdur sana, cenneti alada cemalini göster bana.
Lailahe illallah günahlarımız af eyle, Muhammedün Resullullah makamımı nur eyle.
İlahi Yarabbi son nefesimde kendime malik olmadığım zaman bu duamı sana emanet ederim.
Selatü selaya yolladım Mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek Cuma’ya.
Lailahe illallah ve cellehü edası ile, Rabbim muradımızı ver melekler duası ile.
Lailahe illallah kalbimizi karartma, rızkımızı azaltma, kabrimizi, daraltma, senden başka kapı aratma, muhannete muhtaç etme.
Lailahe illallah imanla sabır, Muhammedün Resullullah azapsız kabir.
Allahım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle.
Evvelim Allah, ahirim Allah, kalbimde beytullah Lailahe illallah Muhammedün Resullullah. “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü” diyerek çene kapatmak nasip eyle Yarabbi.
Allahım şeytanın şerrinden, kabirdeki yılanlardan, çıyanlardan, ölümün dehşetinden, kabirin azabından, sıratın zulmetinden muhafaza eyle Allahım.
Ölümün hayırlısını, üç ayların birisini, Yasinin yarısını okurken ölmeyi nasip eyle Yarabbi.
Amin.
Ey Rabb’imiz! Nezdinden göndereceğin bir nurla simalarımızı pırıl pırıl hale getir. Gönüllerimizi kâmil imana aç ve bizi, razı olduğun amelleri işlemeye muvaffak kıl! İhlâsa erdirdiğin kullarının kalblerindeki kilitleri çözdüğün gibi kalbimizin kapılarını da marifetine ve muhabbetine aç. Bizi kapının eşiğine yüz sürmekten mahrum etme ve o ulu dergâhına yüz sürüp bir dilekte bulunduktan sonra da talebimizi reddetmek suretiyle bizi cezalandırma!
ALLAHım!
geleceğe endişelenmekten,geçmişe tasalanmaktan,
güçsüzlükten, gevşeklikten,pintilikten, korkaklıktan, bel büken borçtan,
zalimlimlerin zararından
Sana sığınıyorum.."
altuntas58
17.12.2009, 16:46
Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’a kainatın zerreleri adedince hamd ü sena, kulları içinden seçip zirve payelerle şereflendirdiği en doğru sözlü ve en güvenilir elçisi Hazreti Muhammed’e, tertemiz, pırıl pırıl hane halkına, mükerrem ashabına ve kıyamete kadar gelip geçecek insanlar içerisinde ihsan şuuruyla onlara ittiba edenlere de sonsuz salât ü selam olsun!
Allah’ım! Kalblerimizi muhabbet, mehafet, Sana ve yüce katındaki güzelliklere karşı şevk u iştiyak hisleriyle doldur.. bizi Habîbin Hazreti Muhammed Mustafa (sallalahü aleyhi vesellem) ve Ulu Zatına yakınlıkla payelendirdiğin kurbet kahramanlarının maiyyetiyle şereflendir.. fazlından ve rahmetinden dileniyoruz; takva ile serfiraz, seçkin ve hayırlı kullarınla beraber, Firdevs cennetlerini, bizim de menzilimiz, makarrımız ve ikâmetgâhımız eyle!
Kullarını bağışlamayı, onların günahlarını setretmeyi, onları hep rahmet ve iyiliklerle sevindirmeyi Zatına layık bir şekilde çok seven Yüceler Yücesi Rabbimiz! Lutf-u kereminle, bizim gözyaşlarımıza da merhamet buyurup, dualarımıza icabet etmeni, sürçmelerimizi, tökezlemelerimizi ve göre göre, bile bile kapaklanmalarımızı mağfiret buyurmanı, kusurlarımızı yarlığamanı, hatalarımızı görmezden gelmeni diliyoruz.
Rabbimiz! İzzet ve hikmet sahibi, Azîz ü Hakîm Sensin! Şayet azap edecek olursan biz Senin kullarınız; bir de lutfeder merhametinle muamelede bulunursan, doğrusu o da Sen’in şanına pek yaraşır.
Efendimiz Hazreti Muhammed’e, aile fertlerine ve bütün ashabına salât u selam ederek dualarımızı, niyazlarımızı kabul buyurmanı Senden dileniyoruz, Rabbimiz!
SsİiVvAaSsLlIı
17.12.2009, 17:03
Allah'ın İsm-i celîli sayesinde ne semâda, ne de yeryüzünde hiç bir şey zarar veremez. O her şeyi işiten, her şeyi hakkıyle bilendir. Yalnız O'na sığınır yalnız O'ndan yardım dileriz.
'Allah’ım, Muhammed ve âline salat eyle ve beni günahlardan koru; itaatine muvaffak kıl; (sana doğru) güzel bir dönüşü bana nasip eyle; tövbeyle beni temizle; özel korumanla beni destekle; sağlıkla işlerimi düzene koy; mağfiretinin tadını bana tattır; beni affının özgürü, rahmetinin azatlısı kıl;
amin
Haftanın Duası
Her şeyden evvel âlemlerin Rabbi Allah'a, ilmi adedince hamd ü senâlar, âlemşümûl dinin şerefli mübelliği Efendimiz'e, nezih ailesine ve seçkin ashabına kâinatın zerreleri sayısınca salât ve selâm ediyor ve Rabb'imize el açarak yalvarıyoruz:
Ey Allah'ımız! Bize düşmanlık yapanlara karşı Sen bizim muînimiz ol.. haddini aşıp hukumuza saldıran mütecavizlerin şerlerini üzerimizden defet.. ehl-i iman hakkında kötülük düşünen ne kadar şerîr insan varsa Sen bizi onların şerlerinden ve tuzaklarından koru.
EyüphanAydın
25.12.2009, 10:21
Her şeyden evvel âlemlerin Rabbi Allah'a, ilmi adedince hamd ü senâlar, âlemşümûl dinin şerefli mübelliği Efendimiz'e, nezih ailesine ve seçkin ashabına kâinatın zerreleri sayısınca salât ve selâm ediyor ve Rabb'imize el açarak yalvarıyoruz:
EyüphanAydın
25.12.2009, 10:24
Allah´ım! senin her şeyi kaplayan rahmetin hakkına; kendisiyle her şeye üstün geldiğin, karşısında her şeyin boyun eğdiği gücün hakkına; her şeye galip geldiğin ceberutun hakkına; önünde hiç bir şeyin duramadığı izzetin hakkına; her şeyi dolduran azametin hakkına; her şeye üstün gelen saltanatın hakkına; her şeyin fani olmasından sonra baki kalacak vechin hakkına; her şeyin temellerini dolduran isimlerin hakkına; her şeyi ihata eden ilmin hakkına ve her şeyi aydınlatan cemalinin nuru hakkına senden niyaz ederim.
Ey Nur, ey Kutlu, ey evvellerin evveli ve ey ahirlerin ahiri! Allah´ım! Benim ismet perdesini yırtan günahlarımı affet. Allah´ım! Bedbahtlıklara yol açan günahlarımı affet. Allah´ım! Nimetleri değiştiren günahlarımı affet. Allah´ım! Duanın icabetini önleyen günahlarımı affet.
Affet Allah’ım
Allah´ım! Belanın inmesine sebep olan günahlarımı affet.
Allah´ım! işlediğim bütün günahları ve yaptığım bütün hataları affet.
Allah´ım! Ben sana zikrinle yaklaşmak istiyorum ve seninle senden şefaat diliyorum ve cömertliğin hakkına beni kendine yaklaştırmanı ve şükrünü eda etmeyi bana nasip kılmanı ve zikrini bana ilham etmeni istiyorum.
Allah´ım! Huzur, huşu ve zelil olmuş bir dille, senden (hatalarıma) göz yummanı, bana merhametli davranmanı, beni verdiğine razı, kanaatkar ve her durumda mütevazı kılmanı diliyorum.
Allah´ım! İhtiyaç ve yoksulluğu şiddetli olan, ve hacetini zorluklar anında kapına getirene, katında bulunanlara büyük rağbeti olan kimsenin yalvarışı gibi sana yalvarırım.
Allah´ım! saltanatın büyük ve mekanın yücedir, tedbirin gizlidir; emrin açık; kahrın galip ve kudretin her yerde caridir;(yürürlüktedir) ve senin hükümetinden kaçmak imkansızdır.
Allah´ım! Senden başka günahlarımı affedecek; kabahatlerimi örtecek; kötü amelimi iyiye çevirecek birini bulamam.
Beni hizmetinde tut
Ey Rabbim, ey Rabbim, Ey Rabbim!
Ey Mabudum, ey Seyyidim, ey Mevlam ve ey benim Sahibim!
Ey varlığımı elinde tutan!
Ey zorluk ve çaresizliğimi bilen!
Ey fakirlik ve yoksulluğumdan haberdar olan!
Ey Rabbim, ey Rabbim, ey Rabbim!
Hakkın, kudsiyetin, en yüce sıfatın ve ismin hürmetine senden dileğim şudur: Gece ve gündüzden oluşan vakitlerimi zikrinle canlandır ve beni kendi hizmetinde tut, ve amellerimi kendi indinde kabul buyur; öylesine ki, artık bütün amellerim ve zikirlerim tek zikir şekline dönüşsün, ve bütün hallerim senin hizmetinde geçsin
Kainatın ve insanın yaratılış amacını ve vazifelerini , namazın ehemmiyetini anlamak için yola çıkıyoruz inşallah ...
Hayatın bir kelime-i mektûbedir, kalem-i Kudretle yazılmış hikmetnümâ bir sözdür; görünüp ve işitilip, Esmâ-i Hüsnâya delâlet eder. İşte hayatının sûreti, bu gibi emirlerdir.
Şimdi, hayatının sırr-ı hakikati şudur ki: Tecellî-i Ehadiyete, cilve-i Samediyete aynalıktır. Yani, bütün âleme tecellî eden esmânın nokta-i mihrâkiyesi hükmünde bir câmiiyetle, Zât-ı Ehad-i Samede aynalıktır.
Şimdi, hayatının saadet içindeki kemâli ise, senin hayatının aynasında temessül eden Şems-i Ezelînin envârını hissedip, sevmektir. Zîşuur olarak Ona şevk göstermektir, Onun muhabbetiyle kendinden geçmektir, kalbin göz bebeğinde aks-i nurunu yerleştirmektir.
On Birinci Söz
Haftanın Vecizesi
Ey biçareler! Bu dünya bir misafirhanedir. Her günde otuz bin şahit, cenazeleriyle "El-mevtü Hakkun" hükmünü imza ediyorlar ve o dâvâya şehadet ediyorlar. Ölümü öldürebilir misiniz? Bu şahitleri tekzip edebilir misiniz?
Madem edemiyorsunuz; mevt Allah Allah dedirtir. Sekeratta Allah Allah yerine hangi topunuz, hangi tüfeğiniz, zulümat-ı ebedîyi o sekerattakinin önünde ışıklandırır, ye's-i mutlakını ümid-i mutlaka çevirebilir?
Madem ölüm var, kabre girilecek, bu hayat gidiyor, bâki bir hayat geliyor. Bir defa top tüfek denilse, bin defa Allah Allah demek lâzım gelir. Hem Allah yolunda olsa, tüfek de Allah der, top da Allahu ekber diye bağırır, Allah ile iftar eder, imsak eder
Allahım!
Kur’ân’ı bize dünyada bir dost, kabirde ünsiyetli bir yoldaş, kıyamette bir şefaatçi, sırat üzerinde bir nur, Cehennem ateşine karşı bir siper ve örtü, Cennette bir refik, bütün hayırlara bir delil ve imam kıl.
Allahım! Kalblerimizi ve kabirlerimizi iman ve Kur’ân nuruyla nurlandır. Üzerine Kur’ân indirilen zâtın-Rahmân-ı Hannân’ın salât ve selâmı onun ve âlinin üzerine olsun-hakkı ve hürmeti için, bize Kur’ân’ın burhanlarını aydınlat.
Âmin.
altuntas58
25.12.2009, 10:57
Merhameti sonsuz biricik Rabb'imiz! Sıkıntılarımızı izale buyur ve bizi içinde bulunduğumuz gamdan, kederden kurtar,, en yakın bir zamanda biz aciz kullarına nezdinden bir fereç ve mahreç (çıkış yolu ve ferahlık) nasip eyle, bu mücrim bendelerini nefislerimizin, "insi ve cinnî şeytan-ların ilkâ etmeye çalıştıkları vesveselerden uzak tut, rahmetinle muamele buyur da, bizi günahlardan koruyacak elbiselerle donatAmin
EyüphanAydın
25.12.2009, 12:05
(Resûlüm!) Kuşkusuz biz sana Kevser'i verdik. Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes. Asıl sonu kesik olan, şüphesiz sana hinç besleyendir.
Ey yar, ben bittim Seninle başlat beni..
Düştüm kimse tutmadı elimi, ağladım kimse görmedi, bir anlayan teselli eden olmadı…
Ne zor bana senleyken sensiz kalmak…
Ne zor içimde tutarken seni, bir türlü bulamamak..
Ne acı Senden gayrisine bağlanmak, varlığımın sebebini unutmak.
Neden uzatmadım ki sana şu titrek ellerimi, neden sarılmaya çabalamadım o yed-i rahmete..
Ah ne olurdu uzanabilseydim, benliğimi ayaklarımın altına alıp uzansaydım, kibir yükünden sıyrılıp asılsaydım ipine..
Beni bir an bile unutmayansın Sen, bense bana hediye ettiğin aklıma Seni getirmekten aciz kaldım..
Sana koşamadım koşanlarla…Emekledim yollarında..Süründüm…
Ama daraldım.. Ama üzüldüm..Ama ezildim..Senin tutmadığın eli kim tutar, Senin bıraktığını kim alır, Senin alçalttığını kim yükseltir..
Kaldır beni düştüğüm bu bataklıktan ey Yarim..Ben benliğimde Seni unutmanın cezasını zaten pişmanlığımla çekiyorum, rahmetinin kucağında ısıt bu günah karası ellerimi..Sen ol deyince olmayan yok; bu yüzden ki ümidim korkumdan çok.. Ne olur utandırma ey rahmetinin gazabını geçtiğini müjdeleyen yar, ey boynu bükük kapısını çalanları kapısından boş çevirmeyen Rabbim..
Haydi lütfet de bir kapı aç bana, rızana erişeyim..
Gönlüm Sen Sen diye yanarken can vereyim..
Ey yar, ben bittim Seninle başlat beni..
Düştüm kimse tutmadı elimi, ağladım kimse görmedi, bir anlayan teselli eden olmadı…
Ne zor bana senleyken sensiz kalmak…
Ne zor içimde tutarken seni, bir türlü bulamamak..
Ne acı Senden gayrisine bağlanmak, varlığımın sebebini unutmak.
Neden uzatmadım ki sana şu titrek ellerimi, neden sarılmaya çabalamadım o yed-i rahmete..
Ah ne olurdu uzanabilseydim, benliğimi ayaklarımın altına alıp uzansaydım, kibir yükünden sıyrılıp asılsaydım ipine..
Beni bir an bile unutmayansın Sen, bense bana hediye ettiğin aklıma Seni getirmekten aciz kaldım..
Sana koşamadım koşanlarla…Emekledim yollarında..Süründüm…
Ama daraldım.. Ama üzüldüm..Ama ezildim..Senin tutmadığın eli kim tutar, Senin bıraktığını kim alır, Senin alçalttığını kim yükseltir..
Kaldır beni düştüğüm bu bataklıktan ey Yarim..Ben benliğimde Seni unutmanın cezasını zaten pişmanlığımla çekiyorum, rahmetinin kucağında ısıt bu günah karası ellerimi..Sen ol deyince olmayan yok; bu yüzden ki ümidim korkumdan çok.. Ne olur utandırma ey rahmetinin gazabını geçtiğini müjdeleyen yar, ey boynu bükük kapısını çalanları kapısından boş çevirmeyen Rabbim..
Haydi lütfet de bir kapı aç bana, rızana erişeyim..
Gönlüm Sen Sen diye yanarken can vereyim..
EyüphanAydın
25.12.2009, 14:12
Seher Vaktinin Fazileti
Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-den rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurmuşlardır;
"Rabbimiz Tebâreke ve Teâlâ her gece, gecenin son üçde biri kaldığı sırada dünyâ semâsına nüzul eder ve şöyle buyurur: '' Bana duâ eden var mı, duâsına icabet edeyim? İstediğini vereyim. Bana istiğfar eden var mı, onu mağfiret edeyim? (1)
Bu hadîs-i şerîf, gecenin son üçde birinin vakti icabet olduğuna büyük müjdelerle beraber delâlet etmektedir.
"Gece yarısında semânın kapıları açılır ve bir münâdî şöyle seslenir: "Hiç duâ eden var mı, icâbet olunsun, bir şey isteyen var mı verilsin, bir sıkıntıda olan var mı kurtarılsın. Her hangi bir duâ ile duâ eden hiç bir müslüman yoktur ki Allah Teâlâ ona icabet etmiş olmasın. Ancak şehveti için koşan zinâkâr kadınla ayyaş ve işret ehli müstesna. " (2)
"Gecede bir saat vardır. Müslüman bir kulun dünyâ ve âhiret işinden istediği her hangi bir hayır varsa ve duâsı o saate gelirse muhakkak Allah ona dileğini verir. Bu her geçe vardır. " (3)
"Saatlerin efdali gecenin son kısmıdır." (4)
Üç kişi vardır ki onlar İblis'den ve askerlerinin şerrinden masûndurlar:
1- Gece ve gündüz Allah'ı çok zikredenler,
2- Seher vakitlerinde istiğfar edenler,
3- Allah'ın haşyetinden ağlayanlar." (5)
(1) Buhârî, Teheccûd, 14;
(2) İbn Hanbel, Müsned, 4/217, 3/34, 43, 94.
(3) Tirmizî, Vitr, 16; Nescî, Mevâkit, 35.
(4) Ibn Hanbel, Müsned, 4/385.
(5) el-Camiû's-Sağir.
EyüphanAydın
25.12.2009, 14:13
Sizden biriniz aksırınca;
"Elhamdülillah"
"Allah'a hamdolsun." desin.
(Bunu işiten) kardeşi veya arkadaşı;
"Yerhamükâllah"
"Allah'ın rahmeti üzerine olsun." desin.
O da;
"Yehdikümullahü ve yuslihu bâleküm"
"Allah size hidayet etsin (hidayette dâim kılsın) ve halinizi ıslah eylesin." desin. (Buhari; 7/125)
Amin!
ALLAH'ım hakkıyla iman eden insanlardan olmayı nasip et.
ALLAH'ım bilgimizi arttır, eksiklerimizi gider.
Mutedil olabilmeyi nasip et.
Amin!
ALLAH'ım hakkıyla iman eden insanlardan olmayı nasip et.
ALLAH'ım bilgimizi arttır, eksiklerimizi gider.
Mutedil olabilmeyi nasip et.
EyüphanAydın
05.01.2010, 13:31
AMİNNNNNNNN
Ya Rab! Beni hakka perde ve engel değil bir vesile kıl.
Muhabbetin gönlümüzde hız olsun,
Güttüğümüz Hakk'a veren iz olsun,
Önümüzde uçurumlar düz olsun,
Yolumuzda dikenleri güller et!
Dalaletle bırakıp da insanı,
Yapma arzın en korkulu hayvanı;
Unutturma doğruluğu vicdanı
Bizi sana lâyık olan kullar et!
serkanka58
05.01.2010, 14:20
Her şeyi yaratan ve sahibi rabbim!
hakkımızda herşeyin en hayırlısını nasip eyle!
bizim için hayırlı olanıda gönlümüzü razı eyle!
amin.
serkanka58
05.01.2010, 14:24
Rabbimiz içine yuvarlandığımız bir takım yakışıksız amellerden dolayı Sen'in kapından başka sığınacak yerleri olmayan biz muhtaç kullarını muâhaze etme.. dönüp dolaşıp San'a gönül bağlamış kullarına musallat olmak isteyen vatan, millet, insanlık ve din düşmanlarına fırsat verme.. bizi hem Sen'in hem de yüce habibin Hazreti Muhammed'in (SAV) asla dokunulamayan ve zarar verilemeyen himayene dâhil eyle ve yürüdüğümüz yolumuzu her biri birer takva âbidesi haline gelmiş müttakî önderlerin yollarıyla birleştir. Amin
RABBİM'iz;En sevdiğini en sevdiğim eyle ve değmesin sana yaklaşmayacak sevgi yüreğime.
RABBİM'iz;Habibini habibim eyle,muhabbet bulmasın muhabbetim ulaşmayacaksa Muhammedine(s.a.v.)AMINN
EyüphanAydın
25.01.2010, 22:17
Allah hepimizi affetsin.
EY RABBİM...
Herşeyi kaplayan rahmetinden,Herşeye gücü yeten kuvvetinden,Önünde herşeyin boyun eğdiği kudretinden,
Karşısında hiçbirşeyin duramadığı izzetinden,Herşeyi kaplayan azametinden,Herşeyi kuşatan ilminden,
Herşeyi aydınlatan nurundan istiyor ve bekliyorum....
Bilki sana muhtacım.
Gizlice yaptığım günahlar senin il......mindedir..
Beni gizli günahlarımın ağırlığından kurtar...
Sen herşeye şahitsin,
Günahlarımı rahmetinle gizledin...
Rabbim.., sen her günahı bağışlayanVe her hatayı örtensin... Sen benim fakirliğimden ve güçsüzlüğümden haberdarsın.
Yarabbi,Yarabbi,Yarabbi...Yüce liğin adına seni anmama yardım et.
Boş emellerim, günahlarım,
aşırılıklarım, bilgisizliğim,Ve gafletimden dolayı senin af kapını gözyaşımla çalıyorum...
Biliyorum ki derdimin ilacı sensin.....
Ey Rabbim;Benim kimim var senden başka,Affı ve rahmeti başka kimden isteyeyim...
Bu kadar günah ve aşırılıktan sonra sana geldim.
Pişman ve perişanım...
Beni çirkin günahlarımın arkadaşlıklarındar kurtar.
Gözyaşımla sana dönüyor,
günahımı itiraf ediyorum.Yalnız sana sığınıyorum.Özrümün kabulü için af diliyorum.Beni affet rabbim, beni affet....
Ey Rabbim...
Senin rahmetinin gördükten sonra,Beni yakacağına inanayım mı?
Keşke bilseydim.
Sen benim dünya ve ondan gelecek belalara karşı direncimin azlığını biliyorsun.Ve biliyorsun ki ben senin ayrılığına dayanamam...
Gözyaşımla çağırıyorum seni.Ey mü'minlerin Rabbi....!
Feryat edenlere cevap veren ey sadık yüreklerin dostu.Beni affet...
Her günahı işlemiş ve her günde bulaşmışım.
Sen hepsine şahitsin.Gizli olanı sen rahmetinle gizledin.Beni çirkin günahlarımın ağırlığından kurtar....
Yüreğim dostluğunu kaldıramaz.Ama kalbim sevgini hisseder.Rabbim; Sana böylece inanmamıştık.Ve senin sevginden habersizdik.
Ey kerim ve rahim olan Rabbim... Sen benim dünya ve ondan gelecek belalara karşı gücümün azlığını biliyorsun.
Bana kudretinle güç ver.Biliyorsun ki; ben sana muhtacım.İlahi!..,
Bilmiyorum sana neleri şikayet edeyim.
Zorluklarımı, insanlarımı,Üzerime gelen günah ve belalarımı,Beni affet rabbim....!
Herşeye sabrettim,Ama senin ayrılığına sabredemem.
Beni hizmetine al.Sana sürekli bir kul olayım...
Güvencim, dayanağım, dostum, sevdiğim sensin.Her halimde sana koşarım.Bana kuvvet ver.Kapına gelmeme yardım et.
Uğrunda herşeyimi vermem için bana güç ve nur ver.
Huzurunda değişmez olayım...
Sana koşanlarla birlikte sana koşayım.Seni sevenlerle birlikte seni seveyim.Rahmetin ve kudretinle koru beni.Hatalarımı affet...!
Değilmi ki sen kullarına bu hükmü verdin.
Bana yönelin, benden isteyin,Kabul edeyim dedin.Ben de yüzümü sana çevirdim.
Elimi sana uzattım...
Silahı ağlamak ve sermayi ümit olan şu kulun,Senin kapına geldi....
Eğer affeder, merhamet edersen bu senin şanındandır.
Eğer bağışlamazsan hangi kapıya gideyim.
Hangi kapı var.Senden başka Rab yok ki, onun kapısına gidilsin.Tüm zerrelerimle sana sığınıyorum rabbim.
Rahmetinle,Şefkatinle beni kucakla..............AMİNNNN.. ....
Rabbim!görüyorum ki Sen,olmuş yeryüzünü her bahar yeniden diriltiyorsun...
Kudretinle,kurumuş kemikler gibi ağaçları,
Çiçek çiçek tebessüm ettiriyorsun.
Yaprak yaprak urbalarla beziyorsun,
Meyvelerce hediyelerle sevindiriyorsun,
Toprağa düşüp,gözlerden uzak olan tohumları
Yeniden gün yüzüne getiriyorsun.
Sen bir baharı,bir çiçeği yaratırcasına kolayca yarattığın gibi;
Eşimin getirdiği her gülden bir bahar tazeliğinde mutluluklar yarat bana,
Yüzümde bir gül gibi açtırdığın her gülücükten,
Eşimin gönlüne gül bahçelerinin ıtırını yay...
Yıllar geçtikçe üzerimize çöken puslu hazanların etkisiyle,
Unutkanlığın rüzgarında savurup dağıttığımız inceliklerimizi,
Kalplerimizin kuytularında unutup, karanlığa bıraktığımız muhabbet sözlerimizi;
Tohumlar gibi filizlendir,
çiçekler gibi süsle,
Yapraklar gibi tazeleştir,
Meyveler gibi tatlandır...
Dilsad Hatun
14.03.2010, 15:54
İnsan yıkılırken bİle "Lamelif" gibi devrilmeli bükülmeden.( لا ).
İnsan sevdiğine atılan kurşunları "Cim" gibi alabilmelibağrına.( ج ).
İnsan sırtına dağlar yüklendiğinde "Elif" gibi dimdik durabilmeli.( ا ).
İnsan bir ömür "Kef" gibi sevdiğini kucağında taşıyabilmeli.(ك).
İnsan sevdiğine ölürken bile "Te" gibi tebessüm edebilmeli.(ت ).
İnsan bir tek RABB karşısında "Mim" gibi secdeye koymalı başını( م ).
Rabbim böyle olmayi tüm Ümmeti-Muhammede nasip eylesin.
Dilsad Hatun
14.03.2010, 15:54
İnsan yıkılırken bİle "Lamelif" gibi devrilmeli bükülmeden.( لا ).
İnsan sevdiğine atılan kurşunları "Cim" gibi alabilmelibağrına.( ج ).
İnsan sırtına dağlar yüklendiğinde "Elif" gibi dimdik durabilmeli.( ا ).
İnsan bir ömür "Kef" gibi sevdiğini kucağında taşıyabilmeli.(ك).
İnsan sevdiğine ölürken bile "Te" gibi tebessüm edebilmeli.(ت ).
İnsan bir tek RABB karşısında "Mim" gibi secdeye koymalı başını( م ).
Rabbim böyle olmayi tüm Ümmeti-Muhammede nasip eylesin.
Kardelencicegi
12.04.2010, 01:10
Kardelencicegi
21.04.2010, 22:01
rüzgar79
22.04.2010, 09:51
bilal kose
22.04.2010, 10:20
Allahım!
Senin af ve mağfiretinin dairesi, bizi bela ve musibetlerden uzak
tutacak kadar geniştir. Bize rahmetinle muamele buyur Allahım!
Gazabından bizi emin kıl Rabbim.
Allahım!
Sen'den dünya ve ahirette af ve afiyet diliyoruz. Her türlü semavi ve
arzi afet ve belaları üzerimizden uzaklaştırmanı istiyoruz.
Allahım!Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı
bağışla. Bizlere merhamet buyur. Şüphesiz Sen merhametlilerin en
merhametlisisin.
Allahım!
Kalb katılığından, gafletten, dalaletten, zilletten, miskinlikten,
küfürden, fısktan, nankörlükten, riyadan, sadece Sana sığınırız. Sen
bizleri koru. Güç yetiremeyeceğimiz bela, fitne ve musibetlerle bizi
imtihan eyleme Allahım!
Allahım!
Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doyma bilmeyen nefisten,
yaşarmayan gözden ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırız.
Bildiğimiz ve bilmediğimiz şeylerin şerrinden Sen bizleri koru
Allahım!
Allahım!
İhsan buyurduğun nimetlerini geri almandan, azabının ansızın gelip
çatmasından, gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınırız.Bizlere
yol göster Allahım!
Allahım!
Sana itaat edilir, Sen karşılığını verirsin; Sana isyan edilir, Sen
bağışlar ve af edersin, darda kalanlara icabet eder, zararı, sıkıntıyı
ortadan kaldırıp, hastalara şifa, dertlilere deva verir, günahları
bağışlar, tövbeleri kabul edersin. Sen bizlerin dualarını kabul buyur
Allahım!
Allahım!
Sen ölümlerin en güzeli ile bizi huzuruna al Allahım! Ölümümüzü her
türlü şerden kurtulup rahata erme vesilesi yap Ya Rabbi! Allahım!
Bizleri Sen'i çok zikreden, Sana çok şükreden, Sen'den çok korkan,
Sana çok itaat eden, Sana karşı saygı ile dopdolu olan, ahu efgan edip
dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden kullarından eyle.
Bu Duaya Amin Diyelim.
burak5866
22.04.2010, 21:59
herşeyin ama herşeyin hayırlsını nasip et yarabbi.amin.amin.amin..
Kardelencicegi
23.04.2010, 01:23
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])[/COLOR][/I][/B]
Ey alemlerin rabbi
Dönüş sanadır
Dinine yardım et
Ey alemlerin Rabbi
Ey Alemlerin Rabbi
Dininin sancağını yücelt
nasıl namaz kılıyor isek
Ey alemlerin rabbi
İzzet senindir
Ey alemlerin rabbi
Ey alemlerin Rabbi
Ey alemlerin Rabbi
Affedeyim dersin
Ey alemlerin sahibi
Ey alemlerin Rabbi
Ey alemlerin rabbi
Ey alemlerin rabbi
merhamet eden Allahım
Ey alemlerin Rabbi
ham alemlerin rabbine
aminn…
Kardelencicegi
23.04.2010, 11:11
Ey alemlerin rabbi
Dönüş sanadır
Dinine yardım et
Ey alemlerin Rabbi
Ey Alemlerin Rabbi
Dininin sancağını yücelt
nasıl namaz kılıyor isek
Ey alemlerin rabbi
İzzet senindir
Ey alemlerin rabbi
Ey alemlerin Rabbi
Ey alemlerin Rabbi
Affedeyim dersin
Ey alemlerin sahibi
Ey alemlerin Rabbi
Ey alemlerin rabbi
Ey alemlerin rabbi
merhamet eden Allahım
Ey alemlerin Rabbi
ham alemlerin rabbine
Aminn…
URL=[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez][/URL]
Kardelencicegi
30.04.2010, 07:42
Hz.EBUBEKİR'İN YAKARIŞI
Yarabbi şu ahiret azığı az olan adama
Lütfunla cömert davran.
Hakikaten o,
Günahlarından dolayı iflas etmiştir,çaresizdir.
Senin kapına gelmiş,sana sığınmıştır.
Ey kudreti sonsuz Allah'ım!
Onu boş çevirme.
Şu kulunun günahları çoktur.
Kapına sığınmış bir fakirdir.
Hata üzerine hata yaptı
Sense sonsuzca verdin.
İsyankarlara bile verdin.
Ey cömert Allah'ım benim günahım çok büyüktür.
Sen büyük günahları bağışlayansın.
Bilerek yada bilmeyerek günah işlemekten beni koru!
Rabbim sende fazıl, bereket vardır.
Ey Rabbim benim günahlarım,
Kum taneleri kadar çoktur,sayılmaz!
Yarabbi günahlarımı affet!
Beni arınmış kıl!
Bilmiyorum ne olacak şu perişan halim.
Hiç hayırlı amelim yok.
Halbuki kötü işim ne çok.
Sana, beni getirecek ibadetim yok.
Sıkıntılarımdan beni kurtar.
Yarabbi benim hasta bir kalbim var.
Hastalara sen şifa verirsin.
Şu çaresiz hastaya şifa ver.
Hani, Hz.İbrahim'i yakacak olan ateşe dur dedin,
İbrahim'e zarar vermeyen bir soğukluğa dönüş buyurdun;
Benim içinde öyle buyur.
Allah'ım cehennemde beni yakacak olan ateşe dur de!
Sen yetersin her işlere.
Sen dostsun.
Sen çok verensin.
Sen şifa verensin.
Kuluna yetensin.
Bütün problemleri çözensin.
Sen benim Rabbimsin!
Sahibimsin.
Sen bana yetensin.
En güzel vekilsin.
Kalbimde olan şeyleri sen ver Allah'ım!
Çözemediğim hazinelerin kapılarını açıver!
İçimdekini düzelt Yarabbi.
Mahşer gününde Senin hakim,
Cebrail'in ise mübaşir olduğu o günde
Bizi korktuklarımızdan güvende kıl!
Korktuğum şeyden bana haber ver.
Beni en güzel yöne çeviriver.
AMİN..!
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] .jpg
Cuma
Bu gün yine cuma aşk perde perde,
Yar ile hasbıhal bahane cuma
Eyüp Sultan gelmiş sanki ilerde,
Günlerin sultanı şahane cuma
Islat gözyaşınla gönlün solmasın,
Düşüne vuslatsız aşklar dolmasın,
Gel secde edelim iblis gülmesin,
Mevla’yla hasbıhal bahane cuma
Günahı temizler sevdalı aşklar,
Yakarış cumada bambaşka başlar,
Secdeler ihlâsla dökülür yaşlar,
Veremem yaşımı cihana cuma
Cumada tebessüm ek barış bitsin,
Vefasız dünyanın dertleri gitsin,
Sen gayret etmezsen cuma ne yapsın,
Götürür belki de yarene cuma
Micingirt mücrimim aciz biçare,
Cumasız dimağa, bulunmaz çare,
Duaya bürünüp yalvarsak yâre,
Ne mutlu günahsız varana cuma
rüzgar79
30.04.2010, 08:26
Kardelencicegi
14.05.2010, 00:02
Ya Rab! Kusurumuzu affet, bizi kendine kul kabul et, emanetini kabz etme zamanına kadar bizi emanette emin kıl.
Ya Rab! Senden rahmetini celbedecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, her türlü günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, cennetle serfiraz olmayı ve cehennemden kurtuluşu diliyoruz.
Ya Rab! Nefsimizin kötülüklerinden Sana sığınıyoruz.
Ya Rab! Bizi salih amellere ve güzel ahlâka ilet. Zira bunların salih olanına ancak Sen ulaştırır, kötülüklerden de ancak Sen alıkoyarsın.
Ya Rab! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icabet edilmeyen duadan Sana sığınıyoruz.
Ya Rab! Nimetin zevalinden, afiyetin değişmesinden, azabın ansızın gelip çatmasından ve gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınıyoruz.
Ya Rab! Sıkıntıdan, üzüntüden, tasadan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, borcun altında iki büklüm olup ezilmekten ve insanların galebe ve tasallutundan Sana sığınıyoruz.
Ya Rab! Hatalarımızı kar ve dolu suyu ile yıka, kalbimizi günahlardan, beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle. Ve bizimle günahlarımızın arasını, doğu ile batının arasını ayırdığın gibi ayır.
Ya Rab! Bizlere kendimizi bulmayı ilham et.
Ya Rab! Bizleri sev, gören gözümüz, işiten kulağımız, tutan elimiz, yürüyen ayağımız ve konuşan dilimiz eyle.
Ya Rab! Huyların, amellerin, arzuların ve hastalıkların kötülüklerinden Sana sığınıyoruz.
Ya Rab! Bizlere iki cihan saadeti ver. Her iki cihanda bizi gaye–i hayalimize ulaştır.
Ya Rab! Bizlere hayırlı ölüm nasip et. Kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınıyoruz.
Allahım! Senden, her an yalvaran diller, korkudan ürperen gönüller istiyoruz. Tevbelerimizi kabul et. Bizi günahlardan arındır, dua ve isteklerimize cevaplar lutfeyle! Delil ve burhanlarımızı hedefine yönlendir, kalplerimizin ufkunu aç, dilimizi doğruluğa bağla ve gönül kirlerimizi temizle!
Allahım! Senden her işimizde sebat, Kur'an yolunda kararlılık ve nimetlerine karşı da duyarlılık hissi bekliyoruz. Kapına yönelenleri boş çevirme! İtaatte bulunanlara bol bol karşılık ver, Sana baş kaldıranlara da doğru yolu göster.
Allahım! Muzdariplerin dualarını icabetle taçlandır, sıkıntıda bulunanları lütfunla şâd eyle, hasta ruhlara hususi muamelede bulun, küfür ve ilhad içinde bocalayanlara da nurunu göster; göster de kalmasın hiçbir yanda karanlık bir nokta!..
Allahım! Sevgini, Seni sevenin sevgisini ve Sana yaklaştıran sevgiyi bize nasip et. (Amin
doğan bulut58
14.05.2010, 08:04
Haftanın Duası Merhameti sonsuz biricik Rabb'imiz
Haftanın Duası Merhameti sonsuz biricik Rabb'imiz Mumsema İslam Arşivi Haftanın Duası Merhameti sonsuz biricik Rabb'imiz
Merhameti sonsuz biricik Rabb'imiz! Sıkıntılarımızı izale buyur ve bizi içinde bulunduğumuz gamdan, kederden kurtar,, en yakın bir zamanda biz aciz kullarına nezdinden bir fereç ve mahreç (çıkış yolu ve ferahlık) nasip eyle, bu mücrim bendelerini nefislerimizin, "insi ve cinnî şeytan*ların ilkâ etmeye çalıştıkları vesveselerden uzak tut, rahmetinle muamele buyur da, bizi günahlardan koruyacak elbiselerle donatAmin
Öyle Kadirsin ki, agaçlar kalem,
denizler mürekep olsa yaptiklarini yazmaya yetmez..
Öyle Kadirsin ki, zerreler dil kesilip,
yildizlar hece olsa, yaptiklarini anlatmaya yetmez.
Kudretin olmazsa, "kaf" ile "nun" bulusamaz,
Kudretin olmasa, "var" diye birsey olmaz, "yok" zaten anilmaz..
Sen "Ol"! dedin, iste oldu alem,
Öyle kolay ki her is Sana, Sözünün bir hecesidir cümle alem.
Dünya çölüne düstüm. Ben bana yetmiyorum,
Kendime çare degilim. Kalbime yar degilim.
Aczim sonsuz, Düsmanim sayisiz,
Fakrim hadsiz, Ihtiyacim sinirsiz.
Sen Ki varsin ,yokluktan korkmam,
Sen ki Kadirsin, aczimden utanmam.
Sen ki Rahimsin, fakrimden sikilmam,
Aczime kudretinle meded eyle.
Fakrima Rahmetinle Imdad Eyle...
Amin Amin Amin....
Kardelencicegi
14.05.2010, 12:50
Kardelencicegi
18.05.2010, 00:40
Allah,ım sen bana güç ver,ki bütün engelleri aşayım....
Kardelencicegi
19.05.2010, 09:20
Allah’ım! Her zaman lütfunun aydınlığını bana yol gösterici et!
Ucu Sana ulaşmayan yolu bana gösterme. >
Allah’ım! Her zaman lütfunun aydınlığını bana yol gösterici et!
Ucu Sana ulaşmayan yolu bana gösterme. >
Kardelencicegi
28.05.2010, 11:44
Kardelencicegi
08.06.2010, 01:37
Kardelencicegi
12.06.2010, 08:20
Kardelencicegi
13.06.2010, 08:45
Kardelencicegi
17.06.2010, 23:05
Kardelencicegi
18.06.2010, 07:01
Kardelencicegi
30.06.2010, 07:36
doğan bulut58
30.06.2010, 08:38
Kardelencicegi
02.07.2010, 00:36
doğan bulut58
02.07.2010, 01:49
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] net..jpg
Kardelencicegi
02.07.2010, 07:35
filografozan
04.08.2010, 16:47
Kardelencicegi
29.08.2010, 15:14
doğan bulut58
29.08.2010, 17:06
Kardelencicegi
29.08.2010, 23:40
"Bahar kışa döner birgün gün akşama çıkar.
Sabahlar sendendir koru beni sabaha eriştir.
Yıldızlar söner birgün dağlar yerinden oynar.
Gökler senindir koru beni kapına yetiştir .
Göklerde ölür birgün yer yerinden oynar.
Her yer senindir koru beni menzile eriştir.
Kuşlar dağılır birgün denizler kaynar ufuklar senindir.
Koru beni ötelere eriştir."
(99 esma 99 dua)
doğan bulut58
30.08.2010, 00:13
Kardelencicegi
30.08.2010, 00:50
cilem_58
30.08.2010, 08:25
aminn aminn
Kardelencicegi
03.09.2010, 00:15
doğan bulut58
03.09.2010, 02:39
Kardelencicegi
15.09.2010, 07:01
Ey alemlerin rabbi
Dönüş sanadır
Dinine yardım et
Ey alemlerin Rabbi
Ey Alemlerin Rabbi
Dininin sancağını yücelt
nasıl namaz kılıyor isek
Ey alemlerin rabbi
İzzet senindir
Ey alemlerin rabbi
Ey alemlerin Rabbi
Ey alemlerin Rabbi
Affedeyim dersin
Ey alemlerin sahibi
Ey alemlerin Rabbi
Ey alemlerin rabbi
Ey alemlerin rabbi
merhamet eden Allahım
Ey alemlerin Rabbi
ham alemlerin rabbine
Aminn…
doğan bulut58
15.09.2010, 08:44
Cevap: Haftanın Duası..
Ey alemlerin rabbi
Dönüş sanadır
Dinine yardım et
Ey alemlerin Rabbi
Ey Alemlerin Rabbi
Dininin sancağını yücelt
nasıl namaz kılıyor isek
Ey alemlerin rabbi
İzzet senindir
Ey alemlerin rabbi
Ey alemlerin Rabbi
Ey alemlerin Rabbi
Affedeyim dersin
Ey alemlerin sahibi
Ey alemlerin Rabbi
Ey alemlerin rabbi
Ey alemlerin rabbi
merhamet eden Allahım
Ey alemlerin Rabbi
ham alemlerin rabbine
Aminn…
kardelenden çalıntı
Kardelencicegi
16.09.2010, 07:33
" Allah Razı Olsun " Duası.., Ne guzel dua
Dilimize yerleşmiş bazı deyimler var.
İçlerinde ALLAH (celle celalühu) ismini içeren...
Öyle bir hale gelmiş ki artık, imandan nasibi olmayan biri bile
farkında olmadan bu deyimleri kullanıyor söz arasında...
Örneğin şaşırdığımız zaman "ALLAH ALLAH ....." diyoruz gözlerimizi açarak.
Beklenmedik bir şeyle karşılaştığımızda
"Hayırdır inşallah" sözleri dökülüyor dilimizden...
Kızdığımız zaman "La havle vela kuvvete..."
diyoruz farkında olarak veya olmayarak...
Yine kızgınlık anımızda "Fesübhanallah..." deyiveriyoruz..
Annelerimiz, küçükken yaptığımız yaramazlıklar karşısında
çok kızmalarına rağmen, sinirle
"ALLAH senin müstehakını versin" diyor veya "ALLAH iyiliğini versin"...
O kızgınlık içinde çok güzel bir dua çıkıyor ağızlarından...
Teşekkür edilecek, sağol denilebilecek durumlarda da
"ALLAH razı olsun" diyoruz...
Bu duaların kültürümüze, dilimize bu denli işlemesi ne kadar hoş...
Belki kulaklarımız aşina olduğundan farkında değiliz ancak bu
dualar çok önemli, çok güzel dualar.
Örneğin "ALLAH razı olsun...".
ALLAH'ın bizden razı olması ne demektir?
Bakalım Kur'ân-ı Kerîm ne cevap verecek?
Mübarek Tevbe suresi, 72. ayet:
"ALLAH mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara, ebedî olarak kalacakları,
içinden ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde çok
güzel köşkler vadetti. ALLAH'ın rızası ise, bunların hepsinden daha büyüktür. İşte bu büyük başarıdır"
Bu ayeti okuyunca farkettim ki, söylediğimiz
"ALLAH razı olsun" duası meğer ne güzel bir duaymış ALLAH.
ALINTI
doğan bulut58
16.09.2010, 07:49
" Allah Razı Olsun " Duası.., Ne guzel dua
Dilimize yerleşmiş bazı deyimler var.
İçlerinde ALLAH (celle celalühu) ismini içeren...
Öyle bir hale gelmiş ki artık, imandan nasibi olmayan biri bile
farkında olmadan bu deyimleri kullanıyor söz arasında...
Örneğin şaşırdığımız zaman "ALLAH ALLAH ....." diyoruz gözlerimizi açarak.
Beklenmedik bir şeyle karşılaştığımızda
"Hayırdır inşallah" sözleri dökülüyor dilimizden...
Kızdığımız zaman "La havle vela kuvvete..."
diyoruz farkında olarak veya olmayarak...
Yine kızgınlık anımızda "Fesübhanallah..." deyiveriyoruz..
Annelerimiz, küçükken yaptığımız yaramazlıklar karşısında
çok kızmalarına rağmen, sinirle
"ALLAH senin müstehakını versin" diyor veya "ALLAH iyiliğini versin"...
O kızgınlık içinde çok güzel bir dua çıkıyor ağızlarından...
Teşekkür edilecek, sağol denilebilecek durumlarda da
"ALLAH razı olsun" diyoruz...
Bu duaların kültürümüze, dilimize bu denli işlemesi ne kadar hoş...
Belki kulaklarımız aşina olduğundan farkında değiliz ancak bu
dualar çok önemli, çok güzel dualar.
Örneğin "ALLAH razı olsun...".
ALLAH'ın bizden razı olması ne demektir?
Bakalım Kur'ân-ı Kerîm ne cevap verecek?
Mübarek Tevbe suresi, 72. ayet:
"ALLAH mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara, ebedî olarak kalacakları,
içinden ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde çok
güzel köşkler vadetti. ALLAH'ın rızası ise, bunların hepsinden daha büyüktür. İşte bu büyük başarıdır"
Bu ayeti okuyunca farkettim ki, söylediğimiz
"ALLAH razı olsun" duası meğer ne güzel bir duaymış ALLAH.
ALINTI
Kardelencicegi
27.09.2010, 08:09
Allâh'ım, Sen sözümü duyarsın, yerimi görürsün, gizlimi ve açığımı bilirsin,
hiçbir işim senden gizli kalmaz. Ben, yardım ve kurtuluş dileyen,
huzurunda korkudan titreyerek günahlarını itiraf eden zavallı bir yoksulum.
Bir zavallı kulun olarak Sana yalvarıyor, boynu bükük bir âciz olarak sana iltica ediyor,
huzurunda zilletle eğilmiş bir biçare olarak Sana duâ ediyorum.
Duâmı kabul eyle…
Âmîn... Âmîn... Âmîn..
ALINTI
Kardelencicegi
01.10.2010, 22:35
Kardelencicegi
08.10.2010, 07:32
EY DÜZEN İÇİNDE DÜNYA DÖNDÜREN, EY GÖKTE GÜNEŞİ YAKIP SÖNDÜREN,
EY CANI YARATIP TENE SİNDİREN GÜZEL YARADANIM, VERDİĞİN SAĞLIĞA
VERDİĞİN NİMETLERE BİN HAMD BİN ŞÜKÜRLER OLSUN. NERDE VARSA
HASTALARA ŞİFA, DERTLİLERE DEVA, BORÇLULARA EDA İHSAN EYLE.
SEN AFFEDİCİSİN BİZİ GÜNAHLARIMIZDAN ÖTÜRÜ AF EYLE.
TÜM MÜMİNLERİN GÖNÜLLERİNDEKİ EN UFAK DİLEĞİ DAHİ KABUL EYLE, AMİN.
doğan bulut58
08.10.2010, 07:37
Kardelencicegi
24.11.2010, 11:41
sivaslı fd
24.11.2010, 12:28
Amin amin.. Allah hepinizden razı olsun.....
Kardelencicegi
03.12.2010, 13:38
Kardelencicegi
06.12.2010, 01:47
eroldeger
06.12.2010, 09:38
DUA;
AMİN hicri yeni yılınızı kutlarım allah razıolsun
eroldeger
06.12.2010, 09:39
ALLAH RAZIOLSUN
eroldeger
06.12.2010, 09:40
AMİN ALLAH RAZIOLSUN
Kardelencicegi
10.12.2010, 22:10
Allah’ım!
Kanadı kırık bir kuş gibiyim.
Uçsam uçamıyor, göçsem göçemiyorum.
Yarım bırakılmış bir düş gibiyim.
Yardan da, serden de geçemiyorum.
Menzile erememe korkusu sardı benliğimi
Kolum kanadım kırık, gönlüm bin pare!
Ey kalpleri evirip çeviren, ey gönüller sahibi!
Yaraları saran, dağılanı toplayan Sensin!
Varlığım Senin varlığının şahidi
Varlığım Senin Rahmetinin şahidi!
Allah’ım!
Yalnız Senden yardım diler yalnız Sana kulluk ederiz.
Seni sığınak, barınak, tutamak bilir Ya Allah deriz.
Şeytandan SANA sığınır e’uzu billah deriz.
Her işe Seninle başlar bismillah deriz.
Nimet verdiğinde gönülden şükrederiz.
Versende aslanda elhamdülillah deriz.
Hayran kaldığımızda maşallah,
Pişman olduğumuz da estağfirullah deriz.
Sevindiğimizde Allahuekber,
Üzüldüğümüzde inna lillah deriz.
Canımız sıkıldığında fe-subhanallah,
Zafer kazandığımızda nasrun minallah,
Rızık kazandığımızda er-rizku ‘alallah deriz.
Bir işi arzu ettiğimizde inşallah,
Bir işi başardığımızda biiznillah deriz.
Güçlük karşısında la-havle ve-la kuvvete illa billah,
Söz verdiğimizde v’Allah ve billah deriz.
Allah’ım!
Benliğimin yaktığı ateşte yakma beni!
Beni nefsime kul etme, kul et nefsimi Sana!
Bir lahza dahi bana bırakma beni!
Sen bana yetersin, yetmem ben bana.
Bilmediğimi bildir, görmediğimi göster!
Sen bildirmezsen bilemem, göremem göstermezsen
Gönlüme huzur,gözlerime nur, dizime derman ver!
Sen “OL” deyince olur, olmaz “OL” demezsen.
Canana can, cana canan, kalbe ferman ver!
Al işte ellerim, uzattım sana!
Ne olur, ne olur bırakma beni bana!
Sen bana yetersin, yetmem ben bana!
Allah’ım, ellerimi bırakma!
Allah’ım!
Bırakma bizi
Tut elimizi!
Mustafa İSLAMOĞLU
Kardelencicegi
31.12.2010, 21:43
Kardelencicegi
13.04.2011, 12:48
BÜTÜN HASTALIKLARA ŞİFA DUA
Bismillâh,rabbiyallâh,i'tasamt übillâh, fevvadtü emrî ilallâh, mâşâallâh,
lâ kuvvete illâ billâh"dedi.
Kardelencicegi
01.07.2011, 13:45
Kardelencicegi
13.07.2011, 13:42
Teveccühlerinden haberdar bulunduğun gibi bizim dualarımızı da mutlaka duyarsın.
Bütün işlerimizi en güzel neticelerle neticelendir..
bu muhtaç bendelerini sürpriz ve fevkalâdeden lütuflarınla sevindir..
Rahmâniyet ve Rahîmiyetinin muktezasını yerine getir de, ikramlarınla şâd olalım, ey rahmet ve şefkatiyle kâinatı okşayıp duran Raûf ve Rahîm!
Zaman-Kürsü
Allahım!
Sen BizLeri İmana, Kur'an'a Hizmetkâr EyLe...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 6_5554792_486740_n.jpg
Rabb'imiz! Senin fikr ü zikrinden uzaklaştıracak ne kadar meşguliyet varsa onların hepsinden bizi uzak tut.. bu acz ü fakr içindeki kullarını hiç kimseye muhtaç olmayacağımız, başka hiçbir kapının önünde el açmak sefaletine düşmeyeceğimiz ölçüde fevkaladeden lütuflarınla zenginleştir; zenginleştir Ya Rab, zira hakîkî veren yalnız Sensin, biz ise Senin kapının önünde bir "nigâh-ı âşina" bekleyip duran kapıkullarıyız
Kardelencicegi
14.07.2011, 18:33
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Kardelencicegi
15.07.2011, 08:57
Ey Kapıları açan Allah’ım,
Bize kapıların en hayırlısını aç,
Ey halden hale çeviren Rabbim,
Halimizi en güzel hale çevir.
Ey kalpleri döndüren Allah’ım,
Kalplerimizi dinin ve taatin üzere sabit kıl..
Allah’ım!
Kur’anı bize dünyada bir dost, kabirde ünsiyetli bir yoldaş, kıyamette bir şefaatçi, sırat üzerinde bir nur, Cehennem ateşine karşı bir siper ve örtü, Cennette bir refik, bütün hayırlara bir delil ve imam kıl.
Allah’ım!
Kalblerimizi ve kabirlerimizi iman ve Kur’an nuruyla nurlandır. Allah’ım!
Efendimiz Muhammed’e, onun âl ve Sahabîlerine ezelden ebede kadar Allahın ilmindeki nesneler sayısınca salât ve selâm eyle.
ALLAHım!…
Bizi nefislerimizin şerrinden, amellerimizin gösterişinden ve – şeytanın .. hilesinin .. şerrinden .. kurtarıp emniyete kavuştur.
Kalplerimizi emrettiğin şeylere karşı sabit eyle,men ettiğin şeylerden uzaklaştır.
Allahım..Ancak Seninle her gönül sükunet bulur!…
Ve ancak Seninle her kul hayat bulup Lütfuna mazhar olmakla yaşar.
ALLAH’ım!.. salatü selamlarımız Efendimiz MUHAMMED (a.s.) ve onun al ve eshabın’a olsun …
Ya Rab! Ona getirilen salatlar hürmetine bizi bağışla …
Seni her türlü noksanlıktan tenzih ederiz.
Senden başka ibadete layık kimse yoktur.
Namazlarımızı ..Tevbelerimizi Habibin s.a.v hürmetine kabul eyle ..
Cumanız mübarek olsun..
Mevlam bu güzel günü en güzel şekilde yüreğinizde yaşattırsın inşallah
Bir daha ki Cuma’ya kavuşabilmek duası ile..
RAbbimiz nimetlerinin şükrünü ifa edebilceğimiz bir cuma nasip etsin inşaAllah..Amin
“Iman Iki Esit Parcadan Olusur; Bir Parcasi Sabir, Diger Parcasi Sükretmektir.”
(Hz. Muhammed Mustafa S.A.V)
Âlemlerin Rabbi Yüce Allah'a kâinâtın zerreleri adedince hamd ü senâ, kulları içinden seçip zirve pâyelerle şereflendirdiği en doğru sözlü ve en güvenilir elçisi Hazreti Muhammed'e, tertemiz, pırıl pırıl hâne halkına, mükerrem ashâbına ve kıyamete kadar gelip geçecek insanlar içerisinde iyilik ve ihsan yolunda onlara ittiba edenlere sonsuz salât ü selam olsun!
Ey âcizlerin güç kaynağı, kimsesizlerin yegâne sığınağı Rabbimiz! Bize ihsan buyurduğun imkan, istidat ve kabiliyetleri, maddî-manevî nimetleri Din-i Mübîn-i hayatımıza hayat kılma ve onu herkese duyurma istikametinde kullanabilmemiz için yardımcımız ol. Nezd-i Uluhiyetinden mahz-ı fazl olarak bize inayet buyur ve şu aciz kullarını ölüm ötesinin sıkıntılarından kurtararak ahiret saadetine kavuştur. Âdât-ı sübhaniyenin ıttıradı üstünde ekstra bir lütufla biz biçare kullarına da Cemâl-i Bâkemâlini müşahede ufkunu tuttur.
Ey ihsanı hem dünyayı hem de ahireti doldurup donatan Rabbimiz, gönüllerimizi Zat'ına karşı aşk u iştiyakla, saygı ve haşyet hisleriyle doldur; bizi dur durak bilmeden ihlas peşinde koşan ve kalbi her zaman huşu ile meşbu olan kullarından eyle.
Ey, günahlarla kirlenmiş kimseleri hemen cezalandırmayan, haddini bilmezlere manevî kirlerinden arınma fırsatları veren Merhametliler Merhametlisi! Rahmâniyetine has bir teveccüh ve nazarla bizim dua ve yakarışlarımıza da icabet buyur. Şüphesiz hepimiz boynu tasmalı, ayağı prangalı ve elleri kelepçeli kullarınız, Senin dergahının köleleriyiz. Senden sıdk, emanet ve ismet gibi mü'min sıfatlarını hayatımız boyunca bize yâr etmeni istiyoruz. İnsî ve cinnî bütün şeytanların şerlerinden, fitlerinden, dürtülerinden ve sürekli kötülüğü dayatan, hep çirkinliklere çağıran nefsin desiselerinden, vesveselerinden, tuzaklarından hepimizi korumanı dileniyoruz.
Rab olarak Senden razı olanların ve Senin kendisinden razı olduğun kullarının en mükemmeli, Nebiy-yi zîşan Efendimiz'e, kadr u kıymetleri pek yüce aile fertlerine ve Ashâb-ı kiramına niyazımızın sonunda bir kere daha salât ü selam ediyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabbimiz !!! ....
Kardelencicegi
29.07.2011, 10:27
Haftanin duasi
Ey Güzeller Güzeli Allah’ım! Ey güzelliği akılara hayret ve durgunluk veren Bedi olan Allah’ım.
Seni çok seviyoruz. Ne olur Sen de bizleri çok sev Allah’ım.
HAFTANIN DUASI
Rabbimiz! Dünyaya, ukbâya ve bu iki diyar arasında bir geçit sayılan kabir âlemine ait endişelerimizi emn ü emana çevir.. dualarımıza icabet et.. beslediğimiz ümitlerimizi haybet ve hüsranla neticelendirme.. Yâ Rab! İşte bir kez daha kapına geldik. Rızan televvünlü arzu ve recalarımızı kabulle karşılaman istikametinde içimizi Sana açıyoruz. Ne olur, salih kullarının niyazlarını kabul buyurduğun gibi bizim dualarımızı da kabul buyur!.
Kardelencicegi
06.08.2011, 10:48
ALLAH ezelden ebede herkesi mutlu etsin
Kardelencicegi
23.09.2011, 16:20
Kardelencicegi
06.10.2011, 23:09
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 45263[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 45263[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 45263
GÜNÜN DUASI
ALLAH'ım!
Önce Hak'tan, sonra haksızlıktan korkmayı nasip eyle,
ALLAH'ım!
Yetenek israfından,
Kapasite israfından,
Zaman israfından ve israfın her türlüsünden muhafaza eyle
Aminnn
jacop162000
07.10.2011, 08:57
DUA
Allah’ım!
Ey âlemlerin Rabbi!
Ey sevgiyi sevgiyle yaratan!
Ey seven, sevdiren ve sevindiren!
Ey rahmetin sonsuz kaynağı!
Ey merhametlilerin en merhametlisi!
Ey gönüllerin mutlak hakimi!
Ey zatını hamd ile azîz olduğum!
Ey zatını hamdden âciz olduğum!
Ben, layıkıyla övemem Seni!
Sen, övdüğün gibisin kendini!
Seni, layıkıyla ancak Sen tanırsın!
Seni, layıkıyla ancak Sen översin!
Hamd’im Sana mahsustur, senâ’m Sanadır!
Umudum, korkum ve sevdam Sanadır!
Özümü Sana çevirdim, Sana tutundum!
Elimi Sana açtım, gönlümü Sana sundum!
Beni kovmaz diye kapına geldim!
Affı boldur diye affına geldim!
Tuttum günahımdan yüzüme perde!
Kulluk edemedim lütfuna geldim!
Allah’ım!
Kanadı kırık bir kuş gibiyim.
Uçsam uçamıyor, göçsem göçemiyorum.
Yarım bırakılmış bir düş gibiyim.
Yardan da serden de geçemiyorum.
Menzile erememe korkusu sardı benliğimi
Kolum kanadım kırık, gönlüm bin pare!
Ey kalpleri evirip çeviren, ey gönüller sahibi!
Yaraları saran, dağılanı toplayan Sensin!
Varlığım Senin varlığının şahidi!
Varlığım Senin Rahmetinin şahidi!
Allah’ım!
Ey Vedûd olan!
Hem seven, hem de sevilmeyi dileyensin.
Ey varlığı sevgi olan, ey sevginin sonsuz kaynağı!
Biz var ettiğini severiz, Sen sevince var edersin!
O sonsuz hazinenden bizim için de bir sevgi var et!
O sonsuz sevgi selinin içine bizi de kat: sev bizi!
Sen seversen sevdirirsin: sevdir bizi!
Sevdiğini cennetinle sevindirirsin: sevindir bizi!
Allah’ım!
Varsın, bütün kâinat varlığının aynası.
Birsin, bütün mevcudat birliğinin şâhidi.
İnanmışız: her ne ki tek, o Yaratan’dır.
Biliriz ki: her ne ki çift, o yaratılandır.
Her şey Sana muhtaç, hiçbir şeye muhtaç değilsin Sen.
Ehad’sin, Vahid’sin, Samed’sin Sen.
Allah’ım!
Maddedeki her atomun tesbih ettiği Sensin.
Nefes alan her canlının zikrettiği Sensin.
Akıl emanet ettiğin her varlığın aklettiği Sen,
Duyan ve duyuran her duyunun hissettiği Sensin.
Kadrü kıymet bilenlerin şükrettiği Sen,
Varlığı nimet bilenlerin hamd ettiği Sensin.
Allah’ım!
Yalnız senden yardım diler yalnız sana sığınırız.
Seni sığınak, barınak, tutamak bilir Ya Allah deriz.
Şeytandan sana sığınır e’ûzu billah deriz
Her işe seninle başlar bismillah deriz.
Nimet verdiğinde gönülden şükrederiz.
Versen de alsan da elhamdülillah deriz.
Hayran kaldığımızda maşaallah,
Pişman olduğumuzda estağfirullah deriz.
Sevindiğimizde Allahüekber,
Üzüldüğümüzde innâ lillah deriz.
Canımız sıkıldığında fe-sübhanallah,
İlendiğimizde kâtelehumullah deriz.
Zafer kazandığımızda nasrun minallah,
Rızık kazandığımızda er-rizku ‘alallah deriz.
Bir işi arzu ettiğimizde inşaallah,
Bir işi başardığımızda biiznillah deriz
Güçlük karşısında la-havle ve-la kuvvete illa billah,
Söz verdiğimizde v’Allah ve billah deriz.
Allah’ım!
Ben kulum, Sen Allah’sın.
Ben isteyenim, Sen verensin.
Ben susayanım, Sen suvaransın.
Ben muhtacım, Sen ihtiyaç giderensin.
Ben kendine yetmeyen, Sen her şeye yetensin.
Ben beni bilmeyen, Sen beni benden iyi bilensin.
Ben bende olmayan, Sen şahdamarımdan yakın olansın.
Kul kulca ister, Sen Allah’ça verensin.
Halim arzuhalimdir, duruşum duam.
Sensizsem neyim var, Senliysem ne gam?
Allah’ım!
İmanı olanın imkanı tükenmez.
İmandan ve Kur’an’dan ayırma!
Kur’an’dan mahrum olana ışık erişmez.
Kitaba uyanlardan kıl, kitabına uyduranlardan kılma!
Kur’an’ı bizden razı, bizi Kur’an’dan razı kıl!
Hesap Günü’nde Kur’anı şahit kıl, şekvacı kılma!
Kur’an’ı bize aç, bize Kur’an’ı aç!
Susuz yüreklere vahyi ellerimizle saç!
İnsanlık zaman çölünde bu suya muhtaç Ya Rabbi!
Allah’ım!
Sorunlarımızın elinde imanımızı kar gibi eritme!
İmanımızın elinde sorunlarımızı kar gibi erit.
Bizi dünyalıklarımızın altında at etme.
Dünyalıklarımızı altımızda Burak et!
Sahip olduklarımızın bize sahip olmasına izin verme!
Aklımızı ak, aşkımızı ak, yüzümüzü ak eyle!
İmtihan potasında bizi cevher et, bizi cüruf etme!
Bize götüreceğimiz yükü yüklet!
Götüremeyeceklerimizi yükletme!
Kahrından lütfuna sığınırız Allah’ım!
Celalinden cemaline sığınırız Allah’ım!
Senden Sana sığınırız Allah’ım!
Yalnız Sana sığınırız Allah’ım!
Allah’ım!
Beni Allah’la aldatanlardan etme!
Allah’la aldatanlara aldananlardan etme!
Şeytanın eylemlerimizi süslemesine izin verme!
Şeytanın süslediği eylemlerimize izin verme!
Bana Hz. Adem’in tevbesini, Hz. Nuh’un direncini ver!
Hz. İbrahim’in imanını, Hz. İsmail’in teslimiyetini ver!
Hz. Yakub’un dirayetini, Hz. Yusuf’un iffetini ver!
Hz. Musa’nın celadetini, Hz. Harun’un sadakatini ver!
Hz. Davud’un sadasını, Hz. Süleyman’ın gayretini ver!
Hz. Eyyub’un sabrını, Hz. Lokman’ın hikmetini ver!
Hz. Zekeriyya’nın hizmetini, Hz. Yahya’nın şehadetini ver!
Hz. Meryem’in adanmışlığını, Hz. İsa’nın safiyetini ver!
Ve Hz. Muhammed’in muhabbetini ver Ya Rab!
Allah’ım!
Bana eşyanın hakikatini göster!
Bana hakikate itaat, batıla isyan liyakati lütfet!
Dininin derdini derdim kıl, özel dertlerimi satın al!
Öyle aziz dertlere müptela kıl ki, dermana bakmayayım!
Bana, tadına doyum olmayan kerim acılar yaşat!
İrademi inayetsiz, bilgimi hikmetsiz bırakma!
İmanımı gayretsiz, sadakatimi mesnetsiz bırakma!
Mizacımı fıtratsız, ahlakımı nezaketsiz bırakma!
Hayatımı muhabbetsiz, ahiretimi cennetsiz bırakma!
İmanımı aklımın elinde esir etme!
Aklımı hissiyatımın elinde rezil etme!
Hissiyatımı şehvetimin elinde zelil etme!
Allah’ım!
Ağlamayan gözden, sızlamayan özden,
kızarmayan yüzden Sana sığınırım.
Şirkten, küfürden, müşrikten,
Cahilden, gafilden, kafirden Sana sığınırım.
Harama dayalı servetten,
hak edilmemiş şöhretten Sana sığınırım.
Korkaklıktan, pısırıklıktan,
kıskançlıktan Sana sığınırım.
Hasetten, fesattan, kesattan, nifaktan,
fısktan, fücurdan Sana sığınırım.
İftiradan, ihanetten,
cimrilikten, kincilikten Sana sığınırım.
Allah’ım!
Benliğimin yaktığı ateşte yakma beni!
Beni nefsime kul etme, kul et nefsimi Sana!
Bir lahza dahi bana bırakma beni!
Sen bana yetersin, yetmem ben bana.
Bilmediğimi bildir, görmediğimi göster!
Sen bildirmezsen bilemem, göremem göstermezsen.
Gönlüme huzur, gözlerime nur, dizime derman ver!
Sen “Ol!” deyince olur, olmaz “Ol!” demezsen.
Canana can, cana canan, kalbe ferman ver!
Al işte ellerim, uzattım Sana!
Ne olur, ne olur bırakma beni bana!
Sen bana yetersin, yetmem ben bana!
Allah’ım, ellerimi bırakma!
Allah’ım!
Bırakma bizi!
Tut elimizi!
AMİN!..
Kardelencicegi
13.10.2011, 08:45
Rabb'imiz!
Biz zayıf ve kusurlu kullar, nefislerimizi dizginlemekten aciz kaldık.
Bizi nezdinden bahşedeceğin tam bir azm ü ikdamla ve
"Lâ havle velâ kuvvete illâ billah - Gerçek havl ve kuvvet sadece Allah'tandır''
hazinesinden lütfedeceğin kuvvetle rızıklandır..
Nefislerimizin kirlerinden, lekelerinden arındır ve günahlarla
âlûde şu kullarını şekâvete götüren yollara düşmekten muhafaza eyle..
bizi, sürekli kötülüğü emreden nefislerimizin merhametsizliğine
ve insî, cinnî şeytanların acımasızlığına terk etme..
Amin...!
Kardelencicegi
14.10.2011, 13:36
Kardelencicegi
05.11.2011, 23:20
Allah'ım, Sen, benim Rabbimsin; Sen'den başka ilâh yoktur. Beni Sen yarattın; ben, Sen'in kulunum ve gücüm yettiğince Sana olan ahdime ve vaadime bağlıyım. İşlediklerimin (kötülüklerin) şerrinden Sana sığınırım. Üzerimdeki ni'metlerini itiraf eder; günahlarımı da ikrar ederim. Beni bağışla. Zira günahları bağışlayan ancak Sen'sin.Allah'ım, tasadan ve hüzünden Sana sığınırım; acizlikten ve tembellikten de Sana sığınırım; korkaklıktan ve cimrilikten yine Sana sığınırım; borca mağlub olmaktan ve düşmanların kahrından da yine Sana sığınırım.Allah'ım, ilmimi arttır ve bana hidâyet verdikten sonra kalbimi kaydırma; katından bana rahmet lutfet; şüphesiz ki Sen, çok lütufkârsın.(A M İ N )
Kardelencicegi
07.11.2011, 11:47
Kardelencicegi
10.11.2011, 00:12
1- De ki: "Ben, ağaran sabahın Rabbine sığınırım,
2- Yarattığı şeylerin şerrinden,
3- Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden,
4- Ve düğümlere üfleyen büyücülerin şerrinden,
5-Ve hased ettiği zaman hasetçinin şerrinden
Kardelencicegi
11.11.2011, 16:16
....................DUA....... .....
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla
Allah'ım..
Yalnızca Senden isterim
Senin her şeyi kaplayan rahmetinden.
Kendisiyle her şeyi kahrettiğin kuvvetinden.
Önünde her şeyin boyun eğdiği,
Karşısında hiçbir şeyin duramadığı izzetinden.
Her şeyi kaplayan azametinden.
Her şeyin üstünde olan saltanatından.
Her şey yok olduktan sonra da baki kalan vechinden.
Her yeri dolduran isimlerinden.
Her şeyi kuşatan ilminden.
Her şeyi aydınlatan nurundan..
Ey Nur,
Ey Guddus,
Ey ilklerin ilki ve
Ey sonların sonu..
Allah'ım zikrinle Sana yaklaşırım
ve kendin hürmetine Senden şefaat diliyorum..
Allah'ım,
Senden huzur, tevazu ve huşu diliyorum.
Allah'ım,
Senin saltanatın uludur,
makamın yücedir,
tedbirin gizlidir...
Fermanın aşikardır,
kahrın galiptir ve kudretin yaptırıcıdır..
Senin hükümranlığından kaçmak imkansızdır.
Sen Rahman ve Rahimsin Allah’ım..
Allah’ım,
Her günahı bağışlayan ve her hatanın üstünü örtensin..
Ey Rabbim,
Ey benim Yaratıcım,
Ey çaresiz durumlarımı bilip,gözeten Allah’ım..
Sen benim fakirliğimden ve güçlüklerimden haberdarsın..
Ey Rabbim,hakkın ve kutsiyetin adına Senden diliyorum..
Sıfatının ve isminin büyüklüğü adına,
Gece ve gündüz Seni anmama yardım et..
Ey Rabbim,
yüzümü Sana çevirdim..
Ellerimi Sana açtım..
Duamı kabul etmen,
Ve beni dileklerime ulaştırman için yalvarıyorum..
Ey çabucak razı olan Allah’ım,
Duadan başka yardımcım yoktur,
Affet beni..
Çünkü Sen her dilediğini yapabilirsin..
Ey ismi her derde deva olan Allah’ım,
Ey ismi hastaya şifa olan Allah’ım,
Yalnız Sana kul olmak benim için yeterlidir..
Silahı ağlamak ve sermayesi ümid olanlara rahmet et..
Ey nimetleri tamamlayan,
Ey zahmetleri defeden,
Fazlını ve keremini benden esirgeme..
Kullarına ihsanın ve iyiliğin ne güzel bir lütuftur..
Ey isimleri mukaddes olan Rabbim,
Esma-ül Hüsnâ’n hürmetine beni bağışla...
Beni bağışla..
Bizi bağışla..
(amin)
......ALINTI...........
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Kardelencicegi
14.11.2011, 06:27
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla…
Hoş geldin, sefa geldin, ey sabah ve ey yeni gün!
Merhaba, ey mutlu vakit ve saat.
Merhaba, ey Allah'ın kâtip ve şahit meleği.
Şu söylediklerimizi bizim için yaz;
Allah’a iman etmiş, O'na kavuşmaya inanmış ve delillerini
itiraf ve kabul etmiş, ilah olma noktasında onun dışındakileri
inkâr etmiş ve Allah'a tevekkül etmiş olarak sabahladık.
Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini, arşı taşıyan
meleklerini şahit tutarak, kendisinden başka hiçbir ilah
bulunmayan, tek olup ortağı olmaya Allah olduğuna şahitlikte bulunuyoruz.
Allah'ım hiç şüphesiz biz nefsimize zulmettik.
Sen bizim büyük ve küçük günahlarımızı bağışla.
Çünkü onları Senden başkası bağışlayamaz.
Bizi huyların en güzeline götür, çünkü onlara
Senden başka götürecek kimse yoktur.
Allah'ım yüzümüzü Senden gelen bir haya duygusuyla,
Kalplerimizi Senden gelen bir sevinçle doldur.
Allah'ım bizi cömert ve karşılıksız veren eyle.
Cimri, yerinde sayıp ilerlemeyen, söz götürüp getiren, kendini beğenen ve arayı bozan eyleme.
Allah'ım oburluktan, kıtlıktan, haddini aşmaktan,
geçim sıkıntısından, kötü zandan, sarhoş edici içkilerden,
bolluk içinde oyalanmaktan, şerirlikten, zanla hükmetmekten,
karanlık fitnelerden ve geçim darlığından Sana sığınırım.
Allah'ım bu günümüzün başını hayır ve iyilik, ortasını kurtuluş,
sonunu ise başarı eyle.
Onu bizim için saadet, şehâdet, tevbe, bağışlanma
ve imanla neticelendir.
Allah'ım bu günün başlangıcını rahmet, ortasını
fani ve günahlı şeylerden uzak, sonunu ise lütuf
ve ikram eyle.
Allah'ım bize geçimin en genişini, ömürün en mutlusunu,
rızkın en bol olanını nasip et.
Allah'ım affınla bizi bağışla.
Fazl ve kereminle bize karşı yumuşaklıkla muamele et.
Allah'ım bize nimet olarak verdiklerinin şükrünü yapmamızı nasip eyle.
Allah'ım ağlamayan gözden, ürpermeyen kalpten,
huşu duymayan gönülden, kabul edilmeyen duadan,
fayda vermeyen ilimden, dinlenilmeyen sözden, doymayan
nefisten, insanlardan küçük bir yardımı esirgemeyi
hoş karşılamaktan sana sığınırım.
Allah bize yeter O ne güzel vekildir.
Ne güzel dost ve ne güzel yardımcıdır.
Bizi bağışlamanı diliyoruz Ey Rabb'imiz!
Dönüş yalnız Sanadır!
Allah'ım!
Ey Rabb'imiz!
Bu duayı bizden kabul eyle.
Şüphesiz Sen her şeyi hakkıyla işiten, her şeyi hakkıyla bilensin.
Amin
Kardelencicegi
24.11.2011, 12:53
Rabb'imiz!
Biz zayıf ve kusurlu kullar, nefislerimizi dizginlemekten aciz kaldık.
Bizi nezdinden bahşedeceğin tam bir azm ü ikdamla ve
"Lâ havle velâ kuvvete illâ billah - Gerçek havl ve kuvvet sadece Allah'tandır'' hazinesinden lütfedeceğin kuvvetle rızıklandır..
nefislerimizin kirlerinden, lekelerinden arındır ve günahlarla
âlûde şu kullarını şekâvete götüren yollara
düşmekten muhafaza eyle..
bizi, sürekli kötülüğü emreden nefislerimizin
merhametsizliğine ve insî, cinnî şeytanların acımasızlığına terk etme..
Amin...!
Kardelencicegi
24.11.2011, 12:54
Rabb'imiz!
Biz zayıf ve kusurlu kullar, nefislerimizi dizginlemekten aciz kaldık. Bizi nezdinden bahşedeceğin tam bir azm ü ikdamla ve "Lâ havle velâ kuvvete illâ billah - Gerçek havl ve kuvvet sadece Allah'tandır'' hazinesinden lütfedeceğin kuvvetle rızıklandır..
nefislerimizin kirlerinden, lekelerinden arındır ve günahlarla
âlûde şu kullarını şekâvete götüren yollara
düşmekten muhafaza eyle..
bizi, sürekli kötülüğü emreden nefislerimizin
merhametsizliğine ve insî, cinnî şeytanların acımasızlığına terk etme..
Amin...!
Kardelencicegi
01.12.2011, 10:07
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]ünün Duası[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Allah’ım, Hz. Muhammed (s.a.v.) ve âline salat eyle,
Bizi, "Firdevs'e varis olup orada sürekli kalacak olan"
(Mü'minun/11),
"Rablerine dönecekleri için verdiklerini kalpleri çarparak veren"
ve "iyiliklere koşuşup iyilik için yarışan" (Mü'minun/60-61)
salih kullarından kıl.
Ya Rabbi, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver,
bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden de koru.
Allah'ım!
iyilikleri toplayan evveli ve ahiri iyilik olan herşeyi senden ister,
kötülükleri toplayan, evveli ve ahiri kötülük olan herşeyden sana sığınırız.
Âmin...
Kardelencicegi
17.12.2012, 01:48
Kardelencicegi
28.12.2012, 23:57
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.