PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uygun gözüne Chelsea'yi kestirdi!


_DuMaN_58
03.05.2008, 12:09
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Galatasaray’ı yenmeleri halinde şampiyon olacaklarını iddia eden genç teknik adam, “Son hafta Fenerbahçe, Trabzon’a, Galatasaray da Oftaş’a puan bırakır” dedi.

Şampiyonlar Ligi’ni “İnanılmaz bir duygu” sözleriyle dile getirdi, bu haftaki taktiği konusunda ser verip sır vermedi

Sivas’ın ünlü kahvesi Çerkez’in Yeri’nde bol telveli kahvemizi yudumlarken bile Bülent Uygun imza dağıtmaktan veya dert dinlemekten geri kalmıyordu. Resmen Sivas muhtarı gibi.

Attila Gökçe’nin, “Her topa girme” uyarısını çok dikkate almasına rağmen yolda giden ve birbirleriyle kavga eden insanların arasına bile girmekten kaçınmıyor. Yaşlı teyzelerin dertlerini dinliyor, önünden geçtiği her esnafa zorunlu olarak çay içme sözü veriyor. Kısacası Sivasspor’un hocası ama şehrin de her şeyi sanki.
Tabii eğer yolunuz Sivas’a düşerse mutlaka Çerkez’in kahvesini için. İçince bugüne kadar içtiğiniz Türk kahvelerinin hiçbir anlamı olmadığını anlayacaksınız. Ve o kahveden sonra içeceğiniz her kahve size tatsız gelecek.

Kahvelerimizi yudumlarken Galatasaray ve Sivasspor sohbetinin tadına da doyum olmuyor. Uygun yarın için umut, tedirginlik ve heyecanı birlikte yaşıyor.
“Hele bir yenelim. İşte o zaman görün Sivas şölenini” diyor. Uygun’a göre takımı Galatasaray’ı yenerse şampiyon olacak. Ona göre Galatasaray bir sonraki hafta Oftaş’a, Fenerbahçe de Trabzon’a mutlaka puan kaybedecek.

Zor ama olmayacak şeyler değil bunlar. Ancak Uygun hâlâ Beşiktaş maçına yanıp tutuşuyor. O gün iki stoperi neredeyse falakaya yatıracakmış. “Maçtan önce o kadar söyledim. Nobre aşırtacak, Holosko kaçacak. Yapışmayıp, beş metre uzakta bekleyin dedim. Sanki ben konuşmadım. Eğer o maçı kazansaydık bugün şampiyonduk” diyen Bülent hocanın aklı orada kalmış.

Avrupa hayali

Ama o maç bitti. Şimdi Galatasaray sınavı var. Hayalinde de hep Şampiyonlar Ligi var...
“Düşünsenize Chelsea-Sivasspor. Maça bak maça. Bu inanılmaz bir duygu.”
Galatasaray’ın hocasızlığına ise farklı bir yaklaşım gösteriyor Bülent Uygun;
“Müthiş akıllı bir iş yaptılar. Çok kurnazca davrandılar. Kalli’yi gönderip tüm sorumluluğu futbolcuların üstüne yüklediler. Yani kelle koltukta oynuyorlar. Aksi bir durumda muhtemelen çoğu da gidebilir. Ama takımda o kadar tecrübeli oyuncular var ki, bu durumu kolayca kaldırabildiler. Takımı sırtlayıp götürdüler. Yeni bir heyecan yarattılar. Ama yönetim eğer seneye de böyle tutar diye düşünüyorsa yanılır. O bir kere olur. Yani aşkımız buraya kadar. Başarılara alışmış, bu tip maçları kolaylıkla kaldırabilen bir takımla oynayacağız. Biz ise hiç alışkın değiliz bu tip karşılaşmalara.”

Sır vermiyor
Uygun böyle diyor ama bir yandan da rakibini en iyi şekilde çözmeye çalışıyor. Ekibi ile birlikte kafa patlatıp tuzaklar hazırlıyor Galatasaray için. Ser verip sır vermiyor. Ama diyor ki “Asla Fenerbahçe ve Beşiktaş maçındaki hataları yapmayacağız.”
Ama sonuç ne olursa olsun Sivas’ın misyonunu yerine getirdiğine inanıyor Bülent hoca...
“Artık bugün Muş ve Siirt bile biz neden yapmayalım diye düşünüyor. Genç jenerasyon Türk hocaların kendine olan güveni geldi. Tolunay Kafkas, Hakan Kutlu, Ertuğrul Sağlam, Mesut Bakkal. Bizler Türk futbolunun jön Türkleriyiz. Her kent tuttuğu takımı sorgulamaya başladı. Yani oturduğu kentin takımına daha fazla sahip çıkıyor. Artık Anadolu kentleri daha fazla şampiyonluğu düşünüyor. Bunlar hep Sivasspor’un sayesinde oldu.”

Maaş 25 bin YTL
Ayda sadece 25 bin YTL alan Bülent Uygun’un sözleşmesi bu sene bitiyor. Talipler kuyruk olmuş durumda. Ama o Sivas’ta kalmak istiyor. Daha burada yapacak çok şeyi var. “Başarmadan gitmem” diyor. Ve Sivas sokaklarında yürürken gördük ki Bülent Uygun hocalığın dışında daha farklı bir şeyleri başarmış. Sevgiyi ön plana koymuş. Kadrosuna şöyle bir baktığınız zaman zaten bu başarıyı açıklamanızın hiçbir yolu yok.

Servet itirafı
“Galatasaray’a karşı işimiz çok zor. Dünyanın en büyük santrforu Hakan Şükür onlarda. Dünyanın en yetenekli oyuncusu Arda Turan onlarda. Dünyanın en cesur futbol kahramanı Servet Çetin yine onlarda. Daha ne olsun. Aramızda gerçekten çok farklar var. Şimdi hatırlıyorum da o Servet’i almak için kırk kere düşündü Galatasaray. ‘Acaba alalım mı, almayalım mı’ diye. ‘Yahu alın’ dedim. ‘Avrupa’nın en iyi stoperi’ dedim. Vallahi zorla aldılar. Fenerbahçe maçını hep beraber izledik. Fenerbahçe gibi takıma top göstermediler.”

Ekonominin lokomotifi
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın maç öncesi yapılan hazırlıklarla ilgili bilgiler verirken, kente
5-6 bin kişinin geldiğini bildirdi. Aydın ekonomik anlamda Sivasspor’un şehre büyük katkılarda bulunduğunu belirtirken, “Misafirhanelerimiz bile dolu. Kentte büyük bir canlanma var” dedi. Sivasspor’a her zaman destek olduklarının altını çizen Aydın, “Takımımız sadece 2007-2008 sezonunda değil, gelecekte de iddialı olacaktır. Şu anda kulübümüzün belli kaynaklardan gelirleri var. Bunlar televizyon, iddaa gibi gelirler. Daha farklı kalıcı gelirlerle kulübümüzü ayakta tutmaya çalışacağız. Kulübümüz kentin ekonomik lokomotifi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Balili sürprizi
Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdüren Sivasspor’da Balili sürprizi yaşandı. Sakatlığı nedeniyle aylardır sahalardan uzak kalan tecrübeli oyuncunun Teknik Direktör Bülent Uygun’a başvurarak bu karşılaşmada oynamak istediğini bildirdiği öğrenildi. Uygun’un ise henüz tam hazır olmayan Balili’ye olumsuz yanıt verdiği kaydedildi.

Karaborsa iş başında!
Sivas’ta, Sivasspor-Galatasaray arasında oynanacak maç öncesinde karaborsa bilet satışı yaptıkları ileri sürülen 10 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yakınındaki bilet satış gişesi önünde ve çevresinde çalışma başlattı. Bazı kişilerin gişe önünde sıraya girerek yüklü miktarda bilet aldıkları, tanınmamak için kıyafet değiştirdikleri tespit edildi. Bu arada maç günü stata gelecek herkesin tribüne girmeden önce sıkıca aranacağı ve forma kontrolü yapılacağı bildirildi. Böylece Galatasaraylı taraftarların Sivas tribününe girmesinin engelleneceği kaydedildi.

ÖnceVatan_58
03.05.2008, 12:14
İnşallah ya , şampiyon olacakmışız gibi bir his var içimde.