PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN


altuntas58
10.05.2008, 09:24
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])


Bugün anneler günü,Ben en güzel,en sevimli,en iyi kalpli anneye seslenmek istiyorum.
Canım Annem, benim senin varlığın her şeyiyle bana hayat veriyor. Senin o sıcacık sevgin vazgeçilmez sıcaklığın her zaman beni ısıttı, hep nerde zorda kalsam bana bir çıkar yolu buldun karanlıkta kaldığımda ay gibi parlayan ışığım, soğukta üşüdüğümde içimi sıcacık ısıtan sevginle her zaman yanımda oldun. iyiki varsın iyiki benim annemsin senin gibi annem olduğu için Allahıma sonsuz şükürler olsun seni çok seviyorum. Can özüm biricik anacığım, anneler gününü canı gönülden kutlarım, ellerinden öperim... Anneler Günün Kutlu Olsun...

Kaptan-58
10.05.2008, 09:37
BU GÜNE KENDİ ANNEMİZDEN ÇOK ŞEHİT ANNELERİNİN HATIRLANMAYA İHTİYACI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM..

TÜM ŞEHİT ANNELERİNİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYOR. ELLERİNDEN ÖPÜYORUM..

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Kaptan-58
10.05.2008, 10:02
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

arikarinkuchi
10.05.2008, 10:28
tüm annelerin gününü kutlarım
senede birgün değil hergün anneler günü olmalı

_DuMaN_58
10.05.2008, 10:38
Sadece bugünle sınırlı olmamak üzere her gün Anneler günüdür.

"Cennet Anaların Ayakları Altındadır!"

FurkaN
10.05.2008, 10:56
Tüm annelerin ve anne adaylarının :) anneler günü kutlu olsun... Bir gün değil her gün onların...

seva
10.05.2008, 11:00
Tarifi en zor duygulardan biri herhalde anneliktir. Yine belki de hayatta üstlendiğimiz en zor görevlerden biri de annelik olarak değerlendirilebilir.

Hamilelik döneminden çocuğunuzla ilk karşılaşmanıza, onun günden güne büyümesine kadar bir ömür boyu süren bir ilişkiden söz ediyoruz.

Önce insanın fizik yapısında bir dönüşüm oluyor, bedeninizde ayrı bir varlık taşıdığınızı öğreniyorsunuz. Ancak bir annenin üstesinden gelebileceği sancılı bir doğum yaşıyorsunuz.

Size küçük, gözleri yumuk bir canlı getiriyorlar. İçinizi anlatılmaz duygular kaplıyor. Hele onu sizin göğsünüzün üzerine bıraktıkları ilk an, onun kokunuzu ala ala sizi tanıması. Minicik bir canlının hayatta kalma dürtüsüyle size sarılışı, ilk emzirmenin sizi ve bebeğinizi kan ter içinde bırakan telaşı.

Tüm bunlar taşıdığınız sorumluluğun kafanıza bir daha hiç çıkmamacasına kazınmasına, gönlünüzde hiç kaybolmamacasına yer edinişine neden oluyor.
Onun ilk hareketleri, ilk gülüşü, kısacası her anı bir olay haline geliveriyor yaşantınızda. Konuşmanızın, düşünmenizin, hareketlerinizin, ilişkilerinizin odak noktası bebeğiniz oluyor.

Ve bir gün herhangi bir nedenle bedeninizin bir kısmını kullanamaz hale geliyorsunuz.
Bu evde iş yaparken, yolda yürürken, arabayla bir yere giderken, işyerinizde her hangi bir nedenle geçireceğiniz kazayla olabilir. Veya ani gelişen bir hastalığın ürünü olabilir.

Bir anda yaşamınızın kalan kısmını “engelli” bir insan, ama ondan ötesi engelli bir “anne” olarak sürdürmek gerçeğiyle karşılaşabilirsiniz.

Belki pek bilinmiyor, ülkemizdeki engellilerin büyük çoğunluğunu süreklilik kazanmış hastalar oluşturuyor. Diğer engel türleri ki en çok da ortopedik engelliliğin nedenlerinin başında ise kazalar ve yine hastalıklar geliyor.

Tuhaf ama kaza denilince bizim ülkemizde bunun anlamı göz göre göre gelen türler her halde ilk sırayı alır. Yani aslında kaza değil, bile bile yapılmış hataların kurbanlarıyız çoğumuz. Bunu ancak yaşadıktan sonra oturup düşündüğümüzde anlıyoruz.

Türkiye’de engelliğin aslında büyük çoğunlukla önlenebilir nedenlerle meydana geldiğini anladığımızda hep geç kalmış olmanın acısını taşıyoruz. İşin daha kötüsü, toplum olarak gördüğümüzü hemen unutuyoruz, yani ders almayı da pek bilmiyoruz.

Sonuçta binlerce insan kişisel olarak veya toplum olarak kendi koyduğumuz kurallara uymamanın ağır bir bedelini ödüyoruz. Ve maalesef “akıllanmamakta” kararlı görünüyoruz.

Genç bir annenin, çocuğunun kendisine en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda engelli kalmasının ne demek olduğunu anlatmak kolay değil.

Doğuştan engelli olan biri ile sonradan, hele ilerleyen bir yaşta engeli olmak bir biriyle kıyaslanmayacak duygular yaratıyor.
Doğuştan engelli bir kişi, gelişimi boyunca bir takım becerileri beraberinde ediniyor, bir çok sorunu küçük yaşta kendini eğiterek çözebiliyor.

Buna karşılık sonradan engeli olan, bedeninin bir kısmını veya önemli bir kısmını kullanamayan bir insan için yeni ve alışılması hiç de kolay olmayan bir yaşam başlıyor.

Önce kendinizle, çevrenizle, başınıza gelen olayın nedenleri, niçinleriyle kavga ediyorsunuz. Herkes size düşman gibi görünüyor, herkesi yaşadığınızın sorumlusuymuş gibi düşünüyorsunuz.

Kimi zaman kendinize küsüyorsunuz. Yapmak isteyip de yapamadıklarınız sizi hayata bağlayan her bir bağı zorluyor.

Öte yandan bir anne olduğunuzu, hayatının geri kalanında sizin desteğinize ihtiyacı olan çocuğunuza karşı sorumluluklarınız sizi kıskıvrak sarıyor.

Yapamayacağınızı, çocuğunuzu besleyip, büyütemeyeceğinizi düşünmeye ve korkmaya başlıyorsunuz.

Bir başkasının, bu sizin en yakınınız olabilir; eşiniz, anneniz, kardeşleriniz olabilir yardımına muhtaç olarak çocuğunuzu büyütmeye kendinizi alıştırmaya çalışıyorsunuz.

Hareket yeteneğini büyük oranda kaybetmişseniz, çocuğunuz sizden her yardım isteğinde, yatağında acıktığı veya altını kirlettiği için ağladığında, daha kötüsü hasta olduğunda ona koşamamanın ne demek olduğu nasıl anlatılır ki?

Çocuğunuzun evin dışındaki sosyal yaşamında, parkta, okulda herhangi bir yerde yanında her an olamamak nasıl bir acıdır, tarif edilebilir mi?

Ülkenizde hükümetler, yerel yönetimler, özel veya kamu kurumları kurallara uygun yollar, binalar, araçlar yapmadıkları için evinize hapsolmuşsanız, çocuğunuzla evinizin dışında nasıl ilişki kurabilirsiniz?

Onun sevinçlerini, başarılarını nasıl tanık olur, üzüntülü anlarında yanında hemen nasıl destek olabilirsiniz?

Bunları hep sizin yerinize birilerinin yapması, ne kadar yakınınız olsa da kabul edilir değil. İnsana anneliğini eksik hissettiren, hatta bazen kahrettiren şeyler.
Derken çocuğunuz büyüyor, ilişkinizin olması gerekenden farklı bir biçim alıyor. Çocuğunuz görüyor ki siz de aslında bakıma ihtiyaç duyan bir kişisiniz. Bir süre sonra çocuğunuzun çocuğu olmaya başlıyorsunuz.

Bu durum genellikle çok ilerleyen yaşlarda normaldir, hani insan yaşlanınca yeniden çocuklaşır diye. İşte o yaşlılık dönemlerinde büyüyen çocuklar annelerine, babalarına çocukları gibi davranmaya başlarlar.

Bu ilişki engelli annelerde ve elbette babalarda çok erken bir dönemde görülür. Çocuklar küçücük yaşlarında küçücük omuzlarına düşen ağır sorumluluğu taşımaya çalışırlar. Kimi çok iyi, kimi ağır aksak bu yükü sırtlanır gider.

Erken yaşta, değişik bir olgunluk, sorumluluk bilinci gelişir. Siz anne olarak onu elinizden geldiğince doğrudan veya dolaylı takip ederken, o da sizi izlemeye çalışır.

Engelli anne olmak ülkemizde zoru başarmanın adıdır. Hatta imkânsızı başarmak da diyebiliriz.

Ve bunda engelli annelere destek veren annelerin, teyzelerin, yeğenlerin ve elbette çocuklarınızın büyük payı vardır.

Tüm annelerin, engelli annelerin “anneler günü” kutlu olsun!

* Türkiye Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, omurilik felçlisi bir kız annesi

Binnur Semiz



dünya anneler gününüz kutluyorum.

FurkaN
10.05.2008, 12:15
ANNEM'E

Yaşam gidilmesi gereken bir yol, yolculuk ise ben ortalarında sayılırım bu yolun. Ama hala çocuğum ben… Ve bu dünyanın tüm olumsuzluklarına çocukluğuma rağmen direnebiliyorsam bu senin sayendedir. Çünkü bu çocuk senin eserin…
Kendimi en zayıf, en çaresiz, en umutsuz hissettiğim anlarda aradığım tüm gücü senin ellerinde, senin gülümsemende, sımsıcak yüreğinde buluyorum. Bu nedenledir ki varlığın benim için çok değerli. Evet sen de bir insandın ve belki senin de zayıf olduğun anlar vardı, ama hiç hissettirmedin bana bunları. Her zaman ayakta, her zaman dimdik, onurlu ve her zaman güçlüydün. Bu nedenledir ki hep rahattım ben. Çünkü senin gibi sığınılacak bir limanım vardı. Her fırtına sonrasında yelkenlimle senin sakin sularına yanaşırken tüm yaralarımın sarılacağını, acılarımı dindireceğini biliyordum. Rahattım, özgürdüm sayende…
Duygularımı kelimelere rahatça dökebileceğime inanan ben, bu satırları yazarken aciz kalıyorum. Kelime haznem yetersiz kalıyor, ne yazacağımı şaşırıyorum. Belki de bir sevdayı, aşkı yazmak, anlatmak çok daha kolay olacaktı. Ama seni yazmak, seni anlatmak çok zor. Hem nasıl anlatabilirim ki seni? Mesela; yüreğinde benim için büyüttüğün sevgiyi tam olarak anlatabilecek kelime hangisidir bilemiyorum doğrusu. Ne yapsam aciz, yetersiz kalıyorum.
Düşünüyorum; "Acaba verdiklerinin karşılığı var mı?" diye. Yok…. Bulamıyorum… Mesela; dünyanın bütün çiçeklerini tek tek ellerimle toplayıp önüne yığsam, bana olan sevginin karşılığını verebilir miyim? Yada kesinlikle değer bile ölçülemeyecek kadar kıymetli elmas, yakut, pırlanta ile çıksam karşına bana verdiğin canın kıymeti ile ölçülebilir mi bu? Hayır….. Hiç bir şey verdiklerinin karşılığı olamaz.
Beni bilirsin. Bazen çok vurdumduymaz oluyorum. Hatta sen bile bazen bana "gamsız" dersin. Hiç düşündün mü belki de sen bu kadar çok gam çektiğin için aldırmaz olmuşumdur? Yanımda olmadığın zamanlarda sensizliğe direnmeyi, acıları içime gömüp başım dik gezmeyi hep senden öğrendim ben. Seni hep içimde taşıyorum. Sensizlik mi? Hayır……. Zira böyle bir şeyi düşünmek bile istemiyorum.
Annem, canım benim. Seni o kadar çok seviyorum ki anlatamam. Zira kelime haznem yetmiyor. Biliyor musun dünyanın en şanslı insanıyım ben? Çünkü senin gibi bir annem var. Sen benim geçmişim, bugünüm, geleceğimsin.
Teşekkür ederim canım annem. Beni sevdiğin, beni özlediğin, beni koruduğun, beni sarıp sarmaladığın, beni var ettiğin, büyütüp bu günlere getirdiğin için teşekkür ederim anneciğim.…
"Anneler Günün Kutlu Olsun"

RaZZcE
10.05.2008, 13:30
Tümmmmm Annelerin Dogumgünü Kutlu olsunn :)
Hergün anneler günüdür...


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

bayatlı kenan58
10.05.2008, 13:40
ANNEME

BI RUYA GORDUM ANNE DUN GECE
AGLIYORDU COCUKLAR ANNELERINE
BI RUYA GORDUM ANNE DUN GECE
YARIM KALMIS BIR SEVGININ GOLGESINDE

BI RUYA GORDUM ANNE DUN GECE SANA BENZEYEN MAVI BI RUYA
HEP YARIM KALIRYA RUYALARIM, SENDE HEP YARIM KALMISTIN BENDE ANNE!!!
HAYALIMDE YASATTIM O GUZEL YUZUNU SANA AGLADIM ANNE DUN GECE
DAMLA DAMLA ERIDIM KANAYAN GOZ YASIMLA
SANA AGLADIM ANNE DUN GECE........

nıl
10.05.2008, 16:34
butun annlerın anneler gunu kutlu olsun .......................

balbademi_58
10.05.2008, 17:15
Bütün annelerin anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum,annelerimizi bir gün değil hergün hatırlayalım bence hergün anneler günüdür bütün annelere kuçak dolusu sevgilerimi yolluyorum ve ellerinden öpüyorum iyiki varsınız sizler olmasaydınız bizlerde dünyaya gelemezdik saygı ve selamlarımla

kronik
10.05.2008, 17:52
Yine ben geldim.
Merak etme okuldan çıktım da geldim.
Anneler de babalar gibi merak eder mi bilmiyorum ama
Ali, "Okula gitmezsem annem çok kızar, merak eder."
demişti de onun için söylüyorum.
Geçen hafta öğretmen, sağ elimde sarımsak, sol elimde
soğan dedirte dedirte öğretti sağımı solumu.
Ben biliyorum artık anne, sağım neresi, solum neresi
Ağrıyan yanımın neresi olduğunu.
Şimdi iyi biliyorum anne.
Hani geçen geldiğimde:
Şuram acıyor işte, şuram demiştim de
Bir türlü söyleyememiştim ya acıyan yanımı anne
Bak şimdi söylüyorum. Şuram işte,
Sol yanım çok acıyor anne.
Hem de her gün acıyor anne her gün.

Dün sabah annesi Ayşe''nin saçlarını örmüştü.
Elinden tutup okula getirdi.
Yakası da danteldi.
Zil çalınca öptü, hadi yavrum sınıfa dedi.
Ben de ağladım,
Ağladım hiç de utanmadım.
Öğretmen ne oldu dedi?
Düştüm, dizim çok acıyor dedim.
Yalan söyledim anne.
Dizim acımıyordu ama sol yanım çok acıyordu anne.

Bugün ben de saçım örülsün istedim.
Babam ördü ama onunki gibi olmadı.
Dantel yaka istedim.
Babam; "Ben bilmem ki kızım." dedi.
Bari okula sen götür dedim.
"Kızım, iş..." dedi.
Ben de bana ne dedim, ağladım.
"Kızım, ekmek" dedi babam.
Sustum ama okula giderken yine ağladım anne.
Ha, bi de sol yanım yine çok acıdı anne.

Herkesin çorapları bembeyaz,
benimkiler gri gibi.
Zeynep, "Annem, beyazlara renkli çamaşır
katmadan yıkıyormuş" dedi.
Babam hepsini birlikte yıkıyor.
Babam çamaşır yıkamasını bilmiyor mu anne?
Uffff, babam, her gün domates
peynir koyuyor beslenmeme.
Üzülmesin diye söylemiyorum ama
Arkadaşlarım her gün kurabiye,
börek, pasta getiriyor.
Biliyorum babam pasta yapmasını
bilmez anne.

Hava kararıyor, ben gideyim anne.
Babam bilmiyor kaçıp kaçıp sana geldiğimi.
Duyarsa kızmaz ama çok üzülür biliyorum.
Kim bozuyor toprağını,
Çiçeklerini kim koparıyor?
İzin verme anne,
Ne olur toprağına el sürdürme!
Eve gidince aklıma geliyor bi de
bunun için ağlıyorum anne.
Bak, kavanoz yanımda,
toprağından bir avuç daha alayım.
Biliyor musun anne?
Her gelişimde aldığım topraklarını
Şu kavanozda biriktirdim.
Üzerine de resmini yapıştırıp
başucuma koydum.

Her sabah onu öpüyor kokluyorum.
Kimseye söyleme ama anne
Bazen de konuşuyorum onunla.
Ne yapayım seni çok özlüyorum
anne.
Ha unutmadan,
Öğretmen yarın anneyi anlatan
bir yazı yazacaksınız dedi.
Ben babama yazdıracağım.
Öğretmen anlarsa çok kızar ama
bana ne kızarsa kızsın.
Ben seni hiç görmedim ki neyi,
nasıl anlatacağım anne.

Senin adın geçince sol yanım
acıyor anne.
Hiç bir şey yutamıyorum.
Bazen de dayanamayıp ağlıyorum.
Kağıda da böyle yazamam ya anne.
Ben gidiyorum anne,
Toprağını öpeyim, sen de rüyama gel beni öp.
Mutlaka gel anne,
Sen rüyama gelmeyince
Sol yanımın acısıyla uyanıyorum anne.
Sol yanım acıyor anne.
İşte tam şurası,
Sol yanım çok acıyor anne.
Seni çok özledim anne, çooook...

Abdurrahman 58
10.05.2008, 18:02
CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR.
BÜTÜN ANNELERİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

altuntas58
11.05.2008, 12:03
ANACIĞIM

—Anneme ve bütün annelere—

Nasıl hatırlamam anacığım nasıl
Kaç geceler bana ninni söylerdi
Hasta olunca oydu başucumda bekleyen
Biraz yorulmayayım, üzülmeyeyim, hemen
Alır kucağına okşardı, saçlarımı öperdi.

Nasıl hatırlamam anacığım nasıl
Uzun kış geceleri masal masaldı
Güzel çoban kızları, iyi kalpli sultanlar
Bir suyun akışı gibi geçip gitti zamanlar
Şimdi ne o dünkü çocuk, ne de o masal kaldı.

Nasıl hatırlamam anacığım nasıl
Yıkayan oydu mürekkep lekeli parmaklarımı
Akşam biraz geciksem yollara düşerdi
Sokağa çıkarken «Yavrucuğum üşütme» derdi.
Hemen bir kazak örerdi biraz boş kaldı mı.

Nasıl hatırlamam anacığım nasıl
Bilirim yine kalbinde yerim anacığım
Selam sana Anneler Günü İstanbul’dan
Yeni dönmüşçesine bir akşam okuldan
Vefalı ellerinden öperim anacığım.

Ümit Yaşar Oğuzcan

58memo
11.05.2008, 12:05
Bütün annelerin anne gününü kutlar, ve anne olmayanlarada insallah allah onlarada birgün o günü gösterecek.
________________

EyüphanAydın
11.05.2008, 12:21
Tüm Annelerimizin Anneler Gününü Kutlarız...

altuntas58
11.05.2008, 12:28
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

sivaslıgenç
11.05.2008, 12:28
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Tüm annelerin anneler gününü kutlarım.
Bizler için en değerli varlık olan annlerimizi her zmaan mutlu etmeye çalışalım.

gürün_güzeli
11.05.2008, 13:30
benim annem bir melek......meleklerin şahı..............

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

zombi
09.05.2010, 17:17
ne soylense boştur ;

ANNE' ler için.......

ne yapılsa boş........söylenecek sözlerin bittiği yerde

mimikler ve beden dili devreye girer.

bu yuzden dır kı ;

annelerimize yapabilecegimiz her bir teşekkür için

küçük kücücük öpücükler kullanalım....

her öpücüğü itina ile ve incitmeden yanaklarına konduralım .

eger ömrümüz yeterse !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

hadi ne duruyoruz ????????

GÖVDELİ
09.05.2010, 17:35
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]


TÜM ANNELERİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]


TÜM ANNELERİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN[/QUOTE]

ela58
09.05.2010, 17:37
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
anneler günü kutlu olsun

Kardelencicegi
07.05.2011, 21:05
CANIM ANAM.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])



Canim Anam...


Nisan ayinda yaprak dökümü,

Kara haberin büktü belimi

Sizinla yanan su yarali gönlümü

Simdi kimler avutsun BENI canim Anam



Gurbetteyim gittim yüzüne hasret

Seneye gelirim diye eyledim aht

Gülmeyince gülmüyor su kara baht

Kime darilayim bundan sonra canim Anam



Kirikti zaten kolum kanadim

Hasretinle yilarca beyhude yasadim

Kurudu yesermez bir daha yapragim

Umudum kesildi gayri bahardan yana canim anam



Hep özlemin vardi doymadim sana

Gülemek bilmiyor kader aglayanlara

Rabbim biliyor ki; benden yana

Mekanin Cennet yerin nur olsun anam



Bir cift yavruna son defa neler söyledin

Dünya gözüyle doyasiya görmedin

Mahsun Melegim sen birgün gülemedin

Ahirette dinsin cilen, Gülesin anam.


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])





Kardelencicegi.

goramaz
07.05.2011, 21:10
Canım anam...

eyuphulagu
08.05.2011, 00:58
Dünyanın neresinde olursa olsun tüm annelerin ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN!

sevgim 58
08.05.2011, 01:09
ANNELER CANDIR .... BÜTÜN ANNELERIN ANNELER GÜNÜ KUTLARIM ... ELLERINDEN ÖPERIM ...

YuSuF
08.05.2011, 06:23
Bütün insanların Anneler Günü Kutlu Olsun..!!

Salim58
08.05.2011, 07:14
Sıladan uzağım senden de ayrı
Yaşam zevk vermiyor garibe gayrı
İnsanlar unutmuş yapmıyor hayrı
Yoksulu kimseler sevmiyor anne.

Canım annemin ve tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.

65serdal58
08.05.2011, 13:31
BÜTÜN ANNELERİN ANNELER GÜNÜ OLSUN

_DuMaN_58
08.05.2011, 15:01
Tüm Annelerin Anneler Günü Kutlu Olsun..

Arif Coşkun
08.05.2011, 20:16
"Ana Gibi Yar Olmaz" Annelerimiz en değerli varlıklarımız, Tüm annelerin gününü kutlarım .Saygılarımla.