Orijinalini görmek için tıklayınız : En Sevimsiz,Yeter Artık Dediğiniz Siyasetçi?
fertelliyim
23.05.2008, 09:55
En Sevimsiz,Yeter Artık Dediğiniz Siyasetçi?
1. Tayyip Erdoğan
2. Deniz Baykal
3. Süleyman Demirel
4. Cem Uzan
5. Devlet Bahçeli
6. Mesut Yılmaz
7. Doğu Perinçek
8. Mehmet Ağar
9. Kamer Genç
10. Muhsin Yazıcıoğlu
11. Murat Karayalçın
12. Zeki Sezer
13. Ahmet Türk
14. Hepsi
Kaptan-58
23.05.2008, 10:04
- AHMET TÜRK
- CEM UZAN
- DENİZ BAYKAL
- DOĞU PERİNÇEK
EN GICIK OLDUĞUN SİYASETÇİLER BUNLAR...
abdussvs
23.05.2008, 10:46
mesut yılmaz
deniz baykal
süleyman demirel
Düşün artık bu milletin yakasından düşün...
Sivasliim.58
23.05.2008, 11:04
- AHMET TÜRK
- CEM UZAN
- DENİZ BAYKAL
- DOĞU PERİNÇEK
EN GICIK OLDUĞUN SİYASETÇİLER BUNLAR...
al bendende okadar :) sadece bi siralamada Deniz baykal basi cekiyo :D
Pusula_58
23.05.2008, 11:19
En Sevimsiz,Yeter Artık Dediğiniz Siyasetçi?
1. Tayyip Erdoğan
2. Deniz Baykal
3. Süleyman Demirel
4. Cem Uzan
5. Devlet Bahçeli
6. Mesut Yılmaz
7. Doğu Perinçek
8. Mehmet Ağar
9. Kamer Genç
10. Muhsin Yazıcıoğlu
11. Murat Karayalçın
12. Zeki Sezer
13. Ahmet Türk
14. Hepsi
R.Tayyip Erdoğan ( Ustayım dedi acemiden daha kötü hale getirdi)
Deniz Baykal ( Parti içi demokrasi yok edildi,tek kaldı)
M.Yazıcıoğlu ( Yıllardan beri aynı şey,gereksiz parti görünümünde)
Kamer Genç ( Değişken yapı,gereksiz çığırtkanlık)
Cem Uzan ( Göründüğü gibi biri değil.)
Mesut Yılmaz (Bu kadar yeter)
Süleyman Demirel ( Evinde dinlen lütfen)
Doğu Perinçek ( Hep aynı muhabbet)
Murat Karayalçın ( Ya göründüğün gibi ol ya olduğun gibi görün)
Mehmet Ağar ( Denenmemiş biri,yorum yok)
Devlet Bahçeli ( 22 Temmuz önecesi,sonrası farklı iki kişilik,ben şaşırttı)
Ahmet Türk ( Hiç bir varlık gösteremez)
Zeki Sezer ( Miras bir yere kadar çabuk biter,yeni imaj yok)
Hepsi (Diyemiyorum,yönetmek için adam lazım)
Görüldüğü gibi ülkemizin, toplumu kucaklayacak birliği, berbaerliği sağlayacak ciddi bir devlet adamına ihtiyacı var.Bulunurmu, bulunmazmı bilmiyorum ama, bulamazsak,kör topal yola devam.Bulursak zaten doğru yoluda buluruz.
çılgın-sedat
23.05.2008, 11:40
deniz baykal
ahmet türk
kamer genç
bu 3ü
altuntas58
23.05.2008, 12:00
1. Tayyip Erdoğan :________Bulunanın en iyisi
2. Deniz Baykal :____________ 50 senedir ne yapmışki
3. Süleyman Demirel :________memleketin ocağına incir ağacı diken adam
4. Cem Uzan :_____________ Yalancı sahtekar dolandırıcı yetim hakkı yiyen vatan haini hırsız
5. Devlet Bahçeli :____________MHP nin harcı değil pasif
6. Mesut Yılmaz :__________ __utanmaz adam
7. Doğu Perinçek :____________apo iti ile dağda görüşen ne idiğü belli olmayan ajan
8. Mehmet Ağar :_____________siyaset ağır geldi
9. Kamer Genç :_____________Saman cuvalı
10. Muhsin Yazıcıoğlu :_______yanlız adam
11. Murat Karayalçın :________ Adı gibiTam bir karayılan
12. Zeki Sezer :______________kendini beğenmiş piyangodan cıkan
13. Ahmet Türk :_____________ tam bir vatan haini aponun kapı iti
Benim kendi görüşlerimi yansıttım kimseyi bağlamaz lütfen kimse alınmasın
1. Deniz baykal(adamin konusma sekli beni sede sinir ediyo bu adamin huyu zaten gicik ama görünce ben bu adami sinirleniyorum yaw)
2.kamer genc(esahten bisiden anlamis gibi cikip ötüyo bu adamdan bisi cikmaz.)
23.05.2008, 22:51
1. Tayyip Erdoğan:1978 yılında milli görüş alt komisyon ve ilçe teşkilatlarında başladığında belki diğer siyasiler gibi saf duygular ile başlamış olabilir.Hapis cezası alıp hapse girdikten sonra söylediği laf ise''Bir gün devletin başına geçecem,o zaman milletin anasını belletecem'' olmuştur.Ve öylede yapıyor.Yanına takdığı ne üdüğü belli olmayan,ekonomi bakanlığına oturttuğu ingiliz gizli servis ajanı,türk-amerikan dostluk derneği tarafından atanmış kürşat tüzmen,eğemen bağış,cüneyt zapsu gibi siyonizmin dünya yöneticilerinin ajanlığını yapanlar şahıslar,sözde islam,sözde türklük adına bu vatanı söğüşlüyorlar.Her vatan hainliği adına çıkan bir kanun maddesi arefesinde halkın önüne yem atar gibi,müslüman cumhurbaşkanı,türban,parti kapatma gibi eften püften konular atıp,halkı mağdurluk-mazlumluk açısından avutuyorlar,seçimler arefesinde ise,bir çuval kömüre seneler boyunca aç bıraktıkları halkı satın alıyorlar, yola devam.Ne kadar anlatsakda bu konuyu nafile,zira halkımın bakdığı basın yayın kuruluşları,zenginleri zevki sefa alemlerini gösterirken,benim halkım zenginin züğürtlüğünden başka,ileri dönemlere ülkemin içine süreklendiği karanlığı görmezden gelmeye devam ediyor ve edecekde,bir dahaki seçimlerde (eğer işi bitti diye harcanıp,uzaklaştırılmassa) tayyip erdoğan %60 ın üstünde oy ile bir daha ikdidara gelecek.
2. Deniz Baykal:Klasik bir devlet adamı modelinde,önüne gelecek bir evrakı inceleyip kanunda eksik tarafı varsa geri gönderir,tamam ise onaylar geçirir,elinden başka bir iş gelmez.Tüm sorunları hallolan bir devletin başında ancak memur sıfatında otura bilir.
3. Süleyman Demirel:Vatana ihaneti gizli evraklarca ispatlanmış bir liderdir.1974 kıbrıs harekatında ABD ye kafa tutan,erbakan-ecevit hükümetini yıkmak için ABD hükümetine mektup yazıp''Bunlar kıbrıs çıkarması yaparak ABD yi hiçe saydılar,amborgo uygulayabilirsiniz,yoksa bunlar daha ikdidardan inmez'' diyerek göstermiştir ihanetini.O dönem ABD ye kafa tutan ikdidar başta ilaç sektöründe olmak üzere ABD haşhaş ekimine kafa tutarak, kendi haşhaşını imal etmiş,tarım-hayvancılık başta olmak üzere, köy-kent projeleri ile süper güç olmanın başlangıcı gerçekleşirken,yetmeyen amborgaya demirel eliyle sağ sol kavgaları yerleştirilmiş ve senelerce bu melazim ile baş başa kalmışız.
4. Cem Uzan:Tek kelime ile bir eroinmandır.Babası özal'ın yetiştirdiği baronlardandır.Özal tarafından devlet kamu kurum kuruluşları,özel mülkleri bu adamlara peşkeş çekilmiş,daha sonrasında özal ın oğullarına pay edilmesine sıra gelindiğinde zırnık vermem diyerek ortaya çıkmıştır.Hırsızdır,ama çaldığı malları en azından yine bu ülkede bu vatandaşların himetinde,isdihdamında kullandığı için fazla lafa gerek yok,kanun önünde sadece hırsız diyebilirim.
5. Devlet Bahçeli:İdeal bir devlet adamıdır.Radikal uçlara bağlı kalmadan sade bir yönetim anlayışına hakimdir.Bu devlette tek başına ikdidara gelemez,ancak deniz baykal ile beraber koalisyon hükümeti kurduklarında ideal bir devlet yönetimi gösterebilirler.İkisi bir koalisyonda olmazsa o zaman geçersiz dediklerim.
6. Mesut Yılmaz:Üç tescilli vatan hainliğinin kapısından dönmüş bir liderdir.Çiller kapıdan kaçdı,yılmaz bacadan kaçtı,demirel her zaman sıratta gezdi.Ne yaptığını bilmiyordu,ancak bunca sene tecrübesi neticesinde devlet adamlığını öğrendi.Ancak işi öğrendiği için oda diğer devleti yönetmeye aday liderler gibi başa getirlmez artık.
7. Doğu Perinçek:%1 e varan oyu zaten durumunu göstermektedir.Zamanında gizli servise çalışan,abdullah öcalan,abdullah çatlı,alaattin çakıcı gibi şahıslar ile aynı masada görev almış,80 darbesi sonrasında biri dağı,biri yurt dışı mafyalığı,biri yurt içi mafyalığı tutarken,başka bir şahısla beraber bunada yurt içi resmi siyasi arena düşmüştür.
8. Mehmet Ağar:Eroin satıcılığı ile mükellef,ortağı ise italya'ya götürdüğü fatih terimdir.Çiller ikdidarında bu devletin en sağlam kuruluşu olan MİT'in içine sızmaya çalışarak parçalamaya yeltenmiş,gizli cumhurbaşkanı konumunda bir adamdır.Eroinden kazandığı paralar ile,elazığda 4000 kişiye maaş veriyor,ilahi adalet yaptığı kirli işler karşılığında elinden sevdiği kullarını alıyor.Bu adama da yorum yapılmaz.
9. Kamer Genç:Parti lideri değil,niçin buraya yazılmış anlamadım,Buraya yazmaktaki amaç işi mağazinleştirmek olmasın.
10. Muhsin Yazıcıoğlu:Bende Sivaslıyım,her konuda sivaslı birisine laf kondurmamaya çalışırım.Ancak,yazıcıoğlunun geçmişi pek parlak değil,daha ülkü ocaklarına kayıt olmadan,sivas bölgesinde dağ başlarını tutup haraç kesip,70 li yıllarda yaşayanların daha iyi bilecekleri gibi,mafyacılık oynayan bir şahıs idi.80 öncesi hızlandırılmış eğitim ile,solcu kesenleri ödüllendiren heyetin başı oldu.Bu konuda resmi makamlarca elime geçmiş onlarca evrak var.Ülkücülük-dincilik sentezi konusu ile ülkücü camianın içinde 90 lı yılların başında kullanılmıştır.Yazıkki hala,kimler tarafından amaçsız bir şekilde kullanıldığının farkında değil.
11. Murat Karayalçın:Yorum yapılmaz.Devletin başına geçmeye muhtemel aday bile değil.
12. Zeki Sezer:Yorum yapılmaz.Devletin başına geçmeye muhtemel aday bile değil.
13. Ahmet Türk:Yorum yapılmaz.1991 yılı yerel seçimlerinde,tıpkı bu yıllarda kullanılan hükümet gibi,dönemin dışişleri bakanı erdal inönü ye verilen talimat gereğince,sözde türk-kürt kucaklaşmasını sağlamak için,cezaevinden çıkarılıp milletvekili yapılan,sıradan bir şahıs.Üst biriminde olsam,getir götür işleri yaptıracağım kapasitede birisidir.
14. Hepsi:Buraya yazılması gerekenler yazılmamış kısadan,hepisi denilmiş.Abdullah GÜL nerde.Gerçi rahmetli diyeceksiniz ama Turgut ÖZAL nerde.Tansu çiller'de yok.unutulmuş galiba.
1. Tayyip Erdoğan:1978 yılında milli görüş alt komisyon ve ilçe teşkilatlarında başladığında belki diğer siyasiler gibi saf duygular ile başlamış olabilir.Hapis cezası alıp hapse girdikten sonra söylediği laf ise''Bir gün devletin başına geçecem,o zaman milletin anasını belletecem'' olmuştur.Ve öylede yapıyor.Yanına takdığı ne üdüğü belli olmayan,ekonomi bakanlığına oturttuğu ingiliz gizli servis ajanı,türk-amerikan dostluk derneği tarafından atanmış kürşat tüzmen,eğemen bağış,cüneyt zapsu gibi siyonizmin dünya yöneticilerinin ajanlığını yapanlar şahıslar,sözde islam,sözde türklük adına bu vatanı söğüşlüyorlar.Her vatan hainliği adına çıkan bir kanun maddesi arefesinde halkın önüne yem atar gibi,müslüman cumhurbaşkanı,türban,parti kapatma gibi eften püften konular atıp,halkı mağdurluk-mazlumluk açısından avutuyorlar,seçimler arefesinde ise,bir çuval kömüre seneler boyunca aç bıraktıkları halkı satın alıyorlar, yola devam.Ne kadar anlatsakda bu konuyu nafile,zira halkımın bakdığı basın yayın kuruluşları,zenginleri zevki sefa alemlerini gösterirken,benim halkım zenginin züğürtlüğünden başka,ileri dönemlere ülkemin içine süreklendiği karanlığı görmezden gelmeye devam ediyor ve edecekde,bir dahaki seçimlerde (eğer işi bitti diye harcanıp,uzaklaştırılmassa) tayyip erdoğan %60 ın üstünde oy ile bir daha ikdidara gelecek.
2. Deniz Baykal:Klasik bir devlet adamı modelinde,önüne gelecek bir evrakı inceleyip kanunda eksik tarafı varsa geri gönderir,tamam ise onaylar geçirir,elinden başka bir iş gelmez.Tüm sorunları hallolan bir devletin başında ancak memur sıfatında otura bilir.
3. Süleyman Demirel:Vatana ihaneti gizli evraklarca ispatlanmış bir liderdir.1974 kıbrıs harekatında ABD ye kafa tutan,erbakan-ecevit hükümetini yıkmak için ABD hükümetine mektup yazıp''Bunlar kıbrıs çıkarması yaparak ABD yi hiçe saydılar,amborgo uygulayabilirsiniz,yoksa bunlar daha ikdidardan inmez'' diyerek göstermiştir ihanetini.O dönem ABD ye kafa tutan ikdidar başta ilaç sektöründe olmak üzere ABD haşhaş ekimine kafa tutarak, kendi haşhaşını imal etmiş,tarım-hayvancılık başta olmak üzere, köy-kent projeleri ile süper güç olmanın başlangıcı gerçekleşirken,yetmeyen amborgaya demirel eliyle sağ sol kavgaları yerleştirilmiş ve senelerce bu melazim ile baş başa kalmışız.
4. Cem Uzan:Tek kelime ile bir eroinmandır.Babası özal'ın yetiştirdiği baronlardandır.Özal tarafından devlet kamu kurum kuruluşları,özel mülkleri bu adamlara peşkeş çekilmiş,daha sonrasında özal ın oğullarına pay edilmesine sıra gelindiğinde zırnık vermem diyerek ortaya çıkmıştır.Hırsızdır,ama çaldığı malları en azından yine bu ülkede bu vatandaşların himetinde,isdihdamında kullandığı için fazla lafa gerek yok,kanun önünde sadece hırsız diyebilirim.
5. Devlet Bahçeli:İdeal bir devlet adamıdır.Radikal uçlara bağlı kalmadan sade bir yönetim anlayışına hakimdir.Bu devlette tek başına ikdidara gelemez,ancak deniz baykal ile beraber koalisyon hükümeti kurduklarında ideal bir devlet yönetimi gösterebilirler.İkisi bir koalisyonda olmazsa o zaman geçersiz dediklerim.
6. Mesut Yılmaz:Üç tescilli vatan hainliğinin kapısından dönmüş bir liderdir.Çiller kapıdan kaçdı,yılmaz bacadan kaçtı,demirel her zaman sıratta gezdi.Ne yaptığını bilmiyordu,ancak bunca sene tecrübesi neticesinde devlet adamlığını öğrendi.Ancak işi öğrendiği için oda diğer devleti yönetmeye aday liderler gibi başa getirlmez artık.
7. Doğu Perinçek:%1 e varan oyu zaten durumunu göstermektedir.Zamanında gizli servise çalışan,abdullah öcalan,abdullah çatlı,alaattin çakıcı gibi şahıslar ile aynı masada görev almış,80 darbesi sonrasında biri dağı,biri yurt dışı mafyalığı,biri yurt içi mafyalığı tutarken,başka bir şahısla beraber bunada yurt içi resmi siyasi arena düşmüştür.
8. Mehmet Ağar:Eroin satıcılığı ile mükellef,ortağı ise italya'ya götürdüğü fatih terimdir.Çiller ikdidarında bu devletin en sağlam kuruluşu olan MİT'in içine sızmaya çalışarak parçalamaya yeltenmiş,gizli cumhurbaşkanı konumunda bir adamdır.Eroinden kazandığı paralar ile,elazığda 4000 kişiye maaş veriyor,ilahi adalet yaptığı kirli işler karşılığında elinden sevdiği kullarını alıyor.Bu adama da yorum yapılmaz.
9. Kamer Genç:Parti lideri değil,niçin buraya yazılmış anlamadım,Buraya yazmaktaki amaç işi mağazinleştirmek olmasın.
10. Muhsin Yazıcıoğlu:Bende Sivaslıyım,her konuda sivaslı birisine laf kondurmamaya çalışırım.Ancak,yazıcıoğlunun geçmişi pek parlak değil,daha ülkü ocaklarına kayıt olmadan,sivas bölgesinde dağ başlarını tutup haraç kesip,70 li yıllarda yaşayanların daha iyi bilecekleri gibi,mafyacılık oynayan bir şahıs idi.80 öncesi hızlandırılmış eğitim ile,solcu kesenleri ödüllendiren heyetin başı oldu.Bu konuda resmi makamlarca elime geçmiş onlarca evrak var.Ülkücülük-dincilik sentezi konusu ile ülkücü camianın içinde 90 lı yılların başında kullanılmıştır.Yazıkki hala,kimler tarafından amaçsız bir şekilde kullanıldığının farkında değil.
11. Murat Karayalçın:Yorum yapılmaz.Devletin başına geçmeye muhtemel aday bile değil.
13. Ahmet Türk:Yorum yapılmaz.1991 yılı yerel seçimlerinde,tıpkı bu yıllarda kullanılan hükümet gibi,dönemin dışişleri bakanı erdal inönü ye verilen talimat gereğince,sözde türk-kürt kucaklaşmasını sağlamak için,cezaevinden çıkarılıp milletvekili yapılan,sıradan bir şahıs.Üst biriminde olsam,getir götür işleri yaptıracağım kapasitede birisidir.
14. Hepsi:Buraya yazılması gerekenler yazılmamış kısadan,hepisi denilmiş.Abdullah GÜL nerde.Gerçi rahmetli diyeceksiniz ama Turgut ÖZAL nerde.Tansu çiller'de yok.unutulmuş galiba.
Şu yazdıklarından kafandaki lider modelinin biraz Ecevit biraz da Mesut Yılmaz olduğunu çıkardım... Sormak istediğim sizin işiniz ne ki resmi evraklar sizin elinizde geziyor? Ve çekinmeden Perinçek gibi açıklayabiliyorsunuz....
albina58
24.05.2008, 01:36
Şu yazdıklarından kafandaki lider modelinin biraz Ecevit biraz da Mesut Yılmaz olduğunu çıkardım... Sormak istediğim sizin işiniz ne ki resmi evraklar sizin elinizde geziyor? Ve çekinmeden Perinçek gibi açıklayabiliyorsunuz....
Ben sade bir vatandaşım.Ülkem için kafa yormaya çalışıyorum o kadar.Söyledikleriminde arkasındayım.
Yukarıdaki topicde bence çok saçma,kızgınlık ile yazdım.Bugün türkiyede,devletin başına geçip yönetmiş insanlara yorum yazılıp ahkam kesilmesi gerekirken,devletin başına hiç geçmemiş veya geçmeye namzet olmayanlar gündeme getirilmiş.
Geçip yönetenlerden,Adnan menderes,Süleymen demirel,bülent ecevit,necmettin erbakan,turgut özal,mesut yılmaz,tansu çiller,devlet bahçeli ve recep tayyip erdoğan silsilesinde olması ,yönetmeye aday siyasi arenada var olan isimlerden,zeki sezer,mehmet ağar,erkan mumcu gibi isimleri gündeme alıp yorum yazmak gerekirken,bence konu başka mecralara çekilmektedir.Hiç devletin başına geçip yönetmeyen adamlara ahkam kesmek abesle iştigaldir.
Bugün Türkiye cumhuriyeti devletinde ikdidara gelmenin 50 trilyon (Eski para hesabı) gibi bir rakamdan başlar.
Atatürk'ün vefatından sonra, o dönemlerde ikinci dünya harbi, yahudiler tarafından bilinçli olarak çıkartılmış,bu süreçte ortadoğuda herkesin bildiği gibi yeni bir yol haritası çizilmiş,bu süreçte osmanlı imparatoluğu zamanından beri imparatorluğu yıkmak üzere seçilmiş halklardan(Sırplar-bulgarlar-ermeniler ve arablardan) birinci dünya harbi sonrasında elde kalan ve arabların yerine yeni kurgulanan kürtler kalmıştır.Cumhuriyet kurulduktan sonra devrimlerin tek gerçekleşmeyeni toprak reformu'dur.Buda o dönemde,aşiret reisleri tarafından yanlarına gelen tapu müdürlerine''Benim köylüm kendi adına hakkını bana verdi'' demeleri sonucu toprak ağaları halka dağıtılacak toprakları,köylülerden aldığı''Devlet burdan sizi sürecek bana yetki verin sizin adınıza hakkınızı koruyum'' yalanıyla aldıkları imza ile toprak ağası ,dolayısıylada aşiret reisi olmuşlardır.,Bunları her zaman ingilizler tertiplemiştir.Bu kürt ağaların öncülüğünde,cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren başkaldırı, yeri keldiğinde kürt ayaklanması,yeri geldiğinde din ayaklanması olarak sürüp gitmiştir.Bu bazen sağ-sol şekilde olsada son dönemlerde,pkk oluşumu olarak karşımıza geçer,tıkandığı yerde pkk affına uğramışların oluşturduğu hizbullah terörü olarak karşımıza çıkar.Bu örgütlerin elebaşlarının menşeileri hep aynıdır.
Vatan hainliğinin özünü oluşturacak gerçek eylem şudur,binlerce yılı alan tarihi geçmişi ile İPEK YOLU son elli yıllık süreçte,EROİN yolu olmuştur.Bu yoldan geçen eroin,afganistandan yola çıkar,washinghton'a kadar gider.Bizim coğrafyamızda bu pastadan mutlaka pay alınacak.Alınacak pasta ve paylaşımını burda yazamam.Yazacağım kadarı ile,bu pastadan bosnadaki,ırak'taki,azerbaycan 'daki soydaşlarımız içinde,veya komşumuzdaki bir parlemontadaki lobi çalışması içinde kullanılabilir.Bu gizli teşkilatın,yeri geldiğinde derin devlet,yeri geldiğinde bir başka adlada tezahür ettirilebilir.İşte nemadan gizli teşkilatlara ulaştırılmayıp,kendi hesabına çalışma sistemi düşüncesi,bu düşünceyi siyasilerde pekiştiren böyle gelmiş böyle gider mantalitesi sonucu,ikdidara geldiklerinde elini taşıp altına koymayıp,kendi baronlarını yaratma,kendi yandaşlarını kadrolaştırma fikirleri, bunları sağlamak için kanun maddeleri aleyhinde ve devlet menfaati dışına çıkmaları diyebiliriz.
Şimdi kürt olgusuna giriş yaptıktan sonra,Türkiye'de siyasi oluşuma yön verecek sac ayaklarına geçelim.
1-Baronlar
2-Aşiretler
3-Tarikatlardır.
Baronlar;İkinci dünya harbi sürecinde,avrupa ve abd den yönlendirilen,ilk başta ülkemiz içindeki degerli madenlerin almanya'nın eline geçmesin diye,james bond çantalarda getirilen paralar neticesinde,devlet tarafından daha üretimi yapılmamış ham veya ocak tan toptan alınarak kapattırıldı.Batı tarafından özellikle ecnebi azınlıklar taraından seçilmiş bu atı muhteremler süreçle birer baron oldular.Sırasıyla vakıflar kurdular,yeri geldi hayır kurumları kurdular,siyasi yelpazenin hem sağ hem sol cenahında yer aldılar.Mesela cefi kamhi sağ siyasette var iken,ishak alaton sol sol siyasette yurt edinmeye çalıştı.Üzeyir garif ve daha bir çogunu sayabiliriz.Bunların Türkiye'de ilk fikir babalıklarını yapan Moiz TEKİNALP'dir.Amaçları hiçbir zaman bir tarafın güçlenip tek başına güç haline gelmesini engellemek.Yine bu şahıslar tarafından özellikle Yönetecek degil,YÖNETİLECEK LİDERler çıkarmaktı.Her zaman tespit ettiği şahısları ikdidara taşımakla mükellef oldular.
2-Aşiretler;Bunlar sahte,gerçekte yeri olmayan dedikodular ile gaza getirip zamanlada devlete düşman ederek örgütlemekti.İngilizler tarafından desteklendiklerini başta belirtmiştim.Toprak reformuna karşı gelerek ilk icraatlarını yaptıktan sonra,bakınız parlemonto tutanaklarına,1929 yılı sürecinde meclisde ilk toprak reformuna şerh koyan 22 aşiret mensubu parlementer,menderes ikdidarında meclisdedir,demirel ikdidarında meclisdedir,özal ikdidarında meclisdedir,bugün ki erdoğan ikdidarındada meclisdeler.Bu bölgede değişmeyen bir aşiretcilik vardır.Sloğanı halkının gözü açılmasın.Bir not:Mardin bölgesinde,bütçeden ayırtılan ve bölgeye yatırım için kullanılması öngörülen bu para o il'in, hemde ikdidar parti mensubu bir parlementer tarafından,valilik makamında silah çekmek suretiyle engellemek,buda yetmeyince bölge halkı esnafı tarafından imza toplanılarak,''Bu yatırımın yapılmasını istemiyoruz''dilekçesi verilerek geri çekildiği,yine belgeler dahilinde mevcuttur.
3-Tarikatlar;Bu maddeye yazmayacağım zira kendimi ifade edemem.Çünki ben din'imi severim,siyasetin yalan üzerine kurulduğunu bilerek yalanı dine alet edemem,o zaman din'e ihanet etmiş ve din'i ayaklar altına almış olurum.
İşte bu sac ayağı üzerine kurulan ülkemdeki siyasetin dayanağı,1-açlık 2-eğitimsizliktir. Aç ve cahil bırakdığın halka her istediğini yaptırabilirsiniz.
Dünya'ya yön veren güçlerin(Siyonizmin,George SAROZ başkanlığındaki temel felsefesi TÜRKİYE için),ne öldürelim,nede onduralım mantığındadır.Yani,ekonomik olarak ne süper güç olsun,nede batağa gelsin.Her zaman bir bahane hazır edilir.Elleri tarafından koltuğa oturtulan kuklalara,bir malzeme verilir.Bu bazen türkçülük olur,bazen dincilik olur,bazende kızıl tehlikeden dem vurulur.
Asolalan ise,ülkemde hergeçen gün açlığın arttığı,milyarderlerin her geçen gün daha milyarder olduğu,uçurumun dahada arttığıdır.Yabancı sermaye güya medeniyetler buluşması adı altında ülkemde %70 vardı.Buda ülkemdeki kazancın tekrar ülkemdeki vatandaşın yararına harcanması gerekirken başka milliyetlerdekilerin cebine girmektedir.Ülkeyi yönetirken 70 milyonun başbabakanı olmak gerekir.Tamam günümüz şartlarında ekonomik olarak globalizme ayak uyduralım ama,onurumuzu-haysiyetimizi-şerefimizi ayaklar altına almadan,dik duruşumuz ile bunu yapmalıyız.
Burda noktalayalım.
Bugün ki siyasetimizde varsa bir sorun ne olsa anlatamaycağımız için,anlatsakda karşımızdakiler anlayamayacağı için,beş yıl sonra muhasebesini yapalım.
-O gün menderes'i yargılayamadık,sivas'daki uçak fabrikalarını kapattığında,eskişehirdeki,kır ıkkaledeki,kayserideki fabrikaları kapatıp teneke atölyeleri yaptığında. 1990 yılında,almanya dışişleri bakanı angela merkel başbakan mesut yılmazI,''Benim tank larımı kürtlere karşı kullanamassın'' diye azarladığı vakit anlarız.
-O gün özal'ı anlatamadık,benim memurum işini bilir,kanunu bir defa delmekle bişe olmaz dediğinde.Ama bugün kaybolan Türk aile yapısı görünce,unuttuğumuz örf-adet-geleneklerimizi düşünün bakalım,müsebbibi kimdir.
-Bugün recep tayyip erdoğanı anlatamayız,dokunulmaz değerlerimizi bir bir kaybettiğimizde,halkımız gördüğü sadece ya müslüman cumhurbaşkanı,ya türban meselesi oldu,tıkandıkları yerde kendi elleri ile sundukları kapatma davası.Altından petrol arama kanunu geçti.Altından vakıflar yasası geçti.Dahada önemlisi ülkemin başbakanın yetkisine sahip tüm devletlerin hakkı olan ve başbabakan tarafından kullanılan MİLLİLEŞTİRME kanunu kaldırıldı.Üstüne 301. madde kaldırıldı, gitti.
Süreci ülkemde 2014 yılında,bu ikdidarlar tarafından,kürt federe devleti kurdurulduğunda göreceğiz.2003 yılından beri bu görüşümün arkasındayım.
sivaslı_gız
27.05.2008, 12:15
deniz baykal ve kamer gençten nefret ederim.ama büyük oranla deniz baykal(mad)
mesut yılmaz
deniz baykal
cem uzan l
ahmet türk
kamer genç
mesut yılmaz
deniz baykal
süleyman demirel bunlar olmasa yada bunlar gıbı dusunenler sıyasetten cıksın gıtsın yaa :@
aslında hepsi nefret ediyorum siyasilerden hepsi yalancı çıkarcı sahtekar değilmi çocukları akrabaları lüks içinde yaşıyor vatandaş sefil hep kendi ceplerini bizim paralarımızla dolduruyorlar haram olsun ama hiç birinin yanına kar kalmaz bir gün mutlaka çıkar RTE örnek verelim belediye başkanı olmadan önceki maddi durumu birde şimdi çocukları ABD ge yaşıyorlar biz neden gönderemiyoruz bizim çocuklarımıza neden kimse burs vermiyor bu sadece bir örnek vallahi ne yalan söyliyeyim deselerki TBMM çökmüş tüm siyasiler ölmüş bir damla gözyaşı dökmem oh be kurtulduk diye sevinirim bu kadar canımız yandı yani bunlardan diyeceksinizdi yenileri hemen türer bunların kökü bitmez ben siyasetçi olsaydım her an ALLAH korkusunu yaşardım halkın parasını çar çur edemezdim fakiri fukarayı bu kadar ezdiremezdim bizde her iktidar zengini daha zengin fakiri daha fakir hale getiriyor emekli işçi kan ağlıyor her gün zam küçücük ekmek 850 ykr fakir bir ekmek yiyordu onuda aldılar elinden yuh bunlara yuh.
Almıla GökTürk
08.06.2008, 07:01
Tayyip Erdogan nedenmi?
AKP 'nin faaliyetleri...
Türk Telekom, Arap'ın.
Telsim İngiliz'in.
Kuşadası Limanı İsrailli'nin.
İzmir Limanı Hong Konglu'nun..
Araç muayene işi Alman'ın.
Başak Sigorta Fransız'ın.
Adabank Kuveytli'nin.
İETT Garajı Dubaili'nin.
Avea Lübnanlı'nın.
Petkim? Ermeni'nin. Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık.. Ermeni...
Rakı, Amerikalı'nın.
Finansbank Yunanlı'nın..
Oyakbank Hollandalı'nın.
Denizbank Belçikalı'nın.
Türkiye Finans Kuveytli'nin.
TEB Fransız'ın.
Cbank İsrailli'nin.
MNG Bank Lübnanlı'nın.
Alternatif Bank Yunanlı'nın.
Dışbank Hollandalı'nın.
Şekerbank Kazak'ın.
Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.
Enerjisa'nın yarısı Avusturyalı'nın.
Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.
Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
İzocam, Fransız'ın.
TGRT(Fox) Amerikalı'nın.
Demirdöküm Alman'ın.
Döktaş Fransız'ın.
HEPSI TÜRKTÜ 4.5 YIL ONCE !!!
FatihCan
08.06.2008, 21:17
deniz baykal
ahmet türk
devlet bahçeli
doğu perinçek
kamer genç
cem uzan
süleyman demirel
Pusula_58
08.06.2008, 21:21
İlgililer bilgisiz,bilgililer ilgisiz.
Bunu tersine dmndürmediğimiz sürece ne desek boş.Al birini vur ötekine.Bilgili insanların yolunun açılması lazım.Emmi dayı ahbap şekliyle gelenlerin yaptıkları ortada.Seçim yasasının biran evvel değişmesi ve daha demokratik olması lazım.
bora kurnaz
08.06.2008, 21:25
teröriste terörist demeyen ahmet türk
sandalli
08.06.2008, 23:04
Deniz Baykal seni sev mi yo rum
yiğidoturan
09.06.2008, 00:19
. Tayyip Erdoğan :________Bulunanın en iyisi
4. Cem Uzan :_____________ Yalancı sahtekar dolandırıcı yetim hakkı yiyen vatan haini hırsız
6. Mesut Yılmaz :__________ __utanmaz adam+Mavi akım prejesi ile türkiyeye en büyük kazığı atan adam
7. Doğu Perinçek :____________apo iti ile dağda görüşen ne idiğü belli olmayan ajan
8. Mehmet Ağar :_____________siyaset ağır geldi- bürokratlık daha çok yakışıyordu
9. Kamer Genç :_____________Saman cuvalı-koyunun olmadığı yerde keçi abdurrahman çelebi
12. Zeki Sezer :______________kendini beğenmiş piyangodan cıkan-ithal genel başkan
Altuntaşla aynı fikirdeyim bir iki eklemede ben yaptım
yakamozz
09.06.2008, 03:09
Tabiki deniz baykal kendi partisinde bile defalarca seçimi kaybetmesine rağmen istifa etmeyi göze alacak bir erdemde bulunmadı adam ömür boyu muhalefet kalacak yazık...
baykal çok güzel konuşuyorda işte anayasa da onun konuşmasından etkilenmiş olabilir :D
Kaptan-58
12.06.2008, 13:07
baykal çok güzel konuşuyorda işte anayasa da onun konuşmasından etkilenmiş olabilir :D
ya bırak şu adamı herşeye muhalefet.. bişeyede tama doğrudur ne... illa muhalefetlik yapacak.... uyuz oluyom bu baykala yaaa....
albina58
12.06.2008, 13:11
ya bırak şu adamı herşeye muhalefet.. bişeyede tama doğrudur ne... illa muhalefetlik yapacak.... uyuz oluyom bu baykala yaaa....
Haklısın adamın oğlu gemiler aldı,yedi kuşak akrabasını trilyoner yaptı,yahudi işadamları ile ortak iş yapıyor,hükümette görev aldı vatanı sattı,vatan haini,vuralım kahbeye.:D:D
dark_yamtar58
12.06.2008, 13:37
Türküm Diyemeyen Türkiyeliyim diyen.Apoya sayın diyen,Şehitlere kelle diyen,Amerikayı,Avrupayı,İsrai l'i kendi memleketinden fazla seven.Memleketindeki bütün kurumlarla kavga eden,Gizli zam yapan,yüksek enfilasyonu kurumlara baskı yaparak ufak çıkarttıran,Türk Milletini az müslüman çok müslüman diye ayıran,83 yıllık bir Türkiye yatırımını 5 sene de satıp savan,Türkiyenin 83 yıllık borcunu Üç e katlayan daha bunalara benzer yüzlerce durumu olan siyasetçi varsa (Varmı acaba) ben böyle siyasetçilerden nefret ediyorum.
dinsiz imansız olan bir insandan ne fayda beklenir CHP yapılı zihniyetliler...
albina58
12.06.2008, 13:50
dinsiz imansız olan bir insandan ne fayda beklenir CHP yapılı zihniyetliler...
Bu chp lilerin hepsi dinsiz imansızmı?
Benim bu konuda bilgim yok,biraz bizleri bilgilendirirmisiniz.lütfen.
Kaptan-58
12.06.2008, 13:53
Bu chp lilerin hepsi dinsiz imansızmı?
Benim bu konuda bilgim yok,biraz bizleri bilgilendirirmisiniz.lütfen.
hepsi değil... hiçbişeyden haberi olmayanlarda var...
mesela.. köyde yaşlı amcalarla konuşuyodum amcanın birisine sordum hangi partiye oy veriyon diye oda CHP dedi. niye peki amca dedim. Atatürk'ün partisi o yüzden dedi. peki dedim şimdi başında kim var biliyonmu?? ve işte cevap..
- BEN BİLMEM KİM VAR BAŞINDA. O ATATÜR'ÜN PARTİSİ BEN O YÜZDEN VERİYOMM
kimbilir kaç kişi bu amca gibi hiç haberi olmadan bu partiye oy veriyor..
Sav'ın Peygamber Efendimize yönelik sözleri için özür bekleme iyimserliğinde olanlar, CHP'lilerin mazisindeki hakaretleri duyunca Ö.Sav'ı unutacaklar.
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Peygamber Efendimiz'e yönelik edep dışı sözleri, ufukta bir “özür” hazırlığı da görülmediği için içimizi acıtmayı sürdürüyor. Bu partinin çok sayıdaki mensuplarının mazisindeki benzer densizlikler ise olup bitenin adeta “fikren ırsî” ve bu nedenle de “taammüden” olduğu intibaını uyandırıyor.
“İslâmiyet denince benim aklıma çorap kokusu gelir”… Bu zavallı sözlerin sahibi, CHP'nin ideologlarından, uzun yıllar bu partiden milletvekilliği yapmış Falih Rıfkı Atay'dan başkası değil. Bu neviden ideologlarla yola düzülen bir siyasî kervanın; zaman içerisinde daha pek çok defosunun olması ise elbette kaçınılmazdı, nitekim öyle de oldu. Biz de, CHP'nin Günâh Galerisi”nde sık sık 'haşa' diyerek bir gezinti yaptık.
Gezerken de gördük ki, Önder Sav'ın özrü kabahatinden büyük gerekçesi “kameraların açık olduğunu bilmiyordum”a karşılık, selefleri ise “kayıt”tan hiç mi hiç çekinmemişler. Meclis kürsüsü, konferans, köşe yazısı bodoslama gitmişler…
“BEŞ VAKİT NAMAZ YOKTUR”
İsmail Habib Sevük, bir yandan CHP milletvekilliği yaparken bir yandan da Cumhuriyet'te köşe yazıyordu. Bir yazısında, “sınırları” çok ama çok zorlamıştı: “Namaz Mekke devrinde yoktur. Mekke âyetlerinde ibadetten müphem bahsedilirdi, bu da sırf Muhammed'e tevcih edilmişti. Müminlere değil. Namaz müminlere Medine'de teşmil edildi. O da üç vakitte; fecirde, grupta, geceleyin. Beş vakit namaz Muhammed İslâmlığı'nda katiyen yoktur.”
“ONDÖRT ASIRLIK SAKAT İNANÇ”
“Devlet idaresindeki kaba sofuların elindeki dine kutsallık tanımak, bana göre Afrika zencilerinin çömlek ve taş parçalarına tapmalarından fazla bir anlam ifade etmez. Birinci olayla ikinci olay arasındaki fark, ilki kuruntuya dayanan bir inanç, ikincisi de bir toprak parçasına güvenmekten ibarettir. Türk medeni kanunu yürürlüğe girdiği gün, milletimiz ondört asırdır kendini çeviren sakat ve karışık inançlardan kurtulmuş olacaktır.” Bu ve buna benzer sözleri sık sık Meclis kürsüsünden dillendiren bir isimdi CHP'li Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt.
“YARATILIŞ HİKÂYEDİR”
1930'lu yıllarda, Ankara Türk Ocağı salonundaki sayısız konferanslarından birisindeydi. Anlatıyordu: “İshak, İbrahim, Nuh, İdris ve Şit vasıtasıyla ebül beşer Âdem'e gelir dayanırdı. Ondan ötesi yoktu; zira Âdem'i bizzat Hallâk-ı Cihan, çömlek gibi çamurdan yoğurup yapmış ve içine kendi ruhundan nefyetmişti. Ezcümle 'Hilkât- kâinat' ve 'Hilkât-i beşer' kısımları, mucize ve kerametler, hakiki vakalar gibi hikâye ediliyordu.” Adı Yusuf Akçura'ydı, o da CHP'li vekildi.
“ÇÖKEN İSLAM DİNİ”
CHP'li Mehmet Şeref, Meclis kürsüsünde “medenî kanun”u savunma babında “İslâm'ın çöktüğüne” inandırmaya çalışıyordu kendisini de, dinleyenleri de: “Yakılan ve ebediyen çöken Arap-Acem dinî ve tasavvufî tahakkümdür. Giden, kaynağı dinî ve ilâhî olan hukuktur. Artık, karşısındakini ilzam için 'âyet ve hadis' saymakta manâ yoktur.”
“MAYMUN ATALARIM DİNİ”
CHP'li diğer bir vekil Celal Nuri İleri'nin derdi ise başkaydı: İleri gazetesindeki köşesinde şöyle yazıyordu : “İnsan hayvandan ayrılınca bir nevi maymun ailesiydi. İlk atalarımız şüphesiz ormanların içinde sürü halinde serseriyane dolaşıyorlardı.” “İslâm'la mahvoluruz”
Hepsi de partinin önde gelenlerindendi. Yeni anayasa yapacaklardı, “çok nazik bir konu” tartışıyorlardı. Merhum Kazım Karabekir, hem tarih, hem ALLAH indinde “tezkiye”sini yapmıştı. Ya, diğerleri? “- Tevfik Rüştü Aras: Ben kanaatimi millet kürsüsünden de haykırırım. Kimseden korkmam. Teşkilât-ı Esâsiyemizde dinimiz apaçık yazılmalıdır. - Kazım Karabekir: Teşkilât-ı Esâsiye'de dinimizin İslâm olduğu yazılıdır. Tevfik Rüştü Bey, hangi kanaati haykıracak, hangi dini yazdıracaksın? Hıristiyanlığı mı? - Mahmut Esat Bozkurt: Evet Hıristiyanlığı… Çünkü İslâmlık terakkiye manidir. Bu dinle yürünmez, mahvoluruz ve bize de kimse ehemmiyet vermez.”
“ÂYETLER BİZİ ALAKADAR ETMEZ”
Mehmet Âkif merhumun; dindarlığına, edebine bakıp da, “Benim Şemseddin'im” diyerek taltif ettiği genç, orta yaşlılığında ise bambaşka havalardaydı: “Bu milletin kafasından din fikrini sökmek için bize daha otuz sene lazım. Benim dinsizliğim taassup derecesindedir. Komünizm ve din zehirlerinin tesirine karşı demokrasiye aykırı sayılabilecek kanunlar var. Ancak bunların zarurî bir tedbir olarak yaşaması lâzım. Şeriat kaidelerinin mahiyeti, o zamanki mahallî şartların icabının yerine getirilmesinden ibarettir. Bu kaideler, bin küsur yıl sonra başka başka muhit şartları içinde yaşayan milletlerin hayatına esas olamaz. Peygamberin Medine'de koyduğu âyetler devletçiliğe aittir, bizi alâkadar etmez.“
“ALLAH, GERÇEKTE YOK”
İleri gazetesinde köşe, Meclis'te sandalye sahibiydi Kılıçzade Hakkı. “Onun ALLAH'ı”; sadece zor zamanların kurtarıcısıydı, üstelik “sanı”ydı da: “ALLAH'ın varlığına iman etmek, o gerçekte var olduğu için değil, bizim sıkıntı içinde olduğumuz zamanlarda moralimiz yükseltmek için gereklidir.”
“AHİRET SAADETİNİ KAYBETTİM”
Romanlarında, halkın din kaynaklı saf inanışlarıyla “satirik” (iğneleyici) bir üslupla alay ederdi daima. Belki de o yüzden güldüğü şeylere inanmaması normaldi. Bir derginin, “Ahirete inanır mısınız?” sorusuna, “Dünyaya gözleriniz kapar kapamaz sevdiğimiz şeyleri orada bulacağımızı ümit etmek çok güzel bir şeydir. Fakat ben bu saadeti çoktan kaybettim” cevabını vermişti CHP'li vekil Reşat Nuri Güntekin.
“DİNİ NEŞRİYATA TARAFTAR DEĞİLİZ”
Matbuat Umum Müdürü Vedat Nedim Tör, bir bürokrattı ama Yakup Kadri Karaosmanoğlu ve Şevket Süreyya Aydemir'le birlikte CHP'ye ideolojik yön hazırlayan Kadro dergisinin de kurucularından birisiydi. Dolayısıyla zımnen bağlı olduğu partisine uygun genelgeleri vardı: “Biz her ne şekil ve surette olursa olsun memleket dahilinde dinî neşriyat yapılarak dinî bir atmosfer yaratılmasına ve gençlik için dinî bir zihniyet fideliği vücuda getirilmesine taraftar değiliz.”
MEKKE'Lİ YOBAZ
1932'de ölen Abdullah Cevdet, bir yazısında Peygamber Efendimiz'e “Mekke'li Yobaz” diyerek hakaret emiş, bu nedenle mahkemeye verilmişti. Altı dönem CHP'den milletvekilliği yaparken bir yandan da Akşam gazetesinin başyazarlığını yürüten Necmettin Sadık Sadak ise bu olay üzerine köşesinde şunları yazmıştı: “Abdullah Cevdet, hala Mekke'li yobazların pençesinde. Taassup akımına göre suç sayılan bir fikir mücadelesi için bugün mahkûm olursa gerçekten tuhaf olacaktır.”
CHP'Lİ ŞAİR VEKİLLER
“ALLAH'ı da, Sultan'la birlikte tahtından indirdik / Bizim mâbedlerimiz fabrikalardır.” Refik Ahmet Sevengil -
“Sen takıl peşine de baldırı çıplak Arabın / Korkma gir kanına hikmetin aşkın şarabın.” Osman Nuri Çerman -
“İnsanız en şerefli mahlûkuz / Deyip de pek fazla / Övünmek haksız / Atamız elma çaldı cennetten / Biz o hırsızın çocuklarıyız.” Orhan Seyfi Orhon -
“Cehennemim var diye / Kurum etme ey Tanrım / Bağrımdaki ateşle / Seni bile yakarım” Aşık Yusuf (Falih Rıfkı Atay)
Yeni Şafak 09-Haz-08
Kaptan-58
12.06.2008, 13:56
Sav'ın Peygamber Efendimize yönelik sözleri için özür bekleme iyimserliğinde olanlar, CHP'lilerin mazisindeki hakaretleri duyunca Ö.Sav'ı unutacaklar.
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Peygamber Efendimiz'e yönelik edep dışı sözleri, ufukta bir “özür” hazırlığı da görülmediği için içimizi acıtmayı sürdürüyor. Bu partinin çok sayıdaki mensuplarının mazisindeki benzer densizlikler ise olup bitenin adeta “fikren ırsî” ve bu nedenle de “taammüden” olduğu intibaını uyandırıyor.
“İslâmiyet denince benim aklıma çorap kokusu gelir”… Bu zavallı sözlerin sahibi, CHP'nin ideologlarından, uzun yıllar bu partiden milletvekilliği yapmış Falih Rıfkı Atay'dan başkası değil. Bu neviden ideologlarla yola düzülen bir siyasî kervanın; zaman içerisinde daha pek çok defosunun olması ise elbette kaçınılmazdı, nitekim öyle de oldu. Biz de, CHP'nin Günâh Galerisi”nde sık sık 'haşa' diyerek bir gezinti yaptık.
Gezerken de gördük ki, Önder Sav'ın özrü kabahatinden büyük gerekçesi “kameraların açık olduğunu bilmiyordum”a karşılık, selefleri ise “kayıt”tan hiç mi hiç çekinmemişler. Meclis kürsüsü, konferans, köşe yazısı bodoslama gitmişler…
“BEŞ VAKİT NAMAZ YOKTUR”
İsmail Habib Sevük, bir yandan CHP milletvekilliği yaparken bir yandan da Cumhuriyet'te köşe yazıyordu. Bir yazısında, “sınırları” çok ama çok zorlamıştı: “Namaz Mekke devrinde yoktur. Mekke âyetlerinde ibadetten müphem bahsedilirdi, bu da sırf Muhammed'e tevcih edilmişti. Müminlere değil. Namaz müminlere Medine'de teşmil edildi. O da üç vakitte; fecirde, grupta, geceleyin. Beş vakit namaz Muhammed İslâmlığı'nda katiyen yoktur.”
“Devlet idaresindeki kaba sofuların elindeki dine kutsallık tanımak, bana göre Afrika zencilerinin çömlek ve taş parçalarına tapmalarından fazla bir anlam ifade etmez. Birinci olayla ikinci olay arasındaki fark, ilki kuruntuya dayanan bir inanç, ikincisi de bir toprak parçasına güvenmekten ibarettir. Türk medeni kanunu yürürlüğe girdiği gün, milletimiz ondört asırdır kendini çeviren sakat ve karışık inançlardan kurtulmuş olacaktır.” Bu ve buna benzer sözleri sık sık Meclis kürsüsünden dillendiren bir isimdi CHP'li Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt.
“YARATILIŞ HİKÂYEDİR”
1930'lu yıllarda, Ankara Türk Ocağı salonundaki sayısız konferanslarından birisindeydi. Anlatıyordu: “İshak, İbrahim, Nuh, İdris ve Şit vasıtasıyla ebül beşer Âdem'e gelir dayanırdı. Ondan ötesi yoktu; zira Âdem'i bizzat Hallâk-ı Cihan, çömlek gibi çamurdan yoğurup yapmış ve içine kendi ruhundan nefyetmişti. Ezcümle 'Hilkât- kâinat' ve 'Hilkât-i beşer' kısımları, mucize ve kerametler, hakiki vakalar gibi hikâye ediliyordu.” Adı Yusuf Akçura'ydı, o da CHP'li vekildi.
“ÇÖKEN İSLAM DİNİ”
CHP'li Mehmet Şeref, Meclis kürsüsünde “medenî kanun”u savunma babında “İslâm'ın çöktüğüne” inandırmaya çalışıyordu kendisini de, dinleyenleri de: “Yakılan ve ebediyen çöken Arap-Acem dinî ve tasavvufî tahakkümdür. Giden, kaynağı dinî ve ilâhî olan hukuktur. Artık, karşısındakini ilzam için 'âyet ve hadis' saymakta manâ yoktur.”
“MAYMUN ATALARIM DİNİ”
CHP'li diğer bir vekil Celal Nuri İleri'nin derdi ise başkaydı: İleri gazetesindeki köşesinde şöyle yazıyordu : “İnsan hayvandan ayrılınca bir nevi maymun ailesiydi. İlk atalarımız şüphesiz ormanların içinde sürü halinde serseriyane dolaşıyorlardı.” “İslâm'la mahvoluruz”
Hepsi de partinin önde gelenlerindendi. Yeni anayasa yapacaklardı, “çok nazik bir konu” tartışıyorlardı. Merhum Kazım Karabekir, hem tarih, hem ALLAH indinde “tezkiye”sini yapmıştı. Ya, diğerleri? “- Tevfik Rüştü Aras: Ben kanaatimi millet kürsüsünden de haykırırım. Kimseden korkmam. Teşkilât-ı Esâsiyemizde dinimiz apaçık yazılmalıdır. - Kazım Karabekir: Teşkilât-ı Esâsiye'de dinimizin İslâm olduğu yazılıdır. Tevfik Rüştü Bey, hangi kanaati haykıracak, hangi dini yazdıracaksın? Hıristiyanlığı mı? - Mahmut Esat Bozkurt: Evet Hıristiyanlığı… Çünkü İslâmlık terakkiye manidir. Bu dinle yürünmez, mahvoluruz ve bize de kimse ehemmiyet vermez.”
Mehmet Âkif merhumun; dindarlığına, edebine bakıp da, “Benim Şemseddin'im” diyerek taltif ettiği genç, orta yaşlılığında ise bambaşka havalardaydı: “Bu milletin kafasından din fikrini sökmek için bize daha otuz sene lazım. Benim dinsizliğim taassup derecesindedir. Komünizm ve din zehirlerinin tesirine karşı demokrasiye aykırı sayılabilecek kanunlar var. Ancak bunların zarurî bir tedbir olarak yaşaması lâzım. Şeriat kaidelerinin mahiyeti, o zamanki mahallî şartların icabının yerine getirilmesinden ibarettir. Bu kaideler, bin küsur yıl sonra başka başka muhit şartları içinde yaşayan milletlerin hayatına esas olamaz. Peygamberin Medine'de koyduğu âyetler devletçiliğe aittir, bizi alâkadar etmez.“
“ALLAH, GERÇEKTE YOK”
İleri gazetesinde köşe, Meclis'te sandalye sahibiydi Kılıçzade Hakkı. “Onun ALLAH'ı”; sadece zor zamanların kurtarıcısıydı, üstelik “sanı”ydı da: “ALLAH'ın varlığına iman etmek, o gerçekte var olduğu için değil, bizim sıkıntı içinde olduğumuz zamanlarda moralimiz yükseltmek için gereklidir.”
Romanlarında, halkın din kaynaklı saf inanışlarıyla “satirik” (iğneleyici) bir üslupla alay ederdi daima. Belki de o yüzden güldüğü şeylere inanmaması normaldi. Bir derginin, “Ahirete inanır mısınız?” sorusuna, “Dünyaya gözleriniz kapar kapamaz sevdiğimiz şeyleri orada bulacağımızı ümit etmek çok güzel bir şeydir. Fakat ben bu saadeti çoktan kaybettim” cevabını vermişti CHP'li vekil Reşat Nuri Güntekin.
Matbuat Umum Müdürü Vedat Nedim Tör, bir bürokrattı ama Yakup Kadri Karaosmanoğlu ve Şevket Süreyya Aydemir'le birlikte CHP'ye ideolojik yön hazırlayan Kadro dergisinin de kurucularından birisiydi. Dolayısıyla zımnen bağlı olduğu partisine uygun genelgeleri vardı: “Biz her ne şekil ve surette olursa olsun memleket dahilinde dinî neşriyat yapılarak dinî bir atmosfer yaratılmasına ve gençlik için dinî bir zihniyet fideliği vücuda getirilmesine taraftar değiliz.”
MEKKE'Lİ YOBAZ
1932'de ölen Abdullah Cevdet, bir yazısında Peygamber Efendimiz'e “Mekke'li Yobaz” diyerek hakaret emiş, bu nedenle mahkemeye verilmişti. Altı dönem CHP'den milletvekilliği yaparken bir yandan da Akşam gazetesinin başyazarlığını yürüten Necmettin Sadık Sadak ise bu olay üzerine köşesinde şunları yazmıştı: “Abdullah Cevdet, hala Mekke'li yobazların pençesinde. Taassup akımına göre suç sayılan bir fikir mücadelesi için bugün mahkûm olursa gerçekten tuhaf olacaktır.”
CHP'Lİ ŞAİR VEKİLLER
“ALLAH'ı da, Sultan'la birlikte tahtından indirdik / Bizim mâbedlerimiz fabrikalardır.” Refik Ahmet Sevengil -
“Sen takıl peşine de baldırı çıplak Arabın / Korkma gir kanına hikmetin aşkın şarabın.” Osman Nuri Çerman -
“İnsanız en şerefli mahlûkuz / Deyip de pek fazla / Övünmek haksız / Atamız elma çaldı cennetten / Biz o hırsızın çocuklarıyız.” Orhan Seyfi Orhon -
“Cehennemim var diye / Kurum etme ey Tanrım / Bağrımdaki ateşle / Seni bile yakarım” Aşık Yusuf (Falih Rıfkı Atay)
Yeni Şafak 09-Haz-08
BİLMEMKİ BİŞEY YAZMAYA GEREK VAR MI?? BUNDAN DAHA AÇIK OLABİLİR Mİ ACABA ?????????
AMA BUNADA KESİN Bİ KILIF UYDURURLAR MERAK ETME SEN SEVA....
FatihCan
12.06.2008, 13:58
“BEŞ VAKİT NAMAZ YOKTUR”
“YARATILIŞ HİKÂYEDİR”
“ÇÖKEN İSLAM DİNİ”
“MAYMUN ATALARIM DİNİ”
“ALLAH, GERÇEKTE YOK”
MEKKE'Lİ YOBAZ
CHP'Lİ ŞAİR VEKİLLER
Yeni Şafak 09-Haz-08
çok güzel özetlemişiniz tebrik ederim....
ama oy veren kişileri buna katmak mümkün değil çünkü bir çoğu kime oy verdiğini bilmiyor maalesef :(
CHP bu ne yapsa şaşırmayacaksın bunlar Atatürküde sevmez ama kullanırlar
çok güzel özetlemişiniz tebrik ederim....
ama oy veren kişileri buna katmak mümkün değil çünkü bir çoğu kime oy verdiğini bilmiyor maalesef :(
İnsanlar sevdiğiyle beraberdir peygamber efendimizin deyişiyle başlıyorum....
Bir insan oy verdiği kişiyi iyi bilmeli bence ve biliyorda.
Ayrıca bilmediği kişiye oy verecek kadar aptal olamaz bence....
O kadar görüyor duyuyor millet gördüğü halde duyduğu halde bu millet o veriyorsa bu demektirki insanlar o kişiye oy veriyor bilerek...
FatihCan
12.06.2008, 14:44
İnsanlar sevdiğiyle beraberdir peygamber efendimizin deyişiyle başlıyorum....
Bir insan oy verdiği kişiyi iyi bilmeli bence ve biliyorda.
Ayrıca bilmediği kişiye oy verecek kadar aptal olamaz bence....
O kadar görüyor duyuyor millet gördüğü halde duyduğu halde bu millet o veriyorsa bu demektirki insanlar o kişiye oy veriyor bilerek...
valla bu ülkede babanm chp oy veriyordu veya kır at'a oy veriyordu diye sırf o partilere oy verenler var yaaa
maalesef böyle...
fertelliyim
12.06.2008, 15:00
“BEŞ VAKİT NAMAZ YOKTUR”
“YARATILIŞ HİKÂYEDİR”
“ÇÖKEN İSLAM DİNİ”
“MAYMUN ATALARIM DİNİ”
“ALLAH, GERÇEKTE YOK”
MEKKE'Lİ YOBAZ
CHP'Lİ ŞAİR VEKİLLER
Yeni Şafak 09-Haz-08
Bu acıklayıcı Paylaşımın için Teşekkür ederim gayet acık ve seçik anlatılmış ötesi varmı
titizyiğido
12.06.2008, 18:14
en gıcık siyasetçiler
MESUT YILMAZ
DENİZ BAYKAL
CEM UZAN
eğer kamer genç i siyasetçiden sayıp bu listeye aldıysanız bir de
KAMER GENÇ
gürün_güzeli
13.06.2008, 08:59
ben deniz baykal denen heriften gıcık kapıyorum...nefret ediyorum....adını bile ağzıma almak istemiyorum.....onu yaşatmak istemiyorum....:D bir ogün samast olayı da ben yapabilirim :D
Kaptan-58
13.06.2008, 10:18
ben deniz baykal denen heriften gıcık kapıyorum...nefret ediyorum....adını bile ağzıma almak istemiyorum.....onu yaşatmak istemiyorum....:D bir ogün samast olayı da ben yapabilirim :D
İYİ OLUR. SÖZ BEN SANA HAPİSTEYKEN BAKARIM :D :D :D
gürün_güzeli
13.06.2008, 12:13
İYİ OLUR. SÖZ BEN SANA HAPİSTEYKEN BAKARIM :D :D :D
vay saolasın :) :D :D :D :D :D :D
Kaptan-58
13.06.2008, 13:05
vay saolasın :) :D :D :D :D :D :D
ne demek lafımı olur görevimiz... :D :D :D
gürün_güzeli
13.06.2008, 13:05
ne demek lafımı olur görevimiz... :D :D :D
ee ne zaman başlıyoruz işe:):):):) ben seni ararım..............
Kaptan-58
13.06.2008, 13:10
ee ne zaman başlıyoruz işe:):):):) ben seni ararım..............
tamam olur.. haber bekliyorum :D :D :D
gürün_güzeli
13.06.2008, 13:14
tamam olur.. haber bekliyorum :D :D :D
şimdi millet de bişe sanıcak :D şaka yapıyoruz biz yahu :P :P
Kaptan-58
13.06.2008, 13:22
şimdi millet de bişe sanıcak :D şaka yapıyoruz biz yahu :P :P
bizi ıp adresimizden bulup içeri atarlarsa görürsün sen o zaman şakayı :D :D :D :D
fertelliyim
13.06.2008, 16:23
IP den adreslerinizi tesbit edip hapse girerseniz ozamanda ben bakarım size :D:D:D:D:D:D
Kaptan-58
13.06.2008, 16:26
IP den adreslerinizi tesbit edip hapse girerseniz ozamanda ben bakarım size :D:D:D:D:D:D
sağol abiii..... :) :) .................
gürün_güzeli
13.06.2008, 16:55
Allah cümlenizden razı olsun yalnız değilmişiz:D
fertelliyim
13.06.2008, 16:56
==================== AMİN ===========================
arikarinkuchi
14.06.2008, 09:11
6. Mesut Yılmaz
2. Deniz Baykal
bu iki şahsı hiç sevmiyorum
edebiyatisyen
14.06.2008, 09:23
Amma saçmalamışsın yahu! Muhsin Başkan ve Başbakan için dediklerini ısbatlamak için kanıt göztermen gerekir. Yoksa iftiracını birisin derim.
ErdalGüler
14.06.2008, 09:45
Deniz baykal; adam muhalefet olmak için doğmuş, onun için doğru birşey kesinlikle yoktur. Onun işi doğru yada yanlış olsun sadece karşı çıkmaktır. Birisi doğru yapsa onun için yanlıştır. Yanlış bişey yapılsa onun için doğrudur. Gelde çileden çıkma, ama artık muhalefet bile olamayacaktır. Şükürler olsun....
Kaptan-58
14.06.2008, 09:46
Deniz baykal; adam muhalefet olmak için doğmuş, onun için doğru birşey kesinlikle yoktur. Onun işi doğru yada yanlış olsun sadece karşı çıkmaktır. Birisi doğru yapsa onun için yanlıştır. Yanlış bişey yapılsa onun için doğrudur. Gelde çileden çıkma, ama artık muhalefet bile olamayacaktır. Şükürler olsun....
ben bu yazının altına parmak basarımmmm :)
ErdalGüler
14.06.2008, 09:50
mesela.. köyde yaşlı amcalarla konuşuyodum amcanın birisine sordum hangi partiye oy veriyon diye oda CHP dedi. niye peki amca dedim. Atatürk'ün partisi o yüzden dedi. peki dedim şimdi başında kim var biliyonmu?? ve işte cevap..
- BEN BİLMEM KİM VAR BAŞINDA. O ATATÜR'ÜN PARTİSİ BEN O YÜZDEN VERİYOMM[/B]
kardeşim dediklerine aynen katılıyorum.
ErdalGüler
14.06.2008, 10:03
“BEŞ VAKİT NAMAZ YOKTUR”
“YARATILIŞ HİKÂYEDİR”
“ÇÖKEN İSLAM DİNİ”
“MAYMUN ATALARIM DİNİ”
“ALLAH, GERÇEKTE YOK”
MEKKE'Lİ YOBAZ
CHP'Lİ ŞAİR VEKİLLER
Yeni Şafak 09-Haz-08
Sanırım bu yazı çok güzel şeyleri özetliyor. Aslında kimin ne olduğunu biraz olsun anlatıyor bizlere...
Bizler neyiz, kimiz, aslımız neslimiz ne?
Bizler MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİYİZ.
Senin aslın yahudi, ermeni, rum olabilir ama sen saygı duymayı bileceksin. ALLAHA, İSLAMA, KURANA, VATANA, BAYRAĞA, TÜRK MİLLETİNE SAYGI DUYACAKSIN.
BU VATANI YÖNETMEK, KORUMAK VE YÜCELTMEK KİMİN İŞİ TABİKİ TÜRK MİLLETİNİN. BUNU BEN DEMİYORUM MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DİYOR. AMA ATATÜRKÜN PARTİSİ MİLLETİ HİÇE SAYIYOR. EMİNİM ATATÜRKÜN KEMİKLERİ SIZLIYORDUR, PARTİSİNİN MİLLETE YAPTIĞI HER SAYGISIZLIĞINDA...
Ama artık maskeler düştü kim ne için çabalıyor ortada, ve TÜRK MİLLETİ herşeyin farkında. Ama dar beyinli bazı insanlar bu milleti koyun olarak görüp herşeyi kendilerinin bildiğini zannediyor. ASIL KOYUN KENDİLERİ.
HERKES KONUŞSUN DURSUN GERÇEK CEVABI TÜRK MİLLETİ VERECEK...
Kaptan-58
14.06.2008, 10:08
Sanırım bu yazı çok güzel şeyleri özetliyor. Aslında kimin ne olduğunu biraz olsun anlatıyor bizlere...
Bizler neyiz, kimiz, aslımız neslimiz ne?
Bizler MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİYİZ.
Senin aslın yahudi, ermeni, rum olabilir ama sen saygı duymayı bileceksin. ALLAHA, İSLAMA, KURANA, VATANA, BAYRAĞA, TÜRK MİLLETİNE SAYGI DUYACAKSIN.
BU VATANI YÖNETMEK, KORUMAK VE YÜCELTMEK KİMİN İŞİ TABİKİ TÜRK MİLLETİNİN. BUNU BEN DEMİYORUM MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DİYOR. AMA ATATÜRKÜN PARTİSİ MİLLETİ HİÇE SAYIYOR. EMİNİM ATATÜRKÜN KEMİKLERİ SIZLIYORDUR, PARTİSİNİN MİLLETE YAPTIĞI HER SAYGISIZLIĞINDA...
Ama artık maskeler düştü kim ne için çabalıyor ortada, ve TÜRK MİLLETİ herşeyin farkında. Ama dar beyinli bazı insanlar bu milleti koyun olarak görüp herşeyi kendilerinin bildiğini zannediyor. ASIL KOYUN KENDİLERİ.
HERKES KONUŞSUN DURSUN GERÇEK CEVABI TÜRK MİLLETİ VERECEK...
TÜRK MİLLETİ UYANMAYA BAŞLADI AMA BUNLAR HALA BİZİ UYUYO ZANNEDİYO.. TÜRK MİLLETİ SİNİRLENİP Bİ TOKAT ATARSA Bİ DAHA KENDİLERİNE GELEMEZLER AMA HABERLERİ YOK...
!~+4upn| q!y4rI
21.06.2008, 12:53
10. Muhsin Yazıcıoğlu :_______yalnız adam
Ayni Fikirdeyim - KatiLiyorum !!
(albina 58 adlı üyeden alıntıdır)
Bu söylediklerini nerden uydurdun kafandan mı yoksa bildiğin birşeyler varsa söyle.Öyle iftira atarak kenara çekilmeceksin bir cevap bekliyorum senden bu söylediklerinin doğruluk payı nedir?
tayyip : ülke bu beladan kurtulmalı
ahmet türk: idam edilmeli (nasıl bu soyadı aldı bilemiyom)
cem uzan : büyük soyguncu tayyiple beraber
doğu perinçek: kominizm bitti artık
baykal:chp yi batırdı atanın partisini
içlerinde en iyi si bahçeli diğerleride yalan
SEMİH-58
07.07.2008, 14:01
tayyip : ülke bu beladan kurtulmalı
ahmet türk: idam edilmeli (nasıl bu soyadı aldı bilemiyom)
cem uzan : büyük soyguncu tayyiple beraber
doğu perinçek: kominizm bitti artık
baykal:chp yi batırdı atanın partisini
içlerinde en iyi si bahçeli diğerleride yalan
çok merak ediyorum muhsin yazıcıoglu hakkındada bi yorum yapsana
Deniz Baykal........................ ..
EslemNida
14.07.2008, 20:12
evett Deniz Baykal'dan herkes şikayetçi yaa:D:D mızıkçı adam nolcakk zuhaa:D:D
sivaslibebeq_
14.07.2008, 21:52
ahmet türk
deniz baykal gıcık oluom bunlara iirençler
altuntas58 abim gerekenleri yazmış bunun üstüne bir şey yazmaya gerek yok
MaViRuMuZ
15.07.2008, 03:24
al birini vur ötekine içlerinde kim varki
ABDULLAH DUMAN
15.07.2008, 08:02
TAYİP ERDOĞAN
MUHSİN YAZICIOĞLU
DEVLET BAHÇELİ
ÜSTTEKİLER HARİÇ GERİ KALANLARI AT DIŞARI
alisayan
15.07.2008, 10:23
altuntas58 abim gerekenleri yazmış bunun üstüne bir şey yazmaya gerek yok
tşk ederim veysel herkesin hakını vermisin tebrikler
EslemNida
15.07.2008, 11:26
Tayyip Erdoğan=)Bulunanın en iyisi bencedeee :)
Arif Coşkun
15.07.2008, 11:33
1. Tayyip Erdoğan :_______ stop
2. Deniz Baykal :__________stop
3. Süleyman Demirel :______stop
4. Cem Uzan :____________stop
5. Devlet Bahçeli :_________stop
6. Mesut Yılmaz :__________stop
7. Doğu Perinçek :_________stop
8. Mehmet Ağar :__________stop
9. Kamer Genç :___________stop
10. Muhsin Yazıcıoğlu :_____stop
11. Murat Karayalçın :______stop
12. Zeki Sezer :___________stop
13. Ahmet Türk :__________stop
Yeni bir umut,yeni bir oluşum Syn. Abdullatif Şener
Onurlu bir duruş,ciddi bir yapı sevgi,saygı ülkeyi herkesimi kucaklayan bir oluşum.Yeni liderimizi destekleyelim etrafında bütünleşelim.Onun için şimdikilere STOP diyelim, buyurun yeni oluşuma.
hepsinden de bıktık...
yalan konuşmayı siyaset sananlardan,tükürdüğünü yalayanlardan,ekonomi iyiye gidiyor diyenlerden,laklik de bizim din de bizim diyenlerden....
artık şener gelsin....
haythuyt
15.07.2008, 13:03
YETER DENIZ BAYKAL YETER ........................
tayyip erdoğan:Ükeyi soyabileceği kadar soydu..bundan sonra gitsede farketmez..dokunulmazlığını kaldırmıyo nedense...
Deniz baykal:Şuandaki en iyi parti lideri...ülke çıkarlarını kolluyo..kendini değil...CHP ye oy veren alevileri hiç düşünmüyo...eksi yanı
Kamer Genç:En bilgili siyaset adamı.kendisi hakimdir....Tek başına muhalefet ..çok iyi yanlışları görüyo ama 1 kişi ile daha ne yapabilirki..Alevileri mecliste samimi savunan tek isim......
işte tayyip erdoğandan ülke ekonomisine katkı
Diğer ülkelerdeki bankacılık sektöründe yabancı payı
Almanya’da %5
İtalya’da %8
İspanya’da %10
Hollanda’da %11
Danimarka’da %17
Fransa’da %19
Yunanistan’da %20
AKP Dönemindeki Bankalarımızın akıbeti ise şöyle;
Türk Ekonomi Bankası, Fransız BNP Paribas ile ortak oldu,
Dışbank, Fortis’e satıldı,
Denizbank, Dexia’ya satıldı,
Finansbank, Yunan Milli Bankası NBG’ye satıldı,
Garanti Bankası’nın yüzde 25,5 payı GE’ye satıldı,
Yap Kredi Bankası, Koç-UniCredito’ya satıldı,
C Bank, İsrail bankası Hapoalim’e satıldı,
Şekerbank, Kazakistan bankası Turan’a satıldı,
Tekfenbank, Yunan bankası EFG’ye satıldı MNG Bank, Lübnanlı Hariri ailesine satıldı,
Adabank, Kuveyt bankası The İnternational Investor’a satıldı,
Ordu ve Yardımlaşma Kurumu’nun Bankası Hollandalı INC’ye satıldı.
Akbank’ın %20 payı, Alternatif Bank ve Halk bankası ise sırada bekliyor…
TÜRKİYE : Yüzde 50 Sınırına Ramak kaldı !!!
Ülke Borsa'sının Yüzde 70'den FAZLASI Yabancı Sermaye Elindedir !
AKP 5 yıllık iktidarı boyunca Bu Şirketleri Özelleştirdi Veya Tasfiye etti
1. TAKSAN,
2. GERKONSAN,
3. SEKA Afyon İşletmesi,
4. SEKA Balıkesir İşletmesi,
5. SEKA Çaycuma İşletmesi,
6. SEKA Kastamonu İşletmesi,
7. SEKA Aksu İşletmesi,
8. SEKA Taşucu Tersane Alanı,
9. SEKA’ya ait 4 taşınmaz,
10. TZD Sakarya İşletmesi,
11. THY USAŞ,
12. TDİ Trabzon Limanı,
13. TDİ Dikili Limanı, 14. TDİ Kuşadası Limanı,
15. Sümer Holding’e Ait Merinos Halı Fabrikası,
16. SÜMER HOLDİNG’E Ait ERYAĞ,
17. SÜMER HOLDİNG’E Ait Adıyaman İşletmesi,
18. SÜMER HOLDİNG’e ait 117 adet taşınmaz,
19. KBİ’ye ait 103 arsa, 89 lojman,
20. EBÜAŞ-MEYBUZ,
21. EBÜAŞ’a ait 54 taşınmaz,
22. TEKEL Kaya Tuz,
23. TEKEL’e ait 30 taşınmaz,
24. ESGAZ,
25. BURSAGAZ,
26. ETİ BAKIR,
27. ETİ GÜMÜŞ,
28. ETİ KROM,
29. ETİ ELEKTROMETALURJİ A.Ş,
30. Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş,
31. KBİ Samsun İşletmesi,
32. KBİ 65 adet taşınmaz,
33. DİV-HAN A.Ş,
34. Amasya Şeker Fabrikası,
35. Kütahya Şeker Fabrikası,
36. SÜMER HOLDİNG’e ait TÜMOSAN,
37. SÜMER HOLDİNG Malatya İşletmesi,
38. SÜMER HOLDİNG Bakırköy İşletmesi,
39. SÜMER HOLDİNG Diyarbakır İşletmesi,
40. SÜMER HOLDİNG Çanakkale Deri İşletmesi,
41. SÜMER HOLDİNG’E Ait 108 Adet Taşınmaz,
42. SÜMER HOLDİNG Ortadoğu Teknopark A.Ş,
43. SEKA Karacasu İşletmesi,
44. SEKA Ankara Alım Satım Binası Müdürlüğü,
45. SEKA Ardanuç İşletmesi Varlıkları,
46. TÜGSAŞ,
47. TÜGSAŞ Gemlik Gübre San. TAŞ,
48. TÜGSAŞ-İGSAŞ HİSSELERİ % 100,
49. TÜGSAŞ Urfa Depoları arazisi,
50. TÜGSAŞ’a ait 23 taşınmaz,
51. İGSAŞ Kütahya Gübre Varlıkları ,
52. TEKEL Alkolü İçkiler San. A.Ş,
53. TEKEL’e ait 60 adet taşınmaz,
54. TEKEL İnegöl Kibrit Fabrikası T.A.Ş,
55. TEKEL Gemlik Sun.İp.Mües. T.A.Ş,
56. TEKEL Tuzluca Tuzlası,
57. TEKEL Sekili Tuzlası,
58. EBÜAŞ Samsun Soğuk Hava Deposu,
59. EBÜAŞ Manisa Kombinası,
60. EBÜAŞ Manisa Arsası,
61. EBÜAŞ’a ait 101 adet Taşınmaz,
62. TDİ ANKARA FERİBOTU,
63. TDİ Samsun Feribotu,
64. PETKİM 2adet taşınmaz,
65. TEDAŞ 1 arsa, 1 adet trafo binası,
66. TEDAŞ 1 adet taşınmaz,
67. ATAKÖY Turizm A:Ş,
68. ATAKÖY Otelcilik A:Ş,
69. ATAKÖY Marina Ve Yat İşletmesi,
70. SÜMER HOLDİNG Beykoz İşletmesi,
71. SÜMER HOLDİNG İstanbul İmar LTD.ŞTİ,
72. SÜMER HOLDİNG 2 adet Taşınmaz,
73. TDİ Karadeniz Gemisi,
74. TEKEL Kristal Tuz Rafinerisi,
75. TEKEL Kağızman Tuzlası,
76. TEKEL’e ait 49 adet taşınmaz,
77. TÜPRAŞ 2 adet taşınmaz,
78. TDİ 1 Adet Taşınmaz,
79. SEKA 5 Adet taşınmaz,
80. KÖY HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (Tasfiye Edildi),
81. SSK Hastaneleri (Tasfiye Edildi),
82. SSK Eczaneleri (Tasfiye Edildi),
83. SEKA Kocaeli Fabrikası ve arsası
işte tayyip erdoğandan ülke ekonomisine katkı
Diğer ülkelerdeki bankacılık sektöründe yabancı payı
Almanya’da %5
İtalya’da %8
İspanya’da %10
Hollanda’da %11
Danimarka’da %17
Fransa’da %19
Yunanistan’da %20
AKP Dönemindeki Bankalarımızın akıbeti ise şöyle;
Türk Ekonomi Bankası, Fransız BNP Paribas ile ortak oldu,
Dışbank, Fortis’e satıldı,
Denizbank, Dexia’ya satıldı,
Finansbank, Yunan Milli Bankası NBG’ye satıldı,
Garanti Bankası’nın yüzde 25,5 payı GE’ye satıldı,
Yap Kredi Bankası, Koç-UniCredito’ya satıldı,
C Bank, İsrail bankası Hapoalim’e satıldı,
Şekerbank, Kazakistan bankası Turan’a satıldı,
Tekfenbank, Yunan bankası EFG’ye satıldı MNG Bank, Lübnanlı Hariri ailesine satıldı,
Adabank, Kuveyt bankası The İnternational Investor’a satıldı,
Ordu ve Yardımlaşma Kurumu’nun Bankası Hollandalı INC’ye satıldı.
Akbank’ın %20 payı, Alternatif Bank ve Halk bankası ise sırada bekliyor…
TÜRKİYE : Yüzde 50 Sınırına Ramak kaldı !!!
Ülke Borsa'sının Yüzde 70'den FAZLASI Yabancı Sermaye Elindedir !
AKP 5 yıllık iktidarı boyunca Bu Şirketleri Özelleştirdi Veya Tasfiye etti
1. TAKSAN,
2. GERKONSAN,
3. SEKA Afyon İşletmesi,
4. SEKA Balıkesir İşletmesi,
5. SEKA Çaycuma İşletmesi,
6. SEKA Kastamonu İşletmesi,
7. SEKA Aksu İşletmesi,
8. SEKA Taşucu Tersane Alanı,
9. SEKA’ya ait 4 taşınmaz,
10. TZD Sakarya İşletmesi,
11. THY USAŞ,
12. TDİ Trabzon Limanı,
13. TDİ Dikili Limanı, 14. TDİ Kuşadası Limanı,
15. Sümer Holding’e Ait Merinos Halı Fabrikası,
16. SÜMER HOLDİNG’E Ait ERYAĞ,
17. SÜMER HOLDİNG’E Ait Adıyaman İşletmesi,
18. SÜMER HOLDİNG’e ait 117 adet taşınmaz,
19. KBİ’ye ait 103 arsa, 89 lojman,
20. EBÜAŞ-MEYBUZ,
21. EBÜAŞ’a ait 54 taşınmaz,
22. TEKEL Kaya Tuz,
23. TEKEL’e ait 30 taşınmaz,
24. ESGAZ,
25. BURSAGAZ,
26. ETİ BAKIR,
27. ETİ GÜMÜŞ,
28. ETİ KROM,
29. ETİ ELEKTROMETALURJİ A.Ş,
30. Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş,
31. KBİ Samsun İşletmesi,
32. KBİ 65 adet taşınmaz,
33. DİV-HAN A.Ş,
34. Amasya Şeker Fabrikası,
35. Kütahya Şeker Fabrikası,
36. SÜMER HOLDİNG’e ait TÜMOSAN,
37. SÜMER HOLDİNG Malatya İşletmesi,
38. SÜMER HOLDİNG Bakırköy İşletmesi,
39. SÜMER HOLDİNG Diyarbakır İşletmesi,
40. SÜMER HOLDİNG Çanakkale Deri İşletmesi,
41. SÜMER HOLDİNG’E Ait 108 Adet Taşınmaz,
42. SÜMER HOLDİNG Ortadoğu Teknopark A.Ş,
43. SEKA Karacasu İşletmesi,
44. SEKA Ankara Alım Satım Binası Müdürlüğü,
45. SEKA Ardanuç İşletmesi Varlıkları,
46. TÜGSAŞ,
47. TÜGSAŞ Gemlik Gübre San. TAŞ,
48. TÜGSAŞ-İGSAŞ HİSSELERİ % 100,
49. TÜGSAŞ Urfa Depoları arazisi,
50. TÜGSAŞ’a ait 23 taşınmaz,
51. İGSAŞ Kütahya Gübre Varlıkları ,
52. TEKEL Alkolü İçkiler San. A.Ş,
53. TEKEL’e ait 60 adet taşınmaz,
54. TEKEL İnegöl Kibrit Fabrikası T.A.Ş,
55. TEKEL Gemlik Sun.İp.Mües. T.A.Ş,
56. TEKEL Tuzluca Tuzlası,
57. TEKEL Sekili Tuzlası,
58. EBÜAŞ Samsun Soğuk Hava Deposu,
59. EBÜAŞ Manisa Kombinası,
60. EBÜAŞ Manisa Arsası,
61. EBÜAŞ’a ait 101 adet Taşınmaz,
62. TDİ ANKARA FERİBOTU,
63. TDİ Samsun Feribotu,
64. PETKİM 2adet taşınmaz,
65. TEDAŞ 1 arsa, 1 adet trafo binası,
66. TEDAŞ 1 adet taşınmaz,
67. ATAKÖY Turizm A:Ş,
68. ATAKÖY Otelcilik A:Ş,
69. ATAKÖY Marina Ve Yat İşletmesi,
70. SÜMER HOLDİNG Beykoz İşletmesi,
71. SÜMER HOLDİNG İstanbul İmar LTD.ŞTİ,
72. SÜMER HOLDİNG 2 adet Taşınmaz,
73. TDİ Karadeniz Gemisi,
74. TEKEL Kristal Tuz Rafinerisi,
75. TEKEL Kağızman Tuzlası,
76. TEKEL’e ait 49 adet taşınmaz,
77. TÜPRAŞ 2 adet taşınmaz,
78. TDİ 1 Adet Taşınmaz,
79. SEKA 5 Adet taşınmaz,
80. KÖY HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (Tasfiye Edildi),
81. SSK Hastaneleri (Tasfiye Edildi),
82. SSK Eczaneleri (Tasfiye Edildi),
83. SEKA Kocaeli Fabrikası ve arsası
çok doğru bilgiler yazmışsın teşekkürler
ülkenin en önemli ve stratejik kurumlarını özelleştirme adı altında peşkeş çektiler..
tayyip erdoğan:Ükeyi soyabileceği kadar soydu..bundan sonra gitsede farketmez..dokunulmazlığını kaldırmıyo nedense...
Deniz baykal:Şuandaki en iyi parti lideri...ülke çıkarlarını kolluyo..kendini değil...CHP ye oy veren alevileri hiç düşünmüyo...eksi yanı
Kamer Genç:En bilgili siyaset adamı.kendisi hakimdir....Tek başına muhalefet ..çok iyi yanlışları görüyo ama 1 kişi ile daha ne yapabilirki..Alevileri mecliste samimi savunan tek isim......
kamer genç için söylediklerine gülmekten başka bir tepki veremedim...
daha kendisini bile ifade etmekten aciz insanlar nasıl milleti temsil eder...:)
yakamozz
15.07.2008, 17:38
Tayyip Erdoğan: şu andaki siyasetçilerden kumaş olarak en iyisi
Deniz Baykal:30 yıldır aynı partide ancak hiçbir icraatini gören yada duyan yok, varsa söylesin lütfen.Tam hatırlamıyorum 3 veya 4 kez üst üste iktidara gelemediği halde hala genel başkanlık görevini istikrarlı bir şekilde yürüten ve kendilerini sosyal demokratçı olarak tanıttıkları halde kendi partisinin seçim tüzüğünde dahi yüksek baraj oranı koyarak muhalefetin yerine geçmesini engelleyen tek parti başkanıdır heralde...
Kamer Genç:Meclisi en şowmen adamı.Belki kendisi bile bilmiyor ne yaptığını.Hani bir zamanlar evde bazı çapkınlıklar yaparken çiçek suluyordum ayağına yatmıştı.Galiba mecliste de aynen yaptığı çiçek sulamak:).Aleviler adına da bir icraatını gördüysen lütfen söyle...
memati baba
15.07.2008, 23:15
deniz baykalı günahım kadar sevmem nokta bitti
madımak_58
15.07.2008, 23:28
walla bende tayyibi günahım kadar sevmem...
memati baba
15.07.2008, 23:30
walla bende tayyibi günahım kadar sevmem...
yaratıcı ol biraz imitasyon yapma...
madımak_58
15.07.2008, 23:33
imitasyonla işim olmaz benim.gayet de yaratıcıyım.yeni üyeyiz daha,zamanla...
memati baba
15.07.2008, 23:34
imitasyonla işim olmaz benim.gayet de yaratıcıyım.yeni üyeyiz daha,zamanla...
ondan mı benim yazdıklarımı tekrar ediyorsun
madımak_58
15.07.2008, 23:48
dikkat ederseniz bire bir aynı değil! alıntı da değil...
pekala şöyle diyim o zaman,öööööğğ geldi adamdan.yeterince yaratıcı mı? bence yaratılacak daha çok şey var.sırayla...
memati baba
15.07.2008, 23:57
dikkat ederseniz bire bir aynı değil! alıntı da değil...
pekala şöyle diyim o zaman,öööööğğ geldi adamdan.yeterince yaratıcı mı? bence yaratılacak daha çok şey var.sırayla...
İmitasyon yapman için zaten birebir aynı olması gerekmiyor benzesin yeter. Tabi imitasyonun anlamını biliyorsan:)Kendi yorumun beni ilgilendirmez zaten ancak taklitçilik yapma yeter olur mu kardeşim:)
madımak_58
16.07.2008, 00:00
pek bi benzerlik göremiyorum içerik olarak.siz deniz baykalı günahınız kadar sevmiyorsunuz,bende tayyibi.nokta bitti...
tabiki tayyip ...................
memati baba
16.07.2008, 00:05
pek bi benzerlik göremiyorum içerik olarak.siz deniz baykalı günahınız kadar sevmiyorsunuz,bende tayyibi.nokta bitti...
Zaten içerik olarak söylemiyorum bende.Demek ki kafan çalışmıyor hala benim sözlerimi tekrar edip duruyorsun.Aferin devam et birgün elbet değişik birşeyler öğrenirsin...
blueblue
16.07.2008, 00:09
en iyi siyasetçi recep tayyip erdoğan en nefret ettiğim ise deniz baykal
Deniz baykal diyorum başka birşey demiyorum anketde de herşey gayet açık zaten
madımak_58
16.07.2008, 00:16
Zaten içerik olarak söylemiyorum bende.Demek ki kafan çalışmıyor hala benim sözlerimi tekrar edip duruyorsun.Aferin devam et birgün elbet değişik birşeyler öğrenirsin...
içerik olarak bakacaksın kardeşim.neyi tartışıyoruz biz burda.gereksiz değil mi? senin fikrin kendine,benim fikrimde kendime.uzatmaya gerek yok...
memati baba
16.07.2008, 00:18
bana bak sen uzatmayacaksın benim sözlerimle konuşma yeter ne halt ediyorsan et anladın mı!!!
papatya58
16.07.2008, 00:18
Benim o listeden sevmedigim bir degil birkac tane siyasetci var ama en en en en nefret ettigim siyasetci Tayyip tir :mad: Siz neyi savunuyorsunuz hala okuyunda bir bakıyın T:C nin mazisine bakın bakalım 30 yıllık maziye bakın bu kadar kötü yönetim bu kadar bunalım yasamıs mı ülke ?? Dürüst ve tarafsızca görün gerçekleri ülke gelmis gecmis en kötü ekonomiyi ve bunalımı yasıyor
madımak_58
16.07.2008, 00:23
ne bu samimiyet hemen sen diye hitablar falan.siz uzatırsanız bende uzatırım.imitasyon memati baba :)
Benim o listeden sevmedigim bir degil birkac tane siyasetci var ama en en en en nefret ettigim siyasetci Tayyip tir :mad: Siz neyi savunuyorsunuz hala okuyunda bir bakıyın T:C nin mazisine bakın bakalım 30 yıllık maziye bakın bu kadar kötü yönetim bu kadar bunalım yasamıs mı ülke ?? Dürüst ve tarafsızca görün gerçekleri ülke gelmis gecmis en kötü ekonomiyi ve bunalımı yasıyor
olurmu canım sorarsan en iyisi o bak key ödemelerinide yapıyor sanki cebinden para dagıtıyor milletin hakkı olanı sanki cebinden veriyormus gibi hava atıyor ben dagıtıyorum dıye. ekonomiyi dersen süperiz hiçbişseye zam gelmiyo
blueblue
16.07.2008, 00:25
Hımm biz darbe dönemlerini de gördük biliyorsun dimi bu ülke o günleri de gördü ve 2001 de de ekonomik krizi gördü bu ülke.Bir söyle bakalım bu günler o günlerden kötü mü eğer kötüyse somut bir örnek ver bana...
madımak_58
16.07.2008, 00:26
olurmu canım sorarsan en iyisi o bak key ödemelerinide yapıyor sanki cebinden para dagıtıyor milletin hakkı olanı sanki cebinden veriyormus gibi hava atıyor ben dagıtıyorum dıye. ekonomiyi dersen süperiz hiçbişseye zam gelmiyo
ve bizim memleketimizde hala uyuyor.başımıza daha neler gelecek bakalım.kıyamet böyle kopuyor işte...
Hımm biz darbe dönemlerini de gördük biliyorsun dimi bu ülke o günleri de gördü ve 2001 de de ekonomik krizi gördü bu ülke.Bir söyle bakalım bu günler o günlerden kötü mü eğer kötüyse somut bir örnek ver bana...
bu ülkede suanda ekonomik kriz olmadımı diyorsun.
ahh yazıııkkk sende aldanmışsın.ekonomik krizin alası yaşandı yaşanıyor be
memati baba
16.07.2008, 00:27
ne bu samimiyet hemen sen diye hitablar falan.siz uzatırsanız bende uzatırım.imitasyon memati baba :)
devam et sen devam et aklın çalışmıyor imitasyona devam:)
madımak_58
16.07.2008, 00:29
göreceğiz memati baba,akıl akıldan üstündür.bu daha hiç birşey...
memati baba
16.07.2008, 00:31
göreceğiz memati baba,akıl akıldan üstündür.bu daha hiç birşey...
benim senin aklından üstün olduğum kesin:)...
benim senin aklından üstün olduğum kesin:)...
eee aklı selim memati baba ülkenin durumu için ne diyceksin gidişat nasıl
madımak_58
16.07.2008, 00:34
benim aklım senin aklını döver diyorsun yani.geç bu ayakları,bunu tayyip-baykal konusuyla anlayamazsın.daha çoookkk konular paylaşacağız.
memati baba
16.07.2008, 00:39
bence de benden öğreneceğin daha çok şey var ancak ilk başta öğrenmen gereken taklitçilik yapmayacaksın türkçemizde binlerce kelime var bunlarla binlerce cümle kurarsın.İlk başta güzel türçemize zarar veriyorsun kendi düşüncelerini daha değişik cümlelerle anlat bence iyi edersin:)
madımak_58
16.07.2008, 00:45
Türkçeyi sizden öğrenecek değilim.taktınız taklitçiliğe.ben en azından özenti değilm!
Türkçeyi sizden öğrenecek değilim.taktınız taklitçiliğe.ben en azından özenti değilm!
fazla üstüne gitmeyin polat ustasını çağırır felan :D
memati baba
16.07.2008, 00:59
fazla üstüne gitmeyin polat ustasını çağırır felan :D
yok kardeş bizim sazan gibi atlayanlarla işimiz olmuyor o mıntıkaya biz bakmıyoruz:)
yok kardeş bizim sazan gibi atlayanlarla işimiz olmuyor o mıntıkaya biz bakmıyoruz:)
kim bakıyosa onu yollarsın sende memati babaaaa :D
- BEN BİLMEM KİM VAR BAŞINDA. O ATATÜR'ÜN PARTİSİ BEN O YÜZDEN VERİYOMM[/B]
bende yaşlı olmayan birilerine sormustum neden akp ye oy veriyorsun cokmu iyiler yok ama en azından dindar adam demişti hatta ve hatta ben acımdan ölsemde tayyip başta olsun demişti.
cahilliğin gözü kör olsun işte.
sanki din iman akp nin tekelinde akp ye oy vermezlerse dinsiz olucaklarını sanıyolar
memati baba
16.07.2008, 01:18
kim bakıyosa onu yollarsın sende memati babaaaa :D
biz bakmıyoruz ki nasıl yollayacam sen bakana sor bakmayana değil:)
madımak_58
16.07.2008, 01:20
biz bakmıyoruz ki nasıl yollayacam:)
vallahi ben bu saatte sizden başkasını göremiyorum buralarda :)
memati baba
16.07.2008, 01:26
vallahi ben bu saatte sizden başkasını göremiyorum buralarda :)
sen de burdasın ya:) bu arada sizleri gündüz de görmek isteriz geceleri kimse yokken çıkmayın ortaya:)...
sen de burdasın ya:) bu arada sizleri gündüz de görmek isteriz geceleri kimse yokken çıkmayın ortaya...
gündüzleri iş güç be kardeş genelde bu saatlerde olurum ben ama madem davet ediyosun gündüzde gelmeye çalışırız;)
memati baba
16.07.2008, 01:38
gündüzleri iş güç be kardeş genelde bu saatlerde olurum ben ama madem davet ediyosun gündüzde gelmeye çalışırız;)
eyvallah kardeş gel bekleriz yalnız bu saatlerde burda olunca sabah işe nasıl gidiyorsun onu anlamadım..
eyvallah kardeş gel bekleriz yalnız bu saatlerde burda olunca sabah işe nasıl gidiyorsun onu anlamadım..
5-6 saat uyku yeterlidir fazlası iyi degildir. hatırlattıgın icinde saol memati baba :) yatalımda sabah zor kalkmayalım
madımak_58
16.07.2008, 12:02
bu arada sizleri gündüz de görmek isteriz geceleri kimse yokken çıkmayın ortaya:)...
ufak çapta tehdit mi oluyor bu? biz burdayız memati baba.da sizi göremiyorum... gece de gündüz de burdayım.korkum yok...
Svs_Crazy_58
16.07.2008, 12:05
1.Deniz Baykal
2.Ahmet Türk
3.Dogu Perincek
4.Cem Uzan
5.Murat Karayılan
Tayyip zamanın da EBELER BAŞHEKİM İMAMLAR YÜKSEK MEVKİLERDE YÖNETİCİ OLDU.......YÖK E DARBE VURDU.....son inci.....ŞU:İLAHİYAT FAKÜLTELERİNDE KONTEJYAN 10 KAT ARTMIŞ........%1000 ...DİĞER BÖLÜMLERDE % 10-25 CİVARI.....hani diyo ya alevilere haklar verilecekti nerde...içerenköy cemevi temel atıp bırakıldı....o halde kalakaldı... nerde kadir topbaş...nerde tayyip....ANCAK KENDİ İNSANLARINI KOLLayıp zengin etti
Çoktaaan konu dışına çıkılmış her zamanki gibi. Öğretemedik!
Konu kilitli bir süreliğine.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.