PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ŞOK İDDAA!


Abdurrahman 58
26.05.2008, 09:43
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])


4 Eylül barajından Sivas'ın yarısı geçen yıldan itibaren, su kullanıyor. BBP Sivas merkez ilçe teşkilatına göre içme suyu ile ilgili görüntüler tam bir felaketin habercisi, Hatta köy sakinleri içtiğimiz su ile ilgili dahada vahim açıklamalar yapıyorlar. İŞTE ŞOK İDDİALAR



Kolluca köylüleri yetkililerin devreye girmesini talep ederek içme suyunun sağlıklı olmamdığını, bu soruna bir çözüm bulunmasını istemişler. Köylüler geçen yıl Belediyeden bir ekip geldiğini ve baraja karışan atık suyun sorun olmayacağını belirtmişler.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

BBP Merkez ilçe yöneticilerimizin köy ziyaretlerinde karşılaştıkları manzara gerçekten içler acısı bir fotoğrafı sergiliyordu. Köyde yapılan inceleme ve araştırmalarımıza göre; köylüler diyor ki "devletin bu köye sahip çıkması lazım bu barajdan içilen sudaki tatsızlık bizim köyün atıkları yazıktır günahtır" şeklinde serzenişte bulunuyorlar, kendi çocuklarının ve akrabalarının da Sivas'ta oturduğunu söyleyen ve bu durumdan rahatsız olduklarını dile getiren köylüler yetkililerin köyde herhangi bir çalışma yapmadıklarını 50 yıldır yaşanan baraj sorunu yüzünden köylerine tek bir çivi çakmadıklarını belirterek "artık bıktık bizi 43 yıldır oyalıyorlar bir gün diyorlar ki köyü boşaltın, diğer gün yok boşaltmayın, ne oluyor anlamadık, artık bu köye baksınlar".

Kolluca köyü sakinleri "Sivaslıların içtikleri sularda lağım atıkları var, atıklar küçük bir arıtma tesisi veya alt yapı çalışması yapılarak başka bir yere akıtalabilir" şeklinde konuşuyorlar.
BBP Merkez İlçe yöneticileri köyde ve çevresinde küçük çaplı bir araştırma yaparak, Köyün atıklarının baraja birleştiği yerin tam bir pislik yuvası olduğunu tespit ettiler. Kolluca köyünün alt kısmında bulunan su birikintisinde örümcekler kurbağalar ve kanalizasyon atıklarının göze çarpması hem bizleri hem de köylüleri utandırdı. Yaşanan bu duruma yetkililerin ne cevap vereceği bilinmez ama her ne kadar arıtma ve gerekli işlemlerin ardından şehre dağıtılan baraj suyuna göz göre göre bir köyün kanalizasyonunun karışması kamuoyunda çok tartışılacağa benziyor.

KAYNAK:[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]*******.com

berat.demir
26.05.2008, 09:47
serrkan bu haber için sana tşk. ederiz. belediye bir an önce tedbir alsın. hemşerilerimizin sağlığı bu kadar ucuz mu

Abdurrahman 58
26.05.2008, 10:10
beyler bu haberi es geçmeyelim lütfen.su bu başka bişey değil...

yiğidoturan
26.05.2008, 12:32
sivas daki arkadaşların bu konuyu gündeme getirip basın yoluyla da olsa ilgililere duyurmaları ve tebdir alınmasını sağlamaları gerekir haydi sivas bu sudan herkes içiyor İllaki aksaraydaki gibi millet hastahaneleremi düşsün

altuntas58
26.05.2008, 13:09
BU SU BAŞKA BİR ŞEYE BENZEMEZ YETKİLİLERİ GÖREVE CAĞIRIYORUM

Abdurrahman 58
26.05.2008, 15:35
BU SU BAŞKA BİR ŞEYE BENZEMEZ YETKİLİLERİ GÖREVE CAĞIRIYORUM

katılıyorum abicim.insan sağlığı bu kadar ucuz olamaz!!!!

Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:07
hala birilerinden açıklama gelmedi.üstü örtülmeye çalışılıyor bu iddanın