PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sivas tren araları


ekremakkuş
05.06.2008, 10:55
bence sivas trenleri yol degişimi sık yapılmalıdır arkadaşlar benim kardeşim seço da düşgün terne düşkün:)

SONMEZ
05.06.2008, 12:25
Ekrem kardeş,
böylesine detaylı araştırmaların ve gayet net açıklayıcı ve bilgilendirici
konuları bizlerle paylaştığın için ne kadar teşekkür etsek azdır...!
Doyumsuz yazılarını defalarca bıkmadan okumaktan zevk aldım.

Bu uzun, detaylı ve berrak yazın beni mestetti.

Arif Coşkun
05.06.2008, 13:05
Ekrem kardeş,
böylesine detaylı araştırmaların ve gayet net açıklayıcı ve bilgilendirici
konuları bizlerle paylaştığın için ne kadar teşekkür etsek azdır...!
Doyumsuz yazılarını defalarca bıkmadan okumaktan zevk aldım.

Bu uzun, detaylı ve berrak yazın beni mestetti.


Valla Mustafa gardaşım bende bu konuyu ilk okuduğumda, dakikalarca,arkadaş ne demek istemiş diye düşündüm, bir matematik problemi gibi çözmeye çalıştım ancak bir çözüme varamadım,
Bu konuyu sen anlamış gbisin.Merakı bağışlada, şimdi bu yazıda ne istenmiş, ne olmuş:) Yoksa gideceğimiz yolcluktamı anlatırsın, offf 4 Eylülede çok var,en
iyisi şimdi olsun;)

altuntas58
05.06.2008, 13:06
bence sivas trenleri yol degişimi sık yapılmalıdır arkadaşlar benim kardeşim seço da düşgün terne düşkün:)

Gercekten çok manidar bir yazı dizisi tebrikler ekremciğim

yakamozz
15.08.2008, 18:32
bence sivas trenleri yol degişimi sık yapılmalıdır arkadaşlar benim kardeşim seço da düşgün terne düşkün:)

abi harbiden bu söylediğin cümlenin türkçe meali nedir acaba:confused::)

takip5855
23.12.2008, 14:39
Kardeşim Ekrem bende senin gibi Sivas,lıyım sivas sevdalısıyım gurbette yaşamını sürdürenlerdenim bunun yanında birde Demiryolcuyum
Kim istemez Ankara Sivas arası 2 saate kadar düşmesini
Ben izmir,deyim İzmir Sivas arsı 7 saat dahi olsa devamlı trenle gelir gideriz
inan otobüse binme olduğu için yazları gelmek dahi istemiyorum zor geliyor 15 saat yol geliyorsun çok zor

ahmet kaya 58
16.06.2010, 16:56
Ankara - Sivas arasındaki 4 Eylül ekspresinin seferden kaldırılmasını doğru buluyor musunuz? Doğu veya Güney ekspres seferlerinin rötarları insanları çıldırtmıyor mu?
Hani hızlı tren çalışmalarını beklerken eldeki trenin durumu, DİMYAT'a prince giderken evdeki bulgurdan olmak hesabına döndük gibi geliyor bana. Bu konuda fikri olan lütfen açıklasın.

Salim58
17.06.2010, 11:59
Seval Ocak - TCDD Genel Müdürlüğü, Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars demiryolu projesinin yatırım programına alınabilmesi ve yapım çalışmalarına bu yıl başlanması için Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı'na başvurmaya hazırlanıyor.

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, TCDD, projede ilk etapta Sivas-Erzincan-Erzurum hattının inşaatına başlayacak.

Sivas-Erzincan, Erzincan-Erzurum ve Erzurum-Kars olmak üzere 3 bölüm halinde fizibilite ve uygulama projeleri hazırlanan hattın, yaklaşık 710 kilometre uzunluğunda ve yüksek standartlı demiryolundan oluşması ve öncelikle Sivas-Erzincan-Erzurum kesiminin inşa edilmesi hedefleniyor.

Öte yandan tespit çalışmalarına göre, TCDD Genel Müdürlüğünün özellikle Sivas-Erzincan arasında proje değişikliğine ve güzergah çalışmasına gerek duyabileceği de öngörülüyor.

Finansman kaynağı henüz belirlenemezken, Kurumun, projeyi öz kaynaklarıyla veya kredi temin ederek gerçekleştirmeyi planladığı belirtiliyor.

- SİVAS-Kars ARASI 5 SAATE İNECEK-

Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars demiryolu projesinin, Ankara?İstanbul hızlı demiryolu hattı, Halkalı-Bulgaristan sınır yüksek standartlı demiryolu projesi, Ankara?Sivas yüksek standartlı demiryolu projesi ile Avrupa'yı Türkiye üzerinden Kafkaslar ve Orta Asya'ya bağlayacak Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projeleriyle bütünlük sağlanarak Türkiye üzerinden Avrupa?Kafkasya?Orta Asya doğrultusunda yüksek standartlı bir demiryolu güzergahı oluşturması amaçlanıyor.

Fizibilite ve etüt-proje çalışmaları yapılan ve yüzde 70'lik bölümünde saatte 250 kilometre hız yapılabilecek Sivas-Kars hattında, seyahat süresi 5 saate inecek.

Mayıs 2006'ta teknik ve Mali teklifleri alınan Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars Demiryolu Projesi'nin birinci kısmını oluşturan Sivas-Erzincan Demiryolu Projesi etüd-proje ve mühendislik hizmetleri ihalesinde Altınok ve Enet ortak girişimi, ikinci kısmı oluşturan Erzincan-Erzurum ve üçüncü kısmı oluşturan Erzurum-Kars ihalelerinde ise Eser Müşavirlik ile Haziran 2006'da sözleşmeler imzalanmıştı.

(SVL-SK) - ERZURUM (Anadolu Ajansı)

oasis
13.10.2010, 21:58
Mavi tren için şehirde bir imza kampanyası ve devamında protesto mitingi yapılsaydı, bu hakkımızı geri alırdık.Bir de kesinlikle günde 1 kez sivas- kayseri arasında git-gel yapan tren seferi olmalı, yıllardır uzun yolculuklar yapan birisi olarak gözlemlediğim sivas'ta özellikle kayseri-sivas hattı tamamen tekelleşmiş durumda, bunun önüne geçebilmek için tcdd nin bu hat'ta tren seferi düzenlemesi elzem dir.

Sivas halkı çok kayıtsız davranıyor, gemisini kurtaran kaptan misali...

şöyle topluma önder olabilecek bir şahsiyet ne yazık ki yok. yakın geçmişimizdeki katledilen bu mekanın, yeni hali arasındaki yorumlarınızı bekliyorum..

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

aysima58
14.10.2010, 01:35
yteni hali içler acısı ve berbat şu üstteki eski güzelliğe ve estetiğe bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız yemiin ederim duygularıma engel olamıyorum ve çok özlüyorum bu güzel resim diyim artık.

AĞAOĞULLARI
14.10.2010, 11:28
Türkçeden uzak anlamsız bir cümle kurulmuş tecümesi yapılmalı.Duygu ve düşüncelerini ifade edememiş 14/10/2010.