PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kehanet - Fal


seva
05.06.2008, 16:19
KEHANET-FAL

Kehanet : Gaibden haber vermek. Falcılık. Kâhinlik etmek. (İlâhi ihbârât-ı gaybiyyeye istinad etmeden, gaybdan haber vermek ve falcılık ve kâhinlik etmek dinen kat’iyyetle haramdır.)

Gayb hakkındaki Kurandaki ayetler ve düşündürdükleri

19-Meryem suresi
77- Şimdi âyetlerimizi inkâr eden ve "Elbette bana mal ve evlat verilecektir." diyen adamı gördün mü?

78- O (kâfir), gaybı mı bildi? Yoksa Rahmân (olan Allah) katından bir söz mü aldı?


27-Neml suresi
65- De ki: Göklerde ve yerde Allah’tan başka kimse gaybı bilmez. Ne zaman diriltileceklerini de bilmezler.

11-Hud suresi
31- Ben size "Allah’ın hazineleri benim yanımdadır." demiyorum ki.ben GAYBI bilmem. Ben size "Ben bir meleğim." de demiyorum. O sizin kendinize göre, hor gördükleriniz hakkında "Allah onlara hiçbir hayır vermez." de demiyorum. Onların içlerindeki niyeti, en iyi Allah bilir. (Bu söylediklerimin aksini iddia etseydim) asıl o zaman zalimlerden olurdum.

6-Enam suresi
50- De ki: "Size Allah’ın hazineleri benim yanımdadır, demiyorum. Gaybı da bilmiyorum. Ve size, ben bir meleğim de demiyorum. Ben sadece bana vahyolunana uyuyorum." De ki: "Kör ile gören bir olur mu? Hiç düşünmez misiniz?"

59- Gaybın anahtarları O’nun katındadır, onları O’ndan başkası bilmez, karada ve denizde olanları O bilir ve bir yaprak düşmez ki, onu O bilmesin; ne toprağın karanlıklarında bir tane, ne de kuru ve yaş hiçbir şey yoktur ki, o herşeyi açıklayan Kitap’ta bulunmasın.

34-Sebe suresi
14- Ne zaman ki Süleyman’a ölümü hükmettik, cinlere onun ölümünü sezdiren olmadı. Yalnız bir güve böceği yere dayandığı asâsını yiyordu. Bu sebeple Süleyman yere yıkılınca ortaya çıktı ki, cinler eğer gaybı bilir olsalar

o zilletli azab içinde bekleyip durmazlardı.


18-Kehf suresi
26- De ki: "Onların ne kadar kaldıklarını Allah daha iyi bilir." Göklerin ve yerin gaybı O’na aittir. O ne güzel görendir! O ne mükemmel işitendir! Onların, O’ndan başka bir yardımcısı yoktur. O, kendi hükümranlığına kimseyi ortak etmez.

5-Maide suresi
109- Allah, Resulleri topladığı gün:" Size ne cevap verildi? "der. "Bizim bilgimiz yok" derler, "gizlileri bilen yalnız sensin, sen!".

18-Kehf suresi
39- "Kendi bağına girdiğin zaman: "Bu Allah’dandır, benim kuvvetimle değil, Allah’ın kuvveti ile olmuştur, deseydin ya! Her ne kadar beni, malca ve evlatça kendinden az görüyorsan da."

44- İşte burada yardım, yalnız hak olan Allah’a aittir. O’nun verdiği mükâfat da daha hayırlıdır, netice de daha hayırlıdır.

Bana düşündürdükleri
<<BEN>> araya katılarak yapılan her söz ve iş kişiyi felakete sürükler.
<<Ben kazandım>>
<<Ben bilirim>>
<<Ben yaptım>> vb vb vb

Kehanet-fal da <<Ben bilirim>> fikri ile hareket edilir ve araya cinlerde sokulmuşsa <<cinler bilir>> tuzağına düşülür.

Cinler geleceği bilmezler.Biliyor olsalardı nice cinci hoca piyango zengini olurlardı.

Kehanet-fal da <<olacak>>, ><olmayacak>> gibi kesin hükümler kişiyi felakete sürükler.Yarın ne olacağını Allah bilir.
22 mayıs 2008
UĞUR ÖZALTIN