PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 bardak kolanın vücudumuza etkisi

kronik
07.06.2008, 02:27
BİR BARDAK KOLA'NIN VÜCUDUMUZA ETKİSİ Kolayı çoğumuz severiz. Peki, kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur? İşte cevabı…

Prof. Dr. Ayşe Akın Cosmotürk'e bir bardak Kola içtikten sonra vücudumuzda meydana gelen sürecin 'SAĞLIĞIMIZA ETKİLERİNİ' anlattı...

İlk 10 dakika:

10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika:

Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insulin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.

40 dakika:

Kafein emilimi tamamlanır. Göz Bebekleriniz büyür, kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika:

Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika:

Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi)

Serd@r
07.06.2008, 03:55
Maalesef zararı biline biline tüketiliyor kola.
Paylaşım için sağol!

_DuMaN_58
07.06.2008, 05:44
İnsanların da kafaları karıştı, yararlı mı zararlı mı?

arikarinkuchi
07.06.2008, 07:42
kola çok zararlı ama içmeden de olmuyor ki :)
zararı görmek için bir kutu kola içine bir parça et parçası atıp ona bakmıştık ve et çok acayip şekil almıştıı
bizim içimizde bu şekle dönüyor ama hala içiyoruz
elimizde de değil yani benim değil sizi bilemem

Kaptan-58
10.06.2008, 16:07
abicim varmı ayran gibisii....

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

izmirliyigido
10.06.2008, 16:16
Gelin hep birleikte şu Kola sektörünü çökertelim. Elimizden geldiğince Kola'yı kötüleyelim, milli içeceğimiz Ayran'ı sevdirme kampanyası yapalım.

.

kronik
26.06.2008, 22:12
VE COCA COLA FİRMASININ REKLAM RESMİ

COCA COLA'NIN DEĞİŞİK YAHUDİ BÖLGELERİNDEKİ REKLAMI:....
Üstteki yazının tercümesi: (Were moving to a new location !!! = Artik yeni yerimize tasiniyoruz !!!)
Alttaki yazının tercümesi:'COCA COLA İÇ, ISRAEL'E DESTEK OL !!!!!'''
Biliyormuydunuz ?
Firma karının % 50 sini İsrail Ordusuna aktarıldığını...
Dünyada en çok coca cola sevenlerin müslümanlar olduğunu
Belçika da Sağlık Bakanı Luc Van Den Bossche'nin Coca-cola 'nın
şişe veya kutulardaki tüm ürünlerinin piyasadan çekilmesini emrettiğini...
Ve Bakanlığın, Coca-Cola ürünlerini içen kişilerde ciddi zehirlenmeler görüldüğünü belirterek, Coca-Cola' nın
içinde kandaki alyuvarların erimesine neden ve kansızlığa yol açan 'hemolyse' maddesinin bulunduğunu açıkladığını...
YİNE AYNI NEDENLERDEN DOLAYI HİNDİSTANDA TAAMEN ,LETONYADA İSE OKULLARDA VE ÇOCUKLARA SATILMASININ YASAKLANDIĞINI...

hepimiz biliyoruz kolanın zararlarını
peki coca cola alarak filistinlilerin öldürülmelerine yardım ettiğinizi bilyor musunuz?
onların kafasına doğrultulan silahları sizin aldığınızı?
bir nevi bunu bilrek ve almaya devam ederek katil olduğunuzu?
sağlık konusunda yenemiyoruz diyelim kola isteğimizi
peki bir insanın ölümünü sağladığınızı bilerek kesemez misiniz almayı?
arkdşlar lütfen duyarlı olalım
Onların en güçlü silahı olan coca coladan almayalım

58memo
26.06.2008, 22:29
Afedersiniz bu coca cola firmasi tam gavat. Birakin su coca-colayi bende icmiyprum. icecekseniz ya cola turka yada güzel ayranlarimizdan icelim arkadaslar. Yine yazdigim kelimeden özür diliyorum ama hak ediyorlar.

kronik
27.06.2008, 13:01

Kaptan-58
27.06.2008, 13:03
çok şükür kola içmiyorum artık varsa yoksaa....

AYRANNN.....

gürün_güzeli
27.06.2008, 13:06
en süper içecek SU...başka tanımam.......

arikarinkuchi
27.06.2008, 13:11
bu devirde kola içmeyenmi var yaa

Kaptan-58
27.06.2008, 13:12

VALLA GARDAŞ ÇEVREMDE DİKKAT EDİYORUM HEMDE HİÇ BEKLEMEDİĞİM KADAR KOLA İÇMEYİ BIRAKAN VAR.. NE MUTLUKİ BENDE İÇMİYORUM :)

gürün_güzeli
27.06.2008, 13:13
evet ben içmem :) ..........................

kronik
27.06.2008, 13:14
artık bizde içmiyoruz içirmiyoruz

gürün_güzeli
27.06.2008, 13:17
çok iyi yapıosun ablacım..hele şu cochienal mıydı neydi o böcek türünden sonra iice koladan soğuduk resmen..

kronik
27.06.2008, 13:19
bende hadi o neyse bi bakıma da farelerin preslenmesi falan kolayı görünce aklıma hemen o geliyor ığğğğğğğğğğğğğğğğğğ

gürün_güzeli
27.06.2008, 13:20
ıyy hala içiolar ya inanmıorum böööö

EyüphanAydın
30.11.2008, 11:21
Kolayı çoğumuz düşünmeden tüketiyoruz. Peki kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur?

Prof. Dr. Ayşe Akın bir bardak Kola içtikten sonra vücudumuzda meydana gelen sürecin sağlığımıza etkilerini anlattı.

İlk 10 dakika:

10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker
miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika:

Kan şekerinizde ani bir yükselme olur yüksek miktarda insulin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.

40 dakika:

Kafein emilimi tamamlanır. Göz Bebekleriniz büyür kan basıncınız
yükselir karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar.
Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika:

Beyninizde dopamin salgısı artar.Bu tıpkı oooooin vücuta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika:

Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da
vücutta depolanmış kalsiyum magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi)

yetkin500
29.12.2008, 15:43
coca colayı her gun icen bi insan olarak boyle seyler hissetmiyorum. bence artık soylenecek sey bulunamadığından sacmaladıkca sacmalanıyo!

Melankolia
29.12.2008, 15:47
Kolanın içindekı malzemeler temizlik ürünlerinde kullanılıyormus dıye duydum...

yetkin500
12.01.2009, 10:51
Kolanın içindekı malzemeler temizlik ürünlerinde kullanılıyormus dıye duydum...

arkadasım gıda guvenligi derneginin boyle sehir efsaneleriyle ilgili acıklamaları var. bi bak istersen [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Arif Coşkun
12.01.2009, 11:16
arkadasım gıda guvenligi derneginin boyle sehir efsaneleriyle ilgili acıklamaları var. bi bak istersen [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Bunu bilmemiz iyi oldu,
Bazı rakip kuruluşlar böyle buna benzer dedikodu içeren söylemler yayıp karalama kampanyası yapabiliyor.
Böyle sağlıklı bir kaynaktan öğrenmek inandırıcılık adına önemliydi.
Paylaşım için teşekkürler.

.

feraha
12.01.2009, 11:21
içindekileri bilmem ama yani kerkes bişey sölüyor
bence koladaki asitin mideye verdiği zarar yeterli...

Arif Coşkun
12.01.2009, 11:25
Asit içeriği zaten yazıyor ve bu mideye de zararlı olduğu muhakkak en iyisi asitli içeceklerden uzak durmak hatta midesi çok hassas olanlar kesinlikle daha çok dikkat etmeli.

.

yetkin500
13.01.2009, 10:08
asit konusunda sonucta coca colada da diger her bişeyden fazla asit olduğunu zannetmiyorum, sonucta midenizi rahatlatmak icin soda içip duruyosanız coca colanın içindeki asite bence kimse laf etmemeli. midemiz bundan çok daha fazla asit salgılıyo

yerliturkuaz
25.01.2009, 18:52

gezgin_58
25.01.2009, 19:31
valla ne olursa olsun benim icin fark etmiyo ben iciyorum ey colayi hakkinda yorum yapan site sakinleri hangimiz icmedik

sivassporlukiz
25.01.2009, 19:49
valla bende icmiyoruummm.oh cok mutluyum böyle :D :D

ramazan_d
25.01.2009, 19:57
içenlere zehir zıkkım içsin vebaliiiii boynunaaaa

ramazan_d
25.01.2009, 20:02
arkadaşlar amerikalı bir iş adamı diyorkiiii şu çılgın türklerin hangi huyunu seviyorum diyor şu sözle türkler bir olay olur ve 1 yıl geçmeden çok çabuk unuturlar diyor ..... geçenlerde star tv vali dizisi vardı şimdiiii vali fliminde izledim sizde izleyin lütfen [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] bağlanbize.com ücretsiz izleyin lütfennnn