PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Said Nursi kertenkele katilini ne yaptı


seva
21.06.2008, 10:44
Said Nursi, insanlar kadar hayvanlara karşı da merhametli idi. '7 kertenkele öldürmek bir hac sevabı' düşüncesiyle bir kertenkele öldüren öğrencisine bakın ne yaptı? Bediüzzaman ve 7 kertenkeleye hac sevabı

Bediüzzaman Said Nursi, insanlara olduğu kadar hayvanlara da merhametli idi. Hayvanlara karşı yapılan kötü muameleyi affetmezdi. Bir kertenkele olayı var ki bu yaklaşımını net bir şekilde ortaya koyuyor.

Bediüzzaman Said Nursi, 1922-1923 yıllarında 10 ay kadar Ankara’da kaldı. Ne var ki yöneticilerin dine karşı lakaytlığını gördükten sonra umduğunu bulamadı ve Van’a gitti. Van’da kendini bütünüyle dini ilimlere ve ibadete verdi.

Bediüzzaman, insanlara olduğu kadar hayvanlara da son derece merhametli idi. Öğrencilerinin hayvanlara karşı olumsuz tavırlarını gördüğünde ya da duyduğunda çok üzülürdü ve onları ikaz ederdi.

Öğrencilerinden birisi bir gün bir kertenkele görür ve…. Gelin gerisini Molla Resul’den dinleyelim:

“Üstad, bir gün bize ‘Ben tesbihat ve dua ile meşgul olacağım’. Siz gidin biraz gezin” demişti.

Bu gezinti sırasında bir taşın üstünde bir kertenkeleyi vurup öldürmüştüm. Dönüşte Üstad, ne yaptığımızı, nerelere gittiğimizi sordu. Ben de gezdiğimiz yerleri anlattım. Sonra da bir kertenkeleyi öldürdüğümü söyleyince Üstad çok üzüldü. Bana dönerek,

“Evini harap etmişsin” dedi.

Ben de “Bizde 7 kertenkele öldürenin bir hac sevabı kazanacağını söylerler” dedim.

Bu defa Üstad, “Otur da konuşalım, kim haklı, kim haksız?”

“O hayvan sana saldırdı mı?”

“Hayır”

“Elinden bir şeyini aldı mı?”

“Hayır”

“O hayvanın rızkını sen mi veriyorsun?”

“Hayır”

“Senin mülkünde mi, arazinde mi geziyordu?”

“Hayır”

“O hayvanı sen mi yarattın?”

“Hayır”

“Bu hayvanların niçin yaratıldığını biliyor musun?”

“Hayır”

Bu hayvanı yaratan Allah, senin öldürmen için mi yarattı? Sana kim öldür dedi? Bu hayvanların yaratılışında binlerce fayda ve hikmet var. Onu öldürmekle hata etmişsin.”

58memo
21.06.2008, 10:52
Paylasim icin tsk ederim, cok güzel anlatmisin eline saglik abla. :D

sonbahar5803
21.06.2008, 11:31
Her canlının bir yaratılış amacı var şüphesiz.

Ama zamanında çok karınca öldürdüm, [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] yemeklerimin içine giriyorlardı. Hatta buzdolabına bile.

kasparix
21.06.2008, 12:06
Hayvan hakları savunucuları ,hümanistler,,,, gelin birde islamın perspektifinden bakın sizinde savunucusu olduğunuz mevzulardaki harukulade incelikleri sevgiyi muhabbeti birde bu bakış acısıyla düşünelim..sevgiyi merhameti kainat kitabından kainatın Efendisinden ve onları rehber edinerek yorumlarda bulunmuş gelmiş geçmiş ve yasamakta olan ancak eserleri ile hala canlı kalan büyüklerimizin hepsinin dahası eserlerinin konusunun özü olan islamın inanmışlığın bu yönünü bu değerler zaviyesinden bir tasavvur edelim.ki bir misal vereyim saadet asrında Efendimizin yanına gelen bir grup müslüman gelirken çekirgelri öldürdük Ya Resulallah bunun kefareti nedir diorlardı onlara bu inceliği veren ne idi acaba inanmışlık ve adanmışlık mıydı acaba?kendimize bi sorgulayım sizlere hayvanseverler bu kadar incemiyiz acaba yoksa içimizdeki köpek kedi kuş sevgisinden dolayı mı hassasız ? .yaradılanı severiz yaradandan ötürü diyen bir milletinde nesliyiz ayriyeten... sevginin ve merhametin sevmeye ve sevilmeye merhamet etmeye ve merhamet gösterilmeye bizi layık gören rabbimize şükür...bu paylaşmlarınızdan dolayı çok tşkkler ince bir mevzuya değinmişiniz...

seva
21.06.2008, 19:13
Her canlının bir yaratılış amacı var şüphesiz.

Ama zamanında çok karınca öldürdüm, [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] yemeklerimin içine giriyorlardı. Hatta buzdolabına bile. bunu bende yapardım çok küçükken :mad:

HaYLaZ
21.06.2008, 19:32
Paylasım İcin Cok Saolasın Ablam..
Herseyi Cok Güzel Anlatmıssın..
Emegne Saglık..