PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET TÖRENİ


haythuyt
22.06.2008, 08:13
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 26.jpg

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır, ''Üniversite eğitim sistemimizin hedefi, gençlerimizi yeni dönemin koşulları içinde başarılı kılacak biçimde yetiştirmek ve ülkemizin her yaştan insan kaynağını geliştirmek şeklinde olmalıdır'' dedi.Cumhuriyet Üniversitesi'nin 2007-2008 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, üniversite yerleşkesindeki Cumhuriyet Stadı'nda yapıldı.Mehmet Bakır, törende yaptığı konuşmada, üniversitelerinin, 1974 yılında kurulmuş, 34 yıllık deneyimi olan kurum olduğunu söyledi.Bilgi ve iletişim teknolojisinin, ülkelerin sürdürülebilir büyümeyi sağlamasında ve halkının refah düzeyinin yükseltilmesinde gittikçe daha önemli bir rol oynamaya başladığını ifade eden Bakır, ''Ülkelerin rekabet gücü, ulusal aktörlerin teknolojiye hazırlıklı olma derecesine bağlıdır. Bilgi ve iletişim teknolojilerine hazırlıklı olma ve bunları kullanma yeteneği gelişmekte olan ülkelerin az gelişmişlik çemberini kırabilmeleri için kritik bir önem taşımaktadır'' diye konuştu.


''Ulu Önder Atatürk'ün akıl ve bilimi rehber edinen ilkeler üzerine kurduğu cumhuriyetimizin bu önemli kurumlarında, araştırma, bilgiye ulaşma, düşünme, soru sorma, tartışma ve eleştirme ortamının yaratılması hedeflenmiştir. Her alanda toplumun sorunlarına çözüm arayan ve geleceğimizin şekillenmesine yön veren kurumlarımızın başında gelen cumhuriyet üniversitelerinin, ülkemizin bugün içinde bulunduğu önemli sorunların çözümünde üstlendiği görevi yerine getireceğinden asla kuşkumuz yoktur.''Öğrencilere de seslenen Bakır, ''Ülkemiz, içinde bulunduğu bu zor ve sıkıntılı günleri ancak aydın kişiliğiniz ve yetenekli ellerinizle aşacaktır. Tek ve biricik gücümüz, umudumuz sizlersiniz'' dedi.Sivas Vali Vekili Zafer Ataman da, ''Herbiriniz bizler için değerli ve önemlisiniz. Bu ülke sizlerden çok şeyler bekliyor. Sizler azminiz ve cesaretinizle, inancınızla, aklınızla bizlerin umutlarını daha da büyüteceksiniz'' diye konuştu.Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise öğrencilerden kendilerine güvenmelerini isteyerek, ''Bizler birer fert olarak eğer kendimizi iyi yönetebilirsek, emin olun bu ülkeye sunacağımız çok güzel hizmetler vardır'' dedi.Konuşmaların ardından önlisans, lisans ve doktora alanlarında dereceye girenlere diplomaları ve hediyeleri verildi. Fen-edebiyat fakültesi birincisi Mehtap Bolat da öğrenciler adına bir konuşma yaptı.Yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından programın sonunda mezuniyet andı içen öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini yaşadılar.Bu arada bir süre önce merdivenden düşerek ayak parmağını kırdığı öğrenilen optisyenlik bölümü öğrencisi Elif Aksakal, alçılı ayağıyla törene katıldı. Bölümü birincilikle tamamladığı öğrenilen Aksakal'a, yürürken arkadaşları yardımcı oldu.
Güzel sanatlar fakültesi birincisi Muharrem Aykul ise diplomasını ve hediyesini fakültenin dekanı Prof. Dr. İlknur Okatan'ın elinden, kucağında 2 yaşındaki çocuğu Yağız Can Aykul ile birlikte aldı.

haythuyt
22.06.2008, 08:34
darısı dıger unıversıte ogrencılerımıze ınsallah

gürün_güzeli
22.06.2008, 09:29
sanırım 30 haziranda olcak bu tören..abimin de var mezuniyeti inş........................... .....