Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektiriğe yüzde 21 zam geliyor
umit_koc
26.06.2008, 16:59
Elektiriğe 1 Temmuz'dan itibaren yapılacak zam oranı belli oldu. Elektrik fiyatları 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 21 oranında zamlanacak.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine (TEDAŞ) bağlı 20 elektrik dağıtım şirketinin zam talebini onayladı.
Buna göre, 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 21, sanayide kullanılan elektriğe ise yüzde 22 oranında zam yapılacak.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bugünkü toplantısında elektrik dağıtım şirketlerinin 1 Temmuz 2008 tarihinden geçerli yeni tarife önerilerini değerlendirdi ve karara bağladı.
EPDK, Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş.'nin (TETAŞ) toptan elektriğe 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere toptan elektrik satışına yüzde 12,7 zam yapılmasına ilişkin tarife başvurusunu bu ayın başında onaylamıştı. TETAŞ'ın yeni tarifesi, TETAŞ'ın maliyetlerini artıran önemli unsurlar arasında yer alıyor.
Fiyatları geçen yıldan bu yana rekorlar kırarak yüklesen ve varil başına 136 dolardan işlem gören petrol, elektrik üretiminde büyük paya sahip doğal gaz fiyatlarının belirlenmesinde en önemli unsurlardan birini oluşturdu.
umit_koc
26.06.2008, 17:07
BİZ MAAŞLARIMIZA %10 BİLE ZAM ALAMAZKEN.
RESMİ ZAM YAPILIRKEN ÇOK RAKAT OLUYORLAR.
BİZE VERİRKEN ELLERİ TİTREYEN,
KENDİ ALIRKEN HEMEN KARAR VERİYOR.
ACEBA DÜŞÜNÜYORLARMI
BİZ BU HALKIN CEBİNE NEKADAR PARA KOYDUKKİ BUKADAR ALALIM.
HAYDİ ARKADAŞLAR.
ELALEM İLERİ GİDERKEN , Bİ GERİ KALALIM ELEKTRİK KULLANMAYALIM,
TELEVİZYON YERİNE PİLLİ RADYO, ÇAMAŞIRLAR DEREDE YIKANSIN LAMBALARI DA SÖKÜP GAZLAMBALARI KULLANALIM.... DEMEMİZİMİ BEKLİYORLAR.
NEDEMEK ARKADAŞLAR. 100 YTL BİR ELEKTİRİK PARASI ÖDEYEN TEMMUZDAN İTİBAREN 121 YTL ÖDEYECEK İNSAF DİYORUM EL İNSAFFF....
olur mu canım ekonomi gayet iyyidi..ne oldu kemal unaktan bey..elektiiğe zam yapamdık diye övünüyordunuz...toplu halde zam yaptınız değişen bişey olmadı..
yiğidoturan
26.06.2008, 18:41
ya piyasaya gelen zammı hükümetmi yapıyor ayıp ediyosunuz piyasa şartları gereği otomatik olarak yapılıyor mekanik değil anlayacağınız hep bu teknoloji yokmu herşeyi otomatiğe bağladı işte bu zamlarda otomatik hükümetin eli yoooookkkkk tabiii millet yerse
Pusula_58
26.06.2008, 19:24
Ya bunlar elektriği satmamışmışmışmıydı,satmamışmı şmıydı:D O kadar çok satılmışın içinde hatırlayamadım;)
Halktan korkmuyorlar Allahtan korksunlar bari.Emekliye,memura,işçiye % 3 zam yaparken, elektriğe % 21 zamı yaparken hiçmi vijdanları sızlamıyor.
Bunlarda kurtuluşu zamlarda buldular,konuşurken mangalda kül bırakmıyorlar.Ya zamların altında ezilen insanlar aş, ekmek, iş diye zaten inim inim inlerken birde zam salatası yapıp halkın önüne sunmak hangi akla hizmet.
Allah kurtarsın diyecek başka birşey yok.
olur mu canım ekonomi gayet iyyidi..ne oldu kemal unaktan bey..elektiiğe zam yapamdık diye övünüyordunuz...toplu halde zam yaptınız değişen bişey olmadı..
Dogru Söylüyorsun Kardesim..Kemal Unakıtan Elektirige Zam yapmaık Diyordu Ama..Simdi Toplu Zam Yaptı..
Elektriğe yılbaşındna bu yana 100 de41 zam yapılmış oalcak bu zamanlarla. Temmuz itibari ile Beyaz eşyalara ve dijital kamera ve benzeri ürünlerede 100 de 20 ÖTV eklenecekmiş.
İnsanlar ne almak isterse ona anında zam yapıyorlar.
Bu şekilde ülkeyi kim yönetemezki.
Allah sonumuzu hayır etsin :(
gürün_güzeli
27.06.2008, 09:28
Elektriğe yılbaşındna bu yana 100 de41 zam yapılmış oalcak bu zamanlarla. Temmuz itibari ile Beyaz eşyalara ve dijital kamera ve benzeri ürünlerede 100 de 20 ÖTV eklenecekmiş.
İnsanlar ne almak isterse ona anında zam yapıyorlar.
Bu şekilde ülkeyi kim yönetemezki.
Allah sonumuzu hayır etsin :(
evet ya sabah gelirken radyoda dinledim elektriğe olan zam % 21asgari ücrete olan zam ise sadece % 5 oranında...ne yapsın bu millet??
MaViRuMuZ
27.06.2008, 12:17
tayyip amca yapmaz ya caiz değil halktan haksız para almaz çarpılır sonra:P
zaten her zam geldiğinde böyle oluyor nedense 5 yılda bir zam geldi milletin ettğine bakın ne kadar şikayetçisiniz yaa.....
Pusula_58
30.06.2008, 16:47
zaten her zam geldiğinde böyle oluyor nedense 5 yılda bir zam geldi milletin ettğine bakın ne kadar şikayetçisiniz yaa.....
Ne yapsın gariban vatandaş,teşekkür telgraflarımı çeksin.Ocak ayında %25 temmuzda % 22 topla bakalım ne ediyor? İşçi,emekli, memur maaşlarına birde gelen zamma bak?
Senin bu tezine şu şekilde cevap vereyim bari hani derlerya "eden yaranır" aynen öyle, ya ben bunların kapatma davasıyla filan gitmelerini istemiyorum,inşallah kapatma çıkmaz ve yola devam ederler.
Ne yapsın gariban vatandaş,teşekkür telgraflarımı çeksin.Ocak ayında %25 temmuzda % 22 topla bakalım ne ediyor? İşçi,emekli, memur maaşlarına birde gelen zamma bak?
Senin bu tezine şu şekilde cevap vereyim bari hani derlerya "eden yaranır" aynen öyle, ya ben bunların kapatma davasıyla filan gitmelerini istemiyorum,inşallah kapatma çıkmaz ve yola devam ederler.
milet sabaha kadar otursun tv pc gecelere kadar uğraşsın bir torba fatura gelsin sonra hükümet suçlu olsun oh ne ala memleket Tasarruf ne için vardır işte bu yüzden ihtiyacınızdan fazla kulanmayın ihtiyacınızdan fazla harcamayın herşey siz insanların ellinde siz tasarruflu olunki ondan sonra böyle vır vır edin...
milet sabaha kadar otursun tv pc gecelere kadar uğraşsın bir torba fatura gelsin sonra hükümet suçlu olsun oh ne ala memleket Tasarruf ne için vardır işte bu yüzden ihtiyacınızdan fazla kulanmayın ihtiyacınızdan fazla harcamayın herşey siz insanların ellinde siz tasarruflu olunki ondan sonra böyle vır vır edin...
bana yüzde 5 zam ver sonra da gaza,elektiriğe,benzine,suya yüzde 20 zam yap..oh ne ala memleket...
bana yüzde 5 zam ver sonra da gaza,elektiriğe,benzine,suya yüzde 20 zam yap..oh ne ala memleket...
sizde harcamayın kardeş bilin kiymetini herşeyin...
5 yılda bir zam oldu diye hayattınızın sonumu...
sizde harcamayın kardeş bilin kiymetini herşeyin...
5 yılda bir zam oldu diye hayattınızın sonumu...
tamam ısınmayalım kışın donalım....
gaz lambaları altında oturalım...yemeği nefesimizin sıcaklığıyla pişirelim
banyo yapmayalım,bulaşık yıkamayalım,hertarafı pislik alsın...
bu kadar parlak fikiri hiç düşünemezdim..teşekürler..doğr u diyorsun..5 yılda sadce bir kere zam oldu..ne diyelim bu kadar kusur da olur !
30 ytllik faturamın 18 ytlsi kdv kdvinin ötv si,ötv nin çtv si,çtv nin bilmem ne v si...helal olsun devletime..!
tamam ısınmayalım kışın donalım....
gaz lambaları altında oturalım...yemeği nefesimizin sıcaklığıyla pişirelim
banyo yapmayalım,bulaşık yıkamayalım,hertarafı pislik alsın...
bu kadar parlak fikiri hiç düşünemezdim..teşekürler..doğr u diyorsun..5 yılda sadce bir kere zam oldu..ne diyelim bu kadar kusur da olur !
30 ytllik faturamın 18 ytlsi kdv kdvinin ötv si,ötv nin çtv si,çtv nin bilmem ne v si...helal olsun devletime..!
öyle yapanlar var parası olmayıpta bi ekmeğin kokusuna hasret olanlar var siz çıkmışıınız zamdam şikayetçisiniz. hami derlerya zengin daha çok zengin olmak için uğraşır fakir yine fakir kalır.
MaViRuMuZ
02.07.2008, 13:06
öyle yapanlar var parası olmayıpta bi ekmeğin kokusuna hasret olanlar var siz çıkmışıınız zamdam şikayetçisiniz. hami derlerya zengin daha çok zengin olmak için uğraşır fakir yine fakir kalır.
yazınızı okudumda galiba akpnin resmi sözcüsüsünüz yoksa bu adaletsizliği kimse savunamazdı yok tv kapatacakmışız yok pc kapatacakmışız akp yi kapatsak daha tasarruflu olmazmı:)
milletin cebindeki 3 kuruşa göz dikiyolar
belkide oğlunun GEMİCİKLERİ eskimiştir bu zamda onun zammıdır
FatihCan
02.07.2008, 13:15
Sanırım dünyada ki küresel krizden kimsenin haberi yok !!!
Birde şunu şöyle düşünün
dünyada küresel kriz...
Ülkede ise CHP - gibi baş belası, ulusalcılar gibi toplum mikropları varken bu ekonomi hala krizde değilse bence kutlamak lazım.....
Nasıl ki benzine gelen zamdan hükümet sorumlu değilse artık elektirikte aynı oldu....
bence bu zam gayet normal...
eleştirilerinizi lütfen ideolojik yapmayın biraz gerçekci olun
daha zengin olmak için uğraşmıyoruz daha fazla yoksulaşmamak için uğraşıyoruz...bu zamları alıp aç lanlara versinler kabulum...gider bilmem ne köyünün ne aşireitine bimem ne yaparlar...fatirh terime 250 milyar maaş verirler,kendi aaşlarını bilmem ne kadar artırılar,oğullarının şirketlerine tavan yaptırırlar...helal olsun dedim ya..
MaViRuMuZ
02.07.2008, 13:22
Sanırım dünyada ki küresel krizden kimsenin haberi yok !!!
Birde şunu şöyle düşünün
dünyada küresel kriz...
Ülkede ise CHP - gibi baş belası, ulusalcılar gibi toplum mikropları varken bu ekonomi hala krizde değilse bence kutlamak lazım.....
Nasıl ki benzine gelen zamdan hükümet sorumlu değilse artık elektirikte aynı oldu....
bence bu zam gayet normal...
eleştirilerinizi lütfen ideolojik yapmayın biraz gerçekci olun
ne zaman adam oluruz karşı görüşlü insanların düşüncelerine saygılı olduğumuz zaman dinini yaşamak isteyene yobaz demediyimiz zaman ülkesini bayrağını seven insanlara toplum mikropları demediğimiz zaman
küresel krizden yüzde 45 zamla etkilenen başka bir ülke gösterirmisin sevgili hemşerim
FatihCan
02.07.2008, 13:25
ne zaman adam oluruz karşı görüşlü insanların düşüncelerine saygılı olduğumuz zaman dinini yaşamak isteyene yobaz demediyimiz zaman ülkesini bayrağını seven insanlara toplum mikropları demediğimiz zaman
küresel krizden yüzde 45 zamla etkilenen başka bir ülke gösterirmisin sevgili hemşerim
neye %45 zam verilmiş ?
-----------------------------
MaViRuMuZ
02.07.2008, 13:30
neye %45 zam verilmiş ?
-----------------------------
biliyosunuz elektriğe ocaktada %20 küsür zam gelmişti bu ayda aynısı geldi
6 ayda yüzde 45e yakın zam oldu bence adaletsiz bir zam
FatihCan
02.07.2008, 13:36
biliyosunuz elektriğe ocaktada %20 küsür zam gelmişti bu ayda aynısı geldi
6 ayda yüzde 45e yakın zam oldu bence adaletsiz bir zam
Evet haksız bir zaman bunu kabul ediyorum...
Bizim gibi gelişmekte olan ''demokrasisi 3. sınıf olan ülkeler'' Ekonomik krizin eşiğinde
Ve bu ülkelerde ki eletirik fiyatları ile Türkiyede ki elektirik fiyatlarınıda karşılaştırmak lazım ki biz elektirik ithal eden bir ülkeyiz....
şlimdi nükleer enerjiye karşı çıkanlar acaba artık neyi savunacaklar
MaViRuMuZ
02.07.2008, 13:40
sadece elektrik olsa iyi dünyanın en pahalı yakıtlarınıda biz tüketiyoruz internetmiz japonyadan almanyadan bile pahalı kendi ülkemizde tatil yapamıyoruz pahalılıktan daha bir sürü şey tutarsız siyasetcilerin bir ürünü bu taa 1950lerden gelen şey
bize demir yumruk sağlam kişilikli adam gibi adam bir lider lazım ideolojisi olmayan sadece ülkesi için çalışan ülke insanlarının mutluluğu için
FatihCan
02.07.2008, 13:44
Demokrasisi zayıf olan ülkenin insanları buna mahkum bzlerde buna LAİK bir şekilde yaşıyoruz.......
yazınızı okudumda galiba akpnin resmi sözcüsüsünüz yoksa bu adaletsizliği kimse savunamazdı yok tv kapatacakmışız yok pc kapatacakmışız akp yi kapatsak daha tasarruflu olmazmı:)
milletin cebindeki 3 kuruşa göz dikiyolar
belkide oğlunun GEMİCİKLERİ eskimiştir bu zamda onun zammıdır
bakın ben kapattın dediğimi hatırlamıyorum bunlarin yaninda ekonominin iyilesmesi, saglik ve egitim sistemindeki reformlar vs. konulardaki AKP' nin basarili siyaseti halk nezdinde arti bir puan olmus olabilir mi? bunlardan pek bahsetmemissiniz.
Şu anda dünya ülkeleri dahil memleketi için bir şeyler yapmaya calışan sayılı liderlerden biri sayın erdogan.koşturuyor cabalıyor gayret ediyor.halkın % 90 nının istedigi huzur ortamı için cabalıyor buna mütakip her yaptıgını niyet okuyucular menfaatlarınamı dokunuyor nedendir bilinmez hep muhalefet ne yapacak işini bırakıp onlara laf yetiştirecek balolara partileremi katılacak bulmuşuz bizim için calışan bir başbakan öyle kolay bırakırmıyız sonuna kadar arkasındayız. işte sebeb kör degiliz
27 mayıs 1960 darbesinde Merhum Adnan Menderese büyük haksızlık yapıldı ve sonunda 3 tane demokrasi şehidi verdik.O zamanlar kalkımızı o kadar kandırdılarki kimse bu haksızlığa karşı çıkmadı ve ölümünden 25 sene sonra Suçsuluğu kanıtlandı ve anıt mezara alındı ama şimdi kimse bizi uyutamaz Tayyip Erdoğana yapılan büyük haksızlığığın soracağız.Menderesi Astıran ve Tayyip Erdoğana büyük haksızlık yaptıran zihniytten Allah bizi korusun
bence AK Partiye çok büyük haksızlıkta da bulunmuş. ya hükümet tarafından ülkeye yapılan hizmetler? Bu ülke cumhuriyet tarihinde görmediği hizmetleri gördü son 5 yılda. Allah aşkına biraz gerçekçi olalım ve haklıya hakkını teslim edelim. Ama görüyorum ki çok bakar körr insan var memlekette. Yada işlerine gelmiyor görmek. nasılsanız öyle yönetilirsiniz deniryo. bazen tüm bu hizmetlere layık olmadığımız düşünüyorum ve ürperiyorum
hizmet edebilme niyeti var eksiklere ve hatalara rağmen. kimse kafasını kuma gömmesin. hizmet etmekle, ülkenin nereye gittiğini önemsemeden ülkenin imkanlarını elinde bulundurmaya çalışanları ayırt edelim. Böyle yapanların bir projesi olmadığı gibi sırf kendileri olamıyorlar diye ülkenin geleceğini kaoslara sürükleyecek adımları attıklarını görün. bırakın artık bu zihiniyeteri
bu insanlara 8 yıl mecburi eğitimi çıkardıklarında hiç maddi destek vermediler yoksullara yardım etmediler bu hükümet şimdi herşeylerini karşılıyo çocuklar eğitilmeye başlandı sen sadece boş konuşuyoısunssk da ilaç kuyrukları beklerken insanlar ölüyodu şimdi insanlıklarını kazandılar padişahlık yönetiminden çıkmak üzereler ve insanlar bunun bilincinde artık ve eğitilen insanlar olarak yapılan herşeyi görüyolar sadece senin gibi kısıtlı bakanlar görmiyolar icraatleri
daha zengin olmak için uğraşmıyoruz daha fazla yoksulaşmamak için uğraşıyoruz...bu zamları alıp aç lanlara versinler kabulum...gider bilmem ne köyünün ne aşireitine bimem ne yaparlar...fatirh terime 250 milyar maaş verirler,kendi aaşlarını bilmem ne kadar artırılar,oğullarının şirketlerine tavan yaptırırlar...helal olsun dedim ya..
akp nin yaptıklarını hala görmediyseniz ben size ne deyim yazık..
Ertugrul
02.07.2008, 18:50
Elektiriğe yapılan üst üste zammın insafla, vicdanla, ekonomiyle v.s hiç alakası yok. Bu zammın hiç bir mantığı da yok. Zammın sebebi ekonomide yaşanan kötüye gidiş ki bunda ülke içinde ki iktidarların savaşının yanında dünya genelenide derinleşen krizinde etkisi var. Hükümet bir yandan pembe tablolar çiziyor, asgari ücrete, memura yaptığı zamda enflasyon oranını gözettiği söylüyor ve ardından elektiriğe %40'ı aşan zam yapıyor. Hiç samimi ve dürüst bir tavır değil. Elektirik,su,gıda,sağlık bunlar temel ihtiyaçlardır. Hükümetlerin kriz anında ilk zammı bunlara yapmaları anlamsızdır. Zammı savunan insanlarımız olması ise çok daha anlamsız bir olay. Hangi partili olursanız olun, millet olarak zammı savunmak çok saçma, bunun altında da ya ezilmişlik piskolojisi yatıyor yada tükürdüğümü yalamam gururu yatıyor. Vatandaş zammı savunur hale geldiyse Dengir beyinde dedediği gibi ortada travmatik bir toplum var demektir.
Yaa zamlardan bıktık diyor herkes ama ben anlamıyorum eskıden gunde bir zaman gelırdı hatta saat başı, bu hukumetde 5 sene boyunca hiç elektırıge zam gelmedı. Ama tabı bizleri zama alıştırsaydılar hergun zam yapsaydılar sesımız cıkmazdı. alışmışınız zamsız hayatta oh ne ala
Bu başlık bazılarına rahatsızlık veriyor değil mi???? Yıllarca zam yapılmadığının unutulması, unutturulması gerekli. Hep zam başlıkları olmalı. Herşeyin kötüye gittiği havası hakim olmalı.
burakörnek
10.07.2008, 18:43
zam zam zam zam zam bu ne yaaaaa bu nasıl bir millet yhaa??
cumhuriyet tarihinde ilk yılbaşından bu yana %60 zam hiç görülmemiş bişey
kasparix
10.07.2008, 22:51
BU NASIL YÖNETİM DESEK DAHA ANLAMLI KIMIŞ OLURUZ BURAK DEĞİL Mİ?
YOKSA NASILSANIZ ÖYLE YÖNETİLİRSİNİZİ DÜŞÜNEREK Mİ DEDİN ?
SEN GENEDE MİLLET DEME BU MİLLET NECİP Bİ MİLLET YÖNETİCİLERİMİZİN KABAHATİ DİYELİM OLUR MU?...İİ BEN DİYİM SENİNN YERİNE BU YÖNETİCİLERİN KABAHATİ.....
akifeker2
10.07.2008, 23:03
one laaaaaaa:S
- - - -- -- - - -- -- - -
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.