PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Belediyemiz Sivas'ımıza neler yapabilir?

alix_özdemir
03.07.2008, 14:51
Arkadaşlar bu başlıkta beelediyenin Sivas'a kazandırmasını istediğimiz projeleri sıralayabiliriz. Çokça isetenen projeleri de Belediyemize iletebiliriz. Ne kadar fikir o kadar güzellik olur bence. Her akıldan değişik ve güzel bir fikir çıkabilir. Örneğin şahsen ben belediyeden Atatürk Kapalı Spor Salonunu yıkmasını, yerini değerlendirmesini; Taşhan'ın arkasında otopark olan yere çevre düzenlemesi yapmasını, alış-vereiş merkezi yapılmasını teşvik etmesini ve destek vermesini isteyebilirim. Ayrıca belediye gelen talepleri değerlendiriyor. Bir kaç kez fikirlerimi iletmiştim ve ilgilenmişlerdi. Acaba başka neler yapılabilir görüşlerinizi merak ediyorum. Saygılarımla.

tayfun5883
03.07.2008, 15:04
1 otopark yapabilir şehrin belli bölgelerine
2 üniversite hattına dolmuş taksi için çalışma başlatabilir
3 yeni caddeler açabilir
4 yeni belediye binası yapabilir

LaEdri
03.07.2008, 15:13
-eski sanayi.....
-buğday pazarı..
-temizlikte hassas olunması...
-üniversite şehir arası hafif raylı sistemm....

alix_özdemir
03.07.2008, 15:30
Projeler arasından Belediye binasının yenilenmesi ve yerinin değerlendirilmesi, Üniversite-Şehir arası hafif raylı sistem yapılması, Buğday pazarının değerlendirilmesi ve şehrin muhtelif yerlerine alt geçitlerin yapılması projeleri gerçekten bir an önce halledilmesi gereken konular. Daha fazla proje olduğunda bunları belediyeye iletip bu sayfanın linkini vereceğim. Buradan istenen projelerin sayısını ve niteliğini daha iyi görebilirler.

alix_özdemir
07.07.2008, 11:29
Kimsenin yapılması istediği bir proje yok mu arkadaşlar?

doganay
19.07.2008, 11:25
Sivasa geldiğimde hayal ettiğim tek şey Sivas'ın girişinden çıkısına kadar olan yol güzergahında trafik lambalarına takılmadan şehirden çıkmak. Bu da iyibir yol çalışması (bat-çık) ile olur.

Saygılarımla

alix_özdemir
19.07.2008, 11:27
Bu konudaki duyarlılığın için teşekkürler Sayın Doğanay. Bu başlığıda bence önemsemeliyiz. Saygı ve dualarımla...

alix_özdemir
19.07.2008, 11:29
Bat-Çık olarak ilk hamle çevre yolunda, Emniyetin oraya yapılıyor. Bu proje hem trafik akışını düzene sokacak hem de burada çokça yaşanan kazaların önüne geçecek. İnşallah devamı gelir.

alix_özdemir
21.07.2008, 13:48
Vallahi kardeşim yapım aşamasında battı-çıktıya benzettim; ancak üst geçitte olabilir. Ancak trafiği rahatlatacak olması bakımından güzel.
Saygılarımla...

yakamozz
29.07.2008, 16:21
-Yaşlı,sakat,cocuk ve gençlere yönelik sosyal,bilimsel ve kültürel hizmetlerin artırılması.Bu konuda alış veriş merkezleri,rehabilitasyon hizmetleri,çocuk parkları vs gibi hizmetlerin yaygınlaştırılması..
-Valilik,Ticaret ve sanayi odaları ile diğer odalar,meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile çok iyi işbirliği içerisinde olunmalı yapılacak olan hizmetlerde bu tür kurum ve kuruluşların görüşleri dikkate alınmalı.
-Çevre konusunda optimum şekilde titizlik gösterilmeli.Şehir temizliğine ve yeşil alanlara önem verilmelidir.
-Herşeyden önce memleketini ve devletini seven bir kadronun işbaşında olması gerekir.

yakamozz
29.07.2008, 16:26
bu madde sadece belediyenin çalışmaları ile olmaz gibi ben aksu parkın karşısında oturuyorum. Vatandaşlarımız parkı çok bilinçsiz kullanıyor. Çekirdek kabuklarını yere sigara izmaritlerini ise suya atıyorlar. Yapılan çalışmalara vatandaşlar olarak bizde sahip çıkmalıyız

Tabiki öyle ama belediyenin sorumluluğu da var dimi?

sandalli
29.07.2008, 19:46
Atatürk Caddesinin trafige kapatilmasi ve yayalara acik olmasi cok güzel olurdu.

alix_özdemir
05.08.2008, 12:10
Atatürk Caddesi kapanırsa, İstasyon Caddesi'ndeki sorun birkez daha yaşanabilir. Hatırlarsanız orası da birkez kapatılmak istenmiş, istenen sonuç alınamayınca yeniden trafiğe açılmıştı. Ayrıca bu hareketlilik cadde trafiğe kapanınca olmayabilir. Bir de Sayın Sultanşehir'in dediği gibi alternatif yol yok. Ancak belediye sanırım kepçeliyi de Atatürk Caddesi gibi yapıp güzel görüntüyü büyütmeyi düşünüyormuş. İnşallah orası da tamamlanırda görüntü zenginliği ve hareketlilik büyütülmüş olur. Saygılarımla...

etzel1967
14.09.2008, 14:55
1- kesinlikle kuzey çevre yolu yapılmalıdır...
2- otogar arazisinin satışı kararından asla vaz geçilmemeli. o bölge yabancı yatırımcıya açılmalıdır...
3- kesinlikle hava alanı yolu aydoğan-türk-iş bölgesinden geçirilip kuzey çevre yoluna bağlanmalı, böylece yıllardır gelişmeyen o bölgenin gelişmesi sağlanmış olur...
4- araç park sorunu giderilmelidir...
5- sivasın merkezi kesinlikle dağıtılmalı, tıpkı, maraş, adana, antep, urfa vs . illerinde olduğu gibi yeni merkezler kurulmalı, kurulan yeni merkezlerde geniş araç park ve yeşil alanlarla birlikte, geniş caddeler açılarak buraları cazip hale getirilmeli, böylece şehir merkeindei sıkışıklık oradan kaldırılmalıdır...
6- tarihi doku mutlaka korunmalıdır...ki bu konuda belediye ve valiliğimizin çalışmaları olağanüstüdür ve her türlü takdire şayandır...
7- kale projesi hayata geçirilerek şehir merkezinde yeni yaşam alanları oluşturulmalıdır...
8- kentsel dönüşüme önem verilmelidir...böylece şehir merkezindeki gece konduların ortadak kaldırılması sağlanır...

etzel1967
14.09.2008, 14:57
bir öneri de, kavşaklara, artık sivastan daha küçük şehirlerde dahi mevcut olan şık ve modern yön tabelaları takılmalıdır...

BOUN
05.10.2008, 13:44
1- kesinlikle kuzey çevre yolu yapılmalıdır...
2- otogar arazisinin satışı kararından asla vaz geçilmemeli. o bölge yabancı yatırımcıya açılmalıdır...
3- kesinlikle hava alanı yolu aydoğan-türk-iş bölgesinden geçirilip kuzey çevre yoluna bağlanmalı, böylece yıllardır gelişmeyen o bölgenin gelişmesi sağlanmış olur...
4- araç park sorunu giderilmelidir...
5- sivasın merkezi kesinlikle dağıtılmalı, tıpkı, maraş, adana, antep, urfa vs . illerinde olduğu gibi yeni merkezler kurulmalı, kurulan yeni merkezlerde geniş araç park ve yeşil alanlarla birlikte, geniş caddeler açılarak buraları cazip hale getirilmeli, böylece şehir merkeindei sıkışıklık oradan kaldırılmalıdır...
6- tarihi doku mutlaka korunmalıdır...ki bu konuda belediye ve valiliğimizin çalışmaları olağanüstüdür ve her türlü takdire şayandır...
7- kale projesi hayata geçirilerek şehir merkezinde yeni yaşam alanları oluşturulmalıdır...
8- kentsel dönüşüme önem verilmelidir...böylece şehir merkezindeki gece konduların ortadak kaldırılması sağlanır...

Sayın Etzel konuyu özetlemiş, bu listenin bence belediyede ilgili kişiler tarafından dikkate alınması gerek.

-Sayın Sami Aydın'ın açıkladığı Kuzey çevre yolu Sivas'a büyükşehir havası katacaktır, büyükşehir altyapısı sağlayacaktır ve bu çevre yolu kenarına yapılacak bölge hastanesi, TOKİ konutları, işmerkezleri vs gibi yapılar, düzenli bir imar anlayışıyla ve bol yeşil alan-bölge parklarıyla Sivasımıza kazandırıldığında bu bölge belki de Sivas için yeni bir merkez haline gelecektir. Bu şekilde önümüzdeki beş yılda hükumet meydanına sıkışıp kalmış, gelişemeyen bir Sivas imajından uzaklaşırız. Şehrin yeni gelişen-modern ve tarihi olan kent merkezleri ikiye ayrılmış olur- eskişehir ve yenişehir şeklinde.

-Sivas'ı seven bu şehrin geleceğini düşünen insanlar olarak zaten Otogar bölgesinin satışında Sayın Belediye Başkanının sonuna kadar arkasındayız. Başkan canını sıkmasın, dinazorlar devri sona erdi, Sivas'a hiç bir hizmeti olmayan, hizmetle değil mahkeme kararlarıyla adından söz ettirmeye çalışan kişilerin devri kapandı! Bu konuda belediyemiz en doğru olanı yapacaktır. İt ürür, belediye yürür...

-Belediyemizi otopark noktasında eleştirmeliyiz diye düşünüyorum. Tarihi kent meydanı projesi içerisine tarihi eserlerin ortasına beton yığarak otopark yapmak yerine şehrin muhtelif üç-dört noktasına en az 9-10 katlı yüksek katlı ve görüntü açısından olabilddiğince estetik otoparklar yapılmalıydı. En azından geçen dört buçuk yılda bunlardan bir tane yapılabilirdi. Ama nafile... Bu açıdan düşük not verdim gitti...:)

-Hernekadar Aksu projesinin reklamı çok yapılsa da şu an bu projenin tamamlanması için beş yıl daha gerekli olduğu görülüyor. Geçen beş yıla yakın süre çok mu yetersizdi? Neden işler çok yavaş yürüyor?

-Belediyemizin önem verdiği bölge parkları şehrin her bölgesine dağılmalı. Hatta öyle bir şehir düşlüyorum ki, parklar şehrin içinde belli bölgelerde değil; şehir parkların içererisinde kayıp olmuş olsun. Bunun için Kızılırmak çok iyi değerlendirilmeli. Organize Sanayi'den Çimento fabrikasına kadar olan yaklaşık 25 kilometrelik hatta, her üç dört kilometrede setler kurularak suyu şişirilmiş şehrin ortasından deniz gibi geçen ve her iki yakası en az 250-300 metre ağaçlandırılmış, kuşbakışı bakıldığında yeşil hat içerisinde mavi Kızılırmak şekline dönüştürülmeli. Sayın Başkan Sami Aydın'ın ifadesiyle Aksu Sivas'ın Haliç'i, Kızılırmak ise Boğaziçi'si olmalı. Ancak biran evvel olmalı...:) Fazla değil on yıl sonra ırmağın her iki yakası yapılaştığında ve ırmak artık şehri ikiye ayırıp gider olduğunda bakın siz Sivas'ın Sivaslının havasına!.... Artık o zaman Sivas, Paris gibi, Londra gibi, Petersburg veya Prag gibi ortasından ırmak geçen dünya şehirlerinden birisi olmuş olacak. :):):) İnşallah!!!!

-Bu arada şehrin ilerleyen on yıllardaki büyümesi dikkate alınarak raylı sistem altyapısı için gerekli düzenlemeler şimdiden yapılmalı ve raylı sistem için planlamalar şimdiden yapılmalıdır. Bakın İstanbul'un halinden ders alalım. Şehir büyüdükçe değil büyümeden planlama yapılmalı herşey düşünülmeli!

LaEdri
06.10.2008, 20:51
ben her yerde dile getiriyorum sivasımız yeteri kadar temizlenmiyor.benim için temizlik en önemli madde.

LaEdri
15.10.2008, 16:13
Ben artık 40 dakika esentepe arabası beklemek istemiyorum.Nedir bu işkence mi?
Adam gibi yapıyorlarsa yapsınlar!Hele hele bayram arefesinde gelmeyen esentepe arabalarını unutmuş değilim.

FurkaN
15.10.2008, 16:32
Ben artık 40 dakika esentepe arabası beklemek istemiyorum.Nedir bu işkence mi?
Adam gibi yapıyorlarsa yapsınlar!Hele hele bayram arefesinde gelmeyen esentepe arabalarını unutmuş değilim.

Bizde unutmadık ......... :) :)

benign
15.10.2008, 18:44
Sivasa geldiğimde hayal ettiğim tek şey Sivas'ın girişinden çıkısına kadar olan yol güzergahında trafik lambalarına takılmadan şehirden çıkmak. Bu da iyibir yol çalışması (bat-çık) ile olur.

Saygılarımla
Sivas'ı görmeden gideyim diyorsun :confused:

LaEdri
15.10.2008, 22:36
Bizde unutmadık ......... :) :)

Evet bak bir de o vardı.Ne diyeyim ki belediyeye her zaman,istisnasız her konuda pembe gözlüklerle bakanlar da unutmasın.:)

yerliturkuaz
16.10.2008, 15:18
Belediyemiz meslek edindirme kurslari acabilir...

Ozelliklede fakir ogrenciler bulup burs olanagi saglayabilir...

ilimizin tanitimini en iyi sekilde yapabilir...

Yatrimcilari ilimize tesvik edebilir...

LaEdri
16.10.2008, 21:05
Bugün yağmur yağarken,henüz yeni yapılmış ,Sami Beyin tabiriyle avrupa standartı taşlısokak caddesinde resmen nehir akıyordu,debisi de bayağı yüksekti:D..Baraj kursan önüne,kurulur yani:)

dark_yamtar58
16.10.2008, 22:42
Şu çıkarımı yapabiliriz:.. Muhteşem bir çözüm arayışı var. Merkez bunların önünü açmıyor. Devlet günümüzde oynaması gereken rolü oynamıyor. Planlama Açısından Ciddi Sorunlarımız Var. Planlama Deyince Şehircilik ve tasarımı da içine almaktan geçiyor. Parçacı planları gördükçe, dağılıyoruz. Kaynaklar vs.dağılyor. Ardından koruma amaçlı politikalardan medet umuyoruz. Eğer bir bütünü yakalıyorsak br koruma amaçlı imar planı o zaman anlam kazanır. Parçacıl anlayışlardan vazgeçmedikçe üretimimizi engelleriz. Bir ol haritasına şiddetle ihtiyaç var. Kaynak yaratmak karar almak toplum yararı eksenine yönelmek yetmiyor. Başka bir yerde bir sorun var. Kültürel ve doğal mirasımıza ilişkin bir stratejik bir plan hayata geçirmediğimiz taktirde bunları tartışırız. İnsanı odak noktasına alan ve kültürün gelişimine muhtaç bir politikaya ihtiyaç var. Bu olmazsa bunlar hep konuşulacak. Bunu nyaparsak o zman kentlerimizi başka türlü keşfetmeye başlarız. Siyasi iradenin akla ve bilime yakın bir düşüncede olması şarttır. Devletten para beklemek zorundayız, bütün koruma alanlarının örneklerine dünyada bakarsak hepsinin temelinde devleti görürsünüz. Daha sonra uygulaması yerel yönetimlerin çabasıyla gelişir. Kaybettiklerimiz bu konuda yerine koyamıyoruz. Başına yasa ve zan odaklı gidersek çok başarılı olamıyoruz. Anca insanı odağa alırsak bu başarıyı yükseltme şansımız olur.

Kaybedilenler kaybedilmiş elimizde onlar ise bu gün sahip olduklarımızdır. Topaklardan gelmiş geçmiş bir çok kültürün izlerine saygı göstermek gerekir. Bu vasiyetleri bir çok kültüre it

dark_yamtar58
16.10.2008, 22:45
Belediyemizin genelden özele yönelen stratejisi anıtsal yapılara eğilmemizi gerekli kılmıştır. Tarihi ticaret merkezimiz arastada cephe sağlıklılaştırma çalışmaları başlamış, hamamlar ve camilerimizin restorasyonuna başlanmıştır. Bir çok cadde boyunca evlerin cepheleri sağlıklılaştırılmıştır. Meydanlarda bulunan binaları restore ettirip hizmete açılmsı zorunlu hale getirilmelidir.

LaEdri
17.10.2008, 15:40
O sular yeni yapılan yağmur suyu hattı sayesinde dört eylül barajına akıyor zaten. Bu sistem İstanbul da bile yok. Ayrıca baraja gerek yok. Dünyaya at gözlüğüyle bakıp sırf eleştiri yapmak için yapılan eleştirilere artık sivaslı hemşerilerimiz kulak bile asmıyor. Başka fındık kabuğu varsa dolduralım:D

Yukarı Tekke de temizlendi bu arada. Kentsel dönüşüm başladı. Başkanımızın vizyonu harika.

Ha,yağmur yağınca o caddenin göle dönmesi normal öyle mi:)
Üstelik yeni yapılmış bir cadde.At gözlüğüyle değil,tarafsız bir insan gözüyle yapılmış bir eleştiridir.
Her hangi bir partiye üyeliğim olsa,ya da bir partiye gönül bağı kurmuş olsa idim,evet at gözlüğüyle eleştiri yapıldı diyebilirdin.ama değilim :)

FurkaN
18.10.2008, 22:06
Ha,yağmur yağınca o caddenin göle dönmesi normal öyle mi:)
Üstelik yeni yapılmış bir cadde.At gözlüğüyle değil,tarafsız bir insan gözüyle yapılmış bir eleştiridir.
Her hangi bir partiye üyeliğim olsa,ya da bir partiye gönül bağı kurmuş olsa idim,evet at gözlüğüyle eleştiri yapıldı diyebilirdin.ama değilim :)

Normal normal hepsi normal. :) Yenide yapılsa normaaallllll.

gezgin_58
18.10.2008, 23:05
kaldirim tasi degistirmekten baska hersey yapabilir

LaEdri
19.10.2008, 09:49
Yağmur kesildikten sonra o cadde kaç gün öyle göl görüntüsüyle kaldı. Yoksa yağmur bittikten 2 - 3 saat sonra o göl dediğin (bir önceki mesajında akarsu diyordun) manzara bitti mi. Neyse ben Sami beye söylerim öyle bir sistem yapsın ki yağmur damlaları daha yere düşmeden alttan ısıtma sistemiyle buharlaşsın. Bunun kesin çözümü bu.:rolleyes:

Parti meselesine girmiyorum, ama bir insan bir insanı sevmiyorsa partiye girmeden bile olur olmaz eleştirebilir. İşi gücü olumsuz eleştiri olabilir. Yıkıcı eleştiri olabilir. Bu adamın yaptığı onca güzellikleri, yatırımları görmezden gelecen, hiç bahsetmiyecen, ama bir açığını bulunca hiç affetmiyecen. 1000 tane olumsuz eleştiriye karşı 1 tane bile olumlu eleştirin yok. Yalnız dün Sami Aydın bir tv kanalında dedi ki; yerel seçimlerde Türkiye genelinde rekor bir oyla tekrar seçilmeyi hedeflediğini söyledi. ;)

Zaten yapılan iyi işleri anlatan,öven pek çok insan var sitede.Tekrar benim söylememe lüzum yoktur.Evet Sami Aydın en az yüzde 70'le gelecek.Ben de Sami Aydın'a vereceğim oyumu.Ama gördüğüm ufak gibi gözüken önemli kötü yanları da söylemek benim görevim.Yeni yapılan bir caddede yağmurda nehir akması ciddi manada zaafiyettir.Benim mahallemde açılan 5 metrelik çukur bir ayı geçmesine rağmen hala kapatılmıyorsa bu senin için ufak olabilir ama benim için önemli bir ayrıntı.Belediyeyi övme zamanı översin,kötü yanlarını da söylersin.O zaman iyi bir seçmensindir.Herşeye o partidenim diye olumlu bakmak bana göre değil.

LaEdri
19.10.2008, 10:12
Ben olumlu yönlerini gayet iyi görüyorum,bu yüzden de oyumu Sami Beye vereceğim.Sitede zaten olumlu yönleri en ufak ayrıntılarına kadar anlatılıyor.Bir kişi de olumsuz yönleri anlatsın çok mu?

LaEdri
24.10.2008, 15:16
Bugün Sivas'ta yine yağmur vardı ve belediyenin şu yağmur suyu hattını yaptığını hala anlayamadım.Pek çok yer resmen göl olmuş.Üstelik yeni yapılan yerler.Anlamak güç.

LaEdri
24.10.2008, 15:22
o yerlere yağmur hattı döşenmemiş olabilr daha. Yani Sivasın her sokağında yağmur suyu hattı yok. Bu durum İstanbul da da böyle. İstanbulun her sokağında yağmur suyu hattı yok.

Bankalar caddesinin alt girişi,taşlı sokak,öğretmen evinin önündeki cadde.?

bunlar sadece bugün benim gördüğüm kısımlar.Ve öğretmen evi önüne yağmur suyu hattı döşendiğini bizzat kendim gördüm.

LaEdri
04.11.2008, 20:53
Şu toplu ulaşımı bir iki ufak düzenleme yapsa iyi olur.Her gün dakikalarca otobüs beklemek artık sıktı.

FurkaN
04.11.2008, 21:01
Şu toplu ulaşımı bir iki ufak düzenleme yapsa iyi olur.Her gün dakikalarca otobüs beklemek artık sıktı.

Araba al sende :) evinde çalışıyon paraları küpe basmayı bırak artık :)

LaEdri
04.11.2008, 21:02
Araba al sende :) evinde çalışıyon paraları küpe basmayı bırak artık :)

Hocam bırak Allah'ını seversen.Sivasspor'a ve halı sahaya para vermekten cebimin para gördüğü mü var.:)

eyuphulagu
08.11.2008, 20:48
Arkadaşlar Belediye ve B.Başkanı hakkındaki bütün yorumları tek tek okudum.Gönül isterdi ki daha fazla üye bu konuda yorum yapsın.Hep aynı kişiler yorum yapmış.Şunu da söyleme den geçemeyeceğim.Siyasetin ve siyasetçilerin sağı solu belli olmaz.Önümüzdeki seçimlerde Sami Bey'in aday gösterilip gösterilmeyeceği hala belli değil.Sivas'a 5 yıl içinde yaptığı bunca hizmete rağmen hala adaylığının belli olmaması çok ilginç.GEÇENLERDE AK PARTİ SİVAS İL BAŞKANININ BU KONUDA BİR DEMECİNİ OKUDUM.DİYORKİ:Kimi aday göstereceğimiz ilerde belli olacak.MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI BİZİM İÇİN ADAY ADAYIDIR.ADAY OLSUN ,MÜRACAAT YAPSIN ;diğer adaylarla gerekli değerlendirmeleri yapıp kararımızı vereceğiz.Onun için SİYASETİN SAĞI SOLU BELLİ OLMAZ.UMARIM SAMİ BEY YENİ DÖNEMDE DE ADAY GÖSTERİLİR VE SEÇİLİR.

gezgin_58
08.11.2008, 21:15
walla ben her zama diyoru, kaldirm tasi hersey yapabilir

alix_özdemir
21.12.2008, 20:22
Artık kardan da Sivas'ın para kazanması lazım. Her zaman kar Sivas adına zarar olmuştur. İlimiz bir kış memleketiyse biz de bunu değerlendirmeliyiz. Televizyonlarda, düşüp bir yerini kıran insan görüntülerinin yerini kış sporu yapan kişilerin görüntülerinin alması lazım. Tabi ki bu işi belediye tek başına yapamaz ancak bu işe önayak olabilir.

Osmanlı
08.01.2010, 23:53
Belediyemiz Sivasımıza Geleceğe dönük Planları yapması lazım Geçmişte Sivasın planını yapan belediye başkanları geleceği hiç düşünmemişler Çok çarpık bir yapılaşma Tarihi alanları kapatmışlar Mesela Aynalı çarşı malesef meydana yakışmıyor Ayrıca arı sitesinni o hizadaki apartmanlar ulu camiyi kapatmış eğer onlar olmasa izin verilmese yapılmasına zamanında Ulu camii gözükmüş olur tarihi meydanla bütünleşmiş olurdu.Malesef şehrin imar planı kötü buda genişlemesine engel Bu yüzden Yeni yerleşim bölgeleri bulunmalı şehri genişlemesini sağlanmalıdır bunu yaparken geleceği düşünmeli günlük çalışmalar yapılmamalı Caddeleri ve sokakları ona göre planlamalı Sivasın Sorunu Parkdan Ziyade Alt yapı ve üst yapı sorunudur ondan sonra park gelmelidir Örnek vermek gerekirse Kayseri belediye başkanları geçmişte geleceği düşünmüşler eski resimlerine bakıyorum ineklerin geçtiği caddeler nerden nereye

goramaz
09.01.2010, 00:17
kayseri kalp hastanesinin reklamlarını kaldırabilirler..

Osmanlı
09.01.2010, 00:23
kayseri kalp hastanesinin reklamlarını kaldırabilirler..

Haklısın Bende Sinir oluyorum o reklama Sanki Sivasta Hastane yokmuş gibi bence kaldırsınlar

İsmail Özçelik
19.05.2010, 22:35
Sivas'a belediyemiz neler yapabilir veya neler yapılması için ön ayak olabilir. Hayallerimde ki gelişmiş ancak çok da büyük olmayan Sivas için kendi fikirlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunları yazarken kategoriler halinde yazmaya dikkat edeceğim. Ancak tüm detayları ile de yazmayacağım sadece yüzeysel olacaklar,

A. Şehircilik, Belediye ve İmar Konuları
1. Şehrin imar planı geniş kapsamlı olarak yenilenmeli ve bu eski bölgeleri de kapsamalı siyasi rant uğruna 3-5 yıllık planlardan ziyade 10 yıllık da olsa sağlam bir plan olmalı
2. Karşıyaka, Akevler, Esenyurt, Serpincik taraflarında kat sınırı olmalı villa tarzı evlerin teşviki yapılmalı bu evlerde otopark ve yeşil alan problemi kendiliğinden yok oluyor.
3. Sivas tek merkeze sıkışmış durumda bunu dağıtmak için 6 yeni merkez daha belirlenmeli ve bence bunlar; Karşıyaka, Mimarsinan, Fatih, Alibaba, Doğukent ve Eğriköprü olmalı
4. Bu yeni merkezlere esnafların ve halkın rağbet göstermesi için belediye ek hizmet binaları, Türk Telekom, PTT, SİDAŞ, SİBESKİ ve mümkünse bir kaç banka şubesinin bu alanlara açılması sağlanmalı,
5. Toptancılar Sitesi, Keresteciler Sitesi ve Galericiler Sitesi taşınmalı bunlar için daha modern ve Türkiye'ye örnek olacak tesisler yapılmalı,
6. Tarihi Kent Meydanı ve çevresi için geniş kapsamlı bir düzenleme çalışması yapılmalı,
7. Atatürk Caddesi, Osmanpaşa Caddesi, Hoca Ahmet Yesevi Caddesi, Fevzi Paşa Caddesi arasında kalan bölge için kentsel dönüşüm projesi hazırlanmalı (yaklaşık 120 dönüm)
8. Kale Projesi, eski Sivas'ı günümüzde de yaşatacak şekilde tarih temalı kültür parkı olarak yapılmalı,
9. Belediye binası mutlaka taşınmalı ve modern çok katlı bir bina yerine tarihi dokulu ve estetiği olan fonksiyonel bir bina yapılmalı,
10. Belediye personeline hizmet içi eğitim ve seminerleri verilmeli,
11. Halkla belediyeyi bütünleştirmek adına proje yarışmaları yapılmalı,
12. Hal binası kaldırılmalı,
13. Halkımızda kentlilik bilinci oluşturulmalı,
14. Yeni iş merkezleri için çalışma yapılmalı (modern binalar şeklinde)

B. Ulaşım Konuları
1. Ulaşım Master planı acil olarak yapılmalı,
2. Kuzey Çevre Yolu yapılmalı,
3. Güney Çevre Yolu için fizibilite yapılmalı Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü ile irtibat halinde olunmalı,
4. Mevcut çevre yolu belediyeye devredilmeli ve bu yolda bulunan mevcut tüm kavşaklar katlı kavşak olmalı,
5. Kent meydanı içinde bulunan istasyon caddesi kapatılmalı bunun yerine Selçuklu Caddesi, Osman Paşa Caddesi, Valiliğin arkasından İhramcızade Caddesi, Buruciye Sokak caddeleri genişletilerek ve tek yön yapılarak dairesel bir meydan yapılmalı,
6. A.7 maddesinde yapılacak olan kentsel dönüşümün ardından Sirer Caddesi genişletilmeli (toplam 8 şerit 3-3 araç, 2 tramvay),
7. Otogar en yakın Bölge trafiğin oraya taşınmalı,
8. Mevcut tren hattı TCDD ile görüşülüp şehir içi raylı sisteme dönüştürülmeli ve B.7 maddesi ile entegre olarak Otogar- Yenişehir-Üniversite-Eğriköprü-Doğukent hafif raylı sistemi yapılmalı,
9. Toplu taşıma sistemi sil baştan yenilenmeli, ring sistemden vazgeçilmeli,
10. A.7 ve B.6 maddeleri ile entegre olarak Meydan-Halfelik-Eğriköprü-Üniversite tramvay hattı yapılmalı,
11. Toplu taşıma da ilçe, belde ve köylerinde faydalanması ve ulaşımın entegrasyonu için bir şirket kurulması gerekmektedir,
12. Sinyalizasyon sistemlerinin işleyişinin tamamen yenilenmesi gerekmektedir,
13. Yol çizgilerinin ve tabelalarının belirli periyotlarla modern bir şekilde çalışmasının yapılması gerekmektedir,
14. Şehir içi yönlendirme levhalarının yapılması gerekmektedir,
15. A.12 maddesinin ardından bu alana kat otoparkı yapılması gerekmektedir,
16. A.7 projesi ile entegre olarak yapılacak tüm binaların zemin katına otopark yapılması gerekmektedir,
17. Aksu üzerinde bulunan köprülerin Aksu'nun altına alınması çalışması yapılarak hem Aksu'nun güzelliği korunmalı hemde alt tarafa alınan yollar sayesinde modern kavşaklar yapılarak Halfelik ve Karaağaç mevkinde ki trafik yoğunluğu azaltılmalı,
18. Gerekli noktalara yaya alt/üst geçitleri yapılmalı,
19. Hava alanına şehirden kısa bir yol açılmalı,
20. Kızılırmak sahil yolu projesi yapılmalı,
21. Kızılırmak üzerindeki köprülerin estetik ve tarihi görünüm kazanması için ilgili kurumlarla çalışmalar yapılmalı,
22. Tarihi eserlerin bulunduğu semtlere ulaşımı sağlamak amacıyla nostaljik tramvay yapılmalı,
23. Gökmedrese-Kale arasına ve Yukarı Tekke-Abdülvahabigazi Cad. arasına teleferik yapılamalı,
24. Kentkart uygulamasından vazgeçilerek Sivas'ın kendi kartını kullanması sağlanmalı,
25. B.24 maddesinin ardından aylık, haftalık ve günlük kart seçenekleri sunulmalı,
26. Şehrimizde bulunan taksilere standart getirilerek görüldüğünde Sivas Taksisi olduğu anlaşılacak bir sistem oluşturulması için Otomobil üretim firmaları ile görüşülmeli,
27. Gerekirse Tüdemsaş'a ortak olunarak raylı sistem araçları üretilmeli(kullanmaktan ziyade satmak için),

C. Diğer Tüm konular
1. Piknik alanı ve yeşil alan miktarı artırılmalı,
2. Şehrimize tematik kütüphane kurulmalı,
3. Şehrimize Türk Masalları Müzesi kurulmalı,
4. Sivas Kent Müzesi kurulmalı,
5. Selçuklu Müzesi kurulmalı,
6. En az 2 tane kültür merkezi yapılmalı,
7. En az 1 tane kültür kompleksi yapılmalı,
8. Sivas'ta en az 2 adet geleneksel uluslararası etkinliğin altyapısı oluşturulmalı,
9. Yeni üniversiteler kurulması için hazırlık yapılmalı,
10. Hafik Belediyesi ile işbirliği yaparak Hafik gölünü önce il içi sonra ulusal turizme kazandırmak,
11. Kalın Belediyesi ile işbirliği yaparak Sıcak Çermik Kaplıcalarını modernize etmek ve ulusal turizme kazandırmak,
12. Kangal Belediyesi ile işbirliği yaparak Balıklı Kaplıcayı modernize etmek,
13. Koyulhisar Belediyesi ile işbirliği yaparak Eğri Çimen yaylasını önce il içi sonra ulusal turizme kazandırmak,
14. Altınyayla Belediyesi ile işbirliği yaparak Sarissa Antik Kenti önce ulusal sonra uluslararası turizme kazandırmak,
15. Gürün Belediyesi ile işbirliği yaparak Gökpınar Gölü ve Şuğul Vadisini ulusal turizme kazandırmak,
16. Soğuk Çermik Kaplıcasını modernize etmek,
17. Divriği Belediyesi ile ortak çalışarak Divriği şehir merkezini tarihi yapısı ile muhafaza etmek için çalışma yapmak,
18. Kültür parkları yapılmalı (Ministanbul, Minisvas..),
19. Sivas Şehir tiyatroları kurulmalı,
20. Gıda Bankası geliştirilmeli ve alışverişlerin tüm marketlerden yapılması için çalışma yapılmalı,
21. Şehrimize yeni gelen yabancı vatandaşlarımız ve turistler için Havaalanı, Otogar ve İstasyon'un yanı sıra şehrin muhtelif yerlerine Beyaz Nokta adında Turizm Ofisleri açılmalı,
22. Halka hizmetin en iyisi için Beyaz Masa uygulaması geliştirlmeli,
23. Şehrimizde bulunan tüm taşınmaz mal varlıklarının düzeni ve kontrolü için Bilgisayar veritabanı oluşturulmalı (Şehre yeni gelen ve kiralık ev arayan bir vatandaş belediyeye başvurduğunda mutlaka yardımcı olunabilinmeli),
24. Meslek edindirme kursları açılmalı,
25. Öğrenci kampüs yurtları oluşturulmalı,
26. Sivas tanıtım videoları çekilmeli ve şehrin tanıtımı için yazılı ve görsel medya etkin kullanılmalı,
27. Belediye Sosyal tesis sayısı artırılmalı,
28. İnanç Turizmi için alt yapı oluşturulmalı,
29. Şehrin altyapısı tamamen yenilenmeli ve tünel altyapı ile uygulamasına geçilerek üst yapıya zarar en aza indirilmeli,
30. Yağmur suyu hat uzunluğu artırılmalı,
31. Toptan Sebze-Meyve Hali taşınmalı,
32. II. OSB ve III. OSB için altyapı hazırlanmalı,

Önemli: Diğer belediye projeleri direk olarak Sivas Belediyesi'ni bağlamasa da güçlü bir Sivas için güçlü ve sağlam ilçe ve beldeler gerekir.

Bunlar benim düşünce ve fikirlerimden sadece bazıları, daha fazlası da var ancak şimdilik yazmaktan yoruldum:) Bu projeler sadece proje değil istihdama da en az 10.000 yeni eleman katacak projeler hatta bu rakam dolaylı yollarla daha da fazla olabilir yani yaklaşık 50 bin kişiye (1 aile 4 kişi hesabından) faydası dokunabilecek proje ve düşünceler. Ancak bunun yanında maliyetleri de var bunun içinde kaynak oluşturmak ve bulmak gerekiyor (Bunun içinde çeşitli fikirlerim var ama onlarda bana kalsa fena olmaz:)). Bu projeler gerçekleşirse Sivas hayallerimde ki şehrin yüzde 30'unu sağlamış olacak...

Not: Bu konularla ilgili zaman zaman resim eklemeye çalışacağım.

Akif
19.05.2010, 22:50
YAzılanlar hepsi aslında akla uygun gelse de ve çok güzel gelse de bunalrın yapılması için ilk gerekli şey para değil vizyon ve adanmışlık,Onu ise Sivas ne zaman kazanır bilemem,belki ben göremem ama....

H_Turan
19.05.2010, 23:01
Eski Belediyeyi Özledim Bir anlık Duygusal KARAR ile İşi bilmiyene verdik bilen dururken Çok pişmanım

GÜLDAMLASI
25.05.2010, 09:20
SON PİŞMANLIK FAYDA VERMİYO DİMİ:mad:

ŞİMDİKİ BELEDİYE NE YAPIYO MÜDÜRLERİ ALIYO HEPSİNİ NERDEYSE DEGİŞTİ ÜNİVERSİTE MEVZUNLARINI ALIYO YERİNEDE LİSE MEVZUNLARINI GETİRİYO SİZCE NE YAPMAYA ÇALIŞIYO AHHH

balix
02.07.2010, 08:25
Yukarda İsmail Özçelik kardeşin temennileri, bırakın belediye imkanı, normal bir iş adamımızın yapacağı kapasitede normal olması gereken işler.....

Ancak; İşim gereği Türkiyenin 7 ili hariç hepsinede, ilçelerde dahil seyahat imkanım oldu. Her yıl, bir kaç seferde olsa Sivas a giderim. Ve her gittiğimde tek gezilecek merkez olan, toplam büyüklüğü sadece Ankaranın Demet Cemreparkı kadar olan; İstasyon caddesi-Atatürk caddesi, meydan; Sivas belediye başkanlarının herhalde gözü önünde olduğundan mı, başka iş bulamadıklarından mı, yoksa bu milleti enayi-keriz gördüklerinden mi? yoksa para transfer kaynağı olarak mı??* bilinmez ama her seferinde zaten 3-4 ay gezilecek mevsimin tamamında o bölgenin kaldırımları değişir... Bir bakarsınız havuz kalkmış, yanları beton, bir bakarsınız mermer, birde bakarsınız ki kaldırım taşları döşenmiş. Bir hafta önce gitmeden zaten hayalimde canlanmıştı.... Gittim aynen devam... Bu nasıl kaldırım işiki yıllarca sök tak, başka iş yok mu kardeşim. Yeni başkan Ankarada kaldı bu işlere son verir belki dedik, amam heyhaaat adam kökten kaldırım mühendisi çıktı. Bırakın doğal Osmanlıdan kalan güzelim taşların nesi vardı. Doğal güzelliği, asırlık ağaçlar, adamlar kesmiş saksılara çam dikmişler... Allah belanızı versin derler hiçmi Orman-Ziraat mühendisi yok... anıt bitkileri saksıda olur mu, barakamı orası kardeşim... Yani dua edecek bir başkan bulamadım, beddua etmemektede zorlandım... O güzelim meydanda gölgesine oturup memleketimin havasını soluyacak yer bırakmayan adamları Allah bildiği gibi etsin... Ve yine kaldırımlar kaldırılmıştı, 4 ay yürüme imkanı olan Sivasta 4 ay kaldırım çalışması, yıllarca bu hizmetse gerek yok...

eyuphulagu
05.07.2010, 00:39
Belediyenin yapacağı projeleri,yapmak istediği çalışmaların durumunu ancak belediyenin görev süresi bittiğinde değerlendirmek daha doğru olacaktır diye düşünüyorum..Çünkü yıllar önce Sivas dışında kamu hizmeti yaptığım günlerde 2-3 Yıl Sivas'a gidmek kısmat olamamı ve ertesi yıl Sivas'a gittiğimde Sivas'ta yapılan çalışmalar olup olmadığını merak etmiştim..Oyıllar Sami Bey'in göreve başladığı ilk yıllara denk geliyordu..Sami bey gerçekten görev süresinin ilk yılında projelerle ilgili fazla bir şey yapamamış ama bazı yaptığı projelerin de resimlerini şehrin her tarfına koyulan Bilbordlara asmıştı..O resimleri ilk gördüğümde açıkcası dudak bükmüş ve kızmıştım..Sivas'taki arkadaşlarıma bu belediye sadece 2-3 proje yapmış ama reklamını daha fazla yapmış diye espriler bile yapmıştım..Sivas'ta olmadığım o, 2 yıl sonrası Sami Bey'in son 2 yılında tekrar Sivas'a geldiğimde yaptığı projeleri Bilhassa; Aksu,Paşa Bahçe,Bölge Parkları,Atatürk ve İstasyon Cad. düzenlemesi,Havuz inşaatları gibi projeleri gördüğümde 3 yıl önceki yaptığım konuşmanın ne kadar yanlış ne kadar da gereksiz olduğunu farkettim..Çünkü 3 yıl önce bıraktığım Sivas'ın yerinde modern ve gelişme yolunda hamleler yapan bir Sivas görmek beni hem şaşırtmış,hem de mutlu etmişti...Şimdi artık biraz daha temkinli davranıyorum..Çünkü Sami Bey'in yaptığı projelere dudak bükmek bana büyük konuşmamak konusunda ders veriğini düşünüyorum..Onun için yeni Belediye Başkanına da 1 kaç yıl şans verip yapmayı düşündüğü ya da yapmak istediği projelerin durumunu görüp ona göre davranmak ve konuşmak gerekir diye düşünüyorum...Bakalım zamanı yeni belediye başkanımız nasıl değerlendirecek hep beraber göreceğiz...

felluce34
08.07.2010, 20:00
oturur anca çay içerler

aktassa
09.12.2010, 13:04
Konudaki yorumlara baktığımda genel olarak yapılması gerekenleri çevre düzenlemesi olduğunu görüyorum.
Bakın arkadaşlar çevre düzenlemesi de önemli bir konudur ama aslında o işin ayrıntı kısmında kalmalıdır biraz.
Ben başka konularda da belirtmiştim.
Bence ilk etapta gariban halkımızın ekonomik düzeyde yaşam şartlarını iyileştirmekle başlanabilir.
Mesela tarihi bir el becerisi kültürümüz var. Boynuz, kemik taraklar, hediyelik el işlemesi kalemler, masa üstü ekipmanları gibi.
Bunları yapan usta sayısı en son gördüğüm kadarı ile azalmış durumda.
Belediye teşviki ile kurulacak bir şirkette eğitim sağlanıp meslek edindirme sonucu üretimi yapılan ürünlerin belediye imkanları ile güzel bir reklamı ile bence sırf el işlemeleri ile marka olabiliriz ve inanın şuna son yıllarda doğal ürünlere insanımızın verdiği önem ile özellikle kemik tarak vb. doğal işlemeli ürünlerde patlama yaşanılabileceği görüşündeyim..
Siz ne dersiniz?

burak5866
08.01.2011, 23:22
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

burak5866
21.08.2011, 01:40
sivas belediyesi sonunda projelerini siteye eklemeye karar verdi galiba.şimdilik 1 tane proje var.inşallah devamı gelir.

LaEdri
23.08.2011, 15:01
sivas belediyesi sonunda projelerini siteye eklemeye karar verdi galiba.şimdilik 1 tane proje var.inşallah devamı gelir.

Başkan bu projeyi önemsiyormuş,illa yapılacak diyormuş..Bu yıl başlanacak oraya galiba..En azından bir eserleri kalır iyi olur..

vicente58
27.11.2011, 20:03
arkadaşlar belediye bir proje yarışması düzenliyormuş, benim daha yeni haberim oldu. Haberdar olmamda tesadüfen nette denk gelmesiyle. Belkide bilenler var ama ben bilmiyorum dedim ama üye sayısına bakınca bilinmediği fikri daha ağır bastı, her neyse yarışma kategorilerinden herhangi birinde fikrimizi yarıştırabiliyormuşuz. 1.yede 5000 tl verilecekmiş. Katılmak içinde [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] sitesinden başvuru yapmak gerekiyor. Sitenin flashlı açılış sayfası hoşuma gitti. Ama reklamının olmaması alelademi hazırlanmış acaba diye düşündürüyor beni ginede siteyi bir inceleyip şansımı deneyeceğim.

_DuMaN_58
28.11.2011, 12:19
arkadaşlar belediye bir proje yarışması düzenliyormuş, benim daha yeni haberim oldu. Haberdar olmamda tesadüfen nette denk gelmesiyle. Belkide
bilenler var ama ben bilmiyorum dedim ama üye sayısına bakınca bilinmediği fikri daha ağır bastı, her neyse yarışma kategorilerinden herhangi birinde fikrimizi yarıştırabiliyormuşuz. 1.yede 5000 tl verilecekmiş. Katılmak içinde [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] sitesinden başvuru yapmak gerekiyor. Sitenin flashlı açılış sayfası hoşuma gitti. Ama reklamının olmaması alelademi hazırlanmış acaba diye düşündürüyor beni ginede siteyi bir inceleyip şansımı deneyeceğim.

Benimde hiç haberim yoktu. Tanıtım olmadı sanırım. Yanlız güzel bir animasyon girişi yapılmış tebrik ederim yapanları. Yolun sonunda Sol tarafta Atatürk ün seslendirmesi ve Sağ tarafta Aşık Veyselin seslendirmesinin yapılması da çok hoş olmuş.
Gerçekten güzel fikirlere sahip vatandaşlarımız varsa, projeleri varsa bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ederim.
Konuyu anasayfaya taşımak lazım. Böylece tüm sivaslılar görmüş olur.