PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İŞTE ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ...


gürün_güzeli
10.07.2008, 07:51
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])



İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu önündeki silahlı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kimlikleri belirlendi.


ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kimlik bilgilerine ulaştı. Buna göre saldırıyı Iğdır doğumlu Bülent Çınar (23), Bitlis doğumlu Erkan Kargın (26) ve Bitlis doğumlu Mahsun Topçil’in (20) gerçekleştirdiği öğrenildi.

Öte yandan, İstinye'deki ABD Konsolosluğuna yapılan silahlı saldırının ardından İstanbul genelinde belirlenen adreslere operasyonlar düzenleyen Terörle Mücadele ekipleri 2 kişiyi gözaltına aldı.

2'Sİ ADİ SUÇTAN SABIKALI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki polis noktasına saldırı düzenleyen teröristlerden 2'sinin önceden adi suçtan sabıka kaydı bulunduğunu açıkladı.

Bakan Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve İstanbul Valisi Muammer Güler ile geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, üzücü olayla ilgili değerlendirmeler yaptıklarını ve bilgi aldığını dile getirdi.

Eldeki verilerle değerlendirme ve tespitler yaptıklarını ifade eden Atalay, ''Emniyet mensubu arkadaşlarımız ince ince, hiçbir boyutunu ihmal etmeden çalışmalarını yürütüyorlar'' dedi.

Beşir Atalay, öldürülen 3 teröristin kimliğinin tespit ve teyit edildiğini dile getiren Atalay, bunlardan 2'sinin zaten adi suçtan dolayı daha önceden sabıka kayıtları olduğunu ve parmak izlerinden kimlik teyitlerinin alındığını söyledi.

Bu kişilerin kimlikleri ile ilgi ellerinde kesin tespit ve teyit olduğunu belirten Bakan Atalay, ''Bunların irtibatları tespit ediliyor geniş çaplı olarak. O irtibatlarla ilgili fazla bilgi vermiyorum, ama tabii o irtibatlarla görüşmeler, alınacak bilgiler bize olayın aydınlatılmasında daha geniş imkanlar sunacaktır'' diye konuştu.

İçişleri Bakanı Atalay, bu 3 kişiden bir tanesinin geçmiş yıllarda bir kez yurt dışı çıkışı olduğunu vurgulayarak, diğerlerinin yurt dışı çıkışlarının söz konusu olmadığını kaydetti.
alıntı

seva
10.07.2008, 17:46
öte dünyada kaçacak yerleri varmıdır..

gürün_güzeli
10.07.2008, 18:23
yok abla tepelerindeyiz zaten öbür dünyada:..........

kocak58
10.07.2008, 23:00
idamı niye kaldırdılar dinende caiz di ne güzel sallandıracaksın 3 5 kişiyi bak bakalım bidaha bu kadar cesaretli oluyolar mı

akifeker2
10.07.2008, 23:02
idamı niye kaldırdılar dinende caiz di ne güzel sallandıracaksın 3 5 kişiyi bak bakalım bidaha bu kadar cesaretli oluyolar mı

%100 katılıyorm!,,,
----------------------

kasparix
10.07.2008, 23:04
BU ÜLKE LAİK Bİ ÜLKE DİNEN CAİZ OLAN ŞEYDE DİNDARLARA UYGULANMIŞDIR..ORASINI KURCALAMASAK...İDAMA NE GEREK VAR Kİ Bİ TRAFİK KAZASI ...DAHA AKILLICA DEĞİL Mİ?OLDU BTTİYE GİDER...

kocak58
10.07.2008, 23:09
trafik kazası apoya denk geldimi biz bunun gibilerin için idam istiyoruz
hem 2002 ye kadar vardı akpden sonra kalktı bi cok yasa gibi
din olmasa bile türk örf ve adetleri bunu emreder

abdullah58
10.07.2008, 23:33
Konsolosluk baskınındaki çatışma sırasında dirseğinden isabet alarak yaralanan polis Osman Dağlı, içeri girmek istedi. Ancak Amerikalı görevliler, kapıyı kanlar içindeki Dağlı’nın yüzüne kapattı.



Amirlerine dert yandı
Bu sırada olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Osman Dağlı, hemen ameliyat edildi. Kahraman polisimiz ABD’nin kahpeliğini kendisini ziyarete gelen meslektaşlarına da anlattı.



Sistem otomatikmiş...
Rezaletİn ardından bir açıklama yapan konsolosluk yetkilileri, “Güvenlik sistemi otomatik kilitleniyor. Türk polisinin de bu sistemle ilgili bilgisi var” diyerek kendilerini savunmaya çalıştı.







Adeta bir kaleyi andıran ABD İstanbul Başkonsolosluğu, 3 Türk polisinin şehit verildiği kanlı baskının ardından derin bir sessizliğe büründü.




Amerikan kalleşliği
Trafik polisi Osman Dağlı, yaralandığında konsolosluk binasına girmek için yardım istediğini ancak Amerikalı görevlilerin kapıyı açmadığını söyledi



ABD gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. Çatışma sırasında yaralanan polisimizi konsolosluk binasına almadılar. Sarıyer Kaplıcalar Mahallesi’ndeki ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nda yaşanan saldırıda, Başkonsolosluk koruma polisi Nedim Çalık, trafik polisleri Mehmet Önder Saçaklıoğlu, Erdal Öztaş ve Osman Dağlı saldırganları etkisiz hale getirmek için çalıştı. Kulübedeki Çalık, Saçaklıoğlu ve Öztaş saldırganların kurşunlarına karşılık verince çatışma çıktı. Bu arada konsolosluğun hemen ilerisinde bekleyen Trafik Vakfı’na ait çekicinin yanında trafik polisi Osman Dağlı da silahını saldırganlara doğrulttu. Çatışmada üç polis ve üç saldırgan ölürken, Dağlı yaralı olarak İstinye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Dirseğinden yaralı olan ve ameliyat geçiren trafik polisi Dağlı, hastanede yaşadıklarını komiserine anlatırken Amerikalı görevlilerin yardım etmediğini söyledi. Polis memuru Dağlı, yaralandığında içeri girmek için konsolosluğun kapısına doğru kendini attığını ancak Amerikalı görevlilerin kapıyı açmadığını söyleyerek komiserine dert yandı.




Konsolosu istemedi
atv’nin iddiasına göre de, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, kamera görüntülerinde Osman Dağlı’nın vurulması sonrasında Başkonsolosluk binasının girişine doğru yöneldiğini, ancak ABD’li güvenlik görevlilerinin kapıyı açmamakta direnmelerine öfkelendi. Cerrah “Böyle şey olamaz. Bu hiçbir şekilde anlaşılır bir şey değildir” diye tepki gösterdi. ABD Başkonsolosu Sharon Wiener’in yardımcıları İstinye Devlet Hastanesi’ne gelerek Osman Dağlı ile görüşmek istedi. Wener’in ziyaret etmek istediğini söyleyen konsolosluk yetkililerine Dağlı olumsuz yanıt verdi. Konsolosluktan çiçek götürüldüğü ancak Dağlı’nın çiçeği de kabul et mediğ ve çöpe atılmasını istediği bildirildi. Telefonla aradılar ancak Dağlı görüşmeyi kesinlikle kabul etmediği belirtildi. Osman Dağlı’nın, “Bize yardım etmediler. Biz çatışırken kapıları kilitlediler. Yardım istedim, bana yardım etmediler.Ambulans istedik çağırmadılar” diye tepki gösterdiği öğrenildi.



ABD’li görevliler kendilerini kahramanca savunan ve canlarını ortaya koyan polislerimize kapıları
kapatarak cevap verdi.




10/07/2008 23:05


AMARIKAN DOSTLARINA HITAP EDILIR

kasparix
10.07.2008, 23:56
AMERİKALI GÜVENLİK GÖREVLİLERİ O ADİCE DAVRAISI YAPMIŞ OLSUN BAKALIM HADİİİ.....
BİZ O MÜBAREK AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİNE NASIL NEKADAR AÇACAĞIZ KUCAĞIMIZI NE KADAR YARDIMCI OLACAĞIZ BENCE BU DAHA ÖNEMLİ.....
BİR AZİZ ŞEHİDİMİZİN 1 AY SONRA ÇOCUĞU OLACAKMIŞ MESELA ONA NASIL SAHİP ÇIKACAĞIZ ?....HERKES VİCDANINI SORSUN VE CEVAP VERSİN ...BU HİSLE DOLMASI GEREKEN YÜREKLERİMİZİ SUAN İÇİN NEFRETLE DOLDURMAMALIYIZ KANAATİNDEYİM...

sandalli
11.07.2008, 00:28
bütün teröristlerin canlari cehenneme, Allah askermizi ve polisimizi muhaffak eylesin.