PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ!!!


gürün_güzeli
10.07.2008, 08:56
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])




KAHRAMAN POLİS
3 silahlı kişiyi olay yeri yakınında bulunan trafik çekicisinde görevli bir trafik polisinin öldürdüğü öğrenildi.

Bu sabah İstanbul İstinye'deki Amerikan Başkonsolosluğu'na yönelik silahlı saldırı girişiminde 3 polisin nasıl şehit olduğuna ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. MOBESE kayıtları ve görgü tanıklarının ifadelerine göre, 4 kişilik saldırgan grup, güvenlik kulübesindeki polislere ateş açınca, ABD Konsolosluğu'nun güvenlik görevlileri içeri kaçtı. Bu sırada, konsolosluğun kapıları kapandı.

ABD'LİLER ÇATIŞMAYI İÇERDEN İZLEDİYaklaşık 10 dakika süren yoğun çatışma sonucu, 3 polis şehit olurken, 3 terörist de ölü olarak ele geçirildi. Bu arada İstanbul Valisi Muammer Güler de, "Çatışmanın başlamasıyla konsolosluğun bütün kapıları otomatik olarak kilitlenmiş" açıklamasında bulunarak, polisin savunmasız kaldığını doğruladı. Vali Güler, Amerikan Başkonsolosluğu önünde meydana gelen silahlı saldırının, MOBESE kameraları tarafından kaydedildiğini açıkladı. İstinye Devlet Hastanesi'ne gelerek yaralılarla ilgili bilgi alan Vali Güler, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu.

"ÇATIŞAN POLİSLERİMİZ KAHRAMAN"
Yaralı polis memuru Osman Dağlı ile trafik vakfına ait çekicinin sürücüsü Ferit Özcan'ın ameliyatlarının sona erdiğini belirten Vali Güler, "Sağlık durumları iyi. Herhangi bir hayati tehlikeleri yok. Çatışmaya giren polislerimiz kahramandır" dedi.

Güler, öldürülen 3 saldırganın dışında kaçan bir saldırgan daha olduğunu belirterek, "MOBESE kameraları olayın tamamını görüntüledi. Bu görüntüler polis tarafından inceleniyor. Kaçan saldırganın yakalanması için başlatılan operasyonlar sürüyor" diye konuştu.

YARDIMA KOŞAN 2 TRAFİK POLİSİ DE ŞEHİTÇatışmanın başlamasıyla beraber koruma polisinin dışarıya çıktığına dikkat çeken Güler, "Trafik polisleri olay yerine koşmuş. Çatışmanın başlamasıyla konsolosluğun bütün kapıları otomatik olarak kilitlenmiş" açıklamasında bulundu.

Şehit olan polis memurlarından birinin konsolosluk önünde görevli olduğu, diğer 2 polis memurun ise trafik polisi olduğu öğrenildi. Şehit olan polislerin kimliklerinin Nedim Çalık, Mehmet Önder Saçmalıoğlu ve Erdal Öztaş olduğu belirlendi.

ÇATIŞMA ANI
ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na saldırı düzenleyen teröristlerin 3'ünü çatışma esnasında olay yerinde bulunan trafik çekicisinde görevli bir polisin öldürdüğü iddia edildi. Saldırıda ilk ateş sonucunda 1 polis memurunun şehit edilmesinin ardından kontrol noktasında görevli diğer polislerle saldırganlar arasında çıkan çatışmada, 3 silahlı kişiyi olay yeri yakınında bulunan trafik çekicisinde görevli bir trafik polisinin öldürdüğü öğrenildi.

Sarıyer'de ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu yakınında polise yönelik düzenlenen silahlı saldırı ve çıkan çatışmada 3 polis memuru şehit oldu, biri polis memuru 2 kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirenlerden 3'ü ölü olarak ele geçirildi. İstinye'de Kalpakçılar Sokak'taki Başkonsolosluk binasının alt kısmındaki girişine gelen ve içinde 4 kişi olduğu belirtilen otomobilden inen 3 kişi, buradaki polis noktasında nöbet tutan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Nedim Çalık'a silahlı saldırı düzenledi.

Bu sırada yakında bulunan aynı ilçe emniyet müdürlüğü bünyesinde görev yapan trafik polisleri Mehmet Önder Saçmalıoğlu ve Erdal Öztaş ile Osman Dağlı, saldırganlara ateşle karşılık verdi. Çıkan çatışma ve sonrasında polis memurları Saçmalıoğlu, Çalık ve Öztaş şehit oldu.

Üç saldırganın ölü ele geçirildiği olayda, bir başka saldırgan ise çalıntı olduğu belirlenen bir otomobille kaçtı. Çatışmada yaralanan polis memuru Dağlı ile olay yeri yakınında bulunan bir otomobil çekicisinin sürücüsü olduğu belirtilen Ferit Özcan ise ambulansla bölgedeki en yakın hastane olan İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavileri süren yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Saldırıda şehit olan polislerin yaralanıp yere düşmelerine rağmen çatışmaya devam ettikleri belirtildi.

Silahlı saldırı ve çatışma sonrası Terörle Mücadele, Asayiş, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlükleri ile ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı çok sayıda polis ekibi bölgeye sevk edildi. Olay yerini güvenlik çemberine alan ekipler saldırganların yakalanması ve olayın aydınlatılması için gerekli olan delilleri elde etmek için araştırma başlattı.

Kahraman polis ameliyattan çıktı ABD Başkonsolosluğu önünde meydana gelen olayda 3 polisin şehit olduğu saldırıda 3 teröristi öldüren trafik polisi Osman Dağlı ameliyattan çıktı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, dirseğinden yaralanan polis memurunun durumu hakkında şöyle konuştu: "Dirseğinden yaralı, bizzat çatışmanın içinden çıkan bir yaralımız. Kahramanca da görevini yaptı. Ayrıca, İstanbul Trafik Vakfı'nın çekicisinde çalışan sivil görevli Ferit Özcan da ameliyattan çıktı. O da omzundan yaralı ama hayati tehlikeleri yok. Maalesef üç evladımız şehit oldu."

Kaptan-58
10.07.2008, 09:23
RUHLARI ŞAAD MEKANLARI CENNET OLSUN...

gürün_güzeli
10.07.2008, 09:24
amin amin amin amin.......................... ...............

çiğdem kaya
10.07.2008, 09:51
allah cc.sehıtlerımızın aılesıne yardım etsın.bu cok uzucu cok ıc parcalayıcı bır olay.kahrolasıca abd nın kımbılır kac nolu senaryosu.emınım bundan haberlerıde vardır.ıstanbulda olan herkesı bugun 11,30 da vatan caddesınde yapılacak torene davet edıyorum.dık durusunu gostermek uzere.
ŞEHİTLER ÖLMEZ.

seva
10.07.2008, 19:00
Şehitlerimize Alllahtan Rahmet Diler,kederli
Ailelerine başsağlığı Sabır ve metanet
dilerken,Şerefli Türk Askeri ve Polisine
kalkan her türlü el kırılacak ve yaptıklarının
hesabı sorulacaktır


mekanları cennet olsun , vatanımızı bölmek isteyenler emellerine kavuşamayacaklardır TÜRK ASKERİMİZ VE POLİSİMİZ CESUR OLDUKÇA BU VATAN YIKILMAZ..

gürün_güzeli
10.07.2008, 19:23
TÜRK ASKERİMİZ VE POLİSİMİZ CESUR OLDUKÇA BU VATAN YIKILMAZ..