PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YÖK,TEN REKTÖR'LÜK KONUSUNDA TARİHİ KARAR!


haythuyt
22.07.2008, 18:23
Yök,türban konusunda karşı karşıya kaldığı isimleri köşk'e göndermedi.

22/07/2008

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]




YÖK,türban konusunda karşı karşıya kaldığı Uludağ ile Dicle Üniversitelerinde en çok oyu alan ve mevcut rektörlerin eşleri olan iki kadın rektör adayının yanı sıra Gazi Üniversitesi rektörü Prof. Dr.Kadri Yamaç’ı liste dışı bırakarak, isimlerini Köşk’e göndermedi.

YÖK Genel Kurulu tartışma yaratacak bir tasfiye kararına imza atarak, en yakın rakibinden iki kat fazla oy alan Gazi Üniversitesi’nin şimdiki rektörü Prof. Dr.Kadir Yamaç’ın ismini Cumhurbaşkanı Abullah Gül’e göndermedi. Yamaç’ın ardından ikinci sırada yer alan eski Rektör Prof. Dr. Rıza Ayhan’ın adı, Köşk’e gönderilen listede ilk sıraya kondu. Kararı "beklenmedik" ve "şaşırtıcı" bulan Prof. Dr. Yamaç, Hürriyet’e "En yüksek oyu almasına rağmen bir adayın liste dışı bırakılması YÖKtarihinde var mı? yok mu? bilmiyorum" dedi. Ayhan, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde en yüksek oyu almasına rağmen atanmamış, listenin ikinci sırasındaki Prof. Yamaç rektörlük koltuğuna oturmuştu.

Genel Kurul, Uludağ Üniversitesi’nde 254 oy alan mevcut Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran’ın eşi Prof. Dr. Merih Yurtkuran ve Dicle Üniversitesi’nin rektörlük seçimlerine en fazla oyu alan mevcut Rektör Prof. Dr. Fikri Canoruç’un eşi Prof. Dr. Naime Canoruç’un isimleri Köşk’e gönderilmedi. Cumhuriyet Üniversitesi’nde de birinci sırada yer alan Prof. Dr. Mehmet Bakır’ın adı listeye konulmadı.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın ve Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan seçimlerde birinci sırada yer alan rektör adayı Prof. Dr. Kadri Özçaldıran için dört tur oylama yapıldı. İki aday da listenin başında kaldı.YÖK’e muhalif olan Ankara, İnönü, 19 Mayıs,ODTÜ, Dokuz Eylül üniversitelerinde sıralama değiştirilmedi. Belirlenen 63 adayın isimleri bugün Köşk’te olacağı öğrenildi.

KAYNAK :SRT HABER