PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ''İÇTİĞİ SİGARANIN İZMARİTİNİ ORMANA ATAN VATAN HAİNİDİR!''


Abdurrahman 58
15.08.2008, 18:15
Gün Yanan Ciğerlerimize Sahip Çıkma Günüdür

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Ülke genelinde halkın Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ormanların korunması konusunda genel bir bilgilendirme eğitiminden geçirilmesi gerektiğini belirten Muhsin Yazıcoğlu, anız yakanlara karşı cezaların ağırlaştırılmasını istedi. Her yıl yaz ayında dikkatsizlik ve kasıtlı olarak on binlerce ormanlık alanın yanarak kül olduğunu belirten Yazıcıoğlu, yanan verimli bir ormanlık alanın yeniden kendisini yenilemesinin 50 yılda gerçekleştiğini ifade etti. 5 gündür Antalya'nın Manavgat ilçesi Taşağıl beldesi ile Serik ilçesinin 4 köyünü etkisine altına alan orman yangını hakkında bilgi alma ve yangında mağdur olan ailelere geçmiş olsun ve baş sağlığı dileğinde bulunmak için turizm şehrine gelen Yazıcıoğlu, yangın bölgesine gitmeden önce ilçe binasında son durum hakkında basın açıklaması yaptı.



Bazı şer güçlerin kasıtlı bir şekilde yaz aylarında Türkiye'nin ciğerlerini yakarak sabote ettiklerini ifade eden Yazıcoğlu, orman içinde bir canlıyı, bir ağacı yakanla, bir adamı silahla vuran arasında hiç bir farkın bulunmadığını belirtti. Hükümetin acilen ormanların korunması konusunda top yekün bilinçlendirme yapması gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, ormanların korunmasında ailelerin çocuklarına gösterdiği hassasiyetten daha fazlasını yapması gerektiğini belirtti. Bin bir emekle yıllarca uğraşı sonrası yetiştirilen ormanlık alanların bir alevle kül olmasına dur denilmesinin vaktinin geldiğini aktaran Yazıcıoğlu, bunun için devlet, halk, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve çevreci kuruluşlarının güç birliği yapması gerektiğini kaydetti.

Yazıcıoğlu, "Ormanların korunması ve yaraların sarılması için hiç bir kurum ve kuruluştan emir beklemeden yardıma koşmalıyız. Gün kahraman olma, taltif olma ve takdir edilme günü değildir. 5 gündür Akdeniz'in ciğerleri yanıyor. 10 bin hektar ormanlık alan, 60 ev, 80 ahır, 34 büyük ve küçükbaş hayvan, 18 arı kovanı, 200 bin adet zeytin ağacı, bir okul, bir cami ve bir köy konağı yandı. Her şeyden önemlisi de Karataş köyünde 2 vatandaşımız yangında can verdi. Hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Mal zararı olan ailelerimize de geçmiş olsun diyorum. Gün; yanan ciğerlerimize sahip çıkma günüdür. Yaraların kısa sürede sarılması içinde acilen hükümetin hasar tespit çalışmalarını tamamlaması gerekir. Özellikle anız yakılmasına karşı sert tedbirlerin alınması için Meclis'i harekete geçireceğim. Bu konunun şakası yok. Her yıl binlerce hektar ormanımız ihmal sonucu cayır ayır yanıyor." diye konuştu.

_DuMaN_58
15.08.2008, 18:20
''İÇTİĞİ SİGARANIN İZMARİTİNİ ORMANA ATAN VATAN HAİNİDİR!''

Kesinlikle katılıyorum

HaYLaZ
15.08.2008, 20:02
[B]''IÇTIGI SIGARANIN IZMARITINI ORMANA ATAN VATAN HAINIDIR!''


Bu Slagon Cok Güzel..!!!
Eline Emegine Sagl

veysel
15.08.2008, 20:40
evet gercekten dogru katiliyorum.......